FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 september 2005

Gemeente Amsterdam wil subsidiegeld terug

Gat in spaarvarkenDe Amsterdamse fracties van CDA, VVD, Mokum Mobiel, SP en Leefbaar Amsterdam moeten de gemeente ruim twee ton aan subsidiegeld terugbetalen. Uit een onderzoek blijkt dat de partijen het geld, dat bedoeld was om de gemeenteraads-fractie te ondersteunen, onrechtmatig hebben uitgegeven. De kwestie leidde eerder al tot het aftreden van VVD-wethouder Frits Huffnagel en twee raadsleden van het CDA.

De afgetreden politici raakten in opspraak omdat ze uit de fractiegelden extra vergoedingen hadden gekregen. CDA en VVD moeten daarom nu respectievelijk 43.946 en 23.084 euro terugstorten. De eenmansfractie Mokum Mobiel werd voor bijna 70.000 euro aangeslagen omdat raadslid Gonny van Oudenallen met het fractiegeld een pr-bedrijf inhuurde waarvan ze zelf de eigenaar bleek te zijn. De SP sluisde het geld door naar de landelijke organisatie, die er vervolgens andere afdelingen mee ondersteunde. De socialisten dienen ruim 65.000 euro terug te betalen. De tweemansfractie van Leefbaar Amsterdam moet ongeveer 15.000 euro subsidie teruggeven.

Aanstaande woensdag kunnen de in opspraak geraakte partijen de eindconclusies van het onderzoek zelf al dan niet verwerpen, als het rapport van prof. D. Elzinga over de fractiebestedingen op de agenda van de raadsvergadering staat. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen verklaarde maandag dat de gemeente geen aangifte zal doen tegen de partijen. "Dit is misschien onrechtmatig, maar dat betekent niet meteen dat er een strafbaar feit is gepleegd", aldus Cohen. De partijen dienen voor 1 januari 2006 de bedragen over te maken.

Hind en Brainpower hebben verkering

Icoon Showbiz nieuwsGeruchten waren er al langer, maar eindelijk is er dan ook de bekentenis. Zangeres Hind vertelde in het TMF-programma Play aan VJ Miljuschka dat ze al enkele maanden rapper Brainpower date. De beide tortelduifjes waren al herhaaldelijk samen gespot op feestjes, maar het management ontkende tot nu toe een relatie.

De 20-jarige Hind Laroussi, dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder, werd bekend door haar finaleplaats bij de eerste editie van Idols. De 30-jarige Brainpower, alias Gertjan Mulders, timmert als rapper al sinds 1998 aan de weg, toen hij bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/hiphop zowel de jury- als de publieksprijs won. Het stel werd begin mei al samen gesignaleerd op een Bevrijdingsfestival in Limburg. Volgens een hardnekkig gerucht werden Hind en Brainpower begin deze maand door de politie betrapt tijdens een hevige vrijpartij in een auto op een bouwterrein.

HindBrainpower

'Zoenincident' was voor Richard H. de druppel

Was het echt een teken van overspel of heeft Richard H. het verzonnen als excuus voor zichzelf? Dat is één van de vele vragen die er na de eerste dag van het proces tegen Richard H. onbeantwoord blijven.

Toen hij zijn vrouw Claudia tijdens oudejaarsnacht zijn beste vriend zag zoenen was het voor hem duidelijk: ze pleegde overspel. Volgens anderen is daar helemaal geen sprake van. Zij menen dat H. het 'zoenincident' heeft verzonnen of sterk heeft overdreven. Voor H. was het in ieder geval duidelijk, de liefde tussen hem en zijn vrouw was over. Sindsdien 'walgde' hij van zijn vrouw en pleegde hij zelf regelmatig overspel. In 2004 kwam hij via internet bij Joanna terecht, een Poolse vrouw. H. maakte contact met haar en uiteindelijk bezochten ze elkaar. Hij ging af en toe naar Polen, zij kwam af en toe naar Nederland. Hij droomde zelfs van een toekomst met Joanna. Het enige wat daarbij nog in de weg stond was zijn gezin, dat niks wist van de relatie. In het weekend van 9 op 10 april zou Joanna weer naar Nederland komen, dit keer niet stiekem in een vakantiehuisje, maar bij hem thuis. Drie dagen voordat Joanna zou komen pakte H. 's avonds laat een honkbalknuppel waarmee hij zijn vrouw Claudia op het hoofd sloeg. Daarna wurgde hij zijn vrouw en hun twee dochters en ging hij meteen naar een bos bij het Brabantse Alphen-Chaam, waar hij de lichamen in een zelfgegraven graf begroef.

In het weekend na de moorden kwam Joanna bij hem thuis. Zij wist van niks, hij had haar verteld dat zijn vrouw al langere tijd vermist was. Opvallend detail aan die ontmoeting, in het bed waar hij zijn vrouw had vermoord, bedreven ze de liefde. Bloedspatten in de kamer die hij niet had weg kunnen poetsen waren bedekt met tekeningen van zijn kinderen. H. vertelde de politie later dat zijn vrouw spoorloos was verdwenen. Na bijna twee weken werd H. gearresteerd. Onderzoek had het dubbelleven van H. aan het licht gebracht en er waren bloedsporen in het huis en H. zijn auto gevonden.

Vandaag was de eerste dag van de rechtszaak tegen Richard H. Er was een hele dag uitgetrokken voor de ondervraging van H. Tegenover de rechtbank heeft hij de moord op zijn gezin bekend maar het is echter nog de vraag of Richard H. inderdaad in paniek handelde, zoals hij zelf zegt, of dat het een koele berekende drievoudige moord was. Deskundigen hebben Richard H. onderzocht. Ze zijn het er nog niet over eens of hij verminderd toerekeningsvatbaar is en moet worden opgenomen in een TBS kliniek. Ze zijn allebei wel van mening dat H. 'emotioneel onaangedaan' is over het drama.

De zaak wordt morgen voortgezet.

Vermoorde gezinsleden
Claudia en haar dochters

-
calvobbes herschreef ons dit bericht en meldde het samen met Wie_zal_het_weten via de nieuws-submit.

Adriano langer bij Internazionale

Adriano heeft zijn contract bij Internazionale verlengd tot de zomer van 2010. De Braziliaan had aanvankelijk een verbintenis die in 2008 afliep.

De spits noemde zijn contractverlenging een keuze voor het leven: ”In 2010 ben ik oud en heb ik grijs haar.” Adriano speelt al sinds 2001 in het shirt van de nerazzuri. Daarvoor kwam hij negentien keer uit voor Flamengo. Inter stalde Adriano eerst een seizoen bij Fiorentina en vervolgens anderhalf jaar bij Parma om ervaring op te doen. In januari 2004 keerde Adriano terug bij Inter om zijn reputatie ook in San Siro te vestigen: hij scoorde liefst 28 maal in 51 competitieduels. Ook in de Braziliaanse nationale ploeg is Adriano op dreef; in de afgelopen zeven interlands was hij negen keer trefzeker.

Column: Alonso, gefeliciteerd

De kampioen is bekend, en ik heb er een beetje een dubbel gevoel over. Aan de ene kant omdat het bekend worden van de kampioen in grote lijnen samenvalt met het begin van mijn winterdepressie (je kunt je voorstellen dat ik heel blij was met de seizoenen 2002 en 2004), maar ook omdat zelden het verschil tussen de snelste coureur en de coureur met de meeste punten zo groot is.

Als je een toprijder in de topauto zet, wordt die combinatie meestal kampioen. Die regel is eigenlijk de afgelopen jaren niet gebroken. De laatste keer zou je 1999 kunnen noemen, toen Häkkinen kampioen werd terwijl de combinatie Schumacher/Ferrari eigenlijk sneller was. Ik gun Häkkinen zijn tweede titel van harte, maar ik heb er toch altijd een beetje het gevoel bij dat Schumachers gebroken been daar meer aan heeft bijgedragen dan de kracht van McLaren of de kwaliteit van de Fin. En dan heb ik het nog niet eens over 1994...

Natuurlijk gaat het daar niet om. De wereld is niet eerlijk, en Formule 1 al helemaal niet. Technische pech, blessures, door een achterblijver van de baan af gereden worden; het overkomt iedereen wel eens, en als je pech hebt overkomt het je vaker. Voor het kampioenschap telt maar één ding, en dat is hoeveel punten je aan het eind van het seizoen verzameld hebt. En zelfs dat is niet altijd zo geweest.

Bijvoorbeeld in 1988 was er nog een systeem waarin een rijder de slechtste resultaten mocht wegstrepen, zodat pech zogenaamd geen rol speelde in de eindstand. Het systeem was alleraardigst. Je nam het totaal aantal gereden wedstrijden, deelde dat door twee en telde er dan drie bij op. Dat trok je af van het aantal gereden races en wat er overbleef was het aantal resultaten dat je weg moest strepen. Tel de overgebleven resultaten bij elkaar op en je had de eindstand.

Briljant systeem natuurlijk, en ik word al nostalgisch als ik er aan terugdenk. Je kunt je mijn vreugde voorstellen toen ik ontdekte dat de A1GP een soortgelijk systeem gebruikt om de startopstelling voor een race te bepalen. Je kwalificeert je vier keer, streept dan de twee slechtste resultaten weg, telt de overgebleven twee bij elkaar op, start een sprintrace in die volgorde en de uitslag daarvan bepaalt de startvolgorde van de echte race. Blijkbaar heeft men niet alleen in de Formule 1 moeite om een fatsoenlijk systeem voor kwalificaties te bedenken.

Maar ik dwaal af – terug naar het seizoen 1988, toen Senna en Prost zo goed presteerden dat er niet alleen uitvalbeurten en slechte races weggestreept moesten worden, maar zelfs podiumplaatsen. Na het wegstrepen van vijf resultaten (we hadden destijds 16 races, dus telden er maar 8+3 mee) had Senna meer punten, terwijl Prost er voor het wegstrepen meer had. Dat voelde bij veel mensen toch ook niet helemaal juist, en sindsdien telt ieder punt mee.

