FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 december 2006

Uitslagen CL (06/12/2006)

Vanavond werd in de Champions League de zesde en laatste speelronde afgewerkt. Hieronder alle uitslagen en standen.

Poule E

Programma
Dinamo Kiev – Real Madrid 2-2
13’- Sjatskich 1-0
27’- Sjatskich 2-0
86’- Ronaldo 2-1
87’/pen- Ronaldo 2-2

Olympique Lyon – Steaua Boekarest 1-1
2´- Dica 0-1
12´- Diarra 1-1

Eindstand in poule E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Olympique Lyon *64201412-3
2Real Madrid *63211114-8
3Steaua Boekarest +612347-11
4Dinamo Kiev602425-16



Poule F
Manchester United - Benfica 3-1
27’- Nelson 0-1
46’- Vidic 1-1
61’- Giggs 2-1
75’- Saha 3-1

FC Kopenhagen - Celtic 3-1
2’- Hutchinson 1-0
27’- Grönkjaer 2-0
57’- Allbäck 3-0
75’- Jarosik 3-1

Eindstand in poule F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Manchester United *64021210-5
2Celtic *630398-9
3Benfica +621377-8
4FC Kopenhagen621375-8



Poule G
FC Porto – Arsenal 0-0

Hamburger SV - CSKA Moskou 3-2
23’/pen - Olic 0-1
28’- Berisha 1-1
65’- Zjirkov 1-2
84’- Van der Vaart 2-2
90’- Sanogo 3-2

Eindstand in poule G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Arsenal *6321117-3
2FC Porto *6321119-4
3CSKA Moskou +622284-5
4Hamburger SV 610537-15




Poule H
AC Milan – Lille 0-2
7’- Odemwingie 0-1
67’- Keita 0-2

Anderlecht – AEK Athene 2-2
38’- Vandenborre 1-0
63’- Frutos 2-0
75’- Lakis 2-1
81’- Cirillo 2-2

Eindstand in poule H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1AC Milan *6312108-4
2Lille *623198-5
3AEK Athene + 622286-9
4Anderlecht604247-11

Voetbal: Uitslagen Champions League (06/12)

Icoon Champions LeagueWederom werden vanavond in de poules E, F, G en H van de Champions League acht wedstrijden gespeeld. De uitslagen zijn als volgt:

Poule E: Dynamo Kiev - Real Madrid (2-2)
Poule E: Lyon - Steaua (1-1)

Poule F: Manchester United - Benfica (3-1)
Poule F: Kopenhagen - Celtic (3-1)

Poule G: Porto - Arsenal (0-0)
Poule G: Hamburg - CSKA Moskova (3-2)

Poule H: Milan - Lille (0-2)
Poule H: Anderlecht - AEK (2-2)

Meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

Gesluierde kerstboodschap op Britse zender

Icoon TelevisieEen volledig gesluierde moslima zal op de Britse zender Channel 4 dit jaar de kersttoespraak voorlezen. Door deze eer te gunnen aan de islamitische lerares Khadija Ravat wil de zender de verstandhouding tussen de verschillende religies bevorderen.

Channel 4 verzorgt al ruim tien jaar een alternatief voor de kersttoespraken van koningin Elizabeth II, die traditioneel op eerste kerstdag wordt voorgelezen. De zender liet eerder onder andere de joodse komiek Sacha Baron Cohen (Borat, Ali G.) en homo-icoon Quentin Crisp de rede voordragen.

Met dank aan Manchester voor de submit.

R. Schumacher: "Vertrouwen in 2007"

Het afgelopen seizoen is voor Toyota F1 teleurstellend verlopen. Bovendien wist het team hun eerste zege in de Formule 1 niet te boeken. Ralf Schumacher denkt inmiddels dat hij de ploeg in het nieuwe seizoen wel de eerste overwinning tijdens een Grand Prix kan bezorgen.

"We wilden eigenlijk afgelopen seizoen onze eerste zege boeken, maar dat is niet gelukt", aldus Schumacher. "Daarom mogen we niet helemaal tevreden zijn over wat we dit jaar hebben bereikt. We waren wel redelijk competitief, maar daar hebben we niet optimaal gebruik van weten te maken."

Vorig seizoen eindigde het team van Toyota één keer op het podium. Schumacher wist op het circuit van Albert Park de derde plaats voor zich op te eisen. De Duitse coureur denkt dat het komende seizoen beter zal gaan verlopen. Sterker nog, de eerste zege van het team uit Keulen zou dan ook wel eens geboekt kunnen worden. "Het team heeft veel ervaring opgedaan en ik ben vol vertrouwen dat we in 2007 wel onze eerste zege kunnen vieren. Dat is ook mijn persoonlijke doel voor volgend seizoen. Dan rijd ik mijn derde jaar voor Toyota. Ik heb veel zin in 2007."

Verbeet gekozen tot Kamervoorzitter

Icoon PolitiekPvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet is vandaag gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. In deze functie volgt zij de VVD'er Frans Weisglas op.

Verbeet kreeg in de derde ronde 78 van de 144 uitgebrachte stemmen. Hiermee versloeg zij CDA-kandidaat Maria van der Hoeven, die er 66 kreeg. In de tweede ronde was VVD'er Henk Kamp afgevallen. Voor het stemmen om te kiezen tussen personen geldt in de Kamer een ingewikkelde procedure, waarbij soms vijf stemrondes nodig zijn voor iemand gekozen is. Dit komt doordat iemand met een absolute meerderheid gekozen moet worden.

De 55-jarige Verbeet is de tweede vrouw die de functie van Kamervoorzitter bekleedt. Haar partijgenote Jeltje van Nieuwenhoven was de eerste in deze functie. De Kamervoorzitter blijft overigens gewoon lid van de Tweede Kamer.

Arbiter WK-finale stopt ermee

De scheidsrechter die de WK-finale in Duitsland floot, stopt ermee. Horacio Elizondo zal aanstaande zondag de scheidsrechtersfluit voor de laatste maal gebruiken. Na afloop van het kampioensduel tussen Boca Juniors en Lanús hangt de arbiter de fluit definitief in de wilgen.


Elizondo werd in Europa voornamelijk bekend doordat hij in de finale van het WK tussen Italië en Frankrijk, Zinedine Zidane met rood van het veld stuurde. De Franse middenvelder gaf Marco Materazzi een kopstoot en mocht van de arbiter vertrekken. Italië zou uiteindelijk de wereldkampioen worden. Naast het slotduel, floot de Argentijnse scheidsrechter ook het openingsduel tussen Costa Rica en gastland Duitsland.


Elizondo geeft Zinedine Zidane de rode kaart in de WK-finale

Beenhakker blijft succes boeken

Leo Beenhakker blijft goed presteren als bondscoach van Polen. Deze keer wist de ploeg van de Nederlander in Abu Dhabi te winnen van de Verenigde Arabische Emiraten (5-2). Na 45 minuten spelen stonden de gasten op een 2-1 voorsprong.

Gevierde man aan de zijde van Polen was Bartlomiej Grzelak. Hij was twee keer trefzeker voor de selectie van Beenhakker. De andere drie treffers werden gemaakt door Marcin Wasilewski, Pawel Magdon en Radoslaw Matusiak. Het laatstgenoemde tweetal scoorde pas vlak voor het verstrijken van de speeltijd. Mohammed Rashid gaf de Verenigde Arabische Emiraten nog hoop door vier minuten voor het einde een penalty (3-2) binnen te schieten.

Blackburn voorlopig zonder Emerton

Blackburn Rovers kan geen gebruik maken van de diensten van Brett Emerton. De Australiër liep in het duel tegen Charlton Athletic een blessure aan zijn hamstring op.

"Het lijkt op eenzelfde blessure als eerder dit seizoen. Hopelijk is het niet te ernstig en kunnen we hem over een paar weken weer verwelkomen", waren de woorden van Mark Hughes, manager van de ploeg uit Blackburn. Hiermee refereerde hij aan de deelname van Emerton tijdens het wereldkampioenschap van afgelopen zomer in Duitsland.

Uitspraak UEFA één dag later

Feyenoord zal een dag langer moeten wachten op de uitspraak van de Europese voetbalbond (UEFA) naar aanleiding van de rellen, een week geleden, in Nancy. Hierdoor zal de bond vrijdag pas uitsluitsel geven over de straf die de Rotterdammers zullen krijgen.

"De UEFA vergadert morgen tussen twee en zes", lichtte een woordvoerder van Feyenoord toe. "Die besprekingen kunnen vanzelfsprekend ook uitlopen. Na afloop zullen wij eerst een fax ontvangen, daarna de KNVB en pas daarna zal de pers worden ingelicht."

Tot dusver is het nog niet duidelijk wat de straf in zal gaan houden. In de week na de problemen in Frankrijk werd er druk gespeculeerd over de naderende straf. Diverse media spelen met de gedachten dat Feyenoord een flinke boete en een officiële waarschuwing zal krijgen. Anderen delen deze mening niet en denken dat de ploeg uit Rotterdam-Zuid uitgesloten zal worden in het toernooi om de UEFA Cup.

Ben Johnson beschuldigt Carl Lewis

Ben Johnson heeft een verklaring voor zijn positieve plas op de Olympische Spelen van 1988. Carl Lewis heeft tijdens de Olympische Spelen in Seoul het verboden middel stanozolol in het bier van Johnson laten gooien.

Johnson verklaarde dat hij in 1988 samen met Carl Lewis bij de dopingcontrole heeft gezeten. Daar was toen naar zijn zeggen ook een vriend van Lewis bij. Zij hebben gezamenlijk bier gedronken om de blaas te activeren voor een urinemonster. De vriend van Lewis heeft toen het verboden dopingmiddel door zijn bier gedaan, waarna hij is betrapt, geschorst en van de Spelen verwijderd. “Ik heb nu informatie hoe het is gebeurd en wie er bij betrokken waren,” aldus Johnson

Johnson, die later nog eens op doping is betrapt en daarom een levenslange schorsing kreeg opgelegd, zei dat nu getracht wordt via zijn advocaat de vriend tot een getuigenis te dwingen. Lewis' manager Joe Douglas heeft alles ontkend en de complottheorie van Johnson naar het rijk der fabelen verwezen. “Carl heeft absoluut niets te doen met de positieve test van Johnson," zegt Douglas.

"Klinsmann nieuwe bondscoach USA"

Het Amerikaanse voetbalteam heeft een nieuwe bondscoach gevonden. Jürgen Klinsmann zal het roer overnemen van Bruce Arena, die na het WK 2006 moest opstappen. Klinsmann zal over twee weken officieel gepresenteerd worden.

Dat zegt althans Foxsports, dat vandaag meldt dat de Duitser een overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse voetbalbond, de USSF. De 42-jarige Klinsmann, die al jarenlang woonachtig is in Newport Beach (California), was het afgelopen WK nog bondscoach van het Duitse nationale elftal en verraste daar vriend en vijand met het goede spel van zijn ploeg.

Op 20 januari spelen de Amerikanen een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Als de USSF en Klinsmann daadwerkelijk een overeenkomst hebben, zal dat duel de vuurdoop worden voor Klinsmann als bondscoach van Team USA.

NASA vindt bewijs stromend water op Mars

Icoon Zonnestelsel Af en toe stroomt er nog steeds water over de oppervlakte van de planeet Mars. Dat maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA woensdag bekend.

De NASA baseert zich onder meer op foto's uit september 2005 waarop afzettingen zijn te zien die ontbreken op foto's die zes jaar eerder van dezelfde plek waren genomen. Ook op opnames die vier jaar verschillen zijn nieuwe sedimenten te zien. De afbeeldingen zijn gemaakt door de sonde Mars Global Surveyor.

Leidinggevend Mars-wetenschapper Michael Meyer van de NASA sprak over waarnemingen die het 'hardste bewijs' tot nu toe leveren dat er water over de oppervlakte van de Rode Planeet stroomt. De vorm van de sedimenten lijkt op wat je kunt verwachten als materiaal door stromend water wordt meegenomen, aldus een andere onderzoeker. De afzettingen zijn aangetroffen op de hellingen van twee kraters.

Stromend water wordt beschouwd als voorwaarde voor leven. De nieuwe ontdekkingen wakkeren de speculatie aan dat op Mars mogelijk bacteriologisch leven voorkomt. De aanwezigheid van water maakt een bezoek aan de planeet ook haalbaarder.

