FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 september 2007

Rallyrijder Colin McRae (39) overleden

Icoon BuitenlandsVoormalig wereldkampioen rallyracen Colin McRae is overleden bij een helikopterongeluk. McRae zat, samen met zijn eveneens bij het ongeluk omgekomen zoon, in een helikopter in de buurt van het huis van de familie McRae toen deze neerstortte en opging in vlammen.

McRaes woordvoerder zegt dat de rallyrijder de helikopter zelf bestuurde. Buiten zijn zoon Johnny waren er ook nog een andere volwassene en kind aan boord, deze stierven eveneens. McRaes vrouw en dochter waren niet aan boord.

Met dank aan MaximusF1, kamstra, Zoem, Uberbert jmac, Yi-Long, crusher77 en Henryracer voor de submit.

Halo 3 Diorama

Halo 3 komt binnenkort uit en men is nu bezig met de reclamecampagne, die overigens nogal gigantisch is. Maar het mooie eraan (ten minste, voor mij als filmstudent) zijn de reclames met de live action beelden. Ik ben geïnteresseerd in de Halo film, aangezien die film dé ommekeer kan zijn in het verfilmen in games...

Genoeg geluld, in deze blog zul je zien wat ik bedoel. Alle filmpjes van Halo 3 zul je hierin kunnen vinden...

Evacuatie Franse school door granaat WO II

Een negenjarig meisje heeft vandaag haar klasgenoten en docenten de schrik van hun leven bezorgd. Het meisje bracht vanmorgen namelijk een heuse handgranaat mee naar haar school in de Noord-Franse stad Bethune. De uit de Tweede Wereldoorlog stammende handgranaat stond echter nog op scherp, zodat het noodzakelijk was de school te ontruimen. Dit heeft de lokale politie vandaag bekendgemaakt.

De leerlingen hadden eerder van hun lerares de opdracht gekregen een ongebruikelijk voorwerp mee naar school te nemen. Maar toen het meisje de door haar broer gevonden granaat uit haar tas haalde, bleek zelfs de juffrouw dit object te ongebruikelijk.

Gelukkig wist de onderwijzeres door kordaat optreden verder leed te voorkomen. "De onderwijzeres reageerde onmiddellijk, deed het wapen in een plastic tas, bracht het naar het schoolplein en waarschuwde de schooldirecteur", aldus de politie.

Toen de school alle 191 leerlingen in veiligheid had gebracht, kwamen agenten, brandweerlieden en bomexperts tevoorschijn. De Franse explosievenopruimingsdienst heeft de pin uit de handgranaat gehaald. Het liep met een sisser af, want de granaat ontplofte niet.

Man verzint ontvoering om niet te werken

Icoon Domme criminelenEen man van negentien jaar uit het Gelderse Wadenoijen heeft verzonnen dat hij was gekidnapt om niet te hoeven werken. Zijn attente werkgever belde echter de politie om te melden dat hun werknemer in zijn eigen auto was ontvoerd door een man met een bivakmuts.

Later zou de ontvoerder weer uit de auto zijn gestapt. De politie kwam er al snel achter dat er van een kidnapping geen sprake bleek te zijn. De jongeman had de smoes opgehangen omdat hij te moe was om naar zijn werk te gaan.

Oostenrijkers vinden boa constrictor onder auto

Voorbijgangers deden vandaag in Wenen een huiveringwekkende ontdekking. Ingerold in de wielkast van een auto, zagen ze een heuse wurgslang zitten.

Nadat de passanten hun hartslag weer enigszins onder controle hadden, schakelden ze de dierenbescherming in. Ook de brandweer werd om hulp gevraagd. Er bleek een speciaal hefwerktuig nodig te zijn om de drie meter lange boa constrictor in zijn nekvel te kunnen grijpen.

Gelukkig bleek de slang banger voor de mensen dan andersom. Het beest liet zich dan ook zonder tegenstribbelen vangen door enkele slangenexperts. Deze brachten hem naar een dierenasiel.

Hoe de levensgevaarlijke slang zo ineens op straat was beland, is een raadsel. "Misschien was hij een huisdier dat te groot was geworden", speculeerde een agent.

Zoenende vrouw bijt onderlip vriend af

Icoon OpmerkelijkEen vrouw heeft per ongeluk tijdens het zoenen de onderlip van haar vriend afgebeten. De lip van de 24-jarige Wei was helemaal van zijn mond gescheiden en hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Artsen slaagden er niet in de afgebeten lip weer aan te naaien, maar herstelden de mond zo goed mogelijk met een ander stuk huid. Het was niet de eerste keer dat vrouwlief Wei beet. Als ze opgewonden is, bijt ze, verklaart Wei. "Ik denk dat haar sterrenbeeld een hond is," aldus Wei. Een hond is een Chinees sterrenbeeld. Waar het incident zich heeft afgespeeld, is niet bekend.

Monument Theo van Gogh beklad

Icoon BinnenlandsHet monument voor Theo van Gogh in het Oosterpark in Amsterdam is door vandalen beklad. Op het beeld De Schreeuw staat met zwarte letters 'Al-Qaeda' geschreven. Dat liet de politie zaterdag weten.

Onder de tekst stond met zwarte viltstift ook de datum '27-11-2007' geschreven. Het is nog onbekend wie de tekst en datum op het monument heeft gezet.

Het beeld De Schreeuw staat aan de rand van het Oosterpark, dicht bij de plaats waar Van Gogh op 2 november 2004 werd vermoord door een moslimfundamentalist. Het 4,5 meter hoge stalen monument is ontworpen door Jeroen Henneman en heeft de vorm van een gezicht dat aan de ene kant schreeuwt en aan de andere kant een gesloten mond toont. Het verbeeldt de vrijheid van meningsuiting.

Het beeld werd in maart van dit jaar onthuld. Op het laatste moment probeerde een bewoonster in de buurt van het park de plaatsing van het kunstwerk nog te verhinderen. Ze vreesde dat het beeld zou leiden tot verstoring van de openbare orde. De Amsterdamse sleepte het stadsdeel voor de rechter, maar ze verloor de zaak.

Uitslagen Eredivisie 15/09/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - Vitesse 1-0
7' Koevermans 1-0

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 34.000.
Geel: Afellay, Lazovic (PSV), Yu Hai (Vitesse).
Bijzonderheden: De wedstrijd begon later vanwege een rokend televisiescherm

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp. Addo, Salcido, Zonneveld, Afellay, Simons, Bakkal (Méndez/50), Perez (Aissati/73), Koevermans (Farfán/58), Lazovic.

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts (Lorca/60), v.d. Schaaf, Kolk, Yakubu (Kaya/79), Pryor (Yu Hai/46), Gommans.



Heracles - Ajax 0-1
76' Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Lakic (Heracles) Emanuelson, Gabri (Ajax).
Bijzonderheden: Everton mist in de 41e minuut een penalty voor Heracles.

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Wuytens, Bosnar (Quansah/79), Looms, Bridji, Maas, v.d. Bergh, Klavan, Everton, Lakic.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu (Colin/46), Stam (Maduro/69), Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Heitinga, Vertonghen, Suárez (Rommedahl/55), Huntelaar, Luque.



Excelsior - SC Heerenveen 2-5
20' Den Ouden 1-0
28' Den Ouden 2-0
39' Sulejmani 1-2
45' Sibon 2-2
45'+2 Zuiverloon 2-3
51' Sibon 2-4
54' Bradley 2-5

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 3.000.
Geel: Pranjic, Dingsdag, Bradley (allen Heerenveen).

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v. Nieuwstadt, Stam, v. Guldener, Luyckx (Altheer/56), v. Dieren, Pardo (Guijo-Velasco/56), Rojer (Braber/58), Den Ouden, Korf.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Johansen (Roorda/31), Poulsen (Beerens/46), Bradley, Bak Nielsen, Pranjic, Sibon (Matusiak/69), Sulejmani.



De Graafschap - VVV-Venlo 3-2
8' De Groot 1-0
26' Fung A Wing 2-0
83' Keller 3-0
89' Leemans 3-1
90'+2 Kantelberg 3-2

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Reekers, Soltani, El Gaaouiri (allen VVV)

Opstellingen

De Graafschap: v. Fessem, Schuurman, Keller, Volmer, Fung A Wing, Meijer (v.d. Ouweland/75), Hese, Schöne, Vidarsson, Powel (Johnson/83), De Groot (Tarvajärvi/87).

VVV-Venlo: Begois, Mampuya, Blondelle, Reekers, Fleuren, El Gaaouiri, Auassar (Kantelberg/83), Leemans, Soltani, Jans (Amrabat/60), Oost (Ofrany/67).

Ontvoerd meisje (5) dood teruggevonden

Icoon BuitenlandsIn het bos van het Zwitserse kanton St. Gallen is vandaag het lichaam van een kind gevonden. De politie is er bijna zeker van dat het lijkje van een 5-jarig meisje is dat in juli verdween.

Het lichaam is waarschijnlijk door dieren opgegraven en werd gevonden door een passant. De kleuter, Ylenia Lenhard, verdween op 31 juli in Appenzell. Op de dag van haar verdwijning werd in het nabijgelegen St. Gallen al het lichaam van een man gevonden die zichzelf had doodgeschoten.

Op de rugzak en fietshelm van het meisje werd DNA van de man aangetroffen en sindsdien heeft de politie al die tijd naar haar lichaam gezocht. De verdwijning van de kleuter heeft de gemoederen in Zwitserland lang beziggehouden.

Gevangenisrellen vanwege minder worst

Icoon MisdaadGebroken toiletpotten, vuurtjes en kapotte ramen: het resultaat van rellen in een gevangenis in de Amerikaanse staat New Mexico. 33 gevangenen kwamen daar in opstand, omdat ze voortaan niet 2, maar 1 worst krijgen bij het avondmaal.

De gevangenen zitten inmiddels weer veilig in hun cel. Agenten uit de buurt moesten er aan te pas komen om de opstandelingen terug achter slot en grendel te krijgen. De gevangenen krijgen weer straf, maar welke weet de gevangenis nog niet.

Motorrijder dood na botsing met auto

Icoon OngelukEen motorrijder van 38 jaar oud is vanmiddag om het leven gekomen na een botsing met een auto. De motor en de auto reden rond 13.15 uur op de Westerdoksdijk in Amsterdam tegen elkaar waarna de motorrijder vrijwel meteen overleed.

De motorrijder reed in de richting van het Centraal Station. De 25-jarige autobestuurder reed in de richting van de Tasmanstraat en kwam de motorrijder tegemoet. De politie vermoedt dat de automobilist wilde keren en daarom naar links afsloeg. De motor reed toen tegen de zijkant van de auto. De 25-jarige man is aangehouden.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de derde speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - SHO 0-0
Excelsior Maassluis - Ter Leede 0-1
FC Lisse - Noordwijk 1-0
Quick Boys - DOTO 3-1
Rijnsburgse Boys - ASWH 2-1
TOGR - Katwijk 0-1
Zwaluwen '30 / Henver - Capelle 2-0

Hoofdklasse B

AFC Ajax - IJsselmeervogels 2-3
Bennekom - DOVO 0-3
GVVV - Hoek 0-1
Kloetinge - Geinoord 1-3
Nivo Sparta - Nunspeet 3-2
Spakenburg - Kozakken Boys 3-2
Sparta Nijkerk - LRC Leerdam 2-0

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - HHC Hardenberg 2-2
Excelsior '31 - SC Genemuiden 3-0
Flevo Boys - ONS Sneek 2-2
Go Ahead Kampen - ACV 2-1
PKC '83 - Staphorst 2-0
VVOG - Oranje Nassau 1-0
WHC - DOS Kampen 3-3

[Upd] Rokend scorebord bij PSV

De wedstrijd tussen PSV en Vitesse zal met enige vertraging starten. Een tiental minuten voor aanvang van het duel in de Eredivisie is een scorebord gaan roken.

