FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 augustus 2007

Uitslagen 2e voorronde CL

Vandaag zijn de laatste wedstrijden van de tweede voorrondes van de Champions League afgerond. Ajax zag zijn twee mogelijke tegenstanders in de derde voorronde het uitvechten op penalty's.

FC Shakhtar Donetsk (Oek) - FC Pyunik (Arm) 2-1 (2-0)
32' Kharabakhcyan 0-1
41' Brandão 1-1
50' Glatkyi 2-1

Levadia Tallinn (Est) - FK Crvena Zvezda (Ser) 2-1 (0-1)
34' Malov 1-0
37' Burzanovic 1-1
68' Nahk 2-1

IF Elfsborg (Zwe) - Debreceni VSC (Hon) 0-0 (1-0)

FC Steaua Bucureşti (Roe) - Zagłębie Lubin (Pol) 2-1 (1-0)
29' Stasiak 0-1
38' Nicolita 1-1
82' Zaharia 2-1

FK Sarajevo (Bos) - KRC Genk (Bel) 0-1 (2-1)
57' Mikulic 0-1

FC Red Bull Salzburg (Oos) - FK Ventspils (Let) 4-0 (3-0)
10' Aufhauser 1-0
48' Dudic 2-0
78' Ilic 3-0
90' Leitgeb 4-0

Rosenborg BK (Noo) - FC Astana (Kaz) 7-1 (3-1)
1' Koné 1-0
7' Iversen 2-0
17' Traoré 3-0
22' Suchkov 3-1
33' Koné 4-1
49' Traoré 5-1
53' Traoré 6-1
62' Sapara 7-1

FC BATE Borisov (WRu) - Fimleikafélag Hafnarfjarðar (IJs) 1-1 (3-1)
33' Gudmundsson 0-1
90' Platonov 1-1

SK Slavia Praha (Tsj) - M¦K ´ilina (Slw) 0-0 (4-3 np) (0-0)

Sheriff Tiraspol (Mol) - Beşiktaş JK (Tur) 0-3 (0-1)
57' Bobo 0-1
68' Bobo 0-2
90' Avci 0-3


Derde voorronden:

FC BATE Borisov (WRu) - FC Steaua Bucureşti (Roe)
Tampere United (Fin) - Rosenborg BK (Noo)
FC Spartak Moskva (Rus) - Celtic FC (Sch)
SV Werder Bremen (Dui) - NK Dinamo Zagreb (Kro)
FC Red Bull Salzburg (Oos) - FC Shakhtar Donetsk (Oek)
AFC Ajax (Ned) - SK Slavia Praha (Tsj)
Valencia CF (Spa) - IF Elsborg (Zwe)
FK Sarajevo (Bos) - FC Dynamo Kyiv (Oek)
Fenerbahçe SK (Tur) - RSC Anderlecht (Bel)
Rangers FC (Sch) - FK Crvena Zvezda (Ser)
Toulouse FC (Fra) - Liverpool FC (Eng)
SL Benfica (Por) - FC København (Den)
SS Lazio (Ita) - FC Dinamo Bucureşti (Roe)
AC Sparta Praha (Tsj) - Arsenal FC (Eng)
FC Zürich (Zwi) - Beşiktaş JK (Tur)
Sevilla FC (Spa) - AEK Athena FC (Gri)

De eerste wedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 augustus. De returns zijn twee weken later.

Big Ben een maand stil

Icoon BuitenlandsDe inwoners en toeristen van de Britse hoofdstad Londen moeten het zeker een maand lang stellen zonder het vertrouwde geluid van de klokken in de toren van het Britse parlement. Ook de Big Ben, de grootste en beroemdste klok in de toren, heeft vanaf zaterdag rust wegens onderhoud.

Een deel van het mechanisme is toe aan vervanging, meldde het Lagerhuis woensdag. De wijzers van het uurwerk zullen nog wel gewoon de tijd aangeven, maar de slagen op het uur en om het kwartier zijn niet te horen.

Het is voor het eerst sinds 1956 dat de klokken bij het Britse parlement voor geruime tijd zwijgen. Het mechanisme is nooit vervangen sinds de klokken begonnen met luiden in 1859.

Yangtzedolfijn is uitgestorven

Icoon WetenschapDe Yangtzedolfijn, ook bekend als de Chinese vlagdolfijn, die enkel in de gelijknamige Chinese rivier voorkomt is waarschijnlijk uitgestorven. Dat concluderen wetenschappers. Tijdens een intensief onderzoek dat zeker zes weken duurde, is geen enkele dolfijn meer gevonden.

De onderzoekers geven de schuld aan de ongereglementeerde visserij in de streek. Wanneer de beweringen juist zijn gaat het om de eerste uitroeiing van de soort grote gewervelden sinds vijftig jaar.

Rotterdammer durft niet meer uit boom

Icoon OpmerkelijkDe brandweer heeft gisteravond een dappere Rotterdammer uit een boom moeten bevrijden. De man was in zijn woonplaats in de boom geklommen om het ontsnapte vogeltje van zijn buurvrouw te vangen. Toen hij eenmaal hoog in de boom zat durfde hij niet meer naar beneden.

Eerst belde de vrouw de brandweer met de vraag of zij haar vogeltje uit de boom wilde halen. De brandweer liet weten voor dergelijke klussen echt niet te komen. Daarna belde de vrouw met de vraag of de brandweerlieden wilden komen om haar buurman uit de boom te halen. Daarvoor rukten de spuitgasten wel uit. Het was toen echt mis, de dappere man bungelde aan een arm aan de boom. De buurman werd via een schuifladder gered. Ook het vogeltje is nog gevangen.

Lichaam vermiste Groninger gevonden

Icoon Binnenlands In het Weerwater in Almere is het lichaam van een vermiste Groninger gevonden. Afgelopen zaterdag is de Groninger door de politie voor het laatst gezien. De Rijksrecherche doet daarom onder meer onderzoek naar de doodsoorzaak.

Sinds dinsdag is de 21-jarige man als vermist opgegeven door zijn, in Almere wonende, moeder. Bij een routinecontrole op zaterdagavond in Almere hebben agenten hem voor het laatst gezien. Samen met een 17-jarige jongen uit Almere zat hij op een gestolen brommer. Toen de jongens probeerden te ontsnappen werden ze door de politie achtervolgd. Op het Archerpad zijn de jongens van de brommer gesprongen en weggevlucht. De 17-jarige jongen werd diezelfde avond opgepakt.

Na 3 dagen niets meer gehoord te hebben van haar zoon heeft de moeder van de Groninger hem als vermist opgegeven. Het gebied rond de jachthaven bij het Weerwater werd uitgekamd met een helikopter. Het lichaam is vandaag gevonden door iemand in een bootje.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Vrouw schiet bedelaar dood om 25 cent

Icoon MisdaadEen lichtgeraakte vrouw van 62 jaar heeft in de Verenigde Staten een bedelaar doodgeschoten nadat hij haar om 25 cent vroeg. De 44-jarige zwerver Donald Francis stond maandagavond te bedelen bij een pompstation in Cincinnati.

Geraldine Beasley had al geklaagd bij het tankstation over de bedelaar. Toen Francis haar benaderde aarzelde ze geen seconde, trok haar pistool en schoot hem neer. De zwerver was op slag dood. Volgens Beasley's advocaat kampt haar cliënte met mentale problemen. De vrouw heeft al een hele reeks verkeersovertredingen op haar naam staan. Vier jaar geleden kreeg ze een boete omdat ze een geladen pistool in haar auto had liggen.

Priester jogt naakt

Icoon OpmerkelijkVorige week werd een 58-jarige Amerikaanse priester opgepakt nadat hij zijn geslachtsdeel aan kinderen had laten zien. Vandaag werd bekend dat een 53-jarige collega uit de plaats Frederick, in de staat Colorado, wordt aangeklaagd wegens exhibitionisme. De politie pakte hem op omdat hij naakt aan het hardlopen was nabij een school.

De dienaar van God verklaarde dat geen zin te hebben in zweten. Hij dacht dat er op dat tijdstip, een uur voor zonsopgang, geen kinderen rond zouden lopen. De man blijft zijn beroep gewoon uitoefenen.

Paris duikt op bij Playboyfeestje

Icoon ShowbizzParis Hilton is samen met zusje Nicky opgedoken bij een exclusief Playboyfeestje. Het kledingvoorschrift was alleen ondergoed. Nadat Paris uit de cel kwam had ze nog verklaard haar wilde leven vaarwel te zeggen. Ze zou als een goed christen gaan leven en zich minder uitdagend gaan kleden.

Paris droeg op het feest een spannend lingeriesetje met jarretels. De laatste tijd werd ze veel gespot met een bijbel onder haar arm geklemd. Op het Playboyfeest had ze die uiteraard niet bij zich. Wat zus Nicky precies aanhad is niet bekend.

Paris

Dries showt zijn blote roelvink

Icoon ShowbizzOp internet circuleren beelden van Dries Roelvink in zijn blootje. Op de beelden die onder meer hier staan zien we een douchende Dries en hoe hij zijn ochtendjas aantrekt.

Onduidelijk is wie de beelden op het net heeft gezet. Wellicht is het Dries zelf geweest in de hoop meer kaartjes voor zijn concerten te verkopen. Tot nu toe raakt hij zijn tickets namelijk aan de straatstenen niet kwijt. Het is niet bekend hoe zijn fans op de beelden hebben gereageerd.


Dries Roelvink, nu aangekleed

Bijna 25% van Ubisoft in handen EA

Electronic Arts heeft vandaag weer eens boodschappen gedaan, en kwam thuis met wat aandelen Ubisoft. Hierdoor heeft Electronic Arts nu 24,86% van de aandelen in handen. Doordat men de 20-procentgrens overschreden is, is nu 15,37% van het kapitaal van Ubisoft in handen van EA.
EA Nederland heeft haar stemrecht zien verdubbelen, van 6,99 naar 13,98, door haar bezit van 6,99 miljoen aandelen.

Electronic Arts heeft aangekondigd dat ze in het komende jaar wellicht nog meer aandelen zullen aanschaffen, afhankelijk van ontwikkelingen op de markt. De games-reus heeft vooralsnog geen plannen om bestuursleden te nomineren, maar zou dat kunnen doen wanneer de situatie van Ubisoft verandert.

Gordon duurste keeper in Premier League

Craig Gordon mag zich sinds woensdag de duurste keeper uit de geschiedenis van de Engelse Premier League noemen. De Schotse sluitpost van Hearts vertrok namelijk voor dertien miljoen euro naar Sunderland.

Het is voor het eerst dat er zoveel geld op tafel wordt gelegd om de handtekening van een doelman te bemachtigen. Gordon speelt de komende vijf seizoenen bij de Sunderland, waar Roy Keane de scepter zwaait.

Gordon stootte met zijn transfer Fabian Barthez van de troon. De Franse sluitpost werd in 2000 voor ruim elf miljoen euro aangetrokken door Manchester United.

Nilsson tekent bij Saint-Étienne

Lasse Nilsson vertrekt bij SC Heerenveen en gaat voor Saint-Étienne spelen. De speler tekent bij de Franse club een contract voor de duur van vier jaar. Ook Betis Sevilla zou hengelen naar de diensten van de Zweed, maar deze transfer ging uiteindelijk niet door.

Saint-Étienne moet SC Heerenveen een bedrag van drie miljoen euro betalen. De voorkeur van Nilsson ging overigens uit naar een vertrek naar het zuiden van Frankrijk.

Nilsson speelde in Friesland 89 duels en kwam 23 keer tot scoren. Afgelopen jaar liet de Zweed een hele sterke indruk achter. Samen met Afonso Alves vormde hij een sterk aanvalsduo. Bovendien gaf hij tien keer een assist.

Sneijder en Lazovic missen JC-Schaal

Wesley Sneijder (Ajax) en Danko Lazovic (PSV) moeten het duel om de Johan Cruijff Schaal, die komende zaterdag wordt gespeeld, aan zich voorbij laten gaan. Het duo is namelijk geschorst voor het treffen tussen de bekerwinnaar en de landskampioen.

Afgelopen mei, tijdens het bekerfinale tegen AZ, ontving Sneijder zijn tweede gele kaart van het toernooi. Dit betekende een automatische schorsing voor de middenvelder van Ajax. Lazovic heeft een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek. Hiervan is er een wedstrijd voorwaardelijk.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt voor Ajax aangemerkt als bekerduel, omdat de Amsterdammers als bekerwinnaar aan dit duel mogen deelnemen. Voor PSV ligt dit anders. De Eindhovenaren werden namelijk landskampioen. Daarom wordt voor hen de confrontatie van zaterdag als competitiewedstrijd bestempeld.

Als er komende zaterdag een gele kaart wordt getrokken, dan heeft dit in het geval van Ajax consequenties voor het bekertoernooi. De gele kaarten die PSV eventueel mocht ontvangen worden meegenomen naar de Eredivisie. Mocht er een rode kaart vallen, dan is de daaropvolgende schorsing geldig bij zowel competitiewedstrijden als bekerduels.

Dedicated serverclusters voor Warhawk

De online shooter Warhawk zal zowel een Ranked als een Unranked online modus kennen. Tijdens de beta was een veel gehoorde klacht dat er te weinig servers aanwezig waren. Sony heeft dat probleem opgelost door over de hele wereld server-clusters te plaatsen die 24 uur per dag Ranked matches van Warhawk hosten. De clusters bestaan uit twee type servers: 32-player "clan"-servers en 24-player "player"-servers.

Om deze servers online makkelijk te onderscheiden van servers die door spelers aangemaakt zijn, worden ze blauw uitgelicht in de server-lijst die je krijgt als je online wilt gaan spelen.

Hoe zo'n 150 rack-mounted PS3's in één grote ruimte er uit zien kun je in onderstaande foto's bekijken.





Keepersprobleem voor FC Utrecht

FC Utrecht beschikt over vier keepers, maar drie van hen zitten in de lappenmand. Michel Vorm, Franck Grandel en André Krul zijn allen geblesseerd en kunnen niet spelen. Hierdoor is Wesley de Ruiter, vierde in rangorde van doelmannen, nu de eerste keus.

De kans is erg groot dat De Ruiter komend weekend, tijdens het duel tegen Sevilla, het doel van FC Utrecht zal verdedigen. "We hebben alle vertrouwen in Wesley, die momenteel in topvorm is. Dat heeft hij bij Jong FC Utrecht laten zien", liet Piet Buter, technisch directeur van de club, in een reactie weten.

Het is nog niet te zeggen wanneer Vorm, Grandel en Krul weer inzetbaar zijn. De eerstgenoemde sluitpost is al een eindje gevorderd in zijn herstelproces. De andere twee liepen hun kwetsuren afgelopen week op. Komende donderdag wordt bekend hoelang de twee keepers niet inzetbaar zijn.

Java getroffen door zware aardbeving

Icoon WeerHet westen van het dichtbevolkte Indonesische eiland Java is vanavond (plaatselijke tijd in Java is het nu donderdagochtend vroeg) getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Dit heeft de Indonesische meteorologische dienst zojuist gemeld.