De NASA kwam eerder al met aanwijzingen dat er ooit water voorhanden moet zijn geweest op de planeet. De atmosfeer op Mars is zo dun en de temperatuur is zo laag dat water op de oppervlakte snel zou vervliegen of bevriezen. De wetenschappers vermoeden dat het water dat uit de bodem treedt, nog even vloeibaar blijft in de grond die wordt meegevoerd.

Met dank aan Nonneke, Classic-PC, Timminater, Freek99, Zero2Nine, AstroStart en mkodde78 voor de submit.

Baby overleeft alcoholvergiftiging

Icoon ShockingEen baby van twee maanden oud is in het ziekenhuis van Los Angeles opgenomen met een alcoholvergiftiging. Het promillage in het bloed was vier keer zo hoog als toegestaan voor een volwassen autobestuurder.

De moeder gaf haar kind wodka te drinken. Ze beweert dat ze een fles sterke drank verwarde met een fles water. De baby kreeg ongeveer tien centiliter wodka, gemengd met melkpoeder, te drinken. Het kindje wordt overgeplaatst naar een tehuis. De politie onderzoekt de zaak nog.

Straffen Kenia en Iran gehandhaafd

De FIFA handhaaft de straffen van Kenia en Iran. Beide landen zijn verbannen van internationale wedstrijden vanwege de inmenging van de nationale autoriteiten in voetbalzaken.

Iran heeft wel een jeugdteam mogen afvaardigen naar de Aziatische Spelen, maar heeft nu een week om de problemen op te lossen. De FIFA eist dat de overheid niet langer invloed heeft op de voetbalbond. Bij Kenia lijkt de schorsing voorlopig niet opgeheven te worden. 'Er bestaat in Kenia nog zoveel onduidelijkheid, dat het opheffen van de schorsing op dit moment ongepast is', aldus FIFA's Jerome Champagne tegen persbureau Reuters. Kenia heeft twee competities naast elkaar lopen en er lopen nog rechtzaken sinds de ontbinding van de nationale bond opgeheven.

Lijk gevonden in Gronings kanaal

Icoon PolitieDuikers van de brandweer hebben woensdagmiddag een lijk opgevist in het Oosterhamrikkanaal in Groningen. Het is nog niet bekend wie de persoon is en of hij of zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Een passant zag het lijk, gehuld in een blauwe jas, drijven in het water en lichtte de politie in. De technische recherche heeft onderzoek verricht op de oever van het kanaal. Naast het water stond een nieuwe boodschappentas. Of die iets met de zaak te maken heeft is niet bekend. De Groningse politie wil verder nog niet op de zaak ingaan.

Testdag 06-12-2006

Vandaag is het testgeweld wederom losgebarsten. Deze keer werd er getest op het circuit van Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje. Opnieuw was Spyker F1 het enige afwezige team.

Wederom was het Ferrari die de dag als snelste afsloot. Felipe Massa wist een 1:19.462 op de klokken te zetten. Hiermee was hij bijna drie tienden sneller dan zijn teamgenoot Luca Badoer. De top-3 werd gecompleteerd door Lewis Hamilton, die op zeven tienden van Massa eindigde.

Kohei Hirate maakte zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Toyota. Dit deed hij naar behoren met een vijftiende tijd. Hij bleef Vitantonio Liuzzi en Sebastian Vettel voor. Anthony Davidson maakte indruk door in de interim “Super Aguri” een zesde tijd te klokken.

Er waren vandaag vier rode vlagsituaties. Giancarlo Fisichella moest zijn Renault op het circuit parkeren, terwijl Robert Kubica even later van de baan vloog. Dit gebeurde later ook Luca Badoer en Anthony Davidson.

De tijden van vandaag:

NrCoureurTeamTijd VerschilRonden
1Felippe MassaFerrari1:19.46254
2Luca BadoerFerrari1:19.7080:00.24677
3Lewis HamiltonMcLaren1:20.2450:00.78379
4Christian KlienHonda1:20.3940:00.93289
5Franck MontagnyToyota1:20.3980:00.93696
6Anthony DavidsonSuper Aguri1:20.4370:00.97552
7Pedro de la RosaMcLaren1:20.4420:00.98065
8James RossiterHonda1:20.7250:01.263103
9Heikki KovalainenRenault1:20.7840:01.32267
10Mark WebberRed Bull Racing1:21.0530:01.59181
11Robert KubicaBMW-Sauber1:21.0790:01.61772
12Michael AmmermüllerRed Bull Racing1:21.1430:01.68174
13Nico RosbergWilliams1:21.1820:01.72075
14Giancarlo FisichellaRenault1:21.1830:01.72149
15Kohei HirateToyota1:21.4240:01.96275
16Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1:21.4720:02.01096
17Sebastian VettelBMW-Sauber1:22.0670:02.60577

Operatie Adriano na knokpartij op training

Na een knokpartij tijdens de training heeft verdediger Adriano Rossato van Real Sociedad zich vandaag in het ziekenhuis moeten melden. Rossato liep bij het gevecht met ploeggenoot Juanito een gebroken jukbeen op, en moet geopereerd worden.

De twee vechtersbazen moesten door teamgenoten uit elkaar gehaald worden. "Het is een betreurenswaardig incident. Soms verlies je je hoofd in het heetst van de strijd. Ik verontschuldig me voor het slechte voorbeeld dat we hebben gegeven," aldus Juanito later op een persconferentie.

De druk bij Sociedad is hoog. De ploeg staat met zes punten uit dertien wedstrijden negentiende in de Primera Division en heeft dit seizoen nog geen competitiewedstrijd weten te winnen. Aankomende zaterdag moeten ze op bezoek bij Barcelona.

Dood ex-spion nu officieel moordonderzoek

Icoon MisdaadDe Britse politie gaat er definitief van uit dat de Russische ex-spion Alexander Litvinenko vorige maand in Londen is vermoord. Dat berichtte de Britse omroep BBC woensdag. Tot dusver weigerde de politie te spreken van een moordonderzoek. Ze sprak alleen van een onderzoek naar een verdacht sterfgeval.

Litvinenko stierf als gevolg van een vergiftiging met het zeer radioactieve polonium-210. Britse onderzoekers zijn momenteel in Moskou. Britse en Russische media hebben gesteld dat Litvinenko, die bekend stond als een grote criticus van president Poetin, door Russische geheim agenten is gedood. Die zouden mogelijk als supporter van de voetbalclub CSKA Moskou naar Londen zijn gereisd om Litvinenko te doden.

In het stadion van de Britse voetbalclub Arsenal zijn deze week kleine sporen gevonden van het polonium. De gemeten radioactiviteit in het stadion is zeer gering. Volgens een woordvoerster van de Britse gezondheidsdienst is er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. Op 1 november speelde CSKA Moskou in het stadion tegen Arsenal. Op die dag werd Litvinenko vergiftigd. Hij overleed op 23 november.

Britse dagbladen zeggen dat Andrej Loegovoj, oud-spion en nu zakenman, een van de bezoekers was van die wedstrijd. Deze man had een ontmoeting met Litvinenko op 1 november en Britse detectives zijn momenteel in Moskou om met hem te praten.

Moordenaar trouwt met van moord verdachte vrouw

Icoon MisdaadEen veroordeelde moordenaar is vandaag getrouwd met een van moord verdachte vrouw in de gevangenis in het Vlaamse Hasselt. De moordenaar, John Janowski (28), werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor de moord op zijn zwager. Zijn kersverse vrouw Heidi Vandersmissen (40) zit sinds november 2005 in voorhechtenis. Zij wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven om haar toenmalige man uit de weg te ruimen.

Het koppel leerde elkaar vorig jaar kennen in de keuken van de gevangenis in Hasselt. Janowski, een ex-militair, werkte daar als kok en zijn lief als keukenhulp. Na hun ontmoeting schreven ze elkaar brieven. Janowski sloeg in oktober 2003 zijn zwager dood met een bijl. Dat deed hij in opdracht van zijn zus omdat die vreesde dat haar ex er met de kinderen vandoor zou gaan.

Vandersmissen wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven haar 43-jarige ex-man Luc Vanolst te vermoorden. Haar toenmalige vriend Patrick P. knapte het karwei voor haar op in november 2005. Hij sloeg Vanolst met een ijzeren staaf het hoofd in. Het huwelijk van Janowski en Vermissen is de tweede trouwpartij in de gevangenis van Hasselt sinds de opening vorig jaar in oktober.

Duitse ontsnapte tbs'er weer terecht

Icoon BuitenlandsDe Duitse ontsnapte tbs'er is weer terecht. Hij gaf zichzelf gistermorgen onder begeleiding van zijn advocaat aan bij een rechtbank in Mönchengladbach. De 58-jarige man liep vorige week weg uit een kliniek in Viersen, dat op een paar kilometer van Venlo ligt.

De man krijgt sinds 1993 tbs-behandeling, omdat hij verschillende kinderen seksueel misbruikte. Hij liep vorige week weg nadat hij ruzie had gekregen met iemand anders uit de kliniek. Omdat de tbs-instelling op een steenworp afstand van Limburg lag had de Duitse politie hun Limburgse collega's gevraagd ook naar de man uit te kijken.

'Lamey vertrekt naar het buitenland'

Er is een kans dat Michael Lamey zijn huidige werkgever PSV, waar hij nauwelijks aan spelen toe komt, gaat verlaten. Twee clubs, te weten Real Betis Sevilla en Bayer Leverkusen, zouden belangstelling hebben getoond voor de verdediger.

Er is hoop bij Lamey dat hij in de winter zal vertrekken bij de regerend landskampioen. Voor nu is het wachten tot iemand een officieel bod uit gaat brengen. Bovendien verwachten de verdediger en zijn zaakwaarnemer, Fabio, Alho, dat PSV nu niet moeilijk zal doen over de prijs. De Eindhovenaren vroegen eerder een veel te hoge prijs voor de speler.

Hierdoor was het voor Lamey ook niet mogelijk om de overstap naar AZ te maken. Verder is het de bedoeling dat Michael Ball, Arvid Smit, Pepe Pla en Juan Carlos Carrizo in de komende transferperiode van een nieuwe of tijdelijke club worden voorzien.

Simoni verlengt bij Saunier-Duval

Gilberto Simoni heeft zijn contract met het ProTour-team Saunier-Duval verlengd tot en met de Giro van 2008, zo meldt het Spaanse wielerblad META 2MIL.

De tweevoudig Girowinnaar, die dit seizoen zijn debuut maakte bij de ploeg van Mauro Gianetti, heeft gekozen voor deze opmerkelijke constructie, omdat hij zich na de Ronde van Italië van 2008 volledig wil focussen op zijn tweede grote liefde: mountainbiken. Gibo die dit jaar al enkele mountainbikewedstrijden reed, en niet zonder succes - hij werd nationaal kampioen op het onderdeel marathon, hoopt over twee jaar in 'zijn' streek te schitteren op het WK mountainbike. Tevens zou hij willen deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking.

Vrouw overreden door paarden en huifkar

Icoon BuitenlandsEen 45-jarige vrouw is gisteren om het leven gekomen nadat ze in een manege in het Vlaamse Sterrebeek werd overreden door twee paarden en een huifkar. Haar man bestuurde de kar.

Het stel had de paarden en de huifkar nog maar pas gekocht. De twee runden samen een bakkerij en wilden met de feestdagen voor de deur hun brood op een originele manier aan de man brengen. Het koppel was naar de manege gekomen om te oefenen met mennen. In de bak stond de vrouw voor de paarden toen die plotseling op hol sloegen. De vrouw probeerde nog weg te rennen, maar ze struikelde over een hond. De paarden en de huifkar reden over haar heen. De vrouw stierf in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De hond wist op tijd weg te komen.

Moeder laat zoon (12) arresteren

Icoon Domme criminelenIn de Amerikaanse staat South Carolina is een 12-jarige jongen gearresteerd. Het jochie had te vroeg met zijn kerstcadeautje gespeeld, waarop moederlief de politie inschakelde.

Met kerst zou het jongetje een Game Boy spelcomputer krijgen, die in het huis van zijn overgrootmoeder was verstopt. Tegen de regels van zijn moeder in, ging hij echter meerdere malen naar overgrootmoeder toe, om met het cadeau te spelen. De moeder had er schoon genoeg van en wilde haar zoontje een lesje leren door de politie te bellen. "Zijn hele leven lang haalt hij al rotzooi uit (...) en hij komt er altijd maar mee weg", aldus de moeder. De jongen werd gearresteerd voor diefstal en met handboeien om weggevoerd naar het politiebureau, waar zijn moeder hem pas later die dag na de kerkdienst weer ophaalde.

