Ten Cate: "Ajax wordt kampioen"

Volgende week zondag, wanneer de laatste competitieronde wordt gespeeld, zal duidelijk worden wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Volgens Henk ten Cate, trainer van Ajax, zal zijn ploeg met de titel naar huis gaan.

"Ik denk dat wij zondag met de kampioensschaal in onze handen staan", aldus Ten Cate na de overwinning op Sparta. "Ik zie AZ niet winnen van Excelsior. Mijn vriend Ton Lokhoff is daar trainer. Reken maar dat hij zijn ploeg even op scherp gaat zetten. Ik voorzie daar een uitslag van 1-1. Excelsior speelde ook al 0-0 tegen PSV en 2-2 tegen Ajax."

"Iedere speelronde gebeuren er rare dingen. Volgende week wordt er ook weer een ploeg verrast. Ik denk dat AZ aan de beurt is. PSV moet eigenlijk twee doelpunten op ons goed moet maken", ging de optimistische Ten Cate verder. Hiermee doelde hij op de kansen die de Eindhovense ploeg heeft in het duel met Vitesse. "Dat gaat die ploeg niet lukken. Directeur Kesler van de KNVB moet zondag de kampioenschaal uitreiken. Ik denk dat hij het beste in Tilburg op de tribune kan gaan zitten."