Uitslagen Italië Speelronde 28

Juventus en AC Milan kenden een goede generale repetitie voor de midweekse Champions League duels. AS Roma zag haar recordreeks een halt toe worden geroepen door Internazionale.

Juventus zette opnieuw een zeer nuttige stap naar de vierde scudetto in zes seizoenen. De Oude Dame won in en tegen Sampdoria: 0-1. Juventus startte met Marcelo Zalayeta en Alessandro Del Piero voorin, omdat Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet niet beschikbaar waren. In het eerste bedrijf speelde de koploper ondermaats en kwam het goed weg bij een op de lat uiteenspattende vrije trap van Sergio Volpi. Pavel Nedved miste een levensgrote kans van dichtbij, maar maakte zijn fout in de tweede helft goed door een vrije trap van Adrian Mutu binnen te koppen. Patrick Vieira kreeg dé mogelijkheid op 0-2, maar de Fransman faalde.

AC Milan versloeg in eigen huis met 3-0 Empoli en blijft volgen op tien punten. Milan-coach Carlo Ancelotti begon met een aantal sleutelspelers op de bank, met in zijn achterhoofd het returnduel met Bayern München in de Champions League. De Rossoneri hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar de beste kansen waren voor Empoli. Pas in het laatste kwartier vielen de doelpunten. Eerst scoorde Filippo Inzaghi na een knappe actie, waarna een combinatie tussen Kaká en Shevchenko de Oekraïner in staat stelde de marge te vergroten. Een door Inzaghi van richting veranderde vrije trap van Shevchenko betekende de 3-0.

Fiorentina rekende moeizaam af met Siena: 2-1. Niet Luca Toni, maar de jonge aanvaller Giampaolo Pazzini was de held van Fiorentina. Pazzini scoorde in de blessuretijd de 2-1. Toni zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Simone Vergassola maakte snel gelijk. In de strijd om UEFA Cup voetbal leed Livorno een dure 0-1 nederlaag tegen laagvlieger Cagliari. David Suazo tekende in het tweede bedrijf voor de enige treffer.

AS Roma zag haar reeks overwinningen stranden door met 1-1 gelijk te spelen tegen Internazionale. Rodrigo Taddei maakte na negen minuten de 1-0, op aangeven van Mancini. Inter was redelijk begonnen aan het duel, maar de gehandicapte Nerazzuri (zonder Adriano en Veron) konden in de eerste helft verder weinig creëren, op een grote kans van Cambiasso na.

Recoba probeerde het zonder veel succes met afstandsschoten. Inter had gedurende de complete tweede helft de overhand, maar tot grote kansen leidde dit niet. Chivu en Mexès speelden een degelijke partij in de Roma-defensie. Obafemi Martins was dichtbij de gelijkmaker na gegrabbel van doelman Doni. In de slotminuut viel toch de 1-1. Figo bracht de bal na een afgeslagen corner weer voor het doel en Materazzi kopte hard binnen.