FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 maart 2007

"Ferrari was mogelijk illegaal"

Scuderia Ferrari, winnaar van de Australische Grand Prix, wordt door Ron Dennis beschuldigd van een illegale bodemplaat.

Volgens Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, zou Ferrari met een bodemplaat rijden die beweegbaar is, om zo een aerodynamisch voordeel te behalen en bijvoorbeeld met extra vleugeldruk geen verlies in topsnelheid te lijden. Dennis noemde niet specifiek Ferrari als boosdoener, maar de extra interesse die de FIA afgelopen weekend had voor de bodemplaat van het rode team, maakt wel duidelijk op wie de Brit doelt.

"Tijdens de eerste race zijn er altijd wel enkele zaken die opduiken waarvan niet meteen duidelijk is of ze wel legaal zijn," legt Dennis uit. "Je kijkt wel naar de wagens van de andere teams, maar kan niet altijd meteen inschatten of hun interpretatie van de regels correct is. Op dat moment krijgen die teams nog het voordeel van de twijfel, maar nader onderzoek is zeker nodig, want er zijn altijd wel enkele oplossingen die illegaal zijn."

Het is niet bekend of Ron Dennis officieel protest gaat aantekenen. In dat geval zou de overwinning van Kimi Räikkönen op losse schroeven komen te staan.

Kinderen voor straf in bos achtergelaten

Twee kinderen van vier en zeven jaar uit het Duitse Uttenweiler werden door hun ouders in het bos achtergelaten. Dit was hun straf omdat zij hun rommel thuis niet hadden opgeruimd. Ze kregen nog wel een deken en wat speelgoed mee.

Een vrouw die een boswandeling maakte, ontdekte de verkleumde en bange meisjes. Zij lichtte hierop de politie in, die de kinderen weer bij de ouders bracht. Verder werd de kinderbescherming gewaarschuwd, zo meldden Duitse media vandaag.

De 29-jarige moeder en haar 24-jarige vriend wilden de kinderen niet voorgoed in het bos achterlaten. Na een hele dag hun zonden te hebben overdacht, zou de man hen 's avonds weer ophalen.

Punten ronde 1 vertraagd

De eerste Grand Prix van het seizoen is achter de rug en normaal worden op maandagavond de punten verdeeld voor de F1manager. Helaas zullen de punten een dag worden uitgesteld.

Met het nieuwe seizoen zijn er aanpassingen gedaan aan de F1manager, onder andere door een vernieuwde puntentelling en het verdwijnen van de punten voor de banden. Achter de schermen lopen we echter nog tegen wat technische problemen aan om de teams van de bijna drieduizend deelnemers de punten te kunnen geven die ze hebben verdiend.

Hierdoor zullen de punten voor de Grand Prix van Australië helaas niet vanavond worden verdeeld. We verwachten dat morgenavond alle teams de juiste punten hebben gekregen. Voor alle duidelijkheid: de punten zullen dan nog steeds gebaseerd zijn op de uitslag zoals die vanavond om 20.00u bekend was.

Onze excuses voor de vertraging.

V.d. Sar ontbreekt tegen Roemenië

Edwin van der Sar is niet fit voor het EK-kwalificatieduel van Nederland tegen Roemenië komende zaterdag en zal dat duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

De doelman meldde zich vandaag af bij Marco van Basten. Van der Sar kampt met een kuitblessure en zal zich bij zijn club wel laten behandelen. De recordinternational hoopt op 28 maart wel aanwezig kunnen zijn voor het duel het Slovenië. Het doel zal daarom tegen Roemenië verdedigd worden door Maarten Stekelenburg of Henk Timmer.

Lekkerkerk: jongens hadden geen rijbewijs

Icoon OngelukGeen van de jongens die zondagochtend met de auto in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk in het water belandden had een rijbewijs. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Door het ongeval stierven een 17-jarige jongen uit Krimpen aan de IJssel en een 18-jarige jongen uit Krimpen aan de Lek. Een derde jongen van 17 jaar oud uit Krimpen aan de IJssel overleefde het drama. Hij is inmiddels weer thuis.

De auto raakte bij het Smalle Kampje in Lekkerkerk van de weg en belandde op zijn kop in de sloot. Toen de hulpdiensten arriveerden bleken de slachtoffers al vier uur in het ijskoude water te liggen. De jongen die het ongeluk overleefde dankte zijn leven aan het feit dat hij in een luchtbel lag. Het is nog niet bekend wie de auto bestuurde.


Foto: RTV Rijnmond

Jochie (6) bekneld in paardentredmolen

Icoon OngelukEen zesjarig jongetje is zondagmiddag zwaargewond geraakt toen hij vast kwam te zetten in een elektrische paardentredmolen. Dat gebeurde in een manege in Hoek van Holland.

Het kind was aan het spelen in de paardenrijschool aan de Dirk van de Burgweg. Hij kwam met zijn kleren vast te zitten in de stapmolen voor paarden. Hij raakte bekneld, terwijl de tredmolen voortbewoog.

Hulpverleners hebben het jochie gereanimeerd en met een spoedtransport naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Kattenbeet levert 122.000 dollar op

Een Amerikaan heeft van een jury in de Amerikaanse staat Michigan een bedrag van 122 duizend dollar (ruim negentigduizend euro) toegewezen gekregen. Dit bedrag kreeg hij nadat de man zijn zuster voor het gerecht had gesleept omdat haar Siamese kat hem had gebeten.

De vingers van de man waren volgens zijn advocaat zo flink opgezwollen, dat ze zo groot waren als hotdogs. De zwelling kwam met name ten gevolge van een infectie die de man bij de beet opliep.

Omdat de verzekeraar van zijn zus weigerde uit te keren, restte de man niets anders dan het geschil via de rechter uit te vechten. Met de schadevergoeding is de ziekenhuisrekening van enkele duizenden dollars wel dik betaald. Of de man nog welkom is bij zijn zus is niet bekend.

Marokkaanse gevangenen in cel in eigen land

Icoon BuitenlandsEen aantal Marokkanen die vastzitten in Belgische gevangenissen moet binnenkort verhuizen naar Marokko. Daar tegenover staat dat Belgen die in Marokko zijn veroordeeld, hun straf in België kunnen uitzitten.

Marokkaanse criminelen die nog minstens één jaar in de cel moeten doorbrengen en geen dubbele nationaliteit hebben, moeten de straf in hun eigen land uitzitten. Tot nu toe konden ze daar voor kiezen, maar dit kan niet langer.

De maatregel maakt deel uit van zeven akkoorden die in Marrakesh werden gesloten tussen Marokko en België. Premier Guy Verhofstadt en de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie en Ontwikkelingssamenwerking vormden de Belgische delegatie.

Het akkoord slaat voorlopig op zestig van de 1100 Marokkanen die in België vastzitten. Later zouden dit enkele honderden worden.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Interview: Marcel Woods

Marcel Woods
Ooit was hij een simpele jongen die op zijn kamer plaatjes draaide, maar tegenwoordig vliegt hij de hele wereld over. Toen hij begon was het nog niet zo dat DJ’s halve popsterren waren en als zo’n jonge jongen al rondreed in een dikke bak dan moest hij wel een drugsdealer zijn. Marcel Woods (of eigenlijk Marcel Scheffers) nodigt ons uit in zijn studio in Eindhoven en vertelt over zijn hobby die wat uit de hand is gelopen.


Gewoon een boerenlul die plaatjes draait


The Club laat zich vier keer zien

Weer wat screens van de game "The Club"; een third person shooter waarin de speler moeten overleven in deze "Club". De speler is een "Prey". Een persoon die wordt opgejaagd door "The hunters". Deze mensen staan je naar het leven, terwijl andere mensen het geheel volgen voor vermaak.



Met het maken van combo's, headshots en andere "moves" zal je geld kunnen verdienen. Hoe meer je vermaakt, hoe rijker je wordt. Uiteindelijk draait het om "Moneyman". De mensen achter het geheel die de touwtjes in handen hebben. Een beetje wraak lijkt hier wel op zijn plaats.



De game zal uitkomen op de PS3 en 360, wanneer dit heugelijke feit zal plaatsvinden is nog niet bekend.


Britney betrapt tijdens vrijpartij in bosjes

Het is alweer een tijdje stil geweest rondom ex-tienerzangeresje Britney. Dat zal ze zelf ook wel geweten hebben, en dus trok Brit er weer eens op uit om wat stennis te schoppen. Ditmaal werd ze betrapt in de tuin van haar afkickkliniek toen ze een partijtje aan het vozen was met een medepatiënt van het andere geslacht.

Een bron vertelt in The Daily Star: "Na een partijtje tennis glipten de twee in de bosjes, waar ze met elkaar van bil wilden gaan. Maar toen ze half ontkleed waren, werden ze betrapt door de beveiliging. Die hebben ze uit de bosschage gehaald omdat de kliniek relaties tussen kwetsbare personen niet aanmoedigt."

La Spears heeft het er maar druk mee, zo schoor ze eerst haar hoofd kaal, kwam ze in een afkickkliniek terecht, draaide ze even helemaal door, probeerde ze maar liefst twee maal zelfmoord te plegen en bleek ze een depressie te hebben.

Met dank aan Enos voor de submit.

MiG-29 Fulcrum

Achter de schermen poste een collega blogger een link naar een filmpje, hij vondt het een gaaf filmpje maar kon er niets mee, en zonder het te weten poste hij een filmpje van een van mijn favoriete militaire vliegtuigen, namelijk een MiG-29 Fulcrum.

Van oorsprong een kindje van de koude oorlog maar nog steeds in actieve dienst, niet alleen bij de reguliere luchtmacht van o.a. Rusland maar ook in dienst bij het stuntteam van de Russische luchtmacht, de Strizhi.

En voor degene die smachtend wachten op crashes, die komen niet voor in deze filmpjes, dit zijn gewoon gave filmpjes.

's Werelds oudste condoom te bezichtigen

's Werelds oudste condoom is sinds vandaag te bezichtigen in een Oostenrijks museum. Het condoom stamt uit 1640 en is compleet intact.

Buiten het condoom kan er ook nog een volledige gebruiksaanwijzing gezien worden in het museum. Deze gebruiksaanwijzing is volledig in het Latijn geschreven. In de handleiding is onder andere te lezen dat men aangeraden wordt het condoom in warme melk te deppen, om ziektes te voorkomen. Het condoom is gemaakt van varkensdarm, en is een van de 250 aan seks gerelateerde onderwerpen tijdens een tentoonstelling in het Tirolean County Museum in Oostenrijk.




Met dank aan nipeng voor de submit.