Langzaam maar zeker is betrouwbaarheid en consistentie steeds belangrijker geworden. Eerst dus al door iedere uitslag mee te laten tellen, en sinds 2003 door het verschil in punten tussen de winnaar en de achtervolgers kleiner te maken. Al direct in dat jaar moest Schumacher bijna de titel laten aan de regelmatiger presterende Räikkönen. Alonso is een terechte kampioen in de zin dat hij bijna geen fouten heeft gemaakt en constant sneller was dan iedereen die niet voor hem uitviel. Het blijft echter een feit dat niet de snelste maar de betrouwbaarste combinatie van rijder en auto kampioen is geworden, en voor mij is dat niet de essentie van een kampioenschap voor coureurs. Ik troost me met de gedachte dat Kimi ook met de oude puntentelling nu zo goed als kansloos zou zijn voor de titel. Alleen met het wegstreepsysteem zou hij geloof ik nog een reële kans maken, maar met dergelijke obscure wiskunde weet je dat natuurlijk nooit zeker.

Toch is 2005 daardoor (en nog een hoop andere redenen) een behoorlijk uniek kampioenschap geworden, waar ik in ieder geval met gemengde gevoelens op zal terugkijken.

'Gewapende dolfijnen ontsnapt door Katrina'

Quito., blackbird1986 en pegakemi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Amerikaanse marine zou, als gevolg van de orkaan Katrina, 36 speciaal getrainde dolfijnen zijn kwijtgeraakt. Doordat hun onderkomen onderliep konden de dieren hun vrijheid tegemoet zwemmen. Vermoed wordt dat de dolfijnen zich nu in de Golf van Mexico ophouden, aldus het blad The Observer, dat zich beroept op bronnen binnen de marine. Deze wil de geruchten echter bevestigen noch ontkennen.

Het gaat om dolfijnen die getraind zijn in het tijdelijk uitschakelen van terroristen en spionnen middels verdovende pijltjes die de dieren kunnen afvuren met een speciaal harnas. Daarnaast kunnen de dieren ook worden ingezet om mijnen op te sporen. Een aantal van de ontsnapte dolfijnen zouden zijn toegerust met het speciale harnas. De kans bestaat dat de dieren hun pijltjes richten op nietsvermoedende duikers en surfers, als deze voor terroristen worden aangezien. Bij een treffer is er de kans op de verdrinkingsdood als er niemand anders in de buurt is.

Protest Veendam tegen Omniworld van de baan

Het protest van BV Veendam tegen FC Omniworld gaat niet door. Ze willen het probleem met het kunstgras nog wel aankaarten bij de KNVB.

De commotie ontstond op 5 september tijdens de wedstrijd FC Omniworld - BV Veendam waarin Gerard Wiekens zijn kuitbeen brak. BV Veendam beweerde dat het kunstgras van de club uit Almere de boosdoener was.

“Er lag een hele laag rubber op de mat en er werd niet gesproeid”, zei Korte de dag na de gebeurtenis

”Gerard bleef met zijn been steken in het veld, er was niemand in de buurt. De breuk is puur aan het veld te wijten. FC Omniworld maakt zichzelf hiermee volstrekt belachelijk. Dit is levensgevaarlijk. Het gaat echt de verkeerde kant op als het zo doorgaat.”

”Ik weet zeker dat 99 procent van de voetbalkenners zo'n veld niet zou accepteren, maar niemand doet er wat aan. Daarom wordt het tijd dat er tegen op wordt getreden. Ik ga met het bestuur kijken of er stappen genomen kunnen worden.”

Dat laatste gebeurt dus niet, maar volgens Korte zal BV Veendam wel de risico's aankaarten bij de KNVB. ”Wij willen slechts signaleren. Tegen Omniworld ondernemen wij verder niets, die club kan er weinig aan doen”, aldus algemeen directeur Jan Korte.

[NFL]Uitslag Bears vs. Bengals

De Cincinnati Bengals hebben de gewoonte van het slechte starten die ze hadden sinds 1990 verbroken met een 24-7 overwinning op de Chicago Bears.

Cincinnati, dat de wedstrijd inging met de meeste onderscheppingen in de NFL, wist vijf keer de bal te vangen die Bears quarterback Kyle Orton gooide. Daarmee zijn ze het eerste NFL team in 34 jaar dat in achtereenvolgende wedstrijden vijf keer een bal onderschepte. De onderscheppingen werden gedaan door Madieu Williams, Keiwan Ratliff, Tory James, Deltha O'Neal en Brian Simmons.

Bear Thomas Jones liep 106 yards met de bal en scoorde in het vierde kwart de enige touchdown voor Chicago na een twee yard run. Orton die in de eerste twee wedstrijden maar één onderschepping gooide, zag maar 17 van zijn 39 passes gevangen worden door teamgenoten voor een totaal van maar 149 yards. Hij was de eerste Bear die vijf onderscheppingen gooide in één wedstrijd sinds Larry Rakestraw tegen Detroit in 1968.

De eerste touchdown van de wedstrijd na de eerste onderschepping toen Carson Palmer Chad Johnson wist te bereiken met een pass koud één minuut in de wedstrijd voor de 7-0 voorsprong. Met 2.27 minuut te gaan in het eerste kwart scoorde Shaybe Graham een veldgoal van 33 yard.

Nadat de Bears een Cincinnati fumble te pakken wisten te krijgen mistte Doug Brien een 39-yard veldgoal en gaf de Bengals de bal op hun 46 yard lijn. In het derde kwart scoorde Chris Henry een touchdown na een 36 yard pass van Palmer waarna Shayne Graham de conversie er ook in schoot. In het vierde kwart scoorde Chad Johnson de touchdown voor de eindstand van 24-7 voor de Bengals na een pass van 40 yard.

Alle uitslagen van zondag :

Final1234T
Cleveland (1-2-0) 03036
Indianapolis (3-0-0) «733013

Final1234T
Tampa Bay (3-0-0) «7100017
Green Bay (0-3-0) 670316

Final1234T
Cincinnati (3-0-0) «1007724
Chicago (1-2-0) 00077

Final1234T
Atlanta (2-1-0) «7100724
Buffalo (1-2-0) 3103016

Final1234T
Tennessee (1-2-0) 10014327
St. Louis (2-1-0) «0177731

Final1234T
Oakland (0-3-0) 7301020
Philadelphia (2-1-0) «0614323

Final OT1234OTT
Jacksonville (2-1-0) «3737626
NY Jets (1-2-0) 0776020

Final1234T
New Orleans (1-2-0) 063716
Minnesota (1-2-0) «1770933

Final1234T
Carolina (1-2-0) 3140724
Miami (2-1-0) «1470627

Final1234T
Arizona (0-3-0) 363012
Seattle (2-1-0) «73141337

Final1234T
Dallas (2-1-0) «01271534
San Francisco (1-2-0) 7177031

Final1234T
New England (2-1-0) «7031323
Pittsburgh (2-1-0) 1003720

Final1234T
NY Giants (2-1-0) 3170323
San Diego (1-2-0) «714141045

Bestuur games met je hersenen

Ben je de standaard controllers zat? Vindt je de controller van de Revolution niet baanbrekend genoeg? Misschien dat dit iets voor je is, want Cyberlearning Technology heeft vandaag SMART BrainGames geïntroduceerd, gebaseerd op techniek in handen van NASA en normaal gebruikt voor het trainen van piloten.

De SMART BrainGames kunnen op een PlayStation 2 aangesloten worden. Spelers kunnen vervolgens met hun hersenen bekende games besturen, zoals Gran Turismo of Tony Hawk. Het bedrijf zegt dat mensen zich meer verplaatsen in het spel met deze technologie. Mensen die deze games getest hebben zeggen niet meer terug te willen naar de oude besturing.

Als iemand regelmatig deze manier van gamen volhoudt, dan zal hij of zij zich beter kunnen concentreren en leren langer de aandacht vast te houden. De missie van de ontwikkelaar van deze manier van spelen is dan ook om zowel kinderen als volwassenen te helpen met het verbeteren van die punten.

Wie zich aansluit aan een PlayStation zal ook zijn hersenactiviteit kunnen bekijken. Via een monitor wordt er constant bijgehouden of je je kop er wel bij houdt. Hoe sneller je je concentreert en hoe langer je dat volhoudt, hoe beter je prestatie. Volgens de ontwikkelaar zouden de elite skills die je zo opdoet je kunnen helpen in het sociale leven.

Oh, en vergeet niet een paar sensoren op je hoofd te plakken, want anders kan er niets gemeten worden.



Trouwen in Boeing 747 mogelijk in Lelystad

Altijd al willen trouwen in een Boeing 747? Vanaf volgend voorjaar kan je je droom verwezenlijken in Lelystad. Het gemeentebestuur van die stad heeft namelijk het Luchtvaart-Themapark Aviodrome officieel aangewezen als trouwlocatie. Dat bevestigde een woordvoerder maandag.

De 747 die in het themapark staat is zo groot dat bruidsparen kunnen kiezen waar ze elkaar het ja-woord geven. Business class of toch maar het vrachtruim? Het gemeentebestuur en het themapark moeten de voorwaarden nog verder uitwerken.

Met deze locatie komt het toaal aantal trouwlocaties in Lelystad op vijf. Er kan behalve in het stadhuis ook worden getrouwd op de Bataviawerf en op een van de Hanzeschepen. Het Natuurpark Lelystad staat ook op de nominatie om een trouwlocatie te worden.

FOK!radio: Talpa-actie en forumadmin

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Veel reclame, lange reclameblokken en de topclubs komen pas laat aan bod. Dat zijn de meest gehoorde ergernissen over de uitzending van het eredivisievoetbal door Talpa op zondagavond. Theo Teitsma uit Spijkenisse vond het zo zelfs zo erg, dat hij een actie startte. Eind augustus stelde hij het e-mailadres voetbalzonderreclame@hotmail.com open voor mensen die dezelfde klachten hadden. Toen al vertelde hij erover in onze uitzending. Aankomende donderdag gaat hij de mails aanbieden aan de directeur van de Eredivisie. Wij gaan vanavond vanaf 20:00 uur even kijken hoe het afgelopen is en of hij daar wel tevreden mee is.

Onlangs kreeg het forum twee nieuwe forumadmins. Een van hen was Natalie. Van moderator werd haar blauwe kleurtje donkerder. Hoe bevalt zo'n overgang en wat zit er nu dagelijks in haar mailbox? We gaan het haar live in de uitzending even vragen.