In de hoofdstad Jakarta renden mensen in pyjama in paniek de straat op. Er zijn nog geen berichten over persoonlijke ongelukken of schade.

Volgens Amerikaanse seismologen ging het zelfs om een zeer sterke beving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag op 112 kilometer van Jakarta op een diepte van meer dan 282 kilometer. Hierdoor is er geen gevaar voor een tsunami.
Lees meer over het natuurgeweld op het forum .

Van Basten: "Spelers te snel naar buitenland"

Jonge spelers gaan tegenwoordig te vroeg naar het buitenland. Dat zegt Marco van Basten in een interview met Rot Weiss, een magazine van de Zwitserse voetbalbond. De bondscoach van het Nederlands elftal ziet de jeugdige spelers liever op de Nederlandse velden dan dat ze voor veel geld naar het buitenland gaan.

"Jonge spelers gaan tegenwoordig snel naar het buitenland. Het zou goed zijn als jonge jongens eerst alles mee maken in hun eigen land, met alle ups en downs die je als speler maar tegen kunt komen. En het is bovendien altijd goed om in je achterhoofd te houden dat je in een bepaald land bent opgeleid, clubs en vrijwilligers altijd voor je hebben klaar gestaan, je kansen hebt gekregen om je in de kijker te spelen, en je dus best iets terug kan geven aan de mensen in je eigen land," aldus de oefenmeester van Oranje.

Van Basten vind dat de jeudige spelers in zichzelf moeten investeren en plezier in het spelletje moeten hebben. Het is beter om in Nederland alle wedstrijden mee te spelen dan veel op de wisselbank zitten in het buitenland. Jonge talenten van ondermeer Nederlandse clubs zijn recentelijk al naar het buitenland vertrokken. "Nu zie je zelfs al dat jongens van vijftien, zestien jaar worden weggekocht, om op die manier de huidige regelgeving die er is met betrekking tot opleidingsvergoedingen te ontduiken. Als je goed bent en getalenteerd, doet zich vanzelf een mooie kans voor. Je zou als jonge speler veel meer in carrièreplanning moeten denken, “ aldus Van Basten.

Contador leest vrijdag verklaring voor

Alberto Contador gaat aanstaande vrijdag een verklaring afleggen voor de pers. Naar alle waarschijnlijkheid zal de winnaar van de Tour de France zijn betrokkenheid in de dopingzaak rondom de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes nogmaals ontkennen.

De 24-jarige Spanjaard maakte dit vandaag bekend. De persconferentie vindt plaats in Madrid en begint om 12.00 uur. Ploegleider Johan Bruyneel zal daarbij aanwezig zijn. Na afloop is er voor de pers geen mogelijkheid tot vragen stellen.

Al tijdens de Tour de France deden geruchten de ronde dat Alberto Contador betrokken was bij de omvangrijke dopingzaak rondom Fuentes. Nadat Contador met de Maillot Jaune in Parijs arriveerde en als winnaar van de Tour werd gehuldigd werd de winst van de jonge Spanjaard al “de grootste zwendel aller tijden” genoemd. De Duitse dopingexpert Dr. Werner Franke meldde toen dat hij in bezit was van een verslag van de huiszoeking bij Fuentes. Uit die papieren zou blijken dat Contador insuline, het astmamiddel Trigon en een middel om testosteron aan te maken toegediend heeft gekregen.

Kabouter Plop bang voor natte voeten

Vandaag is Plopsaland in het Belgische De Panne de hele dag gesloten geweest. Het hele park was door de vele regen van afgelopen nacht onder water gelopen. Er is in Vlaanderen bijzonder veel regen gevallen. Op sommige plekken is 79 milimeter hemelwater naar beneden gekomen, net zoveel als normaal in een hele maand valt.

"De parking staat onder water, evenals de winkels en de machinekamer", meldt directeur van den Kerkhof. Het personeel is met hulp van de brandweer begonnen met het opruimen van de ravage en het water weg te pompen. Als alles meezit, is het park morgen weer gewoon geopend.

R. Koeman: " We gaan beter voetbal spelen"

Ronald Koeman, trainer van PSV, begint volgende week aan het nieuwe seizoen die hij voor een groot deel naar zijn hand heeft kunnen zetten. Een aantal bepalende spelers vertrokken, maar hiervoor in de plaats kwamen een aantal jeugdige talenten terug.

"Ik denk dat we iets minder degelijk zijn dan vorig seizoen, maar dat we wel beter voetbal kunnen gaan spelen. Al wil dat niet zeggen dat je ook meer resultaat behaalt", liet Koeman woensdag weten.

Afgelopen weekend was PSV actief op een Russisch voetbaltoernooi. De jonge ploeg van Koeman wist daar te winnen van een aantal pittige tegenstanders, namelijk AC Milan en Real Madrid. Koeman: "Dat zegt nog niets. Al is het wel lekker voor het zelfvertrouwen. Ik denk dat we heel goed hebben ingekocht en dat er een goede mix staat van jeugdig talent en ervaring. De balans in het elftal is goed."

Het komende jaar zal voor Koeman belangrijk worden. Vorig seizoen bouwde de oefenmeester namelijk een selectie op de restanten die Guus Hiddink achterliet. Zo beschikte hij nog over de inmiddels gestopte Philip Cocu en de naar Chelsea vertrokken Alex. "Nu staat er een elftal dat wat beter past bij mijn filosofie", vervolgde Koeman zijn verhaal. "We staan er niet slecht voor, maar het team heeft nog wel wat tijd nodig."

Koeman denkt overigens dat de strijd om de titel spannend gaat worden. De oefenmeester denkt dat vier clubs de meeste kans hebben. "Bij Feyenoord heeft natuurlijk de grootste ommezwaai plaatsgevonden, al is het afwachten of ze al snel een geheel zullen zijn. Maar het is zeker een team dat meedoet om de titel. Bij Ajax is een aantal spelers vertrokken en het zit ze tot op heden niet mee op de transfermarkt."

Ook AZ is in de ogen van de trainer een kanshebber. "Niet om de druk daar te leggen, maar ze hebben de minste mutaties gehad en voor ongeveer 12 miljoen euro twee nieuwe spitsen gekocht."

Fans bezorgen Jannes slapeloze nachten

Volkszanger Jannes Wolters trekt zich het leed van zijn talloze fans persoonlijk aan. De levensverhalen neemt hij 's avonds mee naar huis, wat hem vervolgens slapeloze nachten oplevert. "Ik word zwetend wakker. Ik kan die knop niet omdraaien, ik neem te veel verdriet mee naar huis."

De 34-jarige megaster, die momenteel een hit scoort met 'Laat de zon maar schijnen', wordt vaak gevraagd naar het sterfbed van fans te komen, of de begrafenissen van fans op te luisteren. Maar vanwege de slapeloze nachten heeft de zanger veel fans helaas 'nee' moeten verkopen. "Mijn management heeft de afgelopen tijd dan ook meerdere keren moeten zeggen van: 'Jannes kan dat gewoon niet. Hij is daar in principe geen mens voor'", zo vertelt de artiest.

Moreni gehoord door CONI

Christian Moreni is woensdag gehoord door het Italiaanse antidopingbureau (CONI). De renner van Cofidis werd, na afloop van de elfde etappe in de Tour de France, betrapt op het gebruik van testosteron.

Na de bekendmaking van het dopinggebruik trok de voltallige formatie van Cofidis zich terug uit de Ronde van Frankrijk. De zitting was na een half uur al afgerond. De verwachting is dat de procureur binnen een aantal dagen met een eis zal komen.

Dollemansrit op de A58

Icoon FileEen automobilst heeft gisterochtend mede-weggebruikers op de A58 en een aantal binnenwegen flink doen schrikken. Nadat hij een stopteken negeerde op de Laan van Brabant in Roosendaal ging hij er als een gek van door. Meerdere politiewagens zette de achtervolging in.

Via de A58 en een aantal binnenwegen naar Bergen op Zoom ging het richting Zeeland. De vluchtstrook werd daarbij gewoon als inhaal-strook gebruikt. De bestuurder reed met snelheden van boven de 180 kilometer per uur. Gelet op deze snelheid en de drukte in de ochtendspits, staakten de agenten de achtervolging.

Inmiddels is een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de man.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Kasjetsjkin betrapt op bloeddoping

Er is wederom een renner betrapt op het gebruik van doping. Astana-renner Andrej Kasjetsjkin is op 1 augustus tijdens een onaangekondigde controle positief bevonden op het gebruik van bloeddoping.

De 27-jarige Kazak is de tweede renner van de Astana-ploeg die in korte tijd hierop betrapt wordt. Tijdens de afgelopen Tour werd zijn kopman Alexandre Vinokourov ook op bloeddoping betrapt, waarna de ploeg zich terugtrok.

De wielerploeg Astana maakte eind juli bekend dat het deze maand niet in het peloton actief zal zijn. Men wil de tijd gebruiken voor een diepgaand onderzoek in de ploeg.

Astana heeft de wielrenner inmiddels geschorst.

Meisje (10) dood na botsing met trein

Icoon OngelukEen meisje van tien jaar uit Oosternieland is gistermiddag om het leven gekomen toen ze werd aangereden door een trein. Dat gebeurde bij een onbewaakte spoorwegovergang in het Groningse Uithuizermeeden.

Het kind werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. In het hospitaal overleed het meisje aan haar verwondingen. Het treinverkeer tussen Uithuizermeeden en Roodeschool lag een paar uur stil. Rond 18.30 uur reden de treinen weer.

Met dank aan Uhm voor de submit.

Amerikaan gecastreerd op keukentafel

Icoon MedischEen Amerikaan die last had van chronische pijn aan zijn ballen nam het heft in eigen handen toen zijn artsen weigerden hem te castreren. De 62-jarige Russell Daniel Angus haalde twee nepchirurgen in huis om hem op de keukentafel van zijn ballen af te helpen.

Angus werd later wakker zonder ballen. Toen moest hij alsnog naar het ziekenhuis omdat het bloeden niet stopte. De politie in Minnesota is op zoek naar de 'chirurgen'. Waarschijnlijk is de operatie zonder vergunning uitgevoerd. Angus weigert iets over zijn contacten te zeggen om zijn helpers niet in de problemen te brengen.

Volgens Angus' vrouw Anna Marie bracht haar man vele uren op het internet door. Waarschijnlijk heeft hij daar zijn 'chirurgen' ontmoet. De politie spreekt van een bizarre zaak. Het is volgens hen ongehoord dat een arts iemand thuis operereert en hem daarna zonder nazorg bewusteloos achterlaat.

Oekraïner erkend als langste mens

Leonid Stadnik, een 37-jarige man uit Oekraïne, krijgt eindelijk erkenning. In het Guinnes Book of Records staat de man vanaf nu vermeld als langste mens op aarde. Toen de man in 2006 langs de meetlat werd gelegd, werd de lengte van de voormalige veearts vastgesteld op maar liefst 257 centimeter.

Met die lengte is Stadnik maar liefst 21 centimeter langer dan Bao Xishun die eerder werd erkend als langste mens. Na een operatie op zijn veertiende, is de man de lengte in geschoten. Tijdens de operatie werd blijkbaar zijn hypofyse gestimuleerd.

Stadnik woont nog altijd bij zijn moeder Halyna. Hij heeft de verzorging van het huis, de tuin en zijn familie op zich genomen.

Dronken en topless Britney verleidt figurant

Icoon ShowbizzEen dronken en topless Britney Spears blijkt vorige week student en figurant Mike Encinias te hebben verleid. Hij speelde mee in haar videoclip waarin ze als paaldanseres te bewonderen is. De twee frunnikten wat aan elkaar in het hotelzwembad waarop Britney hem mee nam naar haar kamer.

Helaas voor Mike moest hij Britney alleen laten omdat hij een dronken vriend thuis moest brengen. Dat meldt US Weekly. Britney begon nadat de opnames al waren gemaakt opnieuw te strippen bij het zwembad van het Standard Hotel. Daarvoor had ze Mike en vrienden van hem overgehaald mee te gaan om wat drankjes te nuttigen bij het zwembad. Britney bezoop zich weer eens en speelde topless het spel 'truth or dare'.

In het zwembad greep Britney naar Mike's edele delen. Vervolgens kusten ze elkaar. "Ze is een fenomenale kusser", concludeert Mike. Toen Mike en Britney op de hotelkamer lagen was Mike's ladderzatte vriend in het water gesprongen waar hij bijna was verdronken. Britney's bodyguards dwongen Mike zijn kompaan mee naar huis te nemen. Daarmee eindigde Mike's ontdekkingstocht.


Britney haalt weer eens de cover US Weekly

Top of Flop User's Choice: Wespen op de appeltaart

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van sv3n was echt een knaller: Enter Shikari - Sorry You're Not A Winner was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Bierbroeder:

"Weer een dikke flop
Spinvis - Wespen op de Appeltaart"

Kardinaal Simonis wil geen verbod op koran

"Te gek voor woorden!", luidde de reactie van kardinaal Ad Simonis op Geert Wilders' voorstel de Koran te verbieden. "Het idee alleen al! Ieder woord dat aan dit soort voorstellen besteed wordt, is er één te veel."

Simonis heeft een schriftelijke reactie gegeven op het pleidooi van Wilders. De kardinaal attendeert erop dat vrijheid van godsdienst een mensenrecht is die niet mag worden afgestoten. Het begrip godsdienstvrijheid is ook diep in de grondwet gebeiteld, dus valt er niet meer aan te tornen.

Buka Entertainment kondigt FPS The Hunt aan

Op de Games Convention in Leipzig eind deze maand zullen uitgever Buka Entertainment en Orion Games de First Person Shooter "The Hunt" presenteren. The Hunt speelt zich af in 2025. Criminaliteit heeft een nieuwe hoogtepunt bereikt en de regering heeft een radicale wet aangenomen om dit te bestrijden. Een op de miljoen burgers krijgt een chip geimplanteerd. Deze chip zendt een signaal uit, waarmee je gevolgd kan worden. Heb je zo'n chip, dan zit je in TV-show The Hunt. In deze show worden mensen met een chip opgejaagd door Beaters, de vroegere gangs. Als gamer moet je zien te overleven.





Warhawk kent shared multiplayer

Eind augustus ligt de disc-versie Warhawk in de Amerikaanse winkels, tegelijk met de PlayStation Store variant die te downloaden is. Volgens een preview van ThreeSpeech zal het mogelijk zijn om in een LAN de game met één disc op meerdere PlayStation 3 consoles te spelen. Hoeveel consoles dat maximaal is, werd niet duidelijk, maar dat dit een uitstekende feature is voor LAN-parties spreekt voor zich.
De game is overigens ook op één console in split-screen mode te spelen, dit is niet beperkt tot de disc-versie.

Heideheuvel stopt met obesitasbehandeling

Het welbekende astmacentrum Heideheuvel in Hilversum zal stoppen met de behandeling van kinderen met ernstig overgewicht. Dat heeft bestuurder F. Weller vandaag bekendgemaakt.

