FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 september 2007

Huizenprijzen stijgen opnieuw

Icoon FinancieelIn augustus is de gemiddelde huizenprijs weer met ruim 3 procent gestegen ten opzichte van de maand juli. Dit is gebleken uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Kadaster. In vergelijking met vorig jaar augustus is er bijna 7 procent bijgekomen.

Gemiddeld moet men voor een huis 257.921 euro neerleggen. Alle woningtypen zijn in prijs gestegen. Voor appartementen is dit 3,8 procent en voor de vrijstaande woningen 7,4 procent. Hoekwoningen en tussenwoningen zijn slechts 0,6 procent duurder geworden.

Als enige provincie is de prijs in Flevoland gedaald. Gemiddeld 3,6 procent is er van de prijs afgegaan.
Met dank aan Revolution-NL voor de submit.

Wilders: Toespraak Máxima prietpraat

Icoon PolitiekDe toespraak van prinses Máxima bij de presentatie van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vond PVV-leider Geert Wilders niet geweldig. Het was "goedbedoelde politiek correcte prietpraat".

Sympathie toonde Máxima in haar toespraak voor de strekking van het WRR-rapport. In het rapport stond dat er niet meer gesproken moet worden over de Nederlandse identiteit. Er moet meer gekeken worden naar de manier waarop de burgers zin verbonden met het land. Ook werd er bepleit voor het behouden van een dubbel paspoort. Dat laatste moet als het aan Wilders is in nieuwe gevallen sowieso verboden worden.

"Prietpraat!"

Máxima: 'de Nederlander' bestaat niet

Icoon KoningshuisJuist verscheidenheid en vermenging geven Nederland kracht. Dat zei prinses Máxima maandag bij de presentatie van het rapport Identificatie met Nederland van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Volgens de prinses denken de Nederlanders nog te veel in scheidslijnen. "Ook nieuwkomers doen dat. Soort bij soort. Maar Nederland is geen Artis.'' Zij onderstreepte dat dé Nederlandse identiteit niet bestaat. 'De Nederlander' bestaat niet, net zo min als er niet 'de Argentijn' bestaat. Tegenover één koekje bij de thee staan een enorme gastvrijheid en warmte, aldus de prinses.

Nederlandse huizen hebben grote ramen zonder gordijnen, maar de Nederlanders hechten ook zeer aan privacy en gezelligheid.
Met dank aan mmmkai, BekiekUtMoar, Mowiek en Reigndear voor de submit.

Ploumen nieuwe partijvoorzitter PvdA

Icoon PolitiekLilianne Ploumen is door de leden van de PvdA gekozen als partijvoorzitter. 54 procent van de uitgebrachte stemmen waren voor Ploumen. Hierdoor is ze de opvolger van de dit voorjaar opgestapte Michiel van Hulten.

Ruud Koole, waarnemend partijvoorzitter, maakte de uitslag vandaag in Amsterdam bekend. De uitkomst is redelijk verrassend te noemen, want eigenlijk werd er door veel mensen verwacht dat oud-minister Jan Pronk van Hulten zal gaan opvolgen.

De eerste reactie van Ploumen was dat ze "ontzettend blij" met de uitslag is. Zij zei zich te zullen inzetten voor een partij waarin de leden worden gehoord. Erg klein was het verschil en daarom was er niet een overtuigende winnaar, aldus Koole. Geen enkele kandidaat had volgens hem de absolute meerderheid. Dat was dan ook de reden dat de tweede keuze van de kiezers ook werd meegenomen in de stemming.

Behalve Ploumen en Pronk waren er nog vijf kandidaten: Erik de Baedts, Tjeerd van Dekken, Bertus Mulder, Solomon Tesfaye en Ad Voerman.


Met dank aan Re_plaY, Asskicker14 en Professor_Paljas voor de submit.

CD: VA - The World's Heaviest Drum 'n' Bass

The World’s Heaviest Drum ‘n’ Bass
Het label Resist Music, dat is opgerezen uit de as van het vroegere React, komt met The World’s Heaviest Drum ‘n’ Bass. De titel doet vermoeden dat het gaat om de harde variant van het genre, maar dat valt wel mee. Heaviest moet gelezen worden als Best. Deze driedubbel cd is een verzameling van de beste nummers van de laatste jaren. Het is de opvolger van het goed ontvangen The World’s Heaviest Dubstep, Grime & Bass. Die compilatie werd Compilation of the month in Mixmag, het toonaangevende dance blad.

Rentree Alves lijkt aanstaande

De kans is groot dat Afonso Alves aanstaande woensdag terugkeert in de selectie van SC Heerenveen. Nadat de aanvaller een gesprek had gehad met de directie van de Friese club, hervatte hij de training.

Alves keerde op 14 september, na verplichtingen met het Braziliaanse nationale team, niet terug bij de selectie van SC Heerenveen. Naar eigen zeggen zou dit te maken hebben met persoonlijke omstandigheden.

De technische staf van de Friese club hoopt dat Alves zo snel mogelijk weer wedstrijdfit is. De kans is daar aannemelijk dat hij woensdag weer op het veld staat. De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek neemt het dan namelijk, in het kader van de KNVB beker, op tegen Argon.

Het is ook nog mogelijk dat Alves samen met de beloften van SC Heerenveen aantreedt. Dit team speelt namelijk tegen PSV. Als de Braziliaan tijdens deze wedstrijd zal spelen, dan is het nog maar de vraag hoe de aanhang van de Friezen zal reageren. Dit duel wordt namelijk in het Abe Lenstra-stadion gespeeld.

[A1GP] Tijdschema Zandvoort

Het tijdschema voor de eerste ronde van het A1GP kampioenschap 2007/2008 is bekend. Zoals eerder duidelijk is geworden, zullen er in verband met geluidsrestricties géén A1GP bolides op vrijdag op het circuit te vinden zijn.

Vrijdag 28 september

TijdKlasseSessie
09:30 - 11:30A1GP Media Circuit rides
12:00 - 12:20Formido Swift CupVrije training
12:30 - 12:50Dunlop SportMaxx Clio CupVrije training
13:00 - 13:20Benelux Racing LeagueVrije training
13:30 - 13:50Formule FordVrije training
14:00 - 14:20Formido Swift CupKwalificatie
14:30 - 14:50Dunlop SportMaxx Clio CupKwalificatie
15:00 - 15:20Benelux Racing LeagueKwalificatie
15:30 - 15:50Formule FordKwalificatie

Zaterdag 29 september

TijdKlasseSessie
09:00 - 10:10A1GPVrije training 1
10:20 - 10:50A1GPDemonstratie
11:00 - 11:40Formido Swift CupRace 1, 12 ronden
11:50 - 13:00A1GPVrije training 2
13:05 - 14:00LunchbreakDemonstraties
14:00 - 14:35Dunlop SportMaxx Clio CupRace 1, 12 ronden
14:45 - 15:20Benelux Racing LeagueRace 1, 12 ronden
15:45 - 16:00A1GPKwalificatie 1 - Sprint
16:05 - 16:20A1GPKwalificatie 2 - Sprint
16:25 - 16:40A1GPKwalificatie 3 - Feature
16:45 - 17:00A1GPKwalificatie 4 - Feature
17:15 - 17:50Formule FordRace 1, 12 ronden

Zondag 30 september

TijdKlasseSessie
09:00 - 09:15A1GPDemonstratie
09:30 - 10:10Formido Swift CupRace 2, 12 ronden
11:00 - 11:30A1GPSprint Race
12:00 - 12:35Formule FordRace 2, 12 ronden
12:45 - 13:20Benelux Racing LeagueRace 2, 12 ronden
13:20 - 14:15LunchbreakDemonstraties
15:00 - 16:10A1GPFeature Race
17:00 - 17:35Dunlop SportMaxx Clio CupRace 2, 12 ronden

Bedelaar maakt kapitale fout

Een negentienjarige Terneuzenaar heeft gistermiddag een flinke blunder gemaakt. De jongeman vroeg enkele agenten om een aalmoes. De twee agenten waren juist in uniform aan het patrouilleren toen de bedelaar hen staande hield voor een kleine gift, slechts vijf euro was genoeg voor de jongeman.

De zwerver kreeg geen cent van de politie, maar heeft de komende 28 dagen wel gratis kost en inwoning. Hij bleek namelijk nog voor zo'n vierhonderd euro aan boetes te hebben open staan. Aangezien de man het bedrag niet kon ophoesten, mag hij een poosje op water en brood.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Devolder toch naar WK wielrennen

Stijn Devolder zal, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch deelnemen aan de wereldkampioenschappen wielrennen. Deze worden eind september in het Duitse Stuttgart gehouden.

Voor aanvang van de negentiende etappe de Vuelta a España liet Devolder weten dat hij deze wielerwedstrijd zou verlaten. Even werd ook gevreesd dat de Belg het WK aan zich voorbij moest laten gaan.

De renner van Discovery Channel PCT heeft maandag echter pijnvrij kunnen trainen. Hierdoor zal hij zich aan het einde van de maand toch in Stuttgart laten zien.

Cel voor acteur wegens mishandeling

Icoon ShowbizzDe Franse acteur Samy Naceri, die de hoofdrol speelde in de bekende Franse ‘Taxi’ films van regisseur Luc Besson, is veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden. Deze straf kreeg hij naar aanleiding van het mishandelen van een vrouw in een Parijs restaurant, hetgeen gebeurde in november 2005.

Momenteel ligt Naceri in het ziekenhuis omdat hij ernstige leverproblemen heeft en was net als het slachtoffer niet aanwezig bij de uitspraak. Het vonnis voltrok zich achter gesloten deuren. De acteur zou een zwaar voorwerp in het gezicht van de vrouw, een styliste, hebben gegooid toen zij een beroepsmatig gesprek hadden tijdens een etentje.

Naceri werkte zich al eerder in de nesten tussen 2003 en 2005 wegens te hard rijden, het rijden met drank op én was al eerder met justitie in aanraking gekomen wegens mishandeling, waar hij eerder voor heeft vastgezeten.


Taxi, meneer Naceri?

Van Basten: "Streven naar vastigheid"

Marco van Basten is van plan om de komende maanden met een vaste groep te gaan werken. Bovendien streeft hij ernaar om ook met een vaste basiselftal te gaan spelen. Dit maakte de bondscoach van Oranje maandag bekend.

Van Basten heeft sinds zijn aanstelling als bondscoach nauwelijks met een vaste groep gewerkt. Per interland kwamen er nieuwe spelers bij en vielen er een aantal af. Nu is de oefenmeester echter van mening dat er vastigheid in de groep moet komen.

"Ook wij streven naar een vaste selectie en het liefst ook naar een vast basisteam, zodat je goed aan elkaar kunt wennen en ook automatismen krijgt. Maar het afgelopen seizoen hebben we te maken gehad met veel blessures, waardoor we niet over acht, negen spelers konden beschikken", liet Van Basten in een reactie weten.

De bondscoach vervolgde: "Gelukkig ziet het er nu naar uit dat de meeste jongens weer fit zijn, dus de keuze is groot. In principe zal het aantal nieuwe spelers dus de komende tijd minder groot zijn. Maar je moet wel altijd open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Als zich een nieuwe jongen aandient, die een versterking is voor de ploeg, dan zullen we natuurlijk niet nalaten om hem te selecteren."

Studente opgepakt wegens dragen 'bomtrui'

Een Amerikaanse studente van het Massachusetts Institute of Technology is op het vliegveld van Boston opgepakt wegens het dragen van een heel foute trui. Bij het betreden van het vliegveld droeg de jonge vrouw namelijk een trui waaraan een soort printplaat was bevestigd.

Aan de voorkant van de zwarte trui zat een zogeheten 'breadboard' bevestigd, compleet met draden, lampjes en een accu. Op de achterkant was de kreet 'Socket To Me - Course VI' te lezen, die slaat op de studie van de negentienjarige MIT-studente Star Simpson.

Aan de infobalie vroeg de studente naar een inkomende vlucht, omdat ze iemand bij het vliegveld wilde oppikken. Toen haar een vraag werd gesteld over haar vreemde trui en deze niet beantwoordde, werd de politie gewaarschuwd. Met het pistool in de aanslag arresteerden overijverige agenten de verbouwereerde Simpson. Volgens deze agenten had de studente tijdens de arrestatie ook nog een stuk speelklei in haar handen. Simpson wordt wanordelijk gedrag en het bezit van een nepbom ten laste gelegd.

