Emanuelson debutant in Oranje

Ajax-speler Urby Emanuelson is geselecteerd door bondscoach Marco van Basten voor de oefeninterland van 12 november tegen Italië. Ook Romeo Castelen en Joris Mathijsen zijn na zes maanden afwezigheid weer terug in het Nederlands Elftal.

De laatste keer dat beide spelers in actie kwamen voor Oranje was op 30 maart tegen Armenië (2-0). Ondanks het feit dat Emanuelson debuteert voor het 'grote' Oranje, is hij al helemaal vertrouwd met het oranje-tricot. De jonge speler is namelijk begonnen bij Oranje -16 en heeft sindsdien alle jeugdselecties gehad. Na het WK onder 20 debuteerde de Amsterdammer dit seizoen voor Jong Oranje.

Als we gaan vergelijken met de laatste WK-kwalificatiewedstrijd die Nederland speelde tegen Macedonië, zijn de volgende spelers afgevallen: Edgar Davids, Tim de Cler en Barry Opdam. Ook Mark van Bommel wordt wederom niet opgeroepen door de bondscoach. Daarentegen zijn Philip Cocu, Jan Kromkamp en André Ooijer weer terug in het keurkorps van Van Basten en John van 't Schip.

De volledige selectie:
Doel: Edwin van der Sar, Henk Timmer

Verdediging: Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst, Urby Emanuelson, Nigel de Jong, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen, André Ooijer, Ron Vlaar.

Middenveld: Phillip Cocu, George Boateng, Denny Landzaat, Hedwiges Maduro, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder.

Aanval: Ryan Babel, Romeo Castelen, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Jan Vennegoor of Hesselink.