FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 mei 2007

Toeristen per abuis op Westelijke Jordaanoever

Vijftien Japanse toeristen die vakantie vierden in Israël, kwamen per ongeluk op een wel heel gevaarlijke vakantiebestemming terecht. Ze kochten een kaartje voor de bus omdat ze de stad Afula wilden bezoeken. Ze spraken de 'L' echter uit als een 'R', waardoor ze per ongeluk in Ofra terechtkwamen. En dat blijkt een Israëlische nederzetting te zijn op de Westelijke Jordaanoever, waar dood en verderf het gebied teisteren.

Toen de vakantiegangers arriveerden in het gebied, kregen ze van een veiligheidsagent te horen dat ze helaas geen hotel konden boeken in het gebied, omdat die er simpelweg niet zijn. Zo waren de Japanners dus genoodzaakt te overnachten in het zeer onveilige gebied. Gelukkig was men nog wel zo vriendelijk de toeristen niet de dupe te laten worden van terroristen, maar hen onderdak te bieden in een zwaarbeveiligd kamp in het gebied.

Na heel veel excuses, vervolgden de Japanners de volgende dag de reis naar Afula. Of ze dit keer wel goed zijn aangekomen, is niet bekend.

Serious Sam 3 komt er aan

De Kroatische developer Croteam heeft in een interview met het Kroatische gamemagazine GamePlay de eerste details van Serious Sam 3 bekend gemaakt.

Volgens Croteam gaat Serious Sam 3 een "military tactical-action shooter" shooter worden, met onder de motorkap de verrassend genaamde Serious Engine 3. De game zich ook in het heden ten dage afspelen, en zal voorzien zijn van "in your face" actie en zal realistische, bloederige en gewelddadige momenten aan snelle actie verbinden.

Een uitgever is nog niet bekend gemaakt, maar gezien de geschiedenis van Croteam wordt verwacht dat 2K Games de game naar de schappen zal brengen.


De niet al te realistische voorloper van Serious Sam 3

[Giro] Brown verlaat Giro

Wielrenner Graeme Brown heeft de Ronde van Italië verlaten. De Australische spurter van de Rabobank gaf maandag in de derde etappe ziek op. Rabobank zal de tactiek voor de vlakke etappes moeten aanpassen door het verlies van de sprinter.

Graeme Brown capituleerde al snel in de koers. Al in de eerste kilometers van de etappe moest de Australiër braken. Dat ging door tot na de wedstrijd. "Natuurlijk zal hij ontgoocheld zijn”, aldus ploegleider Adri van Houwelingen "Dit is een domper. In etappes als vandaag maak je toch altijd kans met Graeme.”

Volgens Van Houwelingen hoeft Rabobank de strategie na de opgave van Brown niet te wijzigen. "Max van Heeswijk heeft soms ook zijn uitschieters en is dan in staat een etappe te winnen. Maar hij is geen rijder die je iets kan garanderen en dat kon Brown wel. Natuurlijk heeft het meegaan in ontsnappingen nu ook een hoge prioriteit gekregen.”

13-jarig meisje misbruikt door groepje jongeren

Icoon BuitenlandsIn Frankrijk is er onderzoek begonnen naar het misbruik door een groepje jongeren van een meisje van 13 jaar. Gedurende drie weken werd zij meerdere keren misbruikt. De jonge verdachten, waarvan sommigen jonger dan 15 jaar, zijn vastgezet op verdenking van "agressie en seksueel misbruik in groepsverband van een minderjarige onder de 15 jaar."

De feiten hebben plaatsgevonden in maart en april in Frankrijk, in Grenade-sur-Garonne, op ongeveer 30 kilometer van Toulouse. ‘Deze daden zijn criminele feiten en moeten voor het minderjarigengerecht komen, voor degene die jonger zijn dan vijftien jaar’, zegt procureur Paul Michel. ‘Sommigen zijn amper ouder dan het slachtoffer zelf,’ onderstreept hij. ‘Het slachtoffer is schoolgaande hier in de regio en is erg getraumatiseerd.’

Krajicek verslaat Mauresmo in dubbel

Michaëlla Krajicek heeft naast de tweede ronde in het enkelspel ook de volgende ronde in het dubbelspel bereikt. In Rome werd een Frans duo met daarbij Amelie Mauresmo werd verslagen.

Samen met haar Amerikaanse partner Meilen Tu versloeg Krajicek het Franse duo Severine Bremond en Amélie Mauresmo met 6-2 2-6 10-3.

In de volgende ronde staat het Nederlands/Amerikaanse duo tegenover het als zevende geplaatste koppel Nathalie Dechy/Mara Santangelo. Zij versloegen Gisela Dulko en Flavia Pennetta met 6-2 6-4.

[Update] Bomberman komt naar Xbox Live Arcade

Bomberman komt als Arcade-game naar de Xbox Live Marketplace.
De Belgische gamesite X-Power.be heeft er nu zelfs al een aantal screenshots van.

Er is nog geen officiële aankondiging gedaan, maar aan de echtheid van het beeldmateriaal is moeilijk te twijfelen.

Update:
Er is al meer informatie bekend over het spel en er zijn zelfs twee filmpjes verschenen. De game zal ergens in juni moeten verschijnen op de Xbox Live Marketplace en er zullen regelmatig nieuwe updates verschijnen. Er zullen ook veel toernooien georganiseerd worden en bomberman zelf is naar eigen wens aan te passen. Online zal het mogelijk zijn om met maximaal acht spelers een potje bomberman te spelen.

Om de maand zullen er een drietal nieuwe packs verschijnen met de volgende inhoud:

Eerste add-on pack (30 dagen na de LIVE release):
1 nieuwe Game Mode - Most Frags Mode
2 arena's: Air Ship, en een Las Vegas Level
10 nieuwe personages
5 Gamer Pics
1 Theme

Tweede add-on pack (60 dagen na de LIVE release):
Bomb Shelters
10 nieuwe personages
2 arena's: Race Level, en een Dreamland Level
5 Gamer Pics
1 Theme

Derde add-on pack (90 dagen na de LIVE release):
2 nieuwe arena's: Candy World en Inferno
10 nieuwe personages
5 Gamer Pics
1 Theme

Hoeveel dit alles mag gaan kosten is nog niet bekend.Heroïne verstopt in lading olijfolie

Icoon BizarIn de haven van Istanbul (Turkije) is circa 100 kilo heroïne aangetroffen. Deze lag in een vrachtauto tussen een lading olijfolie. De lading olie was voor Amsterdam bestemd. De aangetroffen heroïne zou zeker 2,8 miljoen euro waard zijn. Dit meldde het Turkse persbureau Anadolu vandaag.

In verband met deze vondst is de Turkse politie op zoek naar twee verdachten die mogelijk van Turkse afkomst zijn. Eerder deze week werd ook al een opmerkelijke drugsvondst gedaan in Nederland. Op luchthaven Schiphol werd een vrouw aangehouden met 1,5 kilo cocaine in het gips van haar gefingeerde gebroken been.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Denneboom speelt niet meer voor NEC

NEC zal in het vervolg van de play-offwedstrijden geen beroep meer kunnen doen op Romano Denneboom. De speler heeft namelijk een blessure aan zijn rechterknie, waardoor hij de resterende wedstrijden vanaf de tribune moet bekijken.

De afgelopen weken moest Denneboom de wedstrijden tegen Sparta ook al missen, vanwege dezelfde kwetsuur. Bovendien heeft de aanvaller zijn laatste wedstrijd voor de club uit Nijmegen gespeeld. Vanaf volgend seizoen speelt de 26-jarige clubtopscorer voor FC Twente.

CONI wil Basso schorsing opleggen

Het Italiaanse olympisch comité (CONI) heeft bij de nationale wielerbond het verzoek ingediend om Ivan Basso en Michele Scarponi een voorlopige schorsing op te leggen. Het duo wordt namelijk genoemd in het dopingschandaal omtrent de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

De schorsing zal van kracht blijven zolang de beruchte dopingzaak in behandeling is. Vorige week gaven Basso en Scarponi al toe dat ze betrokken waren bij de praktijken van dokter Fuentes. De antidopingcommissie van het CONI heeft de zaak nog in onderzoek. Tot die tijd zouden de Italiaanse renners niet mogen starten.

De aanvraag voor de schorsing ligt nu bij de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerfederatie. Zij zullen een oordeel moeten vellen of Basso en Scarponi hun wielercarrière voorlopig op een laag pitje kunnen zetten.

Nudistencampings willen jongeren trekken

Omdat de huidige bezoekers van nudistencampings er met het verstrijken der jaren ook niet knapper op worden, is men naarstig op zoek naar verjonging op de campings. Daarom probeert men nu jongeren naar de campings te lokken met fikse kortingen.

Het getoonde lichaamshaar op de Amerikaanse kampen vergrijst. De gemiddelde bezoeker is maar liefst 55 jaar, en daar liggen de meesten niet meer wakker van. Voordat er straks geen blootloper meer te zien is, is men op diverse campings een actie gestart om het publiek wat aantrekkelijker te maken. Jongeren tussen de twintig en dertig jaar jong mogen straks voor honderdvijftig dollar per jaar in hun blootje rondlopen, terwijl vijftigplussers vijfhonderd dollar moeten neertellen.

Volgens een nudiste op leeftijd is de teruglopende belangstelling te wijten aan het beeld dat de meesten hebben van nudisten. "Ze denken dat we allemaal hippies zijn", verklaart ze. Bij een recentelijk gehouden open dag konden ze het aantal bezoekers op één hand tellen. En omdat het die dag ook niet al te lekker weer was, gingen de bezoekers ook nog eens warm aangekleed het terrein op.

Toch hebben ze een nudist gevonden die nog graag eens terugkomt. De 27-jarige Robyn Maguire uit Connecticut voelde zich erg relaxt op de nudistencamping. "Anders dan in het normale leven kijken mensen je hier strak aan als ze tegen je praten."

Punten vierde ronde

De Grand Prix van Spanje werd opnieuw gedomineerd door Ferrari en McLaren, en Felipe Massa pakte zijn tweede winst van het seizoen. Wat dat voor de punten in de F1manager betekent, lees je hieronder.

We hebben maar liefst 42 rondewinnaars deze keer. Allemaal scoorden ze 354 punten. MaGNeT blijft echter -- zij het nipt -- aan de leiding in het totaalklassement, met 1018 punten. Hij wordt op de hielen gezeten door twaalf deelnemers, met ieder 1016 punten: Almighty, Binki, Burn, elbundy, Ferguras, MadKiloClosed, pekpyr, Psyduckie, Saev, Swink, tacokoek en Tha_BlonT.

Van de subleagues heeft Team holland de meeste punten gescoord: 354. Antropogenetica is tweede geworden met 336 punten en Racing Team X-fi heeft de derde plaats in deze ronde bemachtigd met 321 punten.

Dat betekent dat Team holland nu aan de leiding gaat van het totaalklassement, met 986 punten. Racing Team X-fi stijgt naar de tweede plaats met 935, ! ! ! Cloudbusters ! ! ! zakt met 928 punten naar de derde plaats.

De volgende wedstrijd is de Grand Prix van Monaco, over twee weken. Wisselen voor deze race kan tot 26 mei 00.01u.

Vrouw voetbalt met konijn

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige vrouw uit Houten is aangehouden, omdat ze een konijn heeft doodgeschopt. Eerst gooide ze de langoor met kooi en al uit het huis. De vrouw is gearresteerd voor dierenmishandeling.

Om 14.25 uur kreeg de politie een melding van een getuige binnen die een vrouw op een grasveld tegen een konijn zag schoppen. De getuige had ook gezien hoe de vrouw het dier uit huis had gegooid. Daarna haalde de 29-jarige vrouw de langoor uit de kooi om ermee te voetballen.