FOK!radio: Seborik, SEX en keiharde porno LIVE

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Je moet eerst vragen of je erin mag. Anders kom je er niet in. En als je er dan bent, gaat er dan een wereld voor je open? Wij weten het niet, want de medewerkers van FOK!radio zijn natuurlijk zo netjes als wat. Maar hoe het nu zit met de Keiharde Porno Voor Danny, gaan we vanavond uitzoeken. Dit subforum bestaat inmiddels al een tijdje en we willen weleens weten hoe het ervoor staat. Zijn er wel echt heftige dingen te vinden? Durft iedereen wel toestemming te vragen? Wat is het meest bizarre dat er zich heeft afgespeeld? Wat is er allemaal te zien? En waarom is ze eigenlijk mod geworden van een porno-forum? En heeft ze zelf weleens oneervolle voorstellen gehad? Dat gaan we allemaal vragen aan modje ondeugend die vanavond live in de uitzending zit. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Twee weken geleden maakte hij zelf bij FOK!radio bekend dat hij ging stoppen, vorige week maakten we zijn opvolger al bekend en deze week neemt SunChaser op zijn eigen wijze afscheid van hem. De scheidend hoofdredacteur van de FrontPage Seborik valt de eer vanavond ten deel. Het wordt een dolle rit aan emoties.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne roddelt weer met ons en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Bush vraagt om geduld na vier jaar oorlog

Icoon OorlogGisteren was het precies vier jaar geleden dat de Verenigde Staten de oorlog verklaarden aan Irak en het land binnenvielen. In veel Amerikaanse steden werden protesten gehouden, zowel tegen als voor de oorlog, en vandaag was het de beurt aan president George W. Bush om zijn zegje te doen over de stand van zaken.

Hij vroeg in een speech aan het Amerikaanse volk om meer geduld met betrekking tot de nieuwe strategie omtrent de situatie in Bagdad. Volgens hem begint de nieuwe operatie in Bagdad zijn vruchten af te werpen, maar zal het nog zeker meerdere maanden duren voordat er sprake kan zijn van succes.

Bush verklaarde in zijn speech tevens dat er goede en slechte dagen zullen volgen, en dat "inpakken en wegwezen" absoluut desastreuze gevolgen zou hebben voor Irak. Ook benadrukt hij hoe belangrijk een stabiel Bagdad is. Als Bagdad niet stabiel is, verspreidt het geweld zich gemakkelijk naar de omringende provincies, aldus de president.

Het Amerikaanse televisiestation ABC hield samen met het Britse televisiestation BBC een enquête onder Irakezen waaruit blijkt dat slechts 40% van de Irakezen vindt dat ze een "goed" leven hebben, tegen 71% zo'n twee jaar geleden. Een meerderheid vindt echter dat Irak niet in staat van een burgeroorlog verkeert, en een meerderheid vind ook dat Irak niet mag worden opgedeeld in verschillende staten en als één land verder moet. Tevens vindt slechts 36% dat de buitenlandse troepen nu het land moet verlaten. 63% vindt dat de troepen pas weg mogen als de veiligheid is verbeterd.

PS3 mogelijk beter verkrijgbaar dan verwacht

Enkele dagen geleden kregen we te horen dat de PS3, die aankomende vrijdag in Europa verschijnt, waarschijnlijk erg moeilijk te verkrijgen zal zijn. Dit voorspelde productmanager Bernard Groeneveld aan de hand van het grote aantal reserveringen in verhouding tot de consoles (in de Benelux 44.000 reserveringen tegenover 50.000 exemplaren). Hierdoor zouden veel consumenten die de console niet gereserveerd hebben met lege handen naar huis gaan.

Als we analisten en verkopers mogen geloven is de situatie minder negatief dan het zojuist geschetste beeld. Nick Parker van Screen Digest voorspelt dat de PS3 dit jaar maar liefst 4 miljoen keer verkocht zal worden, maar denkt tevens dat de verkoopcijfers in de eerste week niet van allesverslindende proporties zullen zijn. Ook de verkopers zelf verwachten genoeg PS3's in huis te hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Op de vraag of er bij de launch daadwerkelijk genoeg aanbod is, zullen we dit weekend antwoord krijgen.

Besluit RTL7 en Arabische zender eind mei

Icoon Media UPC beslist eind mei of RTL7 in Amsterdam, Zaanstad en Purmerend wordt vervangen door een Arabische zender. De Stichting Algemene Programma Raad (APR) van deze regio heeft besloten dat de Arabische zender Rotana Music Europe het kanaal RTL7 moet vervangen. UPC mag volgens de mediawet alleen hiervan afwijken "bij zwaarwegende argumenten van technische of juridische aard".

UPC gaat tot eind mei onderzoeken of er inderdaad zwaarwegende argumenten zijn om alsnog RTL7 te kunnen behouden. Per 1 juli zullen de steden dan het nieuwe zenderpakket krijgen. De APR beslist over het standaardpakket van vijftien zenders per regio. Dat standaardpakket moet overal te ontvangen zijn. Rotana Music Europe moet dan in al deze gemeenten verplicht overal te zien zijn. RTL7 kan nog wel als extraatje aan het bestel toegevoegd worden, maar hoeft niet verplicht uitgezonden te worden. Op RTL7 wordt onder meer formule 1 en voetbal uitgezonden.

De Partij voor de Vrijheid heeft Kamervragen gesteld over het mogelijk verdwijnen van RTL7. Zij wil de plaatselijke programmaraden opheffen. In de plaats daarvan moet er volgens de partij een landelijke programmaraad komen, die twintig tv-kanalen selecteert.

Schilder vervangt Bruins bij Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan heeft alsnog een vervanger voor de geblesseerde Luigi Bruins opgeroepen, namelijk Robbert Schilder. In het verleden kwam de speler van Heracles al vier keer eerder uit voor Jong Oranje. Hierin wist hij één doelpunt te maken.

Komende vrijdag (23 maart) speelt de selectie van bondscoach De Haan om 16:30 tegen Tsjechië. Het duel wordt in het Městský Stadion in Mladá Boleslav gespeeld. Vier dagen (27 maart) later staat het treffen met Ierland op het programma. Deze confrontatie wordt in het stadion van VVV Venlo gespeeld en zal om 20:00 beginnen.

Zes jaar cel voor Chinese cyberdissident

Icoon InternetEen Chinese rechtbank heeft Zhang Jianhong, een voormalige hoofdredacteur van een democratische internetsite, veroordeeld tot zes jaar cel wegens 'subversie'. Dit heeft het persbureau Nieuw China maandag gemeld.

Zhang, die essays tegen de communistische regering schreef, werd in september opgepakt. Hij is schuldig bevonden aan ''opruiing om de macht van de staat te ondermijnen''.

Volgens zijn advocaat heeft Zhang (48), beter bekend onder zijn pseudoniem Li Hong, slechts gebruik gemaakt ''van zijn recht op vrije meningsuiting''.

Volgens de persvrijheidsorganisatie Reporters Sans Frontières (RSF) zitten momenteel zestig cyberdissidenten wereldwijd in de cel, van wie vijftig in China.

Koken is dodelijk

Meer dan 1,6 miljoen mensen overlijden ieder jaar doordat ze tijdens het koken giftige dampen inademen. Dit komt voornamelijk voor bij mensen die gebruik maken van gedroogde mest, hout en steenkool om het eten te verwarmen, zo brachten experts vandaag naar buiten.

De helft van de wereldbevolking, ruim drie miljard mensen, is afhankelijk van zulke vaste brandstoffen. Deze mensen hebben geen elektriciteit of kunnen schonere brandstoffen niet betalen. Vooral vrouwen en kinderen in derde wereldlanden zoals China, Afrika en India zijn hiervan de dupe. Met name de keukens op het Indiase platteland zouden zeer schadelijk zijn.

GL wil zwarte lijst beleggingen pensioenfondsen

Icoon BeursGroenLinks pleit voor een zwarte lijst van ondernemingen waarin pensioenfondsen niet mogen beleggen. Tweede Kamerlid Kees Vendrik wil volgende week een motie indienen met deze strekking, als de Tweede Kamer vergadert over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het tv-programma Zembla meldde zondag dat grote Nederlandse pensioenfondsen beleggen in wapenfabrieken die onder meer clusterbommen en landmijnen maken. GroenLinks pleit voor een wereldwijde lijst van foute investeringen, waarbij ook gelet wordt op kinderarbeid, onderdrukking van werknemers en aantasting van natuur en milieu.

De uitzending van Zembla is voor PvdA, CDA en SP aanleiding om aan te dringen op openbaarheid van de beleggingen van de pensioenfondsen.

Meer info op de internetsite van Zembla

Van der Rijst stopt met schaatsen

Ralf van der Rijst stopt per direct met profcarrière als schaater. De 30-jarige Woerdenaar zou zich naar eigen zeggen niet meer kunnen motiveren om nog een seizoen op de ijzers te staan.

Het jaar 2003 was voor Van der Rijst zijn beste. Tijdens het Europees kampioenschap allround van dat jaar werd hij vijfde. Op het WK afstanden deed hij het nog wat beter. Daar wist hij namelijk de zilveren medaille op de 1500 meter in de wacht te slepen.

Rogge wil jeugdversie Olympische Spelen

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Jacques Rogge, heeft door laten schemeren dat hij de Olympische Spelen voor de jeugd wil gaan organiseren. Het is de bedoeling dat jonge sporters, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, deel zullen gaan nemen aan dit evenement.

Volgens Rogge zouden deze Spelen in bestaande sportcomplexen gehouden kunnen worden. Op die manier is het niet direct noodzakelijk om nieuwe accommodaties te bouwen."Dit is een project dat ik sinds mijn aantreden in 2001 al in de la heb liggen", lichtte de voorzitter van het IOC in de Franse krant L'Équipe toe.

Eind volgende maand komt het comité in Peking bij elkaar om over het voorstel van Rogge te praten. Diverse internationale sportbonden hebben inmiddels positief gereageerd op de plannen.

Balaban: Ik miste de strafschoppen expres

Icoon VoetbalBosko Balaban speelde afgelopen weekend bij Club Brugge-Brussels een bewogen wedstrijd. De spits scoorde twee keer, maar miste net zoveel strafschoppen. Maandag liet hij weten dit bewust te hebben gedaan.

In België moet de topscorer van de competitie een shirt met een gouden bal op de achterkant aantrekken. Balaban heeft een hekel aan dit shirt en wil absoluut niet bovenaan de lijst van topscorers komen.

"Weet je waarom ik die penalty's gemist heb? Omdat ik anders de topschutterslijst aangevoerd had. Om weer dat gekke shirt met die gouden bal te dragen, bedank ik vriendelijk. Ik loop liever niet als een aap op het veld. Wie die gouden bal uitgevonden heeft, hoort thuis in een circus", aldus Balaban.

Met dank aan natedanielz voor de submit.
Meer voetbalnieuws lees je op FOK!sport!

Mutu aanvoerder van Roemenië

Een woordvoerder van de Roemeense voetbalbond heeft maandag bekend gemaakt dat Adrian Mutu komende zaterdag als aanvoerder zal fungeren. De reden hiervoor is de absentie van Christian Chivu. De voormalig speler van Ajax is normaal gesproken de captain van het team.

