FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 september 2006

Uitslagen avondsessie WDT dag 3

Vandaag werden de laatste wedstrijden van de eerste ronde gespeeld. De sensatie van vanavond is de uitschakeling van Raymond van Barneveld door Michael van Gerwen.

Titelverdediger Gary Robson kon het niet waarmaken tegen de uit Australië afkomstige Simon Whitlock. De Engelsman wist de eerste set in de partij nog overtuigend naar zich toe te trekken maar tijdens het verdere verloop van de wedstrijd kwam 'Big Robbo' er eigenlijk niet meer aan te pas. Vanaf de tweede leg van de tweede set wist Robson geen enkele leg meer te winnen en was het uiteindelijk Whitlock die als winnaar in vier sets (3-1) van het podium af kon stappen.

Waarschijnlijk wel de grootste sensatie tot nu toe is natuurlijk de uitschakeling van viervoudig Embassy-winnaar van Raymond van Barneveld. Micheal van Gerwen die tijdens de International Darts League in de kwartfinale nog het onderspit moest delven was in vijf sets te sterk voor de Hagenees. Vanaf de eerste leg van de partij waren beide spelers behoorlijk aan het gooien met hoge score's en een hoop stijlvolle finishes. In de vijfde set was het 'Mighty Mike' die de klok sloeg en kwam 'Barney' er eigenlijk niet echt meer aan te pas. Toch maakte van Gerwen het nog eventjes spannend door pas zijn vijfde wedstrijddart het gewenste doel te laten bereiken.

De laatste Nederlander die zich nog kon plaatsen voor de tweede ronde was Co Stompé. De Amsterdammer moest het opnemen tegen Darryl Fitton. Helaas kon 'The Matchstick' het niet bolwerken tegen 'The Dazzler'. Elke set opnieuw wist de Stompé de eerste leg te winnen, maar de overige legs gingen eigenlijk bijna altijd naar Fitton. Het spel dat Fitton speelde was absoluut niet indrukwekkend maar wel uiterst effectief.

De laatste wedstrijd van de avond was een Engels onderonsje tussen Mervyn King en Tony Martin. In de eerste set ging vrij makkelijk naar King. In de eerste leg van de tweede set gooide King de hoogste uitgooi die er in het darten mogelijk is namelijk 170. De tweede set ging lange tijd gelijk op en uiteindelijk naar Tony Martin . De derde set ging daarna weer vrij makkelijk naar 'The King'. In een spannende vierde set ging het lange tijd gelijk op maar Martin trok aan het langste eind waardoor er een beslissende vijfde set nodig was. In die vijfde set ging het gelijk op en was er zelfs een tiebreak nodig om een winnaar te krijgen. In de vijfde leg van de beslissende vijfde set wist King zijn landgenoot te breken en wist de zesde leg ook te winnen. King door naar de tweede ronde en mag het woensdag opnemen tegen Darryl Fitton.

Afgelopen zaterdag kwamen er negen Nederlanders aan de start van het WDT na de eerste ronde zijn er nog drie van over namelijk Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Niels de Ruiter.

Programma dinsdag (tweede ronde)

20:00 Colin Lloyd (Eng) - Gary Anderson (Sch) (1)
21:00 Simon Whitlock (Aus) - Michael van Gerwen (Ned) (6)
22:00 Phil Taylor (Eng) - John Walton (Eng) (8)
23:00 Mike Veitch (Sch) - Tony Eccles (Eng) (4)

Programma woensdag (tweede ronde)

20:00 Tony O'Shea (Eng) - Martin Adams (Eng) (2) -
21:00 Vincent van der Voort (Ned) - Niels de Ruiter (Ned) (7) -
22:00 Ronnie Baxter (Eng) - Martin Atkins (Eng) (5) -
23:00 Darryl Fitton (Eng) - Mervyn King (Eng) (3)

De wedstrijden van dinsdag die om 20:00 en om 21:00 uur worden gespeeld zullen live te zien zijn bij SBS6, de wedstrijden van woensdag en de wedstrijden die dinsdag om 22:00 uur en 23:00 uur zijn te bekijken via de livestream die je hier kunt vinden.

Eerste officiële Forza Motorsport 2 screenshots

Nadat er eerder vandaag al bericht werd over enkele onofficiële in-game screenshots van Forza 2, heeft Microsoft nu de eerste screenshots van de racer vrijgegeven.



Wel moet er natuurlijk een slag om de arm gehouden worden, totdat er daadwerkelijke echte in-game beelden te zien zijn. Zo zijn er in deze build enkele grafische effecten nog niet aanwezig die wel uiteindelijk in het spel zullen zitten. Ook is het niet ondenkbaar dat er hier en daar wat oppoetswerk is verricht.
Waarschijnlijk zal Forza Motorsport 2 eind deze maand op de Tokyo Game Show en Microsoft's eigen X06 te zien zijn.



De Heimat van Hamas (en Jan)

Nu de partij van Jan, Gretta en Anja zoveel stemmen lijkt te krijgen wil ik toch even onder de aandacht brengen waarop het Midden-Oosterse gedachtengoed van Anja, Gretta, Adolf, Yasser en Jan gebaseerd is. Dat Gretta zich kwaad maakt over de 'annexatie' van haar favoriete bistrootjes in OudZuid -waar je niet eens meer Judenfrei je kejjakkie ken slebberen- was al bekend en gerespekteerd, maar dat Jan de ideologische volgelingen van Hitler 'verzetsstrijders' noemt mag toch wel permanent onder de aandacht gebracht worden als de historische linkse blunder die men maar niet wil erkennen.

Ooit gehoord van "de Protocollen van de wijzen van Sion"?

Elke zichzelf respecterende linkse vrijheidsstrijder kent dat vreselijke boekwerk, waarmee de Russen de Joden vervolgden, waarmee Hitler de Joden uitroeide en waarmee de Arabieren proberen -het wil maar niet vlotten want de Joden kregen er onderhand een beetje genoeg van- alweer diezelfde Joden uit te moorden. En let dus goed op; het gaat niet over 'Israel", maar over alle Joden, ze moeten allemaal dood. Vindt de Hamas. Vindt Hezbollah. Vindt een grote groep hier neergestreken moslims die natuurlijk onmogelijk antisemitisch kunnen zijn omdat ze niet blank zijn en weinig opleiding/talenten hebben. Als er Jodenhaat door de Moskee buldert dan komt dat natuurlijk door de warme empathische solidariteit die men voelt voor de arme onderdrukte Palestijnen, die netzoveel recht op Israel hebben als Duitsland op Polen, dus dat zit wel goed.

Het gedachtengoed van Hitler is tijdens WOII bewust geëxporteerd naar Arabië, naar het Moslimbroederschap, via de oom van Yasser Arafat die daarvoor een tijdje in Duitsland is opgeleid. De Protocollen -een volslagen vals boekwerk- worden dankzij die bijscholing in Arabië nog steeds als feit onderwezen, ze zijn te koop in elke boekhandel.

Dat de Joden tegenwoordig een stuk behendiger zijn in zelfverdediging betekent niet automatisch dat diegenen die hen maar niet uitgemoord weten te krijgen het slachtoffer van 'zionistisch imperialisme' zijn. Iemand die daar intrapt en/want zichzelf 'links' noemt kan hopelijk over vijftien jaar lachen om zo'n gigantische blunder. Als Israel tenminste het idiote socialistische gedweep met de genocidegeile ubercollega's heeft weten te overleven.

Zo niet, dan mag men zichzelf medeverantwoordelijk noemen, dus oefen maar alvast op de "ich habe es nicht gewust"-variant die je daarvoor als trouw-nadenkende socialist nodig zult hebben.

Lees dat boekie eens, maar dat heeft wel een 'redpill'uitwerking op je linkse ziel, het toont immers vrij nauwkeurig aan dat zelfs een perfect gewaande ideologie als het Socialisme haar eigen vette blunders kent.

En koestert.

(Jan zou voor straf door strompelkreunende zombieverzetstrijders met ontbonden tomaten bekogeld moeten worden..)

"Terugkeer slicks in 2008"

De Technisch Manager van Bridgestone, Hisao Suganuma, heeft gezegd dat de slicks pas op zijn vroegst in 2008 hun herintrede zullen doen. Sinds 1998 zijn Formule 1 auto’s verplicht om op gegroefde banden te rijden.

Als reden hiervoor geeft Suganuma dat Bridgestone tijd nodig heeft om zowel een snelle als een veilige band te ontwerpen. Het Japanse bedrijf wil hiermee problemen voorkomen, met het bandendebacle van Indianapolis 2005 nog vers in het geheugen.

"We zijn nog aan het bepalen welke band we volgend jaar aan de teams gaan leveren", legt Suganuma uit tegenover Sport1.de. "Er is een kleine kans dat we volgend jaar toch al de slicks gaan leveren, maar we moeten de voordelen tegen de nadelen op gaan wegen. Er is in elk geval nog geen beslissing genomen."

Hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat Ferrari geen voordeel zal hebben vanaf 2007, omdat Bridgestone dan de enige bandenleverancier wordt. "Het ligt natuurlijk voor de hand om dat te stellen, maar we hebben in 1999 en 2000 ook alle teams van banden voorzien. In die jaren werd er een McLaren en een Ferrari kampioen. Ik denk dat teams als McLaren en Renault aan de wintertests genoeg hebben om aan de banden te wennen."

Connexxion begint helikopter-lijndienst

Icoon VervoerConnexxion, dat vooral bekend is van de trein-, boot- en vooral streekbusdiensten in verschillende delen in het land, wil nu ook een lijndienst met helikopters gaan onderhouden tussen Amsterdam en Brussel. Het bedrijf gaat daartoe samenwerken met Helinet. Dit bedrijf is sinds drie jaar bezig met het opzetten van een netwerk van helikopterdiensten in Nederland.