Het rokende scorebord zorgt voor de nodige hinder en uit veiligheidsoverwegingen is nu besloten te wachten. De brandweer en de technische mensen in het Philips-stadion zijn nu bezig de problemen op te lossen.

Update @ 19:42

De spelers staan ondertussen op het veld. De wedstrijd is met een twaalftal minuten vertraging van start gegaan.

Basisplaats voor Pellé bij AZ

Zondagmiddag zal Graziano Pellé, tijdens de competitiewedstrijd van zijn ploeg AZ tegen Sparta, voor het eerst in de basis starten. De aanvaller fungeert als vervanger voor Simon Cziommer, die een spierblessure heeft.

AZ nam Pellé in de zomer, voor een bedrag van zes miljoen euro, over van het Italiaanse Lecce. Tot nu toe werd de speeltijd van de speler voornamelijk beperkt tot een aantal invalbeurten. Door het wegvallen van Cziommer is de kans groot dat de Italiaan zondag van de eerste minuut zal spelen.

[WK Judo] Blessure D. Elmont

Er is een kans dat Dex Elmont niet meer in actie komt tijdens het WK judo, dat in Rio de Janeiro wordt gehouden. De judoka, die er niet slaagde in om zijn eerste wedstrijd te winnen, heeft namelijk een scheurtje in zijn biceps.

Het is nog maar de vraag of Elmont in aanmerking zal komen voor een eventuele herkansing. Toch heeft de Nederlander, ondanks zijn blessure, nog niet te kennen geven om op te geven.

Drent al dertig keer met drank achter stuur

In het pittoreske dorpje Eext heeft de politie een 58-jarige automobilist uit het Drentse Gieten opgepakt die te diep in het glaasje had gekeken. Het was niet de eerste keer dat de Drent werd gepakt voor dit vergrijp.

De man wist zowaar een heuse mijlpaal op zijn naam te schrijven. Het was namelijk de dertigste keer dat de Gietenaar met teveel alcohol achter het stuur werd betrapt.

De man wist deze keer een score van ruim een promille te behalen. Het leek de politie verstandig de auto van de hardleerse alcomobilist een tijdje in beslag te nemen.

Met dank aan insanergy voor de submit.

[GP2] Uitslag race 1

Nadat hij er al enkele malen dicht bij zat, heeft Ho-Pin Tung vanmiddag eindelijk zijn eerste punt binnengehaald in de GP2. Behalve een punt levert de achtste plaats Tung ook pole position in de sprintrace van morgen op.

De hoofdrace werd gewonnen door Nicolas Lapierre. De Fransman was oppermachtig in de Belgische Ardennen. Kampioensleider Timo Glock had problemen bij de start en eindigde in het achterveld. Lucas Di Grassi, de rivaal van Glock, eindigde als derde en naderde de Duitser tot op zes punten.

Ho-Pin was na afloop zeer blij. "Ik heb er al een aantal maal dicht bij gezeten. Je hebt een beetje geluk nodig. We reden op de eerste band iets te lang door. Ik had veel last van overstuur. Het team riep me te laat naar binnen. Maar de tweede set ging beter. Ik kon zelfs het gat dichten."

"Als we voor morgen de set-up en de banden goed krijgen, zie ik niet waarom we het tempo niet zouden kunnen volgen. Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen."

Uitslage race 1

Pos.CoureurTeamTijd
1N. LapierreDAMS-
2L. FilippiSuper Nova+ 4.836
3L. Di GrassiART+ 7.994
4J. VillaRacing Eng.+ 8.782
5M. ConwaySuper Nova+ 17.157
6A. SoucekDPR+ 29.016
7K. ChandhokDurango+ 30.418
8H. TungBCN Comp.+ 31.899
9V. PetrovCampos+ 42.753
10S. BuemiART+ 48.106
11N. MarkusBCN Comp.+ 48.665
12C. BakkerudDPR+ 57.134
13A. ZauggArden+ 1:02.351
14J. TahinciFMS+ 1:08.875
15R. RodriguezMinardi+ 1:13.823
16B. GarciaDurango+ 1:15.661
17T. GlockiSport+ 1:30.586
18A. ZuberiSport+ 1 ronde
19A. NegrãoMinardi+ 2 ronden
20R. RisattiTrident+ 3 ronden
21A. CarrollFMS-
22K. NakajimaDAMS-
23M. MartinezRacing Eng.-
24B. SennaArden-
25G. PantanoCampos-
26K. HirateTrident-

Feyenoord mogelijk in G14

Er is een kans dat Feyenoord deel gaat uitmaken van de G14, het Europese verbond van grote voetbalploegen. Momenteel bestaat dit selecte gezelschap uit achttien teams, maar dit wordt uitgebreid naar vijftig. Ajax en PSV maken al deel uit van deze groep.

Door de uitbreiding van de G14 zal er een derde Nederlandse ploeg afgevaardigd worden om hierin zitting te nemen. De betreffende club wordt bepaald aan de prestaties van de afgelopen vijf jaar. Het Europese verbond wil proberen om, door de uitbreiding naar vijftig ploegen, meer tegenwicht te kunnen bieden aan de Europese voetbalbond (UEFA). Zo heeft de organisatie besloten om de plannen van Michel Platini te dwarsbomen. De voorzitter van de UEFA wil de huidige opzet van de Champions League namelijk aan gaan passen.

"We hebben begrepen dat er een derde plaats vrijkomt", liet een woordvoerder van Feyenoord in een reactie weten. "Op basis van het coëfficiënt komen wij daarvoor in aanmerking, maar wij hebben nog niets vernomen van de G14. We verwachten wel dat er snel duidelijkheid komt."

Robben buiten selectie Real Madrid

Arjen Robben zal komend weekend geen deel uit maken van de selectie van Real Madrid, die in actie zal komen in het competitieduel tegen Almería CF. Gonzalo Higuain maakt daarentegen wel zijn rentree voor de Madrilenen.

Robben is helemaal hersteld en trainde afgelopen week met de selectie van De Koninklijke mee. Toch is Bernd Schuster van mening dat de aanvaller niet voluit kon gaan. Hierop besloot hij om geen risico's met de speler te nemen.

Naar verwachting zullen Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Royston Drenthe komend weekend wel in actie komen.

Nederlaag Britten nadelig voor Oranje

De nederlaag die Groot-Brittannië, in het duel met Duitsland leed (5-7), heeft ook gevolgen voor de Nederlandse honkbalploeg. Door dit verlies zal Oranje de overige twee wedstrijden moeten winnen om de Europese titel in de wacht te slepen.

Als de Britse ploeg wel had gewonnen, dan konden de Nederlandse mannen zich een verlies tegen Spanje permitteren. Oranje zou de wedstrijd tegen Groot-Brittannië wel moeten winnen, waardoor de drie eerder genoemde landen evenveel punten zouden hebben. Nederland zou uiteindelijk met de titel aan de haal gaan, aangezien zij er het beste voorstaan.

Dit scenario is inmiddels niet meer mogelijk. Daarom moet Nederland de wedstrijden tegen Spanje en Groot-Brittannië gewoon winnen.

Räikkönen: "Verwacht zware race"

Kimi Räikkönen en Felipe Massa starten morgen op respectievelijk de eerste en tweede plaats met kort daarachter de McLarens. Räikkönen verwacht morgen een zware race in Spa-Francorchamps.

De Finse rijder in dienst van Ferrari won de vorige twee edities van de Grand Prix van België, hij is dus op weg naar een hattrick. Räikkönen: "We wisten dat wij in Spa beter zouden zijn dan in Monza. Spa lijkt een beetje op Turkije en daar waren wij ook goed." Toch denkt Räikkönen dat het morgen niet makkelijk zal gaan: "Morgen zal de top vier dicht bij elkaar gaan rijden, zoals dat ook vandaag was. We zullen het onderste uit de kan halen om hier te winnen."

Felipe Massa was na afloop ook tevreden. In de Bus-Stop chicane maakte Massa wel een fout waarmee hij wellicht de pole misliep: "Ik blokkeerde mijn wielen in de laatste chicane en daarmee verloor ik wat tijd. Toch ben ik tevreden met de auto en de strategie."

Fernando Alonso had een lastige kwalificatie vandaag. In de laatste kwalificatiesessie spinde de Spanjaard en zag het er nog lastig uit voor hem. Uiteindelijk werd hij derde met een achterstand van maar negen honderste op Räikkönen. "Ik verloor de totale controle van de wagen en spinde in de laatste sessie", vertelde Alonso na afloop. "De eerste bandenset was toen wel afgeschreven en op dat moment maakte ik mij wel zorgen of ik mij wel kon kwalificeren in de top. Mijn laatste ronde liep vervolgens zonder problemen. Ik denk dat ik morgen prima vooraan kan mee strijden."

De top vier werd vandaag afgesloten door Lewis Hamilton met een achterstand van vier tiende op Räikkönen. De Brit heeft vertrouwen in een goede race: "De kwalificatie ging redelijk. De eerste sessie was niet geweldig, maar in de tweede sessie was de beslissende ronde een goed rondje zonder fouten."

Mollema wint Ronde van de Toekomst

De Ronde van de Toekomst is gewonnen door Bauke Mollema. De renner van de RabobankCT ploeg leidde het klassement al en kwam in de laatste etappe niet in de problemen.

De slotetappe met de finish in Saint-Flour werd gewonnen door de Oekraïner Oleg Oprisko. De leidende postitie van Mollema kwam niet in gevaar en daarmee won het klimtalent van de Rabobank-equippe de Franse ronde. De Duitser Tony Martin eindigde als tweede. In het verleden werd deze koers al gewonnen door Joop Zoetemelk en Fedor den Hertog.

Zandvoort pakt dikke kinderen aan

De gemeente Zandvoort baalt van het grote aantal dikke kinderen in hun gelederen en wil er een eind aan maken. Ze gaan het overgewicht onder hun kinderen dan ook hard aanpakken. Maar liefst 17.3 procent van de Zandvoortse kinderen is te dik.

Door hun overgewicht lopen de kinderen meer kans op latere leeftijd suikerziekte te krijgen. Ook bewegen ze minder makkelijk en sporten wordt al helemaal een probleem.

De gemeente Zandvoort hoopt, gesteund door de provincie Noord-Holland, met de slogan 'Vet Gezond!' bewegingsarme en zware kinderen tot afvallen aan te zetten. De uitvoering van de reclamecampagne wordt gedaan door Sportservice Heemstede-Zandvoort, Sportservice Noord-Holland, de GGD en ZorgBalans.

FOK!Blog Babe Battle #5

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

En vandaag is de keuze extra moeilijk: in de linkerhoek twee vriendinnen en in de rechterhoek Renee en Jana!

Girlfriends vs Renee en Jana

Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

[Vuelta] McCartney wint veertiende etappe

De veertiende etappe in de Ronde van Spanje is door Jason McCartney gewonnen. In de etappe van Lumbreras naar Villacarrillo kwam de renner van de Discovery-ploeg alleen over de finish.

