[MotoGP] Rossi wint na spannende race

Valentino Rossi heeft de MotoGP-race op het circuit van het Duitse Sachsenring gewonnen. De Italiaan, gestart vanaf de elfde plaats, versloeg in een rechtstreeks gevecht zijn grootste concurrenten in het wereldkampioenschap en steeg door de overwinning naar de tweede plaats in de tussenstand.

In de beginfase van de race wist Rossi al snel een aantal plaatsen goed te maken en kon hierdoor aansluiten bij de kopgroep. Nadat Kenny Roberts jr. bij een overmoedige inhaalpoging zichzelf en de goed rijdende Makoto Tamada had uitgeschakeld, ontspon zich aan kop van de wedstrijd een gevecht dat tot op de finishlijn zou duren.

Nadat Rossi de leiding in de wedstrijd had gepakt, leek het er even op dat hij een gaatje naar zijn achtervolgers zou kunnen slaan. Maar Dani Pedrosa, Marco Melandri en kampioenschapsleider Nicky Hayden beten zich echter vast in het achterwiel van Rossi's Yamaha en zorgden ervoor dat de wedstrijd tot het einde spannend bleef.

Marco Melandri wist in de voorlaatste ronde aan de leiding te komen, maar Rossi wist in de laatste ronde alsnog de leiding terug te pakken en kwam als winnaar over de finish. Melandri werd tweede, voor de twee teamgenoten Nicky Hayden en Dani Pedrosa.

Uitslag MotoGP

#coureurteamachterstand
1Valentino RossiCamel Yamaha Team-
2Marco MelandriFortuna Honda+0,145
3Nicky HaydenRepsol Honda Team+0,266
4Dani PedrosaRepsol Honda Team+0,307
5Loris CapirossiDucati Marlboro Team+8,764

In de 250 CC boekte Yuki Takahashi zijn tweede seizoensoverwinning. De Japanner ging in de laatste bocht voorbij Alex de Angelis die een groot deel van de race aan de leiding had gereden.

De Angelis had de de leiding halverwege de wedstrijd genomen en reed naar een voorsprong van ruim een seconde. In de slotfase kwamen Yuki Takahashi en Jorge Lorenzo toch nog sterk opzetten en de Japanner wist De Angelis voorbij te rijden. Lorenzo eindigde als derde en wist hierdoor de leiding in het kampioenschap over te nemen van Andrea Dovizioso die niet verder kwam dan een vierde plaats.

Uitslag 250CC

#coureurteamachterstand
1Yuki TakahashiHumangest Racing Team-
2Alex de AngelisMaster - MVA Aspar Team+0,058
3Jorge LorenzoFortuna Aprilia+1,013
4Andrea DoviziosoHumangest Racing Team+4,021
5Hector BarberaFortuna Aprilla+9,384

Ook in de 125 CC was het spannend. Mattia Pasini had op de finishlijn exact éénhonderdste seconde voorsprong op zijn teamgenoot en leider in het klassement Alvaro Bautista. Nummer drie Lukas Pesek kwam 0,1 seconde later over de streep.

Het drietal had een ruime voorsprong op de rest van het veld. Hector Faubel kwam ruim negen seconden later als vierde over de finish, op 0,1 seconde gevolgd door Simone Corsi. Mika Kallio, die in het stand om het WK op de tweede plaats staat, kon het tempo aan kop niet volgen en kwam pas als achste binnen.

Uitslag 125cc

#coureurteamachterstand
1Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team-
2Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team+0,010
3Lukas PesekDerbi Racing+0,111
4Hector FaubelMaster - MVA Aspar Team+9,298
5Simone CorsiSquadra Corse Metis Gilera+9,372