"Ze zei dat het een kunstwerk was en dat ze wilde opvallen tijdens de carrièredag op het MIT", verklaarde het hoofd van de politie van het vliegveld. "Gelukkig volgde ze de instructies op, anders was ze in het mortuarium beland in plaats van de cel." Simpson is volgens haar medestudenten impulsief. Uitvinden is een van de hobby's van de Willie Wortel in spé. Simpson is zich van geen kwaad bewust en is op borgtocht vrijgelaten.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Delmee maand buitenspel

Jeroen Delmee staat de komende maand aan de kant. De hockeyer van Oranje Zwart heeft tijdens een training zijn knieband verrekt. De verwachting is dat de recordinternational vier tot zes weken niet in actie kan komen.

"Het kan misschien ook sneller, maar ik wil niets overhaasten", liet Delmee in een reactie weten. "Dit is een belangrijk jaar met als einddoel de Olympisch Spelen in Peking. Ik wil daarom geen onnodige risico's nemen."

De kans is groot dat Delmee de oefeninterland van Oranje, op 23 oktober tegen Engeland, aan zich voorbij moet laten gaan. De 34-jarige hockeyer hoopt op tijd fit te zijn, zodat hij mee kan doen aan het toernooi om de Champions Trophy. Dit evenement wordt in december in Maleisië of India gehouden.

Hofland onzeker voor FC Utrecht

Het is nog maar de vraag of Feyenoord aanstaande woensdag, in het bekerduel met FC Utrecht, beroep kan doen op Kevin Hofland. De speler is de topper met PSV (4-0) van afgelopen zondag niet ongeschonden uitgekomen.

Een onderzoek in het ziekenhuis heeft namelijk uitgewezen dat Hofland een gekneusde voet heeft. "Het zal krap worden of hij het haalt", liet Robbart van Linschoten, clubarts van Feyenoord, maandag weten.

Schadevergoeding voor gevallen discoganger

Een 21-jarige jongeman uit het Groningse Ter Apel krijgt een schadevergoeding van de verzekeraar van de eveneens Ter Apelse discotheek Bermuda. De rechtbank van Groningen heeft dat vandaag beslist.

Vier jaar geleden viel de destijds zeventienjarige jongen diep in de nacht over een negentig centimeter hoog hek. Omdat een vangnet ontbrak, viel de discoganger bijna negen meter naar beneden, waarna hij op de dansvloer belandde.

De knie van de jongeman liep door dit ongeluk zwaar letsel op. De Ter Apeler, die destijds bezig was met een mooie carrière in het leger, kon deze baan verder wel gedag zeggen.

De rechtbank heeft wel aangegeven dat de discotheek niet als enige schuldig is aan de val. De jongeman zou zelf ook niet voorzichtig en oplettend hebben gehandeld. "Hij heeft bijgedragen aan het ontstaan van de schade en dat kan hem ook worden toegerekend." Daarom heeft de rechter besloten dat de discotheek maar zeventig procent van de schade hoeft te vergoeden.

Knieblessure voor Nadal

Rafael Nadal heeft zich als gevolg van een knieblessure terug getrokken voor het ATP toernooi van Bangkok

De nummer twee van de wereld speelde al enkele toernooien waarbij openlijk getwijfeld werd aan zijn fitheid. Met het oog op de Masters toernooien in Madrid en Parijs en de Masters Cup in Shanghai neemt de Spanjaard nu rust.

Novak Djokovic, Andy Roddick, Tomas Berdych en Tommy Haas vormen nu de vier best geplaatste spelers voor de strijd om het Thailand Open.

Fotografen lokken wilde dieren met junkfood

Op de dag dat bekend is geworden dat patat en andere snacks mogelijk duurder worden, is ook bekend geworden dat fotografen met patat en bitterballen wilde dieren naar zich toe lokken. Ze hopen hiermee de dieren nog beter op de gevoelige plaat te krijgen.

Volgens natuurfotograaf Gerrit Rekers wordt het "steeds gekker". "Voorheen wisten fotografen die in de natuur werkten waar ze mee bezig waren. Tegenwoordig schaffen mensen een digitale camera aan en duiken meteen de bossen in", aldus Rekers.

Boswachter Joris Blankena ziet het allemaal met lede ogen aan en waarschuwt: "Daarmee laat je de dieren wennen aan mensen. De volgende stap is dat ze naar het dorp of de stad trekken en voor je het weet zitten ze in het kippenhok of bij het konijn."

SEX-mods houden seksspreekuur

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Wanneer weet je of je goed bent in bed? Hoe werken penisvergrotingen? Wanneer kun je zonder condoom? Het zijn enkele vragen die weleens voorbij komen in het Seksualiteit-forum. De moderators van SEX willen daar nu beter antwoord op gaan geven. Iedereen die vragen heeft kan dat anoniem doen. Maar waarom? En welke vragen beantwoorden ze? En zijn de mods dan zo ervaren dat ze altijd een antwoord hebben? En wat voor vragen verwachten ze? We gaan vragen wat de bedoeling is aan de mods zelf. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

En er komen ook weer mensen langs in de studio: Dizer en Dark_Angelus. Dizer was ooit Mister FOK!, dus de webcam staat aan voor de dames!

Heb je al seksvragen voor de SEX-mods? Stuur deze dan naar radio@fok.nl of kom even langs op de chat, in ons IRC-kanaal #fokradio. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard blijf je altijd anoniem als je dat wil.

De meest opmerkelijke vragen kun je voortaan wekelijks in FOK!radio horen. Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Rookworsten van Unox straks gezonder

Icoon GezondheidDe Unoxfabriek in Oss gaat de rookworsten gezonder maken. De belangrijkste geur- en smaakstoffen zullen uit de rookworsten worden gehaald en worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerij-extracten.

In Oss worden jaarlijks 600.000 ambachtelijke rookworsten gemaakt en 23 miljoen Gelderse magere en runderrookworsten. Ook uit producten als knakworsten, soepen en stamppotten worden de kunstmatige geur- en smaakstoffen gehaald. Unox wil hiermee inspringen op de behoefte van de consument om gezonder en natuurlijker te smullen.

Het E-nummer 621 was lange tijd niet te vervangen, maar door nieuwe technologie is dat wel mogelijk. Ook varkenshemoglobine wordt niet langer aan de rookworst toegevoegd. Het conserveermiddel E250 blijft voorlopig wel in de worsten zitten, maar zodra dat mogelijk wordt die ook verwijderd.

Man baddert in vliegtuigtoilet

Op de vlucht tussen de twee Chinese steden Nanning en Chongqing vonden de reizigers dat ze wel erg lang moesten wachten tot het toilet weer vrijkwam. Omdat er ook nog water onder de deur door sijpelde, besloten ze verhaal te halen bij de bemanning.

Het personeel besloot de klagers tegemoet te komen, en opende de toiletdeur met een sleutel. In de wc bleek tot ieders verbazing een halfnaakte kerel te zitten die een verfrissend bad nam. "Hij vroeg me doodleuk of ik shampoo voor hem had", vertelde een stewardess.

Voor de toiletbader Jin Sjeng bleek het de eerste keer te zijn dat hij meevloog in een vliegtuig. "Ik zag dat de wc warm water had, dus besloot ik een sponsbad te nemen. Ik had me al een week niet gewassen", zo vertelde de Chinees een week later.

De luchtvaartmaatschappij kan de man niets maken. In de wet staat namelijk niets over baden in toiletten.

Natasia terug in Gouden Kooi

Icoon TelevisieGoed nieuws voor alle liefhebbers van Natasia Blank. De 'donkere schone' keert donderdag tijdelijk terug in het spraakmakende programma de Gouden Kooi.

De diva gaat voor de huidige bewoners koken en blijft misschien tijdelijk logeren. De 33-jarige Natasia is niet bang voor de gemene bewoners Lieke, Huub en Terror Jaap. De diva belooft in ieder geval voor wat spektakel te zorgen: "Ik ga de boel daar eens flink op stelten zetten. Ik ben helemaal klaar voor ze, het dak gaat eraf!"

Het is nog steeds een raadsel hoe de Gouden Kooi gaat eindigen. Aanvankelijk bedacht Talpa dat degene met het grootste uithoudingsvermogen de villa en een groot geldbedrag zou winnen. RTL trekt er echter eind dit jaar de stekker uit. Natasia werd eind juli weggestemd. Donderdag kunnen we weer even van haar capriolen genieten.

Patrick Kluivert vader van zoontje

Icoon VoetbalRossana Lima, de vriendin van voetballer Patrick Kluivert is vanmiddag in het ziekenhuis van Zaandam bevallen van een gezonde zoon. Patrick en Rossana hebben hun baby Shane Patrick Kluivert genoemd.

Shane weegt zes pond en kwam na een gemakkelijke bevalling ter wereld. Rossana was na de bevalling wel moe, maar ze is erg trots en gelukkig. Papa Patrick liet gisteren een duel van zijn nieuwe club Lille tegen Lyon schieten, omdat het bij zijn vriendin al een beetje 'rommelde'.

Patricks clubgenoten waren erg begripvol. Toen Lille een doelpunt maakte, maakten de teammaten van Kluivert een wiegend gebaar. Daarmee wilden ze laten zien met Patrick en Rossana mee te leven. Zowel Patrick als zijn vriendin hebben al kinderen uit eerdere relaties.

Hotel serveert toetje van ruim 10.000 euro

Een Srilankees hotel beweert dat zij het duurste nagerecht ter wereld op de menukaart heeft staan. Na het eten van het toetje bij het Fortress-resort in de badplaats Galle ben je ruim tienduizend euro lichter.

Het peperdure dessert bestaat uit Italiaanse cassata met likeur en bladgoud, afgeserveerd met een compote van mango en granaatappel en een toefje champagne-sabayon. Voor de broodnodige versiering tref je op het toetje een traditionele Srilankaanse steltvisser van chocolade en een tachtig karaats aquamarijn aan.

Het nagerecht hebben ze niet zo op de plank liggen, want hij moet vantevoren worden besteld. Ondanks het prijskaartje hebben enkele Japanners wel oren naar het dessert.

Silly season update: Ferrari en Alonso

De complete F1-wereld wacht nog steeds op de beslissing van McLaren-coureur Fernando Alonso: vertrekt de Spanjaard of blijft hij bij het Engelse team. Er zijn nog steeds teams te vinden waarvan de rijders nog niet zijn bevestigd voor het komende seizoen.

Renault F1-rijder Giancarlo Fisichella is daar één van. Volgens zijn manager Enrico Zanarini zal dat ook wel even zo blijven. "De situatie is momenteel nog compleet onduidelijk, iedereen wacht af wat Alonso gaat doen", vertelt Zanarini. "We praten al een lange tijd niet meer over contractverlenging met Renault. Als Alonso McLaren zal gaan verlaten, dan zal de markt naar mijn verwachting exploderen."

Renault F1-teambaas Flavio Briatore zou Alonso en McLaren hebben aangespoord om de arbeidsovereenkomst na afloop van het huidige seizoen te beëindigen. "De koele relatie tussen Alonso en Ron Dennis is niet gezond voor het team en de coureur", aldus Briatore. "Renault heeft zijn eigen manieren om met coureurs om te gaan. De omgang tussen het team en Alonso was uitstekend, wellicht is het dat wat Alonso mist bij McLaren." Over zijn late beslissing om zijn huidige rijders te bevestigen vertelt Briatore: "Wij zijn inderdaad een beetje laat, maar ik heb geen haast."

De Engelse krant The Daily Mail tenslotte kopte vandaag op de sportpagina dat Alonso wellicht naar Ferrari zou kunnen gaan. Onlangs kregen een groep Ferrari-eigenaren tijdens een bezoek in Maranello te horen dat Alonso mogelijk in 2008 zou gaan racen voor het Italiaanse team. Felipe Massa zou dan plaats moeten maken voor de Spanjaard. Massa is op zijn beurt tijdens de Grand Prix van België gespot in het verblijf van Toyota waar hij een lucratief contract zou voorgeschoteld kunnen krijgen. Mede oorzaak voor zijn vertrek zou, naast zijn wisselvallige prestaties, een interne machtsstrijd zijn binnen Ferrari tussen het team en Jean Todt. Massa zou dan uiteindelijk moeten vertrekken omdat zijn manager de zoon is van Ferrari-baas Jean Todt, Nicolas Todt.

Conclusie van dit alles is dat de geruchtenmachine nog wel even volop zal blijven draaien. Eén ding is wel bekend: duidelijkheid komt er pas als Alonso zijn beslissing bekend heeft gemaakt.

Met dank aan Gustav-Mulder voor de submit.

Elton John wil Britney van drank afhelpen

De Britse zanger Elton John wil ons aller Britney Spears de helpende hand toereiken. De zanger van hits als 'Candle in the wind' en 'Your song' was zelf jaren verslaafd aan drank en drugs, tot hij in 1990 zijn verslavingen de baas werd.