In de 207 kilometer lange etappe onstond na 66 kilometer een kopgroep van elf renners. Het peloton, met daarin de Gouden Trui van Denis Menchov, vond het wel prima en liet de vluchters wegrijden. McCartney ontsnapte tien kilometer voor de streep uit de kopgroep. Thomas Lövkvist probeerde nog om de 23-jarige Amerikaan bij te halen maar moest uiteindelijk 28 seconden toegeven. Stefan Schumacher kwam als derde over de meet met een achterstand van vijftig seconden.

Wereldrecord colafonteinen in Breda

Ons land is weer een wereldrecord rijker. Vanmiddag werd in Breda het wereld record 'Mentos Geyser' verbroken. Maar liefst 850 spuitende colaflessen waren er in de Brabantse stad te zien.

Klokslag half drie deed iedere deelnemer vijf Mentosjes in een colafles. Hierdoor ontstonden er 850 spuitende colafonteinen van vier tot vijf meter hoogte.

Gelukkig had de Mentosfabriek die sinds jaren is gezeteld in Breda, regenkleding uitgedeeld. Zo bleef de schade aan kapsels en kleren beperkt. Het wereldrecord zal worden bijgeschreven in het Guinness Book of Records.


Breda bruist! Voor één keer...

Uitslag Tottenham Hotspur - Arsenal

Voor de trainer van Tottenham Hotspur, Martin Jol, zijn de zorgen nog verder toegenomen. De Spurs gingen vanmiddag in eigen huis met 1-3 ten onder tegen stadgenoot Arsenal, dat nu alleen aan kop staat in de Premier League.

Het leek er vanmiddag aanvankelijk op dat de Spurs eindelijk weer eens zouden winnen van Arsenal. Voor rust zette Bale de thuisploeg op een voorsprong. Tottenham kreeg bovendien enkele kansen om de score uit te bouwen waar men echter in faalde.

Na de gelijkmaker van Adebayor schoot Cesc Fabregas Arsenal in de tachtigste minuut op een 1-2 voorsprong. In blessuretijd bepaalde Adebayor met een geweldige volley de eindstand op 1-3.

Tottenham staat met slechts vier punten uit zes wedstrijden nu in de onderste regionen van de Engelse Premier League.

Amy Winehouse eet alleen nog junkfood

Icoon GezondheidAmy Winehouse heeft zichzelf op een streng junkfooddieet gezet. Ze schrok zich onlangs namelijk rot toen de weegschaal nog maar 45 kilo aangaf. Sindsdien eet ze alleen nog vette happen.

Het dieet werpt zijn vruchten af, want Amy is al zeven kilo aangekomen. De afgelopen dagen at ze zeven keer bij de McDonald's en drie keer bij de Mr. Jerk waar ze een lekkere stoofschotel met kip at. Winehouse kampt naast haar eetprobleem ook nog met drugs- en drankproblemen,


Winehouse is 7 kilo aangekomen

McEwen wint wederom Parijs - Brussel

Voor de derde maal op rij heeft Robbie McEwen Parijs-Brussel weten te winnen. Na 219,1 kilometer koersen was de Australiër de snelste in de massasprint.

Een kopgroep van zes man wist 165 kilometer uit de greep van het peloton te blijven, maar op 35 kilometer van de meet werden ze teruggepakt. Daarna bleef het lange tijd onrustig. Vanaf de Bruine Put tot aan de slotkilometer probeerde de ene na de andere een spurt te vermijden, maar in de straten van Brussel waren het de sprintersploegen die heer en meester waren.

De Noor Thor Hushovd kwam in de massasprint al snel aan de leiding. McEwen wist hem al snel te passeren, hij viel daarna even stil, maar Jeremy Hunt kwam net tekort.

Benen agent geplet tussen 2 auto's

Icoon PolitieEen 26-jarige agent in opleiding is gisteravond zwaar gewond geraakt aan beide benen. De politieman werd door een 43-jarige bestuurder uit Amsterdam van achteren aangereden. Dat gebeurde toen de agent een arrestant in de politieauto plaats liet nemen.

Laat op de avond kreeg de politie een melding dat er op de Tafelbergweg in Amsterdam een auto tegen een lantaarnpaal stond. Toen de politieman ging kijken, trof hij een 39-jarige dronkenlap aan die in de auto zat. De agent arresteerde de man en zette hem achterin de politieauto.

Toen hij dat deed reed een 43-jarige automobilist zonder licht aan op hem in. Ook deze man had te diep in het glaasje gekeken. Naast de agent moest ook hij met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis. Beide dronken automobilisten kenden elkaar overigens niet. Met de gewonde agent gaat het slecht.

[MotoGP] Hayden verassend op pole

De Amerikaanse motorcoureur Nicky Hayden start morgen bij de Grote Prijs van Portugal vanaf poleposition in de MotoGP. Hij was vanmiddag verrassend de snelste in de kwalificatie.

De Australische leider in de strijd om de wereldtitel, Casey Stoner, liet met zijn Ducati de tweede tijd noteren. De Italiaan Valentino Rossi start vanaf de derde plaats.

In de 125cc start Mattia Pasini morgen vanaf pole. De leider daar in de stand om de wereldtitel, Gabor Talmacsi, realiseerde de vierde tijd.

Rusland dicht bij heroveren Fed Cup

De Russische tennisvrouwen hebben vandaag een grote stap gezet op weg naar herovering van de Fed Cup. Na de eerste dag van de finale tegen titelverdediger Italië staat Rusland met 2-0 voor. Anna Chakvetadze won in het eerste duel met 6-4, 4-6 en 6-4 van Francesca Schiavone. Svetlana Kuznetsova pakte de winst in de tweede wedstrijd door Mara Santangelo met 6-1 en 6-2 te verslaan.

In 2004 en 2005 wonnen de Russische vrouwen de jaarlijkse internationale tenniscompetitie voor landenteams. In 2006 won Italië door in de finale België te verslaan.

Morgen staat het dubbelspel op het programma en indien nodig nog één of twee enkelspelen.

'Bom' blijkt typemachine

Icoon OpmerkelijkGrote commotie bij een tankstation in Bergen op Zoom afgelopen donderdag. Bij een pompstation was een verdacht koffertje achtergebleven aan de Gagelboslaan.

Hulpdiensten rukten massaal uit naar de plek waar het koffertje was achtergebleven. De gehele wijk werd ontruimd en hermetisch afgesloten. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) kwam ter plaatse en een persoon in een speciaal pak onderzocht de mogelijke 'bom'. Een ambulance en de brandweer stonden standby. Uiteindelijk bleek al die commotie voor niets, in de koffer zat een ouderwetse typemachine.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

'Lijkje Maddie in zee gedumpt vanaf bootje'

Icoon BuitenlandsEr zijn weer nieuwe ontwikkeling in de zaak van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. De kleuter zou vanaf een Britse boot in zee zijn gedumpt waardoor de politie vreest dat haar lichaampje nooit wordt gevonden.

Een Portugese rechercheur heeft aan de krant 24 Horas vertelt dat het een zware dobber wordt de betrokkenheid van de ouders te bewijzen. Zonder Maddies lijk hebben de onderzoekers te weinig bewijs om de ouders te vervolgen.

Het meisje zou in een met stenen verzwaarde zak in het water zijn gegooid. Deze theorie is een van de weinige die de Portugese politie nog over heeft nadat zoektochten op het land niets hebben opgeleverd.

Moeder Kate zal opnieuw door de politie worden verhoord. Daarvoor heeft de Portugese onderzoekrechter toestemming gegeven, maar het is nog onduidelijk of het verhoor in Portugal of Engeland zal plaatsvinden. Bij een vorig verhoor weigerde Kate een verklaring af te leggen. Nu ze verdachte in de zaak is heeft ze recht te zwijgen.

Ook de betrokkenheid van de Brit Robert Murat, de eerste verdachte in de zaak, wordt opnieuw onderzocht. Portugese rechercheurs vermoeden dat hij meer afweet van de boot. Daarnaast wordt nog onderzocht of er een link bestaat tussen Murat en Maddies ouders. Er wordt vermoed dat de kleuter stierf aan een overdosis slaappillen.


Maddie McCann

Artsen weigeren roker te opereren

Icoon MedischArtsen weigeren de 57-jarige Brit John Nuttal te opereren aan zijn pijnlijke enkel. De man wordt pas geopereerd wanneer hij stopt met roken. De chirurg van de Royal Cornwall Hospital vreest er voor dat man niet volledig zal herstellen door zijn verslaving.

Nuttal brak twee jaar geleden zijn enkel. Omdat het gewricht toen slecht werd gespalkt lijdt de man nog steeds pijn. De man heeft geprobeerd te stoppen met roken, maar dat wil niet lukken.

Motie voor aftreden Rutte afgewezen

De VVD-leden hebben vandaag tijdens het partijcongres in Veldhoven over vijf moties gestemd. Eén daarvan is aangenomen. De motie waarin het aftreden van fractievoorzitter Mark Rutte werd gevraagd is afgewezen. Van de leden stemde 65 procent tegen.

Ook het hoofdbestuur van de VVD mag aanblijven. Het was wel kantje boord: 52 procent van de leden stemde tegen, 47 procent stemde voor de motie die het bestuur tot aftreden dwong.

Een andere motie betrof de eis tot de terugkeer van Rita Verdonk in de Tweede Kamerfractie. Deze is verworpen. 65 procent van de leden zag er geen heil in. Ook een motie tot het heroverwegen van Verdonks uitzetting haalde het niet.

De enige motie die het wel haalde, was een oproep aan Rita verdonk om toch lid te blijven van de partij. VVD-leider Mark Rutte had geen probleem met de motie waarin die oproep werd gedaan, omdat hiermee het besluit om haar uit de fractie te zetten overeind blijft. De motie werd aangenomen met 70 procent van de stemmen voor en 30 tegen.


Reacties
Het orakel uit Diever, VVD-erelid Hans Wiegel ziet de toekomst van partijleider Mark Rutte 'somber' in. Volgens hem werden vandaag weliswaar nadelige moties voor Rutte verworpen, maar zou het weleens om een 'pyrrusoverwinning' kunnen gaan.

"De problemen zijn alleen maar groter geworden. Nu is zichtbaar gemaakt dat een groot deel het niet eens is met zijn besluit om Verdonk weg te sturen. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan."

Ook Mark Rutte was niet te betrappen op enige positiviteit. Na afloop van de stemmingen zei hij: "Ik ga vreselijk hard werken om aan de verdeeldheid een einde te maken. (..) "Ik sta hier niet te juichen. Het gaat niet om mijn positie, maar om de partij".

Rutte hoopt dat het lukt Rita Verdonk voor de partij te behouden. Voorwaarde is wel dat ze haar Tweede Kamerzetel opgeeft. Welke functie Verdonk wel zou kunnen innemen in de VVD weet Rutte nog niet. Daarnaast wil hij dat de Tweede Kamerleden Fred Teeven en Charlie Aptroot in de fractie blijven. Zij waren tegen het wegsturen van Verdonk. Teeven zei vandaag na het congres zich nog steeds op zijn positie te beraden.

Vansummeren wint Ronde van Polen

De Belg Johan Vansummeren heeft de Ronde van Polen gewonnen. Vansummeren won op imposante wijze vanmiddag de slotetappe en wist de leiding in het algemeen klassement over te nemen van de Braziliaan Murilo Fischer.