Het konijn bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw is zondagavond weer vrijgelaten. Justitie besluit nog over eventuele vervolging.
Met dank aan YubYub voor de submit.

Brandweer te voet in Tiel

De politie was er vlot bij, na de melding van een autobrand in Tiel gisteren. Alleen de brandweer liet nog op zich wachten. Toen de brandweer even later ook bij het brandende busje aankwam, keek men dan ook vreemd op toen de spuitgasten te voet poolshoogte kwamen nemen.

Even daarvoor had hun brandweerwagen een aanrijding gehad. Naast hun eigen rode auto, liepen er nog twee andere auto's averij op.

Gelukkig hadden de agenten ook een brandblusser in de auto, en wisten ze het vuur te overmeesteren. De brandweerlieden konden onverrichter zake weer huiswaarts keren, zo meldde het politiekorps Gelderland-Zuid vandaag.

Met dank aan Fireman voor de submit.

Prijsvragennieuws week 20!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win een pokertafel!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen weken weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met de prijswinnaars van de afgelopen twee weken:

PlayStation 2-game

Martijn85
DRIX
AngelNyn
DSanka


Spiderman 3-pet

meloveyou
ccaass
martijn500
Clau-dya1


Kaarten voor 'The Dutch Starcon'

Thegeronimo
Big_Poppa
dopegek


Eyemax LED Radio

krullebol87
jokry
Solon
Mr_Impulsief


Medinose

Am
Whizzkith
spertie
singlemetkids


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen komen er snel aan. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Forza 2 LE te pre-orderen

Sinds vrijdag 11 mei biedt Microsoft consumenten de mogelijkheid om de Limited Collectors Edition (LCE) van Forza 2 te bestellen. Dit kan zowel online bij verschillende retailers als in de winkel. Door het pre-orderen van de LCE van Forza 2 is de consument gegarandeerd van deze versie van Forza 2 op de releasedatum (8 juni) en ontvangt tevens een Forza 2 sleutelhanger en code om de Forza 2 Nissan 350 Z te unlocken.

Indien de consument voor de pre-order naar de winkel gaat vindt hij/zij een pre-order kit in het schap. Door €5,- aan te betalen mag de consument de pre-order kit (dummy doosje) houden, ontvangt de Forza 2 sleutelhanger en tevens de aanbetaling als korting op de LCE bij aankoop.

De LCE bevat naast een speciale verpakking, tevens een aantal extra auto's en een boekwerk over alle auto's in Forza 2 met rij-instructie.


Gauw pre-orderen!


Nederlanders massaal tegen toetreding Turkije

Icoon BuitenlandsBijna zeven op de tien Nederlanders is tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Enkel GroenLinks-stemmers zijn in grote meerderheid voor toelating.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. 67% is tegen de Turkse toedreding en 28% is voor. De overige vijf procent gaf geen mening. Van de mensen die GroenLinks stemmen wil 60% Turkije in de EU. Van de PvdA-stemmers is 47% voor toetreding en 45% tegen.

De meeste tegenstanders stemmen PVV en ChristenUnie. Respectievelijk 98% en 97% gaf aan het land niet bij de EU te willen. Daarna komen VVD-stemmers (79%), CDA-stemmers (77%) en SP-stemmers (61%).

Nederlanders staan sowieso steeds minder welwillend tegenover uitbreiding van de EU met welk land dan ook. Eurocommissaris van Uitbreiding Olli Rehn maakte wel bekend dat de EU juist van plan is de toetredingsonderhandelingen met Turkije uit te breiden.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

FOK!radio: Vrouwen nemen uitzending over

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het is nog altijd een mannenbolwerk en daar moet maar eens verandering in komen. Dus dachten een paar FOK!vrouwen: laten we FOK!radio vanavond maar eens overnemen. Het is dus vrouwenavond bij FOK!radio. MissHobje neemt de presentatie-plaats in van Nolius, die er dus vanavond niet zal zijn. De uitzending begint uiteraard weer om 20:00 uur.

MissHobje komt niet alleen. Ze neemt moderator Isabeau en ex-mod Liejannuh mee. Liejannuh was twee jaar lang moderator van het Travel-forum. Eind 2004 nam ze afscheid van de crew. Isabeau heeft nu zelfs twee fora onder haar hoede. Ze is mod van het Theater, Taal en Kunst-forum en van het Culinesse à gogo-forum (CUL). Mocht je dus nog kooktips nodig hebben, dan is vanavond je kans, aangezien MissHobje ook mod is van CUL.

Vrouwen zijn op het technische vlak natuurlijk wat minder onderlegd , dus Martijn is er wel bij. Hij heeft zich de afgelopen dagen goed voorbereid door de Margriet, Linda, Flair en Fancy van voor tot achter te lezen. Ook heeft hij een fors aantal afleveringen van Desparate Housewives, Gilmore Girls, Sex & The City en Ally Mc Beal in een lange televisie-marathon voor zijn kiezen gekregen.

Ook hebben we aandacht voor een hele speciale uitzending! Aanstaande zaterdag zijn we namelijk weer live in Eindhoven. Het belooft een dolle boel te worden. Meer info is hier te vinden.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We proberen weer contact te krijgen met Yvonne in Turkije en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Parachutiste bungelt in boom

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige parachutiste uit Leiderdorp belandde na haar sprong in een boom. Dat gebeurde vlakbij vliegveld Teuge. De vrouw bungelde er tot de brandweer van Apeldoorn haar kwam redden met een hoogwerker.

De vrouw bleek ongedeerd na haar avontuur. De brandweer had meer tijd voor nodig om uit het drassige weiland te komen. Een tweede wagen moest er namelijk aan te pas komen om de weggezakte hoogwerker weer vlot te trekken.

Parachutist
Enkele benauwde minuutjes voor een parachutiste

Met dank aan pestertje voor de submit.

Man steekt met mes in op gezin

Icoon MisdaadEen nog onbekende gek heeft met een mes op een gezin ingestoken. Dat gebeurde in een huis in Arnhem. De man drong het huis binnen en begon gelijk in te steken op drie leden van het gezin.

Rond 22:00 uur belde de man aan bij het huis in de wijk De Laar West. Toen iemand de deur opendeed drong hij naar binnen. Hij bedreigde beide ouders en hun zonen van 15 en 17 jaar oud. Tijdens een worsteling zag de familie kans hem het steekwapen te onfutselen. De man sloeg daarna op de vlucht.

Drie gezinsleden liepen snijwonden op aan handen en armen. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan. De familie deed aangifte van poging tot doodslag.

Met dank aan Tamaartje en YubYub voor de submit.

[Giro] Petacchi zegeviert in derde rit

Alessandro Petacchi is er in geslaagd om de tweede etappe van de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. In de sprint was de Italiaan te sterk voor Robert Förster en Maximiliano Richeze.

Al na vier kilometer ontstond een kopgroep van vijf renners. Later zou blijken dat dit gezelschap het beeld van deze rit zou bepalen. De groep werkte prima samen, waardoor de voorsprong snel op liep. Op het hoogtepunt hadden ze zeven minuten voorsprong op het peloton. Na 115 kilometer koers viel de kopgroep uiteen toen Ignatiev en Visconti besloten om het op eigen houtje te proberen.

Het duo pakte 5:30 minuten en lange tijd leek het erop dat zij voor de dagwinst zouden strijden. Niets bleek echter minder war te zijn. In de finale twijfelden Ignatiev en Visconti. Dit deed hen uiteindelijk de das om, aangezien ze op drie kilometer voor de finish werden ingehaald door het peloton.

In de massasprint die hierop volgde vond een valpartij plaats. Hierbij waren ook voormalig winnaars Damiano Cunego en Gilberto Simoni betrokken. Dit duo bleek achteraf geen noemenswaardig letsel te hebben.

De roze trui kwam weer terecht rond de schouders van Enrico Gasparotto. De Italiaan finishte als achtste en wist hiermee voldoende bonificatieseconden in de wacht te slepen, waardoor hij weer op de eerste plaats in het algemeen klassement stond. Danilo di Luca was deze rit de drager van het roze tricot, maar moest deze dus weer af staan.

Eerder gingen er geruchten dat Di Luca boos zou zijn op Gasparotto. De reden hiervoor was dat laatstgenoemde zijn kopman tijdens de eerste etappe, een ploegentijdrit, niet als eerste over de finish had laten rijden.Uitslag van de derde etappe:
#NaamPloegTijd
1Alessandro PetacchiMilram4:22.57
2Robert FörsterGerolsteinerz.t
3Maximiliano RichezeCeramiche Panariaz.t
4Robbie McEwenPredictor-Lottoz.t
5Danilo NapolitanoLamprez.t
6Aleksandr OesovAG2Rz.t
7Loyd MondoryAG2Rz.t
8Enrico GasparottoLiquigasz.t
9José Joaquín RojasCaisse d'Epargnez.t
10Volodymir BilekaDiscovery Channelz.t

Stand na de derde etappe:

#NaamPloegTijd
1Enrico GasparottoLiquigas10:03.48
2Danilo di LucaLiquigasz.t
3Andrea NoéLiquigasz.t
4Franco PellizottiLiquigasz.t
5Vincenzo NibaliLiquigasz.t
6Charlie WegeliusLiquigasz.t
7Paolo SalvoldelliAstana+ 0.13
8Eddy MazzoleniAstanaz.t
9Andrey MizourovAstanaz.t
10Dimitri MoeravjevAstanaz.t

95-jarige haalt diploma universiteit

Icoon OnderwijsEen krasse vrouw van 95 jaar heeft in de Verenigde staten een universiteitsdiploma gehaald. Ochs is nog lang niet uitgeleerd, ze denkt erover na om na haar bachelors nog een doctoraal te halen.

Tijdens de diploma-uitreiking van de State University in Kansas mag er niet geklapt worden. Dit keer werd er een uitzondering gemaakt. Voor Ochs juichten heel wat mensen. Gouverneur Kathleen Sebelius overhandigde de krasse dame het diploma.

Ochs voelde zich gewoon een van de studenten. Ze krijgt een vermelding in het Guinness Book of Record als oudste persoon die ooit een universitaire graad haalde. Daarmee verbreekt ze het record van Mozelle Richardson, die studeerde in 2004 op 90-jarige leeftijd af aan de universiteit van Oklahoma.

Ochs heeft vier kinderen (waarvan er 1 is overleden), dertien kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen. In 1972 ging ze general studies en geschiedenis studeren. Nu heeft ze dan eindelijk haar diploma.

Nola Ochs, een 95-jarige student
Nola Ochs haalde op 95-jarige leeftijd haar diploma

Spel: Stick Remover

Het volgende spelletje is briljant in zijn eenvoud. In Stick Remover moet je proberen zoveel mogelijk lijntjes weg te halen. Je moet er alleen voor zorgen dat het sterretje niet onder de rode streep komt. Als je denkt dat je geen lijntjes meer weg kan halen, dan kun je op "next" drukken voor een volgende level.

De highscore van de submitter was 107. Dat moeten jullie toch beter kunnen?

Met dank aan timbob voor de submit

Lazovic wil naar PSV

Vitesse-speler Danko Lazovic lijkt er alles voor over te hebben om een transfer naar PSV af te dwingen. De aanvaller verscheen vanmorgen niet op de training van de Arnhemse club. Lazovic zou zich hebben verslapen.

De aanvaller staat al enige tijd in de belangstelling van landskampioen PSV, maar de Arnhemmers willen op zijn minst negen miljoen krijgen voor de Servische international. PSV is echter niet van plan dit bedrag te betalen voor Lazovic. De spits is nu bang dat de club hem aan een Russische club verkoopt.