De jongen bleek het afgelopen jaar gediagnosticeerd te zijn met ADHD, maar zijn medicatie sloeg niet aan. Doordat hij vorige maand een politieagent aanviel, is hij van zijn school geschorst. Binnenkort moet hij voor een jeugdrechtbank verschijnen. Zijn moeder hoopt dat hij in een programma geplaatst wordt dat hem op het rechte pad zal brengen. "Het ging niet eens om het kerstcadeau (...) Het is gewoon nergens voor nodig dat hij zich zo gedraagt. Ik heb liever dat ik de politie nu bel dan iemand anders straks wanneer hij echt iets uithaalt", luidde de reactie van de moeder.

Top of Flop User's Choice: Als je mij was

We krijgen de laatste weken regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we vorige week gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Cristan viel vorige week in de smaak: De Hardheid - Klootzak was een top, dus.

De volgende tip ontvingen van een anonieme submitter, die verder maar weinig woorden nodig had om zijn keuze toe te lichten:
"Als je mij was - Kempi
Top of flop"
.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Boonen: "Ik zal nooit L-B-L rijden"

Tom Boonen zal naar alle waarschijnlijkheid nimmer zijn klasse etaleren in Luik-Bastenaken-Luik. "Als het van mij afhangt, start ik daar nooit", aldus de oud-wereldkampioen.

Daarmee zet de 26-jarige Vlaming resoluut een streep onder zijn eerder geuite aspiraties om ooit La Doyenne op zijn palmares bij te schrijven. "Als ik Luik-Bastenaken-Luik wil rijden, dan moet ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix opgeven en dat zijn de koersen waar ik met enige garantie op succes start. Zie je Davide Rebellin of Danilo Di Luca al het omgekeerde doen?", aldus de man die Vlaanderen in 2005 en 2006 won en twee jaar geleden ook Parijs-Roubaix op zijn naam schreef.

La Doyenne mag dan echter van de baan zijn, de Limburgse equivalent van de Ardense heuvelklassieker, de Amstel Gold Race, is dat nog allerminst. Boonen gaf namelijk aan Nederlands enige echte klassieker in de toekomst wél in zijn drukke koersprogramma op te willen nemen.

'Cannabisbeleid zal strikter worden'

Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) denkt dat het tolerante softdrugsbeleid van Nederland over tien jaar strikter wordt. Dat zei hij woensdag in een toespraak op een internationaal verslavingscongres in Mexico Stad.

Volgens de minister is niet duidelijk of de huidige scheiding van de soft- en harddrugsmarkt de oorzaak is van een daling van harddrugsgebruik. In andere Europese landen is het ook gedaald. Bovendien heeft het gemak waarmee cannabis te krijgen is "natuurlijk een stimulerende werking op het gebruik", zei de minister.

Mensen die zeggen dat het niet uitmaakt of drugs wel of niet legaal verkrijgbaar zijn, moeten maar eens uitleggen waarom al die Duitse en Belgische drugstoeristen naar Nederland komen, stelde de VVD'er.

Grootste joint ter wereld
Over tien jaar verboden?

Seselj mag niet dood

Icoon AlgemeenDe Servische aangeklaagde voor het Joegoslavië-Tribunaal Vojislav Seselj moet indien noodzakelijk gedwongen worden gevoed. Dit heeft het Joegoslavië-Tribunaal woensdag bepaald over de ultranationalistische politicus, die sinds 10 november in hongerstaking is.

Seselj moet in leven blijven, vindt het tribunaal. De rechters hebben de Nederlandse autoriteiten bevolen Seselj van medische verzorging te voorzien om zijn gezondheid en welzijn te beschermen en om te voorkomen dat hij sterft, aldus een verklaring van het tribunaal.

Drie onafhankelijke artsen die Seselj deze week onderzochten, zeiden ernstig bezorgd te zijn over de gezondheidstoestand van de Serviër. Hij zou elk moment een hartaanval kunnen krijgen. De politicus weigert voedsel en medicijnen. Hij neemt alleen water tot zich. Volgens de Servische, de Russische en de Franse arts toonde de Serviër zich vastbesloten zijn actie voort te zetten.

Seselj werd in 2003 aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Hij ging in hongerstaking uit protest tegen de wijze waarop het tribunaal hem behandelt. Zo mag hij niet zijn eigen verdediging voeren, wat hij bestrijdt.

Dag 3 FOK!sport prijsvraag

Dag drie alweer van de FOK!sportprijsvraag. Vandaag staan er wederom vijf vragen te wachten op jullie. De vragen waren gisteren soms wat pittig, maar vandaag vallen ze denk ik wel mee.

Vraag drie schijnt nogal moeilijk te zijn. Kijk op een bepaald deel van de site aan de linkerkant.

Veel succes!

Ben je benieuwd waar je voor speelt ? Kijk dan hier. De prijzen worden aangeboden door Fanshop.nl, Best things, Kadoshop.nu, Sportstore.nl, Bestel en Lupux.

FOK!crew is uitgesloten van deelname.

Klik hier om mee te doen!

Jennifer Aniston en Vince Vaughn uit elkaar

Icoon ShowbizzHet klonk zo mooi: de liefde van je leven ontmoeten bij de opnames van een film die 'The break-up' heet. Maar de relatie tussen Jennifer Aniston en Vince Vaughn heeft geen stand gehouden. Na een relatie van iets meer dan één jaar, gaan ze nu uit elkaar. Het nieuws van de split is bevestigd door een woordvoerder van de acteurs.

Het gerucht ging al dat de liefde tussen Vince Vaughn en Jenner Aniston was bekoeld. Aniston bleef bij hoog en bij laag volhouden dat haar relatie met Vaughn geweldig was. Zelfs op de bank van talkshow-koningin Oprah Winfrey bleef ze een split ontkennen. Vaughn sprak het nieuws ook tegen, en dreigde zelfs enkele kranten voor de rechter te slepen omdat ze schreven dat hij vreemdging.

Waarom de twee uit elkaar zijn gegaan, is nog onduidelijk. De woordvoerder: "Na Jennifers tripje naar Londen van een paar weken geleden, hebben Jennifer en Vince gezamenlijk besloten om hun relatie te beëindigen. Ze zijn nog steeds goede vrienden."

Opzet WK 2010 gelijk aan 2006

Het uitvoerend comité van de wereldvoetbalfederatie FIFA heeft vandaag in Zürich bekendgemaakt dat de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika van 11 juni tot en met 11 juli zal duren.

De verdeling van de 32 startplaatsen blijft gelijk aan die van de laatste eindronde in Duitsland van afgelopen zomer: dertien landen uit Europa, Afrika 5, Azië en Oceanië 4 (of 5 play-off met Zuid-Amerikaans land), Zuid-Amerika en ConcaCaf 8 (of 9 play-off) alsmede het organiserend land Zuid-Afrika.

World of Warcraft patch 2.01 uitgebracht

Blizzard heeft een fikse patch - maar liefst 697 mb - uitgebracht voor haar MMORPG World of Warcraft. Deze patch, welke genummerd is als 2.01, heeft weer een hoop zaken verbeterd en vernieuwd. De meest vooraanstaande vernieuwing is de verbeterde mogelijkheden om groepen medespelers te zoeken. Waar je voorheen maar in de chat moest brullen of er toevallig mensen waren die eventueel aan jou zijde mee wilden vechten, is er nu een heus tooltje beschikbaar. In dit tooltje kunnen spelers zoekcriteria aangeven, waardoor de juiste persoon al snel gevonden is.

Verder zijn er nog vele andere dingen die volgens Blizzard niet deugden op de schop gegaan. Zo zijn de talent trees dermate veranderd dat iedere speler opnieuw zijn punten mag verdelen. De mutaties binnen het PVP-systeem zijn zelfs zo groot dat alle rankings weer terug naar nul zijn getrokken. Een volledige lijst van veranderingen is hier te vinden.


Vrouw (21) verkracht in Nijmegen

Icoon PolitieEen 21-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Nijmegen slachtoffer geworden van een verkrachting. Het slachtoffer heeft maandag aangifte gedaan, waarop de politie een uitgebreid onderzoek is gestart.

De vrouw woont in Amsterdam, maar verbleef in het weekeinde bij familie in Nijmegen. Na een avondje stappen ging zij lopend naar huis. Onderweg werd zij in de buurt van de Molenweg beetgepakt en in een steegje verkracht.

De dader is een blanke man en waarschijnlijk bekend in de buurt, gezien de locatie en het accent. Mensen die tussen 02.30 en 03.00 in de buurt waren van de Molenweg en mogelijk bruikbare informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Meer informatie over deze zaak, en het telefoonnummer van de politie Gelderland, vind je hier.

Adriaanse nieuwe trainer Metallurg Donetsk

Co Adriaanse wordt de nieuwe trainer van Metallurg Donetsk. De voormalig trainer van AZ, Ajax en Willem II is de opvolger van de Spanjaard Angel Alonso Herrera.

Afgelopen zomer nam Adriaanse ontslag bij FC Porto nadat hij de club aan de titel en de beker had geholpen. Naast Mircea Lucescu, die coach is van 'grote broer' Sjachtar, wordt Adriaanse de tweede buitenlandse trainer in de Oekraïense competitie.

Album van de dag: Keane

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Keane is terug! Na hun erg succesvolle debuutalbum Hopes & Fears in 2004, kwam in juni 2006 een totaal nieuw album uit: Under The Iron Sea. Ook hier zit het herkenbare Keane-Coldplay stijl in, en zijn de nummers lekker aanstekelijk!

1. Atlantic 4:13
2. Is It Any Wonder? 3:06
3. Nothing in My Way 4:00
4. Leaving So Soon? 4:00
5. A Bad Dream 5:07
6. Hamburg Song 4:37
7. Put It Behind You 3:36
8. The Iron Sea 2:58
9. Crystal Ball 3:54
10. Try Again 4:28
11. Broken Toy 6:08
12. The Frog Prince 4:21

Keane - Under the Iron Sea (2006) (71mb)
Password: http://myloverz.info

Veel luister plezier!

Noodlanding door windjes

Icoon OpmerkelijkNiet turbulentie maar flatulentie heeft tot een noodlanding van een Amerikaans vliegtuig geleid. Een vrouwelijke passagier die kampte met extreme winderigheid, probeerde de stank te 'overvleugelen' door stiekem lucifers aan te steken.

Door de brandlucht sloeg het personeel op de binnenlandse vlucht van American Airlines alarm. Na de onvoorziene landing in Nashville lieten de autoriteiten alle 104 inzittenden, de bagage en het vliegtuig grondig doorzoeken. Na de vondst van de lucifers gaf de vrouw haar illegale daad toe.

De luchtvaartmaatschappij liet de dame met het opgeblazen gevoel niet meer toe in het vliegtuig.

Nedved: "Als het zo gaat stop ik liever"

Afgelopen maandag kreeg Pavel Nedved een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd van de Italiaanse voetbalbond vanwege een grove overtreding in de competitiewedstrijd van Juventus tegen Genoa.

In de strafmaat werd ook rekening gehouden met het feit dat de Tsjech verhaal ging halen bij de scheidsrechter over diens beslissing. Nedved heeft besloten om de straf niet te aanvaarden en gaat in hoger beroep tegen zijn schorsing. "Zidane deelde tijdens het WK een kopstoot uit en kreeg daarvoor drie duels schorsing. Kan iemand mij vertellen waar ik dan deze vijf wedstrijden schorsing aan verdiend heb? "Het gaat helemaal nergens over. Als de voetballerij tegenwoordig zo in elkaar zit, hoef het van mij niet meer. Dan stop ik liever," aldus de Tsjech.

Handen en kleding in buik krokodil

Icoon ShockingIn de buik van een gedode krokodil in Indonesië zijn menselijke lichaamsdelen en kledingsstukken gevonden. Een 54-jarige inwoner van de Indonesische stad Kupang ving het reusachtige beest, dat 500 kilo weegt en 5 meter lang is. Onlangs verdwenen drie vissers spoorloos in Kupang. De bewoners vermoeden dat tenminste één van de drie is verslonden door de gevangen krokodil. In de regio wonen minimaal twee andere grote krokodillen, die de overige vermiste mensen zouden hebben opgepeuzeld.

Met een nylon net werd het reptielenwijfje gevangen. Later staken woedende buurtbewoners met kapmessen op het beest in, totdat zij stierf. Vervolgens werd de buik opengesneden, waarin twee handen (inclusief vingers), een been, een t-shirt, haar en onderbroeken werden aangetroffen.

