[GP2] Ho-Pin Tung : Zwaar en leerzaam weekend

In de tweede race van dit weekend in de GP2-klasse reed de Chinese Nederlander Ho-Pin Tung zondag naar een de zeventiende plaats nadat hij van de veertiende plek was vertrokken.

In de eerste hairpin na de start moest hij uitwijken, waardoor hij doorschoot en een paar posities verloor. Ondanks de 17e plaats is Ho-Pin Tung optimistisch voor de komende races op Silverstone en de Nürburgring. Hoewel op Silverstone het gebrek aan baankennis hem weer parten kan spelen. "Na de twee testdagen in Frankrijk op het circuit van ‘Paul Ricard’ is de balans van de auto goed, mijn vertrouwen in de auto groeit en dat heb je nodig om echt snel te kunnen gaan. Zowel ‘Paul Ricard’ als ‘Magny Cours lieten een sterke progressie in mijn rondetijden zien".


"Natuurlijk is het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Maar ik weet en ik voel dat het de goede kant opgaat. Mijn gebrek aan track time en baankennis vormen nog steeds een nadeel, maar het toenemen van het aantal racekilometers wordt mijn relatie met de auto beter. Aan het einde van de race zat ik er qua rondetijden goed bij. Dit laat zien dat baankennis essentieel is en dat de auto goed is." en de GP2-rookie voegt daar aan toe: "Het was een zwaar en leerzaam weekend."
Submitter:  Bron: Persbericht