FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 juli 2007

[CCWS] Uitslag Mont Tremblant

Robert Doornbos heeft vanavond zijn eerste Champcar-race gewonnen. De Nederlander finishte op het Canadese circuit Mont Tremblant als eerst, voor Sebastien Bourdais en Will Power. De race kende door de regen en safety-car-perioden veel verschillende leiders.

Uitslag:

PosCoureurTeamRondenTijd / UitvalredenVerschil
1 R. Doornbos Minardi Team USA 62 1:45:41.899
2 S. Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing 62 1:45:44.788 2.888
3 W. Power Team Australia 62 1:45:49.209 7.310
4 S. Pagenaud Team Australia 62 1:45:52.462 10.562
5 J. Wilson RSPORTS 62 1:45:53.188 11.288
6 N. Jani PKV Racing 62 1:45:54.246 12.346
7 G. Rahal Newman/ Haas/ Lanigan Racing 62 1:45:54.690 12.790
8 A. Tagliani RSPORTS 62 1:45:55.322 13.422
9 O. Servia Forsythe Championship Racing 62 1:46:08.641 26.742
10 R. Dalziel Pacific Coast Motorsports 62 1:46:14.848 32.949
11 K. Legge Dale Coyne Racing 62 1:46:28.490 46.590
12 T. Gommendy PKV Racing 60 1:46:00.058 2 Laps
13 A. Figge Pacific Coast Motorsports 56 Mechanisch4 Laps
14 D. Clarke Minardi Team USA 34 Mechanisch5.341
15 P. Tracy Forsythe Championship Racing 28 Mechanisch1 Lap
16 J. Heylen Conquest Racing 24 Spin58.164
17 B. Junqueira Dale Coyne Racing 5 Mechanisch3 Laps

Kampioenschap:

PosCoureurPunten
1 Sebastien Bourdais 145
2 Robert Doornbos (R) 145
3 Will Power 131
4 Justin Wilson 113
5 Alex Tagliani 112
6 Simon Pagenaud (R) 97
7 Oriol Servia 91
8 Graham Rahal (R) 91
9 Neel Jani (R) 88
10 Paul Tracy 74
11 Tristan Gommendy (R) 74
12 Bruno Junqueira 70
13 Ryan Dalziel (R) 69
14 Katherine Legge 56
15 Dan Clarke 55
16 Alex Figge (R) 38
17 Mario Dominguez 36
18 Matt Halliday (R) 18
19 Jan Heylen 18
20 Roberto Moreno 9

Rookie-kampioenschap:

PosCoureurPunten
1 Robert Doornbos (R) 145
2 Simon Pagenaud (R) 97
3 Graham Rahal (R) 91
4 Neel Jani (R) 88
5 Tristan Gommendy (R) 74
6 Ryan Dalziel (R) 69
7 Alex Figge (R) 38
8 Matt Halliday (R) 18

Van Dijk naar Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft Dominique van Dijk vastgelegd. Vandaag kwamen de club en speler tot overeenstemming.

De 27-jarige Van Dijk is een ervaren middenvelder. Hij speelde 208 duels in het betaalde voetbal en scoorde 27 goals. Een jaar geleden verhuisde hij van RKC Waalwijk naar Sparta, maar in februari vertrok hij alweer bij de Rotterdamse club. In de afgelopen maanden trainde hij mee met zijn oude club RKC.

Frits Barend niet welkom bij RTL

Icoon TelevisieFrits Barend hoeft niet te rekenen op een overstap van het stoppende Tien naar RTL. Dat heeft RTL-directeur Fons van Westerloo in een interview met De Telegraaf gezegd. "Hij is druk met zijn internetzender. Ik vind het niet passend om iemand aan te stellen die ook werkt bij de concurrent", aldus van Westerloo.

Barend verhuisde twee jaar geleden van RTL naar Tien/Talpa, omdat Van Westerloo de talkshow Barend en Van Dorp op RTL niet meer wilde doorzetten. Barend en zijn kompaan Van Dorp maakten het programma toen nog een jaar voor de zender van John de Mol. Daarna werd Barend analist in de voetbalprogramma's op Tien.

Van Westerloo ging ook in op enkele andere namen. Dat Linda de Mol naar RTL komt, was al bekend. Van Westerloo wil ook Beau van Erven Dorens "met liefde" terug hebben. Over Bridget Maasland: "Heeft net een paar programma’s opgenomen in New York. Die gaan wij uitzenden." Caroline Tensen lijkt niet naar RTL te verkassen. "Die gaat volgens mij naar de NCRV."

Wie waarschijnlijk wel aan de slag gaat bij RTL is gevallen presentator Jack Spijkerman. Na zijn overgang van de VARA naar Tien/Talpa kreeg hij hordes kritiek over zich heen en zijn programma Koppensnellers trok soms maar een tiende van het aantal kijkers dat hij bereikte met Kopspijkers. Van Westerloo: "Heeft alle tv-prijzen gewonnen die er maar zijn, dat kan toch alleen als je talent hebt? Er is budget voor een pilot, we gaan brainstormen."

Ook Gerard Joling en Gordon zou Van Westerloo graag naar RTL halen. "Zou geweldig wezen als die naar ons zouden komen." Joling werkt nu ook nog voor SBS6, maar heeft daar geen vast contract. Toch is het allerminst zeker dat hij naar RTL overstapt. "Ik wil SBS niet verloochenen", aldus Joling. "Ik heb aan die zender zo veel te danken. Het is mijn cluppie. Mocht ik gevraagd worden voor Over de Vloer bij RTL, dan zou ik het misschien voorlopig niet doen. Maar zeg nooit nooit."

Over voetbalpresentator Wilfred Genee ging lange tijd het gerucht dat hij bij een samengaan van Tien en RTL niet welkom was bij de nieuwe zender, omdat hij destijds op een vervelende manier vertrok bij RTL. Genee lijkt toch welkom. Van Westerloo: "Ik heb al weken, maanden geleden tegen John de Mol gezegd: ik ben niet haatdragend, we zijn niet prettig uit elkaar gegaan, maar hij heeft wel verstand van voetbal. En hij heeft bij ons in het verleden ook goed werk verricht, dus daar moeten we eens even naar kijken."

RTL wil overigens gaan proberen het Eredivisievoetbal op 'ouderwetse wijze' uit te zenden. Dat wil zeggen: de belangrijkste wedstrijden als eerst en met minder reclame tussen de wedstrijden. Als presentator zou Van Westerloo graag Jack van Gelder binnenhalen. "Ik zou het wel leuk vinden, maar ik denk dat het niet aan de orde is. Ik denk dat hij bij de NOS heel erg goed zit. Ik moet ook eerlijk zeggen, ik vind het ook wel leuk om de mensen een kans te geven die er hard voor hebben gewerkt om er wat van te maken en om die niet allemaal te gaan passeren."

Overigens moeten alle presentatoren die van Tien overgaan naar RTL rekening houden met een lager salaris. Van Westerloo zegt niet van plan te zijn automatisch de hoge beloningen van Tien over te nemen. "Daar begin ik niet aan. Al was het maar omdat de verschillen met de RTL-sterren dan te groot worden. Ik wil geen scheve ogen. Dat hebben onze mensen niet verdiend. Die zijn hier gebleven in een turbulente tijd en hebben loyaliteit getoond." Een woordvoerder van De Mol laat weten dat Tien "alle lopende contracten respecteert".

Van Westerloo liet ook nog optekenen dat hij af wil van het woord 'sterren', waarmee de Tien-presentatoren werden aangeduid. "Je hebt nu bij Tien gezien dat sterren volledig afhankelijk zijn van hun podium. Eigenlijk is dit wel goed: iedereen staat nu weer met beide voetjes op de vloer. Beetje raar woord ook, ster. Volgens mij ben je dat wanneer je mensen aan je weet te binden, sympathie oproept. Anders ben je een tv-presentator. Sterren zijn voor mij mensen als Edwin Evers, Wendy van Dijk en niet te vergeten Mies Bouwman. Die zijn allemaal zichzelf gebleven, niet arrogant."

In the Picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

"Als ik mijn zin niet krijg dan hou ik mijn adem in totdat...."

En de top-5:

5: Lod : " En toen hield ik die spiegel zo vast en ik dacht: "verrek, ik ben Verdonk helemaal niet!" "

4: PeJaKo : " ultaan mime aftrekken werkt op lachspieren ."

3: buiz : " En toen pakte ik die 2 p***els stevig vast....."

2: Xessive : "Show me the money!"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Undergod

Undergod is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 5.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Amerikanen kennen Beckham niet

In Europa is het vertrek van voetballer David Beckham naar de Verenigde Staten groot nieuws, maar in de States zelf ligt niemand wakker van de komst van de Brit.

In grote delen van de Verenigde Staten blijkt Beckham een grote onbekende, zo is uit een onderzoek gebleken. Meer dan de helft van alle Amerikanen weet niet wie Beckham is. De Amerikanen die Beckham wel kennen, doen dat niet als voetballer, maar wel als 'trendy, metroseksuele man'.

Beckham, die twee weken geleden nog kampioen van Spanje werd met Real Madrid, gaat volgend seizoen spelen voor de LA Galaxy

Noorse bewaarde moeder in vrieskist

Icoon BizarDe politie in Noorwegen heeft een 60-jarige vrouw aangehouden. In haar huis werd het lijk van haar 98-jarige moeder in diepgevroren toestand aangetroffen. Onbekend is hoe lang de vrouw in de diepvrieskist heeft gelegen.

Buren hadden gemeld aan de politie dat de hoogbejaarde vrouw al jaren niet meer gezien was. Wel waren instanties gewaarschuwd vanwege dierenverwaarlozing. De vrouw hield zo’n 50 tot 70 katten in haar huis. De politie kon de woning dan ook alleen betreden met een gasmasker op.

De 60-jarige dochter uit de stad Hedmark is in verwarde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Het is niet bekend waarom de moeder in het vriesvak lag.

Met dank aan moniek2006 voor de submit.