Na de lugubere vondst hebben de West-Timorezen de lichaamsdelen en kledingstukken verwijderd, het dier in verscheidene stukken gehakt, en onder de aanwezigen verdeeld. Zij namen de stukken vlees voor het avondeten mee naar huis.


De inmiddels gevilde krokodil.

Plasmaschermen vervangen schrijvers bij Lakeside

Tijdens de komende editie van het officieuze wereldkampioenschap darts zullen er geen schrijvers op het podium te vinden zijn. Zij zullen worden vervangen door plasmaschermen.

Dit is één van de vele veranderingen die de komende editie moeten kenmerken. Op het podium staan voortaan alleen nog maar de spelers en de wedstrijdleiding. Naast een mastercaller zal er ook een tweede scheidsrechter zijn. Op deze manier hoopt de organisatie de zaken beter in de gaten te kunnen houden.

Ook zullen de spelers een langere “walk on” krijgen. Volgens de organisatie zullen de veranderingen in het voordeel van zowel spelers als toeschouwers zijn. “Het zorgt voor nog meer opwinding en ziet er absoluut fantastisch uit op televisie,” aldus de organisator, Olly Croft.

Het toernooi begint op 6 januari 2007.

Drie Nederlanders in internetpoll UEFA

Drie Nederlanders staan op de lijst met kandidaten voor het Europese Voetbalteam van het Jaar. Bij de internetverkiezing van de Europese voetbalbond kunnen voetbalfans het in hun ogen beste elftal samenstellen.

Giovanni van Bronckhorst, Klaas-Jan Huntelaar en Frank Rijkaard behoren tot de zestig spelers en trainers op wie kan worden gestemd.

Voor elke positie selecteerde de UEFA in het droomelftal vijf of zes spelers. Van Bronckhorst werd geselecteerd voor de positie van linksback, Huntelaar voor die van spits. Rijkaard is één van de vijf genomineerde trainers. FC Barcelona is met elf spelers het best vertegenwoordigd. De resultaten van de verkiezing, die voor de zesde keer plaatsvindt, worden op 17 januari bekend.

Hamilton bijna naar Spyker

GP2 kampioen Lewis Hamilton was dichtbij een overeenkomst om in 2007 voor Spyker F1 te racen. Maar McLaren teambaas Ron Dennis zag er op het laatste moment toch van af, en laat de 21-jarige Brit alsnog in de McLaren debuteren.

"McLaren heeft veel geïnvesteerd in de opleiding van Lewis en het risico op slecht advies bij een ander team was te groot. Maar we hebben er inderdaad aan gedacht om Lewis bij een ander team te laten debuteren", vertelt Dennis in de Spaanse media.

Hij noemde het 'andere team' niet bij naam, maar in F1-kringen wordt in het algemeen aangenomen dat dit het team van Spyker moet zijn. Hamilton wordt in 2007 teamgenoot van wereldkampioen Fernando Alonso.

Hirate maakt debuut voor Toyota

De Japanner Kohei Hirate heeft zijn Formule 1-debuut gemaakt bij het team van Toyota. Tijdens de test in het Spaanse Jerez vergezelde de Japanner de vaste testcoureur Franck Montagny.

De 20-jarige Japanner heeft de test te danken aan zijn optreden in de Formule 3 Euroseries. Hij won afgelopen seizoen één race voor het team van Manor Motorsport. Volgend seizoen zal Hirate uitkomen in het GP2-kampioenschap.

[WRC] Red Bull Skoda stapt uit WRC-kampioenschap

Het Red Bull Skoda team zal volgend seizoen niet deelnemen aan het World Rally Championship. Dat heeft het team bekend gemaakt.

Het Red Bull-team bekijkt nog steeds de mogelijkheden om toch van de partij te zijn. Het zal echter niet lukken met de Skoda Fabia WRC, welke dit seizoen werd ingezet. Skoda gaat zich met name toeleggen op de ontwikkeling van een Super 2000 rallyauto. De Super 2000 is een nieuwe rallyklasse welke in ontwikkeling is.

Red Bull heeft aangegeven Andreas Aigner te blijven ondersteunen in zijn loopbaan. De blikjesfabrikant is er van overtuigd de rallycoureur een passend programma te kunnen bieden.

[GP2] Specificaties 2007 gepresenteerd

De GP2 zal komend seizoen van start gaan in een geëvolueerde versie van de 2006 bolide. De bolide werd vandaag op het Motor Sport Business Forum in Monaco gepresenteerd.

Het gaat om de meest recente versie van het Dallara-chassis, dat in 2005 bij het opstarten van de klasse werd ontwikkeld. Het is tevens de laatste update van het huidige chassis. De meest in het oog springende verandering is het aerodynamische pakket. Met name de veranderingen aan engine-cover, uitlaat chimney’s en achtervleugel vallen op.

De organisatie van de GP2 serie is blij met de onthulling van de bolide. ”Ik ben blij en trots tegelijk dat we de GP2 bolide voor komend seizoen, hier in Monaco aan het publiek kunnen presenteren,” aldus Bruno Michel.

"We zijn tevreden over de testresultaten tot dusver. Ik weet zeker dat de nieuwste update ons een spannend en opwindend seizoen in het vooruitzicht stelt", vervolgt de organisator. "De GP2 serie wordt sterker en sterker. In slechts twee jaar is de serie uitgegroeid tot dé kweekvijver voor Formule 1 talent. In 2007 zullen er vier oud GP2-coureurs in de Formule 1 op de grid staan. Tussen hen de eerste twee GP2-kampioenen, Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Ook Heikki Kovalainen is vanuit de GP2 doorgestroomd tot een racestoeltje bij Renault. Nu we in het derde jaar van de GP2 komen mogen we niet vergeten onze partners, Renault en Bridgestone, te bedanken voor de inspanningen om de GP2 te maken tot wat het is, de kweekvijver voor de Formule 1".

Heerenveen trekt Serviër aan

SC Heerenveen heeft zich versterkt met de Serviër Miralem Sulejmani van Partizan Belgrado. De 18-jarige aanvallende middenvelder tekende vandaag een contract voor 3,5 jaar bij de club uit het Abe Lenstra-stadion. In januari zal hij de overstap maken, en de tweede helft van de competitie in de eredivisie spelen.

Daarnaast heeft Heerenveen het contract van middenvelder Abdelkrim Kissi ontbonden. Dit gebeurde in overleg. Kissi kon geen garantie krijgen dat hij een basisplaats krijgt. Het contract met Kissi liep nog tot juni 2007.
De 26-jarige Marokkaan kan nu transfervrij op zoek naar een andere club.

[F3] Wederom goede test Van Dam

Nog geen week geleden was Carlo van Dam de snelste tijdens een Formule 3 test voor het Signature Plus-team. Gisteren deed de jonge Nederlander hetzelfde achter het stuur van een Prema Power Team-bolide.

Het was niet de eerste keer dat Van Dam in een bolide van Prema Power Team plaats nam. Eerder testte hij op het Italiaanse Magione en het Duitse Hockenheim voor het team. Deze test was echter niet gepland.

De ochtendsessie viel in het water dankzij de dichte mist, die het Italiaanse circuit van Vallelunga omhulde. Tegen lunchtijd kon de Nederlander pas naar buiten voor een installatieronde over de vieze en glibberige baan. Na de installatieronde legde Van Dam zestig rondes af. Op oude banden klokte hij een tijd van 1:30.5 waarmee hij sneller was dan zijn Italiaanse teamgenoot Alessandro Ciompi.

Van Dam was op Vallelunga aanwezig om een nieuwe ophanging en dempers te testen. Na deze test succesvol afgewerkt te hebben, probeerde de Nederlander nog tweemaal een snelle tijd op de klokken te zetten, met nieuwe banden. Beide keren werd hij echter gehinderd door een rode vlagsituatie. Zijn tijd van 1:30.5 bleef zodoende staan als snelste tijd van de dag.

Van Dam over zijn test: "Ik heb een prima testdag achter de rug. Het is wel jammer van de hardnekkige mist, want hierdoor verloren we veel kostbare tijd. Het team had namelijk een heel testprogramma voor me samengesteld dat ik in sneltempo moest afwerken, want ik heb totaal vier uur effectief kunnen rijden. Gelet op de baanomstandigheden heb ik nog een redelijke tijd weten neer te zetten, maar ik had makkelijk onder de 1:30.0 kunnen eindigen, ware het niet dat de rode vlagsituaties mij noopte om de run af te breken. Verder is het circuit van Vallelunga mij uitstekend bevallen, want er zitten een paar geweldige uitdagende bochten in! Ik wil het team van Prema Power wederom bedanken dat ze mij deze testmogelijkheid hebben aangeboden."

Dit is de laatste test voor Van Dam tot dusver. De Nederlander zal nu samen met zijn management de mogelijkheden, op zowel sportief als financieel gebied, gaan bekijken. De Nederlander over zijn ambities: "Ik denk dat de Formule 3 momenteel de juiste keuze is om hogerop te komen. Na mijn successen in de Formule Renault 2.0 van de afgelopen jaren is een mogelijke overgang naar deze serie een logische keuze. Vele coureurs die uiteindelijk in de Formule 1 zijn terecht gekomen hebben juist deze weg gekozen. De komende maanden staat volledig in het teken van het financiële en sportieve aspect en we hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te hebben. We gaan er in ieder geval keihard tegen aan!"

Informatie Europese Halo 3 beta

Sinds een paar dagen is het voor de Amerikanen mogelijk om zich in te schrijven voor de Halo 3 multiplayer beta die in de lente zal beginnen. Helaas is het voor de Europeanen niet mogelijk om zich via de Halo 3 website in te schrijven.

In Europa wordt er namelijk voorlopig alleen met een ander soort inschrijving-systeem gewerkt. Verschillende websites hebben een bepaald aantal plaatsen gekregen en zullen deze weggeven via hun eigen website. In Nederland gaat het om de websites GameVillage en NG-gamer.

Of er nog een algemene inschrijving komt zoals in Amerika is nog niet bekend.

Wellicht pas vrijdag vonnis Feyenoord

Waarschijnlijk zal Feyenoord pas vrijdagmorgen duidelijkheid krijgen van de UEFA over de straf die de club krijgt.

Morgen buigt de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond zich over de rellen tijdens het uitduel met AS Nancy van vorige week donderdag en het bierincident tijdens het thuisduel tegen Blackburn Rovers.

"De UEFA vergadert donderdag tussen twee en zes uur. Dat kan natuurlijk uitlopen. Vervolgens sturen ze eerst een fax naar ons, dan naar de KNVB en daarna lichten ze de pers in. Ik sluit niet uit dat dat vrijdagochtend pas gebeurt," aldus de persvoorlichter van Feyenoord, Gido Vader.

Splinter Cell Double Agent demo op de marketplace

Microsoft heeft een nieuwe demo op de marketplace gezet. Het gaat om de games Splinter Cell Double Agent. De demo is de komende week exclusief voor Gold-member, daarna zal hij ook beschikbaar komen voor Silver-members.

De demo van Splinter Cell is een singleplayer demo en iets groter dan 500 MB. De demo bevat alleen het Kinshasha level. De Splinter Cell demo is in elke regio, behalve Azië, te downloaden. Voor de Amerikanen is ook de demo van College Hoops 2K7 te downloaden, maar aangezien het spel ook alleen in de US zal verschijnen hoeven we die demo niet op de Europese Marketplace te verwachten.

[GP2] Pizzonia gaat voor Fisichella rijden

Voormalig Formule 1-coureur Antonio Pizzonia heeft besloten om in 2007 in de GP2 te gaan rijden. De 26-jarige Braziliaan heeft een contract getekend bij het GP2-team van Giancarlo Fisichella, FMS International, waar hij al voor heeft getest.

"We willen volgend jaar het kampioenschap winnen", aldus Fisichella. "En we hebben Pizziona vastgelegd, omdat we denken dat hij deze klus voor ons kan klaren. Antonio bleek tijdens het testen ongelooflijk snel in een GP2-auto."

Pizzonia, die twijfelde tussen Champ Cars en GP2, hoopt dat hij via de GP2 weer kan terugkeren in de Formule 1. ""Ik wil zo snel mogelijk weer in de Formule 1 komen. Daarom heb ik voor FMS International en de GP2 gekozen."

PKK-verdachte niet uitgeleverd aan Turkije

JustitieDe Turkse Koerd Nedim Seven, die in augustus bij Eijsden op de A2 door de Koninklijke Marechaussee werd aangehouden, wordt niet uitgeleverd aan Turkije. Dat heeft de rechtbank in Maastricht gisteren bepaald.