De twee bedrijven hebben vandaag hun plannen ontvouwd tijdens een symposium in Noordwijk. Volgens Connexxion en Helinet heeft een helikopterdienst verschillende voordelen: "geen files, veel kortere reistijden en geen gedoe met in- en uitchecken op luchthavens". Wie die voordelen wil ervaren zal ongetwijfeld diep in de buidel moeten tasten, dit ook met het oog op de miljoeneninvesteringen in de lijndienst die de bedrijven moeten doen. Overigens is er over de tarieven nog niets bekend.

De bedoeling is dat de lijndienst volgend jaar van start gaat.
Met dank aan static voor de submit.

Nieuwe aanmelding pedo-student geweigerd

Icoon OnderwijsDe Radboud Universiteit in Nijmegen weigert de nieuwe inschrijving van partijsecretaris Norbert de Jonge van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit voor pedagogische wetenschappen. Dat maakte een woordvoerder van de universiteit maandagavond bekend.

De Jonge werd 15 juni weggestuurd van de opleiding tot orthopedagoog, een afstudeerrichting van pedagogische wetenschappen waar hij onder meer met kinderen zou moeten werken. De universiteit deed dat nadat het college van bestuur vernam dat de student actief lid was van de partij, die af wil van het verbod op seks met kinderen vanaf 12 jaar.

De Jonge tekende bezwaar aan, waarna een bezwarencommissie de klacht onderzocht. Zondag bevestigde de universiteit dat de bezwarencommissie de mening van het universiteitsbestuur deelt.

Volgens het college van bestuur is het onverantwoord de student te laten werken met kinderen met gedragsproblemen. Bovendien was de verwijdering essentieel voor het vertrouwen dat ouders en kinderen moeten kunnen stellen in de geboden therapie op de universiteit. De nieuwe inschrijving verandert niets aan die opvatting, zo meldt de universiteitswoordvoerder.

De Jonge liet weten dat hij tegen zijn verwijdering beroep wil aantekenen bij het College van beroep voor het hoger onderwijs, als de opleiding zijn inschrijving officieel weigert.

Ouders opgepakt met pepperspray en hond

Icoon PolitieEen echtpaar uit Apeldoorn is dit weekeinde met wel zeer veel moeite aangehouden. De politie had een getrainde hond en pepperspray nodig om de twee onder controle te krijgen. De 36-jarige man en zijn 38-jarige vrouw gingen door het lint toen de politie hun 18-jarige dochter, waarbij zij in de auto zaten, aanhield.

De jonge vrouw reed 's nachts met mistlampen en kreeg daarom een stopteken van de agenten. Het echtpaar uit het Gelderse Twello scholden de agenten vervolgens de huid vol en verzetten zich hevig tijdens hun arrestatie. Zij zouden flink onder invloed van alcohol zijn geweest.

Met dank aan BaZzY voor de submit.

Motormuizen van Mars brengen bezoekje aan PS2

Velen van jullie zullen de tekenfilmhelden nog wel kennen; Biker Mice from Mars! De drie helden maakten in de tekenfilm altijd korte metten met de meest verschrikkelijke criminelen. Dit natuurlijk altijd met hun trouwe... tweewielers; de motoren!

Ontwikkelaar Creat Studio zag er wel iets in om bij menig gamer de jeugdsentimenten weer naar boven te halen en besloot het spel te ontwikkelen voor de Nintendo DS en de PS2.



In het spel is het de bedoeling dat je met allerlei levels en missies jouw muizepootjes aan de Regenerator krijgt, het enige redmiddel van de planeet Mars. Echter het zou Biker Mice from Mars niet zijn als je niet een vervelende crimineel achter je aan had die precies hetzelfde wil hebben... Die vervelende crimineel is in dit spel Hairball genoemd.



Je krijgt in het spel de kans om in de huid van een van de characters te kruipen. Natuurlijk heb je ook de beschikking tot een arsenaal aan wapens en een motor om zo de levels door te komen.

Het spel wordt op 27 oktober in de Europese winkels verwacht.

FOK!radio: Australische FOK!ster over Steve Irwin

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: Klik hier.

Hij was hét uithangbord van Australië: Steve Irwin, beter bekend als de Crocodile Hunter. Vandaag overleed hij. Niet door te vechten met krokodillen, maar door een steek van een pijlstaartrog. Sinds 1992 was hij op televisie en werd hij wereldwijd bekend In Australië is de verslagenheid dan ook groot. FOK!ster Roosjedoosje studeert op dit moment in Australië. "Het is een gekkenhuis hier", liet ze al weten. Zelfs het woord 'chaos' werd genoemd. Vanavond hoor je haar in FOK!radio. Ze laat weten hoe de reacties in Australië zijn, wat er nu eigenlijk precies is gebeurd en hoe de media over het gebeuren berichten. FOK!radio begint natuurlijk om 20:00 uur.

Martijn is op vakantie, maar hij wordt vervangen! Dark_Angelus komt langs in de studio van FOK!radio en zal samen met Nolius de uitzending presenteren.

Ze opent veel topics de afgelopen week. Maar waarom eigenlijk? Dat en natuurlijk de vele roddels horen we van Admin Yvonne. En uiteraard legt Blinky een stelling aan jullie voor.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Winnaar FOK! WaterWars 2006 bekend

Icoon Sitenews Afgelopen maand hebben op FOK! de FOK! WaterWars plaatsgevonden. 8 augustus zijn we begonnen met de eerste, en wat ons betreft zeker niet laatste editie van dit landelijke watergevecht.

De bedoeling was simpel: zoek je waterpistool, schrijf je in op FOK! en sla aan het killen. Voor dit killen kreeg je een zogenaamd "target" toegewezen. Dit was jouw slachtoffer en die moest je dan ook zien nat te spuiten. Als je dit deed kreeg je een code van je tegenstander waarmee je, na het invullen op de site, een punt erbij kreeg. Je target was dan uit het spel, en jij kreeg een nieuw target toegewezen. Dit begon redelijk lokaal, maar hoe verder je in het spel vorderde, hoe verder je moest reizen.

Eind juli kwam de user Black_Ninja met het idee om een spel als WaterWars te beginnen, als protest voor de onrust in Engeland over een soortgelijk spelletje. We realiseerden ons de potentie van een nationaal watergevecht en we hebben vervolgens in vier dagen de WaterWars opgezet.Op 26 juli zijn we begonnen met het opzetten van het spel, en op 1 augustus begonnen de inschrijvingen. Op 8 augustus kon het spel dan daadwerkelijk beginnen, en had iedereen zijn target toegewezen gekregen. Op 1 september eindigde het spel en zijn we begonnen met alles te ordenen.

Het spel is van zichzelf natuurlijk al erg tof, het wordt echter nog leuker als er prijzen beschikbaar worden gesteld. Gelukkig was dat hier het geval, en mochten we van EA een volledig pakket games weggeven. Het te winnen pakket betrof alle shooters die EA in een jaar uit geeft, op een platform naar keuze. Natuurlijk wil iedereen weten of hij of zij degene is die gewonnen heeft, en daarom gaan we dat nu bekend maken.

Allereerst een eervolle vermelding voor Annelies uit Groningen, Mark uit Groningen, Wietske uit Groningen, Michiel uit Rijssen, Roy uit Lichtenvoorde, Frank uit Hilversum, Klaas uit Gorinchem, Henry uit Amersfoort, Jilbert uit Den Haag en Stephan uit Leiden. Zij haalden allen een aantal van vier kills, wat goed is voor een gedeelde tweede plaats. Er waren echter drie mensen die het nóg beter deden en zelfs vijf mensen wisten te raken. Dit waren Frank uit Venray, Alfred uit Leeuwarden en Björn uit Hilversum. Omdat deze drie allemaal vijf kills hadden zijn we gaan kijken hoe we het beste konden beslissen. We hebben gekozen voor een loting. Uit deze loting is een winnaar gekomen.

De winnaar van de FOK! WaterWars 2006 is namelijk Frank uit Venray, beter bekend op FOK! als Hayfork. Hartelijk gefeliciteerd, jij bent de enige echte FOK! WaterWars kampioen 2006. Je zult je prijs zo snel mogelijk toegestuurd krijgen, en mocht iets onduidelijk zijn, schroom dan niet om te mailen naar waterwars@fok.nl.

Rest mij verder niets dan iedereen te bedanken die mee heeft gedaan en mee heeft gewerkt aan de FOK! WaterWars 2006. Een team vrijwilligers heeft in een kleine twee weken tijd dit hele spel uit de grond gestampt, te weten: MrSubtle, Rabrynil, dennistd, jjdj1984, petre86, Vagere_Hein, Nuongirl en --Christiaan--. Allemaal ontzettend veel dank.

Aan jullie als deelnemers en meekijkers wil ik zeggen: bedankt dat jullie dit festijn tot een groot succes hebben gemaakt. Wat ons betreft gaan we het zeker nog een keer doen, voor tijd en datum raad ik jullie aan om de FOK!frontpage in de gaten te houden.

Tot ziens, en blijf spuiten.

Kampusch geeft tv-interview

Icoon TelevisieNatascha Kampusch, de Oostenrijkse die vorige maand vrijkwam na acht jaar lang ontvoerd te zijn geweest, wordt deze week geïnterviewd door de Oostenrijkse publieke omroep ORF. Daarbij zal zij onherkenbaar in beeld worden gebracht.

Volgens de mediacoördinator van de ORF, Dietmar Ecker heeft de ORF niets betaald voor het interview. Dit in tegenstelling tot de Oostenrijkse kranten News en Kronen Zeitung, die Kampusch ook zullen interviewen. Hoeveel geld die kranten daarvoor betaald hebben, is niet bekendgemaakt.

Natascha Kampusch ontsnapte vorige maand aan haar ontvoerder na acht jaar opgesloten te hebben gezeten in een klein kamertje onder een garage. Sindsdien is zij nog een aantal malen in het nieuws geweest omdat zij haar ouders niet wilde zien en vanwege haar sympathie voor haar ontvoerder.