Het besluit met de behandeling te stoppen, is een gevolg van de antwoorden die minister Ab Klink (Volksgezondheid) gaf op vragen van het Tweede Kamerlid Eelke van der Veen (PvdA). Klink liet in zijn antwoorden weten dat hij niet overtuigd is van de meerwaarde van de zorg die Heideheuvel biedt. Daarom wordt de behandeling niet door het basispakket van de zorgverzekering vergoed.

Enkele jaren geleden startte Heideheuvel met het behandelen van kinderen met obesitas. Het astmacentrum zal zich dus nu weer uitsluitend richten op patiënten met astma en COPD.

Kolles: "B-spec volledig nieuwe auto"

Als we Colin Kolles moeten geloven zal de Spyker B-spec een volledig nieuwe auto zijn. Dat viel te lezen in het Spyker Magazine. Vanzelfsprekend heeft de Duitse-Roemeen hoge verwachtingen van de nieuwe bolide.

"Het wordt een compleet nieuwe auto naar mijn mening. Mechanisch en aërodynamisch gezien is de auto bijna niet meer te vergelijken met de huidge auto. We zullen de komende periode stukje bij beetje de nieuwe componenten uitvoerig testen, alvorens de nieuwe wagen eind augustus tot inzet komt. Ik verwacht er veel van," aldus de teambaas.

De nieuwe auto zal geen naadloze versnellingsbak krijgen. Spyker is het enige team op de grid dat nog niet is overgestapt op dit concept. Volgens Kolles is het team echter wel bezig met de ontwikkeling van een seamless shift gearbox, maar wordt deze pas ingezet als deze betrouwbaar genoeg is: "We concentreren ons nu ons eerst op de aërodynamische en mechanische componenten. In ieder geval is de nieuwe auto wel voorbereid op de versnellingsbak."

Asfalt A16 beschadigd door vrachtwagen

Icoon FileTer hoogte van het knooppunt Zonzeel is het asfalt van de snelweg A16 (Rotterdam-Breda) zodanig beschadigd geraakt door een ongeluk met een vrachtauto, dat het asfalt komende nacht vervangen moet worden. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de ANWB.

Een vrachtwagen schoot vanmorgen rond elf uur door onbekende oorzaak door de middenberm van de snelweg. De auto raakte hierbij beschadigd en lekte een behoorlijke hoeveelheid dieselolie. De A16 richting Rotterdam werd volledig afgesloten, richting Breda was er slechts één rijstrook beschikbaar. Rond half vijf vanmiddag werden de rijstroken weer vrijgegeven en kon het verkeer met beperkte snelheid weer gebruik maken van de A16.

Rijkswaterstaat zal komende nacht het asfalt vervangen. Hierdoor is de A16 tijdelijk afgesloten. Het ligt in de planning dat de weg morgen weer toegankelijk is voor verkeer.

Madden 08: nu met wapens

Nieuw in de Madden-serie dit jaar zijn player-weapons. Het zal echter geen shoot-em-up worden, waarbij de quarterback na een pass nog snel een shotgun tevoorschijn tovert. Player-weapons is een term die EA Sports gebruikt voor een talent waar die speler exceptioneel goed in is. Zo zijn er bijvoorbeeld spelers die heel goed kunnen vangen, waardoor lastigere passes op hen een grotere kans van slagen hebben. Een uitgebreidere uitleg kun je in onderstaand filmpje bekijken.

Vooruitblik Engelse Premier League

Aankomend weekend gaat de Engelse competitie weer van start. FOK! blikt vooruit op de Europese topcompetities, waarvan deze de eerste is. Duitsland, Spanje en Italië volgen.

Titelstrijd

Manchester United wist vorig seizoen de titel af te nemen van Chelsea, en is ook dit jaar weer de topfavoriet. De ploeg van Sir Alex Ferguson zag geen belangrijke spelers vertrekken, maar bankzitters Alan Smith (Newcastle), Kieran Richardson (Sunderland) en Giuseppe Rossi (Villarreal) vonden allen een nieuwe werkgever. Daartegenover stonden enkele toptransfers richting Manchester. Nani (Sporting Portugal) en Anderson (FC Porto) maakten de stap naar Engeland. Ook werd Owen Hargreaves eindelijk overgenomen van Bayern München. Bovendien zoeken de Red Devils nog versterking voorin, waarbij de Argentijn Carlos Tévez de voornaamste kandidaat is.

Chelsea kende een ongelukkig seizoen vorig jaar, maar won desondanks wel de twee Engelse bekertoernooien. De club die bekend staat om zijn dure aankopen heeft opvallend genoeg nog geen topspelers aangetrokken. Zo werden Tal Ben Haim en Claudia Pizarro gratis overgenomen van respectievelijk Bolton Wanderers en Bayern München. Alleen Florent Malouda kostte een kleine twintig miljoen; hij kwam over van Lyon. Khalid Boulahrouz komt volgend jaar op huurbasis uit voor het Spaanse Sevilla. Het Israëlische talent Ben Sahar wordt ook verhuurd, aan Queens Park Rangers.

Rafael Benítez' Liverpool verkocht Luis García en Florent Sinama-Pongolle aan Atlético Madrid en Recreativo Huelva. Boudewijn Zenden en Djibril Cissé vertrokken naar Frankrijk en gaan beiden voor Olympique Marseille spelen. Craig Bellamy komt volgend seizoen uit voor West Ham United, terwijl doelman Jerzy Dudek Liverpool voor Real Madrid verruilde. Legende Robbie Fowler vertrok naar Cardiff City. Liverpool wil meedoen voor de titel, en haalde daarvoor aanvallers Fernando Torres (Atlético Madrid), Ryan Babel (Ajax) en Andriy Voronin (Leverkusen). Daarnaast kwam Yossi Benayoun over van West Ham, en werd Lucas overgenomen van Grêmio.

Arsenal zag zijn sterspeler Thierry Henry naar FC Barcelona vertrekken. Ook Jérémie Aliadière ging weg, de Fransman tekende bij Middlesbrough. Arturo Lupoli vetrok naar Fiorentina, terwijl de Zweed Fredrik Ljungberg Arsenal verruilde voor West Ham. José Antonio Reyes bleef in Madrid, maar verruilde Real voor Atlético. Coach Arsène Wenger ving dit op door keeper Łukasz Fabiański aan te trekken. De vrije spitspositie werd opgevuld door de Kroaat Eduardo Da Silva, terwijl verdediger Bacary Sagna over kwam van Auxerre.

Ondanks dat de bovenste vier favoriet zijn voor de Champions League posities, wordt Martin Jols Tottenham Hotspur ook niet kansloos geacht voor een plaats bij de eerste vier. De Spurs, die de afgelopen twee seizoenen vijfde werden, kochten talent Gareth Bale van Southampton. Daarnaast werd spits Darren Bent overgenomen van het gedegradeerde Charlton Athletic, voor een som van maar liefst ¤25 miljoen. Het Duitse talent Kevin-Prince Boateng verruilde Hertha BSC voor de Spurs. Mark Yeates en Reto Ziegler vertrokken uit Londen.

Trainers

Er treden zes nieuwe trainers aan in het Premiership. Sam Allardyce, vorig seizoen nog Bolton Wanderers, vervangt Glenn Roeder bij Newcastle United. Chris Hutchings neemt de positie van Paul Jewell over bij Wigan Athletic, en de bij Manchester City ontslagen Stuart Pearce wordt vervangen door oud-Engeland-bondscoach Sven-Göran Eriksson. Roy Keane (Sunderland), Steve Bruce (Birmingham City) en Billy Davies (Derby County) promoveerden naar de Premier League. Zij nemen de plaatsen in van de gedegradeerde Neil Warnock (Sheffield United), Alan Pardew (Charlton Athletic) en Adrian Boothroyd (Watford).

Eerste speeldag

Zaterdag:

12.45 Sunderland - Tottenham Hotspur
15.00 Bolton Wanderers - Newcastle United
15.00 Derby County - Portsmouth
15.00 Everton - Wigan Athletic
15.00 Middlesbrough - Blackburn Rovers
15.00 West Ham United - Manchester City
17.15 Aston Villa - Liverpool

Zondag:

12.00 Arsenal - Fulham
13.30 Chelsea - Birmingham City
16.00 Manchester United - Reading

Nederlander verliest ondergoed op Autobahn

Icoon OpmerkelijkEen Nederlandse vakantieganger op weg naar huis hing letterlijk zijn vuile was buiten. De 37-jarige man verloor op de Duitse autobahn tussen Neurenberg en Würzburg behoorlijk wat ondergoed en andere kledingstukken.

De man had de bagagebox op het dak van de auto niet goed afgesloten. Hierdoor waaide het ene na het andere kledingstuk weg. De dakkoffer was al vrijwel helemaal leeg toen de man het probleem eindelijk opmerkte. De man werd door de politie en wegwerkers geholpen om zijn onderbroeken en de rest van de (vuile) was terug te vinden.

Vrouw vindt autoweg in achtertuin

De 48-jarige Poolse Alicja Ziemowit wilde na haar vakantie even lekker bijkomen in haar achtertuin. Groot was dan ook haar ontsteltenis toen bleek dat haar mooie achtertuintje was vervangen door asfalt. Tijdens de vakantie bleek er een autoweg te zijn aangelegd.

De vrouw kwam bij de gemeente verhaal halen, maar kreeg nul op het rekest. Er werd haar doodleuk meegedeeld dat er wegens een wetswijziging geen toestemming meer nodig is om op particuliere grond een snelweg aan te leggen.

"Ik snap niet waar de vrouw zich druk om maakt. Het gaat om een rustige weg, en ze kan nog makkelijk de andere kant van haar tuin bereiken", verklaarde de woordvoerder van de gemeente. Volgens hem was de weg nodig om bij de computerfabriek te kunnen komen: "De grond is nog steeds van haar, er loopt nu alleen een weg overheen."

Met dank aan Sjoesjanah voor de submit.

Vrouw vermoord na slechte seks

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 28-jarige man uit de Australische deelstaat Tasmanië genaamd Keith Jamie Lynch-Whitton is schuldig verklaard aan het vermoorden van de 41-jarige Kamehn Sabina Schrader na aanmerkingen over zijn bedprestaties. Het voorval gebeurde in het Mercure Hotel in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië.

Schrader en Lynch-Whitton ontmoetten elkaar in een hotel met de toepasselijke naam 'Welcome Stranger Hotel'. Na het drinken van wat koffie in het Mercure Hotel gingen zij naar haar kamer voor seks. Na het toch nog wel twintig minuten volgehouden te hebben, waren de bedprestaties van de man volgens de vrouw toch echt niet van de voor haar gebruikelijke kwaliteit en maakte zij er een opmerking over. Vervolgens ontstak Lynch-Whitton in woede en wurgde haar door middel van een houdgreep voor meer dan twee minuten.

Later verklaarde de dader dat hij haar alleen maar in slaap wilde brengen. Zo bond hij ook de benen en de armen van de vrouw vast, omdat zij wel enigszins geïrriteerd zou zijn door zijn actie wanneer ze zou ontwaken.

Over de strafmaat van de man is nog niets bekend.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Ontslag dreigt voor Edahpersoneel

Icoon Economie Bij supermarktketen Edah staan de banen van ongeveer 680 mensen op de tocht. Voor hen dreigt ontslag. Dat zei een bestuurder van FNV Bondgenoten vandaag.

Het gaat om het personeel van 31 Edah-winkels die in het bezit zijn van supermarktconcerns Sligro en Sperwer. Zij willen de winkels kwijt maar kunnen er volgens de vakbond geen koper voor vinden. Sligro en Sperwer wilden niet reageren.

Vorig jaar kochten Sligro en Sperwer 223 Edah-winkels van het in moeilijkheden verkerende supermarktconcern Laurus. De winkels worden omgebouwd naar supermarkten met formules als Plus en EM-Té. Sligro en Sperwer gingen er in eerste instantie van uit dat voor ongeveer twintig Edah-winkels geen koper te vinden zou zijn.

De vakbond is "teleurgesteld'' over het hogere aantal. "Wij vinden dertig locaties waar geen koper voor te vinden is, erg veel. Wij geloven niet dat dit zo hoog hoeft te zijn.''

Toch is de vakbond niet ontevreden over de opstelling van Sligro en Sperwer. "Ze hebben er geen potje van gemaakt en bovendien ligt er een goed sociaal plan waar ook dit personeel gebruik van kan maken'', aldus de bestuurder van FNV Bondgenoten.



Binnenkort de werknemers ook in de uitverkoop? 

'Er zit een aap op uw hoofd!'

Icoon OpmerkelijkZe keken raar op in een vliegtuig van Spirit Airlines tijdens een vlucht van Florida naar New York. Tijdens de vlucht kroop er namelijk een aapje onder de hoed van een passagier vandaan en begon vrolijk aan ’s mans paardestaart te slingeren.

De mede-passagiers vroegen de man of hij wel wist dat er een aap op hem zat. Wat het antwoord was vertelt het verhaal niet, maar het aapje, een vuistgrote Zuid-Amerikaanse Marmoset, bracht de rest van de vlucht door op de zetel en gedroeg zich volgens de passagiers voorbeeldig.

De man blijkt het aapje te hebben meegesmokkeld vanuit Lima in Peru. Hoe hij het voor elkaar kreeg om het aapje door de beveiliging te krijgen, is niet bekend. De man is bij aankomst ondervraagd door de politie; het aapje mag een maand in quarantaine doorbrengen en wordt dan waarschijnlijk naar een dierentuin overgebracht.


Oooooh, vliegtuigen!

Vogelaar: uitspraken Wilders schadelijk

Minister Ella Vogelaar (Integratie) noemt vandaag de uitlatingen van Wilders over de Koran ''schadelijk'' voor de verhoudingen in de Nederlandse samenleving. Bovendien kunnen ze de kloof tussen moslims en niet-moslims vergroten, meent de PvdA-bewindsvrouw.

Wat betreft een mogelijk verbod op het heilige boek van de moslims is Vogelaar stellig: ''Het moet volstrekt duidelijk zijn dat het verbieden van de koran in Nederland voor het kabinet niet aan de orde is en dat in de toekomst ook niet zal zijn. In Nederland hebben we godsdienstvrijheid.'' Ze noemt de oproep van Wilders om de Koran te verbieden ''beledigend voor de overgrote meerderheid van de moslims in Nederland en daarbuiten.''

Volgelaar belooft wel misstanden die op grond van een geloof worden gelegitimeerd, aan de kaak te blijven stellen. ''De overheid treedt op tegen mensen die hun religie of heilig boek misbruiken en de grenzen van de rechtsstaat overtreden, bijvoorbeeld door geweld te hanteren of door aan te zetten tot haat.''

'Gelul in de ruimte'
Ook vanuit de Tweede Kamer kwamen vandaag afkeurende reacties op de mening van Wilders dat de Koran verboden moet worden omdat het ''fascistisch is en te vergelijken met Adolf Hitlers Mein Kampf''. VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra noemt die uitlatingen ''goedkoop gelul in de ruimte''.

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij zegt dat Wilders doorslaat en denkt dat zijn uitspraken radicalisering juist aanwakkeren. ''Het is ook geen realistische visie, maar je mag het natuurlijk vinden, op zichzelf.'' De SGP ziet meer in het richten op uitingen van geweld en het aanzetten tot onderdrukking, en niet op een verbod van een boek.