Seven wordt door de Turkse justitie verdacht van moord, doodslag, het plegen van gewelddadige overvallen en deelname aan een terroristische organisatie. De 37-jarige man zou in Turkije 15 mensen, onder wie agenten van de politie, om het leven hebben gebracht.

Volgens de Maastrichtse rechtbank staat vast dat Seven in 1989 lid was van de Koerdische arbeiderspartij en daarom in Turkije werd gemarteld. Dit is een dermate grove schending van de mensenrechten dat uitlevering niet aan de orde kan zijn. Hij werd onmiddellijk op vrije voeten gesteld.

Korte toevoeging: Na zijn vrijlating werd Seven direct weer opgepakt en in vreemdelingendetentie geplaatst. Hij wordt waarschijnlijk teruggezonden naar Frankrijk, waar hij in augustus vandaan kwam. Daar heeft hij een asielverzoek lopen.

Pokémon fotograferen op de DS

Wellicht herinner je je Pokémon Snap voor de Nintendo 64 nog wel. In dat spelletje reed je in een automatisch bestuurd wagentje door verscheidene gebieden uit de Pokémon-wereld. Het was het zaak om de aanwezige Pokémon zo mooi mogelijk te vereeuwigen in een foto. De game is een van de minder bekende titels uit de Pokémon-franchise, een vervolg werd dan ook niet verwacht.

Toch lijkt er met het verschijnen van onderstaande scan een vervolg te komen op deze fotografiegame. De herkomst van de scan is overigens onduidelijk en ook Nintendo heeft haar mond nog niet opengedaan over deze mogelijke game. Het is dus ook mogelijk dat een werkloze creatieveling zijn tijd nuttig heeft weten te besteden.




United wil Klose in de winterstop halen

Manchester United wil een poging ondernemen om Miroslav Klose in de winterstop van Werder Bremen over te nemen. De Engelse club zou vijftien miljoen euro voor de Duitse aanvaller over hebben. Trainer Alex Ferguson is op zoek naar een extra spits om Wayne Rooney en Louis Saha in de aanval te ondersteunen.

Het enige nadeel zou zijn dat Klose bij een overstap naar Manchester niet voor de huidige lijstaanvoerder van de Engelse Premier League mag uitkomen in de Champions League. De UEFA verbiedt spelers bij tussentijdse transfers voor hun nieuwe werkgever in hetzelfde Europese bekertoernooi als hun vorige club uit te komen.

De 28-jarige Klose heeft in Bremen nog een contract voor anderhalf jaar.

1.03 patch voor Neverwinter Nights 2 is uit

De langverwachte 1.03 patch voor Neverwinter Nights 2 is vrijgegeven. Het gaat om een Engelse versie van de patch, andere versies worden op dit moment nog getest. De update is te downloaden via de auto-update functie in het spel.

Naast een lijst bugfixes voegt deze patch ook wat nieuwe features toe in het spel (singleplayer en multiplayer) en de toolset. Wanneer je de beta van de 1.03 patch hebt geïnstalleerd dan moet je deze eerst uninstallen met behulp van een uninstaller die je op de volgende links kunt vinden.

Link 1
Link 2
Link 3

De complete lijst met nieuwe features en bugfixes kun je op deze website vinden.

Prijs voor PSV'er Mendez

Edison Mendez is in zijn vaderland Ecuador uitgeroepen tot beste in het buitenland voetballende speler van het jaar. In de verkiezing bleef de middenvelder van PSV Segundo Castillo (Rode Ster Belgrado) en Antonio Valencia (Wigan Athletic) voor.

Vorige week werd de 27-jarige Mendez definitief overgenomen van LDU Quito. De Ecuadoriaan speelde dit seizoen al op huurbasis in Eindhoven. Voor de uitreiking van de prijs kon Mendez niet aanwezig zijn op het gala. Op het moment van de uitreiking speelde hij met PSV de Champions League-wedstrijd tegen Bordeaux.

PS4 op zijn vroegst in 2010

In een interview met een website heeft de Vice-president van technologie voor Sony, Paul Holman, gezegd dat Sony al bezig is met de PlayStation 4 en dat deze op zijn vroegst in 2010 zou moeten verschijnen.

Holman maakte deze opmerkingen vanwege de claim van analysten dat Sony geen nieuwe console meer zou uitbrengen. "To say that there will be no PS4 because of a management change is a bit far fetched." Dat Sony al bezig is met een PS4, waarschijnlijk alleen aan het brainstormen, is niet onverwacht, maar wel het feit dat de PS4 eventueel vanaf 2010 in de winkels zou kunnen liggen. Er is namelijk altijd al gezegd dat de PS3 een levensduur zou krijgen van 10 jaar. Nu kan dit nog steeds natuurlijk, maar een nieuwe console uitbrengen binnen drie of vier jaar is wel erg snel.

Holman had naast de PS4 ook nog wat te vertellen over eventuele updates voor de PS3. Er zullen regelmatig nieuwe firmware-updates komen, die de PS3 meer een mediacenter zullen maken. Ook zal er meer mogelijkheid komen om third-party controllers te gebruiken, volgens Holman bijvoorbeeld interactieve controllers zoals de Wii-controller. Daarnaast zullen er ook meer Operating Systemen beschikbaar komen voor de PS3, zoals je nu al kunt zien met bepaalde linux-distributies.

Een grote firmware-update zal verschijnen tijdens de Europese launch van de PS3 in maart. Welke features er bij zullen komen en welke problemen gefixed zullen worden is nog onbekend. Hij vertelde wel erbij dat rond de Europese launch er ongeveer 20 nieuwe games beschikbaar zullen zijn.

Zachtere banden op Jerez

Deze week vind de tweede testsessie plaats ter voorbereiding op het nieuwe Formule 1 seizoen. Tijdens deze test worden er zachtere banden gebruikt dan tijdens de voorgaande test in Barcelona.

Waar de reacties op de Bridgestonebanden verdeeld waren, zullen de meningen deze keer dichter bij elkaar liggen. Bridgestone heeft namelijk een zachtere band ontwikkeld. Dit houdt in dat de band sneller is dan de hardere band van de vorige test. Na de vorige testsessie werd door enkele coureurs geroepen dat de nieuwe band het moeilijker zou maken om in te halen. Ook het rempunt en de bochtensnelheid waren anders dan gebruikelijk. Het lijkt erop dat Bridgestone als antwoord een zachtere band heeft ontwikkeld.

Ook tijdens deze test zijn alle teams, met uitzondering van Spyker F1, aanwezig.

Standen NHL per 5 december

De St. Louis Blues hesen gisteren het nummer 16 naar het dak van het Scottrade Center. Het was het eerbetoon van de ploeg aan Brett Hull, voor zijn tien volle seizoenen, 744 wedstrijden en 936 punten. Alleen Bernie Federko was productiever voor de Blues. Vervolgens kregen de Blues met 5-1 klop van Detroit.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New York Islanders271410 3318175
New Jersey Devils25149 2306266
New York Rangers271310 4308887
Pittsburgh Penguins261111 4267783
Philadelphia Flyers27815 42068102
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres27214 24411782
Montréal Canadiens26158 3338074
Ottawa Senators281512 13110075
Toronto Maple Leafs291311 5319397
Boston Bruins251310 2287488
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers29187 44010181
Carolina Hurricanes291511 3339391
Washington Capitals26119 6287989
Tampa Bay Lightning281313 2288691
Florida Panthers29915 5237298
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators26176 3379172
Detroit Red Wings26157 4347059
Chicago Blackhawks251012 3236276
Columbus Blue Jackets26816 2185874
St. Louis Blues26716 3176191
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Edmonton Oiles261410 2307570
Minnesota Wild271411 2307772
Calgary Flames251310 2286957
Vancouver Canucks281314 1275973
Colorado Avalanche271213 2268178
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks29203 64610272
San Jose Sharks28208 0408559
Dallas Stars27189 0367558
Los Angeles Kings291015 4248199
Phoenix Coyotes251015 0206694

Doodgeslagen honden in Rotterdam gedumpt

Icoon MisdaadDe Dierenambulance heeft gisteren in de Rotterdamse binnenstad weer het karkas van een staffordhond met een ingeslagen kop moeten opruimen. Het dier lag verpakt in een vuilniszak in een boodschappentas bij het Kalverpad.

Volgens de Dierenambulance is dit nu al de zoveelste zaak waarin ze een pitbullachtige hond met ingeslagen kop van de straat halen. Iedere maand halen ze twee van zulke hondenlijken op in Rotterdam. De Dierenambulance vermoedt dat mensen de dieren tegen over elkaar laten vechten. De honden die zijn aangetroffen zijn vermoedelijk met een bijl of ander zwaar voorwerp de hersens ingeslagen.

De politie spreekt van geruchten. Ze zouden regelmatig onderzoek hebben gedaan naar pitbullgevechten, maar niets hebben kunnen vinden. De Dierenambulance denkt dat de afgemaakte honden gewond waren of niets meer waard voor de eigenaren waren.

Connexxion-chauffeur schiet motorrijder neer

Icoon MisdaadVanochtend is rond 10.15 uur op de Papaverweg in Amsterdam Noord een motorrijder neergeschoten door de bestuurder van een Connexxion-busje. Tussen de twee ontstond ruzie na een aanrijding. Daarop trok de chauffeur van het busje een pistool en schoot de motorrijder neer.

Hierna vluchtte de schutter in zijn voertuig. De politie startte direct een achtervolging. Het slachtoffer werd gewond maar aanspreekbaar naar een ziekenhuis overgebracht.

Diverse politie-eenheden zijn nog naar de schutter op zoek.


Met dank aan Boesh voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 68 - Uitslag

En zoals al zo vaak dit kwartaal, hadden jullie ook voor deze ronde weer 2 ronden nodig. De eerste die het goede antwoord gaf was cw2cu en sleept daarmee de 6 punten binnen. Op zijn antwoord waren een dertiental lifters namelijk: ABC-tje, BartK., destrovel, Dope-E, dvogel, G-Lock, Klompje, Lode, MoHaa, ngsopfok, RHArcher, tomatoman en victoryismine. Zij krijgen allemaal 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding staan maar nu met 87 punten. In de kwartaalstand zijn er nog steeds 2 koplopers, namelijk cw2cu en FOKKER007 die beide 27 punten hebben.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Adapter

Tot WiD.

Brit dacht miljoen te hebben gewonnen

Icoon OpmerkelijkDe 36-jarige Britse autoverkoper Steve Moseley heeft zichzelf drie kwartier miljonair gewaand. Nadat hij bij het krasspel 24 Karat Gold de vakjes had opengekrast, dacht hij een miljoen pond te hebben gewonnen.

Prompt schold Steve zijn baas verrot, nam hij ontslag, danste op de tafels, smeet het geld in zijn portefeuille naar zijn collega's, bestelde champagne en belde zijn vriendin met het goede nieuws.

Nog geen uur later kwam hij er achter dat hij verkeerd op de kraskaart gekeken had. Een cijfer dat 16 had moeten zijn, bleek 15.

Met het schaamrood op de kaken bood hij zijn baas excuses aan. Die nam hem maar terug in dienst. ''Je ziet waar de prioriteiten van mensen liggen als ze met zulke bedragen geconfronteerd worden. Ik heb er wel mee te doen, want die cijfers zagen er precies hetzelfde uit'', aldus de baas van de garage.

Overigens heeft Steve zijn baan een paar dagen later toch maar opgezegd, omdat hij niet langer tegen de pesterijen van zijn collega's kon.

Feyenoord bezig met nieuw stadion

In een interview met De Volkskrant heeft Chris Woerts gezegd dat Feyenoord bezig is met plannen voor een nieuw stadion op Varkenoord.

"We zijn er nu samen met de gemeente Rotterdam serieus mee bezig. Wij achten Varkenoord de meest geschikte locatie om een stadion neer te zetten met een capaciteit van ongeveer 70.000 zitplaatsen. Denk aan de verhuizing van Arsenal van Highbury naar zijn huidige stadion. Die club heeft zijn intimiteit weten te behouden," aldus directeur Woerts.

"Feyenoord wil geen concessies doen aan de huidige sfeer in het stadion. Eigenlijk willen we een kopie van De Kuip met een ringetje erop. Het moet een authentiek voetbalstadion worden, waarin we dankzij de ruimere inkomsten onze sportieve ambities kunnen realiseren."