Vansummeren maakte in de etappe, van Jelenia Gora naar Karpacz over een afstand van 147,7 kilometer, deel uit van een kopgroep met Larsson, Schwab en Bruseghin. Op drie kilometer voor de meet leek de vlucht echter voorbij. De renner van Predictor-Lotto weigerde op te geven, demarreerde en wist de rest voor te blijven.

De Nederlander Robert Gesink probeerde het in de laatste meters nog wel, maar hij slaagde er niet in om de Belg in te rekenen. Gesink eindigde wel als tweede in de etappe en in het eindklassement.

'Vlaming heeft suïcidaal karakter'

Icoon BelgieHet 'nationale karakter' van de Vlaming wordt onder andere vorm gegeven door zelfmoord. Dat is de mening van de Vlaamse professor Kees Van Heeringen van het Universitair Ziekenhuis Gent. Bij onze zuiderburen komt zelfmoord twee maal zoveel voor als in ons land. Binnen Europa is alleen in Finland sprake van een hoger aantal zelfdodingen per duizend inwoners.

De oorzaak hiervan zou liggen in de verwerking van emotionele problemen. De Vlaming praat er niet graag over met zijn familie, vrienden en hulpverleners. Daarnaast menen Vlamingen dat ze meer ingrijpende gebeurtenissen ervaren dan de gemiddelde Nederlander. Tot slot zou de snelle verandering van Vlaanderen debet zijn. Van een arme, agrarische en katholieke samenleving, naar een rijke en bijna volledig ontkerkelijkte maatschappij, in een tijdsbestek van nog geen twee generaties. Ierland, dat de afgelopen tien jaar nog veel sneller is geëvolueerd, kent eveneens een hoog zelfmoordcijfer. Ook de Baltische staten kennen dit verschijnsel.

Volgens de professor ligt de oplossing in acceptatie. "Mensen moeten leren te aanvaarden dat men zich slecht mag voelen en dat je dan hulp kan zoeken. Dit is onderdeel van het 'nationaal karakter'. Zoiets bestaat wel degelijk en het speelt een rol in deze problematiek", aldus Van Heeringen.

Davenport naar finale op Bali

Bij haar rentree in het enkelspel op de WTA-tour heeft Lindsay Davenport de finale bereikt. De Amerikaanse, die vorig jaar afscheid nam om een kind te krijgen, won in de halve finale van het WTA-toernooi op Bali met 6-1 en 6-3 van de Italiaanse Sara Errani. Haar tegenstandster in de finale is de Slowaakse Daniela Hantuchová.

De laatste keer dat Davenport in een WTA-finale stond, was op 26 augustus 2006. De Amerikaanse gaf toen tegen de Justine Henin op met een blessure aan haar schouder.

Kane & Lynch ontsnappen in trailer

Je hebt Bassie & Adriaan, Peppie & Kokkie en Knabbel & Babbel. En binnenkort natuurlijk Kane & Lynch. Een mislukte huurmoordenaar en gestoorde psychopaat, die beide ter dood veroordeeld zijn en dus niks te verliezen hebben. Ze richten dan ook behoorlijk wat chaos aan tijdens hun ontsnapping en hun verdere 'avonturen'. Zoals wat? Ik zou zeggen, kijk en beoordeel zelf maar wat ik bedoel:

Uitslag kwalificatie GP België

Kimi Raikkonen heeft de pole position voor de Grand Prix van Belgie voor zich opgeëist. De Fin was sneller dan teamgenoot Felipe Massa en Fernando Alonso. Klassementsleider Lewis Hamilton eindigde als vierde.

In de eerste sessie was Spyker meteen op de baan te vinden. Opvallend was dat Adrian Sutil op de hardere bandencompound reed. Nog opvallender is dat zowel Yamamoto en Sutil geen tijd neerzetten in hun eerste run. Ook Renault en Toyota waren al vroeg op de baan te vinden. Zoals gebruikelijk bleven Ferrari en McLaren lang binnen. Ongeveer halverwege de eerste sessie kwamen McLaren en Kimi Räikkönen op de baan. Felipe Massa leek een probleem te hebben getuige de werkzaamheden aan zijn bolide. Ondertussen klokte Adrian Sutil een snelle ronde met 1.48.229. Met name zijn eerste sectortijd was erg goed te noemen. Met nog vier minuten te gaan kwam Massa eindelijk naar buiten. Hij was op dat moment samen met Sakon Yamamoto de enige coureur die geen tijd had weten te noteren. Met nog twee minuten te gaan komt iedereen de baan op voor een laatste run, behalve McLaren, Nick Heidfeld en Räikkönen. Adrian Sutil bezet op dat moment een knappe zestiende plaats. In zijn laatste run weet Sutil zijn tijd knap te verbeteren, het is echter niet genoeg voor een plek in de tweede sessie. Fernando Alonso klokt de snelste tijd, op de voet gevolgd door Massa. Räikkönen maakte de top 3 compleet. Yamamoto, Anthony Davidson, Adrian Sutil, Takuma Sato, Rubens Barrichello en Sebastian Vettel zijn de afvallers.

In de tweede sessie was het direct druk op de baan. McLaren, Ferrari en BMW stonden het langst binnen. Beide Renault-coureurs waren de eersten die een tijd neerzetten. McLaren en Ferrari lieten direct zien dat zij de snelste bolides hebben dit seizoen. Met nog vier minuten te gaan stond vrijwel iedereen binnen om een aanvang te nemen aan een tweede run. De top-3 bestond op dat moment uit Räikkönen, Hamilton en Massa. Met nog drie minuten te gaan waren de Renaults de eerste die voor een tweede run naar buiten gingen. Ze werden in snel tempo gevolgd door alle overige teams behalve McLaren en Ferrari. Mark Webber was echter te laat om aan een vliegende ronde te beginnen. Het geluk was echter aan zijn zijde, hij eindigde de tweede sessie op P8. Aan de top veranderde niets meer en Robert Kubica en Nick Heidfeld maakten de top zes compleet. Heikki Kovalainen, Mark Webber, Nico Rosberg en Jarno Trulli weten zich ook in de top tien te nestelen. De afvallers zijn Giancarlo Fisichella, Ralf Schumacher, David Coulthard, Jenson Button, Vitantonio Liuzzi en Alexander Wurz.

De derde sessie begon, zoals gebruikelijk, met het oprijden van brandstof. Felipe Massa haalde Lewis Hamilton in op Kemmel waarna Hamilton een klein foutje maakte en op het vuil terecht kwam. Het bleef echter zonder gevolgen. Na vijf minuten kwam iedereen binnen voor nieuwe banden. Met de nieuwe banden ging iedereen door met het verbranden van brandstof. Fernando Alonso kwam op het vuil en spinde. Hij wist zijn auto aan de praat te houden en kon zijn weg vervolgen. Massa was de eerste die voor zijn laatste run binnenkwam. Hamilton volgde hem op enige afstand. Bij Raikkonen werd gekeken naar de auto, maar hij kon zijn weg vervolgen. Alonso deed enige aanpassingen aan de voorvleugel. In de outlap probeerde iedereen een gat te laten vallen. Massa zette de eerste serieuze tijd neer met 1.46.011. Hamilton kon niet pareren, terwijl Raikkonen de pole opeiste. Ook Alonso kon niet antwoorden maar wist wel Hamilton te verslaan.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:45.994
2 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:46.011
3 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:46.091
4 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:46.406
5 Robert KubicaBMW F1 1:46.996
6 Nico RosbergWilliams 1:47.334
7 Nick HeidfeldBMW F1 1:47.409
8 Mark WebberRed Bull Racing 1:47.524
9 Jarno TrulliToyota Racing 1:47.798
10 Heikki KovalainenRenault F1 1:48.505

11 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:46.603
12 Ralf SchumacherToyota Racing 1:46.618
13 David CoulthardRed Bull Racing 1:46.800
14 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:46.955
15 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:47.115
16 Alexander WurzWilliams 1:47.394

17 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso 1:47.581
18 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:47.954
19 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:47.980
20 Adrian SutilSpyker F1 1:48.044
21 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 1:48.199
22 Sakon YamamotoSpyker F1 1:49.577

Bep, de Rotterdamse pechvogel

Icoon BinnenlandsDe 69-jarige Bep uit Rotterdam heeft het geluk niet aan haar zijde. Twee dieven hebben onlangs op listige wijze haar bankpas buitgemaakt en haar rekening leeggeplunderd. Alsof dat niet genoeg is, krijgt zij ook geen rode cent te zien van de prijs die toevallig op haar postcodegebied viel, bij een trekking van de postcodeloterij. Bep doet mee met twee loten, waarvan de kosten automatisch van haar bankrekening worden afgeschreven. Die maand kon dat niet, door eerder genoemd voorval, waardoor zij een bedrag van 2.430 euro aan haar neus voorbij zag gaan.

De postcodeloterij wil de vrouw niet tegemoet schieten. Niet betalen betekent niet meespelen. "Daarvan kan niet worden afgeweken", aldus een woordvoerster van de kansspelaanbieder. Bep is boos en verdrietig. "Verdorie, verdorie, denk ik, waarom overkomt mij dit nu? Ik geef zoveel aan goede doelen. Wie goed doet, goed ontmoet, zeggen ze. Nou, dat goede moet dan nog komen."

Het hele gebeuren begon toen Bep ging pinnen, op 27 juli. Een jongen van een jaar of 14 kwam naast haar staan, en wees op een euro-briefje dat op de grond lag. In gebrekkig Nederlands vroeg hij: "Van jou, van jou?". Bep: "Ik zei nog tegen hem: nee hoor kind, dat is niet van mij, neem jij het maar mee". Voordat ze zich weer op het pinnen kon concentreren, dook er een tweede persoon op die haar pasje uit de automaat griste. En weg waren ze. "Ik wilde nog achter dat jongetje aangaan, maar hij schoot het winkelcentrum in. Bovendien loop ik met een rollator. Ik riep nog: help, help, ze hebben mijn pasje! Niemand reageerde".

Daarop liet ze zo snel mogelijk haar bankpasje blokkeren, maar het kwaad was al geschied. "Om 2 over 12 werd ik overvallen, om 7 over twaalf was er al 1400 euro afgeboekt. 900 Euro bij een automaat, en nog eens twee maal 250 euro op andere plekken", zegt ze. Daarna deed ze huilend aangifte bij de politie.

Met een maandelijks inkomen van 900 euro, waarvan 700 euro opgaat aan vaste lasten, heeft de 69-jarige het niet al te breed. Na de diefstal wist ze dankzij de hartverwarmende hulp van buren het hoofd boven water te houden. De één gaf haar wat boodschappen, de ander stopte haar twintig euro toe. Ook werd een brief geschreven naar een speciaal fonds voor noodgevallen. "De mensen leefden met me mee", reageert de Rotterdamse. "Ik heb die hulp van harte aangenomen. Ik moest ook wel, anders had ik geen eten in huis. Hartstikke aardig van ze".

PvdA: Aanpak topinkomens net begonnen

De miljoenennota die het kabinet volgende week presenteert, is slechts een voorproefje van de maatregelen die de PvdA wil nemen om excessieve salarissen tegen te gaan. Dat heeft fractievoorzitter Jacques Tichelaar vandaag gezegd op een landelijke bijeenkomst van de partij.

''In elke volgende miljoenennota zullen we de topinkomens nog harder aanpakken dan nu'', zegt Tichelaar. Volgens hem heeft de PvdA ervoor gezorgd dat op Prinsjesdag stevige maatregelen tegen de topinkomens zullen worden genomen.