Nipo peilt grote winst voor SP

EnquêteDe opmars van de SP is in de peiling van onderzoeksbureau TNS Nipo, in opdracht van RTL Nieuws, niet te stuiten. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de socialisten 23 zetels halen.

Nu heeft de SP 8 Kamerzetels. De winst van de SP lijkt vooralsnog ten koste te gaan van de PvdA. Die haalt nu bij de peiling 38 zetels, dat is één minder dan bij de peilingen van vorige week. De PvdA heeft op dit moment 42 Kamerzetels.

Het CDA verliest ook één zetel in vergelijking met de peiling van vorige week. Van de huidige 44 Kamerzetels bleven er vorige week 35 over, deze week 34. De VVD heeft 27 Kamerzetels en staat op twee winst.

Nipo peilt tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november elke week voor RTL Nieuws de politieke stemming in het land.

Maurice de Hond peilde zondag overigens 16 zetels voor de SP, 47 voor de PvdA, CDA 39 zetels en VVD 28.

Vier veelzeggende beelden van Crackdown

Dat het Xbox360-spel Crackdown vol geweld zit is inmiddels al bekend. Ook de vier nieuwe screens die onlangs verschenen zijn liegen er niet om. In de screens zien we de superheld van het spel weer dingen opblazen, met auto's trachten te gooien en natuurlijk de nodige angst bij zijn tegenstanders inboezemen. Het lijkt wel of in de GTA-achtige, vrije wereld van Crackdown niets te gek is...




Sonic the Hedgehog Genesis in volle vaart op GBA-screens

Om de vijftiende verjaardag van Sonic the Hedgehog te vieren komen er nu een boel nieuwe Sonic games uit. Zo ook een nieuw Sonic-deel voor op de GBA. Sonic the Hedgehog Genesis is een remake van de 16-bit Megadrive Sonic-delen. Natuurlijk zitten de bekende moves van Sonic ook weer in dit spel verstopt.

Het spel wordt in November in Amerika verwacht. Van een Europese release is nog niets bekend.










Nederlander gewond bij aanslag in Amman

TerrorismeEen Nederlandse toerist is maandag gewond geraakt toen een gewapende man in de Jordaanse hoofdstad Amman het vuur opende op westerse vakantiegangers. Daardoor is een Britse toerist om het leven gekomen en zijn nog vijf anderen gewond geraakt. De dader, een Jordaniër, is aangehouden.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigde dat een Nederlander tot de gewonden behoort. De gewonde man is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, liet de woordvoerder weten. Verdere gegevens over het slachtoffer wil het ministerie wegens privacyoverwegingen niet geven.

Het incident deed zich voor bij het Romeinse amfitheater in de Jordaanse hoofdstad. De schutter riep Allah aan toen hij circa veertien schoten loste op een Jordaanse gids, vier Britten, een Nieuw-Zeelander en de Nederlandse man. Zij raakten volgens minister van Binnenlandse Zaken Eid Fayez lichtgewond.

Terreuraanslag
Het ging volgens de Jordaanse bewindsman om een terreuraanslag ''in elke zin van het woord''. Hij zei te hopen dat het om een ''geïsoleerd incident'' gaat dat geen effect heeft op de veiligheid en het toerisme van het Arabische land.

De aanslag is de eerste sinds 9 november, toen zelfmoorddaders bloedige aanslagen pleegden in drie hotels in Amman. Daardoor vielen zestig doden. De aanvallen werden opgeëist door de terreurorganisatie al-Qaeda in Irak, die tot juni werd geleid door de Jordaniër Abu Mussab al-Zarqawi. De terrorist kwam in juni om het leven door een Amerikaanse luchtaanval.

Jordanië is een Amerikaanse bondgenoot en een van de stabielste landen in het Midden-Oosten.

Kaartentruc

Move over Hans Kazan met je twee debiele zoontjes en de overbetaalde blonde doos. Hier hebben we twee handen die het een stukje beter doen.
Ookal zit je er met je neus bovenop, je ziet het niet. Natuurlijk zijn er wel weer mensen die weten hoe hij het doet, en dat zien we dan weer graag terug in de reacties.

Hoe komt die blauwe kaart er tussen en waarom is dat ook de kaart die we zoeken?

Met dank aan insanergy voor de submit

Kanouté van Sevilla zonder shirtsponsor

Fredric Kanouté, speler van de Spaanse voetbalclub FC Sevilla, speelt dit seizoen met een afgeplakte shirtsponsor. Omdat hij volgens de koran niet mag gokken, wil de Malinees niet met het logo van wedkantoor 888.com spelen.

De aanvaller speelde ook de wedstrijd om de Europese Super Cup tegen Barcelona al met een afgeplakt shirt. Na lange discussies hebben club en sponsor besloten dat Kanouté zo mag spelen.

Paus wil discussie over evolutie stimuleren

Paus Benedictus XVI en zijn vroegere doctoraalstudenten zijn van plan de notulen van een bijeenkomst van dit weekeinde te publiceren om de dialoog tussen geloof en wetenschap over de oorsprong van het leven te stimuleren. Zij willen laten zien dat er voor rooms-katholieke theologen geen tegenstelling bestaat tussen het geloof in God en de evolutieleer.

De 39 oud-studenten hebben in de jaren zestig en zeventig doctoraalcolleges gevolgd bij Joseph Ratzinger, de huidige, uit Duitsland afkomstige paus. Volgens de priester Stephan Horn, die de bijeenkomst organiseerde, kan zij een impuls geven aan de discussie tussen theologen en biologen. Benedictus en sommige van zijn medewerkers hebben vorig jaar erkend dat de evolutieleer een wetenschappelijke theorie is, maar zich gekeerd tegen wat zij 'evolutionisme' noemen: ''een basisfilosofie die de gehele werkelijkheid wil verklaren'' zonder dat God eraan te pas komt.

Intelligent Design
De evolutieleer is vooral controversieel in de Verenigde Staten. Conservatieve christenen daar verzetten zich ertegen dat hij op school wordt onderwezen. Zij zijn vaak aanhanger van het creationisme, dat ervan uitgaat dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen. Anderen zijn voorstander van de idee van het Intelligent Design (ID), een stroming die een 'bewust ontwerp' achter het leven op aarde vermoedt. Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs kreeg vorig jaar van Tweede Kamerleden en wetenschappers veel kritiek, toen zij pleitte voor een brede discussie over de evolutietheorie en ID.

De jezuïet Joseph Fessio, die de bijeenkomst bijwoonde, bestreed speculaties van sommigen dat het Vaticaan het ID-idee wil omarmen. ''Daar ging het in het geheel niet om. Het was een bijeenkomst van vrienden met enkele wetenschappers die een interessant onderwerp bespraken''. Een van die wetenschappers was de aartsbisschop van Wenen, kardinaal Christoph Schönborn, die evenals de paus vorig jaar verscheidene keren heeft benadrukt dat Gods wil een rol in de schepping heeft gespeeld. Neo-darwinisten die God welke rol dan ook in de schepping ontzeggen, trekken volgens hem een conclusie die op ideologische en niet op wetenschappelijke gronden is gebaseerd.

Van Heeswijk wint eerste etappe in Polen

De eerste rit van de Ronde van Polen is gewonnen door Max van Heeswijk. De Nederlander, die uitkomt voor Discovery Channel, was in de massasprint de Italiaan Fabrizio Guidi en de Belg Wouter Weylandt te snel af.

De eerste etappe ging van start in Pułtusk. De rit werd lange tijd gekleurd door Marcin Osinski. De Pool had een maximale voorsprong van zo'n tien minuten op het peloton, maar hij werd op 20 kilometer van de streep ingelopen. Een aantal sprinters werd slachtoffer van een valpartij op ruim een kilometer van de in Olsztyn getrokken streep.

Screenshots Panzer Tactics DS

Spellen met als setting WOII blijven het altijd goed doen. Zo is er ook al een tijdje iets bekend van een strategisch oorlogsspel op de Nintendo DS genaamd Panzer Tactics DS. Met Panzer Tactics kan de speler de tweede wereld oorlog naspelen op de DS. Het spel bevat drie campaigns waarin de speler kan meevechten aan de kant van de Duitsers, Russen of de Geallieerden. Het vechten gebeurt turn-based op een hexigonaal veld waar de speler de beschikking heeft over meer dan 150 verschillende units. Ook is er een multiplayer- en een online-optie aanwezig in de verschillende modes van het spel.

Eind van het jaar 2006 zal het spel in de Amerikaanse winkels liggen. Of het spel ook naar Europa komt is vooralsnog niet bekend.



Top of Flop: What If I'm Right

Vorige week ontstond er toch al vrij snel een duidelijke meerderheid: "Eisbaer" van Marina Celeste is een flop, dus. Het-Gele-Teken verwoordde jullie mening nog als beste: "in deze versie is het een verkrachte eisbaer. Geef mij die van Grauzone maar en deze kan de vuilbak in."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Sandi Thom, een 25-jarige zangeres uit Schotland. Afgelopen week kwam haar nieuwe single uit: "What If I'm Right". Volgens haar eigen website onderzoekt deze song "the bittersweetness of a newfound relationship, where the excitement of what is to gain is eclipsed by the fear of what there could be to lose".

cptmarco attendeerde me op dit nummer. Hij kreeg er zelf een verliefde blik van in zijn ogen. Mannee had (zoals wel vaker) een duidelijk andere mening: "Weer zo'n mislukte Alanis Morissette-kloon. Het liedje heeft een hoog kromme tenengehalte, om nog maar te zwijgen over het clipje met de neurotische beelden van ruziemakende tieners op de achtergrond."

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Toen ik het nummer voor de eerste keer beluisterde deed het me in ieder geval niet zo veel. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

10 dagen tijd voor Portugese bond

De Portugese voetbalbond heeft nog tien dagen de tijd om te voorkomen dat de club Gil Vicente de verplichte degradatie bij de burgerrechter gaat aanvechten. Gebeurt dit toch, dan zullen de Portugese clubs niet mogen deelnemen aan internationale competities.