Landlubbers op nieuwe Pirates of the Burning Sea-screens

In de MMO Pirates of the Burning Sea zul je dit keer eens niet in een fantasy-middeleeuwse omgeving draken en trollen moeten slachten, maar mag je je eigen piraten-crew samenstellen en de zeven zeeën onveilig maken.
Dat een deel van het spel ook op land zal afspelen spreekt voor zich, je moet ergens je plunderingen uit kunnen geven aan drank, vrouwen en voedsel.







Eind juni zal je de rum open kunnen breken en iedereen die je tegenstaat van de plank laten lopen.

Vrouw in scootmobiel mishandeld

 PolitieIn Zutphen is gisteren een mindervalide vrouw in een scootmobiel mishandeld door een groepje 'tegenwindjongeren'. De vrouw liep daarbij twee gebroken ribben en een gekneusde rechterhand op.

De 49-jarige vrouw reed in haar scootmobiel op een fietspad en vroeg aan de jongens of ze er langs mocht. In plaats daarvan trokken de jongeren de vrouw uit haar voertuig en schopten en sloegen haar.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 13.30 uur iets gezien hebben op het fietspad dat parallel loopt langs de N348 tussen de Braamkamp en het Bagijnenland. De daders zouden zes jongens zijn tussen de 14 en 16 jaar.

DVD: The Secret Life of Words

De Spaanse regisseuse Isabel Coixet staat vooral bekend om haar coproducties. Het veelgeprezen My Life Without Me uit 2003 werd bijvoorbeeld uitgeroepen tot beste Canadese film tijdens het Atlantic Film Festival. Vele beroemde internationale actrices kwamen in haar films opdraven, zoals Monica Bellucci, Lili Taylor en Amanda Plummer. Net als in My Life Without Me is één van de hoofdrollen in The Secret Life of Words weggelegd voor de Canadese Sarah Polley.


Bavaria moet sponsoring City Racing beperken

De Reclame Code Commissie heeft besloten dat Bavaria hun sponsoractiviteiten tijdens de Bavaria City Racing moet beperken. Deze beslissing is genomen na een klacht van de stichting Alcohol Preventie over het evenement van afgelopen jaar.

De stichting vindt dat de sponsoring ervoor zorgt dat het alcohol en verkeer dichter bij elkaar brengt. Volgende de reclamecode voor alcoholhoudende drank is het verboden om reclame te maken voor alcoholische dranken op auto's. Bavaria mag de wagens die volgend jaar aanwezig zijn dus niet bestickeren met hun eigen naam, maar mag wel hun naam verbonden houden aan het evenement. De organisatie van het evenement zal hierdoor dus niet in gevaar komen.

'Anne Frank-boom is te redden'

De Anne Frank-kastanjeboom in Amsterdam hoeft helemaal niet gekapt te worden. Dat zei boomchirurg Jörn Copijn afgelopen nacht in het Radio 1 programma Casa Luna. Onlangs werd bekend dar er een kapvergunning aangevraagd is voor de monumentale kastanjeboom in de tuin van Keizersgracht 188. In haar dagboek schrijft Anne Frank een paar keer over de boom, die ze vanuit haar huis aan de Prinsengracht kon zien.

"Vijftien jaar geleden werd ook al beweerd dat de boom omgehakt moest worden. Daar heb ik me toen ook al tegen verzet en toen bleef de boom staan." In 1993 werd voor de eerste keer geconstateerd dat de boom was aangetast door Ganoderma oftewel tonderzwam. Deze ziekte eet de boom van binnenuit op.

Sinds een jaar blijkt volgens het stadsdeel Amsterdam-Centrum echter dat de boom harder opgevreten wordt door de Ganoderma dan aangroeit. Inmiddels zou 37 procent van het hout verrot zijn. "De oorzaak zou heel goed kunnen liggen doordat de gemeente heel onoplettend is geweest. De gemeente heeft destijds een bouwvergunning gegeven voor een schuur en een stenen schutting. Daarom zijn er grote wortels afgehakt, en daar is de boom ook gaan inrotten. De helft van de stam is zwaar aangetast en van binnen is de boom zwaar verrot."

Maar toch is er volgens Copijn iets aan te doen. "Door de boom te knotten, denk ik dat de kastanje weer gaat uitgroeien. Je moet de windvang van de kroon zien te reduceren, en dat lukt hiermee."

Copijn heeft een gesprek met de gemeente gehad, waarin hij een second opinion aanvroeg voor de boom. Maar die optie werd door de gemeente "resoluut afgewezen".

Anne Frankboom

'Geen risico- maar tegenwindjongeren'

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft select groepje prominente burgers uit de hoofdstad samengesteld die samen met de leiding gaan brainstormen over het beleid, identiteit, visie en imago van de politie. De 'denktank' bestaat onder meer uit MKB Amsterdam-voorzitter Ferry Houterman, historicus Geert Mak, Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol, feministe Cisca Dresselhuys van het maandblad Opzij en de allochtone zakenvrouw Rahma el Mouden. Zij zullen in alle vertrouwelijkheid zaken bespreken die het korps bezighouden.

Volgens politie-commissaris Liesbeth Huyzer vervult de denktank een spiegelfunctie en beschikken de deelnemers over de capaciteiten om vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te kijken of de politie op de goede weg zit, of dat er op een of andere manier iets moet worden aangepast.

Inmiddels zijn al een aantal gesprekken gevoerd. Eén van de zaken die hieruit is voortgekomen is dat de term risicojongeren toekomstige werkgevers te veel afschrikt. Voorgesteld is om dit soort jongeren voortaan 'tegenwindjongeren' te noemen. MKB-voorzitter Houterman: ''Een radicale oplossing kan vaak in één woord zitten. De politie wilde iets ondernemen met risicojongeren en werkgevers in de regio aanschrijven om ze te interesseren deze jongens voor een stage in dienst te nemen. Door de groep aan te duiden met tegenwindjongeren bereik je echter veel meer.''

Koeman blijft Feyenoord trouw

Erwin Koeman blijft Feyenoord trouw. Na de rellen in Nancy afgelopen week liet Koeman ruimte voor twijfel, maar inmiddels heeft hij intern aangegeven dat hij zeker zijn contract zal uitdienen, dat tot medio 2008 loopt.

Koeman liet in een persoonlijk onderhoud met technisch manager Peter Bosz weten dat de beslissing van de strafcommissie van de UEFA, die morgen wordt verwcht, geen invloed zal hebben op zijn toekomst. De trainer van de Rotterdammers ziet voldoende aanknopingspunten om door te gaan en heeft er, ondanks de huidige malaise, alle vertrouwen in dat het weer goed zal komen.

That was super

Stel je bent soldaat in het Amerikaanse leger en je rijdt samen met je kameraden in je Hummer rondt in Falujjah, alles lijkt normaal (voor zover een oorlogsgebied normaal kan zijn).

Dan als een donderslag bij heldere hemel wordt je onder vuur genomen door de vijand. Wat doe je dan, je schrikt, je vraagt of iedereen nog in orde is en dan roep je ''That was super''

Met dank aan Big_Fat_Wombat voor de submit.

John van den Heuvel naar de TROS

John van den HeuvelMisdaadverslaggever John van den Heuvel maakt in 2007 voor de TROS het programma 'Bureau Van den Heuvel'. De eerste aflevering is te zien op dinsdag 9 januari om 21:00 uur op Nederland 1. De 43-jarige misdaadjournalist van De Telegraaf zit nu vaak bij RTL Boulevard op RTL 4.

In Bureau Van den Heuvel komen wekelijks minstens twee onderwerpen over georganiseerde misdaad aan bod. "Ik wil in het programma ingaan op de actualiteit en achtergronden van de zware criminaliteit. Daarbij moet je ook denken aan de grote strafzaken die op dit moment spelen zoals rond de Hells Angels, Willem Holleeder, Mink K." De inzet van de verborgen camera schuwt Van den Heuvel daarbij niet. Ook zal aandacht worden besteed aan de manier waarop politie en justitie de georganiseerde misdaad trachten te bestrijden.

Weer een moord door een VN-veteraan

De 20-jarige Nadine Beemsterboer uit Hoorn die afgelopen zaterdag werd doodgestoken in de woning van haar ex-vriend in Amsterdam, blijkt ook al het slachtoffer te zijn geworden van een doorgedraaide VN-veteraan. De opgepakte Gerald O. (34) diende ooit als VN-militair in Bosnië en zou zwaar getraumatiseerd uit het oorlogsgebied zijn teruggekeerd.

Volgens Nadines vader bleef zijn dochter haar ex-vriend na het verbreken van de relatie geestelijk steunen. ''Daarin ging mijn dochter heel ver. Nadine was een in- en ingoed meisje dat met open ogen in een diepe valkuil is gestapt. We zijn er compleet kapot van'', aldus vader Jacques Beemsterboer vandaag in De Telegraaf.

Gerald O. zou al de vijfde gestoorde ex-militair zijn die de afgelopen tijd in Nederland een moord heeft begaan. Ook studente Mariëlle de Geus (20) uit Gouda viel in 2001 ten prooi aan een veteraan, ex-Dutchbatter Patrick van S., die het meisje op straat met een steen dooddrukte. In 2003 schoot oud-Cambodja ganger Paul S. in Kerkrade zijn ex-vriendin, haar vader, moeder en broer dood. Schokkerhaven werd een jaar later opgeschrikt door een oud-militair die de vader van zijn vroegere commandant afslachtte. In oktober 2002 schoot in Utrecht ex-militair Pascal F. de 25-jarige Nadia van der Ven dood met een uzi.

De moeder van het het slachtoffer uit Utrecht is arts en bestudeert sinds de moord op haar dochter de trauma's die VN'ers tijdens hun uitzending kunnen oplopen. Zij zegt: ''Het is nu weer gebeurd en het zal blijven gebeuren als er niets aan de opvang van die jongens verandert.'' Eerder kreeg de medicus al steun van PvdA-Kamerlid Angelien Eijksink en Pieter Groenhart van de ACOM CNV-bond voor militairen, die de opvang van getraumatiseerde veteranen als volstrekt onvoldoende beoordelen.

Williams launcht op 2 februari

Op 2 februari zal Williams F1 de FW29 presenteren aan pers en publiek.

De nieuwe wagen zal gepresenteerd worden op de thuisbasis van Williams F1, in Grove. Na deze dag zal Willliams F1 ook onder een andere naam bekend staan: AT&T Williams. De toevoeging 'F1' zal vervallen. Williams zal na een teleurstellend seizoen met Cosworth motoren, in 2007 aangedreven worden door een krachtbron van Toyota. Na McLaren Mercedes, BMW Sauber F1 en Toyota F1 is Williams het vierde team dat hun launch datum bekend maakt.

De FW29 zal hoogstwaarschijnlijk op 6 februari tijdens de test op Jerez zijn eerste serieuze kilometers maken.


Kerstverhalenwedstrijd in volle gang

De kerstverhalenwedstrijd van het samenwerkingsverband NCRV, FOK! en de krant SP!TS is in volle gang. Inmiddels zijn er al vijftig verhalen binnengekomen die je terug kunt vinden op Hetkerstverhaal.nl. Voor het eerst dit jaar worden verhalen verfilmd door en getoond in het televisieprogramma Man Bijt Hond. Meer informatie over hoe dat er precies uit zal gaan zien, kun je vinden in dit artikel.

Op FOK! is er een apart forum ingericht waar je alles wat met deze wedstrijd te maken heeft, kunt bespreken en waar er de gelegenheid is jouw verhaal aan een publiek voor te leggen alvorens het op de actiewebsite te plaatsen. Ook kun je er de winnende verhalen van 2004 en 2005 vinden.

Het insturen van verhalen op de website Hetkerstverhaal.nl kan nog tot 11 december.


Jouw verhaal te zien bij Man Bijt Hond?

Gestolen BMW leidt naar hennepplantage

Icoon PolitieEen gestolen auto heeft de politie naar een illegale hennepkwekerij in het Noord-Hollandse Oudkarspel geleid. Gistermorgen werd er rond 02.30 uur een gele BMW M3 Cabrio ontvreemd vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Berenkoog in Alkmaar. De auto was echter uitgerust met een GPS-voertuig volgsysteem.

Via dat systeem kon de locatie van de auto getraceerd worden. Die bleek in een garage bij een huis aan de Zwanebloem in Oudkarspel te staan. De politie viel 's middags de garage en de woning binnen, en trof buiten de auto ook een hennepplantage aan met 300 planten.

