NFLE: Admirals verslaan ook Galaxy

De Amsterdam Admirals hebben hun tweede zege op rij geboekt. Ditmaal werd Frankfurt Galaxy in de Amsterdam ArenA met 19-17 verslagen. Was de eerste confrontatie nog geëindigd in een overwinning voor de Frankfurters, deze keer was het de beurt aan de Amsterdammers. De basis hiervoor werd gelegd in de eerste helft door sterk optreden van zowel de offense als defense. In de tweede helft schoot Galaxy net tekort om hun ongeslagen status te behouden.

Niemand keek er van op toen de Amsterdammers hun eerste drive besloten met een touchdown. Na lang balbezit brak running back Jonathan Smith door de Duitse verdediging heen, wat een 18-yard touchdown run opleverde. In het tweede kwart was het de beurt aan quarterback Drew Olson. Eerst gooide hij een 13-yard touchdown pass naar wide receiver Harry Willams en even later eenzelfde score door middel van een 28-yard pass naar Skyler Fulton. Kicker Jaret Johnson schoot echter een extra punt naast, waar het andere extra punt niet eens tot een schot kwam. Daardoor leidde Amsterdam met 19-0 bij rust.

In de tweede helft was het woord aan Frankfurt. Tot dusverre had de offense niets kunnen klaarspelen tegen de indrukwekkende defense van de Amsterdammers. Quarterback J.T. O’Sullivan leidde hoogstpersoonlijk de wederopstanding van Galaxy in met een 1-yard touchdown run. Even later verkleinde wide receiver James Petrowski de achterstand tot vijf punten door een pass van O’Sullivan te vangen en voor dertig yards de Amsterdamse endzone in te brengen.

De Frankfurt Galaxy kwam nog twee keer gevaarlijk dichtbij een overwinning. Op de 4-yard line van Amsterdam kon O’Sullivan de bal niet vasthouden waardoor een eventuele touchdown voorkomen werd. De daaropvolgende pass van Olson werd echter meteen ondergeschept, waardoor Frankfurt een herkansing kreeg. Vanaf de 20-yard line zagen zij echter geen kans yards te boeken, maar kicker Rhys Loyd schoot wel een 38-yard field goal door de palen. Met nog vier minuten en 54 seconden op de klok, was de eens zo grote voorsprong van Amsterdam geslonken tot 19-17.

Zeker toen na de two-minute-warning punter Glenn Pakulak op het veld moest verschijnen. Zijn punt werd echter losgelaten door Brandon Middleton, waarna de Admirals de bal heroverden en zo de wedstrijd in het slot gooide.

Met de overwinning van Amsterdam op Frankfurt is alles weer mogelijk in de NFL Europa. Amsterdam mag de goede reeks gaan voortzetten in Hamburg tegen de plaatselijke Sea Devils, terwijl Frankfurt op bezoek moet bij Rhein Fire.