De zanger kan het dan ook niet langer aanzien dat de gevallen zangeres steeds dieper zinkt. Elton John zou Britney daarom hebben aangeboden gebruik te maken van één van zijn vele huizen, ver weg van lange telelenzen van op de loer liggende paparazzi.

"Elton heeft gezien hoe het leven van Britney steeds verder uit de hand loopt. Hij vindt dat er nu echt iets gedaan moet worden en wil haar graag helpen. Hij weet wat ze doormaakt en heeft medelijden met haar omdat ze al zo jong beroemd werd en dat toch niet blijkt aan te kunnen", meldt een bron.

Het is niet de eerste keer dat de zanger met de duizenden brillen een collega helpt. Zo wist Elton eerder al Robbie Williams van de drank en drugs af te helpen door hem te 'ontvoeren'. Hij overtuigde Robbie ervan dat het beter was om hulp te zoeken voor zijn problemen. "Ik zat tussen twee mensen ingeklemd in een auto dus ik kon er niet vandoor gaan. Elton heeft veel voor me gedaan en ik kan hem niet genoeg bedanken. Toch was het een hele rare ervaring", bekende Robbie later.

Ook probeerde de zestigjarige Elton John al eens Pete Doherty en Amy Winehouse te helpen. Verder fungeerde de zanger als steunpilaar voor David en Victoria Beckham, en hielp hij hun huwelijk in stand te houden.

Voetbalfans kunnen aan Middenstip wonen

Voetbalfans die FC Groningen een warm hart toedragen, krijgen de kans om straks te wonen aan de Middenstip, de Omhaal of de Langezijde. Op de plek waar het Oosterparkstadion stond, het oude stadion van de noordelijke trots, worden straks woningen uit de grond gestampt. Het college van B&W van de stad Groningen heeft voorgesteld de nieuwe straten te vernoemen naar voetbaltermen om zo in de sfeer te blijven van het oude stadion.

Dit voorjaar vroeg de gemeente via een advertentie aan de stadjers om namen aan te dragen voor de nieuwe straten in de Oosterparkwijk. Aangedragen namen als Stadionplantsoen, Parkzijde, Voorzet en Hoekvlag zullen zeker door het college worden gebruikt als nieuwe straatnamen.

De gemeente breekt met de aloude traditie om straten te vernoemen naar mensen. "Dat levert nu eenmaal vaak onenigheid op", meldde een woordvoerder. Binnen twee weken zal de gemeenteraad beslissen of de straatnamen definitief zijn terug te lezen op de straatnaamborden.

Dronken automobilist verstopt zich in café

Een dronken automobilist is gisteravond in het Groningse Sebaldeburen de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij doorsneed met zijn bolide een tuinhek, en plonsde even verderop in de sloot.

Buurtbewoners probeerden de man vast te houden, maar de drankrijder wist de woedende menigte af te schudden. Uiteindelijk trof de politie de man aan op de plek waar de avond voor hem was begonnen. De 31-jarige Niekerker bleek zich namelijk te hebben verstopt in een inloopkast van de kroeg.

Bij een alcoholtest bleek het drankorgel maar liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man zal voorlopig naar het café moeten lopen, want zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vermaelen twee maanden aan de kant

Gisteren raakte Ajax-trainer Henk ten Cate tijdens de 2-3 zege op AZ zowel Jaap Stam als Thomas Vermaelen kwijt.

Stam moest al in warming-up afhaken nadat hij zijn knie blesseerde. Door de verrekking van de binnenband van zijn rechterknie staat Stam één tot twee weken aan de kant. Ajax heeft de hoop dat de verdediger fit is voor de return in de UEFA Cup tegen Dinamo Zagreb op 4 oktober.

De Amsterdammers zullen het langer moeten stellen zonder Vermaelen. De Belgische verdediger is ongeveer twee maanden uit de roulatie. Hij heeft een band in de linkerenkel gescheurd.

Barça breidt Camp Nou uit

FC Barcelona gaat haar stadion Camp Nou voor de derde maal uitbreiden. Dit werd bekend gemaakt tijdens de vijftigste verjaardag van de immense arena in de Catalaanse stad.

In 1981 en 1994 werd het Camp Nou (letterlijk "nieuw veld") al eerder uitgebreid. Sinds de laatste verbouwing is er plaats voor ruim 98.000 toeschouwers. Het stadion werd geopend op 24 september 1957, vandaag exact vijftig jaar geleden. De architect die het stadion van een nieuwe look mag gaan voorzien is Sir Norman Foster. Fosters laatste grote werk was het ontwerpen van het nieuwe Wembley stadion. De verbouwing zal ongeveer ¤300 miljoen kosten. Barça zal hiervoor het Mini Estadi, het stadion waar Barcelona B speelt, verkopen.

"Als Barça meer dan een club is, dan is Sir Norman Foster meer dan een architect", meldt Barça-preses Joan Laporta. "Het nieuwe design zal het oude respecteren en daarmee de Catalaanse traditie in stand houden. Bovendien zal het er voor zorgen dat er meer druk komt te staan op toekomstige tegenstanders van de club." In 2009 begint de bouw, en in 2012 zal het nieuwe Camp Nou klaar zijn. Uiteindelijk komt er plaats voor 104.000 toeschouwers, waardoor het nog altijd het grootste Europese stadion blijft.

[TGS] Eerste trailer van Dragon Quest DS IV

Dragon Quest, een serie van Square Enix die net als de Final Fantasy-reeks een legendarische statis in Japan heeft. In het westen beschikt de serie helaas over een stuk minder grote aanhang en nog geen één game uit de Dragon Quest serie wist dan ook het grote publiek te halen. Voor iedereen die de games niet kent (ga je schamen) en nu toch wel benieuwd is kwam Square Enix kort geleden met goed nieuws: de klassiekers Dragon Quest IV, V en VI krijgen namelijk een remake voor op de Nintendo DS. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier de eerste beelden van de DQ IV-remake:

Bieden op Lara Croft

Het Britse bedrijf SCi is te koop. Op dit moment zijn er drie partijen officieel geïnteresseerd en vermoedelijk komt daar een vierde bij. Zowel Time Warner als een Chinees bedrijf hebben een bod gedaan, maar analisten verwachten dat EA ook nog een bod zal neerleggen. Ubisoft heeft ook al een bod gedaan. SCi bezit Eidos, die weer de rechten heeft op de Lara Croft-serie (en andere games). Time Warner bezit al tien procent van de aandelen van SCi.



De Mos schorst Sprockel

Na de 0-2 nederlaag van Vitesse tegen De Graafschap heeft de trainer van de club uit Arnhem, Aad de Mos, verdediger Civard Sprockel gestraft. De voormalige Feyenoorder is voor het bekerduel morgen tegen FC Eindhoven geschorst. Hij moet bovendien een geldboete betalen.

De Mos wilde vandaag niets zeggen over de reden van de schorsing. "Het is simpel. We hebben hem een disciplinaire schorsing opgelegd. Dat betekent in dit geval dat hij maandagavond met Jong Vitesse meegaat en een geldboete moet betalen. Daarna keert hij weer terug in de selectie en is de kous af. Inhoudelijk ga ik er verder niet op in."

Groot beeld en een klein telefoontje

Een mobiele telefoon, ooit bedacht door een paar slimme figuren om overal bereikbaar te zijn. Een vloek of een zegen ? Ach, dat laat ik aan jullie over. Wat wel vaststaat is dat mobieltjes steeds meer kunnen, bellen lijkt haast ondergeschikt te worden aan alle andere speeltjes.

Het nieuwste idee is een mobieltje met een ingebouwde projector, HP heeft al een werkend prototype en laat in dit korte filmpje de werking zien. En om eerlijk te zijn, het beeld valt niet tegen, zeker als je weet hoe klein het apparaatje is...

Vorm onzeker voor bekerduel tegen Feyenoord

De kans dat Michel Vorm in staat is te spelen tegen Feyenoord is zeer klein. De doelman van FC Utrecht moest afgelopen weekend in het duel tegen SC Heerenveen voortijdig het veld verlaten na een harde confrontatie met Micheal Bradley.

Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht in de beker tegen Feyenoord. Als Vorm niet kan spelen zal Franck Grandel zijn vervanger zijn. Vorm deed vandaag niet veel meer dan een beetje fietsen. ”Hij had daar nog veel last van. Het wordt een moeilijke zaak om hem voor woensdag fit te krijgen”, aldus clubarts Frank van Hellemondt.

Sony presenteert eerste kwartaalcijfers

Sony heeft zoals elk jaar haar cijfers van het eerste kwartaal gepresenteerd. Het eerste kwartaal deed Sony behoorlijk goede zaken. De inkomsten bedroegen 99,8 miljard yen, tegenover 27 miljard yen vorig jaar. Dit was vooral te danken aan de zwakke yen en een verhoogde afzet van LCD televisies. Aan het begin van het kwartaal verwachtte Sony aan het eind van het financiële jaar 320 miljard yen aan inkomsten te genereren. Deze verwachting zal niet worden bijgesteld.

De verkopen van de games-divisie van Sony steeg met 60%. 70% van de totale verkopen was afkomstig van hardware en accessoires. De PS2 kende een stijging in verkoopcijfers, de PSP verkocht ook meer dan vorig jaar, de PS3 verkocht licht onder verwachting.

Op het gebied van software verkopen PSP-titels minder goed dan je mag verwachten op basis van de hardware-sales. Verkoop van PS2 software is gestegen, Sony gaat het aantal PS3 titels verhogen en ook kwalitatief verbeteren. Het verlies in de games-divisie ging omhoog van 2,4 miljard yen naar 29,2 miljard yen.

Ook in de games-divisie blijven de verwachtingen onveranderd. Dit betekent dat men verwacht aan het eind van het financiële jaar 250 miljoen software-titels, 10 miljoen PS2-consoles, 9 miljoen PSP-handhelds en 11 miljoen PS3-consoles te hebben verkocht.

Men verwacht ook de 65nm CELL-chip in november-december in de retail-channel te hebben. Deze chip is goedkoper om te produceren, wat de verliezen op de hardware zal beperken.

FIA lekt McLaren en Ferrari geheimen

Er lijkt geen eind aan de spionage affaire te komen. Nu blijkt dat de FIA informatie over geheimen van de teams van Ferrari en McLaren Mercedes heeft gelekt.

Een dag voordat de WMSC transcripts bekend werden gemaakt aan het publiek heeft de FIA de informatie naar beide teams gestuurd zodat zij de technische en financiele informatie zouden kunnen censureren.

Echter bij het publiceren van de PDF documenten op Internet werd het al snel duidelijk dat de gecensureerde stukken makkelijk leesbaar te maken waren, door deze in een andere tekst-editor te plakken. Deze PDF documenten werden snel vervangen door andere, goede, documenten.

Maar een verscheidenheid aan gevoelige informatie zoals het jaarsalaris van Mike Coughlan, de precieze gewichtsverdeling van de McLaren, Ferrari's unieke methode om de banden op te pompen en nog veel meer geheimen zijn nu verspreid in de wereld van de Formule 1.

En blijkbaar zijn sommige mensen, die in het bezit zijn van deze geheime informatie, nu benaderd door personen uit de racewereld om deze geheimen te delen.

De FIA heeft de fout inmiddels toegegeven.

Speler klaagt arbiter aan wegens racisme

Michaël Lacroix van de Belgische tweedeklasser KVK Tienen heeft een klacht ingediend tegen scheidsrechter Dimitri Godart. Afgelopen zaterdag, na de competitiewedstrijd tegen Eupen, zou de arbiter de 21-jarige middenvelder hebben uitgescholden voor 'sale noir', oftewel 'vuile zwarte'.

Tijdens het duel had Lacroix ook al een woordenwisseling met Godart toen de middenvelder vond dat Tienen recht had op een strafschop. Na afloop van de wedstrijd, op weg naar de kleedkamer, trok de arbiter rood voor Lacroix.

"Of Lacroix zich bezondigd heeft aan opruiende taal weet ik niet. Maar omdat de ref een voorbeeld moet zijn, dienden we een klacht in", aldus een verklaring van het bestuur van Tienen.

Arsenal rijkste Britse club

Arsenal heeft vorig jaar een omzet gedraaid van meer dan 200 miljoen pond, omgerekend bijna 300 miljoen euro. Daarmee is de Londense club de rijkste van Groot Brittanië.

Arsenal maakte de jaarcijfers bekend van het jaar dat liep van 1 juni 2006 tot 31 mei jongstleden. Hieruit bleek dat de winst die Arsenal maakte een dikke 50 miljoen pond bedroeg. De overstap naar het nieuwe Emirates Stadium bleek financieel ook een goede. Gemiddeld kwam er elke wedstrijddag in eigen huis een bedrag van 3,1 miljoen pond binnen.

