Uitslagen Spanje speelronde 4

Gisteren vochten Barcelona en Sevilla om de winst in de eerste topper van het seizoen. Vandaag konden de overige topploegen profiteren van het puntverlies van Sevilla.

Real Madrid ging op bezoek bij Real Valldolid. De Madrilenen waren als enigen nog zonder puntverlies. De thuisploeg bleek in de voorgaande weken een stugge ploeg, en de promovendus sprokkelde zo al vier punten bij elkaar. Ook vandaag zou Valladolid het de bezoekers niet makkelijk maken. Integendeel, door kordaat optreden van Iker Casillas mocht Real van geluk spreken dat het met rust nog doelpuntloos was. Slechts zelden kon Real combineren, dat Wesley Sneijder, die rust kreeg, echt miste. Na rust kon De Koninklijke ook niet overtuigen. In de 70e minuut kwam het zelfs op achterstand; Pedro López haalde van een dikke 30m vernietigend uit, en verschalkte Iker Casillas. Toch zou Real wel een punt meenemen naar Madrid, toen Ruud van Nistelrooij de ingevallen Javier Saviola vond, die het vervolgens afmaakte.

Valencia reisde af naar Sevilla voor het uitduel met Real Betis. Ook voor Los Ches ging het verre van makkelijk, maar verdedigend waren de zaken in orde. Zonder enkele spelers die rust kregen, zoals David Albelda en Fernando Morientes, zou Valencia het voor rust niet voor elkaar krijgen te scoren. Na de thee lukte dat eindelijk wel, met rechtsback Miguel die twintig minuten voor tijd het doel vond. Joaquín Sánchez besliste tien minuten voor tijd het duel met de 0-2. Betis verdiende wel een goal, dat het uiteindelijk ook zou krijgen. Rafael Sobis trof doel namens de club uit Sevilla, maar het mocht niet meer baten: 1-2.

Villarreal opende het nieuwe seizoen goed, ondanks de pijnlijke nederlaag thuis tegen Real Madrid (0-5). De club uit Valencia ontving het gepromoveerde Real Murcia in het Madrigal. Het zou een moeizaam duel worden voor De Gele Duikboot, dat enkele keren van geluk mocht spreken dat het niet opnieuw het deksel op de neus zou krijgen voor de eigen aanhang. Lange tijd leek niemand in staat te scoren, tot de ingevallen Giuseppe Rossi vlak voor tijd een briljante ingeving kreeg. De Italiaan scoorde in vijf minuten twee keer, en bezorgde Villarreal daarmee opnieuw drie punten.