Uiteraard hoor je de week op het forum weer van Forum-admin Cynix. Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen en Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Stairway to heaven...

Space , the final frontier..... De mens heeft één droom (of obsessie), en dat is om to boldly go where no men has gone before om de ruimte te ontdekken.

De NASA hoopt ergens in 2018 weer een paar mensen op de maan te zetten. De kosten van zo'n geintje? $100 Billion. Lijkt me een vrij duur reisje worden.

Gelukkig kan het ook "simpeler": de eerste prototypes van de stairway to heaven mogen gebouwd worden. In het kort is een lift die de ruimte ingaat. De voordelen zijn blijkbaar dat het en veiliger en goedkoper is.

Ik heb geen idee of dit nou science fiction of science facts is, maar interessant is het zeker... See you in space...

Sony pakt pixelprobleem PSP aan

Elektronicaconcern Sony zal in Nederland PlayStation Portables gaan vervangen die last hebben van dode pixels. Sony besloot tot deze maatregelen na een uitzending van het tv-programma Kassa waarin de pixelproblemen werden besproken.

Bezitters van een PSP konden voor de uitzending van Kassa pas aanspraak maken op garantie bij Sony wanneer de kleine spelcomputer zes of meer dode pixels bevatte. Enkele bezitters van de PSP voelden zich bekocht en zijn in actie gekomen. Volgens David Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europe, zijn er weinig defecten: "Indien er toch een defect is aan het toestel - dat niet aan de consument te wijten is - zullen we overgaan tot vervanging van de PSP."

Folkert Langeveld van PlayStation Nederland voegt daar aan toe: "In principe geldt deze garantie alleen voor Nederland. Of deze garantie ook voor de rest van Europa gaat gelden, wordt later deze week bekend."

Meer gamesnieuws vind je op FOK!games!

Speciaal voor toeristen: superdure games!

Te koop in New York City: Midnight Club 3 Dub Edition voor je PSP! Niet voor $90, niet voor $100, nee voor maar het luttele bedrag van $299,95! Dat laat je toch niet liggen?


Koopje!

Een van de winkelstraten waar je als normale consument niet vaak komt, maar als toerist zeker even geweest moet zijn is Fifth Avenue. En weten ook de elektronica- en gamewinkels dat toeristen geld hebben? You bet!

De eerste prijs is de aanbevolen prijs van de fabrikant (MSRP), de tweede waar de winkels het voor verkopen:

Midnight Club 3 DUB edition (PSP) $149.99 / $299.95
Ape Escape: On the Loose (PSP) $129.99 / $199.99
Ridge Racer (DS) $79.95 / $119.95
Bruce Lee: Return of the Legend (GBA) $69.95 / $109.95
Dead to Rights: Reckoning (PSP) $129.95 / $199.95
WarioWare Twisted! (GBA) $79.95 / $119.95

Happy shopping!

Eddy Christiani krijgt Edison Oeuvre Prijs 2005

Zanger/gitarest Eddy Christiani (87) heeft gisteren, tijdens een hommageconcert voor de artiest, de Edison Oeuvre Prijs Lichte Muziek 2005 uitgereikt gekregen. Het concert werd uitgevoerd door onder meer Cor Bakker en Annie de Reuver en vond plaats in schouwburg Het Park te Hoorn.

Christiani staat te boek als eerste professionele elektrische gitarist van Europa, was de eerste Europeaan die, met 'The Windmill', een solonummer speelde op de elektrische gitaar en kreeg als eerste Nederlander een gouden plaat, nadat hij in één maand 30.000 albums over de toonbank kreeg. Met zijn jazzmuziek was de man in de jaren '40 en '50 de populairste artiest in Nederland.

Het winnen van prijzen is Christiani overigens niet onbekend. In 1962 mocht hij al de Gouden Harp ontvangen voor zijn gehele oeuvre. In 1977 werd hij tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geslagen en sinds 1984 is hij de trotse bezitter van de Gouden Notekraker van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond. Bovendien werd hij in 1968 uitgeroepen tot ereburger van Madeira.

Ivanisevic wil spelen in finale Davis Cup

Goran Ivanisevic heeft zich beschikbaar gesteld voor het Kroatische Davis Cup team, dat zich gisteren heeft gekwalificeerd voor de finale van het landenevenement.

Ivanisevic, inmiddels 34, speelde vorig jaar tijdens Wimbledon zijn laatste wedstrijd. In de derde ronde ging hij toen onderuit tegen Lleyton Hewitt. De uitstekende prestaties van Kroatië tijdens de Davis Cup hebben bij hem het heilige vuur weer doen branden: Ivanisevic wil naast Ljubicic, Ancic en Karlovic als vierde mee naar de finale in Bratislava tegen Slowakije. Daartoe speelt hij in november een wedstrijd tegen Sasa Tuksar. De winnaar krijgt de felbegeerde plaats in het team. Afgelopen weekend was Tuksar nog de vierde keus. ”Als ik verlies ga ik mee als assistent coach,” aldus Ivanisevic, die in 2001 Wimbledon op zijn naam schreef.

OrigenPSP ?

Beter goed gejat dan slecht bedacht moeten ze gedacht hebben bij Marvelous Interactive. Het is dan ook niet echt moeilijk om te raden waar ze de inspiratie vandaan gehaald hebben voor het bouwen van deze site. Het is niet helemaal duidelijk waar de site nu precies om draait, maar dat zal te zien zijn als de counter over een kleine 3 dagen afloopt. Overigens is er ook een zelfde soort site voor de Nintendo DS, deze is hier te zien.
Marvelous Interactive is de ontwikkelaar van onder andere Harvest Moon.



Oranje: Cocu 2 wedstrijden schorsing

De WK-kwalificatie met Nederland zit er op voor Philip Cocu. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal is na zijn rode kaart voor twee officiële interlands geschorst, zo heeft de FIFA besloten.

Cocu, die vindt dat hij niet schuldig is aan een vergrijp, kondigde aan in beroep te gaan bij een straf hoger dan twee wedstrijden, aangezien hij dan wedstrijden op het WK zou moeten missen. Nu dit niet gebeurd is, lijkt hij zich in zijn lot te berusten.

De aanvoerder van PSV moet door de schorsing de duels met Tsjechië en Macedonië missen, na zijn wraakactie in de wedstrijd tegen Andorra. Oranje heeft nog één punt nodig voor kwalificatie voor het WK.

Messi mag eindelijk spelen in Spanje

Na een lange soap van rechtzaken en andere pogingen om Luis Lionel Messi speelgerechtigd te krijgen voor de Spaanse competitie, is het Barcelona dan toch gelukt. Het Argentijnse talent heeft een Spaans paspoort gekregen en daarmee omzeilt hij de regel dat er maar 3 spelers van buiten de EU mogen spelen bij een club.

Verwacht werd dat Messi pas rond de winterstop aan de Spaanse nationaliteit wist te komen en dit besluit is dan ook een echte opsteker voor de ploeg van Frank Rijkaard. Messi was echter al wel speelgerechtigd voor de Champions League.

Ondanks het probleem met zijn paspoort, verlengde de jonge Argentijn zijn contract bij Barcelona tot 2014.

Integratie op Amsterdamse scholen mislukt

In het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg zijn 'witte ouders' niet of nauwelijks bereid hun kind naar een overwegend 'zwarte school' te sturen. Volgens onderzoeksbureau O + S komt dat in veel meer wijken voor en is de segregatie op scholen in Amsterdam 'zo goed als voltooid'. Op initiatief van GroenLinks werd vorig jaar het Meldpunt Schoolkeuze ingesteld, om 'witte ouders' te bewegen hun kinderen aan te melden op een overwegend 'zwarte' buurtschool. Dat meldpunt lijkt geflopt: tot nog toe hebben slechts zes ouders zich aangemeld.

In de Indische Buurt in Zeeburg zijn 'witte kinderen' een zeldzaamheid op scholen. Er wonen wel 'witte kinderen' in de Indische Buurt, maar zij worden door hun ouders naar scholen in het aangrenzende Oostelijk Havengebied gestuurd.

PvdA-stadsdeelwethouder Fatima Elatik van Onderwijs wil dat er een maximale schoolgrootte komt. Nu is de stadsdeelraad verplicht om extra huisvesting te bieden aan snelgroeiende witte scholen in het havengebied, terwijl veel scholen in de Indische Buurt kampen met achteruitgang. Zeeburg probeert de instroom van nieuwe leerlingen verder te sturen met behulp van postcodebeleid en het in elkaar rijgen van wachtlijsten op basis van sociaal-economische status.

Cover Xbox World 360: Halo 3 in aantocht?

Later deze week wordt het tijdschrift Xbox World omgedoopt in Xbox World 360, uiteraard vanwege de launch van Microsofts nieuwe console. Op de cover van het geredesignde blad is groot te lezen:

See The Future!
Halo 3
PS3 is dead.
Welcome to the real next-gen...

Dit is op zijn minst vreemd te noemen. Weet Xbox World 360 iets dat wij niet weten? Gaat Microsoft op de X05 volgende week in Amsterdam Halo 3 aankondigen? We wachten gespannen af.



Australische surfer wint het van haai

KlappernootatWork, R_Style en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Haaien hebben het in Australië vaak voorzien op surfers. Deze keer had een grote witte haai een oogje op een 26-jarige Australische man die met zijn vrienden aan het surfen was bij Kangaroo Island in het zuiden van Australië. De man gaf zich echter niet zomaar gewonnen aan het vijf meter lange beest.

De Australiër ging het gevecht aan met de haai. Hij slaagde erin het levensgevaarlijke dier weg te duwen, waarop zijn vrienden hem in veiligheid trokken.

Global Star komt met paintballgame voor PC en Xbox

Global Star Software, een label van publisher Take-Two, heeft aangekondigd dat ze een paintball game, genaamd Splat Magazine Renegade Paintball, gaan uitgeven. De game wordt ontwikkeld door Cat Daddy Games, dat een aantal middelmatige tycoon-games heeft ontwikkeld. Zowel single- als multiplayer zal er geknald kunnen worden, in verschillende gamemodi. Ook zul je je eigen level kunnen creëren met de ingebouwde editor. Voor Xbox zal de game voor 30 dollar in de winkels liggen, voor de PC zal hij slechts 20 dollar kosten. De game is vernoemd naar een tijdschrift voor paintball-fanaten.

