Uitslagen Engeland speelronde 28

In de Engelse Premier League speelden de meeste clubs dit weekend hun 28e wedstrijd van het seizoen. Aan de top veranderde weinig, maar Manchester United speelt maandag pas en moet bovendien nog een wedstrijd inhalen.

Op de Hawthorns speelde Chelsea de 100e wedstrijd onder coach Jose Mourinho tegen West Bromwich Albion. De eerste helft maakten de Blues weinig klaar, wat in de openingsfase al werd gekarakteriseerd door een schot van Eidur Gudjohnsen dat ver naast ging. West Brom maakte van de problemen bij Chelsea gebruik door enkele kansen te creëren, maar het vizier stond ook niet helemaal op scherp. Ook Peter Cech stond meer dan eens een doelpunt van de Baggies in de weg. In de tweede helft ging Chelsea wel met scherp schieten en na ruim vijf minuten vond Didier Drogba het net na een slechte pass van Junichi Inamoto. De ploeg uit de Midlands had schijnbaar de onzorgvuldigheid van Chelsea uit de eerste helft overgenomen. Een goed kwartier na rust mocht Arjen Robben inrukken wegens het met twee benen inkomen op Jonathan Greening. Het hielp West Bromwich echter niet; tien minuten later haalde Joe Cole de trekker over nadat de verdediging van West Brom de bal niet weg wist te werken na een schot van Drogba. Nwankwo Kanu wist enkele minuten voor tijd de achterstand tot een te reduceren maar het bleef bij 1-2.

Liverpool, met Jan Kromkamp in de basis, ontving op Anfield Road Charlton Athletic. De Reds namen al snel de wedstrijd in een houdgreep maar verder dan het creëren van kansen kwam men niet. Regelmatig stond het vizier niet op scherp en keeper Thomas Myhre van de Addicks vervulde een ware heldenrol door zowel schoten van Liverpool, en met name van Djibril Cisse, als een mislukt uitverdedigen van Hermann Hreidarsson uit het doel te houden. Voor Charlton waren de kansen veel dunner gezaaid, en de grootste kans, voor Jason Euell, was niet aan hem besteed. Tegen het einde van de wedstrijd liet Robbie Fowler nog wel het net bollen maar wegens buitenspel van Cisse werd het doelpunt afgekeurd. Eens te meer werd aangetoond dat de grote makke van Liverpool het gebrek aan scorend vermogen is.

Tottenham speelde thuis tegen Blackburn Rovers. Slechts negen minuten waren er nodig om Robbie Keane een wonderschoon doelpunt te laten scoren na een controversiële inworp. Blackburn nam daarop het initiatief om de achterstand ongedaan te maken. Hoewel het lastig bleek om kansen te creëren leek het toch zijn vruchten af te gaan werpen toen Florent Sinama-Pongolle een leeg doel voor zich had. De Fransman, geleend van Liverpool, miste echter. Een vrije trap van Mido bleek even later te veel voor keeper Brad Friedel om vast te houden, en Keane kon zijn tweede treffer van de wedstrijd simpel binnenlopen. Twee minuten later trof Sinama-Pongolle alsnog doel om de achterstand tot een goal terug te brengen. Na rust ging Blackburn door waar men gebleven was; druk zetten was het credo en in de 70e minuut werd zwak uitverdedigen van Ledley King door Craig Bellamy afgestraft voor de gelijkmaker. De energie die de inhaalslag had gekost werd echter duur betaald toen drie minuten later Mido simpel de 3-2 binnen kon tikken op aangeven van Aaron Lennon, die op het uur Edgar Davids verving.

Arsenal bereidde zich voor op het treffen met Real Madrid door op Craven Cottage Fulham met 0-4 af te troeven. Bij de Gunners viel Dennis Bergkamp in de 72e minuut in voor Emanuel Adebayor. Aston Villa won thuis met 1-0 van Portsmouth. Na drie maanden afwezigheid wegens een knieblessure speelde Wilfred Bouma de gehele wedstrijd mee. Na zes wedstrijden onder Glenn Roeder is Newcastle United nog ongeslagen. Deze keer werd Bolton Wanderers thuis met 3-1 aan de zegekar gebonden. Middlesbrough drukte Birmingham City verder in de degradatieproblemen door met 1-0 te winnen. George Boateng en Mario Melchiot speelden beiden de volle 90 minuten. Bij de wedstrijd tussen West Ham United en Everton stond het na 25 minuten al 2-1. James Beattie scoorde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker voor de ploeg van Sander Westerveld. Voor Manchester City scoorde Georgios Samaras tweemaal in de negende en tiende minuut in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sunderland.