Federer, Hewitt verder in Cincinnati

Roger Federer en Lleyton Hewitt hebben zich beiden met enige moeite geplaatst voor de derde ronde op het Masterstoernooi in Cincinnati. Voor de Argentijnen Coria en Nalbandian viel het doek.

Federer ontdeed zich pas na drie sets van Nicolas Kiefer: 4-6, 6-4, 6-4. Op Wimbledon was Kiefer de enige speler die een set wist af te snoepen van Federer en ook vannacht had de Zwitser het moeilijk tegen Kiefer. Met zijn snelheid en goede returns ging de eerste set verdiend naar de Duitser, maar de nummer één van de wereld herstelde zich in de daaropvolgende sets. In ronde drie ontmoet Federer de Belg Olivier Rochus. Federer heeft dit jaar pas drie wedstrijden verloren.

Ook Hewitt had een driesetter nodig om verder te komen. De Australiër, die vorige week nog wegens maagproblemen moest opgeven in Montreal, had problemen met de opgeleefde Greg Rusedski: 1-6, 7-5, 6-4. De eerste set was al na twintig minuten een prooi voor de Brit. Twee breakpoints voor Hewitt waren genoeg voor breaks in de tweede en derde set. Rusedski verspeelde nog enkele breakkansen. Hewitt was vol lof over zijn opponent: ”Hij serveerde fantastisch. Hij maakte ook weinig onnodige fouten, zodat het een moeilijke partij was.”

Voor Coria en Nalbandian is de tweede ronde het eindstation in Cincinnati. Coria verloor met 6-4 en 6-4 van de Peruviaan Luis Horna. David Nalbandian ging in drie sets onderuit tegen Fernando Gonzalez: 6-3, 1-6, 2-6. De pas 18-jarige Monfils blijft ondertussen in vorm: de Fransman boekte een eenvoudige zege op Karol Beck.