Oezbekistan en Bahrein in evenwicht

Bahrein heeft een nieuwe stap gezet op weg naar het WK. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Oezbekistan.

Talal Yusuf Mohamed bracht Bahrein verrassend op voorsprong na zeventien minuten. Doelman Safonov ging hierbij lelijk in de fout. Even later tekende Maksim Shatskikh voor de gelijkmaker. De spits van Dinamo Kiev scoorde op fraaie wijze met zijn hoofd. In de tweede helft was Oezbekistan de betere ploeg, maar kon het niet scoren. Wel raakte het twee keer de lat. Op woensdag volgt in Bahrein de return. De winnaar treft de nummer vier van de Noord-Amerikaanse zone in een rechtstreeks duel om een WK ticket. Momenteel is dat Guatemala. Iran, Japan, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië plaatsten zich in juni al voor het WK.

Het duel tussen Oezbekistan en Bahrein was trouwens een herhaling van de confrontatie van 3 september jongstleden. Toen won Oezbekistan met 1-0, maar ging de Japanse scheidsrechter Yoshida op een ongelooflijke manier in de fout. Bij een stand van 1-0 gaf hij een strafschop aan Oezbekistan, die vervolgens werd benut. Een speler van Oezbekistan liep echter te vroeg in. Volgens de regels zou de penalty dan opnieuw moeten worden genomen, maar Yoshida gaf een vrije trap aan Bahrein. Hierdoor moest het duel van de FIFA worden overgespeeld.