10 dagen tijd voor Portugese bond

De Portugese voetbalbond heeft nog tien dagen de tijd om te voorkomen dat de club Gil Vicente de verplichte degradatie bij de burgerrechter gaat aanvechten. Gebeurt dit toch, dan zullen de Portugese clubs niet mogen deelnemen aan internationale competities.

Eerder werd al bekend dat Gil Vicente moest degraderen omdat de club een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. De Portugese club wil deze straf nog steeds aanvechten bij de burgerrechter. Daarnaast is ook het speelschema van de Portugese competitie in de war geraakt door deze zaak. De FIFA wil dit niet toestaan en dreigt met het uitsluiten van andere Portugese clubs van internationaal voetbal. "Dit zwakt het Portugese voetbal af en schaadt de geloofwaardigheid van het voetbal in het algemeen", liet de FIFA aan de Portugese bond weten.

Wanneer de rechtzaak toch doorgaat is de kans groot dat Ajax een van de vervangers in de Championsleague wordt van Porto, Benfica of Sporting. Over tien dagen, op 14 september, zal de FIFA deze zaak bespreken en wellicht een sanctie uitspreken.