De omzet ligt ver boven dat van concurrenten Chelsea en Manchester United. Zij eindigden op inkomsten van respectievelijk 152,8 miljoen en 167,8 miljoen. "We hebben altijd een beleid nagestreefd dat gemaakte winst direct weer in de club gestoken wordt", vertelt voorzitter Peter Hill-Wood. "Het Emirates Stadium zorgt ervoor dat de club financieel zeer goed meekan, en dat Arsenal in de toekomst ook een prijzenwinnende club blijft."

Arsenal bevindt zich door het financiële succes in hetzelfde straatje als het Spaanse Real Madrid, dat al jaren de rijkste club ter wereld is. In de 2005-2006 jaargang haalde de topclub nog een omzet van 290 miljoen euro.

Microsoft verschuift focus van Japan naar Europa

Microsoft zal zich met de Xbox 360 meer op de Europese markt gaan richten, nu de Japanse markt onneembare vesting lijkt te zijn voor de reus uit Redmond. Het hoofddoel van Microsoft is echter onveranderd gebleven: wereldwijd de marktleider worden. Volgens product manager Aaron Greenberg betekent dat je sommige markten los moet laten om andere te veroveren.

De Xbox 360 is inmiddels twee jaar op de markt, en had een jaar voorsprong op de Wii en PS3. Desondanks heeft Microsoft te kampen met teleurstellende verkoopcijfers en speelt de console geen rol van betekenis in het land van de rijzende zon. Analist Hiroshi Kamide ziet hoeveel moeite het Microsoft kost om een voet aan de grond te krijgen in Japan, en vraagt zich dan ook af of het moeite wel waard is.

Op het Japanse publiek gerichte titels als Blue Dragon en Lost Odyssey hebben niet het succes gebracht waarop men hoopte. Toch zal Microsoft het aantal games dat te koop is in Japan deze maand opschroeven van 170 naar 250.

De focus op de Amerikaanse en Europese markt zal betekenen dat Japan een lagere prioriteit krijgt. Zo kregen de Amerikaanse en Europese markt onlangs een prijsverlaging om beter met de PS3 en Wii te concurreren. Wat deze verschuiving van prioriteiten gaat betekenen voor Japanse titels die nog in ontwikkeling zijn is onbekend, het is echter niet ondenkbaar dat deze gewoon afgemaakt worden, omdat deze ook aftrek kennen in de Westerse wereld.

Galasek langer bij Nürnberg

1.FC Nürnberg heeft vandaag bekend gemaakt dat het een mondeling overeenstemming met de Tsjechische routinier Tomas Galasek heeft bereikt over een contractverlenging tot medio 2009.

De 34-jarige middenvelder, die door het vertrek van doelman Raphael Schäfer aanvoerder van de Duitse club is, verruilde Ajax in 2006 voor Nürnberg. Daar groeide de 57-voudige international in korte tijd uit tot een onmisbare steunpilaar.

OM ziet af van rechtszaak tegen GeenStijl

Icoon JustitieDe GeenStijlmedewerkers Rutger Castricum en Twan Melssen hoeven zich op 19 oktober niet te vervoegen bij de rechtbank in Alkmaar. Het Openbaar Ministerie (OM) uit de Kaasstad heeft namelijk besloten de rechtszaak tegen het duo af te blazen.

Het OM wilde de twee aanvankelijk vervolgen voor het in april van dit jaar heimelijk filmen onder rokjes. Castricum en cameraman Melissen maakten een reportage in Heerhugowaard voor weblog GeenStijl over roosters in een parkeergarage van een winkelcentrum. Het was voor mannen mogelijk om, op een lagere verdieping, door roosters heen omhoog te kijken en zodoende een blik te kunnen werpen op al wat zich onder de rokjes van de vrouwen bevond.

GeenStijl zei indertijd het gedaan te hebben omdat de gemeente Heerhugowaard in februari al beloofde er iets aan te gaan doen. Toen de verslaggevers dit in april controleerden, bleek dit echter niet te kloppen. Eén van de gefilmde vrouwen deed echter aangifte en de politie ging over tot arrestatie.

Geen gezellig uitje
Volgens een persbericht van het OM heeft GeenStijl veel aandacht besteed aan de arrestatie en de daaropvolgende dagvaarding. GeenStijl juichte op de site de dagvaarding toe (''daar gaan we eens een gezellig dagje uit van maken''), schrijft het OM.

Het Alkmaarse parket zegt nu echter dat er geen wettelijke basis is om het filmen aan te pakken. Bovendien wil het OM zich ''liever concentreren op serieuzere zaken dan het bieden van een podium voor puberaal gedrag. Wij betreuren het dat in dit geval te snel tot vervolging is besloten: intern zijn maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.''

''Helaas voor 'GeenStijl' gaat ook deze 40-ste poging om rechtstreeks voor het gerecht te komen dus niet door'', schrijft het OM ook nog. De inbeslaggenomen opnamen krijgt het weblog niet terug. Het Openbaar Ministerie wil voorkomen dat de opnames alsnog op het internet terechtkomen en zal desnoods aan de rechter vragen om deze te onttrekken aan het verkeer wegens strijd met het algemeen belang.

Barça zoekt psycholoog voor Ronaldinho


Ronaldinho is bij Barcelona hopeloos uit vorm. De Spaanse media zeggen dat dit door het uitgaansgedrag van de Braziliaanse sterspeler komt. Ronaldinho zou de laatste maanden veelvuldig in het Catalaanse nachtleven te vinden zijn. Barcelona is nu op zoek naar een oplossing en denkt er over om een psycholoog in te schakelen.

Barcelona erkent inmiddels dat er een probleem is ontstaan. Inmiddels zou Ronaldinho een persoonlijk gesprek met trainer Frank Rijkaard hebben gehad. Afgelopen weekend, tegen Sevilla, ontbrak de Braziliaanse aanvaller wegens een blessure.

Grant: "Drie cruciale fouten van arbiter"

Hij ontbeert wellicht het charisma van zijn voorganger José Mourinho, maar Avram Grant heeft wel het verongelijkte van zijn voorganger bij Chelsea. Na afloop van de 2-0 nederlaag bij Manchester United hekelde de nieuwbakken coach van Chelsea het optreden van arbiter Mike Dean.

"De scheidsrechter deed z’n best, maar hij maakte drie fouten. De rode kaart van Jon Obi Mikel was onterecht, de 1-0 viel in de extra tijd van de blessuretijd en de 2-0 kwam voort uit een onterechte strafschop. Als hij nu één vreemde beslissing maakt…, maar twee, drie?," aldus Grant.

Chelsea staat met tien verliespunten zesde in de Premier League. "We speelden goed, op de eerste vijf minuten na. Ik ben trots op het gedrag van de groep in de afgelopen drie dagen. Voor niemand was deze situatie ideaal. We moesten aan elkaar wennen en de spelers hebben zich professioneel opgesteld."

Fisichella hoopt op meer geluk in Japan

Renault F1-coureur Giancarlo Fisichella hoopt aankomend weekend, tijdens de Grand Prix van Japan, meer geluk te hebben dan in België. Op het circuit van Spa-Francorchamps begon de Italiaan na een motorwissel vanuit de pits, botste door een probleem met de remmen tegen een bandenstapel en na één ronde was voor hem de race al weer voorbij.

"Er valt niet veel te zeggen over het weekend in België. Het was een weekend vol problemen. Het meest frustrerende is nog wel dat de auto daar wel redelijk snel was. Ik richt me nu volledig op de laatste drie races. Ik hoop nog een paar mooie gevechten te kunnen leveren en punten te kunnen pakken," aldus Fisichella, die niet geheel onbekend is met de Fuji Speedway. "In 1993 heb ik hier in de F3 gereden. Het circuit is sindsdien behoorlijk veranderd. Ik zal het circuit dus bijna helemaal opnieuw moeten leren kennen. Ik vind het wel leuk dat er weer andere baan op de kalender staat. Dit maakt het wat interessanter voor de coureurs."

Kingdom Hearts trailer krijgt eindelijk bestemming

Mensen die Kingdom Hearts 2 gespeeld hebben op de PS2 en ook het geheime einde wisten te verkrijgen, werden getracteerd op een geheimzinnige trailer. De wildste speculaties gingen meteen de rondte. Was het de trailer van Kingdom Hearts 3? Gaat Kingdom Hearts 3 naar de PS3? Al snel werd geconcludeerd dat de trailer inderdaad de trailer van Kingdom Hearts 3 op de PS3 behoorde te zijn. Niets is minder waar. Het blijkt nu dat de geheimzinnige trailer met de titel 'Birth by Sleep' de trailer is van het Kingdom Hearts deel dat op de PSP gaat verschijnen. Voor diegenen die niet meer weten over welke trailer wij het hebben:

Kingdom Hearts: Birth by Sleep (PSP)

Frankrijk eist leiderschap van Europa op

Icoon EuropaIcoon AmerikaDe Franse president Nicolas Sarkozy vindt dat zijn land het leiderschap van Europa op zich moet nemen. Daartoe is het land veroordeeld, meent de Fransman, omdat Europa geen visioen of ideeën heeft over de toekomst. En daarnaast, "als Frankrijk niet de leiding neemt, wie dan wel?".

De rol die Frankrijk tijdens het opstellen van het Europese Verdrag vormde, zou een acte van bekwaamheid zijn voor de leiderschapspositie. De 52-jarige president zei dit tijdens een vraaggesprek met de Amerikaanse kranten New York Times en Herald Tribune.

Frankrijks visie op de wereld
Met betrekking tot de spanningen tussen het Westen en Iran, maakte Sarkozy bekend dat Teheran haar nuclaire ambities moet inslikken. Zo niet, dan kan het land strenge sancties tegemoet zien, maar geen oorlog.

Verder wil de leider van Frankrijk dat zijn land weer wordt opgenomen in de NAVO. Daarvoor stelde hij twee eisen. Ten eerste moeten de Amerikanen accepteren dat Europa een onafhankelijk leger op poten zet, en ten tweede dient er binnen de NAVO een leidende functie te zijn weggelegd voor zijn land, "in de top".

Sarkozy's visie op Amerika
In het interview liet Sarkozy verscheidene malen aantekenen hoe veel hij van de Verenigde Staten en haar burgers hield. "Ik wil de Amerikanen kenbaar maken dat de Fransen hun vrienden zijn. Niet simpelweg bondgenoten. Wij zijn vrienden. En ik ben er trots op dat ik Amerika te vriend heb. Ik vertel dit niet alleen aan Amerikaanse media, maar ook aan Franse, en daar heb je moed voor nodig. Mijn bewondering voor het Amerikaanse dynamisme, voor de vloeibaarheid van haar samenleving en de mogelijkheid voor mensen met allerlei identiteiten om de top te bereiken, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken".

Ook sprak de Fransman zijn lofbetuigingen over de Amerikaanse democratie uit. "Ik dacht, mijn God, wat een lange race. Wat een energie moeten jullie hebben om door zoiets heen te komen. Alle complimenten aan de Amerikaanse democratie!". Tot slot meent hij dat de VS en Frankrijk enigszins hoger staan dan menigeen ander land, omdat ze hun 'universele waarden en normen' over de rest van de wereld willen doen schijnen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

EU had zuinig jaar: 106 miljard euro

Icoon EuropaDe EU heeft een zuinig jaar achter de rug. De instelling gaf 106,6 miljard euro uit in 2006. Dat komt neer op 0,93 procent van de Europese economie, een daling vergeleken met de 0,97 procent in 2005. Europees Commissaris Dalia Grybauskaite (Begroting) heeft dat vandaag gemeld.

Ruim een derde van het geld ging naar banenprojecten en achtergebleven regio's. Iets minder was er voor landbouw.

Europarlementslid en begrotingsexpert Jan Mulder (VVD) zegt de zuinigheid toe te juichen. ,,Een volgende vraag is dan of het geld goed is besteed. Daarvoor wachten we op het rapport van de Europese Rekenkamer. En dat is al dertien achtereenvolgende jaren negatief''.

'Ongezond voedsel duurder maken'

GezondheidMinister Ab Klink van Volksgezondheid gaat onderzoeken of het zin heeft ongezond voedsel duurder te maken. Samen met het bedrijfsleven wil hij kijken of mensen beter eten als slecht voedsel in prijs omhoog gaat. De regering zal volgend jaar al de accijns op bier en sigaretten verhogen, maar de CDA-bewindsman wil weten of ook accijnsverhogingen voor andere producten effectief en zinvol zijn.

Klink benadrukt dat hij nog geen voorstander is van de invoering van een zogenoemde vettax. Hij gaat ook niet experimenten met duurdere chips of hamburgers. Het betreft eerder een inventarisatie van bestaande gegevens over het verband tussen prijs en consumptie.

