EK kortebaan: Estafettevrouwen naar finale

Tijdens het EK kortebaan hebben de Nederlandse vrouwen zich vrij eenvoudig voor de finale weten te plaatsen van de 4x50 meter wisselslag. Hinkelien Schreuder, Madelon Baans, Inge Dekker en Chantal Groot kwamen tot 1.49,54 en zwommen samen met de Duitse dames de snelste tijd.

Vanavond zal de finale worden gezwommen, Marleen Veldhuis zal dan Chantal Groot vervangen als slotzwemster op de vrije slag.

Madelon Baans wist zich op de 100 meter schoolslag bij de vrouwen als tiende te plaatsen voor de halve finales. Baans zwom een tijd van 1.08,90. Hinkelien Schreuder plaatste zich voor de halve finales van de 50 meter rugslag bij de vrouwen. De Nederlandse zwom de tiende tijd met 28.40.

Inge Dekker wist zich als tweede te plaatsen voor de halve finale van de 100 vlinderslag. De Nederlandse tikte aan na 58,37. Robin van Aggele haalde de halve finale van de 100 meter wisselslag door met 55,22 de achtste tijd op de klok te zetten.

Lennart Stekelenburg verzekerde zich van een plaats in de halve finales op de 50 meter schoolslag. De zwemmer liet met 27,91 een persoonlijk record noteren, dat was goed voor de 20e plaats. Omdat er te veel deelnemers per land zich hadden gekwalificeerd, mag Stekelenburg alsnog later vandaag in de halve finales starten.

Submitter:  Bron: NOS-TT