"Ik wil niet naar Rusland. Ik wil hier in Nederland blijven. Het is niet mijn probleem als Vitesse geld wil verdienen aan mij. Ik ben blij dat ik hier ben. Ik denk helemaal niet aan een transfer, ik ben alleen bezig met Vitesse", laat Lazovic tegenover Omroep Gelderland weten.

"Ik vind het heel vervelend als nu het beeld onstaat dat ik niet mijn best doe voor Vitesse. ik geef toe dat ik minder speelde de laatste weken, maar dan moet iedereen niet meteen vergeten dat het daarvoor anders was."

Korting op begrafeniskosten voor donoren

Icoon BinnenlandsDe Nierstichting wil met financiële prikkels meer mensen in Nederland overhalen donor te worden. Er wordt bijvoorbeeld aan gedacht om een korting op ziektekostenverzekeringen te verstrekken aan mensen die na hun overlijden hun organen af willen staan. Ook zouden nabestaanden bijvoorbeeld een fikse korting kunnen krijgen op de begrafeniskosten.

Dat zegt directeur Paul Neerkens naar aanleiding van het onderzoek van het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg Nivel. Daaruit bleek dat een kwart van de Nederlanders niets voor orgaandonatie voelt.

De Nierstichting is voorstander van een systeem van 'actieve registratie'. Iedere Nederlander krijgt een brief met de vraag of hij na zijn dood zijn organen wil afstaan. Wie meermalen niet reageert, wordt uiteindelijk als donor beschouwd.

Schrijfster Harry Potter bang voor plotverklappers

Op het forum heb je ook van die users, die het leuk vinden de plot van een film te verklappen zonder het tussen zogeheten spoilertags te zetten. De schrijfster van de succesvolle Harry Potterboeken, J.K. Rowling, is bang dat er flauweriken rondlopen die de plot van het nieuwste boek over Harry Potter willen verklappen. "Er zijn altijd zielige figuren die er een kick van krijgen om het voor anderen te verpesten", zo zegt de schrijfster.

Ze hoopt dat haar fans "zich op het laatste avontuur van Harry storten zonder dat ze weten welke kant het opgaat". Dat meldde de Britse nieuwszender BBC vandaag. In juli, de eenentwintigste om precies te zijn, moet het zevende boek over de bebrilde tovenaarsleerling verschijnen. Rowling denkt niet dat mensen zich laten afschrikken door de pesters, en gewoon Harry Potter And The Deathly Hallows gaan kopen. "De plotverklappers verminderen alleen het plezier."

'De Vries in belangstelling Feyenoord'

Dorus de Vries, keeper van het schotse Dunfermline, staat in de belangstelling van Feyenoord. De Nederlander, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, staat met zijn club op de laatste plaats van de Schotse Premier League.

Volgens de Schotse krant The Courier is Feyenoord samen met Hibernian de belangrijkste kandidaat om de oud ADO-keeper te contracteren. "Ik ben op dit moment helemaal niet bezig met mijn eigen belangen. Ik heb geen idee wat er zal gebeuren aan het eind van het seizoen", aldus De Vries.


Rotterdam gastheer Davis Cup

Het Rotterdamse sportpaleis Ahoy' zal tussen 21 en 23 september, het toneel zijn van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Portugal. Bij winst is Nederland verzekerd van een plaats in de Europees/Afrikaanse zone.

Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam is blij dat de KNLTB voor Rotterdam heeft gekozen. "We hebben al veel tennisevenementen in onze stad gehad, maar de laatste keer dat de Davis Cup hier werd gespeeld dateert alweer van zes jaar terug (in 2001, de halve finale tegen Frankrijk). Het is een eer een evenement van dit kaliber in onze stad te hebben."

Final Fantasy Tactics verschijnt in oktober

Eerder was al bekend gemaakt dat Square Enix met een remake van het klassieke Final Fantasy Tactics op de PSP zou komen. Nu is eindelijk bekend gemaakt wanneer. Final Fantasy Tactics: The War of the Lions (officiële naam) zal in oktober in de winkel liggen.

Het is wel een remake, maar toch zitten er een aantal verbeteringen in het spel; o.a. een widescreen mode, een nieuwe vertaling en exclusive content.

Bijzonder is dat dit spel gelijktijdig in de V.S. en Europa zal verschijnen. Wat meteen de eerste keer is dat Final Fantasy Tactics in Europa verkrijgbaar zal zijn.MGS 4 waarschijnlijk verschoven naar 2008

PlayStation 3 eigenaren opgelet, want er bestaat een grote kans dat je nog even moet wachten op Metal Gear Solid 4. Volgens de Amerikaanse gamesketen EB Games zou Snakes nieuwe sluipavontuur verschoven zijn van het vierde kwartaal van 2007, naar maart 2008.

Echter, dit soort verklaringen van verkoopketens zijn niet altijd 100% accuraat. Het is nu wachten op een officiële verklaring van Konami.

Krajicek ronde verder

Michaëlla Krajicek heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van het WTA-toernooi in Rome. De Nederlandse versloeg de Russische Olga Poetsjkova met 6-1 en 6-2.

Haar volgende tegenstandster op het Romeinse gravel is Serena Williams, tegen wie zij nog niet eerder speelde.

Aanvankelijk had Krajicek zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi, in de tweede ronde van de kwalificaties werd zij uitgeschakeld. Als lucky loser werd ze uiteindelijk toch toegelaten tot het toernooi.

100.000 euro schadevergoeding na vibratorrel

Seksbedrijf Beate Uhse moet 50.000 euro betalen aan zowel Michael Ballack als Oliver Kahn. Het bedrijf had zonder toestemming van de Duitse voetballers twee vibrators naar hen vernoemd. De voetballers waren daar niet bepaald van gecharmeerd en spanden een rechtszaak aan.

Het bedrijf maakte in aanloop naar het WK 2006 in Duitsland reclame voor de 17 centimeter lange vibrators, die ze namen 'Michael B.' en 'Olli K.' hadden meegegeven. Ondanks dat de achternamen van de twee voetbalsterren niet werden gebruikt, was het volgens de rechter voor iedereen duidelijk dat er naar hen werd verwezen.

Vibrators Ballack en Kahn
Reclameslogan: "Onze jongens juichen alleen als -ie er helemaal in zit."

Artwork van Fallout 3?

Er is op het Bethesda forum wat 3D artwork verschenen wat van een externe studio komt welke ook een aantal 3D modellen voor Oblivion heeft gemaakt. Onder de afbeeldingen staat "To be announced", wat aanduidt dat het hier gaat om een volgend project van Bethesda. En laat Fallout 3 nou net het work in process van Bethesda zijn. De gemuteerde vis, het wapentuig en alle andere dingen die we kunnen zien komen precies overeen met de algehele Fallout setting.
Sluiter niet naar Wimbledon

Raemon Sluiter heeft gezegd dat hij dit jaar niet mee zal doen aan Wimbledon. De Nederlandse nummer 130 van de wereldranglijst zal kwalificaties moeten spelen voor het Grand Slam. Die vallen echter tegelijk met het Ordina Open, waarvoor de Rotterdammer een wildcard kreeg. Sluiter geeft de voorkeur aan het toernooi in Rosmalen.

"Het was een moeilijke keuze, maar ik heb deze beslissing gemaakt. Deze week is de entrylijst gemaakt voor Wimbledon en met mijn 130e positie kom ik niet in aanmerking voor rechtstreekse toelating. Achteraf kan ik pas zien of ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik kan natuurlijk een halve finale halen in Rosmalen, maar ook er in de eerste ronde uitliggen. Maar dat zien we dan wel weer."

PES7 op de PS3 beter dan op de Xbox 360?

Volgens iemand die zichzelf insider van Konami noemt, wordt de PS3 versie van Pro Evolution Soccer 7 duidelijk beter dan de Xbox 360 versie.

Dit zou onder andere komen door de beduidend grotere capaciteit van de Blu-Ray disc ten opzichte van de Xbox DVD's. Hierdoor zal de game 18GB in beslag nemen. Tevens zal de game 60 frames per seconde gaan lopen.

Er word ook gesuggereerd dat de game (net zoals die op de andere platformen) een online spelmodus zal gaan hebben.

Beter dan de Xbox 360?

Met dank aan Nebo voor de submit

Lindsay Lohan naakt in nieuwe film

Icoon ShowbizzHoewel ze eerder had bezworen nooit een seksscène te spelen, is Lindsay Lohan toch overstag gegaan. In de film 'I know who killed me' breekt ze haar belofte en zal ze naakt te zien zijn.

De naaktscène met Lindsay Lohan is te danken aan regisseur Chris Siverston. "Chris is een genie. In eerste instantie wilde ik niet uit de kleren, maar hij heeft me overgehaald", aldus Lohan.

In de film speelt de actrice een stripper die ontvoerd wordt en haar beide benen kwijtraakt.

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan

KNVB: "Nog te vroeg over oordeel play-offs"

De KNVB vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken uit de vele lege tribunevakken bij de play-offwedstrijden in het afgelopen weekeinde.

"Ik vind het nog niet verontrustend", aldus manager competitiezaken Bert van Oostveen die slechts kon gissen naar de oorzaken van de tegenvallende publieke belangstelling. "Pas als de stadions bij de komende duels tussen AZ en Ajax opnieuw half leeg zijn, weten we dat we met een serieus probleem hebben te maken. Dat zullen we dan structureel moeten aanpakken."

"Misschien is het een gevolg van de ticketprijzen. Seizoenkaarthouders moeten apart voor de play-offs betalen. Daartoe is lang niet iedereen bereid na een prijzig seizoen. Dat merken wij ook bij het toernooi om de KNVB-beker, dat eveneens buiten de abonnementen valt. Het zou een optie kunnen zijn om ook de play-offwedstrijden in de vaste jaarkaarten op te nemen, maar dat is uiteraard een zaak van de clubs," aldus Van Oostveen.

Eerder vandaag liet de SOVS, de Samenwerkende Organisatie Voetbal Supporters, weten dat ze vinden dat de play-offs in het betaalde voetbal in een negatieve spiraal verkeren en dat ze per direct moeten worden afgeschaft.

Wat doe je ?

Gaat je telefoon dan is de eerste vraag: wat doe je of waar ben je, kan niet missen.

Voor iedereen die die tik heeft is er een leuke site, want hier kun je na aanmelding melden wat je aan het doen bent in maximaal 140 tekens.

- beltzner Heading off to work and morning coffees
- itotake @kumikorin 今日の夕飯も 酒のアテ 的ですか?
- sinnix At the office, going to go get some coffee

Zelf meespieken of meedoen dat kan op de website van Twitter.


Trainer Wigan Athletic stapt op

Een dag nadat hij Wigan Athletic wist te behoeden voor degradatie uit de Premier League, is Paul Jewell opgestapt als trainer. Sinds 2001 stond Jewell onder contract bij de Engelse club, waar ook de Nederlander Denny Landzaat actief is.

Door middel van twee promoties bracht hij Wigan Athletic van de tweede divisie naar de Premier League. Vorig seizoen wist hij met Wigan de finale van de League Cup te bereiken.

Leraren zetten gewapende aanval in scène

Icoon OpmerkelijkLeerlingen van een lagere school in de Amerikaanse deelstaat Tennessee hebben tijdens een schooluitje een angstige tijd beleefd. Bij wijze van 'leermoment' hadden hun leraren en begeleiders een leuke verrassing in petto.

De kinderen kregen 's avond te horen dat er een gevaarlijke schutter in de buurt van hun verblijf rondliep. Een van de leraren trok vervolgens een capuchon over zijn hoofd en rammelde opzichtig aan de deuren.

De leerlingen van elf en twaalf jaar oud kregen duidelijk te horen dat het niet ging om een oefening. Zij moesten in het donker onder stoelen en banken duiken en dachten dat er iemand op het punt stond hen dood te schieten. Na vijf minuten werd het toneelstukje beëindigd en moesten de kinderen met de leraren hun ervaringen bespreken en bedenken wat ze in een echte situatie anders zouden doen.