Met dank aan LegerNeger voor de submit.

[TGS] Mooie levels in trailer Oboro Muramasa Youtouden

Ontwikkelaar Vanillaware is bezig met een game met de Japanse naam Oboro Muramasa Youtouden. Een Europese of Amerikaanse naam is er voor deze Wii-game nog niet, maar het valt te hopen dat dit erg mooi vormgegeven spel ook hier zal verschijnen.

Oboro Muramasa Youtouden is een 2D actie- en vechtgame die speelt in het feodale Japan. Het uiterlijk is in de stijl van Vanillawares PS2-game Odin Sphere. Hieronder een Tokyo Game Show-trailer van Oboro.

Schuster: "Geen risico met Sneijder"

Na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Real Valladolid wilde de Spaanse journalisten maar één ding weten van Real Madrid-coach Bernd Schuster. De reden waarom Wesley Sneijder, de topscorer en smaakmaker van de club, negentig minuten op de bank zat.

Schuster zei dat daar een logische verklaring voor was. "Wesley verliet zaterdag voortijdig de training, omdat hij last had van een lichte blessure. Hij voelde zich zondagmiddag een stuk beter, maar nog niet honderd procent. Daarom heb ik besloten om hem op de bank te laten. Sinds zijn komst naar Madrid heeft Wesley alle wedstrijden gespeeld, plus enkele interlands. Daarom raadde de medische staf me aan om hem aan de kant te houden. We wilden geen enkel risico met hem nemen", aldus Schuster.

Verbeek baalt van gatenkaas

Dit seizoen scoort SC Heerenveen aan de lopende band, maar tot onvrede van coach Gertjan Verbeek krijgt het ook regelmatig doelpunten tegen.

Vorige weekend eindigde de wedstrijd tegen Excelsior in 2-5, donderdag werd Helsingborg met 5-3 verslagen en gisteren scoorde Heerenveen twee keer. Helaas maakte tegenstander FC Utrecht één goal meer, waardoor de Friezen verloren. "Als je twaalf doelpunten maakt in drie duels is dat gewoon goed, maar je mag er geen acht tegen krijgen. Dat is het verhaal. We geven de doelpunten te makkelijk weg. Verdedigend staat het niet goed. Dat is niet alleen de schuld van de defensie. Verdedigen doe je met elf man", aldus Verbeek, die de wedstrijd gisteren vanaf de tribune moest bekijken omdat hij geschorst is.

Heerenveen staat, door de vele tegengoals en het bijbehorende puntverlies, momenteel twaalfde in de Eredivisie. "We moeten even door de zure appel heen bijten. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst, maar er moeten nu wel snel punten komen. Anders raken we te ver achterop en wordt het een lastige inhaalrace".

[GP2] Hernandez voor Trident in Valencia

WTCC-coureur Sergio Hernandez rijdt voor Trident Racing de laatste race van het seizoen in de GP2 in Valencia. De Spanjaard reed eerder voor Campos Racing en Durango in het GP2-kampioenschap.

Hernandez wil de kans aanpakken om zijn carrière richting de Formule 1 weer op de rails te zetten. "De kans om weer in achter het suur van een open éénzitter te kruipen, is een droom die uitkomt. Mijn doel is nog steeds om de Formule 1 te bereiken en er is geen betere manier om dat te doen dan via de GP2."

Sportschool in basispakket

Icoon EconomieOm de Nederlander fitter en gezonder te laten leven zoekt minister Klink van Volksgezondheid naar een manier om de sportschool in het basispakket te krijgen. De minister denkt dat met deze maatregel de kosten in de zorg verlaagd kunnen worden.

Huisartsen zouden mensen die ongezond leven op recept door kunnen sturen naar de sportschool. De omroep, NOS, meldt dat de pilotprojecten, 'Bewegen op recept', binnenkort zullen starten. De sportscholen moeten ervoor kunnen zorgen dat de mensen gezonder gaan leven. Wat uiteindelijk ook weer moet zorgen voor een besparing in de gezondheidszorg.

In de preventienota staat ook dat de minister van Volksgezondheid de invoering van het rookverbod in de horeca per 1 juli 2008 wil doorzetten.

[TGS] Trailers van Patapon

Het team achter het vrolijke spel LocoRoco heeft al langer plannen voor een nieuw spel getiteld Patapon. Onlangs is er op de Tokyo Game Show 2007 meer informatie over het spel vrijgegeven.

Patapon zal net als LocoRoco een spel zijn gebaseerd op een actie-avontuur genre dat zich afspeelt in een wereld vol ritme, muziek en vreemde wezens. De aparte grafische stijl geeft het spel nog eens een extra dimensie aan vreemdheid. In het spel is het de bedoeling dat je je van links naar rechts door allerlei werelden beweegt met een leger aan kleine wezentjes. Als je vijanden tegen komt moet je een bepaalde volgorde aan knopjes indrukken op de PSP en de kleine wezentjes zullen de vijanden aanvallen. Het is lastig om het precies uit te leggen en daarom hebben wij een viertal trailers voor jullie:

Trailer 1: Gameplay (goed geluid, bewegend beeld)

Trailer 2: Gameplay

Trailer 3: Gameplay

Trailer 4: TGS '07 Trailer

Met dank aan 'Jan' en 'Cyberia18' voor het submitten van dit nieuws.

Meer betalingsproblemen bij starters en gezinnen

Icoon FinancieelSteeds meer starters en ouders met kinderen slagen er niet in hun rekeningen op tijd te betalen. Bijna een derde van de Nederlanders tussen de 25 en 45 jaar had het afgelopen jaar te maken met oplopende schulden.

Bovendien hebben steeds meer 55-plussers moeite hun vaste lasten op tijd te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van incassobureau Intrum Justitia, dat 1,8 miljoen vorderingen op consumenten heeft geanalyseerd. ''De groep van 25 tot 45 jaar heeft het zwaar'', aldus Marc van Alphen van het incassobureau. ''Nu door de kabinetsplannen onder meer de brandstofkosten, btw en ziektekosten stijgen, wordt de middengroep nog verder uitgehold.''

Intrum Justitia voert jaarlijks een analyse uit van de consumentenvorderingen. Daaruit blijkt dat het aantal incasso-opdrachten tussen juni 2006 en juni 2007 is gestegen van 2 miljoen tot 2,3 miljoen.

De mensen tussen 35 en 45 betalen rekeningen het vaakst niet op tijd. Het gemiddelde bedrag van uitstaande rekeningen ligt in deze groep op 580 euro. Over alle leeftijdsgroepen is dat gemiddeld 475 euro.

Mauresmo zakt weg uit top tien

Op de nieuwe wereldranglijst bij de vrouwen staat Justine Henin voor de 84e week op de eerste plaats. Haar voorsprong op de nummer twee, Svetlana Kuznetsova bedraagt, maar liefst 1.591 punten.

De nog steeds geblesseerde Française Amélie Mauresmo verliest twee plaatsen en zakt naar de twaalfde plek. De Slovaakse Daniele Hantuchova neemt de plek van Mauresmo op de tiende plaats in.

Agnes Szavay deed de beste zaken afgelopen week. Dankzij haar verrassende toernooiwinst in Peking, waar ze in de finale Jelena Jankovic versloeg, stijgt de Hongaarse naar de 20e plaats.

Amsterdam pleit voor halal hypotheek

De gemeente Amsterdam gaat er bij minister Wouter Bos van Financiën op aandringen dat het snel mogelijk wordt dat moslims in Nederland een islamitische hypotheek kunnen afsluiten. Deze hypotheken zijn voor de belasting aftrekbaar.

Hierdoor krijgen moslims hetzelfde financiële voordeel als huizenkopers die hun hypotheekrente mogen aftrekken. Moslims kunnen nu geen reguliere hypotheek afsluiten omdat de islam het betalen van rente niet toestaat.

''Het buitensluiten van een groep Nederlanders van het bezit van een eigen woning is onwenselijk'', aldus het Amsterdamse college vandaag in antwoord op schriftelijke vragen van de hoofdstedelijke PvdA. Volgens het stadsbestuur staat het ministerie van Financiën open voor deze vorm van bankieren en zijn er nu voldoende mogelijkheden om islamitisch bankieren mogelijk te maken in Nederland.

Definitieve selectie WK wielrennen bekend

De bondscoach van de Nederlandse wielrenners, Egon van Kessel, heeft vandaag de selectie voor het WK wielrennen in Stuttgart definitief bekendgemaakt. De tijdrijders strijden aankomende donderdag om de prijzen, drie dagen later staat de wegwedstrijd op het programma.

Stef Clement en Joost Posthuma zijn de tijdrijders. De coureurs die strijden om de wereldtitel op de weg zijn Maarten den Bakker, Michael Boogerd, Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Robert Geesink, Karsten Kroon, Sebastian Langeveld, Koos Moerenhout en Bram Tankink.

DVD: Mooiste! Weer de Leeuw

Vroeger had de Vara zo'n beetje als enige omroep een succesformule als het ging om de zaterdagavond. Met miljoenen mensen tegelijk stemde Nederland af op Nederland 3, om te kijken naar Kassa!, Oppassen en De Schreeuw van de Leeuw. Op een gegeven moment stopte Paul de Leeuw met het laatstgenoemde programma en met verschillende andere formats verdween hij uit beeld bij het grote publiek. De samenwerking met de Va!ra werd op een gegeven moment zelfs door De Leeuw opgezegd en hij vertrok naar de NCRV. Daar kon de vrolijke presentator zijn draai echter niet vinden en de Vara was op zoek naar een nieuw kijkcijferkanon. Het duurde dan ook niet lang voordat De Leeuw weer bij de rode omroep te zien was, ditmaal met een nieuwe opzet. In Mooi Weer De Leeuw draait het namelijk niet alleen om Paul de Leeuw, maar ook grotendeels om het publiek en de bijzondere wensen die zij hebben ingestuurd. Door de grote belangstelling voor het programma, besloten De Leeuw en de Vara om de leukste en meest ontroerende fragmenten uit te brengen op dvd.

Uitslagen Frankrijk speelronde 9

In Frankrijk werd afgelopen weekend de negende speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen zevende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
AS NancyLorient2-0
AJ AuxerreOl. Marseille2-0
CaenFC Metz1-2
Ol. NiceSt. Etienne3-0
StrasbourgLe Mans0-1
ToulouseLens1-1
ValenciennesAS Monaco1-0
Ol. LyonLille OSC1-1
PSGGir. Bordeaux0-2
Stade RennesSochaux0-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1AS Nancy81915 - 5
2Gir. Bordeaux91812 - 6
3Valenciennes91713 - 9
4Ol. Lyon81615 - 8
5Le Mans91613 - 11
6Stade Rennes9159 - 7
7Ol. Nice91410 - 7
8AS Monaco91313 - 9
9Strasbourg9128 - 6
10FC Lorient91210 - 11
11St. Etienne9119 - 9
12Toulouse7119 - 9
13PSG9117 - 8
14Lille OSC9109 - 9
15AJ Auxerre996 - 15
16Ol. Marseille977 - 12
17FC Sochaux978 - 14
18RC Lens763 - 5
19FC Metz954 - 14
20Caen745 - 11

Topscorers:

NaamAantal
Benzema (Ol. Lyon)8
Bellion (Gir. Bordeaux)6
Audel (Valenciennes)5
De Melo (Le Mans)5

Programma:

DatumThuis:Uit:
29/09CaenToulouse
29/09Ol. LyonLens

Nederlandse winnaar FOK! Boekentop 100

Icoon Sitenews - ForumEnkele weken lang hebben FOK!kers in het Theater- Taal- en Kunstforum (TTK) hun persoonlijke lijst met favoriete boeken kunnen posten en uiteindelijk is het toch Hollands Glorie dat er met de overwinning vandoor gaat. De winnaar van de eerste FOK! Boekentop 100 is 'De ontdekking van de Hemel' van Harry Mulisch.

Uiteindelijk hebben maar liefst 106 users aan de verkiezing meegedaan door hun favoriete boeken op te geven. Tesamen nomineerden de FOK!kers 945 boeken voor de FOK! Boekentop. Hoewel de intentie was om er een top 50 van te maken, bleek zelfs een top 100 haalbaar!

Velen verwachtten dat Lord Of The Rings, Harry Potter, Dan Brown of misschien wel Kluun zou gaan winnen.

Uiteindelijk heeft geen van deze favorieten het goud bemachtigd en werd Harry Mulisch, die dit jaar 80 jaar oud werd, de winnaar van de eerste FOK! boekentop 100.

De top 3 wordt gecompleteerd door Catcher In The Rye van J.D. Salinger (#2) en 1984 van George Orwell (#3).