Eerder werd al bekend dat Gil Vicente moest degraderen omdat de club een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. De Portugese club wil deze straf nog steeds aanvechten bij de burgerrechter. Daarnaast is ook het speelschema van de Portugese competitie in de war geraakt door deze zaak. De FIFA wil dit niet toestaan en dreigt met het uitsluiten van andere Portugese clubs van internationaal voetbal. "Dit zwakt het Portugese voetbal af en schaadt de geloofwaardigheid van het voetbal in het algemeen", liet de FIFA aan de Portugese bond weten.

Wanneer de rechtzaak toch doorgaat is de kans groot dat Ajax een van de vervangers in de Championsleague wordt van Porto, Benfica of Sporting. Over tien dagen, op 14 september, zal de FIFA deze zaak bespreken en wellicht een sanctie uitspreken.

Ambulancepersoneel vaker bedreigd

Icoon OngelukAgressie tegen ambulancepersoneel is de afgelopen maanden flink toegenomen. Bijna elke hulpverlener heeft wel eens met verbaal of fysiek geweld te maken, blijkt uit onderzoek van de CNV Bedrijvenbond. Dit voorjaar maakte het ministerie van Sociale Zaken bekend dat 60 procent van het ambulancepersoneel slachtoffer is van geweld. Maar dat aantal ligt inmiddels volgens het CNV al weer veel hoger.

Volgens voorzitter Jaap Jongejan van de BedrijvenBond komt de agressie vaak voort uit verkeerde verwachtingen en voorstellingen van het werk van de ambulancemedewerkers.

De Beroeps Vereniging Ambulancezorg denkt dat het geweld tegen ambulancepersoneel is toegenomen omdat de maatschappij steeds gewelddadiger en agressiever wordt. Binnenkort start een campagne om het publiek duidelijk te maken wat de taak en functie van de mensen op de ambulance is.

Thalys test HSL-spoor met 300 km/u

Icoon BinnenlandsOp het nieuwe HSL-traject tussen Rotterdam en Hoofddorp worden vanaf maandag testritten uitgevoerd met een Thalys. Bij de testen zal een maximale snelheid van 300 kilometer per uur gehaald gaan worden. Waarschijnlijk zal het hele testprogramma zo'n drie weken duren.

Het spoor, de bovenleidingen en het communicatiesysteem worden tegelijkertijd getest. De snelheid van de trein wordt daarbij telkens opgevoerd tot maximaal 300 kilometer per uur. Bij een eerdere test werd er met een snelheid van slechts 120 kilometer per uur gereden. Die test vond vorige maand plaats in de tunnel onder het Groene Hart waar toen het 'stilstanddetectiesysteem' onderzocht werd.


Klik op het plaatje voor een grote versie.

Garzelli weg bij Liquigas

Zoals verwacht vertrekt Stefano Garzelli aan het eind van dit seizoen bij Liquigas. De nieuwe ploeg voor de wielrenner is het Italiaanse Acqua & Sapone.

De 33-jarige Garzelli zegevierde in 2000 in de Giro d’Italia, drie jaar daarna werd hij tweede. Dit seizoen won Garzelli de GP van Frankfurt, één etappe in de Ronde van Luxemburg, de Tre Valli Varesine en de Trofeo Melinda. In de klassieker Clasica San Sebastian eindigde de Italiaan als tweede.

Garzelli reed sinds 2005 voor Liquigas.

Oud Inter-speler Facchetti overleden

Ciacinto Facchetti is op 64-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Internazionale was de afgelopen jaren bovendien voorzitter van zijn oude club. Het nieuws van het overlijden van Facchetti werd vandaag door de club bekend gemaakt.

Facchetti maakte deel uit van het legendarische Inter uit de jaren 60. De verdediger speelde in totaal 476 duels in de Serie A namens Internazionale. Ook won hij vier landstitels en twee Europacups.

Als international beleefde de verdediger zijn hoogtepunt door in 1968 Europees kampioen te worden met Italië. Tijdens het daaropvolgende WK in Mexico, reikte het Italiaanse team tot de finale waar Brazilië te sterk was.
In totaal speelde Facchetti 94 interlands, zeventig keer droeg hij de aanvoerdersband.


Giacinto Facchetti na het gewonnen EK 1968

Charisteas: 'Goed gevoel bij Feyenoord'

Angelos Charisteas heeft maandagmiddag zijn eerste training voor Feyenoord afgewerkt. De van Ajax overgekomen spits liet weten een ‘goed gevoel’ te hebben bij de Rotterdamse club.

Direct na de training liet de Griekse spits blijken dat hij er vertrouwen in heeft. ”Ik heb een goed gevoel bij de club. Ik wil zo snel mogelijk het vertrouwen van de supporters winnen”, aldus de 26-jarige aanvaller.

Over de rivaliteit tussen de stadionclub en zijn vorige werkgever zei Charisteas het volgende: ”Ik heb begrip voor de fanatieke fans van Feyenoord. De rivaliteit met Ajax is nu eenmaal groot. Maar in Griekenland is de strijd tussen de topclubs ook heel pittig. Dus ik ben wel wat gewend.”

Tot slot wilde de Griek nog kwijt dat hij door zowel de selectie als door de technische staf goed ontvangen is. ”Natuurlijk werd er in de kleedkamer wel een beetje gelachen over het onthaal dat me buiten te wachten stond. Maar dat viel me echt wel mee. Ik was zeker niet bang om door de haag van supporters naar het trainingsveld te lopen. Maar nu heb ik genoeg in de media gezegd. Zondag zal ik in de uitwedstrijd tegen Sparta op het veld antwoord geven. Met hard werken en hopelijk een paar doelpunten.”

Applaus van collega's raakt Agassi

Na zijn verloren partij gisteren in de derde ronde van de US open tegen Benjamin Becker kreeg Andre Agassi een warm applaus van zijn collega's in de kleedkamer. En dat raakte de voormalig nummer één van de wereld.

"Het mooiste applaus dat iemand in zijn leven kan krijgen, is dat van zijn tegenstanders. We zijn geen werknemers van een bedrijf die samen iets willen bereiken. Wij zijn mensen die soms ten koste van anderen slagen. Om dan applaus te krijgen, is het grootste compliment", aldus de Vegas Kid. De 36-jarige Amerikaan speelde in New York de laatste wedstrijd van zijn carrière. Zondagavond nam hij in tranen afscheid van zijn fans.

Agassi won in zijn loopbaan acht Grand Slam-titels (4x Australian Open, 1x Roland Garros, 1x Wimbledon, 2x US Open) en won zestig ATP-toernooien. Bovendien werd hij in 1996 Olympisch kampioen in Atlanta.

Capcom komt met speciale Resident Evil postzegels

Capcom en Visionic inc. komen met een speciale serie postzegels, ter ere van het 10-jarig jubileum van de Resident Evil serie. Op de zegels staan prominente Resident Evil-characters als Leon Kennedy, Chris Redfield en Jill Valentine. Ook het Stars-logo is aanwezig.

Het postzegelvel met tien 80 yen zegels zal 3150 yen gaan kosten, wat neer komt op ongeveer 20 euro. Tevens zit er een speciale opbergmap bij, om de postzegels te bewaren, en er over tien jaar een astronomisch bedrag op eBay voor te kunnen vragen.



[WRC] Loeb winnaar Rally van Japan

De WRC deed dit keer Japan aan waar de Rally van Japan werd verreden. Op het eiland Hokkaido won Sébastien Loeb in een zinderende finale van Marcus Grönholm, die tweede werd op slechts 5.6 seconden van de winnaar.

De eerste dag van de Rally van Japan begon onder natte omstandigheden. Net als twee weken geleden in Finland, was het Marcus Grönholm die na dag één het klassement aanvoerde. Sébastien Loeb volgde op 10,5 seconde, ruim één minuut en twintig seconden voor nummer drie Mikko Hirvonen. Voor Petter Solberg viel er aan het eind van dag weinig te genieten. Hoewel de Noor goed begon, viel de Subaru-rijder terug door mechanische problemen en zou uiteindelijk de achtste positie innemen.


Marcus Grönholm, eerste na dag 1 maar vergooide zijn kansen de dag erna

Ook de tweede auto van Subaru kampte met pech. Net als Solberg had ook Chris Atkinson te maken met een probleem aan het rempedaal. Hoewel beide rijders verder niet in detail wilden treden over de exacte oorzaak, lijkt het een warmte gerelateerd probleem te zijn.

Dag twee begon met de BP-Ford auto van Grönholm op de eerste stek. Door twee spins in respectievelijk proef vier en vijf, moest de Fin de leiding afstaan regerend kampioen Loeb. De Fransman zou zijn voorsprong ook niet meer afstaan gedurende de dag en als dagwinnaar het strijdtoneel verlaten. Grönholm werd tweede op één minuut van teamgenoot Hirvonen. De eerste Subaru rijder was Atkinson op de vierde plaats, Solberg kwam niet verder dan de zevende plaats.

Op de derde en laatste dag kon Sébastien Loeb geschiedenis schrijven door voor de 27e keer een rally te winnen. Tot op dat moment moest de Fransoos dit record delen met een andere rallylegende, Carlos Sainz. Door de overwinning in Japan heeft Loeb het record van het meeste aantal overwinningen nu alleen in handen.


Sébastien Loeb op weg naar zijn 27e eindoverwinning

De man die gisteren zijn mogelijk derde overwinning dit jaar in rook zag opgaan door twee keer te spinnen, moest bijna een halve minuut op de derde dag goedmaken op Loeb. Grönholm deed er alles aan en uiteindelijk was het verschil in de eindrangschikking slechts 5.6 seconden. Teamgenoot Hirvonen legde beslag op de derde plek in het eindklassement.

”Dit was echt een groot gevecht met Seb en ik reed de hele dag op de limiet, een overwinning zat er in, maar het mocht niet zo zijn. Ik heb mijn uiterste best gedaan om hem te pakken en met nog één proef en wat kilometers extra was me dat gelukt. Ik denk dat Seb behoorlijk ongerust was, maar het was moeilijk om hem iedere keer met zo’n 8 seconden te verslaan en dat is wat ik nodig had. Mijn fouten van gisteren hebben mij de overwinning gekost.”, aldus Grönholm.