Arie Slob, de fractievoorzitter van de ChristenUnie, denkt dat Wilders' uitspraken in islamitische landen als heftig worden ervaren, ''maar ook dan is de vraag of Wilders bereikt wat hij wil bereiken''. Volgens Slob moet je strijden tegen geweld, maar is wat Wilders voorstelt niet de oplossing. ''Je kunt een wereldgodsdienst zijn geschrift niet afpakken.''

SP'er Krista van Velzen zegt dat de PVV-politicus helemaal de weg kwijt is. ''Een halfjaar geleden zei hij dat moslims de helft van de koran moesten verscheuren en nu moet het boek verboden worden. Wilders heeft nog wat jaartjes te gaan in de politiek. Ik ben benieuwd waar hij uitkomt als hij steeds een stapje verder gaat.''

Het CDA noemt Wilders voorstel een ''ondoordachte luchtballon''. Volgens Kamerlid Madeleine van Toorenburg is een koranverbod ook in strijd met de vrijheid van godsdienst. De uitlatingen van Wilders zouden volgens haar schadelijk voor het imago van Nederland kunnen zijn, ''maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed''.

De advocate en oud-PvdA-fractievoorzitter in Dronten Els Lucas heeft vandaag aangifte gedaan tegen Wilders wegens aanzetten tot haat. Er ligt overigens nog een aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen Wilders van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Het meldpunt deed in februari aangifte tegen de PVV-leider naar aanleiding van het 'verscheur de Koran-interview' met Wilders. Het OM heeft die aangifte nog in behandeling.

Arcadetitel Band of Bugs krijgt expansion en wedstrijd

NinjaBee kondigde vandaag de eerste uitbreiding aan voor de Xbox Live Arcade-strategygame Band of Bugs. Red Kingdom, zoals de expansion heet, kent een nieuwe verhaallijn, nieuwe karakters en nieuwe uitdagingen. Als bonus heeft de expansion ook nog wat extra content voor de level editor en ter ere daarvan heeft NinjaBee een "Design a Level"-wedstrijd uitgeschreven. In deze wedstrijd krijgen de beste drie inzendingen 4000 Microsoft Points en een NinjaBee t-shirt. Alle inzendingen moeten voor 15 augustus binnen zijn.

In Red Kingdom verplaatst de actie zich naar het Southern Kingdom. Met tien nieuwe missies en twee nieuwe type troepen gaat het verhaal verder. Er zijn nieuwe achievements en nieuwe cutscenes die het verhaal verder uitdiepen. De game is te spelen in singleplayer, co-op of tegen anderen in multiplayer.

Red Kingdom is te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace voor 250 Microsoft Points.




Van Burik beëindigt voetbalcarrière

Dick van Burik stopt met voetballen. De 33-jarige Nederlander heeft dat vandaag bekend gemaakt.

"Alleen bij Hertha BSC had ik mijn carrière voort willen zetten", aldus de verdediger die noodgedwongen bij Hertha moest vertrekken. Zijn vader Karel raakte als spelersmakelaar van onder anderen de twee broers Kevin en Jerome Boateng in conflict met het bestuur van de Berlijnse ploeg. Daardoor wilde de clubleiding ook met zoon Dick niet verder.

In tien jaar speelde Van Burik 245 wedstrijden voor Hertha BSC. Eerder kwam hij uit voor Ajax, NAC Breda en FC Utrecht.

'Ouders Madeleine niet verdacht'

Icoon BuitenlandsDe ouders van het sinds bijna honderd dagen vermiste meisje Madeleine McCann staan niet als verdachten te boek bij de Portugese politie. ''De familie wordt niet verdacht. Dat is de officiële positie'', citeerde de Britse krant Daily Mirror vandaag een woordvoerder van de Portugese politie.

De Portugese krant Diário de Notícias volhardt daarentegen in haar bewering, dat de ouders van de 4-jarige Britse kleuter ook als verdachten worden aangemerkt. Woensdag berichtte de krant dat de politie afgeluisterde telefoongesprekken en onderschepte e-mails van de McCanns en hun kennissenkring de politie in haar vermoedens heeft bevestigd, dat het meisje dood is.

Het dagblad liet een dag eerder al weten dat het nog onduidelijk was of de politie de vader en moeder verdacht van nalatigheid of van het doden van hun dochter met opzet.

De Portugese politie brengt normaal gesproken weinig informatie van de zaak Madeleine naar buiten, maar zag zich door de grote mediaophef rondom de verdachtmaking van de ouders genoodzaakt de geruchten tegen te spreken.

Maandag bevestigde de politie dat er bloedsporen zijn gevonden in het appartement waar het meisje uit verdwenen is. De uitslag van de DNA-test van deze sporen wordt over een week verwacht, meldde de Portugese krant Correio da Manha vandaag.

Niet in Tongeren
Vandaag werd ook bekend dat het meisje dat ruim een week geleden op een terras in de Belgische stad Tongeren is gezien, niet  Madeleine is geweest. DNA-onderzoek op een flesje Fristi heeft dat uitgewezen.

Een Britse vrouw in Tongeren had alarm geslagen toen ze er een klein meisje zag met een Nederlandse man en een Engelstalige vrouw. De politie is er nog niet in geslaagd het stel op te sporen, meldde de lokale krant Het Belang van Limburg vandaag.

De Nederlandse politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht, acht tips binnen gekregen over de verdwijningszaak. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten kan geen waardeoordeel geven over de tips. ''We hebben ze direct doorgespeeld naar de politie in Tongeren, zodat zij ze op inhoud kunnen beoordelen.''



De ouders van Madeleine

Met dank aan Annnet voor de submit.

Bakens niet naar Heracles

De arbitragecommissie van de KNVB heeft besloten dat Tim Bakens voor een bedrag van 400.000 euro mag vertrekken bij RKC Waalwijk. Heracles, dat Bakens wilde aantrekken, wilde echter maximaal 200.000 euro betalen, en ziet dus af van een transfer.

Bakens, die nog een contract voor één jaar heeft, spande de zaak aan omdat hij vond dat RKC een te hoge transfersom voor hem vroeg. Naar verluidt vroegen de Waalwijkers 650.000 euro.

Slechtziende automobiliste van weg gehaald

Icoon PolitieEen 87-jarige automobiliste uit Hoogeveen is gisteren van de weg gehaald. Iemand had haar in haar auto zien stappen met een blindenstok en waarschuwde de politie. Toen de vrouw werd aangehouden constateerde de politie dat het rijbewijs van de vrouw al in mei dit jaar verlopen was.

De 87-jarige vrouw zag erg slecht en was op de hoogte van het feit dat ze een test moest laten doen om in aanmerking te komen voor een nieuw rijbewijs. Een politiewoordvoerder verklaarde: ''Ze was bang dat de ogentest niet goed zou uitpakken, dus had ze hem nog maar even uitgesteld''.

Ongeschikt om auto te rijden 

Braziliaan op proef bij FC Twente

Nu Timothy Derijck niet naar FC Twente verhuist is de club uit Enschede druk bezig om een nieuwe verdediger aan te trekken. De 20-jarige Braziliaan Douglas Tamamaru de Souza lijkt daar de aangewezen man voor.

Momenteel is Douglas op proef bij Twente. De boomlange verdediger komt nu nog uit voor de beloften van het Braziliaanse FC Santos, maar hoopt een contract af te dwingen bij de Tukkers.

Blushelikopter beschoten door bendes

Icoon BrandIn Zuid-Italië woeden op dit moment op circa 600 plaatsen bosbranden. Bij een poging tot blussen van een van die branden in de buurt van Napels is een blushelikopter beschoten toen hij water wilde tanken. Het waterreservoir van de helikopter werd doorzeefd met kogels.

De politie zegt dat het het werk van bendes is die niet willen dat de bosbranden gedoofd worden. Op deze manier zouden ze de toeristen willen wegjagen zodat de eigenaren van horecagelegenheden gedwongen worden hun bezit goedkoop van de hand te doen. De branden lijken merendeels aangestoken te zijn.

Bevers terroriseren badplaats in Zweden

Icoon OpmerkelijkNogal boze bevers terroriseren met zijn allen Lindesberg (Centraal Zweden). Normaal zijn de beesten rustig en leven ze altijd met vrede samen met de plaatselijke bevolking. Maar deze tijd is nu voorbij want de bevers vallen nu zwemmers aan in de Bottenan-rivier. Vorige week hebben de bevers een kind gebeten, het afgelopen weekend moesten een moeder en zoon hulpeloos toezien hoe grootmoeder door bevers werd aangevallen. De beesten beten de bejaarde vrouw tot bloedens toe en gaven haar harde klappen met hun staart.

De Lindesbergers laten hun zomerse badplaats niet door de bevers afpakken. Ze hebben al teruggeslagen. “We hebben er al vier afgeschoten.”, zegt Leif Linder. “En nu gaat hun bunker eraan. Die gaan we opblazen met dynamiet.” De mensen in het plaatsje zijn wel verrast, omdat de beestjes normaal erg rustig zijn. Vier bevers zijn al doodgeschoten. Hun bunker wordt binnenkort door de plaatselijke autoriteiten opgeblazen.

Gaming generatie


Gaming is big business, de doelgroep voor games wordt alleen maar groter en het wordt telkens meer mainstream. Zo zijn er consoles voor peuters, consoles in fitness centra, marketing games, games als rekruteer middel voor het (Amerikaanse) leger, games over het nieuws, games gemaakt van films, games van boeken, games van comics, games van uitzendbureaus, games van een scheermes fabrikant, etc...etc..
Gaan we niet te ver met games? Worden we er niet een beetje moe dat van alles een game variant gemaakt moet worden?

Prijsvragennieuws week 31!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win een X-toys sensual bath set!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

Vandaag de winnaars van de X-toys sensual massage set, de X-toys sensual bath set en de winnaars van de 2 kaartjes voor Sellabration op 16 augustus.



Laten we beginnen met de Sensual Massage Set... De winnaars zijn:

Sc0rPi0n
sasquatsch
Mattt
joopiesje
babbelgirl


De winnaars van de Sensual Bath set:

ToAoM
stevengerrard
Robbystoned
DeToXiC
chila127


Gefeliciteerd met jullie prijs. Hij zal zo snel mogelijk naar jullie worden opgestuurd!



De winnaars van de Sellabration kaartjes krijgen nog een mailtje van FOK!, zodat zij op de gastenlijst gezet kunnen worden voor 16 augustus. De winnaars zijn:

Gravedigger
Melkboer
Eastman
Wolkje
teigan
Wijnbes
ToAoM
Eldiablo
MacManus
F-racing
Maarce
Koei22
MrManiak
The.one
remcoharmsen
Waterweg
aniek3
Kokkie1
Koskettimet
Juicyhil
LadyPhoenix
ThaTeddy
BassAddict
BasPas
kiandejong


Jullie natuurlijk ook van harte met jullie prijs en veel plezier 16 augustus!

Bijna 900 doden door natuurramp in China in juli

Icoon RampDoor overstromingen, aardverschuivingen en droogte zijn in China al bijna negenhonderd mensen omgekomen. Zeker 712 doden zijn al geïdentificeerd. Het ministerie van Burgerlijke Zaken schat de overlevingskansen van de nog 163 vermiste mensen niet hoog in. Dit meldde de Chinese krant China Daily vandaag op last van het ministerie van Burgerlijke Zaken.

"Dit jaar wordt het land geconfronteerd met abnormale weersomstandigheden met overstromingen, aardverschuivingen en droogte in een aantal provincies tot gevolg. De situatie is veel ernstiger dan afgelopen jaar", aldus het ministerie. Er zouden volgens het ministerie dit jaar al 280 miljoen burgers getroffen zijn door natuurrampen. 1279 mensen zijn dit jaar omgekomen en 239 mensen zijn nog vermist door het natuurgeweld. Ruim zes miljoen zijn nu dakloos. De schade bedraagt tot nu toe omgerekend zo'n veertien miljard euro.

Aan het einde van de dag zal de tropische storm Pabuk de kustprovincie Fujian bereiken. De storm Pabuk heeft eerder in Taiwan al grote schade aangericht. Pabuk kan boven zee snelheden tot 108 kilometer per uur bereiken. Mocht de tropische storm deze koers aanhouden zal hij vlak langs de miljoenenstad Hongkong razen. Er zijn aan de dichtbevolkte oostkust al honderdduizenden mensen geëvacueerd vanwege deze tropische storm. Het einde van de ellende is dus nog niet in zicht.

Als gevolg van hevige moessonregens in het zuiden van Azië zijn in de maanden juni en juli ook in landen als India, Bangladesh en Nepal veel slachtoffers gevallen door het natuurgeweld.

Lees meer over natuurgeweld op het Forum Met dank aan Frutsel voor de submit.

Contador niet welkom in Hamburg

Tourwinnaar Alberto Contador is op 19 augustus niet welkom bij de wielerwedstrijd Hamburg Cyclassics. Dat heeft de organisatie van de race uit de ProTour laten weten.

"Ons standpunt is dat we hier geen renners willen die op de lijst van Fuentes staan", aldus Frank Bertling namens de organisatie.

Al eerder werd bekend dat Contador tot de renners zou behoren die samenwerkten met de Spaanse dopingarts, maar zijn naam zou weer van de lijst zijn afgehaald.

Dekker niet op NK tijdrijden

Thomas Dekker neemt volgende week niet deel aan het Nederlandse kampioenschap tijdrijden in Zaltbommel. Dekker heeft last van heupklachten als hij op de tijdritfiets traint en heeft besloten om de titelstrijd uit voorzorg te laten schieten.


Dekker kampte in de langere tijdritten van de Ronde van Frankrijk ook met een pijnlijke heup. "Die klachten speelden opnieuw op. Daarom hebben we besloten het NK te laten schieten en Thomas mee te nemen naar de wereldbekerwedstrijd in Hamburg, vier dagen later", aldus Raboploegleider Erik Breukink.

Schooldirectrice ontslagen wegens voodoo-rituelen

Icoon BizarEen schooldirectrice uit Manhattan, genaamd Maritza Tamayo, is haar baan kwijtgeraakt omdat ze haar school zogenaamd had laten reinigen met kippenbloed. Dit deed ze om de negatieve energie te bannen die volgens haar in het gebouw hing en waardoor haar leerlingen zich steeds slechter gingen gedragen.

Tamayo liet voodoopriesteres Gilda Fonte afgelopen winter komen om het macabere ritueel uit te voeren in het Unity Center for Urban Technologies. Tamayo vroeg zelfs docenten van de school om mee te doen aan het ritueel en/of de voodoo toestand te helpen financieren.

Een van de docenten, Melody Crooks-Simpson, heeft aan de schoolinspectie toegegeven dat ze in een wit kleed met veertig kaarsjes door de school moest lopen. Opmerkelijk is de uiteindelijke beslissing van de dienst die New Yorkse scholen controleert om het ontslag van Tamayo goed te keuren: "Het probleem was niet zozeer het kippenbloed zelf, maar het feit dat ze haar docenten dwong deel te nemen."

