Rangers, Celtic lopen in

Celtic en Glasgow Rangers hebben de achtervolging op Hearts ingezet. Beide topclubs wonnen heel makkelijk, terwijl Hearts niet verder kwam dan een remise.

Celtic en Glasgow Rangers maakten zaterdag indruk met grote zeges. Celtic won met 5-0 bij hekkensluiter Livingston. Manager Gordon Strachan startte verrassend met John Hartson op de bank, maar dat deerde The Bhoys niet in het minst. Via doelpunten van de talenten McManus en Maloney stond het bij rust al 0-2. Na de pauze zorgden Zurawski, Sutton en Beattie voor de ruime zege. Uitblinker aan de kant van Celtic was de Japanner Shunsuke Nakamura, die de nodige creativiteit bracht in het spel van de topclub.

Ook de Rangers scoorden vijf maal tegen een laagvlieger. Wel moest doelman Waterreus één keer vissen na een kopbal van Hunt. Op dat moment stond het al 2-0 voor de Rangers, via goals van Buffel en Prso. Na Hunts aansluitingstreffer pakte Glasgow de draad snel weer op en scoorde nog drie keer. Federico Nieto was met zijn eerste balcontact verantwoordelijk voor de 3-1. De twee andere doelpunten kwamen op naam van Lövenkrands en McCormack.

Koploper Heart of Midlothian liet voor het eerst punten liggen. Bij Falkirk werd er met veel pijn en moeite gelijkgespeeld: 2-2. Pas in de slotminuut zorgde Steven Pressley voor de bevrijdende gelijkmaker. Hearts was vanaf de 24e minuut op achtervolgen aangewezen, toen keeper Craig Gordon van het veld werd gestuurd. Duffy benutte de toegekende strafschop. Na 68 minuten kwam Falkirk via een miraculeus eigen doelpunt van Pressley op 2-0. Pressley maakte echter zijn fout meer dan goed door twee keer te scoren. Over veertien dagen is er de topper tussen Celtic en Hearts.