Feyenoord mogelijk in G14

Er is een kans dat Feyenoord deel gaat uitmaken van de G14, het Europese verbond van grote voetbalploegen. Momenteel bestaat dit selecte gezelschap uit achttien teams, maar dit wordt uitgebreid naar vijftig. Ajax en PSV maken al deel uit van deze groep.

Door de uitbreiding van de G14 zal er een derde Nederlandse ploeg afgevaardigd worden om hierin zitting te nemen. De betreffende club wordt bepaald aan de prestaties van de afgelopen vijf jaar. Het Europese verbond wil proberen om, door de uitbreiding naar vijftig ploegen, meer tegenwicht te kunnen bieden aan de Europese voetbalbond (UEFA). Zo heeft de organisatie besloten om de plannen van Michel Platini te dwarsbomen. De voorzitter van de UEFA wil de huidige opzet van de Champions League namelijk aan gaan passen.

"We hebben begrepen dat er een derde plaats vrijkomt", liet een woordvoerder van Feyenoord in een reactie weten. "Op basis van het coëfficiënt komen wij daarvoor in aanmerking, maar wij hebben nog niets vernomen van de G14. We verwachten wel dat er snel duidelijkheid komt."