Chivu heeft nog altijd veel last van de naweeën van een operatie aan zijn neus. Hierdoor is het voor hem niet mogelijk om tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK, tegen Nederland en Luxemburg, in actie te komen. Ook Florentin Petre, speler van CSKA Sofia, zal de twee duels aan zich voorbij laten gaan. De speler heeft een spierblessure. Verder is het nog onzeker of Gabriel Tamas zal spelen. De verdediger is wel geselecteerd, maar heeft een blessure aan zijn schaambeen.

Complete selectie Roemenië:

Doel:
Bogdan Lobont (Dinamo Boekarest), Danut Coman (Rapid Boekarest)

Verdediging:
Cosmin Contra (Getafe), Valentin Badoi (Rapid Boekarest), Gabriel Tamas (Celta de Vigo), Dorin Goian (Steaua Boekarest), Radu Stefan (Dinamo Boekarest), Mirel Radoi (Steaua Boekarest), Dorel Stoica (Craiova), Razvan Rat (Shakhtar Donetsk), Christian Pulhac (Dinamo Boekarest)

Middenveld:
Banel Nicolita (Steaua Boekarest), Paul Codrea (Siena), Sorin Paraschiv (Steaua Boekarest), Razvan Cocis (Lokomotiv Moskou), Adrian Cristea (Dinamo Boekarest), Ianis Zicu (Rapid Boekarest), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva)

Aanval: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Shakhtar Donestk), Daniel Niculae (Auxerre), Ionut Mazilu (Rapid Boekarest)

Kamer wil burger horen over EU-grondwet

Icoon EuropaDe Tweede Kamer is van plan om de komende maanden de mening van de burger te horen over de Europese grondwet. Dit wil de Tweede Kamer doen tijdens hoorzittingen in het noorden, oosten, en zuiden van het land. Tot slot wil de Kamer nog een slotdebat houden in Den Haag.

Bovenstaande maakte PvdA-Tweede Kamerlid Harm-Evert Waalkens vandaag bekend tijdens een bezoek van de Kamerleden aan Brussel. Waalkens gaf toe dat de debatten eigenlijk al eerder gehouden hadden moeten worden, omdat het alweer bijna twee jaar geleden is dat Nederland negatief stemde over een Europese grondwet in een referendum.

De Kamerleden willen de zittingen gebruiken voor hun standpuntbepaling voordat ze met het kabinet praten over de EU-top van 21 juni. Op die datum beslissen de EU-landen over de toekomst van de Europese grondwet.

SP boos over vrijlating Kouwenhoven

Icoon Justitie De SP-fractie in de Tweede Kamer vindt dat de vandaag - voorlopig - vrijgelaten verdachte Guus Kouwenhoven terug de cel in moet. Fractielid Krista van Velzen zei dat maandag in een reactie op de voorlopige vrijlating van Kouwenhoven. Het gerechtshof in Den Haag besloot vandaag dat Kouwenhoven, die wordt verdacht van wapenhandel en het plegen van oorlogsmisdaden in Liberia, zijn proces in vrijheid mag afwachten.

Het gerechtshof in Den Haag besloot de verdachte uit de gevangenis te laten, omdat het waarschijnlijk nog lang gaat duren voor het toekomt aan de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep.

Acht jaar cel
De rechtbank in Den Haag veroordeelde de Nederlandse zakenman vorig jaar juni nog tot 8 jaar cel voor illegale wapeninvoer in Liberia. Hij was volgens de rechters daarbij betrokken in de periode 2000-2003 tijdens de bloedige burgeroorlog die er toen woedde.

De rechtbank sprak Kouwenhoven vrij van oorlogsmisdaden in die drie jaren. Die beschuldiging was onvoldoende bewezen, met name vanwege de vele uiteenlopende en soms tegenstrijdige getuigenverklaringen.

''Maar dat oordeel leidt er niet toe dat Kouwenhoven zijn handen in onschuld kan wassen wat betreft de bloedige slachtingen die tijdens de oorlog in het West-Afrikaanse land werden aangericht. De wapeninvoer waarin Kouwenhoven een 'cruciale rol' speelde, heeft bijgedragen aan de inbreuken op de vrede en de onveiligheid in de regio. Met talloze slachtoffers tot gevolg'', stelde rechtbankpresident Roel van Rossum in juni vast.

Kouwenhoven kreeg daarom ook de maximale celstraf die op wapenhandel staat. Volgens de rechtbank was de zakenman bekend met onder meer de wapembargo's van de Verenigde Naties en heeft hij die uit eigen financieel belang bewust geschonden.

Van Velzen kondigde aan namens de SP vragen te stellen aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de gang van zaken. De SP-politica zegt te vrezen dat Kouwenhoven zal proberen het land uit te komen om aan berechting te ontkomen.

[M-S] Rabobank met vijf Nederlanders

Komende zaterdag wordt de eerste klassieker van het wielerseizoen gereden. Italië is dan namelijk de gastheer van Milaan - San Remo. Maandag werd bekend gemaakt dat Rabobank met vijf Nederlanders actief zal zijn in deze wedstrijd.

Tijdens deze editie van Milaan - San Remo zullen er vijf Nederlanders in actie komen, namelijk Thomas Dekker, Max van Heeswijk, Jan Boven, Bram de Groot en Leon van Bon. Verder zullen ook Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Mathew Hayman acté de presence geven tijdens de eerste wielerklassieker van dit seizoen.

Agatha Christie op de Wii

The Adventure Company heeft een tijdje geleden de rechten verkregen om adventures te maken op basis van de beroemde detective-boeken van Agatha Christie. Tot nu toe verschenen er twee op de PC: And Then There Were None en Murder On The Orient Express. Meer delen zijn in ontwikkeling. And Then There Were None wordt nu omgezet naar de Wii. Het moord-mysterie op basis van het beroemde boek "Tien kleine negertjes" zal in november in de winkels liggen.

Met de Wiimote kun je bijvoorbeeld graven om aanwijzingen te vinden of een brandkast openen. Nieuw in de Wii-versie zijn getimede puzzels waarbij je bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd een trap op moet rennen. Het verhaal draait om tien mensen die op een eiland samen worden gebracht door een gastheer, die hen vervolgens beschuldigt van moord. Een voor een verdwijnen de gasten spoorloos...

Richard Wah Kan, President en CEO van The Adventure Company: "We are very excited to take this new direction with our adventure titles and are certain that our fans will find Agatha Christie: And Then There Were None to be a perfect fit for the Nintendo Wii. Many PC adventure game fans are having a great time with the Wii and we’d like to be the first to deliver them games they love on a console they’ve embraced."

Pirès opgelucht na eerste duel

Robert Pirès is blij dat hij eindelijk zijn eerste wedstrijd voor Villarreal heeft kunnen spelen. De Fransman kwam terug van zeven maanden blessureleed.

Afgelopen zomer kwam Pirès transfervrij over van het Engelse Arsenal. Een gescheurde gewrichtsband zorgde er vervolgens voor dat de middenvelder lange tijd uit de roulatie zou liggen. Afgelopen zondag kwam de Fransman eindelijk in actie voor El Submarino Amarillo, toen Villarreal in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen degradatiekandidaat Real Sociedad.

"Ik ben opgelucht dat ik eindelijk weer heb kunnen spelen na zo'n lange blessureperiode", vertelt Pirès aan Marca. "Het is alleen wel teleurstellend dat we slechts gelijkspeelden. We verloren twee punten in plaats van dat we er één wonnen." Op dit moment staat Villarreal zes punten van de positie die recht geeft op UEFA Cup-voetbal. "Het zal moeilijk worden, maar ik denk dat we de kwaliteit hebben om voor een UEFA Cup-plaats de kunnen vechten."

Eerste 'movel' in Nederland

Icoon DigitalDe nieuwste roman van schrijver Thomas van Aalten, Exile, zal alleen te lezen zijn op een mobieltje en zal daarmee de eerste 'movel' in Nederland zijn. Het boek kan vanaf nu gedownload worden op mobiele telefoons, door de tekst MOVEL1 naar 4443 te smsen.

Tijdens de boekenweek kost het vijfenveertig eurocent om het boek te downloaden, daarna zal het 4,50 euro gaan kosten. De Movel hoeft slechts een keer gedownload te worden en kan vanaf dan altijd gelezen worden.

Het lezen van tekst vanaf het scherm werkt volgens de bedenkers 'verbluffend goed'. Het zou ideaal zijn voor momenten dat je even moet wachten: zo kun je altijd even snel een boek lezen.

Thomas van Aalten haalde eerder het nieuws toen hij een podcast uitbracht van zijn laatste roman Coyote. Dit boek werd in 2006 uitgegeven.

Babetime...

Geheel tegen de verwachtingen in blijken deze Vrouwelijk Naakt blogjes erg populair qua views. Wederom kunnen wij niet anders concluderen dat er erg veel behoefte is aan zulk soort blogjes. Wie zijn wij om jullie niet in die behoefte te voorzien?

Zorgvuldig hebben wij weer naar enkele vrouwelijk naakt modellen gezocht en gelukkig ook nog gevonden, en daar willen wij jullie graag weer mee lastig vallen:

Anya , Anja , Perfect Girls , Lidiya en Boat girl

Wellicht een Genji 3

Na Genji 2 zal er eventueel een deel 3 komen. Dit heeft Yoshiki Okamoto van Game Republic tegenover de website van G-Wie-Gorilla bekend weten te maken:

"Interesse an einer Fortsetzung habe ich auch auf jeden Fall. Ich würde zum Beispiel gerne Kämpfe auf Pferden einbauen. Wenn das Spiel sich im den Herrscher der Mongolei drehen würde, dann würde sich das ja geradezu anbieten. Jetzt sind wir aber erst mal mit Days of the Blade fertig, daher ist das alles noch Zukunftsmusik. Wenn die Spieler und die Entwickler wirklich einen dritten Teil wollen, dann werden wir mal sehen."



Genji 2

Lucius zes weken aan de kant

Zonder Theo Lucius zal Feyenoord moeten proberen om een plaats veilig te stellen in de top-vijf. De middenvelder heeft tegen Willem II een spierscheuring opgelopen in zijn hamstring, en zal zo'n zes weken uit de roulatie zijn.

Eerder dit seizoen kampte Lucius al een aantal maal met klachten aan zijn hamstring. Zo speelde hij voor de winterstop enkele wedstrijden met verdovingen. Tegen Willem II keerde de oud-PSV'er weer terug in de basis, maar dat blijkt geen succes te zijn geweest.

Gebrek aan talent

Barbie Girl van het Deense bandje Aqua was in 1997 een flinke hit en ik durf te wedden dat ook jij het liedje nog mee kunt zingen, mocht je tot de zeldzame groep behoren die niet weet waar ik het over heb, dit is het origineel.