Alcoholcontrole op minderjarige breezers

Icoon PolitieDit weekend heeft de politie van Rotterdam op het Centraal Station in Rotterdam een alcoholcontrole gehouden speciaal gericht op minderjarige meiden. De NS, RET, Stadstoezicht, Marokkaanse Vaders (Stadstoezicht) en de Spoorwegpolitie (KLPD) werkten mee aan de actie. In totaal werden 37 minderjarige breezers betrapt op het nuttigen van alcohol in het stationsgebouw en op de openbare weg, danwel in nabijheid van de tramperrons. Dit varieerde van openbaar drankgebruik en vervoer van drank tot dronkenschap.

De betrapte dames waren in het begin van hun stap-/zuipavond en moesten nog het uitgaansleven in. De leeftijd varieerde van 14 tot 16 jaar. Een meisje van 16 jaar oud was zodaning onder invloed dat het niet verantwoord was om haar verder te laten gaan. Ze had gedronken zonder dat haar ouders er vanaf wisten. De ouders kregen het later van de agenten te horen. Het meisje is teruggegaan naar haar woonplaats Katwijk. De betrapte breezers werden in een speciale bus van de RET geplaatst waar ze werden opgevangen, en waar gesprekken met hen plaatsvonden.

Breezers op de bon

Overzicht nationale kampioenschappen

Behalve in Nederland werd ook in de rest van Europa het nationale kampioenschap op de weg gehouden. In Duitsland werd Fabian Wegmann kampioen, hieronder een overzicht van de overige landen.

In België werd Stijn Devolder kampioen. Op negen kilometer van de streep sprong de renner van Discovery Channel PCT weg uit het uitgedunde peloton. Tom Boonen won de sprint om de tweede plek, Phillipe Gilbert werd derde.

In Luxemburg ging de titel verrassend naar Benoit Joachim. De renner van Astana eindigde voor Christian Poos en Frank Schleck. Titelverdediger Kim Kirchen werd vierde. In Frankrijk was de titel voor Christophe Moreau. Op een zwaar parcours reed de coureur van AG2R solo naar de finish, Pierrick Fedrigo en Patrice Halgand eindigden als tweede en derde.

In Spanje was de titel voor Joaquím Rodriguez. Hij finishte voor zijn ploeggenoot Alejandro Valverde. Eladio Jimenez maakte het podium compleet. In Italië Giovanni Visconti de opvolger van Paolo Bettini. Een tweede plek was er voor Davide Rebbelin, de derde plek voor Paolo Bossini.

Beat Zberg was de sterkste in Zwitserland. Fabian Cancellara moest genoegen nemen met zilver. De derde plek ging naar David Loosli.

Auto rijdt door na doodrijden voetganger

Icoon OngelukEen 22-jarige man uit Rotterdam is zondagochtend door een verkeersongeval in zijn woonplaats om het leven gekomen. De voetganger was op de Coolsingel door een auto aangereden, aldus de politie.

De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. De veroorzaker van het ongeluk is met de auto doorgereden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij in de loop van zondagochtend aan zijn verwondingen overleed.

Direct na het ongeluk hield de politie een auto met drie inzittenden aan. Na onderzoek bleek dat ze niets met het ongeluk te maken hadden en ze werden weer heengezonden.


Rechts de Coolsingel met links/midden de Koopgoot

Enemy Territory: Quake Wars beta update volgende week

Nu de Enemy Territory: Quake Wars beta in volle gang is met ongeveer 60.000 man om de game te testen zijn enkele bugs aan het licht gekomen. Splash Damage is de slechtste niet en zijn daarom bezig met een update voor de beta, die volgende week verwacht wordt.

Zo zullen er bots toegevoegd worden (waar je hier een interview over kunt lezen), en zullen er verbeterde anti-lag maatregelen toegevoegd worden. Het wil nu nog wel eens voorkomen dat je schiet op een speler maar toch mist vanwege de lag. De update zal een verbeterd voorspellingsmechanisme met zich meebrengen waardoor dit fenomeen hopelijk wat minder vaak voorkomt.
Daarnaast brengt de update nog enkele fixes voor de server browser, en ook voor zullen enkele memory leaks bij het draaien van een server geplugd worden.

Zoals gezegd wordt de update volgende week verwacht, hij zal automagisch gedownload worden dankzij de ingebouwde auto-updater.


De bots blijken hard nodig...

[NK atletiek] Tweede goud Smith

Na zijn overtuigende zege gisteren met de discus, is Rutger Smith vandaag ook Nederlands kampioen geworden bij het kogelstoten. Smith stootte in Amsterdam de kogel in zijn beste poging naar 20,38 meter.

Guus Hoogmoed was, net als eerder vandaag op de 100 meter, ook de snelste op de 200 meter bij de mannen. De 25-jarige atleet pakte in 20.48 de titel. Caimin Douglas moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Bij de vrouwen won Pascal van Assendelft haar tweede goud. Nadat ze eerder al de 100 meter won, was ze op de 200 meter met een tijd van 23.86 ook de snelste.

Concert for Diana begonnen

Icoon MuziekOndanks de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk is vanmiddag in Londen het concert begonnen ter nagedachtenis aan het overlijden van prinses Diana, tien jaar geleden.

Ruim 60.000 mensen zijn afgekomen op het evenement in het Wembley-stadion op wat Diana's 46e verjaardag zou zijn. Wegens het verhoogde terreuralarm heeft de politie zware veiligheidsmaatregelen getroffen. Volgens de omroep BBC zijn meer dan vijfhonderd agenten actief rond het stadion.

Op verzoek van haar zonen William en Harry treden onder meer op:  Elton John, Rod Stewart,  Bryan Ferry, James Morrison, Duran Duran, Take That, Kanye West, Nelly Furtado, P. Diddy, Status Quo, Natasha Bedingfield, Joss Stone, Lily Allen, The Feeling en Tom Jones. Verder staan Andrew Lloyd Webber en het Engelse Nationale Ballet op het programma.

De prinsen, 25 en 22 jaar, hebben Elton John gevraagd om opnieuw Candle in the Wind te zingen, het nummer dat hij ook op Diana's begrafenis in 1997 zong. De artiest had eerder gezegd dat hij het nooit meer in het openbaar zou uitvoeren. Het concert wordt live uitgezonden in meer dan honderd landen, waaronder Nederland. In ons land is het te volgen via Nederland 3.

Op 31 augustus volgt er een speciale kerkdienst ter nagedachtenis aan Diana. Die wordt ook bijgewoond door koningin Elizabeth.

Wegmann pakt Duitse titel

Fabian Wegmann is vanmiddag in Wiesbaden Duits kampioen op de weg geworden. De renner van Gerolsteiner was na een 199,3 kilometerlange rit in een sprint-a-deux te snel voor Patrik Sinkewitz.

In Rusland greep Vladislav Borisov de titel op de weg. Andere wielrenners die vandaag nationaal kampioen werden, zijn de Kazak Maksim Iglinski ), de Noor Thor Hushovd, de Oostenrijker Christian Pfannberger en de Portugees Cândido Barbosa.

Mediafeatures consoles vaak onbekend bij consument

We horen het regelmatig: kritiek op Nintendo's Wii voor het niet kunnen afspelen van DVD's en PR-praat van Sony over het feit dat haar PlayStation 3 blu-ray schijfjes af kan spelen. Het was echter niet bekend hoeveel mensen het nou daadwerkelijk uitmaakte of hun console DVD's, blu-rays of HD-DVD's kan afspelen. Daar is verandering in gekomen door een onderzoek van de Diffusion Group. Uit onderzoek van deze firma is gebleken dat ondanks dat 80% van de console-eigenaren de optie heeft om met de console DVD's af te spelen slechts 30% zich bewust is van het hebben van deze mogelijkheid. En slechts 13% van de onderzoeksgroep maakt ook daadwerkelijk gebruik van deze mogelijkheid.

Uit het onderzoek, gehouden onder 2000 Amerikaanse huishoudens, blijkt verder dat 74% van de huishoudens enkel vertrouwt op een stand-alone DVD speler om hun films te bekijken. In een kwart van de huishoudens heeft men wel eens een film online gehuurd of gekocht. Het onderzoek onthulde ook dat de helft van de huishoudens een spelcomputer in huis heeft en dat 15% er meer dan eentje heeft staan. Van de mensen met een console zet meer dan de helft hem in een slaapkamer, iets minder dan een kwart plaatst hem in een 2e slaapkamer en slechts 21% plaatst de console in de woonkamer.

Als laatste onthult het onderzoek dat 42% van de mensen die hun console aangesloten hebben op het internet een 'internet based movie' hebben gekeken.

Concluderend zei de auteur van het rapport, Dale Gilliam III, dat de PlayStation 3 en Xbox 360 echte multimedia machines zijn maar dat slechts een klein aantal van deze spelcomputers aangesloten is op het internet en ondanks alle mediafeatures gebruiken maar weinigen hun console ook daadwerkelijk voor het afspelen van films. Consumenten hebben veelal geen kennis van alle mogelijkheden van hun spelcomputer en dat het erg lastig wordt om consumenten te overtuigen deze te gebruiken voor meer toepassingen dan alleen games. Iets wat zowel Sony als Microsoft zeker voor ogen hebben.

[NK atletiek] Sedoc pakt titel 110 meter horden

Gregory Sedoc heeft tijdens het Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam de titel op de 110 meter horden gepakt.

De Amsterdammer liep een tijd van 13,67, waarmee hij verreweg de snelste was. Hij hield Marte Purcy en Pelle Rietveld achter zich. Voor de 25-jarige Sedoc was het de vierde maal dat hij de titel op de 100 meter horden pakte.

Zijn grootste concurrent Marcel van der Westen was afwezig vanwege een blessure, desalniettemin was Sedoc blij met zijn titel. "Dit is een mooie overwinning, ook omdat ik in mijn eigen stad win. Ik hoop dat Marcel er volgend jaar weer bij is, dan wordt het weer spannend."

Bij de vrouwen ging de titel op de 100 meter horden naar Femke van der Meij in een tijd van 13,42. Van der Meij hield favoriete Karin Ruckstuhl (13,54), die eerder op de dag de titel pakte bij het hoogspringen, en Laura Molenaar (14,14) achter zich.

