Olympique Marseille gaat in de aanval

Olympique Marseille is op zoek naar aanvallers en laat dat merken ook. Vandaag werd Monaco-spits Toifilou Maoulida gehuurd, en geruchten gaan dat ook Birmingham City-spits Walter Pandiani en Strasbourg-aanvaller Mickael Pagis hoog op het verlanglijstje staan van coach Jean Fernandez.

De 26-jarige Maoulida stond al eerder onder bevel van Fernandez, toen bij Metz. "Toen hij nog bij Metz speelde, scoorde hij twaalf keer en leverde hij zesmaal een assist. Daarom ben ik ook zeer blij om hem opnieuw te kunnen inzetten. Omdat Andrés Mendoza en Koke zullen vetrekken, is hij de ideale vervanger. Ik zeg niet dat hij alle wedstrijden zal spelen, maar hij zal wel erg belangrijk zijn."

Fernandez heeft nu zijn zinnen gezet op Mickael Pagis, spelend bij Strasbourg. Sochaux, een andere club waar Fernandez ooit aan het roer stond, is ook gecharmeerd van de Fransman. Mocht het Marseille niet lukken om Pagis aan te trekken, dan wil men Walter Pandiani overnemen van Birmingham City. City, dat onlangs nog Chris Sutton transfervrij overnam van Celtic, zal de Uruguayaan echter niet makkelijk laten gaan.

Er valt nog een aanwinst van l'OM te melden, namelijk de 32-jarige verdediger Jerome Bonnissel. Deze zat langdurig zonder club; zijn laatste optreden in het betaald voetbal was in het seizoen 03/04, onder contract bij Fulham. Volgens Fernandez is hij erg fit en bovendien zeer ervaren.