Ouders zeiden later 'not-amused' te zijn, zo schreef de krant New York Times vandaag. Sommige kinderen lagen te huilen en te jammeren en dachten echt dat ze dood zouden gaan. Zeker in het licht van de moordpartij in Virginia van afgelopen maand, waarbij een gefrustreerde student meer dan dertig mensen doodschoot, zagen de betrokkenen de lol van de les niet in.

Palermo haalt ontslagen coach terug

In de Italiaanse Serie A lijkt het een gewoonte te worden om een coach terug te halen. Na Torino, Cagliari en Messina heeft Palermo het voorbeeld gevolgd door trainer Francesco Guidolin opnieuw aan te stellen.

Guidolin moest een kleine maand geleden nog vertrekken bij Palermo vanwege de magere resultaten. Onder assistent Renzo Gobbo ging de club echter niet beter presteren, waardoor de clubleiding nu heeft besloten Guidolin een tweede kans te geven.

Hetzelfde gebeurde eerder met Gianni De Biasi bij Torino, Marco Giampaolo bij Cagliari en Bruno Giordano bij Messina.

Knekelkelder ontdekt in Den Haag

Archeologen hebben een groot aantal grafkelders en zerken gevonden onder de vloer van de Grote Kerk in Den Haag. De vondst werd gedaan tijdens restauratiewerkzaamheden aan de kerk.

De restauratie is nodig omdat de fundering van de kerk instabiel is geworden en er sprake is van ernstige verzakkingen. Archeologen van de gemeente begeleiden de werkzaamheden.

Op dit moment zijn door de archeologen tientallen grafkelders ontdekt waarvan een groot deel, die onder een dikke zandlaag liggen begraven, nog vrijwel intact zijn. Zoals het er nu uitziet lopen de graven geen gevaar op beschadiging door de restauratiewerkzaamheden.

Bijzonder is ook de ontdekking van een grote kelder met daarin duizenden schedels en beenderen. Bovenop de botresten ligt een pakket zand met daarin gebrandschilderd glas. In deze kelder lijken ook de eerste stenen muurresten te zitten uit de 14de eeuwse fase van de kerk (de kerk was in de 13e eeuw nog van hout).


Foto door Peter Kruithof/HC

SOVS: "Play-offs direct afschaffen"

De SOVS, de Samenwerkende Organisatie Voetbal Supporters, vindt dat de play-offs in het betaalde voetbal in een negatieve spiraal verkeren en dat ze per direct moeten worden afgeschaft.

"Stoppen met al die overbodige wedstrijden, liever vandaag dan morgen", aldus interim-voorzitter Jurien Korzelius. "Over dit onderwerp bestaat bij alle aangesloten supportersverenigingen geen enkele verdeeldheid. De weerstand tegen de play-offs neemt onder het Nederlandse voetbalpubliek alleen maar toe. Wij blijven alle recente boycot-acties onder de supporters ook van harte steunen."

Korzelius laat verder weten dat de slechte bezoekers-aantallen van afgelopen weekend voor hem niet als een verrassing komen. "Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat er na een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten nog zo'n gekunsteld toetje achteraan komt. Het voegt vrijwel niets toe aan de competitie. De play-offs vormen één grote anticlimax, zeker na de spannende titelrace tussen PSV, Ajax en AZ. Er staat gewoon te weinig op het spel. Met de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League bijvoorbeeld heb je feitelijk nog niets in handen."

Politiebusdansers op heterdaad betrapt

Domme criminelenDrie Harderwijkers zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt omdat ze in de buurt van kroegen op een geparkeerde politiebus stonden te dansen. Eén van de drie deed daar overigens niet letterlijk aan mee. Die stond de boel te filmen voor het nageslacht.

Het trio had echter niet door dat er nog een camera meedraaide. Namelijk een van de politiecamera's die continu videobeelden van het uitgaansgebied maken. Die beelden worden op het bureau weer in de gaten gehouden door beveiligingspersoneel.

Via de portofoon werden surveillerende agenten in het uitgaansgebied naar de politiebus gestuurd. Daar werden de twee 'dansers', 19 en 20 jaar, en de filmer (32 jaar) op heterdaad betrapt en aangehouden.

'Ecotherapie werkt tegen depressie'

Gezondheid'Ecotherapie', een wandeling in de natuur, helpt een depressie te bestrijden en het zelfvertrouwen te herstellen. Dat stelt de universiteit van Essex na een onderzoek. Dergelijke therapie zou volgens de Britse onderzoekers dan ook echt als een behandeling moeten worden gezien.

De onderzoekers vergeleken in de studie de gemoedstoestand van depressieve mensen gedurende een half uur in de natuur en in een winkelcentrum. Dat leverde opmerkelijke resultaten op. De depressieve gevoelens namen bij 71% van de natuurwandelaars af met 90%. Bovendien steeg hun zelfvertrouwen. Terwijl bij de winkelcentrumlopers maar 45% een vermindering van de negatieve gevoelens ondervond; 22% werd er zelfs depressiever van en de helft voelde zich er meer gespannen door. 44% kreeg in het winkelcentrum een lager gevoel van eigenwaarde.

De wetenschappers zeggen niet dat ecotherapie antidepressiva kan vervangen, maar wel dat de behandelwijze op zijn minst serieus in aanmerking genomen moet worden. De ecotherapie in de vrije natuur bleek overigens ook goed te zijn voor mensen die met andere mentale problemen worstelen: bij 94% heeft het platteland een gunstige invloed.Natuurlijke 'antidepressiva'

Paris Hilton neemt lessen karate

Paris Hilton is zich aan het voorbereiden op haar celstraf die ze kreeg wegens autorijden zonder rijbewijs. De 26-jarige blondine gaat karatelessen volgen. Ze ontving afgelopen weken doodsbedreigingen van vrouwen uit de gevangenis waar ze haar straf moet uitzitten.

"Paris is erg bang om naar de gevangenis te gaan", aldus een vriendin van de rijke hotelerfgename. "Ze wil alles doen om zichzelf te beschermen." Hilton heeft inmiddels een trainer in de hand genomen.

Het is overigens nog niet bekend hoe lang Paris de gevangenis in moet. Ze werd voor 45 dagen veroordeeld, maar onlangs werd bekend dat haar straf mogelijk wordt gehalveerd vanwege cellentekort. Ook is er een petitie gestart om Paris vrij te krijgen.

Paris is bang voor haar medegevangenen

Met dank aan pro2call voor de submit.

Hasselbaink weg bij Charlton Athletic

Jimmy Floyd Hasselbaink vertrekt bij Charlton Athletic. Bij The Addicks is de 35-jarige Nederlandse aanvaller één van de topverdieners. Charlton wil na de degradatie kosten besparen en daarom moet Hasselbaink weg.

Hasselbaink heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, hij scoorde twee doelpunten en wist geen basisplaats te veroveren. Gisteren viel hij in in de wedstrijd tegen Liverpool.

Urbanus bekendste Vlaming in Nederland

Icoon MediaDe komiek, acteur en zanger Urbanus is in Nederland verreweg de bekendste Vlaming. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.600 Nederlanders door de Vlaamse overheid.

Urbanus wordt in bekendheid gevolgd door de band Clouseau, wielrenner Eddy Merckx, zanger en televisiepresentator Bart Peeters, kleuterpopgroep K3 en de vroegere doelman van België, Jean Marie Pfaff.

Dezelfde vraag werd gesteld aan een aantal opinieleiders in Nederland. Die noemden de schrijver Hugo Claus als bekendste Vlaming, gevolgd door Merckx, de Vlaamse Barok-schilder Peter Paul Rubens, tennisster Kim Clijsters, oud-premier Jean-Luc Dehaene en de huidige premier Guy Verhofstadt.

De Vlaamse regering wilde graag weten hoe Nederlanders over hun zuiderburen denken. Een van de conclusies is dat Nederlanders maar weinig weten over Vlaanderen. Zo wordt het onderscheid tussen de Belgische gewesten Wallonië, Vlaanderen en het hoofdstedelijk gewest Brussel maar moeizaam gemaakt.

De Nederlanders hebben een positief, maar wel clichématig beeld van de Vlaming van vriendelijkheid, gezelligheid en een Bourgondische levenswijze. Tegelijkertijd denken veel Nederlanders bij Vlaanderen ook aan negatieve aspecten als racisme, sociale onrust en Vlaams Belang.

Nederlanders zijn vooral positief over de gezondheidszorg en het onderwijs in Vlaanderen.


Bekendste Vlaming in 'Olland', 'he land juuste ten nôorden va Belgie'

Verslaafde wietrokers in België fors gestegen

Bij onze zuiderburen is bijna één op de vier jongeren die hulp zoekt voor drugsverslaving een problematisch cannabisgebruiker. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Vereniging van Behandelingscentra Verslaafdenzorg (VVBV).

De opmars van jongeren die grote problemen ondervinden door het roken van softdrugs is de laatste zeven jaar enorm gestegen. In 2000 was nog maar 10% een problematisch cannabisgebruiker, nu dus al bijna 25%. Het aantal jongeren dat cannabis gebruikt, is volgens recent onderzoek niet gestegen. Verontrustend is volgens de VVBV dus dat steeds meer jonge gebruikers er problematischer mee om lijken te gaan.

''De gebruikers die bij ons komen, geven aan dat ze niet meer normaal kunnen functioneren in hun relatie, op school of op hun werk. Ze hebben elke dag verschillende joints nodig om zich goed te voelen. Een jointje is voor hen niet langer een pretsigaret, maar een noodzaak'', aldus de VVBV-voorzitter. Hij noemt het Belgische gedoogbeleid 'hypocriet en vol ongerijmdheden'. ''Het resultaat is dat veel jongeren denken dat cannabis ongevaarlijk is en daardoor misschien sneller in de problemen komen.''

Scheids door het lint bij voetbalwedstrijd

Icoon VoetbalEen voetbalwedstrijd tussen twee meisjesteams in het Zweedse Skurup is gisteren nogal uit de hand gelopen nadat de dienstdoende scheidsrechter het aan de stok kreeg met de vader van een van de meisjes. Wat volgde was een hevige knokpartij waar de nodige personen zich mee bemoeiden.

De vader van een speelster had commentaar op de leiding, waarna er een woordenwisseling volgde tussen hem en de scheidsrechter. Deze had daar op een gegeven moment zo genoeg van dat hij hard een bal richting de vader gooide. De scheidsrechter zelf beweert overigens dat de vader hem aanviel met een cornervlag.

Hoe dan ook: de vader vertrok van het veld en wilde in zijn auto wegrijden. De scheidsrechter had echter al versterking ingeroepen van onder andere zijn eigen vader. Die kwam samen met verschillende andere auto's vol met mensen 'poolshoogte nemen' op het clubterrein.

Volgens ooggetuigen zetten ze de wagen van vader nummer één klem en probeerden ze zijn ruiten in te slaan. Het lukte de vader te ontsnappen in zijn auto, maar twee auto's zetten de achtervolging in.

"De sfeer was zeer bedreigend toen we ter plaatse kwamen", aldus een politiewoordvoerder. "We hadden vier patrouilles nodig om de rust te herstellen. Er is niemand aangehouden omdat geen van de partijen een klacht heeft ingediend."

Zweedse voetbalsupportsters
Met hen langs de zijlijn was dit waarschijnlijk nooit gebeurd...

Lichte hersenschudding Owen

Michael Owen, die een groot deel van het seizoen aan de kant bleef met blessures, moest gisteren tijdens de competitiewedstrijd van Newcastle United tegen Watford afgevoerd worden met een lichte hersenschudding.