En zoals vaker worden er van dat soort liedjes kloontjes gemaakt, Ome Henk was er een van, maar deze kende ik nog niet, en als ik moet kiezen tussen deze en die van Ome Henk dan kies ik elk moment voor de Ome Henk versie, en jij ?

Bungie geeft reactie op de prijs van Halo 3 LE

Zoals je hier kunt lezen zullen er drie verschillende edities uitkomen van Halo 3. Waaronder ook de Legendary Edition. Deze is $30 duurder geworden dan de prijs die voorheen was vermeld. De reactie daarop van Frank O'Connor, de community manager van Bungie, is als volgt:

"Much as they telegraphed the fact that this price and content could be subject to change, it's fair to say that these things usually don't change. So apologies for that, but I think hardcore collectors (at whom the Legendary Edition is squarely aimed) will be pleased with the end result."



Blessure Bruins valt mee

De blessure van Luigi Bruins van Excelsior valt mee. Dit heeft onderzoek vandaag uitgewezen.

"Het is minder ernstig dan vorige keer, maar hij wordt dinsdag verder onderzocht", aldus algemeen directeur Simon Kelder. Afgelopen zaterdag raakte Bruins in de competitiewedstrijd tegen NEC geblesseerd aan zijn enkel. Hij was net hersteld van ingescheurde banden aan hetzelfde gewricht.

Vanwege de kwetsuur heeft Bruins wel afgezegd voor de komende oefeninterlands van Jong Oranje tegen Tsjechië en Ierland. Vooralsnog heeft bondscoach Foppe de Haan geen vervanger opgeroepen.

Shadowrun heeft goed nieuws

Shadowrun zal namelijk gebruik gaan maken van een party-systeem, zoals bij Halo 2 gebruikt wordt. Bill Fuelton, de matchmaking designer van FASA, heeft dit laten weten in een interview met OXM:

"We have a new approach to connecting that should make it a little easier to get into good games over Xbox Live or Games for Windows - Live. The private-match screen will show you any of the private matches your friends are in, along with key details (how many are in the match, map, game type, score, and so on). Just click and join. The public-match screen is pretty simple: hit Play. Our matchmaking algorithm will put you in a game that suits you. It matches players to games by three factors: player skill, connection quality, and map and game-type preferences."

Dit betekent dat je online met je vrienden in ranked games kunt spelen. Bij andere spellen is dit vaak onmogelijk doordat je bijvoorbeeld de host niet kan zien (Gears of War) of dat er random teams worden gemaakt (GRAW 2).

[T-A] Bono wint etappe, Klöden nieuwe leider

Matteo Bono heeft de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. In de bergetappe, die over 164 kilometer ging, maakte de Italiaan van Lampre deel uit van een kopgroep. Op de slotklim naar San Giacomo sprong hij alleen weg. De Duitser Stefan Schumacher verloor zijn leiderstrui aan zijn landgenoot Andreas Klöden.

Op dertig seconden van Bono kwam zijn landgenoot Enrico Gasparotto als tweede over de meet. Giovanni Visconti was de nummer drie. Rabo-renner Oscar Freire zat ook in de kopgroep, maar moest op de laatste klim lossen.

In het algemeen klassement is het spannend. Klöden leidt met drie seconden voorsprong op de Luxemburger Kim Kirchen, twaalf seconden op Aleksander Vinokoerov en 22 seconden op Schumacher. Morgen is de zevende en laatste etappe van de Tirreno.

Briatore geeft bandenwissel de schuld

De belangrijkste oorzaak van de slechte start van het F1-seizoen voor het team van Renault F1 is volgens Flavio Briatore de wisseling van Michelin naar Bridgestone banden .

De afgelopen twee jaar begon het team nog met een overwinning, dit jaar was de zesde plek van Giancarlo Fisichella het hoogst haalbare in de GP van Australië. Heikki Kovalainen finishte in zijn eerste race als tiende.

Volgens de meeste mensen is het vertrek van Fernando Alonso de belangrijkste reden voor de slechte prestaties tijdens de eerste GP, maar teambaas Briatore geeft de schuld aan het wegvallen van Michelin. " We weten dat we achterlopen ten opzichte van andere team, dat wisten we al vanaf het begin van het seizoen Onze auto was zo goed ingesteld op de Michelin band, dat we meer hebben verloren dan andere teams. Op het moment dat we Bridgestone banden onder onze auto van 2006 plaatsten, was McLaren sneller dan ons."

Renault kijkt nu uit naar de driedaagse test in Sepang, waar het team zal proberen om het gat met de concurrentie te dichten. "Het belangrijkste is nu om te analyseren waar we onze beperkte financiële middelen het beste kunnen inzetten om het gat met de topteams te dichten, en dat is precies was we in Sepang gaan doen", aldus hoofdengineer Pat Symonds.

Ontbrekende Ubisoft titels bij PS3 launch

Verschillende toptitels die door Ubisoft worden uitgegeven zullen de Europese launch van de PS3 waarschijnlijk niet halen. Bethesda's The Elder Scrolls IV: Oblivion zal niet als launchgame uitkomen in Europa. Ubisoft heeft de releasedatum verschoven naar 27 April.


Oblivion heeft een vertraging van ongeveer...
Oblivion zal over 46 dagen binnenkomen


Oblivion stond in een ver verleden zelfs als US PS3 launchtitel gepland; blijkbaar waren er nog steeds wat probleempjes die moesten worden gladgestreken.

Naast Oblivion zullen ook F.E.A.R. en Splinter Cell: Double Agent het niet gaan halen. Deze zullen respectivelijk 20 en 30 april verschijnen.

update:
Bethesda heeft vandaag wel aangegeven dat Oblivion morgen al in de Amerikaanse winkels zal liggen. Wat precies de officiële reden is voor uitstel in Europa is niet bekend.

Knut moet dood!

Dat de gemiddelde geitenwollensok zo snel mogelijk uit ons lijden verlost zou moeten worden, daar zijn helaas nog niet veel mensen van overtuigd, maar ik denk dat vandaag de eerste stap gezet is. In december vorig jaar is er in de dierentuin van Berlijn namelijk een ijsbeertje geboren dat verstoten is door de moeder en wordt opgevoed door de verzorger en dat is onnatuurlijk en nu moet het beertje dood!

Ik weet niet of iemand de laatste tijd nog wel eens door een dierentuin is gelopen, maar mijn ervaring is toch voornamelijk dat de leefomgeving van de meeste dieren daar in de verste verte niet overeenkomt met de leefomgeving van hun soortgenoten in het wild. In mijn geheugen zie ik voornamelijk sneeuwuilen die hartje zomer in de brandende zon op een stokje in een kooitje van twee bij twee zitten, olifanten in een zandkuil waar een gemiddelde caravan nog niet in zou passen en orang-oetangs die zich zo stierlijk vervelen dat manisch-depressief de lading al niet lang meer dekt.

Als ik nou ergens met ruimen zou beginnen, dan is het met die dieren. Daarna pakken we alles wat het nog een beetje naar de zin heeft. Starten we langzaam maar zeker met huisdieren en pluimvee en werken we onze weg 'omhoog' tot we het dier bereikt hebben dat al eeuwenlang op de meest onnatuurlijke manier met zijn eigen leefomgeving omgaat.

Wat zal het heerlijk rustig worden!

Mercenaries 2 toont zich op screens

Er zijn weer wat nieuwe screens vrijgegeven van Mercenaries 2: World in Flames. Het interessante is dat we aan de hand van deze nieuwe screens kunnen afleiden dat het spel mogelijk een coversysteem zal gaan bevatten.

Mercenaries 2 zal eind dit jaar verschijnen op de Playstation 2, Playstation 3, Xbox360 en PC, en zet je in de schoenen van een huurling met als opdracht een Venezolaanse dictator af te zetten in een free-roaming omgeving.


Eerste Airbus A380 steekt oceaan over

Icoon VervoerHet grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, vliegt maandag voor het eerst de Atlantische Oceaan over. Op de lange testvlucht gaat een bijna volledig aantal passagiers mee, de meesten werknemers van Airbus en gasten.

Het toestel, dat plaats biedt aan 555 reizigers, vliegt van Frankfurt naar New York en dan naar Chicago. Later maandag gaat er nog een Airbus A380 vanaf Frankfurt de lucht in om koers te zetten naar Los Angeles. Op de vluchten en de luchthavens worden allerlei zaken getest, zoals het 'aanmeren' van het toestel bij de gate, het manoeuvreren op de vliegvelden en het entertainmentprogramma aan boord.

Vertraging
De productie van de Airbus 380 heeft in de afgelopen jaren fors vertraging opgelopen. Het bedrijf heeft een grote reorganisatie aangekondigd waarbij ongeveer 10.000 banen verloren zullen gaan. Geen enkele Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft tot nu toe belangstelling getoond voor het paradepaardje van Airbus.

Volgens analisten is het toestel te groot. Zo hebben bijvoorbeeld Delta en American Airlines op dit moment geen vliegtuigen in hun vloot die meer dan 300 passagiers kunnen vervoeren. "Niemand is tot nu toe failliet gegaan met vliegtuigen die te weinig stoelen hadden", aldus een Amerikaanse deskundige. De A380 wordt onder meer wel in Azië afgezet.

Deschamps woedend op Domenech

De trainer van Juventus, Didier Deschamps, snapt niets van Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk. Domenech liet Juventus-spits David Trezeguet buiten de nationale selectie, dit tot onbegrip van Deschamps.


Domenech riep in plaats van Trezeguet onder meer Bolton Wanderers-spits Nicolas Anelka, Karim Benzema (Lyon) en debutant Frédéric Piquionne (Monaco) op voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. Trezeguet viel buiten de boot, omdat Domenech vindt dat de spits op een te laag niveau speelt. Juventus speelt in de Italiaanse Serie B. "Onzin. Met deze opmerking beledigt Domenech niet alleen de voetballer David Trezeguet, maar de ook club Juventus. Bovendien: Alessandro del Piero, Mauro Camoranesi, Gianluigi Buffon en Valeri Bojinov zijn ook opgeroepen voor hun nationale ploegen. De logica van Domenech slaat nergens op", aldus Deschamps.

Fusie kabelaars kost 900 banen

Icoon InternetDe fusie van @home (het vroegere Essent kabelcom), Casema en Multikabel zal ongeveer 900 mensen hun baan kosten, zo werd vandaag bekend gemaakt aan de werknemers van de drie bedrijven. Het bedrijf zal zijn hoofdkantoor vestigen in Groningen, maar de 'centrale locatie' zal in Utrecht komen.

De nieuwe internetreus en aanbieder van radio, tv, telefonie en video on demand zal qua omvang UPC als kabelaar van de troon stoten. Het fusiebedrijf krijgt 3,3 miljoen klanten en is daarmee goed voor 53% van de markt. Het banenverlies zal vooral optreden bij de managers en directie omdat het bedrijf straks geen drie aparte directies meer nodig heeft, maar af kan met één. Ook wordt de fusie aangegrepen om afdelingen en callcenters te verplaatsen of samen te voegen. Zo zullen de extern ingehuurde callcenters van @home hun werk verliezen, omdat de nieuwe organisatie alle medewerkers in eigen dienst wil hebben.

