[F3] Wederom goede test Van Dam

Nog geen week geleden was Carlo van Dam de snelste tijdens een Formule 3 test voor het Signature Plus-team. Gisteren deed de jonge Nederlander hetzelfde achter het stuur van een Prema Power Team-bolide.

Het was niet de eerste keer dat Van Dam in een bolide van Prema Power Team plaats nam. Eerder testte hij op het Italiaanse Magione en het Duitse Hockenheim voor het team. Deze test was echter niet gepland.

De ochtendsessie viel in het water dankzij de dichte mist, die het Italiaanse circuit van Vallelunga omhulde. Tegen lunchtijd kon de Nederlander pas naar buiten voor een installatieronde over de vieze en glibberige baan. Na de installatieronde legde Van Dam zestig rondes af. Op oude banden klokte hij een tijd van 1:30.5 waarmee hij sneller was dan zijn Italiaanse teamgenoot Alessandro Ciompi.

Van Dam was op Vallelunga aanwezig om een nieuwe ophanging en dempers te testen. Na deze test succesvol afgewerkt te hebben, probeerde de Nederlander nog tweemaal een snelle tijd op de klokken te zetten, met nieuwe banden. Beide keren werd hij echter gehinderd door een rode vlagsituatie. Zijn tijd van 1:30.5 bleef zodoende staan als snelste tijd van de dag.

Van Dam over zijn test: "Ik heb een prima testdag achter de rug. Het is wel jammer van de hardnekkige mist, want hierdoor verloren we veel kostbare tijd. Het team had namelijk een heel testprogramma voor me samengesteld dat ik in sneltempo moest afwerken, want ik heb totaal vier uur effectief kunnen rijden. Gelet op de baanomstandigheden heb ik nog een redelijke tijd weten neer te zetten, maar ik had makkelijk onder de 1:30.0 kunnen eindigen, ware het niet dat de rode vlagsituaties mij noopte om de run af te breken. Verder is het circuit van Vallelunga mij uitstekend bevallen, want er zitten een paar geweldige uitdagende bochten in! Ik wil het team van Prema Power wederom bedanken dat ze mij deze testmogelijkheid hebben aangeboden."

Dit is de laatste test voor Van Dam tot dusver. De Nederlander zal nu samen met zijn management de mogelijkheden, op zowel sportief als financieel gebied, gaan bekijken. De Nederlander over zijn ambities: "Ik denk dat de Formule 3 momenteel de juiste keuze is om hogerop te komen. Na mijn successen in de Formule Renault 2.0 van de afgelopen jaren is een mogelijke overgang naar deze serie een logische keuze. Vele coureurs die uiteindelijk in de Formule 1 zijn terecht gekomen hebben juist deze weg gekozen. De komende maanden staat volledig in het teken van het financiële en sportieve aspect en we hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te hebben. We gaan er in ieder geval keihard tegen aan!"