Aangifte tegen Wilders wegens aanzetten tot haat

Icoon BinnenlandsEen advocaat uit Lelystad heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan tegen Geert Wilders. Volgens advocaat Els Lucas zet de politicus in een ingezonden brief in de Volkskrant aan tot haat tussen bevolkingsgroepen.

In de brief vergelijkt Wilders de Koran met Mein Kampf en bepleit hij een verbod op het heilige boek. ''Dat vind ik heel erg ver gaan. Het geeft ook geen pas dat een parlementariër zich op deze manier uitlaat'', zei Lucas.

De fractieleider van de PVV noemde de aangifte in een reactie ''heel triest''. ''Ik wil niet aanzetten tot haat; ik wil dat de Koran wordt verboden. Dat is een politieke mening. Ik zit in de Tweede Kamer om die te uiten'', aldus Wilders.

Lucas heeft bezwaar tegen de strekking van het hele artikel. Daarom is zij met een kopie van het verhaal en ''een stapel wetsteksten'' naar het politiebureau gegaan. Een van haar bezwaren is dat de oproep in het artikel om geen moslimimmigranten meer toe te laten tot Nederland indruist tegen de Vreemdelingenwet. De advocaat deed de aangifte op persoonlijke titel.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad bevestigde vandaag dat de aangifte is binnengekomen. De officier van justitie zal daar meteen naar kijken, zei ze.


'Aangifte heel triest'

McLaren in hoger beroep tegen ontnomen punten

McLaren Mercedes heeft vandaag bekend gemaakt dat het in hoger beroep zal gaan tegen de beslissing van de FIA om in Hongarije geen punten aan het team toe te kennen voor het constructeurskampioenschap.

McLaren kreeg deze straf opgelegd vanwege het pitstopincident dat afgelopen weekend tijdens de kwalificatie op de Hungaroring plaatsvond. De wedstrijdleiding oordeelde toen ter plekke dat deze actie van het Britse team indruisde tegen het idee van competitie en niet in het belang was van de sport. McLaren kon geen punten scoren voor de constructeurstitel en mocht na afloop van de race geen afgevaardigde naar het podium sturen na de overwinning van het team.

Door de straf loopt McLaren 15 WK-punten mis die stonden voor de eerste en vierde plek van respectievelijk Lewis Hamilton en Fernando Alonso. In het kampioenschap staat McLaren nu op 138 punten, gevolgd door Ferrari met 119 punten.

Krajicek naar derde ronde Los Angeles

Michäella Krajicek heeft de derde ronde van het tennistoernooi in Los Angeles bereikt. De Nederlandse was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Oekraïense Joeliana Fedak.

Krajicek won vorige week in San Diego in de eerste schifting ook al van Fedak. Eerder dit jaar op het gras in Birmingham was de Oekraïnse de sterkste.

Krajicek moet het in de derde ronde opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Russische Maria Sharapova en de Griekse Eleni Daniilidou.

Cocu reikt Johan Cruijff Schaal uit

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat Philip Cocu aankomend weekend de Johan Cruijff-schaal gaat uitreiken aan de winnaar van het duel tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Ajax.

Cocu verliet PSV na afgelopen seizoen. De 36-jarige middenvelder heeft nog steeds niet officieel besloten of hij zijn carrière beëindigt of dat hij alsnog kiest voor een buitenlands avontuur.

Het traditionele begin van het nieuwe voetbalseizoen begint zaterdag om 20.00 uur.

Backstedt naar Team Slipstream

Magnus Backstedt vertrekt naar het nieuwe Amerikaanse team Team Slipstream. De Zweed tekent een contract voor twee jaar.

De huidige renner van Liquigas zegt dat vooral het anti-dopingbeleid van de ploeg hem aanspreekt. "Ik zie het als een uitdaging om mee te helpen om dit team op de kaart te zetten voor volgend seizoen," aldus de oud-winnaar van Parijs Roubaix.

Eerder besloten ook onder meer David Millar, David Zabriskie, Julian Dean en Christian Vandevelde volgend jaar voor het team te rijden

Pedofiel valt kinderen lastig in Disneyland

Icoon OpmerkelijkDe Franse politie heeft een 50-jarige pedofiel opgepakt die zijn eigen kinderfilms aan het maken was. Dat gebeurde in pretpark Disneyland nabij Parijs. Hij strooide jeukveroorzakend poeder over kinderen, waarna hij ze filmde terwijl ze zichzelf aan het krabben waren.

Een Duitse toerist zag hoe hij poeder over zijn 11-jarige nichtje strooide en belde de politie. In het huis van de man werd kinderporno gevonden. De man heeft bekend en kan maximaal twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Schwarzenegger tegen geweld in games

Icoon GamesGisteren heeft Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, beloofd de strijd voort te zetten om wet AB 1179 in werking te krijgen. Deze wet zou de verkoop van videogames aan minderjarigen aan banden hebben moeten leggen, maar werd gisteren door rechter Whyte afgeschoten.
Het wetsvoorstel werd al in 2005 door Arnie ondertekend, maar werd na tien dagen al geblokkeerd dankzij de lobby van de game-industrie. Vervolgens gebeurde er vrij weinig met de wet, totdat deze dus gisteren officieel werd afgekeurd.

Had de wet goedkeuring gekregen dan was de verkoop van 'ongepaste' games aan minderjarigen verboden geweest. Hiebij gaat het om spellen die te beschrijven zijn met de termen ''especially heinous, cruel, or depraved'', oftewel hele nare games. Vreemd aan de wet is de toevoeging dat games waarbij geweld de artistieke, politieke, literaire of wetenschappelijke inhoud teniet doet, sowieso voor kinderen verboden moeten worden.

Rechter Whyte geeft verschillende redenen voor het afkeuren van de wet. Zo ziet hij er geen bewijs voor dat games meer invloed hebben op kinderen dan gewelddadige films, internetpagina's of muziek. Volgens Whyte is er ook geen doorslaggevend onderzoek dat aantoont dat computerspellen juist wel of geen extra invloed hebben op kinderen en het verschil in invloed tussen volwassenen en jongeren is helemaal nooit onderzocht.

Senator Leland Yee heeft het voorstel in 2005 ingediend en is dan ook diep teleurgesteld over het wegstemmen van de wet. Volgens hem doet de lobby van de game-industrie er alles aan om dergelijke wetten tegen te werken en gaat dit ten koste van de jeugd. Schwarzenegger wil in beroep gaan en proberen de wet in tweede instantie toch goedgekeurd te krijgen. ''I will vigorously defend this law and appeal it to the next level'', aldus de governator.

Voor meer games gerelateerd nieuws kun je ook terecht op FOK!games

Liuzzi kijkt al naar andere teams

De kans is groot dat Vitantonio Liuzzi zijn racezitje bij Scuderia Toro Rosso volgend jaar moet afstaan aan Sébastien Bourdais. Liuzzi is daarom al bij andere teams aan het flirten voor een plekje bij een ander team voor volgend jaar.

Als Bourdais deel gaat uitmaken van het dochterteam van Red Bull Racing, zijn alle plekken bij Red Bull al bezet voor 2008. Alhoewel het nog niet zeker is dat het Franse talent volgend jaar zijn plek inneemt, bereidt Liuzzi zich er wel op voor. "Ik weet niet of al die speculaties waar zijn," aldus de Italiaan. "Ik ben me natuurlijk wel van die mogelijkheid bewust en kijk nadrukkelijk rond binnen andere teams. Ook ben ik wel met sommigen aan het praten, maar dat is eigenlijk altijd wel zo. Er steekt hier echter meer achter," speculeert de 26-jarige zelf. "Vanaf onze aanstelling is er een torenhoge druk op mij uitgeoefend. De teamsfeer was niet goed stelt men nu, maar er zijn gewoon grote problemen met deze auto."

Dat de STR-02 een erg onbetrouwbare auto is, valt niet te ontkennen. Liuzzi is inmiddels al acht wedstrijden op rij uitgevallen, in de meeste gevallen door technische mankementen. De Italiaan staat echter bekend als een erg snelle coureur. Hij imponeerde al eerder op het WK karts en in de Formule 3000. Hij is daarom vastberaden om in de Formule 1 werkzaam te blijven.

Liuzzi vindt dat hij op dit moment een betere rijder is dan teamgenoot Sebastian Vettel, die vorige week door Toro Rosso werd bevestigd voor 2008. "Ik vind dat Vettel niets buitengewoons heeft laten zien voor zijn komst naar Toro Rosso," aldus Liuzzi. "Misschien hebben ze hier wel gedacht van 'kom we zetten Vettel in de auto en dan gaan we vast wel een seconde sneller', maar het tegendeel is waar. Vettel is een debutant, heeft gereden op de Indianapolis, maar verder vooral veel testkilometers gemaakt bij BMW. Hij heeft meer getest dan wij hier bij Toro Rosso. Hij heeft bij ons geen groot debuut gehad, maar hij kan zich hier wel zeker verbeteren."

PS3 en Xbox 360 versies Madden 08 vergeleken

Om alle fanboys weer van de nodige gespreksstof te voorzien heeft Gamevideos.com een filmpje gemaakt waarin de Xbox 360 en PS3 versies van het American Football spel Madden 08 worden vergeleken. Met name het gedeelte waarin door middel van splitscreen de grafische prestaties van beide consoles tegelijkertijd worden getoond brengt mogelijke verschillen goed aan het licht. Of er überhaupt sprake is van onderscheid mag je zelf bepalen.

Banjo Hero

Met wat knip- en plakwerk kun je zelf tracks in Guitar Hero 2 importeren. Sommige creatievelingen zetten bijvoorbeeld hele compilaties van Metallica, Megadeth en Manowar in elkaar, terwijl anderen voor iets andere route kiezen. Zoals degene die Dueling Banjos van Deliverance heeft omgezet in een Guitar Hero 2 track

-Disclaimer: om zelfs tracks in Guitar Hero (1 of 2) te importeren heb je een omgebouwde PS2 nodig. Aangezien dit onder warez valt, worden vragen over hoe tracks te importeren zijn als zodanig gemod. -

Aantal games tijdelijk van PSN gehaald

Door een technisch probleem zullen gamers nog even moeten wachten voordat ze de PlayStation 1 spellen MediEvil, Spyro 2 en Crash Bandicoot 2 weer kunnen spelen of downloaden. Sony heeft deze spellen namelijk van het online netwerk gehaald, omdat gamers hadden geklaagd over onspeelbare levels, crashes en geluidsproblemen.

Crash Bandicoot 2 zal binnenkort weer op het PlayStation Network verschijnen, maar wanneer de andere twee games weer beschikbaar zijn is nog niet bekend gemaakt. Gamers die deze games al hadden aangeschaft, kunnen de vernieuwde versies kosteloos opnieuw downloaden als het zover is.

Ook Sutil en Doornbos naar Bavaria City Racing

Adrian Sutil en Robert Doornbos zullen op 19 augustus aanwezig zijn bij Bavaria City Racing. Dat heeft de organisatie van het Rotterdamse autosportspektakel vandaag bevestigd.

Sutil zal het Nederlandse Spyker vertegenwoordigen, nu Christijan Albers hoogstwaarschijnlijk niet naar het evenement zal komen.

Naast Champ Car-coureur Robert Doornbos, zal ook Jeroen Bleekemolen een demonstratie voor eigen volk. Hij zal zijn oranje A1GP-auto meenemen naar de havenstad. Renault F1-rijder Heikki Kovalainen werd vorige week al door de organisatie bevestigd.

[CCWS] Race Assen gaat door

De Champ Car-race op Assen gaat door. De milieuorganisaties en omwonenden hebben het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen tegen de organisatie van de wedstrijd.

De rechtbank in Assen heeft geoordeeld dat het circuit nog lawaaidagen over heeft om de wedstrijd te kunnen organiseren. Dat betekent dat de twaalfde ronde van de Champ Car World Series op 2 september gewoon doorgang vindt.

Schwarzenegger tegen geweld in games

Gisteren heeft Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, beloofd de strijd voort te zetten om wet AB 1179 in werking te krijgen. Deze wet zou de verkoop van videogames aan minderjarigen aan banden hebben moeten leggen, maar werd gisteren door rechter Whyte afgeschoten.
Het wetsvoorstel werd al in 2005 door Arnie ondertekend, maar werd na tien dagen al geblokkeerd dankzij de lobby van de game-industrie. Vervolgens gebeurde er vrij weinig met de wet, totdat deze dus gisteren officieel werd afgekeurd.

Had de wet goedkeuring gekregen dan was de verkoop van 'ongepaste' games aan minderjarigen verboden geweest. Hiebij gaat het om spellen die te beschrijven zijn met de termen "especially heinous, cruel, or depraved", oftewel hele nare games. Vreemd aan de wet is de toevoeging dat games waarbij geweld de artistieke, politieke, literaire of wetenschappelijke inhoud teniet doet, sowieso voor kinderen verboden moeten worden.

Rechter Whyte geeft verschillende redenen voor het afkeuren van de wet. Zo ziet hij er geen bewijs voor dat games meer invloed hebben op kinderen dan gewelddadige films, internetpagina's of muziek. Volgens Whyte is er ook geen doorslaggevend onderzoek dat aantoont dat computerspellen juist wel of geen extra invloed hebben op kinderen en het verschil in invloed tussen volwassenen en jongeren is helemaal nooit onderzocht.

Senator Leland Yee heeft het voorstel in 2005 ingediend en is dan ook diep teleurgesteld over het wegstemmen van de wet. Volgens hem doet de lobby van de game-industrie er alles aan om dergelijke wetten tegen te werken en gaat dit ten koste van de jeugd. Schwarzenegger wil in beroep gaan en proberen de wet in tweede instantie toch goedgekeurd te krijgen. "I will vigorously defend this law and appeal it to the next level," aldus de governator.



I will vigorously defend this law!

[Special] Het geheim van een goede auto

Met het onderstaande artikel wil ik je kennis laten maken met de aerodynamica die nodig is voor een Formule 1-auto. Dit doe ik aan de hand van de midwing. Slechte auto’s hebben grotere midwings dan de topteams: hoe komt dat?

Elke engineer binnen een Formule 1-team is continu op zoek naar zwakke punten van de auto en wil deze zo snel mogelijk verbeteren. Ik heb ook een poging gedaan om een zwak punt van een Formule 1-auto te ontdekken en ik heb er zowaar een gevonden: de midwing. De grootte en überhaupt de aanwezigheid van de midwing op de verschillende Formule 1-wagens is erg variabel en lijkt in verhouding te zijn met het prestatievermogen van de auto. Ik heb me in de functie van de midwing verdiept en zal de door mij gevonden opzienbarende resultaten aan je tonen.

Midwings in alle soorten en maten
Voor mijn onderzoek was ik op zoek naar een aerodynamisch verschil tussen de auto’s die evenredig is aan het prestatievermogen van de wagen. Eén onderdeel voldeed precies aan mijn eisen: de midwing. De vleugel bevindt zich vlak onder en vaak ook achter de gekleurde antenne van een Formule 1-wagen.