Concurrentie
De Nederlandse Mededingings autoriteit (NMa) ging op 11 december al akkoord met de samenvoeging van de bedrijven. Alleen de ondernemingsraden moeten nu nog instemmen met de plannen van de directie. De fusie wordt als middel gezien om een sterkere positie te verwerven tegenover grote telecombedrijven als KPN, omdat deze zich steeds meer in dezelfde markt begeven. Het fusiebedrijf heeft nog geen naam, maar zal in begin 2009 geheel als één bedrijf moeten gaan opereren en telt dan ongeveer 2600 medewerkers.

Nieuwe werkgebied
Het nieuwe werkgebied

YouTube komt met eigen awardshow

Icoon MediaVideowebsite YouTube komt dit jaar met een eigen awardshow, de YouTube Video Awards. Dat hebben de makers van de site maandag bekendgemaakt.

De prijzen zullen worden uitgereikt in zeven categorieën: meest creatieve video, meest inspirerende video, beste serie, beste komedie, muzikant van het jaar, beste commentaar en schattigste filmpje ooit. De genomineerden zullen door YouTube geselecteerd worden en in een galerie op de site geplaatst worden. Onder hen bevinden zich de populaire serie 'Lonelygirl15' en de videoclip 'Here it goes again' van OK Go, befaamd om het dansje op loopbanden. Die video draait zelfs mee op MTV.

Bezoekers van de site kunnen stemmen op hun favoriet. Zondag zullen de winnaars bekendgemaakt worden. De winnaars krijgen een prominente plaats op de website en een trofee. Vooralsnog wordt het succes van een filmpje op de site bepaald door het aantal keren dat het is bekeken en speelt de rating niet mee in het eindklassement.

Of de awardshow een jaarlijks terugkerend evenement wordt, hangt af van hoe de eerste editie wordt ontvangen, laat een woordvoerder van YouTube weten. Het is echter niet uitgesloten dat de prijzenshow uitgroeit tot een groter evenement. Met ook een show in de echte wereld.

Met dank aan Netsplitter voor de submit.

Laatste Potters zonder Hermelien

Icoon ShowbizzDe 16-jarige actrice Emma Watson wil niet deelnemen aan de laatste twee Harry Potter-films. Op zich een lucratieve klus, ze zou per film namelijk een bedrag van twee miljoen pond krijgen. Producent Warner Bros is er echter zeker van dat Hermelien de laatste twee films wel gaat maken.

Emma, die de rol van Potters vriendin speelt, heeft de producenten van de film verteld dat ze nu wel eens andere rollen wil spelen dan de eeuwige Hermelien. Of het ook een rol heeft gespeeld dat Emma al enige tijd door een geobsedeerde Britse fan wordt gestalkt is niet bekend. Hij zou haar laatst hebben gevolgd tot in haar school. Ze kent de man niet en voelt zich bedreigd. Sindsdien heeft Watson een lijfwacht.

Met dank aan dimage voor de submit.

Minder ploegen in Amstel Gold race

De organisatoren van de Amstel Gold Race zal 22 april slechts 23 profploegen toe laten. Koersdirecteur Leo van Vliet heeft vandaag gezegd dat veiligheidsoverwegingen ten grondslag aan het besluit liggen. Maximaal zouden er 25 ploegen kunnen starten.

"Het is altijd al draaien en keren in de Amstel Gold Race, maar er komen steeds meer verkeersbelemmerende maatregelen in Limburg. We hebben veel overleg met gemeentes en provincie, maar de renners moeten zien dat we er ook echt mee bezig zijn. We proberen het voor hen veiliger te maken”, aldus Van Vliet die ook bekend maakte dat de Belgische formatie Chocolade Jacques de derde wildcard voor de klassieker heeft gekregen. Eerder kregen Skil-Shimano en Wiesenhof al zekerheid over een startbewijs. Daarnaast doen de twintig ProTourteams mee.

Kinderen spelen met granaat

Icoon Oorlog

Een klein groepje kinderen uit het Gelderse Ederveen heeft zaterdagmiddag gespeeld met een granaat. Ze gooiden de niet-ontplofte granaat naar elkaar over. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gemeld.

De granaat stamt uit de Tweede Wereldoorlog. De kinderen dachten dat het slechts een oud stuk ijzer was. Ze zagen daarom lange tijd geen gevaar. Uiteindelijk kreeg een van de kinderen toch bedenkingen en werd de politie ingeschakeld.

De politie stuurde het Explosieven Opruimings Commando (EOC) erop af. Die durfde de granaat niet te vervoeren naar een andere plek, omdat ermee gegooid was. Het Commando besloot de bom ter plekke tot ontploffing te brengen.


Met dank aan YubYub voor de submit.

Thompson gaat Take2 "vernietigen"

De ontzettend sympathieke en vooral kundige advocaat Jack Thompson heeft op professionele wijze gereageerd op een aanklacht van Take2 tegen zijn persoon.
De aanklacht van Take2 is gebaseerd op de praktijken van Thompson waarmee hij de spellen van Take2 wil afschilderen als een public menace. Take2 is het is niet mee eens en stelt dat de praktijken van de edele heer Thompson neer komt op het belemmeren van het uitvoeren van het eerste amendement (vrijheid van meningsuiting).

Ondanks de onheuse bejegening en verbazingwekkende aanklacht van Take2 is onze held Thompson verrukt met de aanklacht. Zo stelt hij dat Take2 hem nu officieel ziet als een gevaar voor hun voortbestaan.

Ook zei Thompson het volgende:

I have been praying, literally, that Take-Two and its lawyers would do something so stupid… that such a misstep would enable me to destroy Take-Two…

The pit Take-Two has dug for itself will be patently clear next week when I strike back.

I'll be back

Olifanten-AOW in Indiase deelstaat

Olifanten in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala hoeven geen zwaar werk meer te verrichten als zij 65 worden. Dit heeft de regering van de deelstaat besloten, aldus Indiase media maandag.

De regering reageerde op protesten van dierenbeschermers. In Kerala leven meer dan 700 olifanten in gevangenschap. Ze worden ingezet voor het vervoer van kaphout en bij religieuze ceremonieën.

Ook hoeven de olifanten van Kerala bij heet zomerweer niet meer over geasfalteerde wegen te lopen. Dertig kilometer lopen per dag wordt het maximum. Olifanten boven de 65 mogen nog wel voor lichte werkzaamheden worden ingezet als een dierenarts in een dokterscertificaat bevestigt dat zij in goede gezondheid zijn.

Dierenactivisten belagen top effectenhuis

BinnenlandsHet extremistische Britse Animal Liberation Front (ALF) is actief in Nederland en bedreigt momenteel de top van effectenhuis Van der Moolen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Bronnen binnen Van der Moolen hebben de acties van ALF tegenover de krant bevestigd.

Tot nog toe waren de acties stilgehouden door de politie en Van der Moolen. De radicale dierenactivisten hebben privéwoningen en auto's beschadigd van onder meer prof. dr. R van den Brink in Laren, voorzitter van de raad van commissarissen van Van der Moolen. Ook de woning en de auto's van G.L. van den Broek, commissaris bij het effectenhuis, zijn doelwit geworden. Doordat de dierenactivisten zich vergisten in het adres, werd echter de woning van de buren getroffen. Bij de actie in Laren is de woning van de president-commissaris onder meer bloedrood gespoten.

De acties van ALF zouden te maken hebben met een Amerikaans bedrijf waarin Van der Moolen via via aandeelhouder is. Dat bedrijf voert dierproeven uit.

Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Van der Moolen is aandeelhouder van NYSE. Via de acties tegen Van der Moolen willen de dierenrechten-extremisten afdwingen dat de NYSE-aandeelhouder de beursnotering van het dierproevenbedrijf ongedaan maakt. Van der Moolen piekert daar niet over, omdat dan gezwicht zou worden voor chantage en terreur.

Details PS3 firmware-update bekend

Zoals beloofd zal Sony met een nieuwe firmware (1.6) komen voor de PlayStation 3 op de Europese launchdatum. De PS3 die je hier in de winkel koopt zal deze update nog niet bevatten, je zal hem dus gewoon moeten downloaden. De update zal de volgende features bevatten volgens de Japanse website van de PS3:

Web browser: inzoomen en resolutie-settings
Folding@home
Remote play via draadloze access points met de PSP
Background downloading
Full-size on-screen keyboard
Betere Backwards Compatibility

MotorStorm 2?

Bij de launch van de PS3 mogen we gaan genieten van de arcade racer MotorStorm. Deze game heeft het in de VS en Japan bij de launch al erg goed gedaan en in Europa is een vergelijkbaar succes te verwachten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er waarschijnlijk een MotorStorm 2 aan gaat komen. De journalisten van Playstation Universe hebben van medewerkers van ontwikkelaar Evolution vernomen dat er al aan een tweede deel gewerkt wordt. De game zou moeten gaan draaien op een verbeterde MotorStorm engine, om zo tot een nieuw grafisch hoogtepunt te komen.

Het gaat hier wel om geruchten, aangezien het officiële Evolution statement is dat het hele team werkt aan Download-Content voor het huidige MotorStorm. Maar gezien het succes van MotorStorm zou het vreemd zijn als er geen tweede deel komt en er is dan ook een grote kans dat we dit jaar een officiële aankondiging voor MotorStorm 2 krijgen.

Minder kinderen door minder vrouwen

Icoon MedischHet aantal kinderen dat in ons land wordt geboren, daalt. Vorig jaar waren het er 20.000 minder dan in het jaar 2000. De daling komt vooral doordat er minder vrouwen zijn in de vruchtbare leeftijd. "Deze ontwikkeling is een gevolg van de forse daling van het aantal geboren meisjes in de jaren zeventig van de vorige eeuw", aldus het CBS maandag.

Hoewel het aantal vrouwen in Nederland is afgenomen, is er weinig veranderd in het kinderen per vrouw. Vrouwen die na 1950 zijn geboren, kregen gemiddeld 1,9 kinderen. Het CBS verwacht dat de huidige generatie vrouwen uitkomt op een kindertal van gemiddeld 1,8.

Vlaamse presentatrice belspelletje bedreigd

Belspelfraude IS-SINet als in Nederland liggen ook in Vlaanderen de belspelletjes onder vuur. Zo erg zelfs dat een presentatrice bedreigd is na een uitzending waarin ze overduidelijk had geknoeid met de oplossing.

Tijdens het spelletje op 15 februari moesten de bellers een woord vormen met de letters S en I. De laatste beller antwoordde SI, wat het juiste antwoord was, maar de presentatrice draaide het antwoordvel snel om. De producent van het spel heeft de 2000 euro later alsnog overgemaakt aan de winnaar, aldus de krant het Laatste Nieuws maandag.

