Comfortabele zeges Barcelona, Real Madrid

Real Madrid en FC Barcelona raken langzaam maar zeker in vorm. Dit weekeinde boekten de twee traditionele topclubs ruime overwinningen in uitduels. Celta de Vigo blijft koploper na een regelmatige overwinning op Sevilla.

Real Madrid kan weer omhoog kijken nadat het gisteravond eenvoudig afrekende met Deportivo Alavés: 0-3. In de eerste helft was het Alavés dat voor het meeste gevaar zorgde, al kreeg het weinig kansen. Na de pauze speelde Madrid in een hogere versnelling en via een gelukkig toeval werd het 0-1. De verdediging van Alavés taxeerde een pass van Raúl verkeerd en Ronaldo promoveerde de afvallende bal prachtig tot een treffer. Na dit doelpunt kon Alavés nooit gevaarlijk worden. In de laatste tien minuten verdubbelde Ronaldo de score, waarna Guti een simpele rebound binnentikte voor de royale 0-3.

FC Barcelona herstelde zich bij Betis Sevilla uitstekend van een mindere week. De landskampioen won met 4-1 in het Ruiz de Lopera stadion. Frank Rijkaard gaf Ronaldinho, Deco en Van Bronckhorst rust en mede daardoor startte Van Bommel in de basis. De oud-PSV’er opende na twintig minuten de score na een uitstekende voorzet van Xavi. Hiervoor had Eto’o op laconieke wijze een strafschop gemist. Vlak na Van Bommels doelpunt kreeg Ricardo Oliveira de rode kaart na aanhoudend gemekker tegen scheidsrechter Pérez Lasa. Barcelona zakte echter wat in en Betis scoorde via Juanito de gelijkmaker. Na de pauze wervelden de blaugranas en waren Eto’o (twee keer) en Ezquerro verantwoordelijk voor de ruime zege.

De koploper in de Primera Division blijft Celta de Vigo. De ploeg uit Galicië domineerde tegen Sevilla, maar boekte slechts een magere 2-1 overwinning. Baiano en Borja Oubińa scoorden voor de promovendus. Daniël de Ridder maakte elf minuten voor tijd zijn debuut. Getafe staat zeer verrassend op de tweede plaats. De kleine club uit Madrid heeft al elf punten verzameld. Zaterdag won de ploeg van Bernd Schuster zeer knap met 1-0 bij Atlético Madrid. Een vrije trap van Mariano Pernia gaf de doorslag. Deportivo la Coruna draait ook bovenin mee, al speelde het voor de derde achtereenvolgende keer gelijk, dit keer tegen Real Zaragoza. Milito zette Zaragoza na een counter op voorsprong, maar vlak voor rust tekende Tristan voor de 1-1 eindstand.