Seizoen Heidfeld wellicht voorbij

Antonio Pizzonia zal waarschijnlijk de laatste twee races ook nog voor Williams rijden. Hij zal de 'geblesseerde' Heidfeld vervangen.

De kans dat Nick Heidfeld dit seizoen nog terugkeert in de Formule 1 is nihil. De Duitser heeft volgens Williams te kampen met een onbekende blessure. De Fysiotherapeut van Heidfeld en Heidfeld zelf hebben echter aangegeven dat er niets aan de hand is en dat hij fit genoeg is om te rijden.

Deze week test Williams op Jerez en Heidfeld hoopte tijdens deze test te laten zien dat hij gewoon kan racen. Maar hij mag van Williams ook in Jerez niet rijden. Ook Rosberg zal niet rijden omdat hij dit weekend een beslissende wedstrijd in de GP2 moet rijden. Door het feit dat Rosberg niet genoeg in de Williams heeft gereden is het zeer waarschijnlijk dat Pizzonia het seizoen zal afmaken.

'Wantoestanden in noordelijke bordelen'

In bordelen in de noordelijke provincies van Nederland is het vaak niet pluis, zo meldt De Rode Draad, de vakbond voor prostituees. De bond zegt dat er veel wantoestanden voorkomen op het platteland in Groningen, Friesland en Drenthe en luidt de noodklok. De Rode Draad bezocht vele seksboerderijen en meldt een hoop "mensonterende" zaken te zijn tegengekomen.

Zo zouden vele honderden Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese vrouwen in de bewuste provincies worden gedwongen tot prostitutie. "Veel noordelijke gemeenten zijn al lang tevreden als er geen prostituees los op straat rondlopen. Zij sluiten hun ogen voor wat er achter de deuren van de seksboerderijen gebeurt", aldus woordvoerster M. Blaak van de bond.

Minister Estland opgestapt wegens T-shirt

De minister van Defensie van Estland Jaak Joeruut is opgestapt nadat een directeur van een oorlogsmuseum dat gelinkt is aan zijn ministerie een ernstig anti-communisten T-shirt droeg op de tribune van een voetbalwedstrijd. Bij de wedstrijd werden door een groep anti-communisten T-shirts uitgedeeld met daarop de tekst "Commies to the oven" (Communisten de oven in) en de namen van 35 Estlandse politici die lid zijn geweest van de Communistische Partij.

Het betrof een actie in het kader van de lokale verkiezingen in Estland, die op 16 oktober van dit jaar zullen plaatsvinden. De museumdirecteur wilde geen spelbreker zijn en trok het shirt aan, hetgeen in het verkeerde keelgat is geschoten bij Joeruut.

"Dat shirt had een lijst met namen tegen wie het was bedoeld en het begon met de namen van de president en de premier van Estland. Wanneer de directeur van een oorlogsmuseum dat deel is van het ministerie van Defensie van NATO- en EU-lidstaat Estland deelneemt aan een campagne om mensen in ovens te verbranden, waaronder de leiders van ons eigen land, dan weet ik het ook niet meer", aldus Joeruut, waarna hij opstapte.

Tiener geslagen na opmerking over vuurwerk

In het Gelderse Ede heeft een 13-jarige jongen gisteravond klappen gekregen nadat hij een opmerking maakte over het gooien van vuurwerk. Hij zag twee jongens vuurwerk gooien naar een kinderwagen en zei daar iets van. Vervolgens werd de jongen, de neef van het kind in de wagen, geslagen.

De daders, twee jongens van 15 en 17 jaar, gingen er na hun daad vandoor. De politie heeft hen, dankzij het signalement dat het slachtoffer heeft kunnen geven, inmiddels opgespoord en gearresteerd; ze hebben deels bekend. De jongen raakte door het voorval lichtgewond, het kind in de kinderwagen bleef ongedeerd, maar raakte wel overstuur.

Sato/Albers droomduo Midland

Midland F1, het huidige Jordan, ziet volgend jaar het liefst Takuma Sato en Christijan Albers in hun bolides rijden.

"We zijn in gesprek, het zijn eigenlijk al meer dan gesprekken maar er is nog niemand gecontracteerd," aldus Colin Kolles. Het team is zeer geinteresseerd in de diensten van de kleine Japanner die door BAR op straat is gezet. Ook de Larenaar Christijan Albers maakt een goede kans bij het team. Kolles antwoordt met korte antwoorden en een glimlach van oor tot oor op vragen over Albers.

Anthony Davidson lijkt bij Midland net als de afgelopen jaren bij BAR buiten de boot te vallen. Kolles vertelt nog een oplossing te zoeken voor Davidson, die vorige week wel een Jordan testte op Silverstone. "Davidson is zeker nog een optie, wij zijn erg positief over hem, zowel voor als na de test. We zoeken nog naar een oplossing voor hem."

Sint & Piet jatten pepernoten in supermarkt

GSMboy had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zwolle is een filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Diezerpoort vanmorgen beroofd door vier mannen verkleed als Sinterklaas en Zwarte Pieten. De mannen gingen er vandoor met een winkelwagen vol zakken pepernoten.

De ludieke roof is opgeëist door de Zwolse actiegroep Esthetiek 2004, die zegt woedend te zijn over het feit dat sinterklaassnoepgoed al zo vroeg in de winkel ligt. Volgens hen wordt hiermee "misbruik gemaakt van de kinderharten". De groep wil dat pepernoten pas vanaf 3 oktober in de winkels komen te liggen. Verdere acties worden niet uitgesloten.

Een politiewoordvoerder meldt dat een 42-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man uit Olst zijn aangehouden, toen ze terugkwamen om alsnog te betalen. De pepernoten zouden later op de dag zijn aangeboden op de Spaanse ambassade in Den Haag.

Catan komt naar de N-Gage

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat het eerste spel van Capcom voor de N-Gage, Catan, momenteel verscheept wordt. Catan is geinspireerd door het bekende bordspel van Klaus Teuber, de Kolonisten van Catan.

In dit spel is het de bedoeling om door het verzamelen van grondstoffen nederzettingen te bouwen, die vervolgens weer overwinningspunten waard zijn. De speler die als eerste een bepaald aantal overwinningspunten heeft verzameld wint het spel.

Door het spel uit te brengen op de N-Gage kunnen fans het spel nu ook onderweg spelen, of waar ze het dan ook zouden willen spelen. Catan biedt de gamers een turn-based strategy multiplayer ervaring waarbij er tot vier spelers via Bluetooth samen kunnen spelen.

"Catan on the N-Gage platform is highly anticipated by the original board game fans. We believe the new mobile multiplayer version of Catan will be very popular with new fans as well," aldus Gregg Sauter, directeur van de Nokia games-divisie. " Fans also get great Japanese pop-style artwork, created by well-known illustrator Susumo Matsushita, as well as some very colorful characters."

Media trappen in grap voetbalblog

TrafeX en asder hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Diverse media zijn de afgelopen week getrapt in een grap van voetbalweblog Terreinknecht.nl. Het log had vorige week dinsdag, een dag voor de lancering van de site, als grap en in de hoop op aandacht een persbericht verstuurd, waarin stond dat er een site zou worden opgestart door terreinknechten, waarmee zij iets terug zouden doen tegen de pesterijen waarmee ze regelmatig te maken zouden krijgen.

Tot verbazing van de schrijver van het persbericht werd er vervolgens contact met hem opgenomen door een redacteur van De Telegraaf. "De redacteur had zijn verhaal al bijna af en wilde alleen wat leuke quotes. Nadat er wat woorden in mijn mond waren gelegd was de redacteur tevreden", zo valt vandaag te lezen op de site.

En ja hoor, afgelopen woensdag stond er werkelijk een artikel in De Telegraaf over terreinknechten. "Terreinknechten worden (..) met regelmaat van de klok gepest. Harken worden verstopt, voetbalnetten tussen de doelpalen omgedraaid en onverlaten gieten regelmatig pakken yoghurt leeg in de lijnen-markeermachine. Enkele terreinknechten hebben nu de handen inééngeslagen. De groep komt op voor de belangen van de duizenden terreinknechten bij amateur en profclubs", zo viel te lezen op pagina 8 van de krant, waar werkelijk gedacht werd dat terreinknechten vanaf die dag een eigen belangenvereniging hadden.

Na het stuk in De Telegraaf volgden mailtjes van Hart van Nederland, Het Parool, Vara radio en Eyeworks voor het tv-programma Café de Sport. Deze oproepen tot interviews werden echter allen met nee beantwoord, de makers van de site gaven als argument "anoniem te willen blijven" omdat ze bang zouden zijn "dat de pesterijen toe zullen nemen." In de uitzending van Café de Sport van gisteravond op Talpa was uiteindelijk Bertus Gibcus, instructeur voor een opleiding tot terreinmeester, te gast, die vertelde over het vak van terreinknecht.

"Na deze uitzending was helemaal duidelijk dat de grap geslaagd is. Nooit gedacht dat media zo makkelijk nieuws overnemen. Opvallend was dat dit vooral het geval is bij de traditionele media", aldus Terreinknecht.nl vandaag. Overigens trapte niet iedereen in de grap, weblogs VKMag ("Waarschijnlijk een hoax, maar dan wel een hele leuke.") en Retecool ("Blijkt die belangenvereniging gewoon een ordinaire voetbalnieuwtjes weblog te zijn") bleken op sommige gebieden weer eens betere inzichten te hebben dan de reguliere media. Ook Radio 538 prikte door het verhaal heen.

-
Kijk hier voor het bewuste artikel in De Telegraaf.

Space Invaders komt naar de PSP

Retro is helemaal hip tegenwoordig en daar springt Rising Star Games op in door Space Invaders naar de PSP toe te brengen. Space invaders zal de eerste game zijn in de Evolution-serie, maar andere klassiekers zullen volgen.

Naast de ouderwetse versie van het spel is er een 3d-engine toegevoegd waardoor het spel beter in de huidige tijd past. De eerste beelden van het spel kun je hieronder bekijken. Space Invaders Evolution zal in november te koop zijn.