In Nederland gaf RTL vorige week toe dat belspelletjes niet helemaal eerlijk gaan. Justitie is een onderzoek begonnen tegen twee commerciële omroepen. Belspelletjes mogen niet misleidend of onvolledig zijn, geen valse verwachtingen wekken of aanzetten tot onmatige deelname.




Met dank aan Netsplitter voor de submit.

Dierenbeschermers: ijsbeertje dood beter af

Couveuse-ijsbeertje Knut, dat Duitsland al sinds december in zijn ban houdt, had maar beter niet kunnen leven. Dat zeggen dierenbeschermers maandag in Duitse media.

Knut, het eerste ijsbeertje in dertig jaar tijd dat in de dierentuin van Berlijn is geboren, werd door zijn moeder verstoten. Zijn verzorger blijft sindsdien dag en nacht bij hem, speelt met hem, knuffelt hem en geeft hem zes keer per dag de fles.

Maar volgens dierenbeschermers past dit soort opvoeding door de mens niet bij de soort en zal het dier later gestoord gedrag vertonen. Daarom had Knut beter kunnen worden afgemaakt. ''Hij zal altijd op de verzorger zijn gericht. Hij wordt geen echte ijsbeer'', aldus de directeur van de dierentuin van Aken. ''Men had eerder de moed moeten hebben hem te laten overlijden. Daarvoor is het nu te laat.''

Dierenbeschermer Frank Albrecht gaat nog verder; ''De 'handmatige' opvoeding is een grove schending van de wet. Eigenlijk zou de dierentuin de berenbaby moeten doden.''


Knut en zijn verzorger

PSV'ers missen interlands

PSV-ers Jefferson Farfán, Jason Culina en Xiang Sun moeten door verschillende blessures de aankomende interlands aan zich voorbij laten gaan.

Farfán heeft hamstringklachten en zal hierdoor niet met Peru tegen Japan voetballen. Culina mist de interland tegen China door liesklachten en pijn aan zijn buikspier. Sun zal zich voor twee wedstrijden moeten afmelden. Door een pijnlijke knie kan hij zowel tegen Australië als tegen Oezbekistan niet in actie komen.

Onvrede over EU in grote EU-landen

EuropaVeel inwoners van de vijf grootste EU-landen zijn niet erg tevreden met de Europese Unie, zo blijkt uit een onderzoek van The Financial Times onder 6700 ondervraagden in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Bijna 45% vindt dat ze er op achteruit zijn gegaan sinds hun land zich aansloot bij de EU. Ruim 20% vindt zelfs dat hun land uit de EU moet stappen.

Van de geënquêteerden meent slechts 25% dat hun leven er beter op is geworden sinds hun land zich aansloot bij de EU.

Verder vindt een minderheid van 35% dat een invoering van een Europese grondwet een positieve invloed zou kunnen hebben op hun land. Die invoering werd twee jaar geleden geblokkeerd toen de bevolking van Frankrijk en Nederland in een referendum tegenstemden.

Inbreker verslaapt zich

Icoon Domme criminelenEen medewerker van een winkel in de Noorderstraat in Emmen (Drenthe) werd gisteren getrakteerd op een bijzondere verrassing. De medewerker, die in de winkel wat wilde opruimen, keek verbaasd op toen bij zijn aankomst een ruit van de voordeur was gesneuveld.

Zijn verwondering steeg toen hij binnen een slapende man aantrof. Hij waarschuwde de politie die de slapende man wakker maakte. De man bekende dat hij ingebroken had. Maar omdat hij in het donker niets kon vinden wat hem kon bekoren, wilde hij wachten tot het licht zou worden om zijn buit bij elkaar te zoeken. Om het wachten te verkorten ging hij een paar uurtjes slapen. Hij versliep zich echter waardoor hij in de kraag gevat werd.

De man is meegenomen naar het bureau waar bij verdere ondervraging bleek dat hij illegaal in Nederland verblijft. Hij zal voorlopig vast blijven zitten.

SP komt niet aan bod in Provinciale Staten

De Socialistische Partij is niet geliefd als coalitiepartner in de te vormen provinciale besturen. Ondanks de forse winst die de socialisten boekten bij Provinciale Statenverkiezingen, komen ze bijna nergens in het bestuur. Alleen over toetreding tot het college van Gedeputeerde Staten in Noord-Brabant is de SP hoopvol gestemd. In de rest van de provincies wordt de partij meestal niet eens betrokken bij de voorbesprekingen tot coalitievorming.

Buiten Brabant wordt alleen nog in Friesland en Utrecht serieus onderhandeld, maar er wordt feitelijk weinig van verwacht door de SP.

SP-partijsecretaris Hans van Heijningen: ''Het is heel vervelend. Je wilt graag je programma uitvoeren in de provincie. En als je dan zo aan de kant geschoven wordt, dan is dat niet netjes.'' Volgens hem zijn de Provinciale Staten nogal naar binnen gericht en is er weinig aandacht voor. ''Dat werkt in de hand dat het een ouwe-jongenskrentenbrood-cultuur is.''

Groep valt man (20) in Diemen aan

PolitieZaterdagavond laat is in Diemen een 20-jarige jongen afgetuigd door een groep van circa twintig man. Het slachtoffer werd aangevallen op de Ouderkerkerlaan en kreeg onder meer klappen met een honkbalknuppel. Ook werd hij beschoten.

Om aan zijn belagers te ontkomen, vluchtte het slachtoffer een café binnen. De groep sloeg daarop de ruiten van het het horeca-etablissement aan diggelen. De jongen is met letsel aan zijn hoofd en nek, onder meer als gevolg van een pistoolschot, in het ziekenhuis behandeld. De politie is op zoek naar minimaal drie negroïde mannen die de mishandeling uitvoerden.

Volgens de politie heeft het gewelddadige incident alles te maken met een schietpartij vorig jaar september tijdens het Diemer Festijn. Toen werd een 21-jarige man op straat neergeschoten tijdens een beroving. Hij weigerde zijn mobiele telefoon af te geven aan zijn belagers. De laatste tijd is het vaker onrustig in de buurt waar de mishandeling zaterdag plaatsvond.

CD: Iain Archer - Magnetic North

Paul McCartney, Eric Clapton, Robbie Williams, Amy Winehouse en Iain Archer. Wat deze mensen gemeen hebben? Ze hebben de prestigieuze Ivor Novello Award gewonnen in hun carrière voor songs die ze hebben geschreven en gecomponeerd. Archer won 'm in 2005 omdat hij met Snow Patrol de hit Run schreef. Inmiddels is Archer weer solo aan de slag en komt hij met zijn tweede solo-album in twee jaar: Magnetic North.

Minder mensen in cel in 2006

Icoon MisdaadVoor het eerst sinds 2000 is het aantal mensen in de gevangenis gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde maandag dat begin oktober 2006 16.230 personen gedetineerd zaten, tegen 17.600 in dezelfde periode in 2005.

Dit betekent volgens het CBS een daling van ruim 8 procent, die te maken heeft met het feit dat rechters minder vrijheidsstraffen opleggen. Tussen 2000 en 2005 was sprake van een gestage groei van het aantal gedetineerden van bijna 40 procent.

Op de peildatum van 3 oktober zaten 15.145 mannen in een gevangenis, huis van bewaring of op andere wijze gedetineerd. In 2005 waren dat er 16.455. Vorig jaar zaten 1085 vrouwen vast, zestig minder dan in 2005.

Het overgrote deel van de gedetineerden zit vast in een huis van bewaring (10.780). Ruim 3300 personen zitten in een gevangeniscel, de rest zit in een van de andere soorten inrichtingen of is 'extramuraal' gedetineerd, bijvoorbeeld door middel van elektronisch toezicht.



Aantal gedetineerden

Rankings: Henin nieuwe nummer één

Justine Henin heeft Maria Sharapova afgelost als nummer één van de wereld bij de vrouwen. De Belgische voert de wereldranglijst aan met 3645 punten.

Michaëlla Krajicek staat 55e, ze steeg drie plaatsen. Elise Tamaela is de tweede Nederlandse op de 145e plaats.

Bij de mannen zakte James Blake twee plaatsjes, hij staat nu achtste. Nieuw in de top 10 is Novak Djokovic, die gisteren in de finale van het ATP-toernooi van Indian Wells ten onder ging tegen de Spanjaard Rafael Nadal. Beste Nederlander is Robin Haase, hij staat 139e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.715
2R. NadalSPA4.755
3A. RoddickUSA2.980
4N. DavydenkoRUS2.865
5F. GonzálezCHL2.755
6T. RobredoSPA2.525
7 I. LjubicicKRO2.395
8J. BlakeUSA2.270
9T. HaasDUI2.165
10N. DjokovicSER2.060
139R. HaaseNED325
147R. SluiterNED302
243D. van ScheppingenNED160

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1J. HeninBEL3.645
2M. SharapovaRUS3.564
3S. KuznetsovaRUS2.947
4A. MauresmoFRA2.933
5K. ClijstersBEL2.630
6M. HingisZWI2.280
7N. PetrovaRUS2.135
8N. VaidisováTSJ1.856
9J. JankovicSER1.823
10E. DementievaRUS1.683
55M. KrajicekNED446
145E. TamaëlaNED206

Motorcrosser zes keer geflitst

Icoon OpmerkelijkEen 26-jarige man uit Maasdijk is op een crossmotor in zijn woonplaats op één avond zes keer geflitst. Hij reed telkens langs dezelfde flitspaal en haalde snelheden variërend van 79 tot en met 107 kilometer per uur.

Op de weg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer, meldde de politie maandag. De incidenten deden zich begin februari voor. De politie kon de man na bestudering van de radarfoto's achterhalen. De man had geen motorrijbewijs en de motor was niet verzekerd. Volgens een woordvoerster is de kans groot dat de motorcrosser zijn autorijbewijs moet inleveren.

Monument voor Theo van Gogh onthuld

In het Oosterpark in Amsterdam is gisteren 'De Schreeuw' - het kunstwerk ter nagedachtenis aan de in november 2004 vermoorde film- en opiniemaker Theo van Gogh - onthuld. Theo's zussen Jantine en Josien van Gogh deden de plechtpleging. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam en voorzitter Martin Verbeet van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer spraken de aanwezigen kort toe.

Volgens Cohen is het beeld ''een ode aan het leven van Theo van Gogh, de man van de polemiek en van het vrije woord''. De Amsterdamse burgemeester zei dat daar onmiddellijk na de moord maar ook daarna veel over is gezegd en geschreven. ''Zoveel dat je op een moment als vandaag bij de onthulling van De Schreeuw het daar niet over moet hebben. Temeer daar het geschreeuw alleen maar is toegenomen. Overal in Nederland. Ook in de politiek. Hij kon provoceren maar een schreeuwlelijk was hij niet, want het ging hem om het debat, op het scherpst van de snede.''