Afb. 1: de gele pijltjes wijzen de midwings aan

Midwings zijn volgens de reglementen niet verplicht, maar de meeste auto’s bevatten ze wel. De variëteit van midwings is erg groot: er zijn lange en korte types en ook de vorm verschilt van soort tot soort. Reden genoeg dus om alle midwings eens met elkaar te vergelijken. De onderstaande afbeelding laat zien dat er heel duidelijk een verband bestaat tussen de grootte van de midwing en de klasse van de auto. Hoe groter de midwing, des te slechter de auto er momenteel voor staat in het klassement.


Afb. 2: het prestatievermogen lijkt evenredig te zijn aan de grootte van de midwing

Het creëren van downforce
Midwings zijn op een auto aanwezig om meer downforce in het middendeel van de auto te genereren. Downforce kunnen we vertalen naar het Nederlands: neerwaartse kracht. Deze kracht is nodig om voldoende grip aan een auto te geven. Grip verbetert het afzetvermogen van de auto via de banden tegen het wegdek en laat de auto makkelijker een bocht nemen. Grip, en daarmee ook downforce, zijn van essentieel belang voor een Formule 1-wagen. Zonder voor- en achtervleugels zou de wagen bij een redelijke snelheid al gelanceerd worden. Een juiste afstelling van de auto moet ervoor zorgen dat de auto precies voldoende grip op de baan heeft. Te veel grip wil men voorkomen, omdat de auto dan zo erg tegen de baan gedrukt wordt, dat het ten koste gaat van de snelheid.

De midwing werkt hetzelfde als een vliegtuigvleugel, alleen is hij ondersteboven geplaatst. Hierdoor ontstaat niet de liftwerking zoals bij een vliegtuig, maar het tegenovergestelde daarvan: een negatieve liftwerking. Met behulp van de onderstaande illustratie, zal ik kort de functie van de specifieke vleugelvorm uitleggen.


Afb. 3: lucht stroomt zodanig langs de midwing, dat er downforce ontstaat

Het kenmerk van de midwing is dat de onderkant een bollere vorm heeft dan de bovenzijde. Tijdens het rijden zal de passerende lucht langs de onderkant van de vleugel een langere weg moeten afleggen dan aan de bovenzijde. Dit houdt in dat de lucht onder de vleugel sneller stroomt, waardoor de druk daar lager is. Voorwerpen hebben de neiging zich naar een lagedrukgebied te bewegen, dus de auto wordt in dit geval naar beneden bewogen. In de aerodynamicaleer staat dit principe bekend als de Wet van Bernoulli.(1)

Afbeelding 3 laat schematisch zien welke invloed de luchtstroom heeft op de midwing van een auto die naar links beweegt (tegen de luchtstroom in). Naast downforce (Flift,negatief), ontstaat er luchtwrijving (Fw) als neveneffect. Luchtwrijving wil men zoveel mogelijk voorkomen, omdat het de auto afremt.

Waarom de midwing?
We zagen al dat de midwing niet per se aanwezig hoeft te zijn op een wagen; zowel McLaren als BMW maken er momenteel geen gebruik van. Zij creëren blijkbaar al genoeg downforce met de voor- en achtervleugels. De andere teams gebruiken de midwing voor een gunstiger downforcebelasting over de auto. Omdat de midwing zich achter het midden van de auto bevindt, ontlast het de achtervleugel enigszins. Dit alles in het kader: hoe minder achtervleugel je hebt staan, des te minder luchtweerstand je ondervindt. Er ontstaat echter weer meer luchtweerstand bij de midwing. Het is een kwestie van de juiste verhoudingen zien te vinden van de voorvleugel, midwing en achtervleugel.

Vorm van de midwing
Als een team ervoor kiest om een midwing op de auto te plaatsen, geeft dat nog geen garantie voor een betere verdeling van de downforce over de auto. Hiervoor zijn een juiste vorm, grootte en plek op de auto nodig. Welke midwing het beste functioneert, lijkt binnen de Formule 1-teams niet duidelijk te zijn, anders reden er momenteel niet vier verschillende uitvoeringen rond.


Afb. 4: de midwings van Renault en Spyker tegenover elkaar

Graag laat ik je de verschillen zien tussen de midwing van een goed presterende auto (Renault) en die van de rode lantaarn in het veld (Spyker). Bij beide midwings zien we de ronding aan de onderkant van de vleugel terug, waarvan ik de functie reeds heb uitgelegd. Dat is echter de enige overeenkomst die we op aerodynamisch vlak tegenkomen. De midwing van Spyker is vele malen breder (zie afbeelding 2), bevindt zich achter de antenne in plaats van eronder en de vorm verschilt met die van Renault. Nu is het de vraag of deze verschillen invloed kunnen hebben op de prestaties van de auto.

Ik zal eerst de vormeigenschappen van de midwing van Renault analyseren. Deze midwing zorgde er de afgelopen twee jaar voor dat Renault wereldkampioen werd.


Afb. 5: de vleugelvorm van de Renault midwing veroorzaakt een neerwaartse druk

Bij Renault wil men maximale downforce uit de midwing halen. De vleugel is naar boven gekromd aan de achterzijde. Dit zorgt voor extra neerwaartse druk die veroorzaakt wordt door luchtmoleculen die tegen de kromming aan botsen. In de bovenstaande afbeelding is de netto druk die door de lucht wordt uitgeoefend met een groene pijl weergegeven. Het afgebogen uiteinde lijkt als nadeel te hebben dat het meer luchtweerstand oplevert. De midwings van Renault hoeven echter niet zo breed te zijn, omdat ze relatief veel neerwaartse beweging veroorzaken. Verder kan de achtervleugel bij Renault een tandje lager gezet worden, waardoor de luchtwrijving gecompenseerd kan worden.

Bij Spyker genereert men in tegenstelling tot Renault een opwaartse druk door de positionering van de midwing. Hieronder is de werking van de Spyker midwing schematisch weergegeven.


Afb. 6: de schuine positie van de midwing van Spyker werkt de downforce tegen

Luchtmoleculen voeren hier een netto druk uit die opwaarts werkt. Deze situatie kun je vergelijken met een stuk triplex dat je tegen een stormachtige wind in houdt. Je voelt dan dat de plaat naar boven weg wil vliegen. Dit effect treedt dus ook op bij de Spykerbolide, alhoewel er nog steeds een neerwaartse kracht ontstaat door de ronding aan de onderkant van de midwing. De luchtstroom veroorzaakt zo twee tegengestelde krachten.


Afb. 7: Meerdere krachten werken elkaar tegen in de Spyker midwing

Afbeelding 7 laat zien hoe de verschillende krachten elkaar tegenwerken. Door alle krachten die op de vleugel werken op te tellen, ontstaat er een resulterende kracht (Fres). Deze staat voor de netto kracht die door de lucht wordt uitgeoefend op de midwing. Omdat de opwaartse druk een kracht omhoog levert, werkt deze de downforce tegen en dat is nou net niet de bedoeling van de midwing. De blauwe pijl, die voor de resulterende kracht staat, dient zoveel als mogelijk naar beneden te wijzen, in plaats van naar rechts. Hoe meer deze pijl naar rechts wijst, des te meer de kracht tegen de rijrichting van de auto inwerkt, waardoor de snelheid van de wagen afneemt en er ook nog eens minder downforce op de wagen wordt overgebracht. Om toch voldoende downforce te creëren, heeft Spyker gekozen voor een bredere midwing.

De oplossing van het probleem
De Formule 1-teams die gebruikmaken van de brede variant van de midwing, zoals Spyker die momenteel ook hanteert, zouden de switch moeten maken naar de Renaultvleugel. Deze midwing heeft efficiëntere gevolgen voor de downforce en zal de snelheid van de wagen bij een goede aerodynamische afstelling aanzienlijk kunnen verhogen.

Het doel voor alle teams met midwings moet zijn: streef naar zo klein mogelijke midwings. De grip die het team achter de auto wil creëren moet men niet alleen compenseren door de achtervleugel wat hoger te zetten. Het gewicht van de auto meer naar achteren plaatsen moet de eerste prioriteit hebben. Dit geeft meer grip aan de achterzijde van de auto zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de snelheid; er komt immers geen extra luchtweerstand bij.

De Spyker B-specificatie
In werkelijkheid is het natuurlijk niet zo makkelijk als ik hierboven heb voorgesteld. De midwing moet gezien worden als een noodgreep die voldoende grip aan de auto moet geven. Als Spyker de midwings van Renault op de huidige auto zou monteren, zou de balans in de auto volledig verdwenen zijn. De midwing is een van de vele variabelen waar rekening mee gehouden moet worden in de fabriek. Als je die aanpast, kunnen alle berekeningen voor de overige onderdelen in principe weer opnieuw beginnen. Toch moet men door middel van onderzoek in de windtunnel een juiste balans zien te vinden met een aangepaste midwing. Zolang een team de grote midwing nodig heeft, is dat een indicatie voor ons dat het team geen goede downforceverdeling weet te vinden.

Na de huidige zomerstop zal Spyker met een vernieuwde auto gaan rijden. Het zou mooi zijn als deze B-specificatie een efficiëntere midwing heeft. Daarmee zouden we de hierboven genoemde theorie in de praktijkresultaten terug kunnen zien.

Aan het einde van dit artikel wil ik je er op attenderen dat niet alle suggesties die door mij hierboven zijn gedaan, hoeven te kloppen. Deze special is slechts bedoelt om een mogelijke oorzaak te vinden voor het verband dat er is tussen de grootte van midwing en de klasse van een Formule 1-auto.


(1) De hier gegeven theorie is inmiddels achterhaald, maar dient echter nog steeds goed ter visualisatie

Gebruikte bronnen:
Wikipedia NL
Spyker F1 site
ING Renault F1 site
Officiële F1 site: Gallery
Officiële F1 site: Technical

Knellende schoenen leiden tot de dood

Een zestigjarige man uit Engeland is overleden. De bizarre doodsoorzaak was een paar schoenen. Doordat de schoenen te krap waren, overleed Peter Catterall aan bloedvergiftiging. De opgelopen bloedblaren leidden tot de bloedvergiftiging.

Op den duur legden zijn organen het loodje, en overleed de pas gepensioneerde electriciën. Maar voor hij eindelijk stierf, had hij nog een lange lijdensweg te gaan. Met blaren op zijn rechterteen meldde Peter zich eerst bij een wijkverpleegkundige. Deze zei dat de man zich geen zorgen hoefde te maken en dat de blaren vanzelf weg zouden gaan. Met een desinfecterend middel en wat pleisters werd de man weer huiswaarts gestuurd.

Een week later kreeg de Engelsman twee hartaanvallen. De oorzaak bleek bloedvergiftiging, zo constateerde men in het ziekenhuis. Nog geen maand later was Catterall overleden. Zijn drie kinderen bleven alleen achter.

De nabestaanden zijn boos dat men niet eerder heeft ingegrepen. Een paar dagen na het bezoek aan de zuster ging het al bergafwaarts met de man. Omdat hij vertrouwde op het kundig oordeel van de verpleegkundige, had hij niet eerder stappen ondernomen.

Bedrijven in Second Life vinden zichzelf erg innovatief

Icoon DigitalNederlandse bedrijven die in Second Life zitten vinden zichzelf innovatief en denken dat ze een strategische voorsprong op de concurrent hebben. Dat zijn enkele bevindingen uit het onderzoek van sociaal geograaf Jos Hesselink van de Universiteit Utrecht. Hesselink onderzocht waarom steeds meer bedrijven zich vestigen in de virtuele wereld.

Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 34 organisaties actief in Second Life. Van deze groep werkten er 29 mee aan het afstudeeronderzoek van Jos Hesselink. Bijna de helft van het aantal actieve bedrijven komt uit de mediawereld of de zakelijke dienstverlening.

Bedrijven verwachten door er 'vroeg bij te zijn' in Second Life een strategische voorsprong te hebben op de concurrent. Het merendeel van de bedrijven is ook van mening dat zij door hun vestiging in Second Life innovatiever is geworden.

Inmiddels is al voor meer dan negen miljoen echte dollars in Second Life geïnvesteerd, waarvan Nederland ongeveer vijf procent voor zijn rekening neemt. Uit het onderzoek van Hesselink blijkt verder dat de beslissing om een vestiging in Second Life te beginnen relatief lichtvaardig wordt genomen. De prijs, die varieert tussen de 2000 en 30.000 euro (afhankelijk van hoeveel van de activiteiten zelf wordt uitgevoerd) wordt met name door grote bedrijven als te verwaarlozen gezien.

Het grootste voordeel op het moment is dat de bedrijven er gratis publiciteit mee krijgen. Voor de rest is het vreemd dat de bedrijven zich in de virtuele wereld vestigen. Volgens de makers van Second Life bevinden zich maar iets meer dan 17.000 actieve Nederlanders in het programma. Het aantal Nederlanders dat ooit een Second Life account heeft aangemaakt ligt dik boven de 300.000, maar de meeste van die accounts worden nauwelijks of niet gebruikt.

Voor meer games gerelateerd nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

Wat is Dit: Opgave 27 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie maar 1 ronde nodig. Daarnaast krijgen 2 personen de 6 punten aangezien een Electriciteitsmast en Hoogspanningsmast hetzelfde zijn. Timti en Daywalk3r krijgen de 6 punten, lifters op hun antwoorden krijgen dus 3 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Hoogspanningsmast/Electriciteitsmast.

Interim-manager voor Rabobank

De Rabobank Wielerploeg heeft een interim-manager aangesteld. Henri van der Aat zal de komende drie maanden de scepter over de Nederlandse wielerploeg zwaaien, totdat de zaak rondom Michael Rasmussen is afgerond.

De Rabobankploeg schakelde vrijwel meteen de hulp in van Van der Aat toen Rasmussen uit de Tour werd gehaald, dit echter nog voor een adviserende rol. Enkele dagen later stapte ook de toenmalig directeur Theo de Rooij op. "Voorlopig is dit een tijdelijke functie, totdat het interne onderzoek naar de gang van zaken rond Rasmussen is afgerond", reageert Van der Aat op het nieuws.

Acht games genomineerd voor Edinburgh Edge Award

Elk jaar wordt in Schotland het enige culturele gamesevenement georganiseerd: Het Edinburgh Interactive Festival. Op dit evemenent wordt jaarlijks ook de Edge Award uitgereikt. Voor deze prijs wordt niet puur gekeken welke game kwalitatief de beste is, maar ook welke game het meeste gebracht heeft voor de industrie.
De nominaties voor dit jaar zijn erg divers: Bit Generation series en Wii Sports van Nintendo, Rockstar's Canis Canem Edit, Dead Rising en Ôkami van Capcom, Defcon van Introversion Software, Square Enix's Final Fantasy XII en als laatste Test Drive Unlimited, ontwikkeld door Eden Studios.
De jury bestaat uit vijf mensen uit de industrie: Charles Cecil van Revolution Software, Martin Kenwright van Evolution Studios en Bigbig Studios, gamesschrijver en auteur Steven Poole, BBC's Digital Content vice president Alice Taylor en Chris Taylor, oprichter en CEO van Gas Powered Games.