Eindrangschikking Japan Rally

#Rijder/ NavigatorTeamTijd
1Loeb/ ElenaCitroën Xsara3h 22m 20,4s
2Grönholm/ RautiainenFord Focus+5,6
3Hirvonen/ LehtinenFord Focus+2m 46,5
4Atkinson/ MacneallSubaru Impreza+6m 07,8
5Stohl/ MinorPeugeot 307+7m 10,7
6Arai/ SircombeSubaru Impreza+9m 05,1
7Sordo/ MartíCitroën Xsara+9 06,3
8Solberg/ MillsSubaru Impreza+11m 43,7

Thuram: 'Mourinho weet niet wat slavernij is'

José Mourinho blijft steeds maar weer vijanden maken. Dit keer zijn het de Franse voetballer Lilian Thuram en zijn bondscoach Raymond Domenech die reageerden op controversiële uitspraken van de Portugese coach van Chelsea.

Mourinho noemde onlangs Chelsea-voetballer Claude Makelele een slaaf, omdat Domenech hem tegen zijn zin had opgeroepen voor het Franse nationale elftal.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland had Makelele te kennen gegeven dat hij niet meer wilde uitkomen voor de nationale Franse ploeg. Domenech riep hem echter toch op. De verdedigende middenvelder kon zijn uitverkiezing niet weigeren, omdat hij anders niet voor Chelsea zou mogen spelen. "Als Mourinho de situatie van Claude op die manier omschrijft, moet hem dat niet kwalijk worden genomen want dat komt omdat hij niet waar hij het over heeft," aldus Thuram tegenover L’Equipe. "Zijn woorden zijn een messteek voor alle mensen die zijn omgekomen als slaaf”, voegde Domenech daar aan toe. "Hij heeft hen echt beledigd."

GroenLinks wil 20 miljard lastenverlichting

GroenLinks wil de komende vier jaar de lasten op laagbetaalde arbeid met ruim 20 miljard euro verlagen. Dat moet leiden tot minstens 150.000 nieuwe banen en een flinke koopkrachtimpuls voor de lagere inkomens.

Zo gaat een fulltime werknemer met minimumloon er door de GroenLinks-plannen 200 euro per maand op vooruit. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma, dat maandag is gepresenteerd in Utrecht. Het is opgesteld onder leiding van Kamerlid Kees Vendrik.

Volgens het programma zal de duur van een WW-uitkering worden bekort tot één jaar. De uitkering gaat dan wel omhoog: naar 90 procent in het eerste halve jaar en naar 80 procent in het tweede halve jaar. Wie daarna nog zonder werk zit, krijgt een participatiecontract van de gemeente tegen het minimumloon.

GroenLinks wil verder dat 65-plussers met een hoger inkomen gaan meebetalen aan de AOW. Het oudedagspensioen gaat dan wel, evenals de andere uitkeringen, met 10 procent omhoog. Ook wil GroenLinks de komende jaren extra investeren in onderwijs en in openbaar vervoer. Door te zorgen voor twintig procent meer treinen moeten de files met twintig procent dalen.

GroenLinks-leider Femke Halsema zei maandag te streven naar een links kabinet. Een samenwerking van CDA en PvdA belooft volgens haar weinig goeds voor het land.

Trek in een borrel?

Okay, nu eventjes de mannen onder elkaar.

Een jeneverproducent heeft speciaal voor jullie een aardige site in elkaar geflanst. Maar let op! Om te voorkomen dat de dames daar ook stiekem mee gaan kijken, worden er wel een paar typische mannenvragen gesteld voordat je wordt toegelaten op die site.

Voor de jongeren en de dames onder ons, even een paar weetjes:

  • Jenever is een echte mannendrank.
  • Een koude borrel is voor veel mannen ook een statement van hun mannelijkheid.
  • De jeneverdrinker is ook niet zo oud als veel mensen denken. Vanaf 40 jaar worden de meeste borrels gedronken.
  • De top drie van interesses van de jeneverdrinker bestaat uit 'voetbal, vissen en vrouwen'.
  • Silent Heroes sluipt naar release

    Paradox Interactive heeft bekend gemaakt dat Silent Heroes, een stand-alone expansion van Soldiers: Heroes of World War II, vanaf vrijdag te krijgen is. Het spel wordt dan beschikbaar gemaakt via GamersGate. "Fans van het origineel zullen veel leuks kunnen vinden in de game," aldus Suzana Meza, PR en Marketing Director van Paradox, "Best Way heeft de kern gameplay van Soldiers gehandhaafd, terwijl ze genoeg hebben toegevoegd om de game een nieuwe en uitdagende ervaring te maken."

    In Silent Heroes controleer je een aantal special forces. Enkele features zijn:


    # Dozens of controllable equipment models, a vast choice of fire-arms, small arms, cold steel and more.
    # Highly interactive environments (almost everything seen can be destroyed).
    # A story-driven campaign focusing on sabotage missions behind enemy lines.
    # Opportunities to use any items and objects on the map as shelter.
    # Chances for players to seize, use and repair any pieces of equipment, including enemy ones.
    # Up-to-date detailed graphics, cinema effects and high quality videos.

    Coprocessor voor AI ontwikkeld

    Het bedrijf AISeek komt met een nieuwe uitbreiding voor in de PC: een coprocessor speciaal voor Kunstmatige Intelligentie (AI). De processor heet de IntiaTM en zal zich alleen bezig houden met de AI in games. Hierdoor moet het mogelijk worden om de karakters in games levensechter te maken in hun gedrag.

    Het bedrijf heeft nog geen echte toepassingen bekend gemaakt en ook nog niks verteld over de eventuele kosten en beschikbaarheid. Wel zijn er op de website al een aantal demo's te vinden van hoe de chip AI zou kunnen toepassen in games. In de demo's kun je zien hoe vijanden op een natuurlijke manier ergens achter schuilen, hoe de interactie tussen karakters verbeterd kan worden en een onvoorspelbare veldslag tussen twee legers.



    Weer hoge eisen voor bestorming ADO-honk

    Icoon MisdaadIn de rechtzaak tegen Ajax-supporters die in februari dit jaar het ADO-honk bestormden, zijn vandaag weer hoge straffen geëist. Twee van hen hoorden drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen. Daarnaast pleitte het OM voor stadionverboden.

    Op de avond van 10 februari jongsleden werd het clubhuis van ADO Den Haag bestormd door ongeveer zeventig Ajaxsupporters, gewapend met onder andere stokken, messen en molotovcocktails. Tijdens de bestorming waren ongeveer tien ADO-supporters binnen, waaronder verschillende kinderen. Ze waren een kaartje aan het leggen en aan het tafeltennissen. De ADO-supporters werden mishandeld; één van hen werd neergestoken terwijl hij al bewusteloos op de grond lag. Later werd het clubhuis in brand gestoken. Enkele slachtoffers hebben verklaard dat ze daarbij met benzine overgoten werden.

    In juli dit jaar waren ook al verschillende mensen veroordeeld in de zaak. Zij kregen daarbij celstraffen tot vier jaar.

    Amsterdam wil woord allochtoon niet meer horen

    De grootse fractie in de Amsterdamse gemeenteraad, PvdA, wil het begrip allochtoon taboe verklaren. Het mag niet meer opduiken in welk gemeentelijk stuk dan ook. Volgens PvdA-fractieleider Manon van der Garde is ''het hard nodig'' het vocabulair aan te passen.

    ''Het begrip allochtoon leidt tot discriminatie en misverstanden. Vaak gaat het om derdegeneratieimmigranten die nog steeds allochtoon genoemd worden. Hun ouders zijn hier geboren, zij zijn gewoon Amsterdammers zoals ik'', zo citeert Het Parool vandaag Van der Garde.

    Volgens de PvdA-politica is er een grote kans dat de Amsterdamse raad het voorstel overmorgen bij het programma 'Wij Amsterdammers II' voegt, als vervolg op het integratieplan van Amsterdam na de moord op cineast Theo van Gogh. GroenLinks zou volgens haar namelijk ook voor het voorstel stemmen.

    Judith Sargentini van GroenLinks zegt in Het Parool niet echt warm te lopen voor het plan om het woord allochtoon te schrappen: ''Dit is spelen met woorden, maar ik ga er niet heel moeilijk om doen.''

    Volgens Van der Garde zal het soms moeilijk zijn om het woord allochtoon te vermijden, maar zijn er genoeg alternatieven. ''Relletjes in West? Dat zijn dus Amsterdamse rotjongens. Als het nodig is, moet je mensen maar aanduiden met de omgeving waar ze vandaan komen. Zoals Irakese Amsterdammers.''

    Twee in-game screens van Forza 2?

    Volgens de geruchten zijn er een aantal nieuwe screens opgedoken van Forza 2. Het zou gaan om in-game screenshots, en vooral het tweede screenshot lijkt echt in-game te zijn. Dit schijnen echter screens te zijn van een oude build en als het goed is komt de ontwikkelaar morgen (dinsdag) met officiële screenshots. Voorlopig zullen we het moeten doen met deze onofficiële screenshots:



    Japanner molesteert DS Lite

    De Japanse designer Tikko heeft voor een Pimp my DS-rage gezorgd in Japan. Zelf heeft hij een versie gemaakt met Swarovski-kristallen. Voor 45,000 yen, zo'n 270 euro, kun ook jij je DS ook beschermen met deze nepdiamantjes. Resultaat is niet alleen een oerlelijke DS Lite maar ook de hoon en spot van je medegamers omdat je je geld niet investeert in wat echt belangrijk is, namelijk de games zelf.



    Aantal tienermoeders neemt weer af

    Icoon BinnenlandsHet aantal tienermeiden dat een kind heeft gekregen is in 2005 gedaald tot 2795. Een jaar eerder hadden nog 3004 baby's een moeder onder de twintig jaar oud. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dat maandag berekend.

