Boussoufa 'Speler van het jaar' in België

Moubarak 'Mbark' Boussoufa, afgelopen seizoen actief voor AA Gent, is de grote winnaar van de Belgische "Profvoetballer van het jaar" verkiezing geworden. In de rechtstreekse Gala-uitzending op de Belgische openbare omproepen haalde hij zopas de 3 'hoofdprijzen' binnen.

Boussoufa, een jeugdproduct van Ajax en het Engelse Chelsea, won de hoofdprijs, de trofee voor Profvoetballer van het jaar, die verkozen wordt door een reeks stemrondes bij zijn collega profvoetballers uit de 1ste en 2de voetbalklasse, voor Anderlecht-spelers Par Zetterberg en Christian Wilhelmsson.

Maar daar mee was het feest voor de jonge Marokkaanse Nederlander nog niet voorbij. Hij kreeg ook nog de trofee van "Jonge Prof van het jaar" en de "12de man trofee", in die laatste verkiezing kiezen de lezers van de kranten Het Nieuwsblad & Het Volk hun speler van het seizoen.

Er werden ook nog enkele andere seizoensprijzen uitgereikt. Franky Dury van Zulte-Waregem werd "trainer van het jaar" terwijl Vedran Runje van Standard "doelman van het jaar werd".

Ook bij het kleine SV Roeselare mag men juichen. Door de winst van de Fairplay-ranking mogen zij Europa in, ze wonnen het extra ticket voor de de Uefa-Cup.