De winnaar wordt op maandag 13 augustus bekend gemaakt.


Brain Training, de winnaar van vorig jaar

Firmware update voor de Wii

Gisteren is er een nieuwe firmware update verschenen voor de Nintendo Wii. Wanneer je de console aanzet en verbinding maakt met het internet zul je de update kunnen downloaden.

Firmware update 3.0E voor de Nintendo Wii:

Kanalen

- Digitale klok in het menu onder de channels
- Weerkanaal laat nu de huidige condities zien in het Wii-menu
- Nieuwskanaal laat nu twee scrolling nieuwstitels zien in het Wii-menu, drie wanneer op het knopje drukt
- Totale speeltijden op het prikbord worden weergegeven als een wit envelopje, waardoor het meer zal opvallen
- Adresboek gegevens kunnen verplaatst worden naar lege plekken door A+B te gebruiken
- Kalender laat niet meer de totale speeltijden van die dag zien, maar laat zien dat er een berichtje is

Winkel

- Nieuw welkomstscherm met daarop vier games die worden aangeraden en ook het aantal punten die ze kosten
- Games die je hebt gedownload direct zichtbaar in het menu
- Nieuwe manier om te browsen
- Populaire games (twee pagina's met tien games)
- Zoeken voor een titel kan ook met gedeeltelijke namen
- Zoeken per categorie
- Er wordt getoond welke verschillende systemen er zijn en welke games hiervan zijn uitgegeven
- Games per publisher zichtbaar
- Verschillende genres zijn nu mogelijk

Daarnaast lijken er ook nog een aantal extra veranderingen te zijn met de update die Nintendo niet heeft gemeld. Het schijnt dat een aantal USB-keyboards nu werken op de Wii (in het winkel-kanaal en prikbord) en de freeloader en action-replay die aangepast waren voor de Wii lijken niet meer te werken.

Met dank aan Sannr, Wiellem en Depax voor het submitten van dit nieuws

Tweejarig meisje midden in de nacht op stap

Afgelopen nacht troffen Haagse agenten een wel heel opmerkelijke zwerfster aan. Het bleek om een tweejarig meisje te gaan. Slechts gekleed in luier en T-shirt was het meisje de straat op gegaan.

De kleine meid was 's nachts uit haar bedje geklommen. Ze opende de voordeur, en besloot eens lekker te gaan stappen. Dit heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.

Het meisje sliep bij gastouders. Toen zij vernamen dat het meisje niet meer in haar bedje lag, meldden ze zich op het politiebureau. Een arts heeft haar nog even onderzocht, maar concludeerde dat de peuter niets aan haar nachtelijke uitstapje heeft overgehouden. In overleg met haar vader is ze weer met haar gastouders meegegaan.

Stranglehold demo te downloaden

Van de game Stranglehold, het vervolg op John Woo's actiefilm Hard Boiled, is nu de demo te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace. In de demo, die 1,28 gigabyte groot is, mag je een Chinese marktplaats overhoop schieten. Stranglehold, een van de duurste games ooit ontwikkeld, draait om Inspector Tequila die een persoonlijke oorlog is begonnen met de leiders van de onderwereld van Hong Kong.

Team achter onder andere Saints Row richt nieuwe studio op

Wat ga je doen als je al jarenlang gewelddadige games ontwikkeld hebt als Red Faction, The Punisher en Saints Row? Inderdaad, dan richt je een studio op en ga je games ontwikkelen die geschikt zijn voor het hele gezin. Onder leiding van Sandeep Shekar, Jiovanie Velazquez en Christopher Stockman is hiervoor Blazing Lizard opgericht. Alledrie de heren werkte voorheen bij Violition Inc. waarbij Chris en Sandeep het team leidde dat Saints Row ontwikkelde. Het doel van de studio is downloadbare consolegames ontwikkelen die geschikt zijn voor het hele gezin. De eerste game van de studio zal aangekondigd worden op 13 augustus.

Mansell: "Button heeft zijn kansen gehad"

Nigel Mansell denkt dat Jenson Button geen serieuze kansen meer zal krijgen om met de top van de Formule 1 mee te mogen rijden. Volgens Mansell heeft de Britse coureur in dienst van Honda zijn talenten niet goed genoeg benut.

"Jenson heeft zijn kansen gehad,” aldus de voormalig wereldkampioen. ”Hij heeft zich niet bewezen toen hij een competitieve wagen had. Hij had meer races kunnen winnen, maar presteerde ondermaats en dat kan hij alleen zichzelf verwijten. Hij had de mogelijkheden, maar heeft ze niet benut. Nieuwe mogelijkheden zullen er voor hem niet meer komen."

Button behaalde vorig jaar zijn beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière door de Grand Prix van Hongarije te winnen onder bijzondere weersomstandigheden. Dat de Brit talent heeft, wil Mansell niet ontkennen: "Jenson heeft absoluut talent, maar een aantal jaren geleden was hij veel beter dan op dit moment. Hij heeft momenteel een geweldige reputatie als feestbeest en dat haalt de scherpte van hem af. Jenson is een typisch voorbeeld van teveel en te vroeg."

Sony creëert verwarring over PS3-bundel verkoopperiode

Om de PlayStation 3 wat meer aan de man te kunnen brengen heeft Sony deze zomer een speciale bundel uitgebracht, bestaande uit de console, twee controllers en twee games. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat deze actie in Australië afloopt aan het einde van de maand. Sony meldde toen nog wel dat de bundel in Europa gewoon te verkrijgen zou blijven.

"there is absolutely no time limit on that offer in Europe."

Nu waren er veel mensen niet blij met de actie, zij hadden een PS3 gekocht vlak voor deze actie begon. Dus kreeg Sony een hoop boze mailtjes binnen van mensen die graag alsnog de games en controller wilde hebben. In de reply's die Sony stuurt zeggen ze alleen dat dit een speciale promotie actie is voor de zomer, ook in Europa.

"I was sorry to hear that you are dissatisfied with regards to the launch of the PlayStation 3 Starter Pack. I would like to take this opportunity to stress that this is a summer promotion and that due to the nature of this offer it will end on a predetermined date,"

GamesIndustry besloot hier achteraan te gaan en belde Sony Computer Entertainment Europa op. De persvoorlichter zei toen dat de PS3-bundel:

"will continue for the foreseeable future".

Wat het wordt is dus niet helemaal duidelijk. Misschien zal Sony hierover om de Games Convention in Leipzig wat meer duidelijkheid scheppen.

DVD: Van Wilder 2 - The Rise of Taj

"Gut, daar is weer zo'n halfbakken vervolg op een grappig origineel". Ik hoorde het mezelf al denken bij het zien van de hoes van de dvd. Nee, Van Wilder 2 - The Rise of Taj is nou niet echt dé cinematografische verrassing van 2007 te noemen. Maar toch wekte de hoes ook enige interesse op. Ik moet zeggen dat ik -wellicht zelfs meer dan een beschaafd mens zou moeten willen toegeven- me behoorlijk heb weten te vermaken met de avonturen van de excentrieke student Van Wilder (Ryan Reynolds) en zijn tegenspeelster (Tara Reid). Maar ja, die twee namen stonden nu niet op de hoes, er was een banner bovengeplaatst van het fameuze 'National Lampoon' én zowel voor- als achterkant van de hoes waren rijkelijk geïllustreerd met allerlei rondborstige dames in iets te krappe bikini's. Waarbij dat laatste overigens absoluut geen nadeel is! De film was niet in de bioscoop te zien en is sinds kort op dvd uitgebracht.

Duiveluitdrijving loopt verkeerd af

Icoon OpmerkelijkEen 70-jarige vrouw van Tunesische afkomst is in het Zuid-Franse Lyon om het leven gekomen toen haar adoptiedochter en diens vriendin de duivel bij haar wilden uitdrijven. De twee vrouwen zijn aangehouden. Dit heeft justitie in Lyon laten weten.

De twee daders, beiden van Tunesische afkomst, hadden een plastic zak over het hoofd van de bejaarde vrouw getrokken en deze vastgebonden met een sjaal. Op deze manier wilden zij “de duivel in de val lokken”. De 70-jarige kwam door verstikking om het leven. De adoptiedochter en de vriendin hadden elkaar leren kennen tijdens een verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis waar zij onder behandeling waren.

Duivel
Door de duivel bezeten

Bonds slaat 756ste homerun

Barry Bonds heeft zijn 756ste homerun geslagen en daarmee het oude homerun record van Hank Aaron verbeterd.
Bonds sloeg de recordslag voor zijn team de San Francisco Giants tegen de Washington Nationals. Bonds sloeg de homerun in de vijfde inning met één man uit en niemand op de honken. De linkshandige Mike Bacsik had de eer om de bal te gooien en werd daarmee de 446de pitcher die minimaal één homerun van Bonds tegen kreeg.

De homerun was een typische voor Bonds met 435 voet in de tribunes iets rechts van het midden. Een toerist uit Queens, New York die samen met een vriend uit Australië op de tribune zat kreeg de bal te pakken zo werd door de Giants bekend gemaakt.

Bonds begon zijn eerste twee slagbeurten tegen de Nationals met een tweehonkslag en een honkslag. Nadat hij zijn homerun sloeg stond zoals altijd zijn zoontje Nikolai hem op te wachten op de thuisplaat waarna hij omringd werd door zijn teamgenoten. Dit alles gebeurde natuurlijk onder luid gejuich van de tribunes, ook de mensen van de Nationals stonden op hun posities te applaudisseren voor de nieuwe homerun koning.

Bonds sloeg zijn eerste homerun voor de Pittsburgh Pirates op 4 juni 1986 op 21-jarige leeftijd tegen de Atlanta Braves in het Ulton County Stadium te Atlanta. Dit was twaalf jaar nadat Hank Aaron zijn record homerun sloeg in het zelfde stadion.

Ook voormalig recordhouder Hank Aaron sprak zijn bewondering uit voor Bonds. ''Het is een eer voor mij geweest om het record zo lang op mijn naam te hebben. Ik ga nu door en feliciteer Barry en zijn familie met deze historische prestatie'', aldus Aaron

CD: Ween - Chocolate and Cheese

Mocht je de afgelopen maanden plots onderstaande hoes in de verkoopbak van je lokale platenboer tegengekomen zijn, maar de naam zegt je niets, besef dan dat je te doen hebt met een klassieker. 'Chocolate and Cheese' van de getikte "broertjes" Gene en Dean Ween is één van de cultalbums van het vorige decennium. Aan iedereen die wél bekend is met Ween: weest gewaarschuwd: deze re-release bevat niets extra's dan het origineel dat alweer uit februari 1995 stamt. Is dat het herbeluisteren waard?


Speleologe na vier dagen uit grot bevrijd

Icoon Opmerkelijk Een Belgische speleologe die sinds zaterdag vastzat in een grot in de Spaanse Pyreneeën is vanmorgen iets voor acht uur door een helikopter opgepikt en naar het ziekenhuis in Pau gebracht. Anette Van Houtte brak op 575 meter diepte drie tenen door een vallend stuk gesteente. Ze was op dat moment met vier andere onderzoekers in de grot. Zij kon niet op eigen kracht verder, waarop de anderen hulp gingen zoeken.

Pas gisteravond kon de vrouw getraceerd worden door het reddingsteam dat bestond uit 79 Spaanse en Franse reddingswerkers. Een arts werd naar beneden getakeld om de vrouw medische bijstand te verlenen. Lichamelijk was ze vermoeid maar mentaal maakt zij het goed. Dit wordt bevestigd door Michaela Vande Casteele: "Ze is een ervaren speleologe die niet snel panikeert. Ze heeft vandaag telefonisch contact gehad met haar man en twee kinderen en dat heeft haar deugd gedaan", Vande Casteele is lid van de Antwerpse speleoclub Avalon waar ook Van Houtte en haar man deel van uitmaken.

Nintendo komt met Brain Age 2-bundel voor de DS

Op 21 augustus zal Nintendo de DS weer een nieuw kleurtje geven in Amerika, deze versie van de DS zal gebundeld worden met Brain Age 2: More Training in Minutes a Day. De kleur van de nieuwe DS zal niet één kleur zijn, de bovenkant van de DS wordt namelijk stevig rood en de onderkant zwart. De bundel krijgt een adviesprijs mee van $149,99. Brain Age 2 kwam hier uit onder de naam More Brain Training from Dr. Kawashima en werd ook al gereviewd door Laniboekje.

Of en wanneer de bundel naar Europa komt maakte Nintendo nog niet bekend.



Vrouw verkoopt urn als koektrommel

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse vrouw heeft afgelopen zaterdag een klein maar pijnlijk foutje gemaakt. Anita Lewis zag een keramische schildpadurn die de as van de overleden vrouw van haar man bevatte aan voor een koektrommel. Tijdens een uitverkoop van tweedehands spullen in haar tuin verkocht zij de schildpad voor 50 dollarcent. Haar man lag tijdens de verkoop nog te slapen.

Toen haar man erachter kwam en haar vertelde dat de schildpad een urn was ging Lewis meteen op zoek naar de koper van de urn. Tot op heden heeft zij de schildpad nog niet terug. De overleden vrouw van haar man was bij leven blijkbaar een fan van schildpadden want ze spaarde alles wat er mee te maken heeft.

CD: DeVotchKa - How It Ends

Het heeft iets heroïsch en passioneels in zich, de naam DeVotchKa. Vrij vertaald betekent het iets als "jonge vrouw" en stamt af van de Russische slangtaal die ondermeer door de Britse schrijver Anthony Burgess genuttigd werd. Het is tevens de naam van een viermansformatie die bijzonder snel aan de muzikale weg aan het timmeren is. Wereldwijde erkenning kreeg de band via de Grammy-nominatie voor "Best Compilation Soundtrack" bij de film 'Little Miss Sunshine' in 2006 en nu is in Nederland ook hun album How It Ends verschenen.

Theissen: "Derde plaats geven we niet weg"

Het BMW F1-team is niet voornemens de derde plek in het constructeurskampioenschap te verspelen. Het Duitse team heeft maar liefst 38 punten voorsprong op de naaste belager, regerend wereldkampioen Renault F1.

"We hebben in alle elf de races punten gehaald en stonden de laatste vier races zelfs met beide auto's in de punten. Na de tweede podiumplaats van dit seizoen hebben we in het constructeurskampioenschap nu eindelijk een echt groot gat. We gaan hierdoor gesterkt en zeer gemotiveerd de zomerpauze in," aldus Mario Theissen, motorsport directeur bij het team.

"Het was niet alleen een toffe uitslag voor ons bij de Grote Prijs van Hongarije, maar het was ook direct onze beste seizoensprestatie. Nick Heidfeld werd derde en stond op het podium, Robert Kubica met een vijfde plaats zeer knap iets daarachter. Dat zijn in totaal tien belangrijke punten. Zoveel doelen als in Hongarije hebben we nog niet eerder kunnen bewerkstelligen en kunnen halen, dit is fantastisch!" Theissen benadrukt daarmee de goede prestaties van de coureurs en het teampersoneel.