Elektriciteitsbedrijf NUON constateerde diefstal van stroom. Zij namen de elektriciteitsmeter in beslag. In de woning trof de politie ook nog twee vuurwerkbommen aan. Een 30-jarige man uit Lemmer is als verdachte aangehouden.

Ruim 1000 ambtenaren verdienen meer dan minister

Icoon FinancieelNederland telde vorig jaar 1.080 ambtenaren en functionarissen bij semi-publieke instellingen die meer verdienden dan het gemiddelde ministerssalaris van 158.000 euro. Dat blijkt uit een onderzoek naar topinkomens bij de overheid en semi-publieke instellingen.

Wanneer functionarissen die een ontslagvergoeding kregen worden meegerekend, dan komt de groep uit op ruim 1.500 man.

Het is de eerste keer dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken een rapportage over deze topinkomens naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daaruit blijkt dat de hoge inkomens vooral terug te vinden zijn in de semi-publieke sector. Veel specialisten bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam verdienen bijvoorbeeld tussen de 160.000 en 230.000 euro, inclusief een pensioenbijdrage.

Publieke Omroep
Ook diverse presentatoren bij de Publieke Omroep verdienen meer dan de 158.000 euro van een minister. Datzelfde geldt voor de top van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM), die als werkgever moet concurreren met onder meer de bancaire sector, waar doorgaans goed betaald wordt.

Bij het Rijk zelf werkten vorig jaar 24 ambtenaren die meer verdienden dan een minister. Dat is dit voorjaar al gebleken uit het sociaal jaarverslag Rijk.

Momenteel bestaat er nog geen formele bovengrens voor topsalarissen bij de overheid. Vooruitlopend op die norm hanteert het kabinet een maximum van 130 procent van het ministerssalaris. Deze bovengrens geldt voor nieuwe topambtenaren en voor hooggeplaatste ambtenaren die van functie wisselen.

In het overzicht van topinkomens zijn nog niet alle salarissen bij zorginstellingen opgenomen. Deze instellingen vallen vanaf januari onder de wet waarin de publicatie van topinkomens bij de (semi-)overheid is vastgelegd.

Campagne tegen alcoholgebruik jongeren

Icoon GezondheidDe Stichting Verantwoord Alcoholgebruik begint woensdag een campagne tegen alcoholgebruik onder jongeren. Radiospotjes en flyers moeten jongeren en hun ouders wijzen op de risico's van drinken op jonge leeftijd. Dat gebeurt met de slogan 'Alcohol onder de 16, nog even niet'.

De flyer legt uit waarom jongeren onder de zestien geen alcohol moeten drinken en roept ouders op geen drank voor hun kinderen te kopen. Ook geeft de folder tips aan vaders en moeders om te voorkomen dat jongeren onder de zestien bier, wijn of sterke drank drinken.

STIVA geeft woensdagmiddag in Den Haag het startsein van de campagne. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen neemt dan de flyer in ontvangst.


De slogan van de campagne bestaat al een aantal maanden. Sinds april is 'Alcohol onder de 16, nog even niet' te zien onder televisiereclame voor zwakalcoholhoudende dranken. Ook lanceerde STIVA toen de website Alcoholonderde16nogevenniet.nl.

Rosický drie weken aan de kant

De komende drie weken kan Arsenal niet beschikken over Tomas Rosický. De Tsjech kampt met een hamstringblessure en is daarom niet met de Engelse club afgereisd naar Portugal voor de Champions League-ontmoeting tegen FC Porto.


De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, vindt het jammer dat hij de international de komende tijd moet missen. "Het is al zijn derde blessure dit jaar. Dit is heel sneu voor hem."

Vanavond moet Wenger het ook doen zonder de geschorste Thierry Henry en de aan zijn dij geblesseerde William Gallas. De Londense formatie heeft de leiding in poule G, maar is nog niet zeker van plaatsing voor de tweede ronde.

Donkere kerst voor Wii-gamers

Terwijl Nintendo er alles aan doet om de Wii als familie-console neer te zetten, weigert de technologie die achter de Wii-mote zit hier vooralsnog aan mee te werken.
De Wii is namelijk niet gediend van het familiefeest bij uitstek: kerst. Of liever gezegd, hij houdt niet van de vele lampjes die bij dit feest gebruikt worden. Een user op NeoGAF meldt dat de Wii-mote extreem veel last ondervindt van de lieve schattige kerstverlichting in de kerstboom.

Je zult dus deze kerst een keuze moeten maken: gezellige lichtjes, of Wii.



Wii's nemesis!

Rellen na uitspraak supermarktzaak Paraguay

Icoon BuitenlandsHonderden burgers zijn dinsdag slaags geraakt met de oproerpolitie in Asunción, de hoofdstad van Paraguay. De betogers zijn woedend over een rechterlijke uitspraak tegen drie mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor een brand in een supermarkt, die in 2004 wereldnieuws was.

Door de brand vielen meer dan 360 doden en ruim 400 gewonden. De mannen zijn dinsdag niet schuldig bevonden aan moord, zoals was geëist, maar aan ''onvrijwillige doodslag''. De drie mannen - de winkeleigenaar, zijn zoon en een beveiliger - zouden toegangsdeuren na de ontdekking van de brand in het grote complex hebben gesloten om plundering tegen te gaan. Daardoor zaten honderden bezoekers als ratten in de val.

Voor moord kan 25 jaar cel worden opgelegd, voor onvrijwillige doodslag maximaal vijf. De strafbepaling is volgende week. Nabestaanden van de doden in de rechtszaal uitten hun woede door met stoelen en tafels te smijten. Ze betichtten de rechters van corruptie.

Buiten kwam het tot een ware veldslag met de oproerpolitie. De rellen breidden zich uit naar het zakendistrict van Asunción. Daarbij vielen circa vijftig gewonden. De woedende betogers richtten grote vernielingen aan. Onder meer een supermarkt die in het bezit is van de veroordeelde vader en zoon, werd in brand gestoken. De politie arresteerde zeker zestig personen.

Film: Perfume: The Story of a Murderer

Lola Rennt is tot op heden de bekendste film die Tom Tykwer heeft geregisseerd. Die film is door publiek en critici alom geprezen, en het is waarschijnlijk ook de enige film van hem die bij het grote publiek echt bekend is. Dit jaar zal daar zeker een film aan toegevoegd kunnen worden. Perfume: The Story of a Murderer is gebaseerd op één van de best verkochte Duitse boeken aller tijden en kent vele fans.

CSKA Sofia in Indiase handen

Wederom is een grote voetbalclub overgenomen door een zakenman: De Indiase miljonair Pramod Mittal heeft de Bulgaarse voetbalclub CSKA Sofia overgenomen.

Mittal runt al samen met zijn broer Vinod Mittal de staalgigant Glbal Steel Holdings (GSHL) in Sofia. Op 14 december zullen er meer details bekend worden gemaakt omtrent de overname.

CSKA staat momenteel tweede in de competitie met 37 punten uit 15 duels op twee punten achterstand van rivaal Levski Sofia. De verwachting is dat de huidige coach van CSKA, Plamen Markov, zal worden vervangen door een ‘grote naam’ in de voetballerij.

'RKC en Feyenoord al eens over De Ceulaer'

Benjamin De Ceulaer zal in de winterstop mogelijk terugkeren bij RKC Waalwijk. De Waalwijkers zouden er met Feyenoord al uit zijn.

Ondanks een contract tot medio 2008 staat De Ceulaer bij Feyenoord op een zijspoor en mag hij vertrekken uit Rotterdam. "Woensdag zitten we met Feyenoord om de tafel om de juiste modaliteiten te bepalen", aldus de zaakwaarnemer van de Belg, Tony Dullers, tegen Sporza.

Dullers zegt dat Feyenoord en RKC er al uit zijn, al is dat geen garantie voor een terugkeer van De Ceulaer in Waalwijk. "RKC is al rond met Feyenoord, maar we spreken ook met FC Brussels en Sint-Truiden. Het kan zijn dat we woensdag met RKC een overeenkomst bereiken, maar we willen nog geen contract tekenen. De Ceulaer wil sowieso wachten tot midden december om te tekenen. Er zijn immers nog clubs die al contact hebben opgenomen. Vitesse en Twente in Nederland, Brussels en Sint-Truiden in België."

Mauresmo en Federer in de prijzen

De International Tennis Writers Association (ITWA), die meer dan 100 leden telt uit 17 landen, deelt ieder jaar 4 awards uit voor Speler/Speelster van het Jaar en Ambassadeur/Ambassadrice voor het Tennis.

Voor het derde jaar op rij mocht Roger Federer beide ATP-trofeeën in ontvangst nemen. De Zwitserse nummer 1 van de wereld won dit jaar twaalf toernooien, waaronder drie grandslams en de Masters Cup.

Net als vorig jaar, toen Kim Clijsters won, viel er bij de vrouwen ook slechts 1 speelster in de prijzen: Amélie Mauresmo. De Française eindigde 2006 niet als nummer 1 van de wereld, maar ze won dit jaar wel twee grandslamtoernooien en kreeg daarom de trofee Speelster van het Jaar van de ITWA. Daarnaast prees de organisatie haar inspanningen voor het promoten van de sport bij het grote publiek.

Van der Meyde wil niet weg bij Everton

De zaakwaarnemer van Andy van der Meyde, Chris Dekkers, heeft dinsdag gezegd dat de rechtsbuiten niet weg wil bij Everton.

"Er is voldoende perspectief bij zijn club", aldus Dekkers. Zowel Ajax als PSV heeft interesse om de oud-international aan te trekken, maar Van der Meyde wil niet weg uit Liverpool. "Andy wil zich nog steeds graag bewijzen bij Everton, want dit is een geweldige club. Bovendien loopt zijn contract nog 2 jaar door."

Sinds maanden vol blessureleed speelde Van der Meyde afgelopen weekend voor het eerst weer mee bij Everton.

Massademper rel bijna fataal voor Renault

Bijna was Renault F1 afgelopen seizoen beide wereldtitels misgelopen. De oorzaak hiervoor ligt volgens Pat Symonds bij de massademper rel die ontstond op de vooravond van de Grand Prix van Duitsland en tijdens de Grand Prix van Hongarije definitief verboden werd.

Volgens de Chief Engineer van Renault heeft dit hem en bijna alle andere engineers veel tijd gekost: "Rond die tijd was ik alleen maar bezig op de documenten rond te krijgen voor de hoorzitting van de FIA. Ook andere engineers waren ermee bezig. We hadden ook aan andere dingen kunnen werken. Het kostte veel geld, dat ook anders besteed had kunnen worden. Bovendien verloren we tijd op de baan." "Het gevecht om de titel was zwaar," vervolgde hij. "Onze rivalen leken geen zwakke plekken te hebben. We moesten de kansen pakken die we kregen."

Koeman baalt verschrikkelijk

Na afloop van het 3-1 verlies gisteravond in de Champions League-wedstrijd tegen Girondis Bordeaux, baalde PSV-trainer Ronald Koeman opzichtig.

"De eerste helft van de ploeg was PSV-onwaardig", aldus Koeman. "Ik had de groepsfase van de Champions League graag op een waardige manier willen afsluiten. Zeker ten opzichte van ons publiek," aldus Koeman die zijn ploeg in de eerste helft ongeconcentreerd aan de wedstrijd zag beginnen. "Soms neemt dit elftal het te lichtvaardig op in wedstrijden en juist dát probeer ik te veranderen."

"Voor de pauze heb ik soms echt met pijn in mijn kop naar de ploeg zitten kijken. Aan de andere kant moeten we ook weer niet te somber zijn. We zijn nog steeds in de tweede ronde van de Champions League."

Scorende doelman beste voetballer Brazilië

Rogério Ceni is niet alleen de beste doelman, maar hij is ook uitgeroepen tot beste voetballer van dit moment in de Braziliaanse competitie. De aanvoerder van landskampioen São Paulo kreeg die onderscheidingen uitgereikt tijdens een ceremonie in Rio de Janeiro.

De 33-jarige doelman staat vooral bekend om zijn imposante doelpuntenproductie. Bij São Paulo neemt Ceni de meeste penalty's en vrije trappen en scoorde in zijn carrière al 68 keer. Dit seizoen kwam Ceni tot zestien doelpunten. Geen andere doelman scoorde zoveel als hij.

In 1992 startte Ceni bij São Paulo zijn professionele loopbaan, en sindsdien speelde hij nooit voor een andere club.

