SOVS: "Play-offs direct afschaffen"

De SOVS, de Samenwerkende Organisatie Voetbal Supporters, vindt dat de play-offs in het betaalde voetbal in een negatieve spiraal verkeren en dat ze per direct moeten worden afgeschaft.

"Stoppen met al die overbodige wedstrijden, liever vandaag dan morgen", aldus interim-voorzitter Jurien Korzelius. "Over dit onderwerp bestaat bij alle aangesloten supportersverenigingen geen enkele verdeeldheid. De weerstand tegen de play-offs neemt onder het Nederlandse voetbalpubliek alleen maar toe. Wij blijven alle recente boycot-acties onder de supporters ook van harte steunen."

Korzelius laat verder weten dat de slechte bezoekers-aantallen van afgelopen weekend voor hem niet als een verrassing komen. "Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat er na een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten nog zo'n gekunsteld toetje achteraan komt. Het voegt vrijwel niets toe aan de competitie. De play-offs vormen één grote anticlimax, zeker na de spannende titelrace tussen PSV, Ajax en AZ. Er staat gewoon te weinig op het spel. Met de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League bijvoorbeeld heb je feitelijk nog niets in handen."