Nieuwe motor Fisichella

Met een nieuwe versie van Renault’s V8 motor hoopt de Italiaan Giancarlo Fisichella een semi-thuisoverwinning te behalen komend weekend. Deze motor zal zeven tienden sneller moeten zijn tijdens de kwalificaties. Zijn teamgenoot, de Spanjaard Fernando Alonso, zal deze nieuwe motor pas krijgen tijdens de Grand Prix van Europa.

De oorspronkelijk datum voor de lancering van Renault's nieuwe V8 motor was eigenlijk gepland tijdens de Grand Prix van Europa. Door het uitvallen van Fisichella in de Grand Prix van Bahrein is het voor de Italiaan mogelijk om dit weekend al over te gaan op de nieuwe motor van Renault. "Tijdens de kwalificaties verwachten wij een winst van zeven tienden te boeken. De laatste tests voor de Grand Prix zullen uitwijzen hoeveel we daadwerkelijk winnen", aldus Denis Chevrier, hoofd technische afdeling.

Renault verwacht met deze versnelde vuurdoop van haar nieuwe motor, dat de motor tijdens de race qua prestaties nog aangepast moet worden. Dit wordt gedaan om de betrouwbaarheid van de motor te blijven garanderen.