    Het aantal tienermoeders daalt al sinds 2001. Het laagste aantal staat geregistreerd in 1996, toen kregen 2511 meiden onder de twintig jaar een kind. Daarna steeg het aantal, om vervolgens vanaf 2001 te dalen. Volgens het CBS is de daling in gang gezet door de hernieuwde aandacht voor de preventie van tienerzwangerschappen.

    Het overgrote deel van de daling sinds 2001 komt volgens het CBS voor rekening van niet-westerse allochtonen. In die groep is het aantal tienermoeders fors afgenomen, van 1736 in 2001 tot 1059 in 2005. Het aantal autochtone tienermoeders is de afgelopen vijf jaar met bijna 1500 vrijwel gelijk gebleven.

    Bij jonge Antilliaanse en Surinaamse vrouwen is het geboortecijfer het hoogst. Vier procent van de kinderen van Antilliaanse en Surinaamse tienermoeders wordt binnen het huwelijk geboren, ten opzichte van vijftien procent onder autochtone tienermoeders. Ruim twee derde van alle Turkse en Marokkaanse tienermoeders is bij de geboorte gehuwd.

    Steeds meer vrouwen financieel onafhankelijk

    Icoon BinnenlandsSteeds meer vrouwen zijn financieel onafhankelijk. In 2004 stond 44 procent van de vrouwen op eigen benen tegen 40 procent in het jaar 2000. Onder mannen was in die periode een daling te zien.

    Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend heeft gemaakt. In 2000 kon nog 78 procent van de mannen zich financieel onafhankelijk noemen. In 2004 was dit aandeel gedaald tot 76 procent.

    Het CBS noemt iemand financieel onafhankelijk wanneer zijn netto jaarinkomen hoger is dan 10.300 euro. Het gaat om de norm voor 2004.

    Fastfood steeds minder in trek

    Icoon GezondheidNederlanders laten de snackbar en fastfoodketens steeds vaker links liggen. Ook schiet de maaltijd er minder vaak bij in. Het ontbijt, de lunch en het avondeten worden vaker op de normale tijd genuttigd. Maaltijden zijn bovendien gezonder dan in 2004 en de Nederlander eet minder tussendoortjes.

    Dat blijkt maandag uit een rapport van onderzoeksbureau Q&A onder ruim 1500 mensen. Volgens het onderzoek komt 21 procent van de ondervraagden nooit in de snackbar. In 2004 was dat nog 4 procent. Het percentage mensen dat de snackbar eens per week of vaker bezoekt is gedaald van 17 naar 14 procent.

    Ook het snelle ontbijten lijkt af te nemen. Meer dan 70 procent van de ondervraagden zegt nooit gebruik te maken van speciale producten voor een snel ontbijt als sultana's en hero-fruitontbijt, tegenover 44 procent in 2004. Het aantal vaste gebruikers van dit soort producten blijft liggen op 12 procent.

    Het aantal mensen dat 's middags tussendoortjes eet is afgenomen van 41 naar 32 procent. Het tussendoortje in de avonduren is ook minder populair. Een derde van de ondervraagden geeft aan deze te nuttigen, ten opzichte van 40 procent in 2004.

    Ongeveer 60 procent van de Nederlanders eet af en toe een kant en klaar maaltijd. De overigen kiezen nooit voor zo'n maal. Volgens 35 procent zijn deze maaltijden net zo gezond als zelf koken, 22 procent vindt van niet.

    [V8] Ford zegeviert in Melbourne

    Het team van Ford Performance Racing heeft de Betta Electrical 500 Race op het circuit van Sandown in Melbourne gewonnen.

    De vijfhonderd mijl die afgelegd dienden te worden, werden verreden door auto's met twee rijders. Normaal mag iedere coureur zijn eigen wagen besturen, nu deelden twee rijders er één van hetzelfde team. Het duo Jason Bright en Mark Winterbottom bleek na ruim drie uur racen nipt de beste. Het Toll HSV team van Rick en Todd Kelly werd tweede, het Betta Electrical Team werd derde.

    Doordat Craig Lowndes in zijn Ford achter de Holden van directe concurrent Rick Kelly eindigde, liep Kelly slechts enkele puntjes in. In de volgende race, de wereldberoemde duizend mijls-klassieker op de Mount Panorama in Bathurst, zal naar verwachting de kampioensstrijd alleen maar spannender worden.

    Uitslag Betta Electrical 500 op Sandown:

    #RijdersTeamMerkPunten
    1.Bright/WinterbottomFord PerformanceFord320
    2.Kelly/KellyToll HSVHolden310
    3.Lowndes/WhincupBetta ElectricalFord300
    4.Davison/JohnsonFirstRockFord290
    5.Bowe/JonesBOCFord280
    6.Canto/HoldsworthRepco ValvolineHolden270
    7.Baird/BargwannaWPS RacingFord260
    8.Ellery/MorrisSirromet WinesHolden250
    9.Courtney/SetonJeld-WenFord240
    10.Pretty/WeelSupercheapHolden230
    11.Besnard/WilsonWPS RacingFord220
    12.Longhurst/OwenAutobarnHolden210
    13.Coulthard/RadisichKiwi RacingHolden200
    14.Davison/DenyerAPVCFord190
    15.Halliday/McLeanFord PerformanceFord180
    16.D'Alberto/TrattToll HSVHolden170
    17.Lyons/SimonsenBetta ElectricalFord160
    18.Brede/PorterBOCFord150
    19.Gurr/ScottSirromet WinesHolden140
    20.Ritter/ScifleetRepco ValvolineHolden130
    21.Briscoe/RichardsHolden RacingHolden120
    22.Fernández/RicciardelloFujitsuFord110
    23.Luff/MacrowFujitsuFord100
    24.Perkins/PriceJack Daniel'sHolden90
    25.Marshall/WebbGlenfords AEGFord80
    26.Skaife/TanderHolden RacingHolden70
    27.Caltex RacingIngall/YouldenFord60
    28.Dumbrell/RichardsJack Daniel'sHolden50
    29.McConville/MurphySupercheapHolden40
    30.Jones/RichardsTasmanHolden30


    Stand kampioenschap:

    #RijderTeamMerkPunten
    1.LowndesBetta ElectricalFord2218
    2.R. KellyToll HSVHolden2191
    3.WinterbottomFord PerformanceFord1983
    4.TanderToll HSVHolden1848
    5.WhincupBetta ElectricalFord1724
    6.IngallStone BrothersFord1722
    7.BrightFord PerformanceFord1714
    8.JohnsonDick JohnsonFord1693
    9.S. RichardsJack Daniel'sHolden1582
    10.SkaifeHolden RacingHolden1418
    11.DumbrellJack Daniel'sHolden1416
    12.T. KellyHolden RacingHolden1376
    13.DavisonDick JohnsonFord1363
    14.CourtneyStone BrothersFord1314
    15.WilsonWPS RacingFord1304
    16.CantoGarry RogersHolden1292
    17.J. RichardsTasman MotorsportHolden1279
    18.HoldsworthGarry RogersHolden1267
    19.BargwannaWPS RacingFord1266
    20.RadisichKiwi RacingHolden1235
    21.McConvilleSupercheapHolden1229
    22.MorrisSirromet WinesHolden1138
    23.MurphySupercheapHolden1120
    24.BoweBOCFord1113
    25.B. JonesBOCFord1045
    26.OwenAutobarnHolden1032
    27.A. JonesTasman MotorsportHolden990
    28.LuffFujitsu RacingFord815
    29.MarshallPaul CruickshankFord601
    30.CoulthardSirromet WinesHolden478
    31.FernándezFujitsu RacingFord428

    Wat is Dit: Opgave 44 - Ronde 1

    Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

    De prijzen
    Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
    IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
    THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
    THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
    THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
    11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
    ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
    I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
    THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

    De opgave:

    Succes!

    Wesley Sneijder vader van een zoon

    Wesley Sneijder is in de nacht van zondag op maandag de troste vader geworden van een zoon, genaamd Jessey. Moeder en zoon maken het goed en mogen waarschijnlijk in de loop van de maandag weer naar huis.

    Het is nog onduidelijk of de middenvelder van Ajax zich later op de dag meldt in Eindhoven waar het Nederlands elftal zich voorbereid op het EK kwalificatieduel van komende woensdag tegen Wit-Rusland.

    Nep-cd Paris Hilton met blote borsten verspreid

    KunstDe Britse kunstenaar Banksy heeft stiekem 500 nep-cd's van Paris Hilton her en der in Britse platenzaken in de bakken gezet. Op de coverfoto van het hoesje staat Paris met blote borsten afgebeeld, in plaats van bedekt zoals op haar echte cd.

    Kopers die deze cd van Paris Hilton mee naar huis nemen en beluisteren, horen geen nummers van Hilton maar veertig minuten een aantal remixes met titels als 'Why am I famous?' of 'What have I done?'. In het cd-boekje staan verder nog een foto waarop Paris' hoofd vervangen is door de kop van haar hond en een verzonnen dankwoord aan Banksy voor zijn ''wonderful work''.

    Banksy, een graffitikunstenaar uit Bristol, doet wel vaker opmerkelijke dingen. Zo slaagde hij er in 2003 in om ongemerkt een eigen schilderij tussen die van het Tate Britain-museum aan de muur te hangen. Datzelfde lukte hem ook in de VS in gerenommeerde musea als het Museum of Modern Art en het American Museum of Natural History.


    Het echte en het nep-hoesje.

    Alonso weet wat hem te doen staat

    Met nog vier races te gaan heeft regerend wereldkampioen Fernando Alonso een voorsprong van twaalf punten op zijn concurrent Michael Schumacher. Tijdens de Grand Prix van Turkije wist Alonso de Duitser achter zich te laten door als tweede te finishen achter Schumachers teamgenoot Felipe Massa.

