Monaco sluit aan bij Nadal en Federer

Juan Monaco heeft vanmiddag in Kitzbuhel, aan de overkant van de straat waar jaarlijks in januari de Hahnenkammrennen finishen, het Oostenrijkse Open gewonnen. Het was de derde titel van Monaco in 2007, daarmee heeft hij na Rafael Nadal en Roger Federer dit jaar de meeste ATP toernooien gewonnen.

Na Gaston Gaudio in 2005 en Agustin Calleri in 2006 is het voor de derde keer op rij een Argentijn die met de titel aan de haal gaat in Kitzbuhel. De gelijk opgaande eerste set verloor Monaco, daarna wist hij door snelle breaks de wedstrijd te kantelen. Op 5-4 in de derde set haalde hij met een dropshot de titel binnen. 5-7, 6-3, 6-4.

Monaco heeft dit jaar na Rafael Nadal de beste resultaten op gravel neergezet en verklaarde derhalve ook dat hij het jammer vond dat het gravelseizoen er nu op zit. Tegenstander in de finale was Potito Starace, Starace stond een keer eerder in een ATP finale, daarin verloor hij begin dit jaar van Nicolas Almagro. Starace kondigde wel alvast aan volgend jaar zeker een graveltoernooi te gaan winnen.