Postal van Uwe Boll ontving staande ovatie Cannes

Postal moet niet alleen de meest radicale film aller tijden worden. Volgens regisseur Uwe Boll is het ook nog eens "one of the best films of all time". Volgens hem heeft de film als één van de weinigen een staande ovatie gekregen op het filmfestival van Cannes. Postal is op z'n minst controversieel te noemen. Naast het feit dat (wan-)regisseur Boll bezig is met zijn zoveelste gameverfilming, komen er in Postal 9/11 grappen voor en zal de Taliban een grote rol spelen in het verhaal.

Boll zelf ziet de film als een politiek statement en als we hem moeten geloven hebben we hier te maken met een klassieker in wording. "POSTAL is my final statement. You can't make a more radical movie," "There is no way you can ignore POSTAL - it's one of the funniest and most important films of the last decade!". Als Uwe gelijk krijgt weten wij in ieder geval al wie de Oscar voor beste film in ontvangst mag nemen.

Man dood na salto vanaf kratje

Icoon OngelukEen 48-jarige man van Poolse komaf uit het Noord-Hollandse Breezand is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven, nadat hij vanaf een kratje een salto maakte. Na zijn mislukte stunt legde een 18-jarige Pool de overleden man in bed.

Nadat de politie een melding binnenkreeg namen agenten een kijkje in de bollenschuur. Daar waren slaapruimtes gemaakt voor Poolse seizoensarbeiders. In bed troffen de agenten de overleden man aan. De 18-jarige verklaarde tegenover de politie dat hij samen met het slachtoffer had gedronken. De 48-jarige wilde aan hem laten zien dat hij een salto kon maken. Hij klom op het kratje en sprong. De salto mislukte en het slachtoffer viel op de betonvloer. Hij overleefde zijn stunt niet.

Moerenhout nieuwe Nederlands kampioen

Koos Moerenhout is in Maastricht Nederlands kampioen op de weg geworden. De Raborenner maakte deel uit van een kopgroep van zes die op 45 kilometer voor de finish was ontstaan. Één ronde voor het einde sprong Moerenhout weg en hij kon niet meer worden bijgehaald. Langeveld pakte het zilver, voor oudgediende Maarten ten Bakker die het brons greep.

De ploeg van Rabobank was met drie man vertegenwoordigd in de kopgroep. Langeveld opende als eerste de aanval op de Skil-renners Den Bakker en Vierhouten en Ten Dam van Unibet. De jump van Langeveld kon nog worden gepareerd, maar die van zijn ploeggenoot Moerenhout niet meer.

Boogerd, die voor de 13de en laatste keer aan de start van een NK verscheen, neutraliseerde daarna elke poging om zijn ploegmaat nog terug te halen.

Lego goes Mortal Kombat

Ooit een Lego Mortal Kombat game willen spelen? Dan moet ik je teleurstellen want die komt er niet. Als schrale troost wel een vrije Lego interpretatie van de Mortal Kombat serie door fanaat Dreamweb. Hij heeft de gewelddadige vechtspellen omgezet naar Lego in een serie komische afbeeldingen. Zo zien we het character selection scherm, de flying kick van Liu Kang en zelfs Sub Zero's legendarische fatality in volle Lego glorie. Zelfs de arena's kloppen.

Onderstaande afbeeldingen zijn maar een kleine selectie van het totale werk. Dat kun je allemaal hier bekijken.




Räikkönen: "Hopelijk kunnen we dit doorzetten"

Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk was Kimi Räikkönen een tevreden man. De afgelopen races had de Fin het zwaar en stelde teleur. Vandaag wist hij dat goed te maken.

Räikkönen versloeg teamgenoot Felipe Massa en won zijn eerste race sinds de eerste Grand Prix dit seizoen, in Melbourne. Kimi had veel te danken aan zijn prima start. "Mijn start was eindelijk eens goed. Dat heeft me veel geholpen. De auto was vandaag in orde, maar niet perfect. Ik kon redelijk bij Felipe in de buurt blijven en bij mijn eerste stop had ik wat last van verkeer, waardoor ik hem niet kon passeren. Dat probleem had ik bij de tweede stop niet en toen lukte het dus wel," aldus de Fin. "Het waren een paar zware weken, maar dat had ik ook wel een beetje verwacht. We blijven hard werken en we zijn er nog lang niet. Hopelijk kunnen we dit doorzetten op Silverstone."

Wereldrecord: 400 voeten de lucht in

Icoon OpmerkelijkOngeveer 200 yogafanaten hebben dit weekend in Berlijn een nieuw wereldrecord gehaald. Ze gingen tegelijkertijd op hun kop staan, waardoor er zo'n 400 benen richting de hemel wezen. Het exacte aantal moet nog vastgesteld worden.

De wereldrecordpoging vond plaats tijdens het Berliner Yoga-Festival. Onder het motto 'Feet up in the air' kwamen verschillende yogabeoefenaars samen. Of het record opgenomen wordt in het Guinness Book of Records is overigens nog de vraag. Er was geen officiële afgevaardigde van Guinness aanwezig. Wel heeft de organisatie foto's gemaakt, waarmee men het record denkt te kunnen bewijzen.

Yoga - wereldrecord
Voeten yogafanaten wijzen richting de hemel

[NK atletiek] Van Assendelft snelste op 100 meter

Pascal van Assendelft is de nieuwe Nederlands kampioene op de 100 meter bij de vrouwen. Tijdens het NK in Amsterdam snelde ze met 11.79 naar de beste tijd. Daarmee bleef ze Femke van der Meij (11,88) en Kristel Spierenburg (12,08) voor.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Gert-Jan Liefers ging de titel op de 1.500 meter bij de mannen naar Bram Rouwen. De Achterhoeker liep de anderhalve kilometer in 4.08.09. Luc Schout en Bas Eefting eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Hoe maak je Fifa beter dan PES?

De FIFA serie van EA heeft de laatste paar jaren enorm geleden onder de vermeende superioriteit van Konami's Pro Evolution Soccer. De fansite FIFPlay probeert de managers bij EA een stukje op weg te helpen door users te laten denken over eventuele verbeteringen voor de serie. De site blijkt populair want er zijn al meer dan 5600 suggesties ontvangen waaronder veel nuttige, maar ook een berg aan komische opmerkingen.

Veel users smeken om een uitbreiding aan toernooien en teams door het ontbreken van clubs uit hun eigen land. Terwijl er ook hele orginele ideeën binnenkomen als het implementeren van zaalvoetbalwedstrijden of een practice mode voor twee spelers.

Hier zijn een aantal van de wat meer komische reacties.
- "make it better"
- "Streakers !!!!"
- "Seeing as EA has vast amounts of money, buy out the people who make pro evolution and apply the fifa licence. "
- "More graphics please! "

Je kunt de rest van de reacties hier bekijken. Natuurlijk kun je daar ook zelf je suggesties delen.

Will Wright uit kritiek op vele vervolgen en klonen games

In een interview met Stern.de heeft de man achter SimCity en The Sims zich uitgesproken tegen de vele sequels en klonen die de gamesindustrie produceert. Hij waarschuwde zijn mede gamedesigners dan ook en zei dat ze moesten innoveren wilden ze op de lange termijn ook nog succes hebben. Wright liet weten van mening te zijn dat de gamesindustrie het te graag op safe speelt en dat er gewoonweg te veel games zijn. Volgens hem floppen daarom een groot aantal goede games.

Momenteel is Will Wright bezig met Spore, de evolutiegame die alom geprezen wordt om zijn originaliteit. Een video van deze game vind je hier. Stern.de vroeg Wright dan ook of het zinvol zou zijn om ooit een sequel te maken op een game die dermate open-ended is als Spore. Wright zei er nog niet zeker van te zijn of dat wel zin had en dat bij een sequel de geldopbrengst niet zo belangrijk meer was.

Velen zullen nu Wright bekritiseren omdat er al een zeer groot aantal games in de "De Sims" franchise zijn verschenen. Wright liet echter weten al enige tijd niet meer werkzaam te zijn aan deze franchise. Andere producers binnen Electronic Arts hebben de ontwikkeling van deze franchise nu op zich genomen. Wright zei over het algemeen 5-6 jaar bezig te zijn met zijn franchises en vervolgens de verdere ontwikkeling over te laten aan anderen.

Het hele interview vind je hier .


Spore

Paul Bosvelt naar TOGR

Menig amateurvoetballer bij de lagere senioren in de regio Rotterdam zal hopen dat zijn team wordt ingedeeld bij TOGR 4 of 5. Want in één van die twee teams komt namelijk ex-international Paul Bosvelt te spelen.

De 37-jarige Bosvelt, die in zijn lange loopbaan bijna 500 competitieduels speelde voor achtereenvolgens Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en SC Heerenveen, heeft overschrijving aangevraagd naar TOGR. De middenvelder zal met vrienden en bekenden uit Barendrecht in een lager elftal van de vereniging uit Charlois gaan spelen.

TOGR-voorzitter Ad van der Poort bevestigt de komst van Bosvelt, maar stelt direct dat de middenvelder niet met het eerste zal gaan meedoen: "Paul wil niet meer trainen en heeft geen zin te moeten spelen tegen voetballers die zich ten opzichte van hem willen bewijzen. Het wordt dus het vierde of het vijfde, een vriendenteam," aldus Van der Poort.

[NK atletiek] Hoogmoed pakt titel 100 meter

Met groot machtsvertoon heeft Guus Hoogmoed vanmiddag bij het Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam de titel op de 100 meter veroverd. De Amsterdamse sprinter won in een tijd van 10,26 seconden, bij een tegenwind van 1,6 m/s.

Hoogmoed versloeg met duidelijk verschil titelverdediger Caimin Douglas, die met een tijd van 10,40 tweede werd. Het brons ging naar Brain Mariano in 10,54.

Eelco Veldhuijzen werd Nederlands kampioen op de 400 meter horden. De atleet van Clytoneus zegevierde in 50,77 seconden. Veldhuijzen bleef titelverdediger Vincent Kerssies voor.

Bij de vrouwen werd Tamara Ruben op de 400 meter horden de opvolgster van de geblesseerde Marjolein de Jong. Ruben had in de eindstrijd geen enkele concurrentie en won in 57,92, een nieuw persoonlijk record.

[gerucht] Epic en Sony bezig aan PlayStation exclusive?