De 27-jarige Owen moest in de 67e minuut het veld op een brancard verlaten, na onzacht in aanraking te zijn gekomen met zijn ploegmaat Matthew Pattison. "Ik heb hem na de wedstrijd gezien en er was geen enkel probleem", aldus Nigel Pearson van de medische staf. "Hij heeft een lichte hersenschudding, niets ernstig. Hij maakt het goed."

Klacht tegen school na tonen 'homofilm'

FilmHet vertonen van de film 'Brokeback mountain', de controversiële Amerikaanse film over twee homoseksuele cowboys, is een school in Chicago op een schadeclaim van 370.000 euro komen te staan. Een invalkracht vertoonde vorig jaar de film aan een klas met minderjarigen van de Ashburn Community Elementary School.

Een 12-jarig meisje dat de film zag heeft met haar grootouders de school aangeklaagd wegens 'het blootstellen aan zaken waarmee ze niet mocht worden geconfronteerd'. De leeftijdsgrens voor 'Brokeback mountain' is in de VS 17 jaar. Onder die leeftijd wordt de film voor kinderen zonder begeleiding van een volwassene, niet geschikt geacht. ''Het is erg belangrijk dat mijn kleinkinderen niet aan dit soort dingen worden blootgesteld'', stelt grootvader Kenneth Richardson, die de voogdij over de 12-jarige Jessica heeft.

Opa Richardson diende eerder een klacht in bij de school omdat zijn kleindochter teksten zou moeten lezen die scheldwoorden bevatten. ''De film was de laatste druppel. Ik heb het gevoel dat deze rechtszaak noodzakelijk is omdat ik de school al een waarschuwing had gegeven vanwege de literatuur die de kinderen moeten lezen.''


Met dank aan Apotheose voor de submit.

Verkerk opnieuw onderuit in openingsronde

Martin Verkerk heeft wederom een eerste ronde van een ATP-toernooi niet overleefd. Op het gravel van Hamburg ging de Nederlander vandaag voor de zevende opeenvolgende maal in de openingsronde onderuit. De Spanjaard Nicolas Almagro was met 1-6 en 3-6 te sterk.

Op het Masters Series-toernooi in Hamburg maakt Verkerk gebruik van zijn beschermde ranking. De nummer 779 van de wereld kan op Roland Garros, dat over twee weken begint, voor het laatst van die status profiteren. Als hij in Parijs ook geen aansprekend resultaat boekt, dan is de Nederlander veroordeeld tot kwalificatietoernooien en challengers.

Schommelen op 213 meter hoogte in China

Icoon ShockingBen jij een lefgozer of een wijf met ballen? Misschien is een attractie in het Chinese Harbin dan wat voor jou. Daar is - volgens de exploitant - de hoogste schommel ter wereld te vinden. Met maar liefst 213 meter onder zich kunnen waaghalzen de beentjes laten bungelen.

De Dragon Tower, een televisietoren, is met 335 meter de op twee na hoogste stalen toren in de wereld. Op 213 meter hoogte zit een platform en daar kunnen adrenalinezoekers op een schommel gaan zitten, die hen op grote hoogte boven de stad laat 'zweven'. De slogan van de attractie: "Avontuur voor moedige mensen".

Schommelen in China
Schommelen op 213 meter hoogte

SGP-jeugd wil actie tegen taalverruwing

PolitiekDe jongerenorganisatie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) wil dat de voorzitter van de Tweede Kamer taalverruwing in het parlement aan banden legt. De SGP-jongeren hebben daartoe zaterdag een brief naar Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) gestuurd.

Reden voor de actie van is een onderzoek van TNS/TNO waaruit blijkt dat het taalgebruik in de media verruwt. ''Wij hebben dit zowel in het politieke debat als in mediaoptredens van politici waargenomen. Politici gebruiken steeds vaker grove woorden, schuttingtaal en al dan niet verbasterde vloeken'', aldus de voorzitter van de SGP-jongeren. Volgens de voorzitter hebben Volksvertegenwoordigers ''óók wat taalgebruik betreft een voorbeeldfunctie.''

De SGP-jeugd pleit voor een taalcode voor parlementariërs en rijksambtenaren. Verder willen ze dat de Kamervoorzitter de mogelijkheid terugkrijgt om bepaalde uitspraken ontoelaatbaar te verklaren en niet op te nemen in de letterlijke verslagen van de Kamervergaderingen. Tot 2001 had een Kamervoorzitter die bevoegdheid. De mogelijkheid om de stenografische verslagen van de Kamervergaderingen te zuiveren van grove/onwelvoeglijke taal, zou terug moeten komen, aldus de SGP-jongeren.

België voert dubbele nationaliteit in

Icoon Buitenlands Een Belg die een buitenlandse nationaliteit aanneemt zal binnenkort zijn Belgische paspoort mogen behouden. Tot nu toe werd deze automatisch ingetrokken. De dubbele nationaliteit zal dus ingevoerd worden in België.

Het koninklijk besluit zal op 9 juni in werking treden. De regeling geldt voor alle landen, behalve tien Europese landen. Als Belgen bijvoorbeeld de Nederlandse nationaliteit aannemen, dan komt de Belgische nationaliteit wel te vervallen.

Het besluit in België is opvallend. In Nederland woedt er juist een discussie of de dubbele nationaliteit afgeschaft moet worden.

[F3] Van Dam succesvol in Oschersleben

Carlo van Dam heeft dit weekend goede zaken gedaan in het Duitse Formule 3-kampioenschap. De jonge Nederlander werd in Oschersleben derde in de eerste race, en won de tweede race. Van Dam heeft hiermee de leiding in het kampioenschap overgenomen.

"Ik heb vanaf de eerste seconde vol gas gegeven en dat is de sleutel naar succes in deze klasse, zo is gebleken. Er waren veel gele vlaggen en na het incident in de kwalificatie ging ik in de race toch langzamer langs zo’n vlag dan normaal. Maar ik ben derde geworden en heb een overwinning gepakt, ik ben zeer tevreden over dit weekend. We hebben ons doel om de leiding in de stand over te nemen behaald," aldus een tevreden Carlo van Dam.

Ook Recardo Bruins, teamgenoot bij Van Amersfoort Racing, kende een goed weekend. Hij kwam beide races echter net te kort voor een podiumfinish. Vierde en vijfde plaatsen stemmen hem echter wel tevreden. In de Duitse F3 kwamen eerder onder andere Jos Verstappen, Christijan Albers en Ho-Pin Tung uit.

'Opzet Schipholbrand niet aan te tonen'

Icoon JustitieHet is niet te bewijzen dat de brand die in het cellencomplex op Schiphol woedde, bewust is aangestoken. Dat blijkt volgens advocaat Eduard Damman uit technisch onderzoek dat in opdracht van het Openbaar Ministerie uitgevoerd werd.

Damman bevestigt hiermee een artikel in dagblad De Pers van vandaag. Het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven. De Schipholbrand kostte in oktober 2005 aan elf mensen het leven. Zij zaten in het compex in vreemdelingenbewaring.

Justitie verdenkt de Libiër Achmed Al-J. van opzettelijke brandstichting in zijn cel. Door het rapport van ingenieursbureau DGMR in Maastricht komt de verdenking echter in een ander daglicht te staan. Al-J. is een cliënt van Damman en heeft altijd gezegd dat de brand in zijn cel per ongeluk is ontstaan doordat hij een smeulende sigaret wegschoot, waarna zijn beddengoed vlam vatte.

Volgens Damman zijn de conclusies van het onderzoek onder meer dat 'niet op betrouwbare wijze een onderscheid is te maken tussen het wegschieten van een peuk en brandstichting.' Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de resultaten 'een ongeval geenszins uitsluiten' en dat er 'geen overtuigende aanwijzingen' zijn dat de brand opzettelijk is aangestoken.

Schoolhoofd Putte ontkent ontucht

Directeur Anton K. van basisschool Op Dreef in Putte ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met leerlingen. Zijn advocaat Huib van der Hout heeft dat vandaag gezegd naar aanleiding van de aanhouding van zijn cliënt anderhalve week geleden.

Het bestuur van de school deed namens vijf kinderen aangifte tegen de 58-jarige man uit Ossendrecht. De politie wil niet zeggen wat de beschuldigingen precies zijn.

De ontucht zou zijn gepleegd onder de douche tijdens het afschminken van kinderen die zwarte piet speelden tijdens sinterklaasvieringen, legde de advocaat uit. Het gaat om leerlingen uit de hoogste basisschoolgroepen.

Het schoolhoofd heeft verklaard dat hij alleen heeft geholpen bij het schoonmaken van gezicht en nek. Zijn vrouw was daar bij. Ouders wisten bovendien van tevoren dat bij de man thuis werd gedoucht. Eén meisje heeft volgens de advocaat verklaard dat het wassen verder ging. ''De rechter zal daarover moeten oordelen.''

Over foto's die de basisschooldirecteur heeft genomen tijdens het douchen zegt de raadsman dat alleen de gezichten staan afgebeeld. De foto's zijn meegegeven aan de ouders. De verdachte werd op 15 februari geschorst, op 1 mei aangehouden en enkele dagen later vrijgelaten.

Uniforme softdrug-regels Defensie

Als een militair voor het eerst softdrugs voor eigen gebruik bij zich heeft en het is niet onder werktijd, op de kazerne, of in groepsverband, dan krijgt hij een schriftelijke waarschuwing. De volgende keer draagt Defensie hem voor voor ontslag.

Gaat het om een werknemer van de marechaussee, dan wordt hij of zij wel onmiddellijk ontslagen. Dat staat in de nieuwe gedragsregel voor militairen, bevestigde een woordvoerder vandaag naar aanleiding van een verhaal in het AD. Staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) heeft het drugsbeleid aangepast, omdat dit tot nu toe bij de landmacht, marine en luchtmacht verschilde. Nu geldt één regel voor de hele krijgsmacht.

Uitgangspunt is dat Defensie het gebruik of bezit van drugs niet tolereert. Mensen die voor het eerst op bezit worden betrapt en zich in het Carïbisch gebied bevinden, worden direct terug naar Nederland gehaald. Behoort de militair tot de Koninklijke Marechaussee, dan wordt hij of zij direct ontslagen omdat dit defensieonderdeel fungeert als de politieorganisatie van de krijgsmacht. Er kan bovendien strafrechtelijk worden opgetreden.

Voor burgermedewerkers van Defensie geldt dat het gebruik of het bezit van drugs als plichtsverzuim kan worden aangemerkt als het schadelijk is voor de uitoefening van de functie of voor het imago van Defensie. In dat geval kan een passende sanctie worden opgelegd.

Pornofeitjes

Porno, weinigen geven toe dat ze het bekijken op het internet maar toch is 12 procent van de websites een pornowebsites en 25 procent van de aanvragen bij zoekmachines zijn sexueel getint.

Meer van dit soort feitjes weten ?, dat kan, heel makkelijk en aangenaam zelfs namelijk met behulp van een viltstift en een blonde mevrouw.

'FC Twente contracteert Schreuder'

Alfred Schreuder verhuist volgens de Telegraaf volgend seizoen naar FC Twente. De ervaren middenvelder kost de Tukkers niets, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt bij Feyenoord.

Bij Feyenoord kwam Schreuder dit jaar niet vaak aan spelen toe: hij stond slechts in tien wedstrijden op het veld. Tijdens zijn gehele Rotterdamse dienstverband wist de oud-speler van onder andere NAC Breda en RKC Waalwijk geen enkel doelpunt te maken.

De 34-jarige Schreuder moet voor zijn overstap naar het oosten des lands nog wel een medische keuring ondergaan.