Tichelaar verwijst naar maatregelen die bezitters van zeer dure huizen treffen en hoge pensioenpremies beteugelen. Eerder lekte al uit dat het eigenwoningforfait voor huizen van meer dan 1 miljoen euro omhoog gaat. Ook verdwijnt het plafond van 1,6 miljoen euro. Verder worden pensioenpremies boven een inkomen van 185.000 euro per jaar niet meer aftrekbaar.

De PvdA-fractievoorzitter stelt aan de andere kant dat alleen zijn partij zich sterk heeft gemaakt voor het behoud van de koopkracht volgend jaar. Doelend op het CDA en de ChristenUnie zegt hij: ''Andere partijen waren bereid om de koopkracht te laten dalen.''

Kortere zeeweg naar Azië ontdooid

Icoon VervoerDoor het smelten van ijsmassa's kunnen schepen voortaan vanaf de Atlantische Oceaan boven het Noord-Amerikaanse vasteland langs naar de Stille Oceaan varen. Onder meer tussen Canada en Groenland is een ijsvrije doorgang ontstaan, meldt het Europese Ruimtevaartagentschap (ESA).

De ESA baseert zich op satellietfoto's van het gebied. De snelheid waarmee het ijs verdwijnt, wijst er volgens sommige waarnemers op dat de opwarming van de aarde mogelijk nog sneller gaat dan tot dusverre werd aangenomen.

De route, de noordwest-corridor, wordt al bijna dertig jaar nauwlettend in de gaten gehouden. Nooit eerder was de corridor volledig bevaarbaar. De kortere route van Europa of het oosten van Noord-Amerika naar Oost-Azië zorgt al voor geschillen over wie er over deze nieuwe vaarroute gaat. Canada claimt dat het een Canadese zeeweg is, maar de VS en de Europese Unie dringen aan op een internationale benadering van het ontdooide vaarwater tussen de Labradorzee en de Beringzee.

Kindsoldaten steeds actiever in Irak

Icoon OorlogHet aantal 'kindsoldaten' dat actief deelneemt aan de opstand in Irak groeit. Vorig jaar waren nog geen honderd minderjarigen gedetineerd in Camp Cropper bij Bagdad, dit jaar is hun aantal al toegenomen tot 828, meldde het Britse dagblad The Times vandaag.

De kindsoldaten in het Amerikaanse detentiekamp zijn 11 tot 17 jaar oud. Sommigen stonden op de uitkijk bij ontvoeringen toen ze werden gepakt, anderen werden op heterdaad betrapt toen ze bermbommen neerlegden en weer anderen werden gepakt door de Amerikanen toen ze die beschoten.

Kinderen hebben het moeilijk in Irak. Twee miljoen zijn ontheemd door de oorlog, 800.000 volgen geen onderwijs en 28 procent is ondervoed. Kinderen worden steeds actiever in de strijd. Zo behandelen Amerikaanse miltaire artsen elke maand zes kinderen tussen de 10 en 15 jaar oud die gewond zijn geraakt bij het planten van bermbommen, aldus The Times.

In Camp Cropper probeert het Amerikaanse leger de kindsoldaten sinds kort met een nieuw onderwijsprogramma weer op het rechte pad te krijgen. Ze gaan naar een aparte school waar ze acht uur per dag les krijgen. De eerste signalen zijn hoopvol, meldde het Amerikaanse leger in de krant. Soennitische en sjiitische jongens hebben weer contact met elkaar en roepen niet meer Osama bin Laden of Moqtada al-Sadr aan bij het gebed. ''Het zijn kinderen die alleen maar kind willen zijn'', aldus het Iraakse schoolhoofd.

Hans Klok moet hetero zijn in de VS

Icoon ShowbizzIllusionist Hans Klok zou zich in de Verenigde Staten voor moeten doen als hetero. Dit heeft Pamela Anderson, die meewerkt aan zijn show, hem geadviseerd. Onlangs zei Klok in een Amerikaans radioprogramma al dat hij hetero is. Pamela vulde hem toen aan door te zeggen dat ze al eens gezoend hadden.

"Je moet in Amerika de komende twee jaar gewoon hetero blijven", zei Pamela tegen de illusionist. "Het nieuws dat je homoseksueel bent, valt in dit conservatieve land nu eenmaal anders dan bij jullie."

Volgens Klok weet zijn assistente precies hoe ze met de media om moet gaan. "Hoewel dat nergens in haar contract staat, doet Pamela steeds heel knuffelig met mij. Ze ligt tegen me aan als we ergens naar toe gaan, zegt dat ze verliefd is op een grote blonde man die goed kan pokeren. En vertelt dan vervolgens dat ik zo goed kan pokeren", aldus een lachende Klok. "Dat is Amerika hè. Show", voegt hij nog even toe.


"Ik ben hetero."

Michiel Smit biedt excuses aan

Michiel Smit biedt zijn excuses aan vanwege het feit dat hij zijn taak als raadslid van de gemeente Lansingerland niet naar behoren heeft uitgevoerd. Sinds mei van dit jaar was Smit nooit meer komen opdagen in het gemeentehuis. Hij liet gisteren weten dat hij per direct uit de raad is gestapt.

Daarmee voorkwam Smit dat hij de raad werd uitgezet. Dat had namelijk gisteren sowieso gebeurd omdat hij ondanks eerdere beloften zich nog altijd niet in de gemeente had gevestigd. Op een door hem opgegeven woonadres bleek hij niet te wonen.

Smit biedt zijn kiezers nu weliswaar excuses aan, maar zegt dat hij niet naar behoren heeft kunnen functioneren vanwege de vele doodsbedreigingen aan zijn adres.

Uit de politiek
Gisteren werd overigens duidelijk dat aan de politieke loopbaan van de Nieuw Rechts-leider een einde is gekomen. In de Volkskrant zei hij dat de politiek voor hem een gesloten boek is. ''Ik heb in mijn jaren als politicus te veel ellende meegemaakt.'' Hij zegt nu journalist te zijn geworden voor een eigen nieuwssite.

Smit werd deze week opgespoord door dagblad De Pers in Almelo. Daar woont hij samen met partijgenoot Robin Tolsma. Bovendien zou hij in zware financiële problemen verkeren. Naar verluidt zou webhost Shock Media, die de website van de nationalistische partij hostte, nog een claim hebben van 10.000 euro op Smit. Verder claimt de gemeente Rotterdam nog 50.000 euro van hem. Het betreft de raadsvergoeding die Smit in 2003, 2004 en 2005 ontving nadat hij zich had afgesplitst van Leefbaar Rotterdam.

De website Michiel Smit.com - een site die gerund wordt door tegenstanders van Smit - zegt in het bezit te zijn gekomen van de declaraties die Smit gedurende zijn Rotterdamse raadsperiode zoal indiende. De site heeft er al een aantal online gezet.

Fortuyn
Smits politieke carrière begon in 2002 bij Leefbaar Rotterdam, toen nog onder leiding van Pim Fortuyn. Na diens dood raakte Smit in opspraak door zijn contacten met het Vlaams Blok en het actief zijn op het extreemrechtse internetsites. Begin 2003 raakte Smit in conflict met fractievoorzitter Ronald Sörensen en werd hij uit de partij gezet. Hij startte een nieuwe partij, genaamd Nieuw Rechts.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 stond hij tweede op de kandidatenlijst van DeConservatieven.nl, de partij van de uit de LPF gestapte Winnie de Jong. Met Nieuw Rechts nam hij deel aan verschillende verkiezingen, maar veel stemmen leverde dat niet op.

De afgelopen jaren schreef Smit twee politiek getinte boeken. Ook raakte hij meer dan eens in conflict met uiterst linkse actievoerders van de Anti Fascistische Actie en de Internationale Socialisten, die hem het spreken onmogelijk probeerden te maken.

Ook werd Smit geregeld bedreigd, vooral nadat de rechtbank in 2005 oordeelde dat Smit 'zo'n beetje de grootste neo-nazi van de Nederlandse politiek' genoemd mocht worden. Oud-lijsttrekster van Leefbaar Nederland Haitske van de Linde deed dat in 2002. Ze baseerde zich daarbij op een opmerking die Smit ooit maakte op het extreem-rechtse forum Stormfront: ''Er is maar één ding erger dan een neger, en dat is een blanke neger.''


Smit, nu journalist, op de fiets in Almelo ( video)

McLaren waarschijnlijk niet in beroep

Het team van McLaren Mercedes zal waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen de straf die zij afgelopen donderdag kreeg opgelegd van de World Motor Sport Council. Dit zei teambaas Ron Dennis vandaag.

"Als we niet in beroep gaan, doen we dat omdat we deze zaak achter ons willen laten", aldus Dennis. "Hopelijk begrijpen de andere teams dat we de straf dan accepteren in het belang van de sport."

Afgelopen donderdag kreeg het team een geldstraf van 100 miljoen dollar. Daarnaast werd het uit het constructeurskampioenschap gezet wegens spionage bij het team van Ferrari. McLaren heeft zes dagen om in beroep te gaan tegen de straf.

Cel en tbs geëist na dreigmails aan Wilders

Zo'n 150 dreigmails stuurde een 33-jarige vrouw uit Tilburg tot medio januari van dit jaar naar Tweede Kamerlid Geert Wilders. De mails bevatten teksten als ''Neem je ereplaats in bij Saddam'' en ''De dood zit op je hielen''. De vrouw dacht er mee weg te komen door gebruik te maken van computers van de openbare bibliotheek en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Tilburg. Toch werd ze na speurwerk van de politie op 15 januari gearresteerd.

Voor de rechter verklaarde de vrouw gisteren dat ze Wilders niets had willen aandoen, maar alleen duidelijk had willen maken dat ze het niet eens was met zijn politieke standpunten.

De officier van justitie dacht daar anders over. Tijdens haar arrestatie verscheurde ze namelijk een vel papier met daarop de namen van leden van de Hofstadgroep. In haar woning vond de politie informatie over wapenhandelaren en de adresgegevens van een lid van de partij van Wilders. Het bedreigen van Wilders noemde de officier ''een aantasting van de democratie''.

Volgens een uitgebreid psychiatrisch onderzoek lijdt de vrouw aan een persoonlijkheidsstoornis, en is tbs met dwangverpleging nodig om herhaling te voorkomen. Het OM eiste daarom één jaar cel en tbs tegen de vrouw. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Google.com bestaat vandaag tien jaar

Icoon InternetVandaag is het precies 10 jaar geleden dat het domein Google.com in gebruik genomen werd. In januari 1996 begonnen Larry Page en Sergey Brin met een project om een zoekmachine te maken die verbanden tussen websites kon analyseren. Inmiddels is Google uitgegroeid tot de populairste zoekmachine ter wereld.

In eerste instantie werd er gekeken hoe vaak een zoekterm op een pagina voorkwam, maar deze techniek werkte niet goed genoeg. De eerste zoekmachine van het tweetal, genaamd 'BackRub', keek niet naar het aantal zoekwoorden maar naar het aantal links naar de betreffende pagina.

De zoekmachine werd uiteindelijk erg populair en verhuisde naar het domein Google.com. Ook werd het bedrijf achter de zoekmachine, Google Incorporated, in dezelfde periode opgericht. Een van de investeerders toentertijd was Andy Bechtolsheim, mede-oprichter van Sun Microsystems.


Al 10 jaar!