Vorige week werd bekend dat Epic samen met Sony druk bezig is de Unreal 3.0 Engine beter aan te laten sluiten op de hardware van de PS3. Nu heeft 1UP in één van haar podcasts bekend gemaakt dat deze samenwerking niet alleen daarbij blijft. 1UP beweert namelijk dat Epic op dit moment bezig is aan een PS3-exclusive.

Mark Rein van Epic zei onlangs nog dat er geen PS3-exclusive in de planning staat, omdat de concurrentie ten tijde van een eventuele launch te groot zou zijn. Is Epic teruggekomen op haar beslissing, of gaat het hier om een losse flodder van 1UP?

FOK!tv: Wat doe jij voor een FOK!shirt

FOK!tv bezocht de Karaokemeet in Den Haag en nam een stapel gloednieuwe FOK!shirts mee. Dat ze gewild zijn bleek toen ze als warme broodjes van hand tot hand gingen. Verder spraken we drie Haagse meisjes die best LIVE op FOK!tv wilden. Wil jij ook een FOK!shirt winnen? Misschien komen we komende maand wel jouw kant op. En tot die tijd volg Enters advies: Allemaal kijken, niet zeiken.

Geruchten rondom S.T.A.L.K.E.R.

Op het web doen geruchten de rondte dat de first person shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl wel eens een extra vervolg zou kunnen krijgen in de vorm van een prequel. Eerder werd al bekend dat de game een gewone sequel krijgt. Ontwikkelaar GSC Game World zou deze prequel al tonen op de E3 beurs die later deze maand plaats vindt. GSC Game World zou al de eerste twee levels van de game voltooid hebben voor de presentatie op de nog altijd belangrijke beurs. In deze test levels zou men tevens de faction war werkend hebben. Dit houdt in dat de verschillende partijen die zich in de game ophouden ook actief onderling zullen strijden voor hun belangen.

Ook gaat er het gerucht dat deze prequel gebruik zou gaan maken van DirectX 10, men zou al volop bezig zijn met het programmeren van een renderer voor de laatste API van Microsoft die enkel aanwezig is in Windows Vista. De prequel zal echter nog steeds gebruik maken van dezelfde engine als S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Russische websites speculeren over een release ergens in de lente van 2008. De sequel zou eind 2008 al verschijnen en zou gebruik maken van een andere engine, die men in licentie genomen zou hebben. Deze actie zou kunnen doelen op het verschijnen van deze sequel op consoles.

Ook kwam er nog iets naar buiten dat zeker waar is. Het is bekend geworden dat de float32 mod, een door een user gemaakte mod die zowel prestaties als beeldkwaliteit van S.T.A.L.K.E.R. verbetert, bij de officiële 1.0004 patch van de game zal zitten. Kun je niet wachten om deze mod te gebruiken dan kun je hier klikken voor de officiële website van de mod.

Maar er is nog meer nieuws voor de fans van het origineel. In de toekomstige 1.1 update zal men een free play modus toevoegen aan de game. In deze modus ben je niet gebonden aan de verhaallijn maar mag je proberen de beste Stalker in de zone te worden. Deze modus is echter niet zomaar de normale game minus de verhaallijn, de volgende dingen worden verbeterd of toegevoegd:

- The world of the game is completely under control of life simulation.
- Parameters of the simulation have been balanced for Freeplay.
- There will be no storyline missions in Freeplay.
- All levels up to and including Pripjat' will be available.
- All smart terrain has been unblocked! The simulation is no longer bound by any storyline scenes.
- The missions in the Freeplay mode are based on the mechanics of secondary quests from the regular game, but with new types of quests.
- Some new dialogs have been added.
- New types of quests are given by various factions - Stalkers, Freedom, Duty, Military, and characters - Dealer, Barman, Saharov.
- The game is for ratings, which are given out by the aforementioned factions and characters. There will be 7 ratings from each quest giver.
- Each new rating will be rewarded. Unique items will be among the rewards.
- New unique items and weapons have been added.
- The "top 100" rating has a new algorithm. Rating of all stalkers changes during the whole duration of the game. It is valuable now.
- PDA has expanded statistics - the number of enemies and monsters killed, weapons and ammo used, shooting efficiency, time spent in locations, artifacts found, items used, unique items found, and much more.


Screenshot van het origineel, waarvan je hier de review kunt vinden.

[GP2] Ho-Pin Tung : Zwaar en leerzaam weekend

In de tweede race van dit weekend in de GP2-klasse reed de Chinese Nederlander Ho-Pin Tung zondag naar een de zeventiende plaats nadat hij van de veertiende plek was vertrokken.

In de eerste hairpin na de start moest hij uitwijken, waardoor hij doorschoot en een paar posities verloor. Ondanks de 17e plaats is Ho-Pin Tung optimistisch voor de komende races op Silverstone en de Nürburgring. Hoewel op Silverstone het gebrek aan baankennis hem weer parten kan spelen. "Na de twee testdagen in Frankrijk op het circuit van ‘Paul Ricard’ is de balans van de auto goed, mijn vertrouwen in de auto groeit en dat heb je nodig om echt snel te kunnen gaan. Zowel ‘Paul Ricard’ als ‘Magny Cours lieten een sterke progressie in mijn rondetijden zien".


"Natuurlijk is het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Maar ik weet en ik voel dat het de goede kant opgaat. Mijn gebrek aan track time en baankennis vormen nog steeds een nadeel, maar het toenemen van het aantal racekilometers wordt mijn relatie met de auto beter. Aan het einde van de race zat ik er qua rondetijden goed bij. Dit laat zien dat baankennis essentieel is en dat de auto goed is." en de GP2-rookie voegt daar aan toe: "Het was een zwaar en leerzaam weekend."

Formule 1: Uitslag GP van Frankrijk

Icoon Formule 1Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. Felipe Massa eindigde als tweede, gevolgd door Lewis Hamilton en Robert Kubica. Nick Heidfeld maakt de top vijf compleet.

Bij het starten van de auto’s op de grid wil de motor van Adrian Sutil niet starten. Hij rent naar de pitstraat om van start te gaan in de reserve-auto. Bij de start weet Kimi Räikkönen Lewis Hamilton in te halen. In de eerste bocht tikt Anthony Davidson tegen Vitantonio Liuzzi aan, waardoor de Italiaan uitvalt. In de hairpin wordt Heikki Kovalainen in een spin geduwd door Jarno Trulli. Na de eerste ronde komen Trulli, Davidson en Kovalainen binnen. Alleen de laatstgenoemde verlaat de pits weer, de andere twee stappen uit.

Fernando Alonso, die inmiddels is opgeklommen tot de zevende plaats, vecht met Nick Heidfeld om de zesde plek. Hij doet een groot aantal pogingen, maar hij komt er niet voorbij. In ronde zestien komen zowel Hamilton als Alonso binnen voor een pitstop. De Brit valt terug naar plek zeven, de Spanjaard komt terug op twee plaatsen achter hem. Drie ronden later komt Massa binnen. Hij verliest alleen een plek aan zijn teamgenoot, en komt terug op plaats twee. Ook Sato, Fisichella en Kubica komen binnen.

Een ronde later maakt Rosberg zijn eerste stop. In ronde 22 komt Räikkönen, op dat moment de leider, binnen voor zijn pitstop. In ronde 29 maken Sutil en Albers in dezelfde ronde een pitstop, waardoor Albers even moet wachten. De Nederlander rijdt echter weg terwijl de tankslang nog in zijn auto zit. Hij trekt de complete slang mee, die losgaat bij de tankinstallatie. Hij rijdt er mee de pitstraat uit, en zet de auto daar stil.

In ronde 36 komt Hamilton binnen voor zijn pitstop, en gaat opnieuw weg op harde banden, het soort waar hij de hele race al mee rijdt. Alonso komt een ronde later binnen; hij gaat wel naar zachte banden. Met nog 27 ronden te gaan komt Massa binnen voor zijn stop, waarin hij wisselt naar de zachte banden. Twee ronden later komt Räikkönen binnen, en hij behoudt de leiding in de wedstrijd.
-
Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Uitslag Grand Prix Frankrijk

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. Felipe Massa eindigde als tweede, gevolgd door Lewis Hamilton en Robert Kubica. Nick Heidfeld maakt de top vijf compleet.
Bij het starten van de auto’s op de grid wil de motor van Adrian Sutil niet starten. Hij rent naar de pitstraat om van start te gaan in de reserve-auto. Bij de start weet Kimi Räikkönen Lewis Hamilton in te halen. In de eerste bocht tikt Anthony Davidson tegen Vitantonio Liuzzi aan, waardoor de Italiaan uitvalt. In de hairpin wordt Heikki Kovalainen in een spin geduwd door Jarno Trulli. Na de eerste ronde komen Trulli, Davidson en Kovalainen binnen. Alleen de laatstgenoemde verlaat de pits weer, de andere twee stappen uit.

Fernando Alonso, die inmiddels is opgeklommen tot de zevende plaats, vecht met Nick Heidfeld om de zesde plek. Hij doet een groot aantal pogingen, maar hij komt er niet voorbij. In ronde zestien komen zowel Hamilton als Alonso binnen voor een pitstop. De Brit valt terug naar plek zeven, de Spanjaard komt terug op twee plaatsen achter hem. Drie ronden later komt Massa binnen. Hij verliest alleen een plek aan zijn teamgenoot, en komt terug op plaats twee. Ook Sato, Fisichella en Kubica komen binnen.

Een ronde later maakt Rosberg zijn eerste stop. In ronde 22 komt Räikkönen, op dat moment de leider, binnen voor zijn pitstop. In ronde 29 maken Sutil en Albers in dezelfde ronde een pitstop, waardoor Albers even moet wachten. De Nederlander rijdt echter weg terwijl de tankslang nog in zijn auto zit. Hij trekt de complete slang mee, die losgaat bij de tankinstallatie. Hij rijdt er mee de pitstraat uit, en zet de auto daar stil.

In ronde 36 komt Hamilton binnen voor zijn pitstop, en gaat opnieuw weg op harde banden, het soort waar hij de hele race al mee rijdt. Alonso komt een ronde later binnen; hij gaat wel naar zachte banden. Met nog 27 ronden te gaan komt Massa binnen voor zijn stop, waarin hij wisselt naar de zachte banden. Twee ronden later komt Räikkönen binnen, en hij behoudt de leiding in de wedstrijd.