De volledige top 100 kun je hier nalezen.

Sonjabakkeren is crashdieet

Icoon GezondheidSonjabakkeren om af te vallen kan de stofwisseling verpesten. Dat stelt de Nijmeegse psychologe Tatjana van Strien van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Volgens Van Strien is het door Sonja Bakker bedachte dieet gewoon een zogenoemd 'crashdieet'. En dat kan blijvende problemen met het metabolisme en het eetgedrag veroorzaken. Het Sonja-Bakkerdieet veroorzaakt een soort zelfopgelegde hongersnood, stelt de psychologe. ''Het lichaam reageert daarop door heel zuinig om te gaan met de aangeleverde energie en vet op te slaan. Wie lang doorgaat met lijnen, of telkens opnieuw aan zo’n crashdieet begint, brengt uiteindelijk de hele normale stofwisseling in de war en wordt juist dikker.''

De universitair-medewerkster heeft zojuist haar tweede boek over 'afvallen met en zonder resultaat' geschreven. ''Ik heb genoeg dikke mensen gezien die niet meer afvallen van een dieet van 1500 calorieën, wat toch echt weinig is. Hun metabolisme reageert door herhaalde strenge lijnpogingen niet meer normaal.''

Volgens de psychologe moeten mensen die willen afvallen, leren accepteren dat 5 tot 10% gewichtsverlies met behulp van een diëtiste voor bijna een ieder het maximaal haalbare is.



'Crashdieet'


Met dank aan BQI voor de submit.

Inhoud Unreal Tournament 3 Collector's Edition bekend

De inhoud van de Collector's Edition van Unreal Tournament III is bekend.

Zoals wel vaker met CE's zit ook deze in een exclusieve tinbox, bevat een hardcover artbook, een DVD met achter de schermen materiaal, de geschiedenis van Unreal Tournament en meer dan tien uur aan video tutorials voor de Toolkit (waarmee UT3 helemaal naar eigen hand mee te zetten is).

De CE zal $10 meer op moeten brengen dan de normale versie van de game, en wordt volgens Gamestop een week later dan de normale versie verwacht.

[TGS] DS-adventure Time Hollow aangekondigd

De nieuwtjes van de reeds afgelopen Tokyo Game Show blijven binnendruppelen. Tijdens de show liet Konami weten dat er een adventure voor de DS in productie is, genaamd Time Hollow: In Search of the Taken Past'. Verantwoordelijk voor het spel is Junko Kawano, die eerder ook de adventure Shadow of Memories maakte voor PS2, Xbox en PC (ook bekend als Shadow of Destiny).

Time Hollow vertelt het verhaal van de 17-jarige Horo Tokio, die op een dag wakker wordt en ontdekt dat zijn ouders, die hij de vorige avond nog gesproken heeft, al twaalf jaar vermist zijn. Iets of iemand heeft dus met de tijd en Horo's verleden zitten prutsen. Horo vindt een mysterieuze viltstift waarmee hij zich naar bepaalde tijdstippen in zijn verleden kan teleporteren. Daar moet hij dan de tijdlijn weer op orde zien te krijgen. Uiteraard moet hij ook zien uit te vinden wat er achter deze vreemde gebeurtenissen zit.

Voorlopige releasedatum: 'ergens in 2008'.





[TGS] 2007 Drukste Tokyo Game Show ooit

Elk jaar groeit de Tokyo Game Show weer een beetje en ook dit jaar was dat het geval. De 2007 editie was de grootste en drukste ooit; in totaal waren er 193.040 bezoekers. Per dag was de verdeling als volgt:


20.09.07 - 29.783 (Business Day)
21.09.07 - 32.390 (Business Day)
22.09.07 - 64.795
23.09.07 - 66.072


Druk!

Ter vergelijking de bezoekersaantallen van de afgelopen vijf jaar:

TGS 2006: 192.411
TGS 2005: 176.056
TGS 2004: 160.096
TGS 2003: 150.089
TGS 2002: 134.042

In 2008 zal de Tokyo Game Show plaatsvinden van 09.10.08 tot 12.10.08 in de Makuhari hallen, Tokyo. Of deze dan weer een stapje groter is zien we volgend jaar.

PVV stelt vragen over halal-vlees op school

De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil van staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt weten wat ze gaat ondernemen tegen scholen die alleen halal - volgens islamitische voorschriften - geslacht vlees voorschotelen op schooluitjes. De PVV wijst op een kamp van ICT-scholieren van het ROC van Amsterdam die op een schoolkamp alleen halal-vlees kregen te eten.

Volgens de partij hebben diverse ROC-scholieren verontruste mailtjes gestuurd. De school zou tegenover de PVV hebben bevestigd dat scholieren geen keus hebben.

PVV-leider Geert Wilders wil weten wie de extra kosten van halal-voedsel betaalt. Halal-vlees zou namelijk ''veel'' duurder zijn dan vlees dat niet volgens de islamitische voorschriften geslacht is. Hij wil verder weten wat de CDA-staatssecretaris gaat doen om te voorkomen dat ''in de toekomst scholieren tot Halal-barbecues worden gedwongen.''

PVV-Kamerlid Martin Bosma, onderwijswoordvoerder namens die partij, stelt dat scholieren worden gedwongen ''te buigen'' voor de islam. ''Op nota bene een openbare school moeten zij zich aanpassen aan deze ideologie.''

Vorige week nog voerde PINK!, het jongerenplatform van de Partij Voor De Dieren, actie bij Universiteit van Leiden, omdat daar sinds dit studiejaar halal vlees te koop is. Bij halalslacht wordt het dier met de kop richting Mekka gezet. Daarna snijdt de slager het onverdoofde dier de halsslagader en eventueel de luchtpijp en de zenuwbanen door en spreekt tegelijkertijd een gebed uit. De PINK!-jongeren vinden dat onverdoofd ritueel slachten niet meer van deze tijd is.

Monniken Myanmar verzamelen zich voor nieuwe actie

Icoon BuitenlandsOngeveer vijfhonderd monniken in Myanmar (Birma) hebben zich vanochtend bij de Shwedagonpagode in de voormalige hoofdstad Yangon verzameld voor het houden van een vreedzame mars. Een van de monniken riep de menigte op voor vrede te bidden en zich te onthouden van politieke leuzen.

De boeddhistische monniken voeren al ruim een week actie tegen het juntabewind van Myanmar. Zondag, op de zevende dag van het monnikenprotest, liepen zeker 20.000 mensen mee in een betoging in Yangon.

[DTM] Straffen Häkkinen en La Rosa

Mika Häkkinen en Daniel La Rosa hebben van de sportcommissie van de DTM een fikse straf ontvangen. Beide Mercedes-coureurs ramden de Audi-titelkandidaten van de baan tijdens de race in Barcelona.

Häkkinen was verantwoordelijk voor het aanrijden van raceleider Martin Tomczyk. De Fin kon de eerste bocht niet halen en raakte de Duitser, waardoor beiden later de finish niet zouden halen. La Rosa werd ingehaald door klassementsleider Mattias Ekström, en daarbij naar buiten geduwd. In plaats van te liften bleef hij op het gras gas geven, waardoor hij Ekström in de flank raakte. Ook hier moesten beiden opgeven.

De sportcommissarissen hebben de twee Mercedes-rijders daarop op harde straffen getrakteerd. Häkkinen verliest zijn punten, moet ¤20.000 betalen en wordt op 14 oktober, tijdens de laatste race, tien plaatsen terug gezet op de grid. Voor La Rosa geldt hetzelfde, al is zijn boete 'slechts' ¤10.000. De teams van zowel de Fin als de Duitser zijn al in beroep gegaan.

Jongens gooien stenen naar lijk

Icoon OpmerkelijkTwee Belgische tieners hebben zaterdag in Elsene (in het zuidoosten van Brussel) met stenen gegooid naar het lijk van een man die even daarvoor zelfmoord had gepleegd. De man was van een brug gesprongen die wegen overspant en lag op straat.

De zelfmoordenaar, een Afrikaan van circa 40 jaar oud, was ongeneeslijk ziek en had nog gebeld met een kennis dat hij een einde aan zijn leven zou maken. De twee 12-jarige stenengooiers zijn voor een jeugdrechter verschenen.

Met dank aan laforest voor de submit.

Aerts maand uitgeschakeld

De comeback van Maikel Aerts bij Willem II heeft maar één duel mogen duren. De keeper, die net terug was na een half jaar blessureleed, heeft last van zijn knie na de wedstrijd tegen Roda JC en zal een maand niet in actie kunnen komen.
Aerts onderging zondagmiddag een kijkoperatie aan zijn pijnlijke knie. Daarbij zijn geen beschadigingen geconstateerd. De medische staf van Willem II weet te melden dat desondanks de speler een maand niet in actie zal komen.

[TGS] Europese releasedata Gran Turismo 5 Prologue bekend

Op de Tokyo Game Show is bekend geworden dat Europa op 20 oktober Gran Turismo 5 Prologue is de PlayStation Store mogen verwachten. De BluRay disc-versie zal op 13 december in de winkels liggen. Prijzen zijn vooralsnog onbekend.

Gran Turismo 5 Prologue is een voorproefje op Gran Turismo 5, en zal meer dan 40 auto's, vijf tracks en online elementen als multiplayer races en Gran Turismo TV bevatten.

Duivelsbijbel terug in Praag

LiteratuurDe Duivelsbijbel is na ruim 350 jaar terug in het gebied waar het boekwerk ruim 800 jaar geleden werd geschreven, Tsjechië. Tot 6 januari is het te zien op een tentoonstelling in het centrum van Praag. De belangstelling van de bevolking is groot.

De bijbel van satan, de Codex Gigas, werd in 1648 door Zweedse troepen meegenomen uit de Burcht van Praag. Na jaren van onderhandelingen tussen Tsjechische en Zweedse diplomaten is het boek tijdelijk terug.

Vermoedelijk is het manuscript - naar verluidt het dikst bewaard gebleven middeleeuwse boek - geschreven door een monnik van het benedictijnse klooster in Podlazice, ongeveer honderd kilometer ten oosten van Praag. De auteur zou zo'n twaalf jaar aan het manuscript hebben gewerkt, dat 90 cm hoog en 50 cm breed is en 75 kilo weegt. Van de 640 oorspronkelijke pagina's zijn er 624 in redelijk goede staat bewaard gebleven.

In de volksmond gaat het verhaal dat een monnik beloofde het boek met daarin alle toenmalige kennis van de wereld in één nacht te schrijven, als boetedoening voor zijn zonden. Toen het tot hem doordrong dat de taak een onmogelijke was, riep hij de hulp in van de duivel. Als dank tekende hij diens portret op een van de pagina's.



Satan in de Codex Gigas


-
Link: De Codex Gigas online

Verhoeven wint brons op WK

Jorg Verhoeven heeft op het WK sportklimmen brons behaald op het onderdeel leadklimmen. Het WK vindt plaats in het Spaanse Avilés.
Niet alleen Verhoeven won brons maar ook de Tsjech Tomás Mrázek en de Zwitser Cédric Lachat raakten hetzelfde blokje als laatste aan. De Spanjaarden Ramón Julian Puigblanque en Patxi Usobiaga gingen er met het goud en zilver vandoor.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse klimmer eremetaal behaald op het WK. Verhoeven kan ook nog eremetaal behalen bij de allroundtitel maar moet daarvoor de finale van het boulderen afwachten waarvoor hij zich niet wist te plaatsen.

Kutdag of niet?

Zondag 23 september 2007. Moet ik eigenlijk nog meer zeggen dan dit en dit? Het was dus een topdag, al wordt daar zoals altijd weer wisselend over gedacht. In ieder geval mogen we blij zijn met de Nederlandse politie die kennelijk heel vaak wat extra doet, in tegenstelling tot hun Engelse collega's. Al te uitbundig moeten we dat natuurlijk ook niet vieren.

Wat me dan echter op zo'n plezierige herfstdag wel schokt is het feit dat één van de grootste engerds ter wereld, zendtijd krijgt op CBS en ook nog eens doodleuk gaat discussiëren met studenten op Columbia University. Volgens een universiteitswoordvoerder is iedereen die de discussie wil aangaan, echter van harte welkom op de universiteit. Bovendien was Hitler verhinderd...

Anyway, toch geen kutdag.

Volleybalsters tegen Polen, Tsjechië en Bulgarije

De Nederlandse volleybalsters treffen in de tweede groepsfase van het Europees kampioenschap titelverdediger Polen, Tsjechië en Bulgarije. Zij kwalificeerden zich als de nummers één tot en met drie van groep B voor de tweede ronde en spelen in deze fase tegen de beste drie van poule D, waarvan naast Oranje ook Servië en gastland België doorgaan.
Nederland eindigde op basis van setgemiddelde als eerste in de groep. De dames van bondscoach Avital Selinger beginnen dinsdag in Hasselt daardoor de tweede ronde met de wedstrijd tegen Bulgarije, de nummer drie van de andere groep.