Grote brand standbouwbedrijf Weesp

Diverse FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Weesp is een grote uitslaande brand uitgebroken bij een standbouwbedrijf aan de Flevolaan. De rook die de brand met zich meebrengt is in grote delen van Amsterdam en Amstelveen te zien.

De brand brak vanmiddag rond 14.00 uur uit. De mensen die in het gebouw aanwezig waren, hebben het allen op tijd kunnen verlaten. De brandweer is met een hoop man bezig te blussen en tracht ervoor te zorgen dat een nabijgelegen groothandel in karton geen slachtoffer wordt van de brand.

-
Foto's:
http://kansloozz.nl/brand_weesp/
http://www.terra-preta.nl/brand/

Gamen in een container

Vanaf vandaag zitten 7 gamers 100 uur in een container te gamen. Ze hebben gereageerd op een advertentie waarin gamers gevraagd werden die het wel zagen zitten om ruim 4 etmalen lang in een container internetspelletjes te spelen.

Deze actie, die in Amsterdam wordt gehouden, is ter promotie van startgames.nl (onderdeel van Ilse). Het tweede doel van dit alles is om de 1000 games op de website van Startgames een 'ranking' te plaatsen van de 1000 games.

Angga, Denise, Douwe, Lesly, Patrick, Pauline en Stefan zijn allen 100uur aanwezig in deze container. Per 24 uur mag er maximaal 4 uur geslapen worden.

Via deze weblog kan je alles in de gaten houden.
Hier vind je een live webcam waar je de gamers in de container kan volgen en de bio's van de deelnemers.

11.000 mailtjes tegen Talpa-voetbaluitzending

Testdummie had ons via de nieuws-submit te melden:

Voetballiefhebber Theo Teitsma kan komende donderdag 11.000 klachtenmailtjes overhandigen aan de nieuwe directeur van de Eredivisie CV (EVC), Frank Rutten. In de afgelopen weken kreeg de actievoerder de mailtjes via zijn e-mailadres voetbalzonderreclame@hotmail.com. Volgens hem ergeren de klagers zich ook aan de wijze waarop Talpa het voetbal in beeld brengt. Vooral de reclameonderbrekingen zorgen voor veel irritatie.

"Het voetbal moet weer van de kijker worden. Met een nieuwe zender die het uitzendt, kan ik nog wel leven, maar niet met die voortdurende onderbrekingen", stelt Teitsma. Hij zegt dat het nu een half uur langer duurt om alle samenvattingen te zien, vergeleken met Studio Sport. Daarbij zijn de samenvattingen van de wedstrijden van de top drie-clubs niet direct te zien. "Daardoor moeten naar mijn idee veel mensen te lang wachten voordat ze hun favoriete club kunnen zien."

Talpa is niet echt onder de indruk. "Een tijdje geleden hoorde ik hem roepen dat hij er 50.000 verwachtte", zo zegt een woordvoerder van de zender. Teitsma erkent dat. "Ik had inderdaad gehoopt op dat aantal, maar het blijkt dat vele mensen geen mailtje stuurden, omdat ze de indruk hebben dat dat toch geen verschil maakt. Ze hebben de moed opgegeven."

Graf doodgeslagen jongen vernield

Opnosforatou had ons via de nieuws-submit te melden:

Het graf van de afgelopen zomer doodgeslagen Jarno Mansveldt is in korte tijd twee keer vernield. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden brand gesticht op de begraafplaats in Emmeloord, waardoor brieven, foto's en plantjes die bij het graf van de jongen lagen, verloren zijn gegaan.

Mansveldt overleed afgelopen juli op 19-jarige leeftijd aan de gevolgen van enkele flinke klappen die hij had gehad bij een vechtpartij tijdens het uitgaan. Zijn dood veroorzaakte een hoop commotie in Emmeloord. Afgelopen weekend ontdekte de familie van de jongen dat er voor de tweede keer grafschennis gepleegd was, eerder werd het naambordje verbogen.

De vader van Jarno heeft direct aangifte gedaan. "Dit is echt een trap na voor ons. Ik dacht dat ik geen vijanden had, maar daar begin ik nu toch sterk aan te twijfelen", zo zegt hij. De politie is een onderzoek gestart.

1000 gevangenen Abu Ghraib gevangenis vrij

In de Iraakse hoofdstad Baghdad zijn Amerikaanse militairen vandaag begonnen met het vrijlaten van duizend gevangenen uit de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Reden hiervoor is de Ramadan, die volgende week begint. Vandaag zijn de eerste vijfhonderd gevangenen vrijgelaten, in de loop van de week zullen de anderen volgen.

De vrijlatingen gebeuren op aanvraag van het Iraakse parlement. In Arabische landen gebeurt het vaak dat niet-gewelddadige gevangenen pardon verleend wordt bij het begin van de Ramadan. De Amerikanen stellen in dit geval dat alleen gevangenen die niet worden verdacht van zware misdaden, zoals bijvoorbeeld bomaanslagen, vrij zullen komen.

Het is nog maar de vraag of het geweld in Irak zal stoppen als de Ramadan begint. Vanochtend bijvoorbeeld kwamen bij een zelfmoordaanslag met een bomauto in Baghdad zeker zes mensen om het leven. Onder hen medewerkers van het Iraakse ministerie van Olie.

Jorritsma voor 6500 euro de deur uit

Het hoogste bod voor een avondje uit met Annemarie Jorritsma is 6500 euro geworden. De burgemeester van Almere stond enige tijd "te huur" in een advertentie op veilingsite Marktplaats.nl. Uiteindelijk gaat iemand met de internetnaam Frank 328 er met de oud-minister vandoor.

De twee zullen samen naar de première van de operette 'Der Vetter aus Dinsda' gaan. Het bedrag van de gulle gever zal naar het Prinses Beaxtrix Fonds worden overgemaakt, alwaar het ten goede zal komen aan de inrichting van een zeilschip voor mensen met een handicap.

Burgemeester Leeuwe van Lelystad, voor wie ook een advertentie was geplaatst, bracht overigens een stuk minder op, maar dat komt wellicht ook door hetgeen er tegenoverstaat. Ene Ztephan kan namelijk wellicht een zware dag tegemoetzien als hulpburgemeester voor één dag. Hij betaalde hier 1201 euro voor, hetgeen aan hetzelfde Fonds zal worden overgemaakt.

Vliegen niet mogelijk in Saint's Row

Een hooggespannen titel voor de Xbox 360 is Saint's Row, een GTA achtige game. Hoewel er een grote vrijheid van beweging zal zijn, zal het luchtruim onbekend terrein blijven. De reden hiervoor is het ontbreken van de HD in het Core pakket van de Xbox 360. De DVD speler is gewoon niet snel genoeg om de omgeving op tijd zonder schokken in te laden en de game moet wel op iedere 360 kunnen draaien.

Op de vraag of vliegtuigen wel beschikbaar zouden zijn als elke Xbox 360 een HD zou bevatten kon Jacques Hennequet, de producer van Saint's Row alleen maar met ja antwoorden. Natuurlijk is dit erg jammer aangezien de omgeving een stuk beperkter zal zijn. We kunnen alleen hopen dat Microsoft het probleem in zal zien en misschien na verloop van tijd ook de Core versie compleet met HD uit zal leveren.

Rumble

Er zijn tegenwoordig veel filmpjes te vinden op het Internet waarbij je 2 jongens of meisjes met elkaar ziet vechten.

Zinloos geweld bij het leven maar goed, voor de mensen die dit soort filmpjes niet willen zien, moeten deze blog maar overslaan.

In het volgend filmpje zien we een jongeman met een grote bek die harde klappen krijgt, het is zijn eigen schuld en hij houdt er zeker een bult aan over. Er is ook een gevecht tussen een hele bende in de bossen. Ik vond het een beetje nep maar het zou ook goed echt kunnen zijn wat vinden jullie ervan?

Afghaanse zanger en zes vrienden vermoord

De Afghaanse zanger Qorban Nazar is afgelopen donderdag, samen met zes vrienden, dood aangetroffen in het district Chemtal. Het zevental is door onbekenden met een machinepistool om het leven gebracht, zo maakte de gouverneur van Chemtal, Hamdard, vrijdag bekend. Nazar heeft woensdag opgetreden op een bruiloftsfeest.

Over het motief voor de moord is vooralsnog niets bekend. Vanwege het feit dat de zanger en zijn vrienden hun kostbare bezittingen nog bij zich hadden, wordt er geen rekening gehouden met roof. Onderzocht wordt of de Taliban iets met de moord van doen heeft gehad: tijdens hun bewind was muziek ten strengste verboden en het moordwapen lijkt te wijzen op een geregisseerde misdaad.

Extreem-rechts blijft groeien in België

Bij onze zuiderburen blijft het Vlaams Belang (voorheen Vlaams Blok) zeer populair. De steun voor de extreem rechtse partij neemt nog steeds toe, zo blijkt uit een recente opiniepeiling. Het Belang haalt daarin 26,1% van de stemmen, hetgeen slechts 0,7% minder is dan de grootste partij CD&V/NVA (christen-democraten). Derde staat SPA-Spirit (Sociaal-democraten) met 19,9% en vierde de Liberalen van de huidige Belgische premier Guy Verhofstadt.

Bij de Walen scoren de Socialisten nog altijd hoog met 35,8%. De oppositiepartij MR Liberalen steeg iets naar 24,8%. Maar ook hier wint extreem-rechts terrein: het Front National stijgt tot 8,8% (bij de laatste verkiezingen haalde het Front 5,6%).

De peiling werd uitgevoerd door de kranten La Libre, Het Laatste Nieuws en tv-zender RTL.

Roda JC breekt drie records

Roda JC heeft dit weekeinde drie records gebroken. Of de Kerkraadse voetbalclub er blij mee is, valt echter te betwijfelen. Het gaat namelijk om records in negatieve zin.

Met de 4-1 nederlaag tegen Ajax verloor Roda JC voor het eerst vijf duels op een rij in de eredivisie. Ook gaat de seizoensstart 2005-2006 als slechtste de boeken in.

Daarnaast is het record 'meeste tegendoelpunten in zes duels' gebroken. Keeper Kujovic moest dit seizoen al zestien keer een bal uit het doel halen. Het oude record stond op dertien goals en werd neergezet in de seizoenen '81-'82 en '84-'85.