Met nog negentien ronden op de klok komt Lewis Hamilton binnen voor zijn derde stop. Zes ronden later valt Scott Speed stil en zet hem neer in de grindbak.

Klik hier voor een filmpje van Albers die zijn tankslang meeneemt.

Volledige uitslag:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:30:54.200
2 Felipe MassaScuderia Ferrari + 2.414
3 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 32.153
4 Robert KubicaBMW F1 + 41.727
5 Nick HeidfeldBMW F1 + 48.801
6 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 52.210
7 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes + 56.516
8 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 58.885
9 Nico RosbergWilliams + 1:08.505
10 Ralf SchumacherToyota Racing + 1 ronde
11 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Mark WebberRed Bull Racing + 1 ronde
13 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
14 Alexander WurzWilliams + 1 ronde
15 Heikki KovalainenRenault F1 + 1 ronde
16 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 2 ronden
17 Adrian SutilSpyker F1 + 2 ronden
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso versnellingsbak
- Christijan AlbersSpyker F1 uitval
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 crash
- Jarno TrulliToyota Racing crash
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso crash

[NK atletiek] Gestopte Vroemen pakt elfde titel

Simon Vroemen is voor de elfde keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de 3.000 meter steeplechase geworden. Met een tijd van 8.35,40 hield de 38-jarige atleet in Amsterdam de concurrentie ver achter zich.

Vorig jaar zette Vroemen een punt achter zijn carrière. Op het NK zou hij haas spelen voor Dennis Licht, maar die moest hem na 2.000 meter laten gaan.

"Een beetje aftrainen en dit meepakken, dat vind ik toch wel erg leuk. Ik wist: als ik het hoofd koel houd en rond de 8.50 loop, dan win ik. Ze lopen tegenwoordig nauwelijks nog onder de negen minuten," aldus Vroemen.

DVD: The Way I Spent The End of The World

Waar ze allemaal de laatste tijd vandaan komen is een raadsel, maar de festivals worden de afgelopen jaren plotseling overspoeld met kwalitatief hoogstaande Roemeense films. 4 luni, 3 saptamini si 2 zile van Christian Mungiu ging er bij het laatste filmfestival van Cannes zelfs vandoor met de Gouden Palm, zo ongeveer het hoogst haalbare dat een onafhankelijke filmmaker kan bereiken. In 2006 won 12:08 East of Bucharest in Cannes al de Caméra D'or, en ook The Way I Spent The End of The World van Catalin Mitulescu viel in de prijzen in de Franse badplaats. Hoofdrolspeelster Doroteea Petre ontving, volkomen terecht, de prijs voor beste actrice in de categorie Un Certain Regard.


Joyrider in golfkarretje gepakt

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige dronken man uit Amerongen heeft het gisternacht met de politie aan de stok gekregen nadat hij met een golfkarretje aan het joyrijden was in het Utrechtse Rhenen. Zijn bijrijder wist te ontkomen.

De politie laat vandaag weten dat tegen de joyrider proces-verbaal is opgemaakt, ondanks dat de man zei spijt te hebben van zijn daden. Justitie moet beslissen of de man wordt vervolgd.

Real Madrid heeft interesse voor Drenthe en Robben

Arjen Robben en Royston Drenthe staan beiden in de belangstelling van Real Madrid. De sportief directeur van de Koninklijke, Predrag Mijatovic, heeft dit gezegd.

"Robben is niet van deze wereld, een topklassespeler. We volgen hem al een jaar. Drenthe is een van de spelers voor de toekomst. Ik weet zeker dat veel teams hem in het oog houden. Wij doen dat sinds vorig jaar," aldus Mijatovic.

Madrid zal zich pas op de transfermarkt begeven als de nieuwe trainer is gepresenteerd. “We willen vooral jonge spelers. Liever 24-jarigen dan dertigers. Het is niet de bedoeling om elk jaar acht spelers aan te trekken en er tien te zien gaan.”

Kroon wil UCI-verklaring niet tekenen

Vooralsnog weigert Karsten Kroon de antidopingverklaring van de internationale bond UCI te ondertekenen. De Nederlander van CSC noemt het onlangs gepresenteerde document een 'mediastunt van de UCI'.

"Het slaat helemaal nergens op en dat staat me tegen," aldus Kroon wiens teamgenoten voorlopig ook weigeren te tekenen. "Het rammelt juridisch aan alle kanten. Elke rechtenstudent zal er om lachen. Ik denk dat geen renner dit graag heeft getekend, maar ze zijn allemaal onder druk gezet. Ik zal hierdoor wel in de problemen komen, dat zit er wel in," aldus de Nederlander.

Bikinishow in vliegtuigen Ecuador

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een Ecuadoraanse vliegtuigmaatschappij heeft een opmerkelijke manier gevonden om klanten te trekken: tijdens nationale vluchten lopen in de gangpaden modellen heen en weer die hun bikini's showen. Vliegtuigmaatschappij Icaro Air zet de modellen in op de route van de hoofdstad Quito naar de havenstad Guayaquil.

De show duurt in totaal zo'n 10 minuten per vlucht. In eerste instantie duurt de actie in totaal twee weken, maar bij succes wordt er wellicht een vervolg aan gegeven. En als we de directeur van Icaro Air mogen geloven is dat succes er: het aantal boekingen is volgens hem flink gestegen.

Icaro Air - modellen in bikini
Modellen leuken vliegreisjes Icaro Air op

Klose scoort bij debuut voor Bayern

Hij heeft net zijn handtekening onder het contract gezet, en Miroslav Klose heeft zijn eerste goal in dienst van Bayern München al weten te maken.

De topscorer van het wereldkampioenschap van vorig jaar kopte, tijdens een oefenwedstrijd tegen Sao Paulo in Hong Kong, de gelijkmaker binnen. Hamit Altintop, een andere nieuwkomer, zorgde even later voor de winnende treffer waardoor de eindstand 2-1 werd. Mark van Bommel speelde de gehele wedstrijd mee.

Artsen weigeren bevalling om hiv

Icoon MedischTwee dokters uit Noord-India zijn geschorst, omdat ze geweigerd hebben een vrouw met hiv te helpen tijdens haar bevalling. De echtgenoot heeft het kind uiteindelijk mee ter wereld helpen komen. Toen het koppel bij het hospitaal arriveerde weigerden de artsen direct om de vrouw te helpen.

Wel legden ze de man uit hoe hij zelf met de bevalling kon helpen. Nadat het jongetje was geboren werd de echtgenoot gedwongen de vuile lakens in brand te steken. De baby bleek niet hiv-positief te zijn. De artsen worden vervolgd wegens plichtsverzuim. Zij riskeren hun vak niet meer te mogen uitoefenen.

Met dank aan RadioSlut voor de submit.

Levenslang voor huurmoord op baby

Icoon JustitieEen vrouw uit Zuid-Afrika moet levenslang de gevangenis in, omdat ze een aantal mannen had ingehuurd om de baby te vermoorden die haar vriendje aan een vorige relatie had overgehouden. Jordan-Leigh Norton, het zes maanden oude kindje, werd in juni 2005 vermoord. Het was de eerste huurmoord op een baby in de geschiedenis van Zuid-Afrika.

De vrouw, Dina Rodrigues, had twee mannen en twee minderjarige jongens ingehuurd om de moord te plegen. De mannen kregen levenslang en de twee jongens moeten vijftien jaar zitten. Het moorddrama hield Zuid-Afrika lange tijd in zijn greep. De opdrachtgeefster en het slachtoffer waren beiden blank en afkomstig uit gegoede kringen. Jaarlijks worden in Zuid-Afrika 1.100 kinderen vermoord. Meestal gaat het om daders en slachtoffers met een donkere huidskleur.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Vliegtuigje boort zich in huis: 2 doden

Een klein vliegtuigje heeft zich in een huis geboord. Daarbij kwamen de piloot en een bewoner van het huis om het leven. Het ongeval vond plaats in het Amerikaanse stadje Conway. Een andere inzittende van het vliegtuigje en iemand die zich in het huis bevond overleefden het ongeluk. Over hun toestand is niets bekend.

De crash gebeurde gisteren in de buurt van het vliegveld van Conway, op veertig kilometer ten noorden van Little Rock in de staat Arkansas. De politie meldt dat het een ongeluk was. Waarschijnlijk trachtte de piloot op de luchthaven te landen. De woning ligt op 150 meter van het vliegveld. Het vliegtuigje is een Cessna 500 Citation. Na het ongeluk vatte de woning vlam. Het duurde twee uur voordat het vuur was geblust.

Gomez en Fernandes winnen EK triatlon

De Spanjaard Javier Gomez heeft bij de heren de Europese titel triatlon op de olympische afstand veroverd. Bij de dames was de Portugese Vanessa Fernandes voor het derde jaar op rij de sterkste.

De heren maakten er in het Deense Kopenhagen een spannende race van. Pas in de slotkilometers wist Gomez de Duitsers Frodeno en Unger van zich af te schudden.

De 21-jarige Fernandes had op de meet 46 tellen over op haar concurrente Kate Allen uit Oostenrijk. De beste Nederlandse was Birgit Berk, die op 3 minuten en 39 seconden van Fernandes op de 17e plaats eindigde.

Killy stapt uit organisatie WK ski

Skilegende Jean-Claude Killy is niet langer betrokken bij het WK alpine in 2009. De Fransman was voorzitter van het organisatiecomité, maar hij vindt dat de voorbereidingen voor het evenement in zijn woonplaats Val d'Isere veel te langzaam verlopen.

De wereldkampioenschappen moeten in 2009 van 3 tot 15 februari plaatsvinden. "Ik heb maandenlang gezegd dat we op moeten schieten, maar er gebeurt maar niets. Ik hoop dat mijn ontslag een schokeffect teweeg brengt”, aldus de voormalige olympisch kampioen.

Nederland groeit dankzij suppletie

Grote inpolderingen zijn verleden tijd. Desondanks groeit Nederland elk jaar een beetje. Dat komt doordat Nederland sinds 1990 met zandsuppletie probeert de kustlijn te behouden. Dat suppleren is zo'n succes dat de kust nu zelfs natuurlijk groeit.

