Sneijder en Lazovic missen JC-Schaal

Wesley Sneijder (Ajax) en Danko Lazovic (PSV) moeten het duel om de Johan Cruijff Schaal, die komende zaterdag wordt gespeeld, aan zich voorbij laten gaan. Het duo is namelijk geschorst voor het treffen tussen de bekerwinnaar en de landskampioen.

Afgelopen mei, tijdens het bekerfinale tegen AZ, ontving Sneijder zijn tweede gele kaart van het toernooi. Dit betekende een automatische schorsing voor de middenvelder van Ajax. Lazovic heeft een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek. Hiervan is er een wedstrijd voorwaardelijk.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt voor Ajax aangemerkt als bekerduel, omdat de Amsterdammers als bekerwinnaar aan dit duel mogen deelnemen. Voor PSV ligt dit anders. De Eindhovenaren werden namelijk landskampioen. Daarom wordt voor hen de confrontatie van zaterdag als competitiewedstrijd bestempeld.

Als er komende zaterdag een gele kaart wordt getrokken, dan heeft dit in het geval van Ajax consequenties voor het bekertoernooi. De gele kaarten die PSV eventueel mocht ontvangen worden meegenomen naar de Eredivisie. Mocht er een rode kaart vallen, dan is de daaropvolgende schorsing geldig bij zowel competitiewedstrijden als bekerduels.