Al-Qaida zet prijs op hoofd cartoonist

Icoon TerrorismeTerreurgroep Al-Qaida biedt 70.000 euro voor degene die de Zweedse spotprententekenaar weet te doden die onlangs de islamitische profeet Mohammed afbeeldde als een hond. In een internetboodschap roept de terroristenbeweging op om de cartoonist nog tijdens de Ramadan uit de weg te ruimen.

Mocht de tekenaar op een gruwelijke wijze worden gedood, dan verdubbelt Al-Qaida de premie.

De spotprent verscheen vorige maand in een Zweedse krant. Iran tekende toen al protest aan tegen de cartoon en noemde het een grove belediging van de profeet.

Bijna twee jaar geleden was de hele moslimwereld in rep en roer vanwege enkele Deense spotprenten. Ook toen werd een beloning uitgeloofd voor degene die de cartoonist wist te onthoofden.



De bewuste cartoon

Aldi verkoopt laptops met virus

Icoon DigitalNietsvermoedende kopers van een laptop bij de Aldi in Duitsland en Denemarken zijn bedrogen uitgekomen. De Medion-apparaten die verkocht werden bevatten namelijk allemaal een virus. De fabrikant heeft inmiddels toegegeven dat het virus met de naam 'Stoned Angelina' op laptops met het typenummer 'MD96290' staat.

Het virus in kwestie bestaat al meer dan dertien jaar en zou gewoon door de virusscanner gedetecteerd moeten worden en kan eigenlijk geen schade aanrichten. De bijgeleverde antivirus software kan het virus echter niet van het systeem verwijderen. Medion levert nu een herstel-dvd zodat de gebruikers het virus makkelijk kunnen verwijderen. Hoe het virus op de laptops is gekomen is niet bekend. Aldi-klanten in Nederland hoeven zich geen zorgen te maken want de laptops zijn hier nog niet te koop.

Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.

Verzekeraars verdienen niet aan zorgverzekering

Icoon MedischZorgverzekeraars hebben in 2006 nagenoeg geen winst gemaakt op de basis en aanvullende zorgverzekering. Dat blijkt vandaag uit een voorpublicatie van de zorgmonitor 2007 van onderzoeksbureau Vektis.

De gemiddelde zorgverzekeraar heeft geld toegelegd op de basisverzekering. De aanvullende verzekering, waarop verzekeraars doorgaans verdienen, heeft in 2006 beperkt geld in het laatje gebracht.

De lasten voor de zorgverzekeraars zijn gestegen met 8,9 procent. Die toename is onder meer te wijten aan een groei van het aantal verzekerden (300.000 mensen meer dan in 2005). Ook hebben mensen minder vaak een eigen risico. Ruim 95 procent van de verzekerden heeft een eigen risico van nul euro. De uitgaven nemen ook toe door de kosten van tandartsenhulp (een stijging van 35 procent), paramedische hulp (32 procent) en huisartsen (ruim 33 procent).

In totaal is in 2006 ruim 55 miljard euro uitgegeven aan gezondheidszorg. Dat is een stijging van 7 procent.

Uitslag 3e vrije training GP België

Kimi Räikkönen zette tijdens de laatste vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps de snelste tijd neer. Zijn ploeggenoot Felipe Massa wist de tweede plaats voor zich op te eisen. Fernando Alonso eindigde uiteindelijk als derde.

Robert Kubica heeft tijdens de laatste training voor de Grand Prix van België geen tijd neer kunnen zetten. De Poolse coureur parkeerde zijn bolide na enkele ronden al in Rivage. De auto zou namelijk met een technisch probleem te maken hebben.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdVerschilAantal ronden
1 K. Raikkonen Ferrari1:46.137 17
2 F. Massa Ferrari1:46.3880:00.251 17
3 F. Alonso McLaren1:46.5070:00.370 10
4 L. Hamilton McLaren1:46.7820:00.645 14
5 H. Kovalainen Renault1:47.0650:00.928 13
6 J. Trulli Toyota1:47.2180:01.081 11
7 N. Rosberg Williams1:47.2510:01.114 16
8 N. Heidfeld BMW1:47.3590:01.222 16
9 R. Schumacher Toyota1:47.4540:01.317 19
10 M. Webber Red Bull Racing1:47.5270:01.390 15
11 G. Fisichella Renault1:47.5640:01.427 16
12 J. Button Honda1:47.7670:01.630 18
13 D. Coulthard Red Bull Racing1:47.8060:01.669 10
14 S. Vettel Scuderia Toro Rosso1:47.8380:01.701 19
15 A. Wurz Williams1:47.9020:01.765 16
16 T. Sato Super Aguri1:48.1290:01.992 16
17 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso1:48.1630:02.026 21
18 A. Sutil Spyker1:48.3480:02.211 18
19 R. Barrichello Honda1:48.5280:02.391 16
20 A. Davidson Super Aguri1:48.9550:02.818 16
21 S. Yamamoto Spyker1:49.1790:03.042 14
22 R. Kubica BMWgeen tijd 2

De kwalificatie voor de Grote Prijs van België begint om 14:00 uur.

Deel van Hilversum afgezet na gaslek

Icoon BinnenlandsBij een installatiebedrijf in Hilversum is vanochtend tussen 10.00 uur en 10.30 uur een gaslek ontstaan na een brand in een meterkast. De politie heeft het gebied in een straal van honderd meter rondom het bedrijf afgezet en tien omwonenden hebben hun huis uit voorzorg moeten verlaten.

Bij de brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, raakte niemand gewond. Op dit moment wordt de gasleiding aan de Beresteinseweg gerepareerd.

Kleine veranderingen voor Multi Theft Auto

Multi Theft Auto is een GTA mod die je in staat stelt om online GTA te kunnen spelen. En als we te maken hebben met een mod, dan horen daar ook de nodige updates bij. Onlangs is de mod weer een beetje aangepast omdat de makers de nodige foutjes aan het wissen zijn. De makers geven ook aan dat MTA bijna zover is om in een beta stadium verder te ontwikkelen.

Ook is er een nieuwe game-mode aan het lijstje toegevoegd; Multi Theft Auto SA Deathmatch. Om duidelijk te maken wat de game-mode precies inhoudt hebben wij een filmpje voor jullie vol eigen gemaakte maps, gemodde voertuigen en geanimeerde objecten gemaakt door fans.

Auto te water in Heerhugowaard

Icoon OngelukIn de ringvaart langs de Huigendijk in Heerhugowaard hebben agenten vanochtend een auto aangetroffen met daarin twee lijken. De politie denkt dat het tweetal door het riet het water in gereden is, meldt een woordvoerder. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Een agent die na zijn nachtdienst huiswaarts keerde zag dat er bandensporen op de weg stonden en dat er een gat in het riet zat. Zijn collega's hebben vervolgens een onderzoek ingesteld en troffen rond 7.00 uur de stoffelijke overschotten aan. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Fortress Forever Mod gereleased voor HL2

Na maanden van uitstel is eindelijk de Fortress Forever Mod voor HL2 uitgekomen. Deze mod is ontwikkeld door een aantal oude TFC spelers en lijkt daarom ook erg op een opgepoetste TFC versie met een aantal nieuwe elementen erin en eruit (bijvoorbeeld de Teleporter). De mod is gratis te downloaden via hun website of fileplanet. De mod is een mooie zoethouder voor de mensen die niet langer kunnen wachten op Team Fortress 2 van Valve.


Team Fortress 2

Pegasus herschreef dit bericht helemaal zelf, ontzettend bedankt Pegasus!

'Britney gaat weer een poging wagen'

Icoon ShowbizzBritney gaat weer een poging wagen om een goed optreden te geven. Vorige week zorgde ze nog voor een rampzalige vertoning bij de MTV Video Music Awards maar waarschijnlijk zal ze morgen bij de uitreiking van de Emmy Awards weer haar kunsten vertonen. Op dit moment zou ze onderhandelen met tv-zender Fox.

Britney wil zich graag verontschuldigen voor haar wanvertoning van vorige week en de woordvoerder van de zangeres kan de geruchten dan ook niet ontkennen. "Maar als ze iets gaat doen tijdens de Emmy's, worden de onderhandelingen niet via de officiële weg gevoerd.", aldus haar woordvoerder.


Zal het een kopie van vorige week worden?

West-Afrika geteisterd door overstromingen

Icoon BuitenlandsVeel landen in Afrika worden geteisterd door overstromingen als gevolg van zware regenval. Tientallen mensen zijn omgekomen, zeiden functionarissen van de Verenigde Naties. In totaal zijn zeker een miljoen mensen getroffen, aldus de BBC vandaag.

Vooral in Ghana is de situatie slecht, maar ook in Ethiopië en Uganda, waar duizenden mensen dakloos zijn geworden doordat hele dorpen zijn weggevaagd. In Ghana zijn meer dan twintig mensen omgekomen en in Uganda zeker negen. Oogsten zijn vernield. In veel gebieden zijn het de zwaarste overstromingen sinds jaren.

De VN en hulporganisaties zeggen dat er grote behoefte bestaat aan voedsel, onderdak en medicijnen. VN-functionarissen waarschuwen ook voor de uitbraak van besmettelijke ziektes zoals cholera. Ook vrezen ze als gevolg van de overstromingen sprinkhaanplagen.

Nederlanders gewond bij busongeluk Zuid-Frankrijk

Icoon OngelukBij een botsing tussen een Belgische tourbus en een vrachtwagen op de A9 in Zuid-Frankrijk zijn vannacht elf mensen gewond geraakt, onder wie enkele Nederlanders. Dat heeft de Franse politie vandaag gezegd.

Volgens SOS International zijn acht inzittenden van de bus gewond geraakt. Twee van hen liggen in het ziekenhuis. De chauffeur van de bus van de maatschappij Solmar Tours is ernstig gewond. Ook twee inzittenden van de vrachtwagen raakten gewond.

Niets wijst volgens SOS International op vermoeidheid van de chauffeur. "Het was gewoon een ongeval", aldus de zegsman. De bus met 54 Nederlandse toeristen was onderweg naar Spanje. Nabij Gard raakte de bus door onbekende oorzaak de achterkant van de aanhanger van de vrachtauto.

De passagiers zijn naar een hotel overgebracht in afwachting van een nieuwe bus van de Belgische maatschappij. De toeristen mogen dan besluiten of ze naar hun vakantiebestemming willen, of dat ze toch liever terug naar huis gaan.

Rutte: bemiddeling is gepasseerd station

VVD-leider Mark Rutte ziet geen heil in een bemiddelingspoging tussen hem en Rita Verdonk. Voor aanvang van het VVD-congres in Veldhoven noemde hij dat "een gepasseerd station".

Tijdens het congres zal een motie worden ingediend om een groepje 'wijze mannen' te vragen de eenheid te herstellen. Ook komt er een motie waarin gehint wordt op het naar voren schuiven van oud-minister Henk Kamp als partijleider. Op dit scenario wilde Rutte, die bij aanvang van het congres een staande ovatie kreeg, niet ingaan.

Op het congres zijn tal van VVD-prominenten aanwezig. Onder hem ook oud-partijleider Frits Bolkestein, van wie de VVD-woordvoerder gisteren nog zei dat hij afwezig zou zijn. In het Rutte-kamp wordt gehoopt dat Bolkestein de gemoederen op het congres kan bedaren.

Tenori-On

Yamaha maakt niet alleen motoren en brommers maar is zoals veel Japanse bedrijven ook in andere branches bezig, een van die branches is de muziekindustrie.