In 1990 besloot de Tweede Kamer dat de Nederlandse kustlijn gehandhaafd moest worden. Doel was ons land niet kleiner te laten worden. Die kans bestond omdat de golven op de Noordzee de stranden en duinen deden afkalven. Rijkswaterstaat begon met zandsuppletie, ofwel het opspuiten van aangetaste stranden en duinen.

''Zonder suppletie waren duinen in zee verdwenen'', aldus Kees Boer, coördinator zandsuppletie bij Rijkswaterstaat vandaag.


Zandsuppletie bij Egmond aan Zee

Pamela Anderson: tv maakt borsten groter

Icoon ShowbizzVoor veel mannen was ze ten tijde van Baywatch hét sekssymbool en dat dan toch vooral vanwege de omvang van haar boezem. Maar, zo heeft Pamela Anderson nu verklaard, in het echt zijn haar borsten helemaal niet zo groot. "De televisie maakt mijn borsten groter", aldus de vandaag 40 jaar geworden Anderson.

"Echt waar. Als ik mezelf op het televisiescherm zie, denk ik altijd: 'Jeetje, wie is dat dan?'. De boel verdubbelt zich op tv!", aldus Pamela in een interview met het tijdschrift Gala.

In het interview spreekt Pamela ook tegen dat ze een naïef dom blondje is. Ze heeft zichzelf die stempel opgeplakt om carrière te maken. "Er zijn gelukkig ook genoeg mensen die doorhebben dat wat ik doe eigenlijk een soort van Pop-Art is", laat Anderson optekenen.

Pamela Anderson
In het echt dus stukken kleiner...

[GP2] Uitslag race 2 Magny-Cours

Na de dramatische crash gisteren van Ernesto Viso werd het alsnog een goed weekend voor het team van Racing Engineering. De Spanjaard Javier Villa behaalde vandaag voor het team zijn allereerste GP2 overwinning.

Nadat de leider in de wedstrijd, Nicolas Lapierre, in de zestiende ronde vermoedelijk met een remdefect in de Adelaide hairpin van het strijdtoneel verdween, kwam Villa aan de leiding en die stond hij ook niet meer af.

Luca Filippi eindigde als tweede, de winnaar van gisteren, Giorgio Pantano, als derde. Na een aanrijding met Adrian Zaugg viel Bruno Senna naar de negende plek terug, maar eindigde na een duel met Nakajima in de laatste bocht uiteindelijk toch nog als zevende.

Toeters

Ergens diep in de genen van mannen zit iets verstopt waardoor wij blij worden van alles wat herrie maakt, of het nu een automotor of een homecinema is, dat maakt niets uit.

Of je loopt door de lokale bouwmarkt en dan kom je bij de deurbellen uit, ik ben vast niet de enige man die dan alle deurbellen uitprobeert.

Dus je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik website over toeters tegenkwam, klinkt saai maar er staan allerlei voorbeelden van de toeters die ze maken, en voor de liefhebbers, ze zijn in MP3 dus je hebt er nog een mooie beltoon aan ook.

Timesplitters 3 wordt PS3 exclusive?

Vorige maand vertelde de CEO van Ubisoft dat er een exclusieve PS3-game in ontwikkeling zou zijn. Details werden nog niet bekend gemaakt, en veel mensen dachten dat Haze de PS3 'exclusive' zou zijn.

Deze game is echter niet totaal exclusief voor de PS3 en zal later nog verschijnen op de Xbox 360 en de PC. Het Britse magazine OPM UK wist nu te melden dat de game TimeSplitters 3 wel exclusief op de PS3 zal verschijnen. Net als het Katamari-verhaal is ook dit slechts een gerucht en Ubisoft wilde niet reageren. In dit geval zullen we ook moeten afwachten of dit gerucht op waarheid berust.

TimeSplitters Future Perfect op de PlayStation 2.

[Gerucht] Beautiful Katamari naar de Wii en niet naar de PS3?

Er gaan al een tijdje geruchten over Beautiful Katamari en het grootste gerucht is het feit dat het een Xbox 360 (timed) exclusive zou zijn. Er gaat nu een ander gerucht de ronde: Namco zou de PS3-versie van Katamari geheel in de prullenbak gegooid hebben en in plaats daarvan met een Wii-versie komen van het spel.

De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar Namco schijnt een aantal problemen tegen gekomen zijn tijdens de ontwikkeling van Katamari voor de PS3. Gekoppeld met de mindere verkopen van de PS3 zou Namco ertoe hebben besluiten om de PS3-versie te cancellen. De 360-versie zou niet zomaar te porten zijn naar de Wii, waardoor het spel geheel opnieuw ontworpen zal gaan worden voor de Wii. Wat weer goed aansluit op de geruchten over de timed exclusive 360-versie.

Voorlopig is dit echter nog een gerucht en Namco wilde geen commentaar geven. Het is dus even afwachten of Beautiful Katamari echt naar de Wii zal komen.

Met dank aan Depax en Sannr voor het submitten van dit nieuws

Clown Bassie slaat terug

Icoon ShowbizzClown Bassie, Bas van Toor, heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen de vader die hem ervan beschuldigt zijn 10-jarige zoontje te hebben mishandeld. De normaal olijke clown springt nu bijna uit zijn vel van woede. In De Telegraaf zegt hij vandaag: ''Ik heb niet geslagen. En niemand aan de oren getrokken. Dit is een reputatieschade van jewelste. Er komt een claim aan van 5.000 euro die aan een goed doel wordt overgemaakt. Dit laat ik niet over mijn kant gaan.''

Volgens de aangifte tegen Van Toor zou hij als clown Bassie op de kermis in het Brabantse Berkel-Enschot de 10-jarige knaap aan zijn oor hebben gepakt en excuses hebben geëist toen de jongen aan zijn pruik trok. De vader van de jongen constateerde dat het oor van zijn zoon blauw was en dat er een knobbeltje op zat. Bassie zou ook het 14-jarige vriendje van de jongen een tik in zijn gezicht hebben gegeven, hiervan is echter geen aangifte gedaan.

Bassie bestrijdt de gang van zaken die geschetst wordt door de vader: ''Ik werd hard aan mijn pruik getrokken. Ik draaide me om en riep tegen de jongen die dat deed: 'Hoepel op. Ben jij niet te oud voor deze ongein'. En tegen zijn moeder zei ik: 'Hij kan op zijn minst excuses aanbieden'. Rond half negen 's avonds, toen ik weg wilde gaan, kwam er plotseling een jongen van een jaar of vijftien op me af. Die brulde: 'Hee vuile klootzak. Vond je dat nou nodig om van die jongen excuses te vragen? Je was al een lul, maar ik vind je nu nog een grotere lul'.'' Volgens Bassie is zijn schoonzoon getuige geweest van het incident.

Van Toor zegt ook wel 'gek te zijn' om te gaan slaan: ''Iedereen kan tegenwoordig een filmpje maken met zijn mobiele telefoon en het op Youtube zetten. Dan gaat het de hele wereld rond.''


Alle aangiftes voor Bassie

[IRL] Uitslag Richmond

De Schot Dario Franchitti heeft zijn derde IRL-race van dit seizoen gewonnen. Een verregende training betekende dat de Schot vanaf pole mocht vertrekken en daarmee de basis legde voor de overwinning. Van de 250 ronden lag de Andretti Green-coureur er 242 op kop.

In een tamelijk saaie race was Franchitti duidelijk de beste. Onder een neutralisatie in de 64e ronde verloor Dario tijdelijk de leiding aan teamgenoot Tony Kanaan, maar na twee ronden greep hij direct weer de leiding. De Ganassi-coureurs Scott Dixon en Dan Wheldon eindigden respectievelijk als tweede en derde.

"Er was heel weinig grip, maar gedurende de avond werd die auto steeds beter, en dat maakte mij alleen maar sterker. Ik voelde die auto perfect aan, eigenlijk wilde niemand van zijn lijn gaan want dan verloor je toch wel erg veel grip," aldus Franchitti.

Franchitti verbeterde in Richmond het record van Buddy Lazier. Die reed in 2001 op Richmond ruim 224 ronden aan de leiding. Milka Duno maakte haar rentree in de IRL, maar gaf na 79 ronden met fysieke problemen op.

Iers of Zweeds team voor Utrecht in Intertoto

In de derde ronde van de Intertoto Cup zal FC Utrecht het op moeten gaan nemen tegen een opponent uit Zweden of Ierland.

Het Zweedse Hammarby IF versloeg in de eerste ronde van de Intertoto Cup KI Klaksvík van de Faroër Eilanden, terwijl Cork City na twee wedstrijden sterker bleek dan Valur Reykjavík uit IJsland.

Op 7 en 15 juli vechten de Zweedse en Ierse ploeg uit wie het uiteindelijk mag gaan opnemen tegen FC Utrecht. Op 21 of 22 juli speelt de Utrechtse ploeg eerst een uitwedstrijd tegen de Zweedse of Ierse tegenstander en een week later staat de wedstrijd in Utrecht op het programma.

Als de Utrechters als winnaar uit die tweestrijd komen, dan stromen ze door naar de tweede en laatste voorronde van het UEFA Cup-toernooi.

DVD: The Jetsons

De geschiedenis van The Jetsons is eigenlijk niet te vergelijken met andere series. Al in 1962 werd de animatieserie voor het eerst uitgezonden in de Verenigde Staten en een jaar later stopte de serie alweer na 24 afleveringen. Toch bleef het programma, over een gezin in de toekomst, bijzonder populair en Hanna-Barbera besloot in 1985 weer een reeks afleveringen te maken. Ook toen bleef de rentree maar van korte duur, want van de serie werden wederom maar twee seizoenen gemaakt. Wel werden de fans in 1990 nog blij gemaakt met een bioscoopfilm; deze is sinds kort op dvd te koop en er zijn zelfs plannen om in 2009 een live-action film uit te brengen van The Jetsons.

'Jihad Mickey' als martelaar gestorven

Icoon TelevisieDe Palestijnse kindervriend Farfour (Vlinder), een sterk op Walt Disney's Mickey Mouse gelijkende figuur, is de martelaarsdood gestorven. De afgelopen tijd leverde Farfour in een Palestijns kinderprogramma strijd tegen de joodse bezetters van Palestina. Ook keerde het figuurtje zich tegen de Verenigde Staten en riep het programma op tot de islamitische wereldheerschappij.