Het beeld, gemaakt door kunstenaar Jeroen Henneman, verbeeldt de vrijheid van meningsuiting en hoe Van Gogh de mond werd gesnoerd. Eén kant van het 4,5 meter hoge beeld laat een achterovergebogen en schreeuwend gezicht zien. De andere zijde verbeeldt een gesloten mond.

Teeuwen
Cabaretier Hans Teeuwen, een goede vriend van Theo, sloot de bijeenkomst af met een paar woorden en een lied voor het vrije woord. ''Het moet niet gekker worden. Donner kondigde na de moord op Theo een wet van de vrijheid van meningsuiting en godsdienst aan. Dat was een één-tweetje met Mohammed B. die hier vanwege detentieverplichtingen niet bij kon zijn'', brulde Teeuwen.

Zijn liedtekst was één lange provocatie tegen religie en voor vrijheid van meningsuiting. ''Zet God op de pot, steek de profeet in je reet en dans voor het vrije woord. En als je dan wordt doodgeschoten heb je van dit lied genoten. De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord; hiep hiep hoera voor het vrije woord!

Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en voor straf laat ik me pijpen door de Meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren. Maar als zo'n baard me dood wil schieten, hoop ik dat-ie mist. Want ik ben een bon-vivant, ik ben geen zelfmoordterrorist.''




De Schreeuw

Met dank aan typtypo en FOKwa voor de submit.

Briatore haalt uit naar achterliggers

De teambaas van Renault F1, Flavio Briatore, is 'not amused met de rol die de achterliggers hebben gespeeld in de Grand Prix van Australië van afgelopen weekend. De Italiaan hoopt dan ook dat de FIA maatregelen gaat treffen.


"De coureurs die achteraan reden, negeerden niet alleen de blauwe vlaggen, zij negeerden alle vlaggen", aldus Briatore. "Je hebt een jachtgeweer nodig om die jongens in beweging te krijgen. Ik hoop dat de FIA actie onderneemt, want het moet niet mogen dat een achterligger iemand drie of vier ronden lang achter zich houdt," aldus de Italiaan, die Giancarlo Fisichella als vijfde zag eindigen en debutant Heikki Kovalainen als tiende.

Snowboarder Van der Wal eindigt op podium

De Nederlandse snowboarder Dolf van der Wal is als derde geëindigd in de wereldbeker halfpipe. Van der Wal eindigde in de laatste wereldbekerwedstrijd in Canada als vierde, en hierdoor steeg hij naar de derde plaats in het eindklassement. De Japanner Ryo Ano won de wereldbeker op de halfpipe.

Van der Wal heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Hij bereikte geregeld een top-10 plaats, met een tweede plaats als uitschieter. Met die tweede plaats was hij de eerste Nederlander die het podium wist te behalen bij een wereldbekerwedstrijd halfpipe.

De rijdende rechter

Soms zie je dingen waarbij je je afvraagt, moet dat nou, zijn er geen andere, geen normalere oplossingen voor een probleem.

Neem nu deze Amerikaanse soldaten in Irak, ze komen tijdens hun patrouille een paar mannen tegen die hout hebben gestolen, tja eerlijk is eerlijk dat is natuurlijk fout. Maar de oplossing die de stoere soldaten verzinnen is in mijn opinie zo mogelijk nog fouter.

Het gestolen hout ligt op een auto en de soldaten hebben een tank bij zich, dus wordt ter plekke besloten de auto plat te walsen met de tank.

Logisch toch ?

Bosschaart laakt mentaliteit en instelling ADO

Bij ADO Den Haag lijkt de sportieve crisis een nieuw dieptepunt te hebben bereikt. Alle concurrenten wisten afgelopen weekend punten te pakken, terwijl de Hagenezen zaterdag in eigen huis met 4-2 ten onder gingen tegen Sparta. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen, zal ADO in de laatste vijf wedstrijden zes punten goed moeten maken op RKC Waalwijk.

"We moeten vier van de laatste vijf wedstrijden winnen", aldus Pascal Bosschaart. "En dat terwijl we in de hele competitie pas drie keer gewonnen hebben."

De voormalig speler van Feyenoord vindt dat zijn ploeg het afgelopen zaterdag tegen Sparta behoorlijk heeft laten afweten. "De nederlaag heeft ook te maken met mentaliteit en instelling. Je zag dat Sparta sommige duels wél wilde winnen, waardoor wij ze kinderlijk eenvoudig verloren. We hadden simpelweg met z'n allen niet de wil om punten te pakken. We moeten de koppen de komende periode maar eens goed bij elkaar steken."

Uitslagen Spanje speelronde 27

FC Barcelona heeft zich gehandhaafd als de nummer één van Spanje. Sevilla en Real Madrid haakten aan, terwijl Valencia dure punten uit het raam gooide.

Het Barcelona van Frank Rijkaard ontsnapte vorige week aan een nederlaag tegen Real Madrid, en kreeg het nu aan de stok met het verrassend sterk presterende Recreativo de Huelva. De promovendus was echter niet opgewassen tegen de definitieve terugkeer van Samuel Eto’o en Lionel Messi. De ruststand werd door Eto’o bepaald. De Kameroense spits scoorde er zelf twee, en was betrokken bij de hele mooie tweede van Gianluca Zambrotta. De dominantie was na rust minder maar begrijpelijk. Toch wist Messi vlak voor tijd ook nog zijn vierde goal in twee duels te maken, en daarmee de vierde goal in deze wedstrijd.

Real Madrid ontmoette Gimnàstic de Tarragona in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. Al na zeven minuten kregen de bezoekers een rode kaart te verwerken, toen Ruud van Nistelrooij werd neergehaald door César Navas. De rechtsback werd in de eerste helft niet gemist, want Real was niet in staat om gevaarlijk te worden. Na rust brak de ingevallen Robinho de ban alsnog. Een zeer slecht schot van Van Nistelrooij belandde met een gelukje bij de Braziliaan. Tien minuten voor tijd besliste David García het duel, toen hij een voorzet van Míchel Salgado in zijn eigen doel kopte.

Celta de Vigo was in Pizjuan de tegenstander van Sevilla. De thuisploeg was bezig aan een slechte reeks, en had de winst nodig om de gedeelde koppositie te behouden. Duidelijk had Sevilla goede hoop opgedaan na het gewonnen UEFA Cup-duel met Shakhtar Donetsk, want het was verreweg de betere tegen Celta. Pas na rust viel de eerste goal; een handsbal van López werd een strafschop. Topschutter Frederic Kanouté maakte optimaal gebruik en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Ondanks dat Celta er nauwelijks aan te pas kwam besliste Aleksandr Kerzhakov pas in blessuretijd de wedstrijd: 2-0.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
17/3ValenciaReal Racing0-2
17/3Real MallorcaReal Betis2-0
17/3Recreativo HuelvaBarcelona0-4
17/3Athletic ClubOsasuna0-3
18/3VillarrealReal Sociedad1-1
18/3EspanyolLevante1-1
18/3Deportivo la CoruñaGetafe1-0
18/3Real ZaragozaAtlético Madrid1-0
18/3Real MadridGimnàstic2-0
18/3SevillaCelta de Vigo2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona275357-25
2Sevilla275348-24
3Real Madrid274837-24
4Valencia274737-26
5Real Zaragoza274640-27
6Atlético Madrid274332-23
7Recreativo Huelva274135-35
8Real Racing274030-30
9Getafe273823-19
10Espanyol273829-28
11Villarreal273726-32
12Deportivo la Coruna273620-28
13Osasuna273434-33
14Real Mallorca273228-39
15Real Betis273125-31
16Levante272823-37
17Celta de Vigo272727-38
18Athletic Club272627-40
19Gimnàstic272028-50
20Real Sociedad271819-36

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Frederic KanoutéSevilla19
2RonaldinhoBarcelona17
=.Diego MilitoReal Zaragoza17
4Ruud van NistelrooijReal Madrid14
5Fernando MorientesValencia11
6David VillaValencia10
=.Fernando BaianoCelta de Vigo10
=.F. Luis GarcíaEspanyol10

Programma:

DatumThuisUitTijd
1/4Real SociedadLevante17.00
1/4Real BetisVillarreal17.00
1/4Atlético MadridReal Mallorca17.00
1/4GetafeReal Zaragoza17.00
1/4BarcelonaDeportivo la Coruña17.00
1/4GimnàsticRecreativo Huelva17.00
1/4Celta de VigoReal Madrid17.00
1/4OsasunaSevilla17.00
1/4Real RacingAthletic Club17.00
1/4ValenciaEspanyol17.00

Hekken rond Ondiep gaan weg

Icoon BinnenlandsDe hekken die nu nog rond de Utrechtse wijk Ondiep staan worden vandaag weggehaald. Dit hebben de gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) besloten. Volgens hen is het de afgelopen dagen voldoende rustig gebleven.

Ook het samenscholingsverbod wordt ingetrokken en politiemensen mogen niet meer preventief fouilleren. Toch wordt de wijk niet meteen aan z'n lot overgelaten. De komende tijd wordt de veiligheid in de wijk nog wel goed in de gaten gehouden door de politie.

In Ondiep braken vorige week rellen uit nadat een politieagent, die zich ernstig bedreigd voelde, een 54-jarige buurtbewoner had doodgeschoten. Tot en met donderdag was de Utrechtse wijk 's avonds en 's nachts afgesloten. In de dagen daarna bleven de hekken wel staan, maar stonden ze open.

CD: Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix

Soepkippen! Ernst (Erik van Trommel) en Bobbie (Gert-Jan van den Ende) begonnen al in 1987 met het maken van kinderliedjes en programma's voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Inmiddels zijn ze sinds een aantal jaar met hun eigen show Ernst, Bobbie en de Rest bijna dagelijks op de televisie te zien en hebben ze vele cd's en dvd's gemaakt. Maar de plannen gaan nog veel verder; sinds kort draait hun nieuwe speelfilm Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix in de bioscopen. Daarbij is deze cd uitgebracht waar onder andere alle liedjes uit de film op staan.

Uitslagen Frankrijk speelronde 29

In de Franse competitie vergrootte Olympique Lyon zijn voorsprong op de nummer twee, Lens. De landskampioen won, terwijl Lens met 1-0 onderuit ging.

Olympique Lyon won de uitwedstrijd tegen Nancy met 0-3, maar had het lange tijd erg moeilijk. Na 36 minuten kwam de landskampioen op voorsprong. Milan Baros werkte met zijn heup de bal over de doellijn na een kopbal van verdediger Sebastien Squillaci. In het laatste kwartier bouwde de koploper zijn voorsprong verder uit. Kim Källström schoot vanaf de rand van de zestien de 2-0 binnen, waarna Fred met een vallende kopbal de eindstand op 3-0 bepaalde.