En de knappe koppen van Yamaha hebben een nieuw instrument bedacht de Tenori-On. Wat het is, ehmm een soort van scherm met lampjes en als je het aanraakt maak je muziek. Klinkt best wel vaag eigenlijk het lijkt me beter als je het filmpje even bekijkt... 

'Vliegbelasting in strijd met Europees recht'

Icoon VervoerDe ticketbelasting die minister Wouter Bos (Financiën) wil gaan heffen, is in strijd met het internationaal en Europees recht. Dat concluderen belastingadviseurs in een onderzoek in opdracht van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR).

Het rapport van Loyens en Loeff stelt dat er sprake is van discriminatie, omdat mensen die op doorreis zijn niet hoeven te betalen. "En als dat echt zo is, dan gaat de belasting zelfs duurder worden dan onze eerder berekende 25 euro", aldus een woordvoerster van de ANVR.

Of de ticketbelasting echt in strijd is met de verdragen en wetten moet nog duidelijk worden. De exacte plannen van de minister kennen we nog niet. We weten alleen dat het 350 miljoen euro op moet leveren, aldus de zegsvrouwe.

Volgens de onderzoekers zijn de plannen van Bos in strijd met het door Nederland ondertekende Verdrag van Chicago uit 1944. Hierin staat dat geen tarieven, rechten of andere kosten mogen worden opgelegd aan het vliegverkeer. De plannen overtreden volgens Loyens en Loeff ook de regels in het EG-verdrag, waarin het vrije verkeer van diensten zijn vastgelegd.

De ANVR verzamelt reacties van boze reizigers op de internetpagina stopvakantiebelasting.nl. Inmiddels hebben meer dan 25.000 mensen een reactie achtergelaten. Het verbond blijft protesteren tot en met de behandeling van het kabinetsplan bij de Miljoenennota, begin oktober.

Brabant krijgt geen volkslied

Icoon MuziekNoord-Brabant blijft de enige provincie zonder volkslied. Provinciale Staten heeft besloten dat er geen officieel volkslied komt. Alleen SP, VVD, GroenLinks en De Brabantse Partij waren voor. De SP wilde het lied 'Brabant' van Guus Meeuwis als volkslied.

Met name Omroep Brabant had zich hard gemaakt voor het nummer van Guus Meeuwis als volkslied. Maar het heeft dus niet geholpen.

Toch is de rol van het lied niet helemaal uitgespeeld, want vrijdag werden er vijfduizend handtekeningen aangeboden om 'Brabant' tot volkslied te verheffen. Eerder al werden er al ruim twintigduizend handtekeningen aangeboden.

Om dat signaal niet te negeren, heeft de provincie een compromis bedacht. Men gaat onderzoeken of er een onofficiële rol is weggelegd voor het lied van Guus Meeuwis.

DOTO moet Clarijs tot de winterstop missen

Tegenslag voor zaterdaghoofdklasser DOTO uit Pernis. De ploeg, die in de hoofdklasse A tot de titelkandidaten wordt gerekend, kan tot de winterstop geen beroep doen op aanvoerder Marco Clarijs.

Clarijs liep in het duel met TOGR van vorige week een enkelbreuk op. Hij is inmiddels al geopereerd, waarbij in zijn enkel een schroef is gezet. DOTO-trainer Koos Waslander zal Clarijs pas op zijn vroegst weer na de winterstop kunnen inzetten.

De 24-jarige Clarijs maakte vorig seizoen in zijn eerste jaar bij DOTO al een goede indruk als middenvelder en had dit seizoen een nieuwe rol gekregen als vrije verdediger. Daarbij kreeg de voormalig speler van Excelsior Maassluis ook de aanvoerdersband.

Posthuma kiest voor tijdrit bij WK

Joost Posthuma zal eind deze maand, tijdens het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Stuttgart, alleen in actie komen op de tijdrit. De renner van de Rabobankploeg heeft zich bij bondscoach Egon van Kessel afgemeld voor de wegwedstrijd.

Van Kessel heeft Posthuma en Stef Clement aangewezen voor de tijdrit. De selectie voor de wegwedstrijd bestaat uit negen renners, van wie er nu acht zeker zijn. Voor het laatste startbewijs komen Maarten Tjallingii en Sebastian Langeveld in aanmerking.

Binnen een week oordeel in zaak-Landis

Binnen nu en een week hoort de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis of hij voor twee jaar wordt geschorst en zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk moet inleveren. Uiterlijk volgende week zaterdag zal een panel van het Amerikaanse antidopingbureau USADA uitspraak doen in de geruchtmakende dopingzaak.

Na afloop van de Tour de France van vorig jaar werd er bij de Amerikaanse wielrenner een verstoorde testosteronspiegel vastgesteld. Landis werd, nadat de contra-expertise ook positief bleek, ontslagen door zijn ploeg Phonak en stortte zich daarna op het verzamelen van bewijs voor zijn verdediging. Dit voorjaar was er een hoorzitting van twee weken bij USADA, waarvan het resultaat komende week bekend wordt. Landis kan, als het oordeel in zijn nadeel is, in beroep gaan bij het sporttribunaal CAS in Lausanne.

Jans: "Het was niet onze week"

Lange tijd was de Euroborg voor de tegenstanders van FC Groningen een onneembare vesting. Gisteren leed de Groningse ploeg tegen FC Utrecht echter voor de tweede keer op rij een thuisnederlaag.

"Het was absoluut niet onze week. Dat begon al voor de wedstrijd, met het wegvallen van Marcus Berg en Fredrik Stenman, en door het uitvallen van Paul Matthijs werden we er ook niet sterker op. Ik kan mijn team niks verwijten", aldus coach Ron Jans.

Aanstaande donderdag moeten de Groningers in de eerste ronde van de UEFA Cup spelen tegen Fiorentina. Jans beseft dat het geen makkelijke opgave zal worden om te zegevieren tegen de Italiaanse ploeg: "We zullen ruggengraat moeten tonen en laten zien dat we ook kunnen voetballen en niet alleen maar rennen."

[WK Judo] Brons voor Willeboordse

Elisabeth Willeboordse heeft bij het wereldkampioenschap judo in Rio de Janeiro brons gewonnen in de klasse tot 63 kg. De Europees kampioene van 2005 bezorgde daarmee Nederland ook een ticket voor de Spelen.

Judoka Edith Bosch wist haar titel niet te prolongeren. Bosch drong in de klasse -70 kg moeiteloos door tot de halve finales, wat Nederland een plaats voor de Spelen opleverde. Bij de laatste vier verloor ze echter van Ronda Rousey. In de strijd om het brons verloor de Nederlandse vervolgens van de Hongaarse Anett Meszaros.

Honkbalruzie!

Honkbal is natuurlijk in de eerste plaats een Amerikaanse sport. Echter, zoals met zoveel Amerikaanse producten is het ook elders in de wereld terecht gekomen. In dit geval in Korea. De pitcher werpt de bal en treft per ongeluk de slagman. Die ontsteekt in grote woede en gaat de pitcher te lijf. En dan blijkt dat ze daar in Aziatische landen toch een ander idee over hebben...

[WK Judo] Elmont pakt brons

Op het wereldkampioenschap judo in Brazilië heeft Guillaume Elmont brons veroverd in de klasse tot -81 kilo.

De Rotterdammer imponeerde in Rio de Janeiro en leek op weg naar titelprolongatie met overtuigende zeges op ippon in zijn eerste drie partijen. In de kwartfinales ging hij echter onderuit tegen Euan Burton. In de herkansingen hervond Elmont zijn goede vorm en liepen ook Keller, Kwon en Krawczyk tegen een kansloze nederlaag op ippon aan.

Verbeek neemt Matusiak mee naar Kralingen

De kans is groot dat Radek Matusiak dit weekend zijn debuut maakt voor SC Heerenveen. De Poolse aanvaller is door coach Gertjan Verbeek opgenomen in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Matusiak zal op de bank beginnen. Hetzelfde geldt voor Roy Beerens, die weer helemaal hersteld is van een lichte liesblessure. Naast de afwezige Afonso Alves en de langdurig geblesseerde Andre Hanssen, ontbreekt alleen Calvin Jong-A-Pin. De jonge vleugelverdediger kampt met een kuitbeenblessure.

Yamamoto verrast in de Spyker

Sakon Yamamoto behoorde gisteren tot een van de verrassingen tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van België. De Japanner reed zijn Spyker naar de zeventiende tijd.

Yamamoto was dan ook zeer blij na afloop. "Dit was mijn eerste dag in Spa en ik heb me kostelijk vermaakt. Je moet hier echt heel soepel rijden en een ritme zien te vinden. Je kan hier echt zien dat we met de nieuwe auto vooruitgang hebben geboekt. Sinds de test is er echt veel veranderd. Morgen gaan we proberen dit vast te houden."

De Mos neemt fitte Janssen niet op in selectie

Theo Janssen maakt geen deel uit van de selectie van Vitesse voor de wedstrijd dit weekend tegen PSV.

Eerder deze week liet de middenvelder nog weten dat hij zich na wekenlang blessureleed klaar voelde voor een rentree. De trainer van de club uit Arnhem. Aad de Mos, vindt dat Janssen nog wat training- en wedstrijdritme op moet doen. "Janssen is pas een week in training", aldus De Mos.

Gonzalo Lorca maakt wel deel uit van de Arnhemse selectie. De Chileense spits maakt tegen PSV mogelijk zelfs al zijn debuut in de basis.

Versiertip van Buck Rogers

Buck Rogers. Voor de ouderen onder ons een bekende naam. Voor de jongeren wellicht onbekend. Buck Rogers werd, in 1928, uit de pen van P.F. Nowlan geboren. Beter bekend door de TV serie die in 1985 en 1986 werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Buck is een astronaut uit onze tijd die door een ongeluk 500 jaar in de toekomst terecht komt.

In deze nieuwe tijd slaat hij de ene na de andere vrouw aan de haak. Toen ik er, met mijn vrienden, 20 jaar geleden naar keek werd ons nooit helemaal duidelijk wat er nu zo bijzonder aan die man was. Was het zijn stijlvolle kapsel, zijn flitsende glimlach of was hij groot geschapen? We kwamen er niet achter. Hoe dan ook, hier een voorbeeldje van een van zijn spetterende versiertechnieken. Beedebeedebeede...

Oblivion engine klaar voor Wii

De bekende uitspraak dat de Wii de Unreal Engine 3 "niet aan zou kunnen", gedaan door Epic Games Vice-President Mark Rein, lijkt deels achterhaald te zijn. De Gamebryo Engine, ontwikkeld door Emergent Game Technologies, is aangepast om dienst te kunnen doen als onderdeel van Nintendo's Third Party Tools programma. Dit betekent dat de engine gebruikt kan worden om games te ontwikkelen voor de Wii, of dat spellen die op deze engine gebouwd zijn gemakkelijk(er) naar de Wii overgezet kunnen worden.

Hoewel er nog geen Sid Meiers Pirates! Wii Edition of WiiHammer Online(twee spellen die net als Elder Scrolls IV: Oblivion gebruik maken van de Gamebryo Engine) is aangekondigd, is de speciaal voor de console gemaakte Civilization Revolutions een goede kandidaat. De pc-versie van dit spel, Civilization IV, is namelijk ook gebouwd op de Gamebryo Engine. Civilization Revolutions staat gepland voor 2008, dus we zullen nog even moeten wachten op uitsluitsel.


Nog niet op de Wii, maar misschien binnenkort....

