Hoeness haalt uit naar Platini

De manager van Bayern Munchen, Uli Hoeness, heeft zich op een congres voor economen uit Beieren zeer laatdunkend uitgelaten over de pas gekozen UEFA-voorzitter Michel Platini. "Hij moet een ding goed begrijpen, zonder de wil van de topclubs te respecteren kan hij nooit zijn plannen doorvoeren."

Hoeness toonde zich opmerkelijk fel. "Platini komt alleen maar voor de zwakke landen op, maar hij vergeet daarbij dat niemand in Europa zit te wachten op een finale van de Champions League tussen Rosenborg Trondheim en Legia Warschau. Het is misschien wel goed om op te komen voor de armen, maar het is verstandiger om rekening te houden met de vraag en het aanbod op de markt."

Hoeness zei verder dat Platini is verkozen dankzij de stemmen van de kleine landen. De door Platini gewenste hervorming van de Champions League is waarschijnlijk de reden van Hoeness' uitval in het openbaar. Zoals blijkt uit het binnenkort te verschijnen boek 'Verdachte voorzetten' van Jurriaan van Wesse, is Bayern de grootverdiener geweest in dit toernooi. Zonder dat ze sportief beter presteerde, verdiende de Duitse club bijvoorbeeld twintig miljoen euro meer dan Real Madrid of Manchester United. Hoeness weigerde echter op dat detail in te gaan.