Gedurende de zomerpauze zal BMW er alles aan doen om hun huidige vorm te handhaven. Kansen om Ferrari en McLaren in te halen in het kampioenschap zijn niet realistisch. De voorsprong verdedigen tegenover Renault daarentegen wel. Tot grote tevredenheid binnen het team: "Iedereen is blij en tevreden. We hebben er ook hard voor gewerkt en gaan dit echt niet meer uit handen geven," aldus Theissen. Echte redenen voor veranderingen binnen het team zijn er dan ook niet. Geruchten dat Alonso naar het team zou kunnen komen worden door Theissen ontkracht: "Een komst van Alonso naar BMW is op dit moment niet aan de orde." Verwacht wordt dan ook dat Nick Heidfeld binnenkort de onderhandelingen met BMW afrondt.

Tiental screenshots budgetgame Panzer Killer

Strategy First heeft wat screenshots vrijgegeven van de WWII-game Panzer Killer. Panzer Killer speelt zich af, vlak na de Amerikaanse invasie in Normandië. Je moet het in de inferieure geallieerde tanks opnemen tegen de Duitse toptanks, zoals Tigers en Panzers. Verwacht geen realistische controls, het is een arcade-shooter, dus je zit gelijk midden in de actie.

Panzer Killer zal 18 september verschijnen in Amerika voor $19,99. De Europese prijs is nog niet bekend.







AZ-doelman Romero in selectie Argentinië

AZ-doelman Sergio Romero behoort tot de Argentijnse selectie voor het oefenduel tegen Noorwegen op 22 augustus.

Tijdens het door de Argentijnen gewonnen WK onder-20 maakte Romero grote indruk en werd daarnaast zelfs genomineerd voor de Gouden Bal.

De bondscoach van Argentinië, Alfio Basile, nam Roberto Abbondanzieri, Gabriel Heinze, Juan Roman Riquelme, Juan Sebastian Veron, Carlos Tevez en Hernan Crespo niet op in de selectie. Na de Copa América krijgt het zestal rust.

Schaars voltooit training pijnvrij

Stijn Schaars heeft gisteren zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van AZ.

De afgelopen tijd trainde hij apart om zijn geopereerde enkel te ontzien. "Het herstel verloopt goed. Ik heb pijnloos kunnen trainen", aldus Schaars. "De laatste keer dat ik mijn rentree maakte, kreeg ik weer last van pijnscheuten. Nu niet. Ik durf nog niet te zeggen wanneer ik weer wedstrijden kan spelen. Ik heb normaal gesproken weinig ritme nodig, maar het duel met Internazionale van komende zaterdag komt sowieso nog te vroeg. Ik ga eerst een paar keer meespelen in het tweede elftal."

Barboza wint derde rit Ronde van Portugal

De derde etappe in de Rondevan Portugal is gewonnen door Cândido Barbosa. De Portugees was de snelste in de sprint.

De rit, die van Idanha-a-Nova naar Gouveia ging, telde een aantal vluchters, maar die werden een paar kilometer voor de streep weer bijgehaald. Uiteindelijk won Barbosa gemakkelijk de sprint. De Argentijn Martín Garrido behield de leiding in het algemeen klassement.

Talent Matic verlengt contract bij AZ

Het 17-jarig talent Marko Matic heeft zijn contract bij AZ met drie jaar verlengd. De middenvelder is bezig aan het begin van zijn derde seizoen in Alkmaar.

In de voorbereiding op komend seizoen maakte hij al enige keren deel uit van de A-selectie van AZ. "Ik blijf bij AZ, want hier kan ik veel leren. Dat is voor mij weer een stap omhoog," aldus Matic die komend seizoen bij Jong AZ zal spelen.

NL-vrouwen in vreemdelingenbewaring gezet

JustitieSinds vrijdag zitten twee geboren en getogen Nederlandse vrouwen in vreemdelingenbewaring. Het tweetal zit in Noorderzand, een detentiecentrum voor uitgeprocedeerde vrouwen en hun kinderen in Heerhugowaard. Reden is dat de twee weigeren hun identiteit te openbaren.

Het duo werd vorige week opgepakt tijdens een demonstratie bij het detentiecentrum op Kamp Zeist. Daar ze niet willen zeggen wie ze zijn, worden ze door justitie behandeld als 'illegale vluchtelingen'.

Begin deze maand maakten we op FOK! al melding van de praktijken van Justitie en politie om Nederlanders die weigeren zich te identificeren in vreemdelingenbewaring te nemen om hen op die manier te dwingen hun identiteit prijs te geven. Rechtsgeleerden noemden deze handelswijze toen ''machtsmisbruik'' van Justitie.

Ook de advocaat van de vrouwen hekelt de manier waarop Justitie zijn cliënten aanpakt: ''Dit is de omgekeerde wereld. Die wet geldt alleen voor vreemdelingen en justitie moet bewijzen dat het buitenlanders zijn en niet andersom. We hebben een taaldeskundige de stemmen van de vrouwen op een band laten horen en die stelt dat het onmiskenbaar om rasechte Nederlanders gaat.''

Komisch
De advocaat ziet ook een komische kant aan de handelswijze van het OM: ''De demonstranten proberen zich al lang toegang tot het het terrein van het detentiecentrum te verschaffen om te kijken hoe de leefomstandigheden van de vreemdelingen zijn. Het detentiecentrum probeert dat uit alle macht te voorkomen. Nu zetten ze de deuren voor die twee demonstranten opeens wagenwijd open.''

De SP-kamerleden Krista van Velsen en Jan de Wit hebben onlangs kamervragen gesteld aan minister Hirsch Ballin van Justitie over het in vreemdelingenbewaring zetten van Nederlanders die zich weigeren te identificeren. De Utrechtse rechtbank zal zich maandag over de hechtenis van de twee vrouwen buigen.

Geen internationale WK-limiet Okken

Bij de Super Grand Prix-wedstrijden in Stockholm is Arnoud Okken er niet in geslaagd om onder de internationale WK-limiet van 1:45.40 te duiken. De Nederlander eindigde gisteren op de 800 meter met een tijd van 1:46.37 als zesde.

Net als Bram Som, die momenteel geblesseerd is, liep Okken eerder al de nationale limiet voor de WK. Momenteel heeft Nederland echter maar één startbewijs voor de 800 meter bij de mannen. Als er één atleet onder de internationale richttijd loopt, mag Nederland wel twee deelnemers afvaardigen.

Dance Parade R'dam moet zedig verlopen

Not Safe For Work (NSFW)Op de Dance Parade aanstaande zaterdag in Rotterdam moet het er kuis aan toe gaan. In ieder geval is ieder expliciet seksueel gedrag verboden. Agenten moeten streng optreden tegen deelnemers die zich zedenloos gedragen, zo schrijft het AD.

Aanleiding voor het 'goede zeden-beleid' op de Dance Parade is een discussie van begin dit jaar in de Rotterdamse gemeenteraad. CDA en ChristenUnie-SGP ergerden zich aan wagens van bijvoorbeeld feestorganisator Ex Porn Star. Hierop stond een grote kunstpenis waar gebodypainte dames omheen dansten. Bovendien werden er folders uitgedeeld met de 'onzedige' tekst ''masturbating is not a crime''.

Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten: ''We hebben een scenario klaarliggen dat vrachtwagens waarop de fatsoensnormen worden overschreden uit de stoet worden gehaald. Deze worden op een zijspoor gezet en bekeurd.''


Fast Forward Dance Parade 2005
Mag niet meer?? (foto Parade uit 2005)

Wilders wil Koran verbieden

Partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil de Koran verbieden. Hij schrijft dit vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant. Wilders vindt de Koran een fascistisch boek dat oproept tot geweld.

Hij noemt het heilige boek van moslims ''het islamitische Mein Kampf''. Dit laatste boek mag sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer in Nederland worden verkocht. Wilders meent dat de Koran net als Mein Kampf verboden moet worden. Het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee, moet ook worden bestraft, aldus Wilders in de Volkskrant.

"De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische 'Mein Kampf': de Koran", schrijft Wilders. In zijn ogen bestaat er geen gematigde islam. "Er is geen onderscheid tussen Goede islam en Slechte islam. Er is islam, en daar houdt het mee op. En islam is de Koran, en niets dan de Koran."

Hij neemt het op voor de onlangs mishandelde voorzitter van het comité voor ex-moslims, Ehsan Jami. Jami had veel eerder beveiligd moeten worden, betoogt Wilders. Een verbod op de Koran is een duidelijk signaal aan islamisten die de Koran als ''excuus en inspiratie'' voor geweld gebruiken, meent het Kamerlid. Wilders besluit zijn betoog met: "Ik heb genoeg van de islam in Nederland: geen moslimimmigrant er meer bij. Ik heb genoeg van de aanbidding van Allah en Mohammed in Nederland: geen moskee er meer bij. Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek. Genoeg is genoeg."

Overigens beseft Wilders dat hij voor zijn voorstel geen Kamermeerderheid zal krijgen. ''Helaas worden onze voorstellen wel vaker met 141 tegen 9 stemmen verworpen. Maar als ik me daardoor zou laten leiden, kan ik er beter meteen mee stoppen.''


Link: De ingezonden brief van Wilders

Met dank aan insanergy, Boiler en randfiguur voor de submit.

VVD: Geen schuldverlichting Antillen zonder regeling

De fractie van de VVD zal alleen instemmen met het grootscheepse plan voor een schuldenverlichting voor de Nederlandse Antillen als het Nederlandse kabinet alsnog akkoord gaat met de terugkeerregeling voor ontspoorde Antilliaanse jongeren in Nederland.

Dat zei VVD-fractieleider Mark Rutte gisteravond op een debatavond op de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Curaçao. Nederland, de Antillen en de afzonderlijke eilanden zijn vorig jaar overeen gekomen een nieuwe staatkundige structuur te vormen. De Antillen op zich verdwijnt, alle vijf de eilanden krijgen een meer of mindere directe band met Nederland. Den Haag heeft zich bij deze omvorming garant gesteld voor een verlichting van de schuldenlast van ruim twee miljard euro.

Alle eilanden hebben zich akkoord verklaard, alleen de Tweede Kamer moet er nog over stemmen. Rutte noemt de invoering van een terugkeerregeling voor ontspoorde Antillianen echter een voorwaarde voor de steun van zijn partij aan de schuldenverlichting.

Dat is opmerkelijk omdat VVD'er Atzo Nicolaï, als toenmalig minister van Koninkrijksrelaties, vorig jaar de Slotverklaring heeft ontworpen, zonder dat te verbinden met de terugkeerregeling die voormalig VVD-minister Rita Verdonk heeft willen invoeren.

Homerunrecord in VS voor Bonds

Icoon SportBarry Bonds heeft gisteren het recordaantal homeruns in de Major League verbeterd. De Amerikaanse honkballer sloeg  in de wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de Washington Nationals zijn 756e homerun.

Hij verbeterde hiermee het record dat hij sinds zondag samen met Hank Aaron in handen had. Aaron had de afgelopen 33 jaar met 755 de meeste homeruns op zijn naam.

Bonds is ondanks zijn prestaties niet bij alle honkbalfans geliefd omdat hij diverse keren in verband is gebracht met het gebruik van verboden middelen. Aaron sprak gisteren echter zijn bewondering uit voor Bonds. ''Het is een eer voor mij geweest om het record zo lang op mijn naam te hebben. Ik ga nu door en feliciteer Barry en zijn familie met deze historische prestatie'', aldus Aaron.


Barry Bonds

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Timberlake en Beyoncé toppers bij MTV-Awards

Icoon ShowbizzZanger Justin Timberlake en zangeres Beyoncé Knowles hebben de meeste nominaties gekregen voor de MTV Video Music Awards 2007. Beide sterren ontvingen er zeven, gevolgd door rapper Kanye West en zangeres Rihanna die er beiden vijf kregen.

Beste nieuwkomer bij het evenement, Amy Winehouse, moet het doen met drie nominaties. Dit maakte muziekzender MTV dinsdag bekend. De artiesten strijden in elf categorieën om de fel begeerde MTV-Awards.

Justin Timberlake met zijn nummer ' What Goes Around..' is genomineerd in de categorieën: beste video, beste mannelijke artiest, beste regisseur en beste videomontage. Beyoncé dingt met twee nummers: 'Irreplaceble' en 'Beautiful Liar' mee naar de Award voor de beste vrouwelijke artiest. Ze gaat de concurrentie aan met onder meer de liedjes 'Rehab' en 'You Know I'm No Good' van Amy Winehouse.

De MTV Video Music Awards 2007 worden op 9 september uitgereikt in het Palms Casino Resort in Las Vegas. Timberlake, West, Winehouse, Timbaland, Rihanna en andere artiesten zullen optreden tijdens het muziekfestijn.

Ex-moslim Jami 'sterker om door te gaan'

Icoon BinnenlandsEhsan Jami, de voorzitter van het comité voor ex-moslims, is niet van plan het kalmer aan te gaan doen, nadat hij zaterdag werd gemolesteerd. ''Dit soort incidenten maakt me sterker om door te gaan'', zei het 22-jarige PvdA-gemeenteraadslid uit Voorburg in het tv-programma Netwerk.

Jami, die zich onder meer keert tegen de onderdrukking van de vrouw door moslims, kondigde aan binnenkort naar moskeeën te zullen gaan om daar de dialoog aan te gaan met gelovigen.

Jami kreeg maandag extra beveiliging. Hij vindt dat justitie na eerdere bedreigingen aan zijn adres de zaak te lichtvaardig opnam: ''Justitie heeft dit absoluut niet goed ingeschat.''

Jami zei ook dat hij het ''chic en aardig'' zou hebben gevonden, als de top van de PvdA medeleven zou hebben betuigd. PvdA-voorzitter Ruud Koole wees erop dat de mishandeling plaatsvond in vakantietijd en dat zijn persoonlijk medewerker geen moment gewacht heeft om namens hem medeleven te betonen.

Uitslagen vriendschappelijke duels

Vandaag werd er weer gespeeld in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hieronder van je de uitslagen van de vriendschappelijke wedstrijde van zowel prominente Europese clubs als de Nederlandse.

Yokohama F. Marinos (Jap) - FC Barcelona (Spa) 0-1
75' Dos Santos 0-1

Esbjerg fB (Den) - SV Werder Bremen (Dui) 1-1
22' Sanogo 0-1
56' Mikkelsen 1-1

NEC (Ned) - Getafe CF (Spa) 0-1
62' Kepa 0-1

Torino FC (Ita) - Club Brugge KV (Bel) 2-1
43' Vermeulen 0-1
65' Comotto 1-1
88' Bjelanovic 2-1

RCD Mallorca (Spa) - FC Bayern München (Dui) 3-0
4' Webó 1-0
24' Güiza 2-0
83' Victor 3-0

Recreativo Huelva (Spa) - Parma FC (Ita) 1-1 (1-3 np)
12' Gasbarroni 0-1 (Pen)
54' Varela 1-1

ONS Sneek (Ned) - SC Heerenveen (Ned) 0-6

Westlands Elftal (Ned) - Sparta Rotterdam (Ned) 0-3

De Batavan (Ned) - Vitesse Arnhem (Ned) 0-4

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.