Revu met 'hondenpikkie van Brandsteder' de fout in

Weekblad Nieuwe Revu heeft flink geblunderd door Patty Brard te quoten in de voorgaande editie. In de wekelijks terugkerende rubriek 'Wie denkt ... wel dat hij/zij is', was het de beurt aan Ron Brandsteder. In het stukje waarin Bekende Nederlanders hun mening gaven over de hoofdpersoon, was ook een citaat van Rons ex Patty Brard afgedrukt: ''Raar is dat mensen bijna altijd aan me vragen hoe Ron Brandsteder in bed was. Ik zal er eerlijk in zijn. Slecht. Hij wilde altijd op mijn buik klaarkomen, dat was dan porno of zo. Hij had wat ik en mijn vriendinnen een hondenpikkie noemen, een beetje kort, blauwig en bijna puntig.''

Een zeer opmerkelijk citaat..., maar nooit door Patty Brard geschreven of gezegd. De journalist van de Revu had kennelijk even op internet gezocht naar een quote, en was zo uitgekomen bij een column van Nico Dijkshoorn. Die publiceerde twee jaar terug op weblog GeenStijl - tot grote woede van Brard overigens - zogenaamd delen uit haar biografie die toen nog moest verschijnen. De dienstdoende Revu-medewerker nam schijnbaar aan dat de citaten echt van Brard waren.

In de editie van deze week verontschuldigt het blad zich voor de blunder.

Veel goals in laatste 10 minuten

Het is de angst van elke club, de laatste minuten van een wedstrijd. Daar waar een wedstrijd nog volledig op zijn kop gezet kan worden. Wie herinnert zich nog de dramatische uitschakelingen van PSV en AZ in de Champions League en UEFA Cup? Het huidige voetbalseizoen in Nederland kent een hoog aantal doelpunten in de laatste minuten, meer dan elk ander seizoen in de laatste jaren.

In de zes speelronden die zijn gespeeld in de eredivisie, vielen maar liefst 36 doelpunten in de laatste tien minuten. Een score die ver afsteekt van andere seizoenen, het vorige seizoen komt nog wel enigszins in de buurt met 29 doelpunten. Qua percentage tellen de 36 doelpunten nog zwaarder, in totaal werden er tot nu toe namelijk 150 doelpunten gescoord, wat neerkomt op een percentage van 24 procent voor de slotgoals. De 29 slotdoelpunten van 2004/2005 waren slechts goed voor een percentage van 16 procent, aangezien er toen in de eerste zes speelronden al 180 doelpunten vielen.

Van de 36 doelpunten in de laatste tien minuten zorgden dertien doelpunten ervoor dat er nog punten werden gewonnen, negen daarvan zelfs voor de winst. De rest was voor de statistieken. ADO Den Haag verdediger Jean-Paul Saeijs is het grootste gevaar in de slotminuten. Hij zorgde al voor vier punten voor zijn club, een winnende kopbal tegen SC Heerenveen en een punt tegen Ajax (2-2). Heracles Almelo scoorde al zijn punten in de slotfase. Drie keer maakte de club een winnende treffer en Thijs Sluijter bezorgde zijn club een punt tegen PSV.

Seizoen Totaal goals Goals 81-90ste Percentage
1. 2005/06 150 36 24%
2. 2001/02 141 28 20%
3. 2004/05 180 29 16%
4. 2003/04 142 21 15%
5. 2002/03 176 24 14%

Roda JC breekt drie records

Roda JC heeft dit weekeinde drie records gebroken. Of de Kerkraadse voetbalclub er blij mee is, valt echter te betwijfelen. Het gaat namelijk om records in negatieve zin.

Met de 4-1 nederlaag tegen Ajax verloor Roda JC voor het eerst vijf duels op een rij in de eredivisie. Ook gaat de seizoensstart 2005-2006 als slechtste de boeken in.

Daarnaast is het record 'meeste tegendoelpunten in zes duels' gebroken. Keeper Vladan Kujovic moest dit seizoen al zestien keer een bal uit het doel halen. Het oude record stond op dertien goals en werd neergezet in de seizoenen '81-'82 en '84-'85.

-
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!

Blessurezorgen bij Arsenal

Arsenal kampt met blessures in aanloop naar de tweede groepswedstrijd in de Champions League van komende morgen tegen Ajax. Thierry Henry heeft te maken met een liesblessure, Robin van Persie zit een schorsing uit, Dennis Bergkamp is een twijfelgeval.

Verder liep Gilberto Silva afgelopen zaterdag in het duel met West Ham United een enkelblessure op. "Het ziet er niet goed uit.", zei Arsène Wenger, trainer van de Londenaren. "We kunnen er niet nog een geblesseerde bij hebben.". Gelukkig was er wel goed nieuws voor Robert Pires. De Fransman is waarschijnlijk op tijd hersteld van een dijbeenblessure, en zal weer terugkeren op het middenveld.

Treinkaartje volgend jaar fors duurder

Het treinkaartje wordt volgend jaar 3,15 procent duurder. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen bekend gemaakt. De maatregel komt er nadat vanochtend bekend werd dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de consumentenorganisaties dwars liggen om het kaartje in de randstad duurder te maken dan in de rest van Nederland.

Aanvankelijk had NS laten weten het kaartje 2,8 procent duurder te maken als de randstad-heffing niet door zou gaan. Maar door hogere inflatie is dat percentage aangepast.

Het spoorbedrijf wilde op negen trajecten in de Randstad een enkele reis gemiddeld tien cent duurder maken dan in bijvoorbeeld Groningen of Limburg. Dat zou volgens de NS eerlijker zijn, omdat in de Randstad veel meer treinen rijden en veel meer mensen daar er gebruik van maken. De gebruiker betaalt, verklaarde de onderneming eerder.

De NS zegt nog in gesprek te zijn met het ministerie en de consumentenclubs, zoals reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond, over de Randstad-heffing. De vervoerder hoopt die in 2007 in te kunnen voeren.

Muskens: feestdag inruilen voor suikerfeest

Bisschop MuskensBisschop Martinus (Tiny) Muskens van Breda heeft in de recente uitgave van het Centraal Weekblad laten weten dat hij Tweede Pinksterdag wel wil inruilen voor een islamitische feestdag, zoals het suikerfeest. Volgens de bisschop is het niet enkel genoeg om in sociaal opzicht zij aan zij met moslims te staan. ''Er is meer nodig, zoals het inruilen van een christelijke feestdag voor een islamitische. Tweede Pinksterdag komt hiervoor het meest in aanmerking. Binnen de christelijke liturgie heeft deze dag geen betekenis meer. De Paastijd wordt immers op Pinksterzondag afgesloten. Met zo'n stap kunnen we het vertrouwen van de moslims winnen.''

Muskens stelt dat het vertrouwen in elkaar de komende tijd hard nodig is. ''We staan voor grote uitdagingen om vorm te geven aan een samenleving waarin twee culturen elkaar niet alleen gedogen maar ook met elkaar optrekken. In een vertrouwvol klimaat kunnen christenen en islamieten op zoek gaan naar datgene wat hen bindt en scheidt. Ze kunnen spreken over de relatie tussen de islam en geweld, de godsdienstvrijheid en de plaats van de vrouw binnen de islam. Omgekeerd mogen de moslims vragen stellen bij onze sexuele moraal en onze eigen godsdienstigheid.''

De bisschop erkent dat een dialoog tussen christenen en moslims op theologische gronden moeilijk is: ''We verschillen immers diepgaand over centrale geloofspunten als de Drie-eenheid en de plaats van Jezus Christus in het heilsbestel.'' Muskens pleit er daarom voor de dialoog niet allereerst over theologische onderwerpen te laten gaan, maar meer over sociale kwesties.

De uitspraken van Muskens zijn enigszins opvallend te noemen, daar hij zich eerder in negatieve zin uitliet over de islam, die volgens hem in Europa geen toekomst zou hebben.

Schumacher complimenteert Alonso

Zowel Michael Schumacher als zijn team Scuderia Ferrari feliciteren Fernando Alonso met zijn gisteren behaalde wereldtitel.

Alonso is de eerste die wereldkampioen is sinds de serie van vijf titels van Schumacher bij Ferrari. De Duitser won zijn eerste twee kampioenschappen bij Benetton, waarvan een groot deel van het personeel nog steeds bij het huidige Renault F1 werkt.

Schumacher zegt dat Alonso en zijn team een mooie prestatie hebben neergezet. "Ik wil ze graag feliciteren met de titel, ze hebben het hele jaar erg goed gepresteerd," aldus de ex-wereldkampioen. "Het was duidelijk dat de titel dit weekend of het het volgende zou worden binnengehaald."

"Ik treur niet om het verlies van de wereldtitel, ik kijk meer vooruit naar volgend jaar weer om de titel te kunnen strijden," zei de Duitser. "Ik kwam net een van de monteurs van mijn Benettontijd tegen die nu hoofdmonteur is bij Renault en hij was bijna in tranen. Het is ontroerend om ze weer te ontmoeten nadat ze tien jaar op een nieuwe wereldtitel hebben moeten wachten."

Ook Jean Todt, teambaas bij Ferrari, was onder de indruk van Renault's seizoen. "Fernando heeft een perfect seizoen neergezet, ondersteund door Renault, Flavio Briatore, Patrick Faure en Michelin."

Vermaelen mag niet verhuurd worden

Thomas Vermaelen zal het seizoen gewoon afmaken bij zijn huidige werkgever Ajax. De Amsterdammers zijn niet van plan om de verdediger aan Roda JC te verhuren. Hierdoor is de overgang van Predrag Filipovic naar PSV niet meer zeker.

"Hij heeft laten zien waarom hij niet weg mag.", liet Ajax-trainer Danny Blind weten. Afgelopen weekend startte Vermaelen in de basis, en speelde toen een goede wedstrijd tegen Roda. Afgelopen seizoen kwam de 19-jarige Belg nog uit voor RKC Waalwijk, waar hij ervaring op mocht doen in de Eredivisie.

De Limburgers waren er al vanuit gegaan dat Vermaelen de rest van het seizoen gehuurd kon worden van Ajax. Roda wil namelijk een vervanger klaar hebben staan, mocht Filipovic besluiten om naar PSV te vertrekken. Huub Stevens liet zondag al weten zich te hebben neergelegd bij een eventueel vertrek van de Serviër. Volgens hem zit Filipovic namelijk 'al met zijn hoofd in Eindhoven'.