De ploegen nemen de onderlinge resultaten mee van de landen die ook doorgaan. Voor Nederland is dat een nederlaag (tegen Servië) en een overwinning (tegen België). De nummers één en twee van de tweede fase kwalificeren zich voor de halve finales, die komend weekeinde in Luxemburg worden afgewerkt.

Perez: "Feyenoord terug op aarde gezet"

Kenneth Perez had gisteren een cruciale rol bij PSV in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord. De oud-Ajacied scorde twee fraaie doelpunten en gaf zo een visitekaartje af aan zijn trainer Ronald Koeman.

Afgelopen woensdag kreeg Perez geen plek in de basis in het Champions League-duel tegen CSKA Moskou. "Dat was uit tactische overwegingen en is intern helemaal geen issue," zei Perez.

"Het was een lekkere wedstrijd voor zowel mezelf als de ploeg. De druk die we uitoefenden op de Rotterdamse defensie maakte vandaag het verschil. Met deze zege hebben we Feyenoord terug op aarde gezet."

Uitslagen Turkije speelronde 6

In Turkije werd afgelopen de zesde speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen derde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
ManisasporTrabzonspor1-1
OftassporGaziantepspor1-2
KasimpasaGalatasaray0-1
AnkaragücüBüyüksehir1-0
BesiktasDenizlispor3-2
BursasporFenerbahce1-1
KayserisporAnkaraspor3-1
RizesporSivasspor0-2
KonyasporGençlerbirligi1-1


Stand:
Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Galatasaray61615 - 2
2Besiktas6147 - 3
3Sivasspor5127 - 2
4Kayserispor61112 - 7
5Ankaragücü6118 - 6
6Büyüksehir696 - 6
7Fenerbahce696 - 6
8Trabzonspor599 - 3
9Gaziantepspor699 - 9
10Manisaspor6810 - 10
11Bursaspor665 - 5
12Kasimpasa665 - 8
13Denizlispor659 - 11
14Gençlerbirligi657 - 10
15Oftasspor664 - 8
16Konyaspor645 - 12
17Rizespor645 - 15
18Ankaraspor625 - 11

Topscorers:

NaamAantal
De Nigris (Gaziantepspor)5
Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor)4
Gökhan Unal (Kayserispor)4
Ümit Karan (Galatasaray)4
Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor)4
Hakan Sükür (Galatasaray)4

Programma:

DatumThuisUit
30/09SivassporBursaspor
30/09GençlerbirligiKasimpasa
30/09FenerbahceAnkaragücü
30/09TrabzonsporKonyaspor
30/09DenizlisporKayserispor
30/09GalatasarayBesiktas
30/09GaziantepsporAnkaraspor
30/09OftassporRizespor
30/09BüyüksehirManisaspor

Breukink: "Mooiste ervaring als ploegleider"

Erik Breukink maakte in zijn huidige functie bij de Rabobankploeg nooit iets mooiers mee dan gisteren in Madrid, waar zijn kopman Denis Menchov de eindzege in de Ronde van Spanje behaalde.

"Dit is de mooiste ervaring ooit voor mij als ploegleider,” aldus Breukink. Het was voor de tweede maal dat Menchov de Vuelta won, maar in 2005 kreeg hij de zege pas achteraf toegewezen. "Wat er nu gebeurde was heel mooi, vooral omdat de ploeg hier heel hard heeft gewerkt. Het was speciaal om te zien wat het met alle jongens deed. We zijn drie weken heel intens beziggeweest. Vier ritzeges en de eindwinst, het kan nauwelijks mooier.”

Na zijn huldiging gisteren sprak Menchov de hoop uit dat hij ooit ook in de Ronde van Frankrijk succes kan behalen. "Het is echt een totaal ander gevoel om de Vuelta op deze manier te winnen. Ik wilde een solide overwinning boeken, dat is belangrijk voor mijn loopbaan. Nu kan ik dit misschien ook eens in de Tour laten zien.”

"Zo veel Nederlandse ploegen hebben niet een grote ronde gewonnen. De Tour is een trapje hoger dan de Vuelta, maar je moet ergens beginnen te winnen. De hele afloop van de Tour met Michael Rasmussen speelt hier niet mee, ik bekijk deze drie weken apart. Bovendien is Denis na het uitvallen van Oscar Freire de enige van deze ploeg die de Tour heeft gereden, dus bij deze jongens leeft het niet. Ik ga ze er dan zeker niet mee lastig vallen. Deze ploeg heeft mij op een positieve manier verrast. Wat een leiderstrui al niet kan doen," aldus Breukink.

Joustra vindt felle anti-islamtoon bedreigend

Icoon AlgemeenDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), Tjibbe Joustra, vreest de gevolgen van de toon die sommige prominente Nederlanders aanslaan in de discussie over moslims. Dat zegt hij vandaag in het AD.

Joustra doelt daarbij volgens de krant onder meer op uitspraken van Kamerlid Geert Wilders en van Ehsan Jami, oprichter van een comité voor ex-moslims. Hij noemt hen in het stuk echter niet bij naam.

"Als iemand zulke dingen zegt, dan kijk ik daar met gemengde gevoelens naar," zegt Joustra. "Zulke radicale uitspraken kunnen individuen die op de rand van geweld staan, het laatste duwtje geven."

-
Link: Het artikel in het AD.

Krajicek terug in Luxemburg

Michaëlla Krajicek maakt vandaag in Luxemburg voor het eerst sinds bijna een maand weer haar opwachting op een internationaal toernooi. Ze moet het in de eerste ronde opnemen tegen Anne Kremer, die een wildcard kreeg.

Sinds de US Open kwam de Nederlandse niet meer in actie. Ze liet haar bloed onderzoeken, omdat ze alle lange tijd kampte met vermoeidheid en andere klachten. Alles bleek goed te zijn. Ze bleef de afgelopen periode vooral in Tsjechië om daar te trainen en speelde daarnaast in de Tsjechische competitie.

Uitslagen Engeland speelronde 6

In Engeland werd afgelopen weekend de zesde competitieronde gespeeld. Ook in de Premier League een topper, Manchester United versloeg gisteren Chelsea met 2-0.

Arsenal - Derby County
Arsenal haalde zaterdag voor eigen publiek flink uit tegen het laag geklasseerde Derby County. De Gunners wonnen met 5-0, mede dankzij drie treffers van Emmanuel Adebayor. Robin van Persie bleef de gehele wedstrijd bankzitter.

Liverpool - Birmingham City
Liverpool kwam op eigen veld tegen het gepromoveerde Birmingham City niet verder dan 0-0. Dirk Kuijt speelde de volle negentig minuten, Ryan Babel werd na een uur gewisseld. Door de doelpuntloze remise liep de achterstand op koploper Arsenal op tot vier punten.

Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur blijft teleurstellend presteren in de Premier League. De ploeg van coach Martin Jol slaagde er niet in om hekkensluiter Bolton Wanderers te verslaan. Robbie Keane zette de Spurs nog wel op voorsprong, maar de Spaanse verdediger Ivan Campo bepaalde de eindstand op 1-1.

Blackburn Rovers - Portsmouth
André Ooijer verloor met Blackburn Rovers met 0-1 van Portsmouth. Oud-Ajacied Kanu maakte al na 25 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Newcaslte United-West Ham United 3-1
Na twee minuten spelen kopte Viduka in duel met Anton Ferdinand een voorzet van Charles N'Zogbia binnen. In de loop van de eerste helft trokken de gasten de stand gelijk via Dean Ashton, maar lang kon West Ham niet van deze treffer genieten. Kort voor rust scoorde Viduka namelijk zijn tweede treffer met een verwoestende volley, waarna N'Zogbia het duel in de tweede helft in het slot gooide. Overigens moest Michael Owen zich tijdens het duel laten vervangen vanwege wederom een blessure.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
22/9ArsenalDerby County5-0
22/9LiverpoolBirmingham City0-0
22/9ReadingWigan Athletic2-1
22/9MiddlesbroughSunderland2-2
22/9FulhamManchester City3-3
23/9Newcastle UnitedWest Ham United3-1
23/9Aston VillaEverton2-0
23/9Blackburn RoversPortsmouth0-1
23/9Bolton WanderersTottenham Hotspur1-1
23/9Manchester UnitedChelsea2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Arsenal616+11
2Manchester United714+4
3Manchester City713+3
4Liverpool612+9
5Newcastle United611+4
6Chelsea711-1
7West Ham United610+3
8Aston Villa610+3
9Everton710+0
10Blackburn69+1
11Portsmouth79+0
12Wigan Athletic78+1
13Middlesbrough78-2
14Birmingham78-2
15Sunderland78-4
16Reading77-6
17Fulham76-2
18Tottenham Hotspur75-2
19Bolton Wanderers74-4
20Derby County74-16

Topscorers:

<
#SpelerClubDoelpunten
1Emmanuel AdebayorArsenal6
2Cesc FàbregasArsenal4
=Nicolas AnelkaBolton4
3acht spelers-3

Programma:

DatumThuisUit
29/9Birmingham CityManchester United
29/9ChelseaFulham
29/9DerbyBolton
29/9Manchester CityNewcastle
29/9PortsmouthReading
29/9SunderlandBlackburn
29/9West HamArsenal
29/9WiganLiverpool
30/9EvertonMiddlesbrough
01/10TottenhamAston Villa

Jodie Foster bijna doof

De tand des tijds kan niemand weerstaan, zelfs Jodie Foster niet. De actrice is namelijk tijdens een tripje naar Rome gespot met een gehoorapparaat in haar linkeroor.

Tijdens de Italiaanse première van haar nieuwste film vorige week leek er niets aan de hand. Toen verscheen de 44-jarige Oscarwinnares elegant als altijd zonder gehoorapparaat en bril op de rode loper.


Clarice hoort de lammetjes in elk geval niet meer schreeuwen.
De foto van een gehoorapparaat dragende Jodie Foster is hier te zien

Nieuwe vondst Iraanse wapens in Afghanistan

Icoon BuitenlandsVoor de tweede keer in een maand hebben Afghaanse veiligheidstroepen een grote wapenvondst gedaan. De lading kwam van over de grens met Iran, zo maakten de autoriteiten zondag bekend.

Afgelopen zaterdag ontdekte veiligheidspersoneel de lading wapens. De wapens, een veertigtal mijnen en raketgranaten van Chinese en Iraanse makelij, werden aangetroffen in door Taliban-strijders achtergelaten voertuig.

"We hebben geen probleem met Turkmenistan, alle problemen komen uit Iran, er vinden veel illegale oversteken plaats," aldus plaatsvervangend commandant van de grenspolitie, Samowal Hamidullah.



CD: Angelique Kidjo - Djin Djin

Angelique Kidjo is een singer/songwriter uit Benin, Afrika met vier Grammy-nominaties op haar naam. Ze draagt de titel 'African Queen of Pop' en wordt door vele beroemdheden aanbeden, waaronder Bono van U2. Ze loopt inmiddels tegen de vijftig, maar ziet er nog steeds uit als een Afrikaanse koningin. Sinds haar zesde levensjaar is ze al bezig met optreden, zingen en dansen. In de vroege jaren '80 vertrok ze vanwege politieke onrust in Benin naar Parijs. Daar was ze eerst jarenlang achtergrondzangeres voor ze haar eigen carrière opstartte. Op dit moment woont ze in New York met man en dochter.

Undercover agent 'gepakt' door menigte

Icoon OpmerkelijkEen undercover agent uit het Maleise Kuala Lumpur dacht gisteren twee reizende verkopers die pornografisch materiaal en illegale dvd's verkochten te arresteren. Wat hij niet verwacht had was een menigte die hem 'arresteerde'.

Marktverkopers en klanten dreven de in burger geklede agent in een hoek nadat hij de verboden waar in beslag probeerde te nemen. Iemand schreeuwde 'dief' waarop een menigte van 200 man zich om de agent verzamelde, zei Wan Abdullah Tuanku, hoofd van de lokale politie.

De twee koopmannen konden ontsnappen en tijdens alle commotie gingen vier mannen er met de porno en andere dvd's aan de haal. Na ruim een uur kwamen collega's van de agent hem redden, het was hem niet gelukt de menigte er van te overtuigen dat hij echt een agent was. "Eigenlijk was het een misverstand," zei Wan Abdullah.