Blatter ongerust over dopingzaak

De dopingzaak die de wielerwereld al tijden bezighoudt, officieel 'Operacion Puerto', maar beter bekend via de naam van de betrokken arts Fuentes, zorgt nu ook voor de nodige jeuk bij Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

Om zeker te zijn dat de nobele voetbalsport niet ook besmet is met dopinggevallen heeft Blatter geëist dat de WADA (Internationaal Dopingbureau) het dossier ook voor de FIFA beschikbaar stelt. "Dat is van het grootste belang voor de sport en het voetbal" aldus de Zwitser.

Voetbal is niet een duidelijk door doping geregeerde sport als het wielrennen lijkt te zijn. Wel kent Nederland de geruchtmakende zaken van Edgar Davids en Frank de Boer, die zich beiden vergrepen aan het verboden spierversterkende middel nandrolon.

[IRL] Uitslag 2nd Day Qualifying

Scott Sharp was de snelste coureur tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de Indianapolis 500. Veertien coureurs deden een poging om één van de elf beschikbare gridplaatsen te bemachtigen.

Scott Sharp was de eerste man op de baan en reed een tijd die hem zaterdag de negende plaats zou hebben opgeleverd. Dertiende staat Jeff Simmons, na op Pole Day van de grid te zijn gebumpt.

Opvallend was de terugkeer van Davey Hamilton. De Amerikaan heeft zich voor het eerst sinds zes jaar ingeschreven voor de Indy 500, nadat hij in 2001 een zware crash meemaakte op Texas Motor Speedway. Hij heeft sindsdien meer dan twintig operaties aan zijn benen en voeten ondergaan.

Voormalig racewinnaar Al Unser jr. haalde de grid niet. Hij werd door Buddy Lazier uit het veld gebumpt, terwijl Lazier zelf ook bijna uit de klassementen werd gereden door zijn broer Jacques. De laatste kwam echter net tekort.

Voorlopige grid

poswagencoureurronde 1ronde 2ronde 3ronde 4gemiddelde
13Helio Castroneves225.920225.652225.825225.870225.817
211Tony Kanaan225.882225.996225.794225.358225.757
327Dario Franchitti225.078225.289225.318225.079225.191
49Scott Dixon225.159225.323225.032224.973225.122
56Sam Hornish Jr225.405225.415225.579224.043225.109
610Dan Wheldon224.668224.797224.674224.425224.641
712Ryan Briscoe224.771224.369224.361224.139224.410
87Danica Patrick224.175224.152224.044223.934224.076
926Marco Andretti223.308223.292223.205223.391223.299
102Tomas Scheckter222.864222.964222.907222.773222.877
1139Michael Andretti222.569222.526222.946223.116222.789
128Scott Sharp224.214224.057223.712223.518223.875
1317Jeff Simmons223.894223.713223.640223.524223.693
1420Ed Carpenter223.491223.459223.489223.539223.495
1514Darren Manning223.521223.603223.325223.434223.471
1615Buddy Rice222.801222.881222.768222.853222.826
1755Kosuke Matsuura222.755222.489222.473222.661222.595
1822AJ Foyt IV222.634222.494222.324222.202222.413
194Vitor Meira222.758222.438222.080222.056222.333
2002Davey Hamilton222.319222.245222.323222.420222.327
215Sarah Fisher221.990221.776221.999222.075221.960
2299Buddy Lazier221.553221.315221.329221.322221.380

Alle tijden in mijl per uur.
Een volledige uitleg van het kwalificatiesysteem vind je hier.

Simpele sites

Wil je gewoon even niets doen, beetje vaag voor je uitkijken, beetje relaxen en tegelijkertijd toch met internet bezig zijn.

Dan is dit dé site voor je, je hoeft namelijk helemaal niets te doen en er beweegt toch iets om je te vermaken.

Mocht je op zoek zijn naar stilstaand vermaak dan kun je je hier vermaken en kijken naar een puntje boven de horizon.

Met dank aan diverse mensen die hun vondst in dit topic dumpten

[NASCAR] Uitslag Dodge Avenger 500

Jeff Gordon heeft de Dodge Avenger 500 op zijn naam weten te schrijven. Het was voor Gordon alweer de derde zege dit seizoen. Gordon kwam met een rokende motor over de finish, voor Denny Hamlin en Jimmie Johnson. De race werd een dag uitgesteld vanwege de regen, waardoor het de eerste NASCAR-race op moederdag werd sinds 1986.

Met nog een uur te gaan begon de motor van Gordon hevig te roken. De verbazing is dan ook groot dat deze het tot het einde van de race heeft volgehouden. Door problemen bij een pitstop kon Denny Hamlin geen serieuze aanval doen op Jeff Gordon. Hamlin reed in totaal 179 ronden aan de leiding. Hamlin had wel zijn twijfels bij het uitblijven van een gele vlag toen met nog 17 ronden te gaan er veel vuiligheid op de baan lag, nadat iemand zijn auto had beschadigd. Ook Gordon deelde die mening.

Gordon pakte de leiding met nog 23 ronden te gaan, na een neutralisatie waarbij leider van de race Jimmie Johnson de pits indook. Gordon, die op dat moment al tweede lag, nam de gok door buiten te blijven waarna niemand meer een serieuze bedreiging kon vormen. Gordon zijn radiator stond op het punt uit elkaar te barsten. Gordon is dan ook geen moment overtuigd geweest dat zijn auto het zou volhouden tot het einde. Iedere neutralisatie liep de temperatuur verschrikkelijk hoog op, en hij heeft zo weinig mogelijk pitstops gemaakt omdat hij bang was dat de motor oververhit zou raken tijdens het stilstaan.

Doordat de motor het toch uithield kon Gordon zijn derde zege in vier races bijschrijven. Voor het team van Hendrick Motorsports was het alweer de achtste overwinning in negen races. Alle vijf de races met “The Car of Tomorrow” werden gewonnen door het team. Door de overwinning verstevigd Gordon zijn leidende positie in het klassement, met 231 punten voorsprong op Jimmie Johnson.

Uitslag

poscoureurwagenrondenpunten/bonusprijzengeld
1Jeff GordonChevrolet367190/5$323,286
2Denny HamlinChevrolet367180/10$211,550
3Jimmie JohnsonChevrolet367170/5$197,761
4Ryan NewmanDodge367165/5$159,875
5Carl EdwardsFord367160/5$125,475
6Tony StewartChevrolet367150/0$145,961
7Matt KensethFord367151/5$143,516
8Dale Earnhardt Jr.Chevrolet367142/0$133,033
9Clint BowyerChevrolet367143/5$114,575
10Jeff BurtonChevrolet367134/0$127,541
11Martin Truex Jr.Chevrolet367130/0$112,320
12Kurt BuschDodge367127/0$119,108
13Sterling MarlinChevrolet367124/0$104,433
14Mark MartinChevrolet367121/0$108,308
15Greg BiffleFord367118/0$97,700
16Jamie McMurrayFord367115/0$89,850
17Kevin HarvickChevrolet367112/0$125,886
18J.J. YeleyChevrolet367109/0$108,183
19Bobby LabonteDodge367106/0$117,036
20Kasey KahneDodge367103/0$124,616

Tussenstand puntenklassement

poscoureurpuntenraceswinstop 5top 10DNF'sprijzengeld
1Jeff Gordon18811139100$2,743,557
2Jimmie Johnson1650114882$2,544,881
3Matt Kenseth1582111580$2,183,109
4Denny Hamlin1539110560$1,752,200
5Jeff Burton1486111571$2,575,334
6Tony Stewart1375110272$2,037,616
7Kurt Busch1325110230$1,702,146
8Kevin Harvick1315111250$2,909,629
9Clint Bowyer1302110050$1,242,875
10Carl Edwards1291110131$1,266,663

Details PS3 firmware 2.0 gelekt?

De PlayStation-site heeft er geen informatie over, maar een gebruiker op het PlayStation-forum wist de details van firmware 2.0 voor de PS3 te melden. Deze user heeft in het verleden ook voor de officiële aankondiging firmware-details gepost die later waar bleken, dus de bron is redelijk betrouwbaar. Zolang het niet door Sony zelf bevestigd is, beschouwen we het echter als gerucht.

Hieronder vind je terug wat firmware 2.0 voor je PS3 gaat betekenen volgens de user in kwestie:

The PLAYSTATION®3 system software version 2.00 update includes the following:

* Users
o You can now password-protect user accounts.

* Settings
o [Dynamic Normalizer] has been added as an option under [Sound Settings].
o [Energy Saver] has been added as an option.
o [Equalizer] has been added as a feature under [Music Settings].
o [Full] has been added as an option for [DVD Wide Display] under [BD / DVD Settings].
o [Photo Settings] has been added as an option.
o [PS / PS2 Settings] has been added as an option.
o [RSS Channel Settings] has been added as an option.
o [Sample Rate] has been added to [Audio CD Import] under [Music Settings].
o [Screen Saver] has been expanded under [Display Settings].
o The method of selecting an output resolution has been changed in [Video Output Settings] under [Display Settings].
o [Theme Settings] has been added as an option.
o [Zero Unused Disk Space] has been added as an option under [System Settings] > [Format Utility].

* Photo
o Additional slideshows have been added.
o [Photo Effects] have been added as a feature.
o Wallpaper feature has been added.
o [Zoom] has been added as a feature.

* Music
o Additional visualizations have been added.
o CD information can now be entered.
o Three-speed fast forward and fast reverse has been added as a feature.

* Video
o Files can now be played sequentially.
o Three-speed fast forward and fast reverse has been added as a feature.
o You can now select [Zoom] under [Screen Mode] when playing video files saved on the hard disk or storage media.*.
*An appropriate USB adapter (not included) is required to use storage media with some models.

* Game
o Support for PLAYSTATION®3 format software titles has been expanded.
o XMB™ (XrossMediaBar) is now accessible during gameplay.

* Network
o [RSS Channel] has been added as a feature.

* Friends
o You can now have multiple chat sessions.
o You can now select an image to use as your Avatar from [Photo].

* Other
o Date & Time is now shown when the PS button is pressed.
o File sorting has been changed.
o [Help] has been added as a feature.
o Playability status with the PS3™ system has changed for some PlayStation® and PlayStation®2 format titles.
To check on the latest status, visit the search site for compatible titles.
o [Secure Delete] has been added as an option.
o Some PLAYSTATION®Network features have been revised.

Dronken Haagse naar bed na ongeluk

Icoon OpmerkelijkDe auto van een Haagse vrouw stond vrijdagavond op een nogal ongebruikelijke parkeerplaats. Haar auto stond tegen een boom geparkeerd. Enkele agenten troffen het voertuig aan, maar de vrouw was nergens te bekennen.

Via het kenteken wisten de agenten de eigenaresse op te sporen. "Zij lag beschonken in bed", aldus de Haagse politie. Nadat de vrouw een blaastest had gedaan, bleek dat zij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar lichaam had zitten. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

[upd] Bestand in Gaza snel geschonden

Icoon Buitenlands Na felle gevechten tussen rivaliserende Palestijnse facties Hamas en Fatah gisteren in de Gazastrook, hebben Egyptische bemiddelaars een staakt-het-vuren kunnen arrangeren. Maar dat bestand werd vanochtend alweer gebroken.

Bij de gevechten van gisteren vielen vijf doden en achttien gewonden. Het waren de hevigste gevechten sinds Hamas en Fatah in februari een akkoord sloten over de vorming van een regering van nationale eenheid. Het bestand ging vannacht om 01.00 uur in. Maar net als in het verleden werd het staakt-het-vuren alweer snel geschonden. Vanochtend werden de schermutselingen alweer hervat. Daarbij viel zeker een dode en raakten elf mensen gewond.

Het geweld brak aanvankelijk uit nadat een lokale leider van de aan Fatah gelieerde al-Aqsa Martelaren Brigades was doodgeschoten. De Brigades beschuldigden Hamas achter de aanslag te zitten waarna de gevechten uitbraken. Hamas ontkent iets met de schietpartij te maken te hebben.