    Alonso weet wat hem te doen staat voor de Grand Prix van Italië aankomend weekend. "We hebben op dit moment maar één doel bij Renault en dat is voor de Ferrari's eindigen. Het team heeft goed werk geleverd in Turkije. Het was goed om aan iedereen te kunnen laten zien dat onze auto competitief is gebleven, ondanks de uitspraak van de FIA over de massadempers en enkele magere resultaten in de vorige races. We hebben erg hard gevochten in Istanbul en we hebben laten zien dat we klaar zijn voor het gevecht met Ferrari, dat waarschijnlijk tot de laatste race van het seizoen zal worden gevoerd."

    "We hadden in Turkije wel het geluk dat we Michael in de pits konden passeren. Ik wist daarna dat het erg moeilijk voor Michael zou worden om mij weer voorbij te komen. Ik verdedigde mijn positie op een normale manier en boekte op die manier een belangrijk resultaat. We hebben momenteel maar één doel: we moeten voor de Ferrari's finishen. Ferrari was de afgelopen races redelijk dominant, dus Ferrari verslaan betekent automatisch dat je races moet winnen,” aldus de Spaanse wereldkampioen.

    US Open: Pierce ten onder tegen Li

    Mary Pierce heeft zich niet voor de laatste zestien op de US open kunnen plaatsen. De als dertiende geplaatste Française won in haar partij tegen de Chinese Na Li nog wel de eerste set met 6-4, maar ging daarna met tweemaal 0-6 kansloos ten onder.

    De landgenote van Pierce, Amelie Mauresmo, had het in haar partij tegen de Italiaanse Mara Santangelo niet makkelijk. Mauresmo won de eerste set met 6-3, maar verloor de tweede set met 3-6 van Santangelo. In de derde set stelde Mauresmo orde op zaken en trok met 6-2 de set en de winst in de partij alsnog naar zich toe.

    Dronkenlap bekent spontaan moord

    PolitieIn Den Haag heeft een dronkenlap spontaan een moord bekend toen hij vrijdagavond werd aangehouden wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De 38-jarige man zorgde voor overlast bij een muziekoptreden.

    Toen de politie hem meenam, begon hij te vertellen dat hij een dag ervoor zijn 53-jarige vriendin in Haarlem om het leven had gebracht. Hij gaf daarbij zoveel details dat de politie het verhaal erg serieus nam, ondanks de dronkenschap.

    De Haagse politie nam daarop contact op met collega's in Haarlem. Die vertelden net een onderzoek te zijn gestart naar de dood van een 53-jarige vrouw die vrijdagochtend dood in een hotel in het centrum van Haarlem was aangetroffen.

    De dronken moordbekenner is hierop overgebracht naar Haarlem, alwaar hij werd ingesloten op verdenking van moord.

    Met dank aan DJMO voor de submit.

    Clinton wil meer ontwikkelingshulp

    BuitenlandsOud-president Bill Clinton van de Verenigde Staten vindt dat zijn land veel meer geld moet uittrekken voor ontwikkelingshulp dan nu gebeurt. Internationaal is afgesproken dat rijke landen 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) hieraan besteden.

    De VS voldoen lang niet aan de norm. Clinton zette zijn visie over armoedebestrijding uiteen in een vraaggesprek met de Amerikaanse televisiezender CNN. Hij liet doorschemeren dat armoede een voedingsbodem kan vormen voor terrorisme. Dat kun je beter bestrijden door meer ontwikkelingshulp te geven dan door oorlogen uit te vechten, zo zei hij.

    De VS geven nu jaarlijks ongeveer 10 miljard dollar aan ontwikkelingshulp, ongeveer 0,17 procent van het bbp. Dat zou volgens Clinton 60 miljard moeten zijn. Dat lijkt veel geld, maar op een begroting van 2 biljoen dollar valt het wel mee. Bovendien zijn oorlogen veel duurder, aldus de ex-president. Alleen al de oorlog in Irak heeft meer dan 300 miljard dollar gekost.

    Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling voldoet maar een handjevol landen aan de 0,7-norm voor ontwikkelingshulp, waaronder Nederland. De VS zijn echter wel groot in particuliere hulp. Burgers en tal van organisaties geven volgens sommige schattingen tezamen nog meer dan de regering.

    CD: Audioslave - Revelations

    De productiesnelheid van Audioslave is vrij behoorlijk, Revelations is hun derde studio-album sinds de release van hun 'self-titled' in 2002. En zoals altijd bij 'super-bands' ligt de verwachting nogal hoog. Het 'self-titled' was een heerlijke rauwe binnenkomer die de twee werelden van Chris Cornell en Rage Against The Machine samensmolt. Een van de beste stemmen ter wereld gemengd met de funky rockgitaren van Tom Morello. Deze twee heren bepaalden ook op Out Of Exile uit 2005 het geluid van Audioslave en dat is op het derde album niet anders.

    Hincapie Amerikaans kampioen op de weg

    George Hincapie is in Greenville Amerikaans kampioen wielrennen op de weg geworden. In de laatste kilometers van de koers reed de renner van Discovery Channel weg bij zijn medevluchter Levi Leipheimer, die hem niet meer kon achterhalen. Danny Pate eindigde als derde.

    George Hincapie volgt hiermee Fred Rodriguez op, die in 2005 de beste was. Voor Hincapie is het zijn tweede nationale titel, in 1998 won hij ook al titel op de weg.

    In 5 jaar 72.000 doden door terrorisme

    TerrorismeWereldwijd zijn zeker 72.000 mensen door terreuractiviteiten om het leven gekomen, sinds de Amerikaanse president George W. Bush vijf jaar geleden de oorlog tegen het terrorisme begon. Dat meldt de Britse krant The Independent.

    Het blad baseert zich op informatie van MIPT, een in de Verenigde Staten gevestigd instituut ter voorkoming van terrorisme. De meeste slachtoffers van het terrorisme, ongeveer 40.000 mensen, zijn Iraakse burgers. De overige 30.000 doden zijn gevallen door terreuraanslagen elders of tijdens antiterreurcampagnes van de Verenigde Staten en hun bondgenoten.

    Volgens het Pentagon komen door het aanhoudende geweld in Irak elke maand circa 3000 burgers om het leven. Ook Amerikaanse en Iraakse militairen zijn hun leven niet zeker in het Arabische land. Uit cijfers van het Amerikaanse leger blijkt dat het aantal aanslagen op Amerikaanse en Iraakse militairen sinds januari is verdubbeld.

    Strijd tegen terrorisme
    De Amerikaanse nieuwszender CNN meldde zondag dat in de strijd tegen het terrorisme inmiddels meer Amerikanen zijn omgekomen dan er slachtoffers zijn gevallen door de aanslagen van 11 september. Volgens CNN eisten de aanslagen van 11 september de levens van 2973 Amerikanen en buitenlanders. In die telling zijn de daders van de zelfmoordacties niet meegenomen.

    In Irak en Afghanistan hebben inmiddels al 2974 Amerikaanse militairen de dood gevonden, meldde CNN op basis van gegevens van het Pentagon. In Afghanistan vonden 329 Amerikaanse militairen de dood en in Irak 2645. Zondag werden in Irak vier Amerikanen gedood.

    NAVO-troepen beschieten collega's

    Icoon BuitenlandsOnder de militairen van de internationale vredesmacht ISAF in Afghanistan is maandagochtend vroeg een dode gevallen toen er vanuit een van de NAVO-vliegtuigen per ongeluk op militairen van de vredesmacht werd geschoten. Dat heeft het ISAF-hoofdkwartier in Kabul meegedeeld.

    Volgens een communiqué zijn er door de actie in de provincie Kandahar "veel gewonden" gevallen. Het incident gebeurde tijdens de grootschalige operatie tegen Taliban-strijders in het district Panjwayi in de provincie Kandahar.

    De ISAF-troepen vroegen en kregen maandagochtend luchtsteun. Twee toestellen arriveerden om de grondtroepen bescherming te geven. Toen de vliegtuigen op de Taliban schoten, raakten zij per ongeluk ook eigen militairen.

    Over de nationaliteit van de dode en de gewonden is nog niets bekend gemaakt. De gewonden zijn naar ISAF-hospitalen gebracht. De zaterdag begonnen operatie Medusa, bedoeld om Taliban-strijders uit het gebied ten westen van de stad Kandahar te verdrijven, ondervindt geen gevolgen van het incident, deelde de ISAF mee.

    De commandant van de troepen in zuidelijk Afghanistan heeft opdracht gegeven het voorval te onderzoeken.

    Verliefde Japanner wil etalagepop stelen

    OpmerkelijkJapanse agenten hebben een man in de kraag gevat die, smoorverliefd op een etalagepop, de in een kimono getooide pop probeerde te stelen. ''Het was liefde op het eerste gezicht'', vertelde de 33-jarige Shoji Shibuzaki de politiemannen die hem arresteerden.

    De werkloze man had de pop een paar dagen eerder in het oog gekregen en vatte het plan op haar te kidnappen, meldden Japanse media. Maar toen hij eenmaal oog in oog met haar stond, bekoelde de liefde al snel, beweerde hij toen hij werd betrapt. Van dichtbij zag ze er ''afschrikwekkend'' uit en leek ze te zwaar om mee naar huis te nemen.

    Universiteiten willen minder uitvallers

    OnderwijsStudenten moeten in hun eerstejaar een brede opleiding kunnen doen, waarna zij geselecteerd worden voor een meer gespecialiseerde studie. Zo moeten studenten terechtkomen bij een studie die beter bij hen past.

    Het is een van de maatregelen waarmee de vereniging van universiteiten VSNU het aantal studenten dat uitvalt wil verminderen. De VSNU presenteerde de plannen maandag ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar.

    Verder wil de vereniging dat meer universiteiten na het eerste jaar studenten met een bindend studieadvies naar een andere opleiding sturen als ze in hun propedeuse slecht hebben gepresteerd. Er zijn al universiteiten die dit doen. Met de maatregelen willen de universiteiten het aantal studenten dat sjeest terugbrengen van 35 naar 20 procent.