Alkmaar zet veelplegers op poster

In samenspraak met de politie Noord-Holland Noord gaat de Winkeliersvereniging Binnenstad Alkmaar (WBA) een poster maken waarop de foto's van 22 beruchte veelplegers komen te staan. De poster zal verspreid worden onder winkeliers in het centrum.

Die verspreiding zal wel onder strikte voorwaarden gebeuren. Winkeliers die de poster willen hebben moeten die bestellen bij de politie. De poster is uitsluitend bedoeld voor de eigenaar of het personeel en moet buiten het zicht van klanten blijven. Ook mag hij onder géén beding gekopieerd of uitgedeeld worden. De winkeliers moeten hier voor tekenen. De poster kan bijvoorbeeld worden opgehangen in het keukentje of in het kantoor van de bedrijfsleider, zodat het personeel de veelplegers goed in zich kan opnemen.

Een politiewoordvoerder laat weten: ''Wij presenteren de koppen zodat het personeel op zijn hoede is. Als een veelpleger de winkel bezoekt zijn personeelsleden extra alert en ze kunnen ook al contact opnemen met de politie. De selectie van de veelplegers die zijn geportretteerd is door de politie gemaakt. Het gaat echt om mensen die de status van veelpleger hebben, dus niet om een incidentele winkeldief.''

De WBA denkt dat met de poster veelplegers de binnenstad zullen worden uitgejaagd.

FOK! Prijswinnaars week 38

Deze week maakten jullie wederom kans op mooie prijzen op de FOK!frontpage! Zo kon je een echte Fatboy in een type en kleur naar keuze winnen via Fatboywinkel.net! Hiervoor moest je weten dat de Fatboy Island beschikbaar is in de kleuren rood, oranje, limoen-groen, zwart en roze (of de Engelse vertalingen daarvan). De winnaar van de Fatboy is geworden:

eduard112


Als troostprijzen gaf Fatboywinkel.net bovendien nog tien keer een dvd-box met daarin vier dvd-films weg. Die zijn gewonnen door:


Dropvetertje20
jmac
kemi
Konoko
milagro
S3rp3nt
simonsvision
Supje
tallguyray
zeeuwvlaming


Daarnaast gaven we vijf dvd's van de film The Football Factory weg aan iedereen die wist dat Danny Dyer daar de hoofdrol in speelt. De dvd's zijn gewonnen door:

axz0l
BiBBerr
layed_back
Poit
tinebafcop


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen, met uitzondering van eduard112. Hij mag eerst nog een Fatboy uitkiezen, en zal daarover nog bericht ontvangen. Mocht dit niet aankomen, stuur ons dan even een e-mail.

Iedereen natuurlijk namens de FOK!crew gefeliciteerd met jullie prijzen! Mocht je niets gewonnen hebben, kijk dan deze week weer op de FOK!frontpage voor nieuwe prijsvragen met nieuwe kansen!

3FM-dj molt mengpaneel

3FMAls iemand een rap voor je maakt, is dat erg ontroerend natuurlijk. Dat vond ook Eline la Croix. De dj had afgelopen nacht tussen 01:00 en 04:00 uur haar laatste nachtuitzending op Radio 3FM. Aangezien ze ook jarig was, vierde ze dat samen met enkele (radio-)vrienden. Om ongeveer 03:23 was ze echter zo enthousiast over een rap van een van haar vrienden, dat ze cola over het mengpaneel heen gooide.

De technici van het NOB waren niet zo blij met de actie. Zij werden vannacht wakker gebeld om het paneel schoon te maken en eventueel te vervangen. Het gevolg was ook dat het programma van dj Marisa tussen 04:00 en 06:00 uur vanuit een noodstudio moest worden gemaakt. "Ik voel me toch wel schuldig, de cola vloeide rijkelijk", zo zei de dj in de uitzending.

Ontslagen is La Croix voorlopig niet. Ze gaat voortaan op dinsdagavond voor de nieuwe omroep LLINK op 3FM een programma maken.

Luister het fragment hier terug. Spoel even door naar 23:00 minuten.

Rot maar weg in de bak

Vandaag begint in Den Haag het proces tegen Richard Hartevelt. Kindermoordenaar Hartevelt heeft aangekondigd tijdens het proces "zijn eigen verhaal" te willen doen en de kans is ook nog aanwezig dat hij aanstuurt op ontoerekeningsvatbaarheid.

Nou, je moet vooral je best doen met je eigen verhaal, Richard. We zullen je vast een stukje op weg helpen. Je had op het internet een nieuwe Poolse vriendin opgeduikeld en toen je daarmee wilde rollebollen waren je vrouw en kinderen opeens ongewenst. Daarom heb je ze koelbloedig vermoord en gedumpt en vervolgens heb je medelijden opgewekt door aangifte te doen van vermissing.

Ongetwijfeld zal je nu met een zielig verhaal komen, maar dat is voor de rechter hopelijk een kwestie van aanhoren en weer snel vergeten en dan 'hoppa' levenslang de bak in. Levenslang wil natuurlijk wel eens kort zijn voor kindermoordenaars, maar ik hoop voor jou dat je de hele rit mag uitzitten.

Update: Richard Hartevelt: "Claudia ging vreemd".

Nieuwe info Resident Evil: Deadly Silence

Resi DS is de zoveelste port/remake van het eerste Resident Evil avontuur, maar ook deze versie zal een aantal unieke elementen bevatten.

De actie zal zich afspelen op het onderste scherm, terwijl het bovenste scherm gebruikt zal gaan worden voor informatie (kogels, health, map). Het leuke aan de health 'meter' is dat deze werkt via de achtergrond kleur van het bovenste scherm. Rood is geen goed teken...

De stylus en de microfoon zullen zeer waarschijnlijk gebruikt gaan worden voor puzzels. Daarnaast zal de stylus ook gebruikt worden voor mes-gevechten. Deze spelen in eerste persoon en starten automatisch op gezette momenten (als je bijvoorbeeld net een kamer binnenkomt).

Tot slot is er de melding van een multiplayer modus voor maximaal vier spelers. Wat er precies mogelijk is blijft nog even raden. Een releasedatum is nog niet bekend.

Man krijgt vier keer dezelfde bekeuring

wiallige had ons via de nieuws-submit te melden:

Na een boete zorgen de meeste mensen ervoor dat ze de overtreding voorlopig even niet meer begaan. Een 56-jarige man uit Kollumerzwaag dacht daar echter anders over. De politie van Assen moest hem zaterdag vier afzonderlijke keren bekeuren wegens het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

Na de laatste keer werd de man, die bijna dagelijks voor overlast zorgt, aangehouden. Niet wegens dronkenschap, maar omdat hij het passerende publiek beledigde en hinderlijk aanwezig was. Hij werd ingesloten en kon het politiebureau zaterdagavond met vijf bonnen op zak verlaten.

Lange files door slecht weer

Regen en onweer in het westelijk deel van het land zorgt op dit moment voor veel lange files. Normaal staat er ongeveer 100 kilometer file rond dit tijdstip, op dit moment is het al 328 kilometer. Volgens de verkeersdienst van de ANWB staan er 57 files.

Volgens de organisatie waren er veel kleine botsingen en veroorzaakte bij Den Bosch een van een vrachtauto gevallen lading veel oponthoud. Voor de plek van het ongeluk staat 13 kilometer file.

Herken de homo

Veel negatief homonieuws de laatste tijd. Nu komt het weer van de paus, die denkt het middel te hebben gevonden tegen priesters die zich vergrijpen aan jonge misdienaartjes. In de toekomst moeten bisschoppen nieuwe priesterstudenten gaan testen op mogelijke homoseksuele voorkeur. Eén en ander staat in een brief die volgens De Telegraaf eind oktober bekend wordt gemaakt.

Hoe de bisschoppen één en ander moeten gaan testen is nog onduidelijk, maar er zijn binnen de katholieke kerk vast nog wel wat experts te vinden die de bisschoppen even de fijne kneepjes willen leren. Al met al wordt weer eens duidelijk dat de katholieke kerk totaal niet van deze tijd is. De campagne tegen het gebruik van condooms is wat dat betreft wel het absolute dieptepunt, maar deze anti-homocampagne mag er ook zijn. Het wordt hoog tijd dat men deze kerk massaal de rug toekeert.

De nieuwe regeling is overigens goedgekeurd door paus Benedictus XVI, wiens ware gezicht we nu dus eindelijk ook te zien krijgen. Ik ben benieuwd hoe hier nu op gereageerd gaat worden. Als een imam wat lelijks over homo's zegt dan staat iedereen gelijk op z'n achterste benen, maar nu het de zo geliefde nieuwe paus is...?

Boek: Ik moet die schoenen hebben! - Paola Jacobbi

Imelda Marcos over haar schoenen
'Ik had geen drieduizend paar schoenen, ik had er duizendzestig.'
Dit zijn de bekende woorden van de grootste schoenverslaafde vrouw die ooit op de aarde heeft rondgelopen. Duizenden vrouwen hebben een obsessie met schoenen, maar waarom eigenlijk? Paola Jacobbi neemt je mee op een reis door de wereld van de schoen, in de hoop een verklaring te vinden voor die mysterieuze liefde van vrouwen voor schoenen.



Comfortabele zeges Barcelona, Real Madrid

Real Madrid en FC Barcelona raken langzaam maar zeker in vorm. Dit weekeinde boekten de twee traditionele topclubs ruime overwinningen in uitduels. Celta de Vigo blijft koploper na een regelmatige overwinning op Sevilla.

Real Madrid kan weer omhoog kijken nadat het gisteravond eenvoudig afrekende met Deportivo Alavés: 0-3. In de eerste helft was het Alavés dat voor het meeste gevaar zorgde, al kreeg het weinig kansen. Na de pauze speelde Madrid in een hogere versnelling en via een gelukkig toeval werd het 0-1. De verdediging van Alavés taxeerde een pass van Raúl verkeerd en Ronaldo promoveerde de afvallende bal prachtig tot een treffer. Na dit doelpunt kon Alavés nooit gevaarlijk worden. In de laatste tien minuten verdubbelde Ronaldo de score, waarna Guti een simpele rebound binnentikte voor de royale 0-3.