Vandaag werd een Fatah-activist doodgeschoten in Gaza-stad. Hamas zou ook een kantoor van Fatah in brand hebben gestoken.


Gaza-stad

Urn gestolen uit crematorium

Icoon PolitieUit de urnenmuur van crematorium Ockenburgh in Den Haag is de urn met daarin de as van de overleden vader van Wilma Vroone (36) uit Den Bommel gestolen. Ze is ten einde raad. De politie vreest dat de diefstal is gepleegd door ordinaire metaaldieven. Een kleine bronzen replica van het beeld 'de Denker' van Rodin staat op een sokkel waar de as in zat.

Vorige week vrijdag besloot Wilma om even bij de urn van haar vader te gaan kijken. Het vakje in de urnenkast waar normaal de as van haar vader rustte was leeg. Een uitgebreide speurtocht leverde niets op. De begraafplaats zit met de diefstal in z'n maag. "Maar hier is gewoon niets tegen te doen" , zegt manager Henk Kroon.

Twinky in de SMOG

Ik doe dus examen dit jaar. VWO, dus heel makkelijk is het allemaal niet. En omdat ik niet zo heel veel op school heb uitgevoerd en toch met een mooie cijferlijst weg wil gaan, is het nu van groot belang veel te gaan leren. Heel veel. Hele boeken geschiedenis, filosofie en wiskunde, want dat zijn de drie moeilijke examens. Ja, het valt dus nogal mee. Eigenlijk stelt het nauwelijks iets voor, want ik hoef maar voor drie vakken te leren. En dat het dat een of twee flinke boeken per vak zijn, vergeet ik voor het gemak.

Mogelijk tweede songfestival op RTL

Icoon Europa Europarlementariër Toine Manders wil dat er een tweede songfestival komt om het EU-gevoel te versterken. Aan dit songfestival mogen alleen EU-lidstaten meedoen, mag alleen gezongen worden in de landstaal en komt er een nieuw stemsysteem met een vakjury en publiek. Investeerders, RTL en andere televisiezenders hebben interesse getoond.

Het nieuwe festival moet leuker zijn om naar te kijken dan het huidige songfestival. "Een jaarlijks festival zal de identiteit van de EU als geheel versterken en het wordt overzichtelijker omdat alleen EU-landen mogen meedoen. Nu doen er ook landen mee waarvan niemand ze weet te liggen. Ook de stemming zal bij het alternatieve liedjesfestival niet meer zo uit de hand lopen zoals nu wel het geval is".

Hij lobbyt bij het Europees Parlement voor geld voor dit project. Zijn plannen worden gesteund door Gaykrant-hoofdredacteur Henk Krol en oud-deelneemster Sandra Reemer. Al zes maanden zijn ze samen bezig het project voor te bereiden. Reemer zal haar expertise gebruiken om zaken als de jury, lengte van de liedjes en andere regeltjes te bepalen.

Wil jij een EU-songfestival of haat je het songfestival juist? Stem op onze poll!

ATi's Radeon HD 2900XT gereviewd

Verschillende reviews zijn online verschenen van ATi's nieuwste videokaart, de Radeon HD 2900XT 512MB. Deze videokaart moet met name gaan concurreren met nVidia's subtopper, de 8800GTS 640MB en daar is hij dan ook tegenover geplaatst in de reviews. De resultaten stellen echter bij de website HardOCP sterk teleur, een voorbeeldje is de test die zij deden bij de GPU-intensieve game S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl.

De 2900XT wist in deze test ongeveer dezelfde prestaties te behalen als de 8800GTS, echter moest men hier wel de resolutie voor omlaag schroeven, de dynamic lighting optie van full naar object verzetten en de schaduwen in de game volledig deactiveren. Het grote broertje van de 8800GTS, de 8800GTX 768MB gaat hier nog eens flink overheen met ruim betere prestaties met nog meer anisotropic filtering erover. Een grafiek van de test vind je hieronder. En daaronder nog een grafiek van de test die men draaide in widescreen resoluties, waar de 2900XT het er nog beroerder van afbrengt.

Klik voor een grotere versieKlik voor een grotere versie

HardOCP's conclusie over de 2900XT is dan ook genadeloos, volgens hen heeft ATi een product afgeleverd dat terug doet denken aan de Geforce 5 serie, die nVidia bijna de das om deed jaren terug. Het is echter niet alleen dat de 2900XT momenteel de lager geprijsde, en al een half jaar oudere, 8800GTS bij kan houden, maar ook het feit dat de 2900XT zo'n 60 watt meer stroom verbruikt.

VR-zone is positiever over de 2900XT, de prestaties zijn er met de nieuwere Catalyst 8.37 drivers sterk op vooruit gegaan, zoals een toename van 42% in Quake IV. En in hun tests weet de 2900XT in veel gevallen de 8800GTS 640MB al te verslaan. Voor hen is de 2900XT dan ook een aanrader, mede dankzij toegevoegde features zoals een ingebouwde geluidschip, volledige ondersteuning voor HDCP en het potentieel van nog verder toenemende prestaties door de release van nieuwe drivers.
Guru 3D hangt een beetje tussen HardOCP en VR-zone in. De prestaties van de 2900XT in de tests die zij draaiden verschilden enorm: Soms weet de 2900XT de veel duurdere 8800GTX bij te houden of te verslaan, en andere keren heeft de 2900XT moeite om de ruim goedkopere 8800GTS 320MB bij te houden. Ook noemt men hier het nadeel van het hoge stroomverbruik, en daarnaast de naar verluid zeer luidruchtige fan op de kaart. Mensen die de kaart willen overclocken zullen daarnaast een voeding moeten hebben met een 8-pin connector, iets wat nog vrij zeldzaam is. Uiteindelijk is men toch redelijk positief dankzij een aantal nieuwe technologieën, een goede beeldkwaliteit en de prijs die volgens de schrijver in Europa uit zal komen rond de 350 euro.

Interessant is verder nog bij Guru 3D de DirectX 10 benchmark die men draait. Aangezien er nog geen enkele DirectX 10 game op de markt is, is dit de enige goede indicatie van prestaties in toekomstige games die gebruik maken van deze DirectX versie. In deze test weet de 2900XT de 8800GTS 640MB perfect bij te houden en moet de kaart enkel zijn echte meerdere erkennen in de 150 euro duurdere 8800GTX. Hieronder een tabel met de resultaten in frames per seconde.

1024x7681280x10241600x12001920x1200
2900 XT 512MB 4x AA30221715
2900 XT 512MB35272219
8800 GTS 640MB35272319
8800 GTX 768MB42322724

De conclusie van al deze reviews is lastig samen te vatten, de meningen verschillen aanzienlijk. Beslissen of de 2900XT de kaart voor jou is zal dan ook de voordelen tegen de nadelen afwegen zijn. De prestaties zijn nog niet altijd top, het stroomverbruik is zeer aanzienlijk en het geluidsniveau van de kaart is te hoog. Daarentegen biedt de 2900XT duidelijk meer features dan de concurrerende 8800GTS 640MB en heeft de 2900XT een prijsvoordeel van enkele euro's op dit moment.

Onderstaand nog een lijstje met momenteel beschikbare reviews:
VR-zone (mirror)
Tweaktown
Guru 3D
HardOCP

Update
Nog een groot aantal reviews:
HWUpgrade.IT
Tech Report
Tbreak
Hot Hardware
Phoronix
Driverheaven
Bjorn3D
Altgamer
Elite Bastards
IT-review
Hardware Secrets
TechPowerUp
Chile Hardware

Onduidelijkheid over blessure Dembele

AZ heeft nog geen duidelijkheid over de blessure van Moussa Dembele. De speler hield een spierblessure over aan het duel met FC Twente.

Louis van Gaal weigert in te gaan op de ernst van de hamstringblessure, wel geeft hij aan de speler op tijd gewisseld te hebben omdat hij geen risico wilde nemen. Dembele viel na een half uur spelen uit, in een sprintduel met Twente speler Edson Braafheid schoot het erin bij de Belg.

Van Gaal: "FC Twente was beter dan AZ"

AZ bereikte gisteren door een 2-0 overwinning op FC Twente de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, vond de uitslag niet conform de krachtsverhoudingen. "De gelukkigste ploeg heeft vandaag gewonnen. FC Twente was beter," aldus Van Gaal die zijn elftal in de beginfase enkele keren zag ontsnappen. “Twente had in de eerste helft wel vijf, zes kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Na rust hebben we overleefd. Chapeau voor Twente: zij waren beter. Het deed me wel goed dat mijn spelers deze wedstrijd op karakter hebben gewonnen.”

Ivanovic de beste in Berlijn

Ana Ivanovic heeft het toernooi in het Duitse Berlijn op haar naam geschreven. De Servische, als negentiende geplaatst, was in de finale met 3-6, 6-4 en 7-6 te sterk voor de als derde geplaatste Svetlana Kuznetsova.

De overwinning betekende de derde WTA-toernooizege uit haar carrière. Kuznetsova plaatste zich gisterochtend pas voor de finale door met Justine Henin af te rekenen. De partij in de halve eindstrijd was zaterdag wegens regen gestaakt in de derde set.

Bewoner verzorgingshuis sterft door buikgriep

Icoon Gezondheid De uitbraak in een verzorgingshuis in het Groningse Haren van een buikgriepvirus heeft aan een bewoner het leven gekost. Daarnaast zijn 35 andere bewoners van het tehuis ziek. Drie van hen zijn in een ziekenhuis opgenomen, een daarvan verkeert in levensgevaar. Zeven personeelsleden zijn ook ziek geworden.

Het is het zeer besmettelijke norovirus dat met name wordt overgebracht via handen die na toiletbezoek niet of niet goed zijn gewassen. De belangrijkste symptomen zijn braken en diarree. Bewoners van een verzorgingshuis hebben doorgaans een lagere weerstand, waardoor het virus veel schade kan toebrengen. De omvang van de uitbraak is wel opvallend groot volgens de gezondheidsdienst.

Spyker F1 blij met dubbele finish

Spyker F1 is voor de tweede achtereenvolgende keer met beiden wagens aan de eindstreep gekomen. Adrian Sutil eindigde gisteren, tijdens de Grand Prix van Spanje als dertiende, Christijan Albers moest het doen met een veertiende plek.

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn met het feit dat we met beide wagens aan de finish zijn gekomen. We moeten ons nu gaan concentreren op het sluiten van het gat naar de andere teams. Het begin van de race ging nog redelijk, toen kon ik de anderen nog bijhouden. Daarna kreeg ik helaas een straf en sloeg ook nog eens mijn motor af bij de tweede pitstop. We zitten echter op een stijgende lijn en we hopen een beter resultaat te kunnen scoren in Monaco," aldus de Nederlander die nog een drive through-straf kreeg voor het negeren van een blauwe vlag. "De blauwe vlaggen werden gezwaaid omdat David Coulthard achter me zat. Hij zat echter nog heel ver achter mij en ik heb hem echt niet opgehouden. Het is jammer dat ik daar een straf voor kreeg want zo valt je race gelijk in het water."

Ten Cate tevreden over spel Ajax

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, gaf zijn ploeg gisteren een groot compliment na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Heerenveen.

"Ik vind het heel knap dat mijn ploeg op zo'n manier de derde wedstrijd binnen een week kan spelen. Daar ben ik heel blij mee,” aldus de Amsterdammer die constateerde dat de Friezen twintig minuten lang goed partij boden. "Toen maakten wij binnen een minuut twee doelpunten. Die optater kwam hard aan bij Heerenveen. Daarna hebben wij het duel gedomineerd.”