    Om de kenniseconomie op te krikken, kiezen universiteiten ervoor om meer studenten de eindstreep te laten halen, in plaats van het aantrekken van nog meer studenten. Volgens de VSNU hebben de universiteiten nu al te weinig geld om het groeiende aantal studenten optimaal college te kunnen geven. Per 22 studenten is er één docent. Om dit terug te brengen naar vijftien studenten per docent, vragen de universiteiten meer geld van de overheid.

    Verder willen ze ook meer geld voor onderzoek en zou er een 'innovatievisum' moeten komen om talentvolle buitenlandse onderzoekers gemakkelijker ons land binnen te krijgen.

    Roekoe

    Heb je echt helemaal niks te doen ? Is de verveling zo groot dat je niet zo goed weet wat je met je leven moet doen ?

    Er is gelukkig een oplossing. Ja kan nu virtueel duivenmelken, een gat in de markt als je het mij vraagt.

    quote:
    Roekoe.be is de virtuele duivenmelkersimulatie. In dit spel is het de bedoeling je eigen duiventeam samen te stellen door middel van doordachte of volledig impulsieve aankopen, uitgekiende of haast willekeurige kweekschema's en nog veel meer, op weg naar jouw eeuwige roem en virtueel multimiljonairschap. Vast staat dat er haast oneindig veel manieren zijn om Roekoe.be te spelen.
    Ik kan niet wachten om te beginnen...

    Motorrijder rijdt 122 kilometer te hard

    Icoon Opmerkelijk Een 30-jarige motorrijder uit Rijen is afgelopen zaterdag aangehouden nadat hij met 202 kilometer per uur over de Burgemeester Letschertweg reed. De toegestane snelheid daar betreft tachtig kilometer per uur.

    De man moest zowel zijn rijbewijs als motor inleveren. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 122 kilometer per uur.

    Met dank aan Matthey en Bonettie voor de submit.

    Geen brainbreaker

    Dat suffe Koekje dat iedere dag de brainbreakers doet is op vakantie. We zullen dus tot hij terug is geen brainbreakers hebben. Maar om je niet helemaal teleur te stellen tot zijn terugkomst zullen we iedere dag één of meer suffe flashspelletjes neerzetten om je dag toch op een goede manier te beginnen.

    Vandaag in "Eigenlijk is een brainbreaker leuker":

    Hyper Sphere en Graveyard of drunken souls

    US Open: Safin te sterk voor Nalbandian

    In derde ronde van de US Open heeft Marat Safin voor een verrassing gezorgd door de als vierde geplaatste Argentijn David Nalbandian uit te schakelen. De ongeplaatste Rus versloeg Nalbandian met 6-3, 7-5, 2-6, 3-6 en 8-6.

    Ook de als elfde geplaatste David Ferrer sneuvelde in de derde ronde. De Rus Mikhail Youzhny versloeg de Spanjaard in vier sets met de standen 4-6, 6-4, 7-5 en 6-4.

    Roger Federer wist de vierde ronde te bereiken. De Zwitserse favoriet stond tegen de Amerikaan Vince Spadea geen set af: 6-3 6-3 en 6-0. Ook Rafael Nadal en Andy Roddick wisten zich bij de laatste zestien te voegen. Nadal versloeg in drie sets de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie: 6-4 7-6 7-6. Roddick schakelde de Spanjaard Fernando Verdasco in vijf sets uit.

    Debuterende Haan wint met Kameroen

    Arie Haan heeft gisteren een goed debuut gemaakt als bondscoach van Kameroen. In de eerste wedstrijd in Groep 5 van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2008 won Kameroen de uitwedstrijd tegen Rwanda met 3-0.

    In de 56e minuut zorgde invaller Guy Feutchine voor de openingstreffer, zes minuten later wist Geremi de score te verdubbelen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde debutant Landry de eindstand. Afrikaans Voetballer van het Jaar Samuel Eto'o wist niet tot scoren te komen.

    US Open: Krajicek uitgeschakeld in dubbelspel

    Michaëlla Krajicek is met haar partner Corina Morariu uitgeschakeld in de tweede ronde van het damesdubbel. Het als tiende geplaatste koppel Martina Navratilova/Nadia Petrova was met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor de Nederlandse en haar Amerikaanse collega.

    In de tweede ronde van het herendubbelspel verloren de Nederlander Rogier Wassen en zijn Zuid-Afrikaanse partner Jeff Coetzee met 3-6, 6-3 en 6-2 van het als zevende geplaatste Israelische koppel Jonathan Erlich en Andy Ram.

    Kroatische bondscoach stuurt drie spelers weg

    De bondscoach van Kroatië, Slaven Bilic, heeft drie spelers uit het nationale team gezet. Aanvallers Ivica Olic, Bosko Balaban en Dario Srna werden weg gestuurd omdat ze zaterdagnacht zonder toestemming waren gaan stappen in een nachtclub. Het trio mist hierdoor het EK-kwalificatieduel aankomende woensdag tegen Rusland.

    Bilic zal geen vervangers oproepen voor het drietal. Olic, Balaban en Srna hielden zich zaterdagnacht op in een nachtclub, waar de politie 's nachts naar werd toe gestuurd vanwege een vechtpartij, waarbij zelfs met vuurwapens zou zijn geschoten. De politie heeft verklaard dat de drie internationals niet bij het incident waren betrokken.

    Krokodillenjager Steve Irwin (44) gedood

    Steve Irwin, vooral bekend van de tv-show The Crocodile Hunter, is maandag in Australië om het leven gekomen. De 44-jarige reptielenexpert werd tijdens de opnames voor een nieuwe documentaire door een pijlstaartrog in zijn borst gestoken. Het ongeval had plaats op het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland.

    Irwin was eigenaar van Australia Zoo, een door zijn ouders opgezette dierentuin, die hij mede draaiende hield met behulp van zijn vrouw Terri. Terri, die veelvuldig meeging tijdens het filmen van documentaires, was niet bij het ongeval aanwezig. Steve Irwin laat een acht jaar oude dochter (Bindi) en een drie jaar oude zoon (Bob) na.


    Irwin stond vooral bekend om zijn vaardigheden met reptielen, en om het met blote handen vangen van krokodillen en slangen


    Met dank aan Disorder, derrudyjah, Easy_Stol en vele anderen voor de submit.

    MP3-speler voor de Nintendo DS

    Op de Leipzig Games Convention werd door het bedrijf Gizmodo een brochure uitgedeeld die een add-on product voor de Nintendo DS aankondigde. Met deze add-on wordt het mogelijk om de handheld van Nintendo als MP3-speler te gebruiken.

    De add-on komt net als de Opera Browser, op een cartridge die in de Gameboy-slot van de DS moet worden geplaatst. De muziek moet worden opgeslagen op een (apart te kopen) SD kaart. De maximale ondersteunde grootte is 2GB wat genoeg is voor zo’n 500 liedjes. De interface van de MP3-speler zal te zien zijn op een van de twee schermen waarbij het mogelijk zal zijn om uit verschillende skins te kiezen (waaronder Mario). Tenslotte zal de add-on nog een aparte koptelefoon-port bevatten.

    De prijs van de MP3-speler voor de DS zal € 29,99 zijn.

    Crikey

    Steve Irwin is overleden. Zijn eigen site http://www.crocodilehunter.com/ geeft op dit moment foutmeldingen maar op wikipedia staat er iets meer.
    quote:
    Death
    On September 4, 2006 shortly after 11:00 AM local time, Irwin was killed in a marine accident while filming an underwater documentary in the Batt Reef off the Low Isles near Port Douglas, north of Cairns, Queensland, Australia. It is believed that a stingray barb penetrated his chest causing a fatal wound, though this has yet to be confirmed by Australian officials.

    Steve stond bekend om zijn "aparte gedrag bij dieren, hij leek geen angst te hebben en is meerdere malen door het oog van de naald gekropen. Op youtube zijn meerdere van zijn acties te vinden. Zo ook hoe hij een "Croc" vangt.

    Het klinkt trouwens erg "vreemd" dat een rog je dood kan steken, maar als je ziet hoe deze schildpad eruit ziet na een steek van zo'n beest klinkt het weer een stuk geloofwaardiger.

    Babyfantje

    Hoeveel geluk kan een mens hebben, dan ben je als net getrouwd koppel op een romantische huwelijksreis in Afrika, dat is natuurlijk al heel mooi en bijzonder.

    Tja en als je in Afrika bent dan moet je op safari, dat is an sich al heel speciaal natuurlijk, en tijdens je safari kom je een kudde olifanten tegen die je van heel dichtbij kunt bekijken, maar het kan nog mooier want deze gelukkige toeristen maken recht voor hun neuzen live de geboorte van een olifantje mee.

    Chinese Baby.com

    China is een groot land, een economie in opkomst, en ze weten van aanpakken, en heel belangrijk de rode reus is een heus kapitalisch land aan het worden.

    Alles kan worden gekocht in China, zelfs baby's, die uiteraard met mooie extra's komen, zoals een magnetron en de baby komt zo snel mogelijk per post naar je toe, en als ie niet bevalt, gewoon terugsturen, waarom hebben we zo lang moeten wachten op dit geweldige idee.

    Doden en gewonden bij bomexplosie Turkije

    Icoon AanslagDoor een bomexplosie in een theehuis in het zuidoosten van Turkije zijn zeker twee doden gevallen en negen mensen gewond geraakt. De aanslag zou het werk zijn van Koerdische separatisten, meldde de Turkse politie.

    De aanslag was in het district Catak in de provincie Van. De bom zat verstopt in een vuilnisbak in de tuin van het theehuis. Onder de doden zou een agent zijn.

    Extremistische Koerden eisten vorige week de verantwoordelijkheid op voor bomaanslagen die zij in de toeristische badplaatsen Antalya en Marmaris en de metropool Istanbul in West-Turkije hadden gepleegd. Drie mensen kwamen daarbij om en tientallen personen raakten gewond.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.