FC Barcelona herstelde zich bij Betis Sevilla uitstekend van een mindere week. De landskampioen won met 4-1 in het Ruiz de Lopera stadion. Frank Rijkaard gaf Ronaldinho, Deco en Van Bronckhorst rust en mede daardoor startte Van Bommel in de basis. De oud-PSV’er opende na twintig minuten de score na een uitstekende voorzet van Xavi. Hiervoor had Eto’o op laconieke wijze een strafschop gemist. Vlak na Van Bommels doelpunt kreeg Ricardo Oliveira de rode kaart na aanhoudend gemekker tegen scheidsrechter Pérez Lasa. Barcelona zakte echter wat in en Betis scoorde via Juanito de gelijkmaker. Na de pauze wervelden de blaugranas en waren Eto’o (twee keer) en Ezquerro verantwoordelijk voor de ruime zege.

De koploper in de Primera Division blijft Celta de Vigo. De ploeg uit Galicië domineerde tegen Sevilla, maar boekte slechts een magere 2-1 overwinning. Baiano en Borja Oubiña scoorden voor de promovendus. Daniël de Ridder maakte elf minuten voor tijd zijn debuut. Getafe staat zeer verrassend op de tweede plaats. De kleine club uit Madrid heeft al elf punten verzameld. Zaterdag won de ploeg van Bernd Schuster zeer knap met 1-0 bij Atlético Madrid. Een vrije trap van Mariano Pernia gaf de doorslag. Deportivo la Coruna draait ook bovenin mee, al speelde het voor de derde achtereenvolgende keer gelijk, dit keer tegen Real Zaragoza. Milito zette Zaragoza na een counter op voorsprong, maar vlak voor rust tekende Tristan voor de 1-1 eindstand.

Uitslagen 5e speeldag:
Real Zaragoza – Deportivo la Coruna 1-1
Atlético Madrid – Getafe 0-1
Real Betis Sevilla – FC Barcelona 1-4
Valencia – Real Sociedad 2-1
Espanyol – Villareal 1-2
Deportivo Alavés – Real Madrid 0-3
Athletic de Bilbao – Racing Santander 0-0
Real Mallorca – Málaga 1-4
Osasuna – Cádiz 2-0
Celta de Vigo – Sevilla 2-1


Stand na vijf speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celta de Vigo5129 - 5
2Getafe5119 - 5
3Real Madrid5910 - 6
4Valencia599 - 7
5Deportivo la Coruna596 - 4
6Osasuna596 - 5
7FC Barcelona589 - 5
8Real Zaragoza576 - 4
9Málaga577 - 6
10Racing Santander572 - 2
11Espanyol564 - 6
12Real Sociedad568 - 13
13Athletic de Bilbao556 - 6
14Villareal556 - 7
15Sevilla553 - 4
16Cádiz553 - 5
17Real Betis Sevilla553 - 6
18Atlético Madrid544 - 6
19Real Mallorca547 - 10
20Deportivo Alavés524 - 9

Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 5
Villa – Valencia - 5

Poolse volleybalsters veroveren Europese titel

De volleybalsters van Polen hebben hun Europese titel geprolongeerd. De ploeg van Andrzej Niemczyk versloeg in vier sets wereldkampioen Italië.

De setstanden waren 25-23, 27-25, 21-25 en 25-18. Polen startte traditioneel uitstekend en nam een 2-0 voorsprong. Dorota Swieniewicz was weer verantwoordelijk voor veel punten aan Poolse kant. In de derde set toonden de Azzurri veerkracht, maar in het vierde bedrijf was het Polen dat van meet af aan de leiding nam en die ook niet meer afstond. De bronzen plak ging naar Rusland, dat overtuigend Azerbeidzjan versloeg. Zaterdag verloren de Russinnen op dramatische wijze van Polen.

Nederland versloeg gistermiddag Turkije in de strijd om de vijfde plaats. Net als in de poulefase werd het 3-1: 25-18, 12-25, 25-21 en 25-20. Oranje was door de zege van zaterdag op Servië en Montenegro al zeker van kwalificatie voor het EK van 2007. Bondscoach Avital Selinger kijkt tevreden terug op het evenement: ”We hebben het op papier slechter dan twee jaar geleden gedaan. De progressie die de meiden dit jaar hebben gemaakt is echter bemoedigend.”


Eindstand EK volleybal:
1. Polen
2. Italië
3. Rusland
4. Azerbeidzjan
5. Nederland
6. Turkije

Avebe wil dat FNV-staking stopt

Aardappelzetmeelbedrijf Avebe spant een kort geding aan tegen FNV Bondgenoten. Het Groningse bedrijf wil zo bereiken dat de bond stopt met de staking die al een week duurt. Volgens Avebe is er door de actie al twee miljoen euro schade en zal dat snel meer worden als de staking doorgaat.

De actievoerders zijn tegen de saneringsplannen van de Avebe-directie. Volgens de FNV worden 148 medewerkers ontslagen. De actievoerders willen dat er een nieuw sociaal plan komt. Niet alleen de directie van Avebe is tegen de staking ook de boeren willen dat er een einde aan komt. Zij kunnen hun aardappelen niet meer kwijt. De boeren voerden tot drie keer toe actie tegen FNV Bondgenoten. Zo blokkeerden ze de toegang tot het hoofdkantoor van de vakbond in Groningen en dumpten ze een voorraad aardappelen voor het kantoor.

Het kort geding van Avebe dient morgen.

10 kleine negertjes deel 7

lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3
10 kleine negertjes deel 4
10 kleine negertjes deel 5
10 kleine negertjes deel 6

Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

Ik las de regels keer op keer. Het klopte allemaal. Elke keer had de moordenaar het gedaan zoals het in het versje stond, en we waren er nog niet van af.

Dinsdag heb ik voor het eerst in mijn leven een hele dag gespijbeld. Af en toe bleef ik wel eens een uurtje weg, maar ik kon het niet meer opbrengen om naar school te gaan. De hele dag heb ik op een bankje in het park gezeten en gekeken naar de omaatjes die de eendjes kwamen voeren. De hele dag heb ik voor me uitgestaard, gekeken naar het rimpelen van het water doordat er een vis naar lucht of een achtergebleven stukje brood hapte. De hele dag heb ik geluisterd naar het ritselen van de blaadjes van de bomen en het zachte gesnater van mijn geverderde vrienden. Om acht uur was ik thuis en ben ik meteen naar bed gegaan. Woensdag voelde ik me weer een stuk beter.

Met alles wat ik deed, keek ik uit. De volgende strofe had het duidelijk over strafbare feiten, of in ieder geval iets met recht. Ik kon me niet veroorloven iets verkeerd te doen, want het kon fout aflopen.

Tolgashakur ging op vakantie. Samen met zijn vriendin ging hij drie weken naar China. Omdat hij de mensen daar niet begreep, kon hij ook niet weten wat hier aan de hand was. Hij wilde even helemaal weg van het hele gebeuren, de weblog, de negertjes en alles wat er aan de hand was. Ik kon het me goed voorstellen, en als ik er tijd en geld voor had gehad was ik hem achterna gegaan. Het liefst naar een land waar zulke dingen nooit gebeuren, waar ik ver weg zou kunnen zijn van het hele gebeuren.

Meteen toen Tolgashakur weg was, had ik een vervelend gevoel. Het leek alsof ik wist dat er iets zou gebeuren. En dat was waar. Toen Tolgashakur en zijn vriendin aankwamen op het vliegveld in Taipei werden ze tegengehouden door de douane. In hun koffers zaten grote hoeveelheden cocaïne. Ze werden meegenomen naar het bureau en een tolk vertelde hen in gebrekkig engels wat hen te wachten stond. Ze hadden een groot probleem, en de vakantie van drie weken zou wel eens heel erg lang kunnen gaan duren, terwijl hij eigenlijk nog niet begonnen was. Meteen na de eerste verhoren werden ze uit elkaar gehaald. Tolgashakur deelde een cel met een dikke man uit Polen. Vanaf het eerste moment hadden de twee ruzie, en zodra de bewakers een andere kant uitkeken tuigde de Pool hem af. Na een paar dagen was Tolgashakur het zat en sloeg de Pool keihard terug. Net op dat moment keek de bewaker, en Tolgashakur was de pineut. Hij werd meegenomen en kreeg een interne straf. Hij moest buiten rondjes gaan lopen, drie uur lang. Eten hoefde hij de komende dagen ook niet meer te verwachten, en elke hoop op vrijkomen was verkeken.

Tolgashakurs vriendin is weer thuis. In haar koffer zat geen drugs en haar tolk kon goed uitleggen wat ze het beste kon doen. Ze is vrijgelaten en heeft verteld wat ze gehoord had in de gevangenis. Het meisje was in tranen, en zag er verschrikkelijk uit.

In eerste instantie dacht ik dat het stom toeval was, wat er had plaatsgevonden. Toen ineens schoot het me te binnen. Tolgashakur was in de knoei gekomen met het recht, precies zoals het negertje in het gedichtje. Gelukkig leefde hij nog, maar gezien de behandeling die hij daar kreeg was dat nog een wonder.

Er waren een paar nieuwe webloggers bijgekomen een paar weken terug, en nu pas reageerden ze. Ze lachten erom en zeiden dat we ons niet zo moesten aanstellen. Ik werd steeds wantrouwiger. Steeds dacht ik aan Jerruh, Knut en wie het nog meer kon zijn. Jerruh viel voor mij af, maar wie weet kende ik hem wel niet zo goed als ik dacht hem te kennen. Eenmaal in het criminele circuit kun je veel aanrichten.

Misschien zat ik er wel helemaal naast, en was 2Mini het zelf. Hij reageerde overal zo nuchter op, en de persoon die ik een paar weken geleden in het bos had gezien, was volgens mij ook zo klein geweest. En als ik me niet vergiste, had hij ook een getint gezicht, voor zover ik het had kunnen zien. Misschien zette hij ons allemaal op een dwaalspoor door zichzelf ook als slachtoffer op te stellen, en hield hij ook de politie voor de gek...

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Weet jij wie de dader is? Of heb je andere ideeën over dit mysterie? Reageer!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.