In de laatste aflevering zagen de kinderen hoe Farfour werd doodgeslagen door een Israëlische ambtenaar, gespeeld door een Palestijnse acteur, die zijn land wilde pikken. ''Farfour is de martelaarsdood gestorven toen hij zijn land probeerde te verdedigen. Hij is gedood door kindermoordenaars'', zei co-presentatrice Sara.

Het kinderprogramma werd uitgezonden door al-Aqsa, de televisiezender van de radicale Palestijnse organisatie Hamas. De propagandashow voor kinderen zou volgens de Palestijnse minister van Informatie Mustafa Barghouti al in mei van de buis worden gehaald, maar daar bleek niets van waar te zijn




Met dank aan RadioSlut voor de submit.

Mysterieus onderaards gebouw ontdekt

Icoon BizarArcheologen hebben bij de graftombe van de eerste Chinese keizer in de voormalige hoofdstad Xian een mysterieus onderaards gebouw ontdekt. Dat hebben de Chinese media vandaag bericht.

Het dertig meter hoge gebouw bevindt zich binnen het mausoleum van keizer Qinshihuang die China ruim 2200 jaar geleden op wrede wijze tot een eenheid smeedde. Zijn tombe wordt 'bewaakt' door achtduizend krijgers van terracotta.

Deskundigen denken dat het trapvormige gebouw, dat met behulp van scan-apparatuur is ontdekt, was bedoeld als onderkomen voor de ziel van Qinshihung.

Deskundigen hebben de nog niet uitgegraven tombe zes jaar lang bestudeerd met behulp van speciale apparatuur. De autoriteiten hebben geen toestemming gegeven om het bouwwerk uit te graven.


Het terracottaleger

Genesis na 15 jaar terug in Nederland

Icoon MuziekNet als bands als The Police, Crowded House, The Doors, Dolly Dots en Spice Girls heeft ook Genesis de instrumenten weer opgepakt. Phil Collins en zijn mannen hielden het eind jaren '90 voor gezien, maar treden nu weer samen op.

In deze bezetting geeft de groep vanavond het eerste Nederlandse concert in vijftien jaar, in de ArenA in Amsterdam.

De rockgroep wordt in 1967 opgericht door Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks en Anthony Philips. Collins komt er in 1970 bij, terwijl Philips dat jaar vertrekt. Zanger Gabriel verlaat de band in 1975. De eerste grote hit die Genesis in Nederland scoort, is Mama in 1983. Daarna volgen nog Land Of Confusion, No Son Of Mine, I Can't Dance (de eerste Nederlandse nummer 1-hit), Hold On My Heart en Jesus He Knows Me.

Collins, inmiddels een succesvol soloartiest, zegt zijn band in 1996 vaarwel. Gitarist Rutherford en keyboardspeler Banks gaan nog twee jaar door met Stiltskin-zanger Ray Wilson, maar deze bezetting blijkt niet zo succesvol als de oude. Tien jaar na zijn vertrek, maakt Collins bekend terug te keren op het oude nest. Ook drummer Chester Thompson en gitarist Daryl Stuermer doen weer mee. De Turn It On Again Tour 2007 loopt nog tot en met 14 juli. Daarna is Amerika aan de beurt.


Phil Collins

Football-games lopen soepeler op 360 dan op PS3

De zomer is in Amerika altijd belangrijk voor ontwikkelaars van American Football-games, in deze periode brengen ze namelijk deze games op de markt en begint de concurrentieslag tussen de verschillende bedrijven. Er staat veel op het spel, want in de VS worden altijd snel meer dan een miljoen exemplaren verkocht van de verschillende games. Het niet uitkomen van een meer bekende American Football-game op de DreamCast, zoals Madden, en wel op bijvoorbeeld de PS2 zou daar zelfs hebben meegewerkt aan het floppen van de console en het succes voor Sony.

Binnenkort komen EA en 2K Sports met hun seizoensgames, Madden NFL08 (EA), All-Star Football 2K8 (2K) en NCAA Football 08 (EA). Vervelend genoeg voor Sony is het dit keer voor hun geen voorkeurspositie, sterker nog, de PS3-versie van elke game zal niet zo soepel lopen als de 360-versie. Op Sony's console zullen ze draaien op 30 FPS, tegen 60 FPS op die van Microsoft.

Sony lijkt het weinig te interesseren, ze zeiden in een reactie dat ze al bewezen hebben dat games op 60 FPS kunnen lopen op een resolutie van 1080p op de PlayStation 3. Mocht een 3rd party ontwikkelaar dat niet lukken, dan moeten mensen maar met hen contact opnemen. 1Up deed precies dat, met de volgende reactie van Todd Sitrin, EA's vice president van marketing sports branding.

"We want to make sure that we give the best experience we can on each platform. In designing a game, there are all sorts of tradeoffs that include frame rate, visuals, features, AI, etc. Football is an extremely challenging sport to replicate because of the number of people on the field, their interaction, and the scope of the environments. As you can see, every company making a football game this year made a decision that the best experience for the Xbox 360 included 60fps whereas the best experience for the PS3 was 30fps. We certainly believe that both the Xbox 360 and PS3 versions are our football products are outstanding experiences and recommend that each gamer look at the entire experience, not just one aspect. We think they'll be very happy no matter which version of the game they play."

Helaas wilde 2K Sports niet reageren.

Ondanks de reactie van Electronic Arts, roept deze situatie, en met name Sony's manier van reageren, toch wat vragen op; Is Sony's console zo moeilijk om voor te ontwikkelen? Wat doet Sony om 3rd party ontwikkelaars bekend te maken met de architectuur van de PS3? En gezien hun reactie op de situatie, doen ze uberhaupt wel iets om de ontwikkeling voor andere ontwikkelaars makkelijker te maken?

Dave Karraker, Sony CEA's senior director van corporate communications, de man die ook de bovenstaande reactie van Sony gaf, postte een tijdje terug het volgende op zijn blog:

"If your game starts on Xbox 360 you will have to re-engineer aspects of the game to run properly on PS3. This means additional effort. Some developers have been complaining about this but I don't believe we can solve that. Xbox 360 is a different machine with good, but lower powered hardware in a different architecture. Developers have to view them as two different machines not as a common platform."

Het is begrijpelijk dat EA het wat makkelijker heeft met de Xbox 360. Ze ontwikkelen al flink wat langer voor dit systeem en de games zijn simpelweg een stapje meer dan hun voorganger, maar het is raar dat 2K Sports zoveel moeite heeft met de PS3. All-Star Football 2K8 wordt namelijk vanaf de grond af opgebouwd voor beide systemen. De vraag blijft dus, waar zit het probleem met ontwikkelen voor de PS3 dat deze bedrijven ondervinden?

Gas en stroom worden goedkoper

Icoon EconomieVanaf vandaag is gas en elektriciteit goedkoper geworden. De energiebedrijven hebben hun prijzen verlaagd vanwege de prijsdaling van ruwe olie. Gemiddeld is de besparing op jaarbasis 75 euro. Volgens UnitedConsumers.com verschillen de tarieven zo erg, dat jaarlijks tot 50 euro extra kan worden bespaard.

Van de vier grote energiebedrijven in Nederland: Eneco, Delta, Nuon en Essent- kent Nuon de grootste daling van de aardgastarieven. Nuon heeft het tarief voor aardgas met bijna 12,5 procent verlaagd. Delta heeft de elektriciteitstarief het sterkst laten dalen, namelijk 3,85 procent. Klanten die een contract hebben afgesloten waarbij de prijs voor een aantal jaar vast staat, profiteren niet van de tariefswijziging. Volgens UnitedConsumers hebben de energiebedrijven hun klanten ten onrechte laten denken dat de prijzen alleen maar zouden stijgen.

Een Kamermeerderheid stelde eerder deze week voor dat de energiebedrijven vierhonderd miljoen euro terugbetalen aan de klanten. De energiebedrijven hebben te veel geld gevraagd voor het transport van stroom en gas. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit is daarmee meer winst behaald dan normaal is. Maria van der Hoeven (minister van Economische Zaken) zegde toe het terugbetalen aan de orde te stellen bij de aandeelhouders van de energiebedrijven, namelijk de provincies en gemeenten. De provincies en gemeenten kunnen niet gedwongen worden het geld terug te geven omdat zij binnen de wet hebben gehandeld.

'Pas op in Groot-Brittannië'

Icoon TerrorismeHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders die naar Groot-Brittannië gaan, aangeraden voorzichtig te zijn op drukbezochte plaatsen, zoals markten en het openbaar vervoer. Deze plekken zouden doelwitten kunnen vormen voor terroristen. Verdachte personen en pakketjes moeten worden gemeld bij de plaatselijke autoriteiten.

Reizigers moeten ook rekening houden met vertragingen als gevolg van strenge veiligheidsmaatregelen vanwege de verhoogde terreurdreiging. Britse functionarissen kondigden zaterdag de hoogste alarmfase af. Er wordt rekening gehouden met nieuwe (pogingen tot) aanslagen.

Zaterdag reed een brandende auto een terminal op de luchthaven van Glasgow binnen. De auto zou met opzet een deur van de terminal hebben geraakt. Het vliegveld werd ontruimd en alle vluchten werden geannuleerd. Dezelfde dag waren er in Groot-Brittannië twee bomauto's onschadelijk gemaakt. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen.


Bron: SkyNews

'De Ridder terug naar Ajax'

Het begint erop te lijken dat Daniël de Ridder naar Ajax gaat. De talentvolle rechtsbuiten zou gisteren een gesprek hebben gehad met technisch directeur Martin van Geel en trainer Henk ten Cate over een eventuele terugkeer.

De 23-jarige aanvaller liet eerder deze week zijn contract bij Celta de Vigo ontbinden. Beitar Jerusalem en Birmingham City toonden eerder al interesse in De Ridder, maar Ajax lijkt de belangrijkste gegadigde om de vleugelaanvaller in te lijven.

Door blessures speelde De Ridder het afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden voor Celta. De Amsterdammer speelde in twee seizoenen tijd slechts twintig wedstrijden voor de Spanjaarden.

Vreven naar Sint-Truiden

Stijn Vreven speelt komend seizoen in de Belgische competitie voor Sint-Truiden. Gisteravond bereikte de 33-jarige verdediger overeenstemming over een contract voor twee seizoenen. In de jeugd speelde de rechtsback al eens drie jaar voor Sint-Truiden.