Prominenten scharen zich achter Feyenoord

Honderden prominenten, afkomstig uit de wereld van sport, politiek, cabaret, media en bedrijfsleven, hebben vandaag hun steun betuigd aan Feyenoord. De bekende Nederlanders ondertekenen de actie 'vóór Feyenoord, tegen geweld en voor een voetbalwet' op de achterpagina van AD Sportwereld.


Onder de vele prominenten ook bondscoach Marco van Basten, de trainers Ronald Koeman, Wiljan Vloet, Foeke Booy en Bert van Marwijk, oud-spelers Ove Kindvall, Willem van Hanegem, Henrik Larsson, Dirk Kuyt en de broertjes Kalou. Op deze manier willen ze de Rotterdamse club een hart onder de riem steken. Ook Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, die binnenkort vermoedelijk zal aftreden, schaart zich achter de actie.

Ook de politici Wouter Bos en Jan Marijnissen, en tal van prominenten onder wie Bram Peper, Wilfried de Jong, Antonie Kamerling en voormalig Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra behoren tot de ondertekenaars.

Cocu beslist pas eind seizoen

Net als vorig seizoen zal Phillip Cocu ook dit seizoen weer wachten tot het einde van het seizoen, voordat hij bekend zal maken of hij definitief stopt of toch nog een jaartje doorgaat.

"Ik voel op dit moment geen reden om te stoppen. Maar een beslissing over de toekomst neem ik pas aan het eind van het seizoen. Jongens als Bosvelt en Van Hooijdonk hebben hun afscheid aangekondigd, misschien omdat ze voelen dat het wat moeizamer gaat. Voor mij zijn er vier voorwaarden: ben ik zelf nog hongerig, voel ik me fit, wil de club me en wat zijn de perspectieven van de club?," aldus Cocu in het Eindhovens Dagblad

Gluren met Google

Geen flauw idee hoe lang het nog kan maar voelspriet.nl heeft ondekt dat je via internet naar interne beveiligingscamera's kunt kijken.

Dus altijd al nieuwsgierig geweest of bouwvakkers bij Windesheim wel doorwerken en wat de ambtenare in Delft doen, dat is heel simpel, ga naar Google en geef daar als zoekterm: inurl:/view/index.shtml site:nl in. En klaar is kees.

Meer info vind je hier en hier.

Big Brother is watching you....

Nieuwe EU-landen moeite met eurocriteria

Icoon Economie De Centraal-Europese EU-lidstaten die in 2004 toegetreden zijn hebben moeite met de criteria voor de euro. De Europese Centrale Bank en de Europese Commissie vinden dat de landen meer moeten doen om aan de criteria te voldoen. Alleen Slovenië kan tot de eurozone toetreden op 1 januari 2007. Dat blijkt uit een voortgangsrapport van de ECB en de Commissie.

Om toe te treden tot de eurozone moeten landen lage inflatie, lage staatsschuld en lage rente hebben. Ook moet de koers van de munteenheid twee jaar stabiel zijn geweest. Estland en Litouwen, die eigenlijk ook hun eurotoetreding op 1 januari gepland hadden, hebben de benodigde criteria niet gehaald. Litouwen had een inflatie dat slechts 0,1 procentpunt te hoog was. De landen hopen nu samen met Cyprus, Letland en Malta in 2008 de euro in te kunnen voeren. Een jaar later zou Slowakije de euro in kunnen voeren en weer een jaar later kan Tsjechië volgen. Verder heeft Hongarije dit jaar grote macro-economische problemen gekend, waardoor het land geen toetredingsdatum meer in het vooruitzicht heeft gesteld. De ECB en de Commissie verwachten echter dat de meeste landen pas na 2010 de euro in kunnen voeren.

Polen heeft ook geen toetredingsdatum, omdat het land voorlopig de euro helemaal niet wil invoeren. Het land wil een referendum gebruiken om de euro te blokkeren, ondanks dat het land door EU-verdragen verplicht is om de euro te nemen. Europees Commissaris Joaquin Almunia van Economische en Monetaire Zaken is daar boos over. Alleen Denemarken en Groot-Brittannië hebben volgens hem een zogenoemde 'opt-out'-clausule. Daarmee zijn ze niet verplicht om mee te doen aan de euro. Ook Zweden voldoet niet aan de criteria, maar dat wordt door de EU als minder erg ervaren. Toen Zweden lid werd van de EU bestond de euro immers nog niet.



Slovenië heeft criteria wel gehaald


Met dank aan Europees voor de submit.

Dubbel Zielig. (3)

Dit keer geen cynische, uiterst gekleurde beschouwing van de actualiteit, maar een oprechte hulpvraag. Mocht iemand hier nog tips hebben om een eigenwijze kater met een blaasontsteking per dag zes pilletjes door zijn keelgat gepookt te krijgen zonder ploegende nagels door je opperhuid, heel graag.

Hij heeft vanuit zijn reismandje de hele wachtkamer van de dierenarts bijelkaar gegromd en heel boos gekeken naar de assistente, en nu denkt hij dat hij daarmee alles voorelkaar kan krijgen. Ik dacht dat hij net als de vorige keren doodsbang thuis zou komen, maar hij hupste zijn mandje uit met een blik van "Daar hadden ze niet van terug" en ging de anaalklierdrab die strategisch onder zijn staart plakte -pleurt op met die thermometer- smakelijk oplebberen, een rottende stank waarmee je inderdaad een beginnend conflict meteen in jouw voordeel kan beslechten. Ik heb als eerste poging de voorgeschreven pilletjes tot poeder gevijzeld en door een bakje lekker voer geroerd; grote schrik, er zat een chemische toevoeging in zijn kadaver a la carte, terug naar de keuken met die zooi.

Vandaag catmilk gekocht, daar de gevijzelde pillen doorheen gemixt en in een spuitje gedaan. Kater beetgepakt, veel geproest en een regen van witte druppeltjes met antibiotica op mijn vloer en gezicht, en een trotse, gekrente blik van mijn kattezoon die sprak van kansloosheid en vroeger opstaan. Hem vanavond op de grond in een houdgreep -met zijn ruggetje tegen mijn buik aan- gekregen en die kutpillen achter in zijn strot geduwd, je kwijlt de hele keukenvloer maar onder, al moet ik ze zes keer terugpeuren, slikken zal je! Spuitje met een slokje catmilk erachteraan, -klein beetje, anders gaat het misschien in zijn longetjes- gromklep dichtklemmen en hij slikte eindelijk de antibiotica door.

Affijn, zo lukt het uiteindelijk wel, maar dat moet dus nog twee weken zo doorgaan en elke keer onder de kwijl & catmilk een kwaaie kater achteraf proberen te paaien met een stukje gerookte kip schiet ook niet op. Tis een lastig probleem, ik zie die nagels al in slowmotion vier evenwijdige strepen door mijn wang trekken, met twee wrekende gele ogen uit focus op de achtergrond. Gelukkig hoeft het maar twee keer 3 pillen per dag, voorlopig hoop ik dat er nog iets van autoriteit in mijn stem en spierkracht zit... Maar de hier aanwezige kattefluisteraars (m/v) zijn bij deze van harte uitgenodigd -en bedankt!- om hun aanwijzingen voor me achter te laten..

Perfecte vrouw is brunette en verpleegster

Icoon Enquete De perfecte vrouw is een langharige brunette met een normaal gewicht in een bloemetjesjurk, die werkt als 'nurse', en zich 'hard to get' opstelt. De ideale man is een dokter met kort zwart haar, een goed gevoel voor humor, verdient minimaal 75.000 euro per jaar en draagt een trui. Dat blijkt uit een onderzoek van Grazia Magazine onder vierduizend Britten.

Mannen zijn meer aangetrokken tot vrouwen met een normaal postuur dan tot vrouwen die erg slank zijn. Mannen houden vooral van brunettes die lang haar hebben. Het knapste aan een vrouw is een vriendelijke glimlach en koken is het nuttigst dat een vrouw kan doen. Bovendien vinden mannen het belangrijk te weten wat voor seksueel leven de vrouw eerder had. Vrouwen die zich eerder losbandig gedragen hebben, vallen minder in de smaak. Plastische chirurgie is ook niet aan te bevelen voor vrouwen: 97 procent van de mannen vindt dit helemaal niks. Ook moet je als vrouw geen haar onder je oksels hebben en constant zeuren.

Negen van de tien vrouwen zoeken een man die haar kan laten lachen. Maar geld speelt zeker een rol. 73 procent van de vrouwen zoekt een man die zonder nadenken het avondje naar het restaurant betaalt. Bovendien zijn mannen die een eigen huis bezitten vijf keer zo aantrekkelijk als een man zonder huis. Ook moet de man een goed inkomen en een goede baan hebben. Vrouwen hebben een hekel aan mannen met kinderen uit een vorige relatie. Voor 97 procent is dit een groot nadeel. Ook met tattoos en piercings hoef je niet aan te komen.

Het haar van Kelly Brook, het gezicht van Angelina Jolie, het lichaam van Scarlett Johannsson en de benen van Gisele Bundchen zouden voor mannen de perfecte combo zijn. Vrouwen vallen het meest op het haar van George Clooney, het gezicht van Johnny Depp, het lichaam van Daniel Craig en de benen van David Beckham.



Ideale man en vrouw in The Sims 2

Finland ratificeert Europese grondwet

Icoon Europa Finland heeft dinsdag de Europese grondwet goedgekeurd. Een grote meerderheid van het parlement vindt dat het grondwettelijk verdrag alsnog ingevoerd moet worden: 125 parlementsleden waren voor en 39 tegen. Finland is het zestiende EU-land dat het verdrag goedkeurt.

Sinds de Nederlandse en Franse burgers tegen het grondwettelijk verdrag stemden door middel van referenda, is er verdeeldheid ontstaan binnen de Europese Unie. De EU heeft daarna een 'periode van reflectie' afgekondigd, waardoor het langer dan een jaar stil bleef rondom het onderwerp. Nu lijkt deze reflectieperiode langzaam doorbroken te worden.

Finland, dat momenteel voorzitter is van de EU, wil met het ratificeren van het verdrag een signaal afgeven dat de grondwet alsnog ingevoerd moet worden. Paavo Lipponen, de president van het Finse parlement, is tevreden met het signaal. "De uitslag heeft voor een nog grotere meerderheid van lidstaten gezorgd die voor dit verdrag zijn", zegt hij. De Europese Commissie is blij met de ratificering van Finland. "Het geeft aan dat ons project nog leeft", aldus voorzitter Jose Manuel Barroso.

Duitsland, dat in januari voorzitter zal worden van de EU, wil zoveel mogelijk van de inhoud van de Europese grondwet redden. Op de Europese Raad in Brussel volgende week zal duidelijk worden wat er zal gebeuren. Mogelijk krijgt de Europese grondwet een nieuwe naam of worden alleen delen van de grondwet ingevoerd. Nederland wil dat de Europese grondwet dood verklaard wordt en dat er een nieuw verdrag komt.



Groen: voor. Rood: tegen. Blauw: nog niet gestemd

Jongens gooien stenen naar auto's

Icoon PolitieDe politie heeft maandagmiddag drie jongens gearresteerd die stenen gooiden naar auto's vanaf een viaduct op de Nijreessingel in Almelo. Na een tip troffen agenten de knapen aan in een weiland, vlakbij het bewuste viaduct.

De jongens bekenden stenen en andere voorwerpen naar voorbijrijdende auto's te hebben gegooid. Toen ze dachten een wagen te geraakt te hebben sloegen ze op de vlucht. De politie arresteerden de knapen van 13, 14 en 16 jaar uit Almelo in een weiland. Na verhoor mochten de jongens naar huis.

De getroffen automobilist heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Volgens de politie moet de autoruit schade hebben opgelopen. De bestuurder kan zich melden op het telefoonnummer 0900-8844 bij de politie van Almelo.

Stoep slokt vrouw op

Icoon OpmerkelijkEen 64-jarige vrouw werd maandag opgeslokt door een stoep in de New Yorkse wijk Brooklyn. Ze liep doodleuk met haar kleinkinderen over het trottoir toen ze plotseling anderhalve meter naar beneden stortte. De kinderen liepen achter haar en wisten op het droge te blijven.

Het gat in de stoep was maar liefst anderhalf bij zes meter groot. De brandweer moest grote stukken beton van de vrouw aftillen om haar te bevrijden. In het ziekenhuis bleken haar verwondingen wonderlijk genoeg mee te vallen. Haar tas met boodschappen ligt nog onder de stoep. Het trottoir stortte in omdat de fundering was weggespoeld.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.