Ouders Madeleine krijgen opnieuw geld

Icoon BuitenlandsDe ouders van het in Portugal verdwenen Britse meisje Madeleine McCann krijgen financiële steun van een steenrijke Britse zakenman. Dat heeft Brian Kennedy van de Latium Group in een verklaring bevestigd, aldus het Britse Sky News van gister.

Met het geld kunnen ze een topadvocaat en een officiële woordvoerder in dienst nemen. Eerder kreeg het stel al eens 150.000 euro van mediamagnaat Richard Branson. Met dat geld zal een fonds voor de ouders opgericht worden.

Het stel wordt nog steeds door de Portugese politie gezien als verdachte in deze zaak. De omroep meldde ook dat de allereerste verdachte in deze zaak, een in Portugal wonende Brit, geen aanklacht hoeft te verwachten. De politie zou geen enkel bewijs hebben gevonden dat deze Robert Murat in verband kan brengen met de verdwijning van Madeleine begin mei tijdens een vakantie in de Algarve.



Lees meer over Maddie op het Forum

Brand in Scheveningse gevangenis

Icoon BrandIn de gevangenis van Scheveningen heeft vannacht een brand gewoed. Twee gevangenen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De brand ontstond rond 01.30 uur door kortsluiting in een apparaat in een van de cellen. De twee gewonde gevangenen zaten in de cel waar de brand ontstond.

Veertig gevangenen zijn korte tijd geëvacueerd. In welk deel van de Scheveningse gevangenis de brand woedde is niet bekend, in elk geval was het niet in het VN-cellencomplex. Daar zitten mensen vast die terechtstaan voor het Joegoslavie Tribunaal.

Katamari komt ook naar de ps3

De laatste tijd was er enige verwarring over Beautiful Katamari, deze leek ook op de PS3 te verschijnen nadat er op de website van Namco opeens verwijzingen waren naar een PS3 en Wii versie. Deze zijn inmiddels al weer van de website gehaald en Beautiful Katamari staat weer alleen voor de Xbox360 aangekondigd.

Ook Jun Morikawa, verantwoordelijk voor Beautiful Katamari, heeft tijdens de Tokyo Game Show laten weten dat Beautiful Katamari niet op de PS3 uit zal komen. Maar PS3 bezitters hoeven niet te treuren, want hij liet ook weten dat de serie binnenkort toch zijn opwachting zal maken op de PS3.

Welke plannen Namco heeft voor Katamari op de PS3 is verder niet bekend. Of het dus zal gaan om een compleet nieuw spel of misschien een variant voor het Playstation Network blijft voorlopig nog even gissen.

'Iran heeft geen kernwapens nodig'

Icoon BuitenlandsIran zou geen kernwapens nodig hebben en maakt zich al zeker niet klaar voor een oorlog met de VS. Dat heeft de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad verklaard tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS. "In de huidige internationale relaties, dient een atoombom tot niets. De tijd van de atoombom is voorbij", aldus de Iraanse leider.

Ahmadinejad woonde afgelopen zondag in New York de algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) bij. Bij zijn vertrek uit Teheran zei hij dat hij aan de VN "de Iraanse oplossingen voor de wereldproblemen" zou voorleggen.

"U moet begrijpen dat we geen behoefte hebben aan een atoombom. Wat zouden we met zo'n bom doen?", sprak hij tijdens het veelbekeken televisie-interview. "Het is verkeerd om te denken dat Iran en de VS op weg zijn naar een oorlog. Waarom zegt men dat? Waarom zouden we naar een oorlog gaan?", vraagt de Iraanse president zich af.

"Ons programma is heel transparant. We staan onder toezicht van het Agentschap (het IAEA, Internationaal Atoom Energie Agentschap). Alles ligt op tafel. We hebben niets te verbergen", zo sprak hij.

Met dank aan Bregalad voor de submit.

Scholen in de problemen met Poolse kinderen

Icoon BinnenlandsMeerdere kleine basisscholen in de Gelderse gemeente Maasdriel dreigen in de problemen te komen door een te grote toestroom van Poolse kinderen.

In de 24 duizend inwoners tellende gemeente staan 212 Polen als inwoner geregistreerd, zo meldt de Volkskrant maandag. Onderwijswethouder Gijsbert Smit vertelt dat momenteel 25 Poolse kinderen staan ingeschreven op scholen in Maasdriel.

De Oost-Europese kinderen hebben echter speciaal onderwijs nodig, aldus de wethouder, en dat kost geld, veel geld. Vorig jaar heeft de gemeente nog een eenmalige subsidie gegeven, maar het gemeentebestuur wil nu niet meer voor de kosten opdraaien.

De schoolbesturen, en uiteindelijk het ministerie van Onderwijs, zijn eigenlijk verantwoordelijk, zo meent Smit. Volgens de wethouder zijn de financieringsregels van het ministerie echter te ingewikkeld en niet ingesteld op de extra onderwijstaken die de instroom van Poolse kinderen met zich meebrengt.

Met dank aan Eekje voor de submit.

Ontvoeringsgrap te echt in scène gezet

Icoon OpmerkelijkEen in scène gezette kidnapping is drie mannen van een bedrijf in Barendrecht duur komen te staan. Twee werknemers van negentien jaar plakten de mond van hun achttienjarige collega dicht en namen hem mee vanaf industrieterrein Dierenstein in een gereedstaande auto.

Een toevallige passant was getuige van de 'ontvoering' en alarmeerde de politie. Die gingen onmiddellijk met onopvallende politieauto's achter de wagen aan richting Rotterdam. Bij de Terbregseweg werd de auto klemgereden. Agenten sommeerden met getrokken wapens de inzittenden om uit te stappen.

Al vrij snel bleek het om een grap te gaan. Volgens de baas van de arbeiders worden er na rustige weekenddiensten wel vaker van dit soortjes geintjes gemaakt onder de personeelsleden. De politie vond het minder grappig. De mannen werden gearresteerd en moeten een boete van een paar honderd euro betalen.

Met dank aan BVO voor de submit.

Studenten in Arnhem door galerij gezakt

Icoon BinnenlandsZes studenten zijn lichtgewond geraakt toen een deel van een houten galerij naar beneden kwam. Even na elf uur afgelopen avond was er een feestje gaande in het studentencomplex aan het Marsdiep in Arnhem, toen de galerij het begaf. Dat meldt FOK!er en ooggetuige Skinneh ons via de submit.

Hij laat weten: "Er stonden ongeveer 15 mensen buiten op het balkon te praten toen deze het onder luid gekraak begaf. Er zijn verschillende mensen naar het ziekenhuis afgevoerd per ambulance maar zover bekend zijn er geen mensen met ernstige verwondingen." Het terrein zou zijn afgezet door de brandweer en momenteel worden onderzocht.

De galerij stortte 2,5 meter naar beneden. Dat gebeurde alleen bij het laatste huis. De overige bewoners kunnen hun huis dus nog bereiken.

De technische recherche en de dienst bouw en woningtoezicht van de gemeente Arnhem stellen een onderzoek in.

Met dank aan skinneh voor de submit.

Vrouw (27) dood na ongeval op A7

Icoon OngelukEen vrouw van 27 jaar is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ongeval op de A7. Dat gebeurde ter hoogte van de Oudendijk in de richting van haar woonplaats. De wagen werd bestuurd door een 60-jarige man.

Deze is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Een andere inzittende, een vrouw van 26 jaar uit Hoorn, kwam er met lichte verwondingen vanaf. De auto begon te zwalken op een recht weggedeelte en belandde op de kop op het asfalt. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

De A7 naar Hoorn was tot middernacht afgesloten. Het verkeer kon langs de plek van het ongeval rijden via de vluchtstrook.

Uitslagen Spanje speelronde 4

Gisteren vochten Barcelona en Sevilla om de winst in de eerste topper van het seizoen. Vandaag konden de overige topploegen profiteren van het puntverlies van Sevilla.

Real Madrid ging op bezoek bij Real Valldolid. De Madrilenen waren als enigen nog zonder puntverlies. De thuisploeg bleek in de voorgaande weken een stugge ploeg, en de promovendus sprokkelde zo al vier punten bij elkaar. Ook vandaag zou Valladolid het de bezoekers niet makkelijk maken. Integendeel, door kordaat optreden van Iker Casillas mocht Real van geluk spreken dat het met rust nog doelpuntloos was. Slechts zelden kon Real combineren, dat Wesley Sneijder, die rust kreeg, echt miste. Na rust kon De Koninklijke ook niet overtuigen. In de 70e minuut kwam het zelfs op achterstand; Pedro López haalde van een dikke 30m vernietigend uit, en verschalkte Iker Casillas. Toch zou Real wel een punt meenemen naar Madrid, toen Ruud van Nistelrooij de ingevallen Javier Saviola vond, die het vervolgens afmaakte.

Valencia reisde af naar Sevilla voor het uitduel met Real Betis. Ook voor Los Ches ging het verre van makkelijk, maar verdedigend waren de zaken in orde. Zonder enkele spelers die rust kregen, zoals David Albelda en Fernando Morientes, zou Valencia het voor rust niet voor elkaar krijgen te scoren. Na de thee lukte dat eindelijk wel, met rechtsback Miguel die twintig minuten voor tijd het doel vond. Joaquín Sánchez besliste tien minuten voor tijd het duel met de 0-2. Betis verdiende wel een goal, dat het uiteindelijk ook zou krijgen. Rafael Sobis trof doel namens de club uit Sevilla, maar het mocht niet meer baten: 1-2.

Villarreal opende het nieuwe seizoen goed, ondanks de pijnlijke nederlaag thuis tegen Real Madrid (0-5). De club uit Valencia ontving het gepromoveerde Real Murcia in het Madrigal. Het zou een moeizaam duel worden voor De Gele Duikboot, dat enkele keren van geluk mocht spreken dat het niet opnieuw het deksel op de neus zou krijgen voor de eigen aanhang. Lange tijd leek niemand in staat te scoren, tot de ingevallen Giuseppe Rossi vlak voor tijd een briljante ingeving kreeg. De Italiaan scoorde in vijf minuten twee keer, en bezorgde Villarreal daarmee opnieuw drie punten.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
22/9RC Recreativo de HuelvaRCD Espanyol2-1
22/9FC BarcelonaSevilla FC2-1
23/9UD AlmeríaRCD Mallorca1-1
23/9Getafe CFDeportivo de La Coruña0-0
23/9Levante UDAthletic Club de Bilbao1-2
23/9Real Betis BalompiéValencia CF1-2
23/9Villarreal CFReal Murcia2-0
23/9Real ZaragozaCA Osasuna2-1
23/9Club Atlético de MadridReal Racing Club4-0
23/9Real Valladolid CFReal Madrid CF1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF410+8
2Villarreal CF49+1
3Valencia CF490
4FC Barcelona48+3
5Sevilla FC36+5
6Club Atlético de Madrid45+3
7RCD Mallorca45+2
8Real Valladolid CF450
9Real Zaragoza450
10Athletic Club de Bilbao45-1
11Real Murcia45-1
12RC Recreativo de Huelva45-2
13Deportivo de La Coruña45-2
14Real Racing Club de Santander45-3
15UD Almería440
16RCD Espanyol44-1
17CA Osasuna32-1
18Real Betis Balompié42-2
19Getafe CF42-4
20Levante UD41-5

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Wesley SneijderReal Madrid CF4
=Frédéric KanoutéSevilla FC4
3Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid3
=Daniel GüizaRCD Mallorca3
=Aleksandr KerzhakovSevilla FC3
=Giuseppe RossiVillarreal CF3

Programma:

DatumThuisUit
26/9FC BarcelonaReal Zaragoza
26/9CA OsasunaLevante UD
26/9Athletic Club de BilbaoClub Atlético de Madrid
26/9Real Racing ClubVillarreal CF
26/9Real MurciaUD Almería
26/9RCD MallorcaReal Valladolid CF
26/9Real Madrid CFReal Betis Balompié
26/9Deportivo de La CoruñaRC Recreativo de Huelva
26/9Sevilla FCRCD Espanyol
26/9Valencia CFGetafe CF

Vrouw mishandeld met biljartkeu

Icoon PolitieEen 20-jarige man uit Waalwijk is zaterdagmiddag aangehouden, omdat hij een 31-jarige vrouw heeft mishandeld met een biljartkeu. Dat gebeurde in zijn woonplaats. Reden voor de mishandeling was een verkeersruzie.

De vrouw wilde net met haar fiets oversteken toen de man met hoge snelheid in zijn auto kwam aangereden. Ze gebaarde naar de man dat hij was rustiger moest rijden. Toen stopte hij en kreeg het tweetal ruzie. De man reed weg en kwam later terug om op de vrouw in te slaan met een biljartkeu. Volgens de man heeft de vrouw deuken in zijn auto getrapt. Een getuige heeft dat bevestigd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.