Vreven moest na het afgelopen seizoen vertrekken bij ADO Den Haag, waar zijn contract deze zomer afliep. In 1993 debuteerde de Belg in het betaalde voetbal bij KV Mechelen. Na vier seizoenen vertrok hij naar AA Gent, om in 1999 bij FC Utrecht te tekenen. Voor Vreven een jaar geleden bij ADO tekende, speelde hij nog voor het Duitse 1. FC Kaiserslautern, Vitesse en Omonia Nicosi uit Cyprus.

Steeds meer 15-jarige rokers

Icoon OnderzoekSteeds meer 15-jarigen beginnen met roken. Ongeveer 18 procent rookt met enige regelmaat een sigaretje, en dan voornamelijk jongens. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO. Het aantal nam tussen 2002 en 2005 juist af tot 15 procent.

Winkeliers mogen sinds de nieuwe tabakswet geen sigaretten of shag verkopen aan jongeren onder de 16 jaar. Toch blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 71 procent van de jongeren nooit naar de leeftijd gevraagd word. Ook mag meer dan de helft van hen gewoon roken op het schoolplein.

Overigens is het wel zo dat het totaal aantal jongeren dat rookt langzaam afneemt.

Venezuela dicht bij kwartfinale Copa America

Venezuela heeft gisteren verrassend de tweede wedstrijd in de strijd om de Copa America met 2-0 van Peru gewonnen. Uruguay won met 1-0 moeizaam van Bolivia.


Eerder deze week maakte Peru veel indruk door Uruguay met 0-3 te verslaan. Tegen Venezuela maakte de formatie van spits Jefferson Farfan geen enkele kans. Al na een kwartier werd Pedro Alexandro Garcia met rood van het veld gestuurd, waarna Venezuela het duel na rust besliste via goals van Cichero en Arismendi.

Venezuela heeft nu in het laatste groepsduel tegen Uruguay aan een punt voldoende om de kwartfinale te bereiken.

Matthäus wil naar Bayern

Lothar Matthäus wil trainer worden van zijn 'oude liefde' Bayern München. Onlangs werd hij op straat gezet door het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.


Om verschillende redenen stapte de Duitse recordinternational de laatste jaren voortijdig op bij vijf verschillende clubs. De wereldkampioen van 1990 ziet dat niet als een nadeel. "Ik weet dat ik overal wat bereikt heb. Daarom heb ik er vertrouwen in dat ik het ook op het hoogste niveau aankan. Ik heb een sterke band met Bayern en zou er graag nog een keer als trainer aan de slag gaan", aldus Matthäus die achtereenvolgens bij Rapid Wien, Partizan Belgrado, het nationale elftal van Hongarije, Atlethico Paranaense en tot voor kort bij Salzburg werkzaam was.

Bayern-preses Beckenbauer noemde Matthäus onlangs trainer van de toekomst voor de Duitse club.

Australië doet vertrouwen op voor Azië Cup

Australië heeft een oefenwedstrijd, ter voorbereiding op de strijd om de Azië Cup, met 3-0 gewonnen van Singapore.

Na een doelpuntloze eerste helft, waren het Mark Viduka (2) en Harry Kewell die trefzeker waren. Na een jaar afwezigheid maakte laatsgenoemnde zijn rentree bij de Soceroos.

Australië debuteert op 8 juli tegen Oman in de Azië Cup. Groep A bestaat verder uit mede-organisator Thailand en Irak.

CD: Xavier Rudd - White Moth

Vorig jaar zat Xavier Rudd nog op Lowlands in de kleine Lima tent. Nee, niet stond, maar zat. Hij heeft voor zijn live-optredens namelijk een hele stellage waar talloze instrumenten aan zijn bevestigd, onder andere djembés, didgerido's, gitaren, een stomp box en harmonica's staan er op die manier voor zijn neus. Het is een indrukwekkend fenomeen om naar te kijken en live klinkt het heel erg relaxed. Maar live is hier nu verder even niet ter sprake, Xavier Rudd heeft namelijk weer een nieuw album uit: White Moth

Tegenvallende kwalificatie Toro Rosso

In de vrijdagtrainingen waren de beide Scuderia Toro Rosso-coureurs nog erg snel, maar in de kwalificatie bleven Scott Speed en Vitantonio Liuzzi hangen op de vijftiende en de zeventiende plek.

"Ik had ook niet op een herhaling van vrijdag gerekend. Ik blijf alijd met mijn beide benen stevig op de grond. Ik had wel een goede run in de eerste kwalificatie. Ik worstelde alleen met het vinden van grip in de langzamere bochten en dat werd erger tijdens de tweede kwalificatie. In de snelle bochten gaat het wel goed," aldus Speed.

Volgens Liuzzi reed een Spyker F1-auto hem in de weg. "Ik had vooral last van verkeer. Ik hoopte op een veel betere plek op de startgrid, maar ik kon geen goed gat vinden. Er reed op een gegeven moment een Spyker F1-coureur voor mij, die mij heel erg veel tijd heeft gekost. Het was ook een rommeltje in de pitstraat. Onze buren bleven maar naar binnen komen en naar buiten gaan, en veroorzaakten daarbij telkens een verkeersopstopping."

[NK atletiek] Wederom goud Smith

Voor de zesde maal op rij is Rutger Smith Nederlands kampioen geworden bij het discuswerpen. De atleet gooide tijdens het NK Atletiek in Amsterdam 63,63 meter, bijna vier meter verder dan de nummer twee, Erik Cadee.

Yvonne Wisse won bij de vrouwen het verspringen door als enige deelneemster de zesmetergrens te passeren. Bij de mannen won Joost van Bennekom met een sprong van 7,28 meter. Rianna Galiart won het polsstokhoogspringen bij de vrouwen.

Arrow Classic Rock vervangt Caz!

Icoon RadioOp de FM-frequenties van Caz! is sinds 00.00 uur vannacht Arrow Classic Rock te horen. Arrow nam onlangs de frequenties over van SBS. Tot nu toe zond de rockzender uit via de middengolf. Wat er nu met die frequentie gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Caz! blijft te horen via de kabel, Digitenne, satelliet en Internet. Arrow zorgt ook voor die uitzendingen, want het radiostation nam Caz! in z'n geheel over.

Caz! begon een jaar geleden als opvolger van Yorin FM. Afgelopen maand werd al bekend dat de dj's Timur en Marc de Hond het station verlaten.

Vanaf nu rookverbod in Verenigd Koninkrijk

Sinds 07.00 uur Nederlandse tijd is het in het Verenigd Koninkrijk verboden om te roken op openbare plaatsen. Een nieuwe wet werd vanochtend van kracht in Engeland wat het rookverbod regelde. Na Wales, Noord-Ierland en Schotland is nu dus heel het Verenigd Koninkrijk rookvrij op publieke plaatsen.

Op veel plekken waren speciale feestjes georganiseerd om afscheid te nemen van de sigaret in het café. Maar volgens de nieuwe Britse minister van volksgezondheid is de juiste beslissing genomen. "Een rookvrij land bevordert de gezondheid van duizenden mensen, zorgt dat de verleiding om te roken afneemt en spoort mensen aan om te stoppen met roken."

Minister Ab Klink heeft aangekondigd dat het rookverbod in Nederland op 1 juli 2008 ingevoerd zal worden in de horeca.

Britse politie pakt verdachten bomauto's op

Icoon MisdaadDe Britse politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de vondst van twee bomauto's, gisteren en eergisteren in Londen. Ze werden opgepakt op een snelweg in de buurt van Liverpool. Over de verdachten is niets bekendgemaakt.

Gisteravond legde de Schotse politie een verband tussen de mislukte aanslag op het vliegveld van Glasgow en de bomauto's die in Londen werden ontdekt. Een auto reed gistermiddag de hoofdingang van de luchthaven van Glasgow binnen, kwam tot stilstand en vloog in brand. Een van de inzittenden ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. Op zijn lichaam werd een ontstekingsmechanisme gevonden, waarna besloten werd het ziekenhuis te evacueren.

De politie heeft verder geen details verstrekt over die vondst en de verdachte.

[WK-20] Brazilië onderuit

In de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap onder de 20 is Brazilië er niet in geslaagd te winnen van Polen. Titelverdediger Argentinië stelde eveneens teleur, en kwam niet tot scoren tegen Tsjechië.

In het Canadese Montréal trad de Braziliaanse formatie aan, met enkele hoog aangeschreven talenten. Toch was het Polen dat de wedstrijd in handen had, en kwam via een vrije trap van Grzegorz Krychowiak. Even later moest Real Madrid-jeugdspeler Krzysztof Król namens Polen met zijn tweede gele kaart naar de kant. De Brazilianen konden echter niet de wedstrijd naar hun hand zetten, en kwamen het doelpunt niet meer te boven.

In dezelfde groep wisten de VS een onverdiend punt te behalen tegen Zuid Korea. Nadat de Aziaten via Young Sung Shim de lat raakten, scoorde Danny Szetela namens de VS, waar de Nederlander Thomas Rongen als bondscoach optreedt, de openingstreffer uit een counter. Zuid Korea was veel beter, maar kwam slechts tot één goal. Young Rok Shin maakte nog voor rust de gelijkmaker.

Titelverdediger Argentinië ontmoette het jeudgteam van Tsjechië in Ottawa. Met onder meer bekende spelers als Sergio Agüero (Atlético Madrid) creëerden de Argentijnen kans op kans, maar de doeltreffendheid was er niet. Het duel eindigde in een teleurstellende 0-0, ondanks legio mogelijkheden voor beide ploegen.

Ook in de andere wedstrijd in deze groep, tussen Noord Korea en Panama, werd het publiek niet op goals getrakteerd. Vooral via aanvoerder Gabriel Torres waren de Midden-Amerikanen af en toe dichtbij, maar doelman Kwang Min Ju was meermaals alert.

Uitslagen:

Polen - Brazilië 1-0
23' Krychowiak

Verenigde Staten - Zuid Korea 1-1
16' Szetela 1-0
38' Shin 1-1

Noord Korea - Panama 0-0

Argentinië - Tsjechië 0-0

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.