Uitslagen Schotland speelronde 36

Jan Vennegoor of Hesselink vervulde zaterdag weer een hoofdrol voor Celtic, terwijl Glasgow Rangers verloor. Dunfermline degradeerde uit de hoogste divisie in Schotland.

Celtic won met 2-1 van Aberdeen. Beide goals voor de landskampioen werden gescoord door Jan Vennegoor of Hesselink. In de 33e minuut van de wedstrijd opende Vennegoor de score door attent te reageren bij een klutssituatie. Nog voor rust kwam Aberdeen langszij via Darren Mackie. Drie minuten na de rust sloeg Vennegoor opnieuw toe. Via een voorzet van Paul Hartley scoorde Nederlander de winnende treffer.

Voor Aberdeen heeft de nederlaag grote gevolgen, omdat naaste achtervolger Hearts met 2-0 won van Hibernian. Pospisil en Driver beslisten het duel al in de eerste helft. Aberdeen en Hearts strijden om een UEFA Cup-ticket. Hearts heeft nog een achterstand van één punt op Aberdeen.

Glasgow Rangers verloor haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 0-1 van Kilmarnock. Steven Naismith scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Rangers was meerdere malen dichtbij de gelijkmaker, maar telkens lag doelman Alan Combe in de weg.

Alle uitslagen:

De stand:
ThuisUitEindstand
CelticAberdeen2-1
FalkirkDundee United2-0
HeartsHibernian2-0
Inverness CTDunfermline2-1
MotherwellSt. Mirren2-3
RangersKilmarnock0-1
#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic3625658162-31
2Glasgow Rangers3621967261-29
3Aberdeen36188106252-36
4Hearts361610105845-34
5Kilmarnock36147154945-54
6Hibernian361210144654-43
7Falkirk36135184444-47
8Dundee United361011154140-57
9Inverness CT36913144039-47
10Motherwell35107183738-54
11St.Mirren36712173328-48
12Dunfermline3578202921-49

Programma volgende week:

DatumThuisUit
19/05Dundee UnitedMotherwell
19/05DunfermlineFalkirk
19/05St. MirrenInverness CT
20/05AberdeenRangers
20/05HibernianCeltic
20/05KilmarnockHearts

Krajicek mist hoofdtoernooi Rome

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het hoofdschema van het graveltoernooi in Rome te bereiken. De Nederlandse tennisster ging met 6-2, 5-7 en 2-6 ten onder tegen de Oostenrijkse Tamira Paszek.

Ondanks haar veertigste plaats op de wereldranglijst was Krajicek veroordeeld tot het spelen van kwalificaties. In de eerste ronde daarvan had ze een bye, in de tweede was Paszek, de nummer 81 van de wereld, te sterk.

Ladagnous wint Vierdaagse van Duinkerken

Mathieu Ladagnous heeft de eindzege gepakt in de Vierdaagse van Duinkerken. In de zesde en laatste etappe verzamelde de Franse renner van Française des Jeux genoeg bonificatieseconden om Dominique Cornu uit de leiderstrui te fietsen. De etappewinst ging naar Mark Cavendish.

De rit ging over 173 kilometer van Steenvoorde naar Duinkerken. In de straten van de Noord-Franse stad versloeg Cavendish oudgediende Erik Zabel. Cornu kreeg wegens onreglementair sprinten tien seconden tijdstraf en zakte hierdoor naar de derde plaats in het algemeen klassement. Piet Rooijakkers van Skil-Shimano werd op de vijfde plaats in het algemeen klassement de beste Nederlander.


Fenerbahce kampioen Turkije

Voor de zeventiende maal in de clubgeschiedenis is Fenerbahce kampioen van Turkije geworden. De club speelde op eigen veld gelijk tegen Trabzonspor, 2-2. Concurrent Besiktas verloor bij Bursaspor (3-0) waardoor het landskampioenschap binnen was.

Met nog twee speelronden te gaan heeft Fenerbahce een voorsprong van zes punten. Zelfs als Besiktas de koploper nog achterhaalt is de titel voor Fenerbahce omdat in dat geval het onderling resultaat de doorslag geeft en dat is in het voordeel van de lijstaanvoerder.

Uitslagen Engeland speelronde 38

In Engeland werd gisteren de laatste speeldag van de Premier League gespeeld.

West Ham United heeft op de laatste dag, op bezoek bij de kersverse kampioen Manchester United, degradatie ontlopen. De ploeg won op Old Trafford met 0-1 door een doelpunt van Carlos Tévez. Tévez schoot op slag van rust op aangeven van Bobby Zamora de 0-1 langs Edwin van der Sar. West Ham had wel het geluk dat Alex Ferguson veel spelers spaarde voor de FA Cup-finale tegen Chelsea.

Sheffield United degradeerde wel, door een 1-2 nederlaag tegen directe concurrent Wigan Athletic. De goals van Wigan werden gescoord door Paul Scharner en David Unsworth. Het enige doelpunt voor Sheffield werd gescoord door Jonathan Stead. Denny Landzaat begon in de basis bij Wigan en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
BlackburnReading3-3
BoltonAston Villa2-2
ChelseaEverton1-1
LiverpoolCharlton2-2
Man.UnitedWest Ham0-1
MiddlesbroughFulham3-1
PortsmouthArsenal0-0
Sheffield UnitedWigan Athletic1-2
TottenhamMan. City2-1
WatfordNewcastle1-1

Eindstand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd3828558983-27
2Chelsea38241138364-24
3Liverpool38208106857-27
4Arsenal38191186863-35
5Tottenham38179126057-54
6Everton381513105852-36
7Bolton38168145647-52
8Reading38167155552-47
9Portsmouth381412125445-42
10Blackburn38157165252-54
11Aston Villa381117105043-41
12Middlesbrough381210164644-49
13Newcastle381110174338-47
14Manchester City38119184229-44
15West Ham38125214135-59
16Fulham38815153938-60
17Wigan Athletic38108203837-59
18Sheffield38108203832-55
19Charlton38810203434-60
20Watford38513202529-59

Manchester United en Chelsea spelen volgend seizoen in de Champions League. Liverpool en Arsenal moeten via de voorrondes van de Champions League proberen om een plaatsje in het hoofdtoernooi te veroveren. Tottenham, Everton en Bolton spelen in de UEFA Cup. Sheffield, Charlton en Watford zijn gedegradeerd.

Roemenen verkopen peuter in supermarkt

Icoon Opmerkelijk De Franse politie heeft zondag in de zuidwestelijke stad Angouleme een 15-jarig Roemeens meisje en drie Roemeense mannen aangehouden. Ze probeerden bij een supermarkt een 2-jarige peuter te verkopen.

De politie was door een veiligheidsbeamte van de supermarkt ingelicht over de pogingen het 2-jarig meisje van de hand te doen. Volgens getuigen hield een van de Roemenen winkelende mensen aan en vroeg hij hen wat ze voor het kind wilden betalen. De politie zei dat de peuter in goede gezondheid verkeert en dat er nog geen besluit is genomen over wat er met het kind moet gebeuren. De politie vermoedt dat het 15-jarige meisje de moeder van het kind is.

Afgelopen vrijdag hield de Portugese politie een vrouw aan. Zij probeerde bij een supermarkt in de stad Villa Franca de Xira haar zoontje van vier maanden te verkopen. Ook acht andere betrokkenen bij de poging tot kinderhandel werden opgepakt. Volgens Portugese media was ook deze vrouw afkomstig uit Roemenië. Het kind zou in Portugal zijn geboren.

'De Mol koopt met Berlusconi Endemol terug'

Icoon Economie Het productiebedrijf Endemol wordt verkocht aan een consortium bestaande uit de investeringsmaatschappij van John de Mol en het Italiaanse Mediaset, de onderneming van de mediatycoon en oud-premier Silvio Berlusconi. Dat meldde de Financial Times maandag.

Endemol is nu nog voor 75 procent in handen van het Spaanse Telefónica dat het bedrijf in 2000 kocht voor 5,5 miljard euro. De partijen zouden het eens zijn over de prijs. Die zou rond de 3 miljard euro liggen, aldus welingelichte bronnen tegen de zakenkrant.

In maart kwamen er geruchten op gang dat John de Mol's televisiebedrijf Talpa/Tien met RTL in zee zou gaan. Ook zou SBS nog in de markt zijn om Tien op te kopen.

John de Mol

Man rijdt 10 jaar zonder rijbewijs

Icoon Opmerkelijk Een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht blijkt al tien jaar auto te rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit maakte de politie maandag bekend.

Zondagmorgen werd de man, rijdend in een bedrijfsauto, door de politie voor controle aan de kant gezet op de Blokweerweg. Hij had geen papieren bij zich, kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. De agenten konden geen rijbewijsgegevens op die naam vinden, waarop de man verklaarde dat hij geen rijbewijs had.

De Zuid-Hollandse bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde de man dat hij al tien jaar zonder rijbewijs rond reed.

Politie

DVD: Beijing Bicycle

Wie de synopsis van de Chinese film Beijing Bicycle uit 2001 leest zal, niet geheel ten onrechte, al snel denken aan Ladri di Bicicletta (Fietsendieven) van Vittorio De Sica. Net als in de Italiaanse neo-realistische klassieker uit 1948 speelt ook hier een fiets de hoofdrol. In het dramatische meesterwerk van De Sica heeft de arme vader Antonio een fiets nodig om zijn nieuwe baan als verspreider van folders te kunnen uitvoeren. Na veel pijn en moeite weet hij het geld voor een fiets bij elkaar te sprokkelen, maar niet veel later is hij alweer gestolen. De rest van de film gaat Antonio met zijn zoon op zoek naar de fiets.


Unreal Tournament 3 goes DirectX 10

Volgens een blogpost bij nVidia wordt Unreal Tournament 3 opgenomen in het "The Way It's Meant To Be Played" programma, welbekend van de vele logo's tijdens het opstarten van games als UT2004.

"More good news, I just had lunch at Vesuvios here with Mark Rein and he confirmed that we can now come out and say that Unreal Tournament 3 will be DX10 and in "The Way Its Meant To Be Played" program for launch. We have a long standing and close relationship with Mark and the team at Epic. We're delighted to be able to confirm this," aldus Roy Taylor (de bewuste blogger) van nVidia.

Wat de gevolgen zullen zijn van de DirectX 10 ondersteuning van UT3 is nog onbekend, maar mooiere of snellere graphics worden wel verwacht.Microsoft ook aan het folden?

Zoals bekend doet de PS3 mee aan het Folding@Home project, waarbij de kracht van de Cell processor gebruikt wordt om het vouwen van eiwitten te onderzoeken. De PS3 doet dit niet onverdienstelijk, op dit moment leveren PS3s meer dan 60% van de totale rekenkracht van het Folding@Home project.

Nu blijkt dat Microsoft het project in de gaten houdt, en gaat kijken of het nuttig is om de grotere installbase met 360s aan het folden te laten slaan.

"...if we truly believe that we can in some way marshall the resources of a much larger installed base of Xbox 360 owners, with a processer that's of equal power to the PS3, then you have my commitment that we'll look at that. And if we believe we can add value to solving a gnarly problem such as the medical problems and the health problems that Folding@home seems to be doing, then we'll certainly look at that very strongly," aldus Peter Moore.

Een gevoelig punt dat Microsoft tegen kan houden om Folding@Home te ondersteunen is het feit dat de Cell processor een stuk sneller is in het folden dan Microsofts Xenon processor, aldus Vijay Pande, hoofdprogrammeur van Folding@Home. Een voordeel wat de 360 dan weer heeft is GPU van ATi, op dit moment halen grafische kaarten van ATi via de GPU client van Folding@Home per kaart ongeveer vijf maal hogere scores vergeleken met de PS3.

Meer informatie over Folding@Home is hier te vinden, de statistieken per systeem zijn hier te vinden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.