[Giro] Petacchi wint zevende etappe

De zevende etappe in de Ronde van Italië is gewonnen door Alessandro Petacchi. De renner van de Milram ploeg was na 254 kilometer de snelste in de massasprint. De etappe van vandaag was de langste van de hele ronde en ging van Spoleto naar Scarperia.

Rubens Bertogliati (Saunier Duval - Prodir), Benat Albizuri (Euskaltel-Euskadi), Fabien Patanchon (Française des Jeux) en Elio Aggiano (Tinkoff Credit Systems) gingen er vroeg in de wedstrijd vandoor en behielden lange tijd hun voorsprong. Aggiano was de eerste die af moest haken, op dat moment moest er nog zo’n zestig kilometer worden gekoerst. Op ongeveer twintig kilometer kwam het hele veld bijelkaar waarna de sprinters zich konden opmaken voor de eindspurt.

De finish van de etappe lag op het circuit Autodromo del Mugello, eigendom van Ferrari. Het peloton, met de sprintersploegen aan de leiding, reed in een lang lint over het circuit. Kort voor de meet plaatste Salvatore Commesso een aanval die geen stand hield, Fabian Cancellara deed ook een vergeefse poging waarna de sprinters hun werk konden doen. Daarin was Alessandro Petacchi de sterkste al kwamen Thor Hushovd en Paolo Bettini nog dichtbij.

Uitslag etappa

#RennerPloegTijd
1Alessandro PetacchiMilram6.14:14
2Thor HushovdCredit Agricolez.t.
3Paolo BettiniQuickstep - Innergeticz.t.
4Danilo NapolitanoLamprez.t.
5José JoaquinCaisse D'Epargnez.t.

Stand na de zevende etappe:

#NaamPloegTijd
1Marco PinottiT-Mobile23:44.32
2Hubert SchwabQuick Step+ 3.30
3Danilo di LucaLiquigas+ 4.12
4Franco PellizottiLiquigas+4.38
5Andrea NoéLiquigas+ 4.47
6Vincenzo NibaliLiquigasz.t
7Luid Felipe LaverdePanaria+ 4.49
8Andy SchleckCSC+ 5.05

Submitter:  Bron: FOK!sport