Uitslagen Italië Speelronde 10

In de Italiaanse Serie A is de spanning eindelijk weer terug. AC Milan wist koploper en landskampioen Juventus eindelijk punten afhandig te maken en liep daardoor drie punten in. Internazionale kan de titelaspiraties na het gelijke spel tegen Sampdoria voorlopig weer vergeten.

Juventus was tot gisteren ongenaakbaar in de Serie A. De Oude Dame won negen wedstrijden op rij en kreeg daarin slechts twee tegendoelpunten te verwerken. AC Milan wist als enige club nog een beetje in het spoor te blijven van Juve, maar met een achterstand van vijf punten was een overwinning in het eigen San Siro noodzakelijk. Milan – aankomende dinsdag de tegenstander van PSV in de Champions League – ging dan ook sterk van start. Via ex-international Clarence Seedorf kwam het op een 1-0 voorsprong. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde achter doelman Chiment in het goal. Nog voor rust bereikte de ploeg van Ancelotti een veilige voorsprong. Kaká bracht de Milanezen op 2-0 en Pirlo bracht de ruststand op 3-0. In de tweede helft kwam Juventus niet verder dan één doelpunt, de Franse aanvaller Trezeguet bracht met zijn treffer de 3-1 eindstand op het scorebord.

Internazionale wist na de midweekse nederlaag tegen AS Roma gisteravond weer niet te winnen. De Nerazzurri kwamen op het veld van Sampdoria niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisclub was Aimo Diana tweemaal trefzeker, maar dit was niet genoeg voor een overwinning. Cambiasso en Cordoba scoorden voor Inter, waarmee het vierde blijft en dit seizoen weer mag dromen om de Scudetto.

Fiorentina is dit seizoen sterk bezig in de Serie A. De club uit Florence won door treffers van topscorer Luca Toni en Jørgensen van het laaggeklasseerde Cagliari met 2-1. Suazo bracht de bezoekers nog wel op voorsprong, maar dit was niet genoeg voor minimaal een punt. Cagliari eindigde de wedstrijd nog met negen man; Conti en Canini werden in de slotfase van het veld gestuurd met tweemaal geel.

AS Roma kende een goede week. Na de overwinning bij Internazionale eerder deze week, werd er vandaag met 2-1 gewonnen van Ascoli. Phillipe Mexes kon zich bekronen tot de matchwinnaar van de Romeinen, de Franse verdediger maakte in de laatste minuut de winnende treffer. Domizzi van Ascoli maakte vijf minuten daarvoor nog de openingstreffer van Panucci ongedaan. Aan de kant van Roma werd ex-Ajacied Christian Chivu wegens een elleboogstoot van het veld gestuurd. Stadsgenoot Lazio Roma mist met de nederlaag tegen Reggina de aansluiting met de top. Door een eigen doelpunt van Zauri ging het met 1-0 onderuit.