Hoogmoed zevende op 200 meter

De Nederlandse atleet Guus Hoogmoed is er gisteren niet in geslaagd om een olympische nominatie op de 200 meter te veroveren. De Nederlandse sprinter mocht bij de Memorial Van Damme meedoen in een topveld, maar kwam in de ongunstige baan één niet verder dan 20,85 seconden. De eis voor Peking is 20,41. De winst ging naar de Amerikaan Wallace Spearmon in 19,88.

Op de 3000 meter steeple zorgde de Keniaan Paul Kipsiele Koech voor de beste jaarprestatie met 7.58,80. Simon Vroemen, vorig jaar gestopt met de steeple op het hoogste niveau en nog steeds Europees recordhouder, liep in Brussel als 'haas'.

Homobrief koningin schokt protestanten

Icoon homonieuwsEen brief van koningin Beatrix, waarin ze haar steun betuigt voor de Nederlandse homobeweging, houdt maanden na verzending de gemoederen nog bezig in de Gereformeerde Bond. De Gereformeerde Bond, een orthodoxe beweging binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is een fel tegenstander van de homo-emancipatiebeweging en een groot liefhebber van het koningshuis. De secretaris van de Gereformeerde Bond, Piet Vergunst, zegt vandaag in Trouw dat hij zich niet kan voorstellen dat de koningin zich zo positief geuit heeft over homo's.

De aanleiding van de brief van de koningin was een uitnodiging om de kerkdienst voorafgaand aan Roze Zaterdag in Bergen op Zoom bij te wonen. Ze schreef dat ze helaas te laat uitgenodigd was en die dag andere verplichtingen had. Daar had ze het bij kunnen laten, maar dat deed ze niet. De brief werd niet letterlijk voorgelezen, maar in de kerkdienst vertelde burgemeester Polman dat ze schreef dat ze het gedachtegoed waarvan Roze Zaterdag een expressie is een warm hart toedraagt. Ze wenste "de lokale kerken van Bergen op Zoom, het gemeentebestuur en alle andere betrokkenen een inspirerende kerkdienst en een feestelijke Roze Zaterdag toe."

'Historische woorden'
Dominee Vermeulen noemt de woorden van de koningin "historisch," "want nu staat zwart op wit dat Beatrix achter de Roze Zaterdag staat." Vergunst is hierover zeer verbaasd. Volgens hem was het geen geheim dat de koningin tegen de invoering van het homohuwelijk was. Dit verhaal ging inderdaad rond, maar bewezen is het nooit.

De Gereformeerde Bond verwijt de homobeweging nu het koninghuis gedwongen te hebben om "kleur te bekennen. Oranje moet zich uiten over roze." De Bond vindt dat de organisatie de koningin nooit uit had mogen nodigen, omdat dat "ongepast en provocerend" zou zijn. "Een bezoek van haar aan Roze Zaterdag zou beslist niet samenbindend werken in onze samenleving." En "als het waar is dat zij adhesie betuigde aan het gehele gedachtegoed van Roze Zaterdag, betreur ik dat zeer," aldus Vergunst.

Dominee Vermeulen, aan wie de brief ook gericht was, bevestigt de inhoud van de brief echter. De letterlijke inhoud van de brief is overigens niet openbaar gemaakt.


'Voor de koningin volstrekt acceptabel'

Rooney terug in selectie United

Na ruim een maand blessureleed maakt Wayne Rooney dit weekeinde zijn rentree in de selectie van Manchester United. De aanvaller miste de laatste vier duels van United door een gebroken botje in zijn voet. Ook bij de interlands van Engeland was hij niet van de partij.

Manager Alex Ferguson zal vandaag de beslissing nemen of Rooney tegen zijn oude club Everton in actie komt. De terugkeer van Rooney is belangrijk voor Manchester United. Aankomende woensdag staat ook het duel voor de Champions League tegen Sporting in Lissabon op het programma.

[A1GP] Geen vrijdagtrainingen op Zandvoort

De organisatie van de A1GP World Cup of Motorsports heeft bekend gemaakt dat het A1GP-weekend op Zandvoort wordt ingekort tot twee dagen. Door de geldende geluidsrestricties mag er op de vrijdag niet worden gereden.

Hierdoor vervalt de rookiesessie en de eerste training. De teams en coureurs krijgen nu op de zaterdagochtend een extra training zodat ze de wagen optimaal kunnen prepareren voor de kwalificatie. Die kwalificatie zal een uur later plaatsvinden dan normaal.

Doordat de rookiesessie vervalt, kan Arie Luyendijk Jr. tijdens zijn thuisrace niet rijden. Luyendijk Jr. zal op de zondag en waarschijnlijk ook op zaterdag een demonstratierun maken in de auto van Team Nederland.

Geen Wii Sports 2 op stapel

Wii Sports, het spel dat volgens sommigen de verkoop van de Wii een behoorlijke boost heeft gegeven en in Japan meer dan 2 miljoen keer over de toonbank is gegaan, zal niet binnenkort een sequel krijgen.

Dit zei Saturo Iwata, CEO van Nintendo, in een recent interview waarin hij de strategie van Nintendo (nogmaals) uitlegde. Een sequel van een vernieuwend spel zou alleen maar marginaal anders zijn en spelers niet dezelfde nieuwe ervaring geven, zo redeneerde hij. Dankzij de stabiele financiële positie van Nintendo kunnen zij zich veroorloven om niet voor de makkelijke uitweg te gaan, maar om te blijven innoveren en verbazen. Een simpele sequel maken zou niet passen in hun "pursuit of true entertainment", waarin ze zoveel mogelijk nieuwe mensen willen bereiken en verbazen.

Tenslotte zei Iwata dat de braintrain- en kookspellen aan de kant worden geschoven voor nieuwere, innovatievere games, om niet meer van hetzelfde aan te bieden.


CD: Ocean Colour Scene - The BBC Sessions

Begin jaren ´90 werden we overspoeld door de Engelse tsunami. Stone Roses, Oasis, Blur, maar ook bandjes als Catatonic, Dodge, Cast en Ocean Colour Scene, om maar wat namen te noemen. Nagenoeg zonder uitzondering zijn deze bands alweer verdwenen, maar zo nu en dan duikt er weer een retrospectieve cd op. Zoals The BBC Sessions, met opnames uit vijf sessies die Ocean Colour Scene voor de BBC opnam.


NiGHTS heeft multiplayer en WiFi Connection

SEGA heeft bekendgemaakt dat NiGHTS: Journey of Dreams een "twee-spelermodus en netwerk ondersteuning bij de launch" zal hebben.

Op de Japanse site van het spel wordt naar de multiplayer verwezen als "duel mode", wat een player vs. player modus impliceert. SEGA of America heeft echter zelf gezegd dat er meerdere multiplayermodi beschikbaar zullen zijn, waarvan sommigen lokaal te spelen zijn en anderen de volle potentie van de Wii zullen benutten. De enige spelmodus die inhoudelijk bevestigd werd was een online tijds-wedstrijd tegen anderen. Of voor NiGHTS: Journey of Dreams ook met een friends-systeem zal worden gewerkt is nog niet duidelijk. Ongetwijfeld zal er meer bekend worden op de Tokyo Game Show.

Releasedatum voor Xbox 360 Halo 3 Edition

Microsoft heeft bekend gemaakt dat morgen, 16 september, de Xbox 360 Halo 3 Special Edition in de Amerikaanse winkels zal liggen voor de prijs van $399. De console is Spartan groen gespoten en wordt geleverd met bijpassende wireless controller, 20GB harde schijf, headset, Play and Charge kit en een aantal exclusieve gamer pics en thema's.

Volgens Microsoft is men erg tevreden over de hoeveelheid pre-orders voor deze Xbox 360. De headset en wireless controller zullen ook als set te koop zijn zonder de console zelf. Saillant detail: bij de Xbox 360 zal géén Halo 3 geleverd worden.



Microsoft reageert op verkoopcijfers Amerika

Het altijd positieve Microsoft heeft gereageerd op de hard- en softwarecijfers die gisteren bekend zijn gemaakt.

In een reactie laat Microsoft weten dat het de enige console is die de afgelopen maand een groei heeft meegemaakt; er zijn wel 35% meer Xbox 360's verkocht in augustus dan in juli. Dit is een stuk hoger dan het groeicijfer van de PlayStation 3 (minus 18%) en zelfs de Wii (minus 5%).

Hoewel groei nog niet veel wil zeggen, heeft Microsoft wel een punt met haar andere feitje: ze hebben de nummer één en drie van de softwaresales in handen. De installed base is dan ook het grootst van alle drie de next-gen consoles, maar dat de omzet in games voor de Xbox 360 groter is dan dat van de PlayStation 3 en Wii samen ($24.3 miljoen vs. $19.8 miljoen) laat zonder twijfel zien dat Xbox 360-bezitters de meeste (of de duurste) games kopen.


believe......

Aanvoer Wii's opgeschroefd voor feestdagen

Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo of America, heeft in een interview gezegd dat de aanvoer van de Wii's in Amerika de komende tijd toe zal nemen om zo weinig mogelijk mensen teleur te stellen deze feestdagen. De hoeveelheid Wii's die in de winkels zal liggen, zal groter zijn dan bij de launch of enig moment daarna, zo stelde hij.

Hij waarschuwde echter dat hoeveel Wii's Nintendo ook produceert, het altijd moeilijk zal zijn er één te bemachtigen aangezien de vraag nog steeds erg hoog ligt en toe lijkt te nemen zodra er meer Wii's verkrijgbaar zijn. Over de hele wereld is de vraag namelijk groter dan het aanbod, aldus Fils-Aime, die daarmee een voorspelling van een analyst dat de Wii tot 2009 slecht verkrijgbaar is lijkt te ondersteunen.

Op basis van persoonlijke observaties lijkt de Wii-schaarste in Nederland overigens ondertussen niet erg groot meer te zijn.

'Vieze' opa ontloopt zijn straf

Een 86-jarige man die zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik, hoeft niet de gevangenis in. De hoogbejaarde man uit Leeuwarden kwam er vanaf met een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De man heeft van 1 januari 2005 tot en met 27 juli 2005 ontucht gepleegd met een verstandelijk gehandicapte jongen.

Nog geen jaar geleden legde de rechtbank de man een celstraf op van twee maanden, waarvan een maand voorwaardelijk. In hoger beroep wilde men de bejaarde dezelfde straf opleggen.

Het gerechtshof achtte een onvoorwaardelijke celstraf, gezien zijn hoge leeftijd, echter niet wenselijk. Men hield bovendien rekening met het feit dat de man nooit eerder met justitie in aanraking is geweest. De enige straf die de man kreeg opgelegd, was het betalen van vijfhonderd euro smartengeld aan het slachtoffer.

PSP Lite limited edition in beeld

De PSP Slim & Lite is sinds 5 september overal te koop in de kleuren zwart en zilver. In oktober komen er echter twee gelimiteerde versies uit, eentje met een Spider-Man thema en een met een Simpsons thema. Beide bundels zullen naast een speciaal gekleurde PSP Lite ook de betreffende game erbij krijgen. De Spider-Man bundel zal bovendien de UMD-film Spider-Man 3 bevatten.
Daarnaast bevatten beide bundels een speciaal sticker-vel in het thema van de bundel, zodat je het uiterlijk van je PSP helemaal naar smaak kan aanpassen.


Spider-Man


Simpsons

De adviesprijs van de Simspons-bundel bedraagt 199,95 euro, de bundel van Spider-Man zal vijf euro duurder zijn: 204,95 euro.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.