Uitslagen Spanje speelronde 27

FC Barcelona heeft zich gehandhaafd als de nummer één van Spanje. Sevilla en Real Madrid haakten aan, terwijl Valencia dure punten uit het raam gooide.

Het Barcelona van Frank Rijkaard ontsnapte vorige week aan een nederlaag tegen Real Madrid, en kreeg het nu aan de stok met het verrassend sterk presterende Recreativo de Huelva. De promovendus was echter niet opgewassen tegen de definitieve terugkeer van Samuel Eto’o en Lionel Messi. De ruststand werd door Eto’o bepaald. De Kameroense spits scoorde er zelf twee, en was betrokken bij de hele mooie tweede van Gianluca Zambrotta. De dominantie was na rust minder maar begrijpelijk. Toch wist Messi vlak voor tijd ook nog zijn vierde goal in twee duels te maken, en daarmee de vierde goal in deze wedstrijd.

Real Madrid ontmoette Gimnàstic de Tarragona in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. Al na zeven minuten kregen de bezoekers een rode kaart te verwerken, toen Ruud van Nistelrooij werd neergehaald door César Navas. De rechtsback werd in de eerste helft niet gemist, want Real was niet in staat om gevaarlijk te worden. Na rust brak de ingevallen Robinho de ban alsnog. Een zeer slecht schot van Van Nistelrooij belandde met een gelukje bij de Braziliaan. Tien minuten voor tijd besliste David García het duel, toen hij een voorzet van Míchel Salgado in zijn eigen doel kopte.

Celta de Vigo was in Pizjuan de tegenstander van Sevilla. De thuisploeg was bezig aan een slechte reeks, en had de winst nodig om de gedeelde koppositie te behouden. Duidelijk had Sevilla goede hoop opgedaan na het gewonnen UEFA Cup-duel met Shakhtar Donetsk, want het was verreweg de betere tegen Celta. Pas na rust viel de eerste goal; een handsbal van López werd een strafschop. Topschutter Frederic Kanouté maakte optimaal gebruik en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Ondanks dat Celta er nauwelijks aan te pas kwam besliste Aleksandr Kerzhakov pas in blessuretijd de wedstrijd: 2-0.