RC Lens ging met 1-0 onderuit op bezoek bij AJ Auxerre, dankzij een treffer van de Deen Thomas Kahlenberg. Door de misstap van Lens zit Lyon op rozen. De koploper heeft nu 16 punten voorsprong met nog negen duels te gaan.

Met Paris Saint Germain gaat het niet goed. De roemruchte Parijze topclub is gezakt naar de een na laatste plaats in de Franse competitie nadat het gisteravond in en tegen Rennes met 1-0 onderuit ging. Briand scoorde een kwatier voor tijd de enige treffer. In de strijd tegen degradatie moet de club het de komende weken waarschijnlijk stellen zonder Mendy. In blessuretijd botvierde de verdediger zijn frustraties op doelpuntenmaker Briand met een grove tackle en hij kon met rood vertrekken.



Uitslagen:
ThuisUitEindstand
LilleLe Mans0-2
Saint-EtienneTroyes3-1
RennesPSG1-0
NancyOl. Lyon0-3
Ol. MarseilleOl. Nice3-0
SedanBordeaux1-1
ValenciennesLorient0-0
AJ AuxerreRC Lens1-0
SochauxToulouse4-2
AS MonacoNantes2-1

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2920546554-23
2RC Lens29131064942-31
3Bordeaux29135114431-30
4Lille OSC29111084336-27
5Sochaux29111084335-34
6Toulouse29127104333-33
7St. Etienne29126114246-39
8Ol. Marseille29126114235-29
9Le Mans29101184135-33
10AJ Auxerre29101184132-33
11Stade Rennes29101094025-24
12AS Monaco29108113834-30
13FC Lorient29910103725-29
14AS Nancy2999113626-34
15Valenciennes2996143329-40
16Ol. Nice29710123125-30
17Troyes2979133029-44
18FC Nantes29611122925-36
19PSG29610132827-36
20Sedan29512122737-46

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
01/04Ol. LyonRennes
01/04NantesSedan
01/04RC LensPSG
01/04BordeauxNancy
01/04Ol. NiceAS Monaco
01/04LorientOl. Marseille
01/04TroyesSochaux
01/04Le MansAJ Auxerre
01/04ToulouseSaint Etienne
01/04LilleValenciennes

Zware hersenschudding Van Loo

Brian van Loo maakte gisteren zijn debuut in de basis bij FC Groningen. Het debuut werd echter een nachtmerrie. Na achttien minuten spelen moest de doelman het veld alweer verlaten na een botsing met teamgenoot Antoine van der Linden.

Sharbel Touma kwam na een gevaarlijk moment voor Van Loo te staan. De doelman redde nog knap, maar kreeg wel de scheen van Van der Linden in zijn gezicht. Uit de eerste diagnose blijkt dat Van Loo een zware hersenschudding heeft opgelopen.

Mauresmo maand buitenspel

Amélie Mauresmo is een maand uit de roulatie na een operatie aan haar blindedarm. De nummer drie van de wereld liep al enkele dagen rond met klachten. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek een operatie noodzakelijk. Hierdoor mist ze het WTA-toernooi van Miami.

Mauresmo kwam afgelopen week ook niet in actie tijdens het WTA-toernooi in Indian Wells omdat ze wilde uitrusten. De Française hoopt nu in april, tijdens het Europese gravelseizoen, weer op de tennisbaan te kunnen staan.

Nadal wint in Indian Wells

Rafael Nadal heeft het ATP-toernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in de finale met 6-2 en 7-5 te sterk voor de Serviër Novak Djokovic.

Nadal pakte de eerste twee games op love, waarna hij de eerste set vlotjes binnenhaalde. Djokovic ging vervolgens beter serveren waardoor de partij meer in balans kwam. Echt testen deed hij Nadal echter maar zelden. Hij liet drie breakpoints onbenut, terwijl Nadal er 3 van de 4 wist te benutten.

Nadal veroverde in juni vorig jaar zijn laatste titel, dat was op Roland Garros.

Biatlon: Henkel wint WB algemeen

Andrea Henkel heeft in het Russische Khanty-Mansiysk de Wereldbeker algemeen op haar naam geschreven. In Siberië won de Zweedse Helena Jonsson de laatste wedstrijd van het seizoen, de 12,5 kilometer massastart.

Henkel maakte zes schietfouten en eindigde als vijftiende. Naaste concurrenten Wilhelm en Olofsson deden het echter nog slechter. Wilhelm maakte vijf schietfouten en zag zich in de eindrangschikking terug op een zeventiende stek en Olofsson eindigde met zeven schietfouten als twintigste.

Bij de heren boekte de Rus Ivan Tcherezov zijn eerste WB-zege in zijn carrière. Na vijftien kilometer was Tcherezov sneller dan de Duitsers Michael Greis en Sven Fischer, die Ole Einar Björndalen op de streep versloeg. Ole Einar Björndalen had aan zijn vierde plaats in de laatste wedstrijd van het seizoen genoeg om de WB massastart te winnen. Bovendien eindigde de Noor als tweede in de WB algemeen.

Hibernian wint League Cup

Hibernian heeft de Schotse League Cup gewonnen. In de finale van het bekertoernooi versloeg de nummer vijf in de Schotse Premier League Kilmarnock met 5-1.

Steven Fletcher en Abdessalam Benjelloun scoorden beiden twee keer, Rob Jones zorgde voor de andere treffer voor Hibernian. Gordon Greer scoorde de tegentreffer. De laatste hoofdprijs van Hibernian dateerde uit 1991, toen eveneens de League Cup werd gewonnen.

'Ook SBS in de race om Talpa'

Icoon TelevisieDe strijd om de tv-zender Tien lijkt te zijn losgebarsten. Waren er de afgelopen dagen al berichten dat RTL dicht bij een overkomst is met John de Mol, nu blijkt ook SBS een serieuze gesprekspartner. Volgens het AD zit de Talpa-baas vandaag om de tafel met SBS-topman Patrick Tillieux.

Volgens ingewijden houden de heren vandaag "stevige gesprekken". Daarmee lijkt het nu zeker dat het einde van Tien in de huidige vorm onafwendbaar is.

RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat beide bedrijven "binnen enkele dagen mededelingen kunnen doen over de aard van de samenwerking." Gewerkt wordt aan een scenario waarbij een extra RTL-zender wordt opgericht.

Succesvolle programma's van Tien, zoals het eredivisievoetbal en een paar dramaseries, worden in dat geval verdeeld over de vier kanalen van RTL. Talpa zegt dat er over Tien strategische gesprekken worden gevoerd met "heel veel partijen", maar ontkent dat er bijna een akkoord is met RTL.

Veel presentatoren van Tien lijken niet te willen wachten tot het schip zinkt. Zo is de publieke omroep gepolst of er interesse is Jack Spijkerman terug te nemen. Ook Beau van Erven Dorens heeft zich bij de publieken gemeld. De Postcodeloterij is al bezig om '1 Tegen 100' met Caroline Tensen bij de NCRV onder te brengen.

Afsluitdijk afgesloten voor verkeer

Icoon VervoerDe Afsluitdijk richting Friesland is maandag afgesloten voor verkeer, nadat er twee ongevallen hadden plaatsgevonden op de dijk. Een vrachtwagen is gekanteld en even verderop is een auto de vangrail ingereden. Waarschijnlijk zijn de ongevallen veroorzaakt door sneeuwval. De Afsluitdijk is nog zeker tot de middag afgesloten voor verkeer.

Het ongeluk met de vrachtwagen, die melk en kaas vervoerde, gebeurde rond vijf uur maandagmorgen. De A7 is in verband met de ongelukken tussen Den Oever en het Friese Zurich afgesloten. Het verkeer wordt aangeraden de dijk bij Enkhuizen te gebruiken.

De sneeuwval zorgt vooral voor problemen in Noord-Holland en in Limburg. De VerkeersInformatieDienst verwacht dat de spits last zal ondervinden van hagel- en sneeuwbuien. Om half acht maandagochtend stond er 255 kilometer file op de Nederlandse wegen.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Retron (arcade schietspel) en Frost Bite (platform game)
Hoe goed ben jij? Ik heb 345 punten gehaald met Retron!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Halo 3 edities onthuld

Het was al bekend dat er drie versies van Halo 3 uit zouden komen, maar nu zijn daar nog wat wijzigingen en nieuwtjes bij gekomen. De inhoud van de drie verschillende edities zijn als volgt:

Halo 3: Regular Edition
Prijs: $59,99
Inhoud: Halo 3

Halo 3: Collector's Edition
Prijs: $69,99
Inhoud: Metalen collector's case
Bonus Disc 1
Speciale Halo fictie en art boek
Halo 3

Halo 3: Legendary Edition
Prijs: $129,99
Inhoud: De Spartan Mjolnir helm
Bonus Disc 1
Bonus Disc 2
Halo 3 storyboard art van Lee Wilson
Halo 3

De bonus discs bevatten het volgende:

Bonus disc 1:
Exclusive behind-the-scenes "Making of" footage and videos; also includes a high-def audio-visual calibration tool to tune your home entertainment set for maximum Halo.

Bonus disc 2:
Completely remastered cinematic material from Halo: Combat Evolved and Halo 2, with developer commentaries, to provide the backstory to Halo 3; "A Day in the Life of Bungie"; and "Red vs. Blue" and "This Spartan Life" exclusive content.

Boxart
Er deden een hoop geruchten de ronde over de boxart van deze game. Maar nu is dan eindelijk de definitieve boxart officieel vrijgegeven:



De Legendary Edition is uiteraard over ongeveer een half jaar in een heel ander jasje te krijgen:



Achievements van Kolonisten van Catan

De achievements van Kolonisten van Catan zijn vandaag bekend gemaakt. In Kolonisten van Catan is het net als bij het bordspel de bedoeling om straten en huizen te bouwen met de middelen die je kunt verdienen.

In totaal kan je bij dit spel 200 punten verdienen.

Dit zijn ze alle twaalf:

Settler of Catan (10 punten)
Build a settlement in any game of Catan.

Scholar of Catan (10 punten)
Win a Single-Player game against three AI opponents set to Moderate.

Villager of Catan (10 punten)
Collect 25 Victory Points as you play Catan; points are tracked across games.

Ambassador of Catan (10 punten)
Invite someone into a game of Catan.

Builder of Catan (20 punten)
End any game of Catan in posession of the Longest Road card 10 times.

Knight of Catan (20 punten)
End any game of Catan in posession of the Largest Army card 10 times.

Merchant of Catan (20 punten)
Acquire 100 resource cards in trade in any game of Catan.

Professor of Catan (20 punten)
Win a Single-Player game against three AI opponents set to Hard.

Citizen of Catan (20 punten)
Collect 100 Victory Points as you play Catan; points are tracked across games.

Elder of Catan (20 punten)
Collect 250 Victory Points as you play Catan; points are tracked across games.

Statesman of Catan (20 punten)
Collect 500 Victory Points in ranked play.

Chancellor of Catan (20 punten)
Collect 1000 Victory Points in ranked play.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.