FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 augustus 2005

Onderzoek: treinkaartje NS te duur

Het treinkaartje is veel te duur. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Berenschot in opdracht van de directie en ondernemingsraad van NS-Reizigers. Doordat de Nederlandse Spoorwegen twee keer zo veel kantoorpersoneel in dienst hebben als andere Nederlandse vervoerders, moet het bedrijf de vervoersbewijzen duur maken. Volgens het onderzoek zit zelfs meer dan een kwart van het NS-personeel op kantoor.

"De oorzaak kan liggen in extra taken die de NS doet, maar wij hebben daar geen overtuigend bewijs voor gevonden", schrijven de onderzoekers. Ze concluderen ook dat door de opsplitsing van de Spoorwegen in een groot aantal bedrijfsonderdelen te veel mensen bezig zijn met vergaderen en activiteiten op elkaar afstemmen. "Voor een organisatie die zich richt op de klant is het noodzakelijk dat de verhouding wordt aangepast."

Directeur Pamela Bouwmeester van NS-reizigers heeft meteen een boze brief met felle kritiek daarin geschreven. Ze vindt dat bureau Berenschot zich niet aan de onderzoeksopdracht heeft gehouden en dat het kostenaspect te eenzijdig wordt belicht. Het bedrijf vindt wel dat ze te duur is en zegt aan verbetering te werken.

Volgens Berenschot moeten machinisten ook productiever werken. Het aantal afgelegde kilometers zou volgens de onderzoekers van 47.600 naar 56.000 kilometer per jaar kunnen.

Seriemoordenaar krijgt tien maal levenslang

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse seriemoordenaar heeft voor een rechtbank tien maal levenslange gevangenisstraf gekregen voor tien moorden die hij tussen 1974 en 1991 pleegde. Dennis Rader (60) werd in februari opgepakt, nadat zijn oudste dochter de politie had getipt dat zij hem verdacht. Demonen en seksuele motieven zouden de drijfveren zijn geweest voor de lustmoorden.

Rader stond bekend als de BTK-moordenaar, wat staat voor 'Bind, Torture, Kill', oftewel 'Vastbinden, Martelen, Doden'. Brieven aan de politie en media ondertekende de publiciteitsgeile moordenaar steevast met deze initialen. De man liet vanaf 1979 niets meer van zich horen, totdat de politie en media vorig jaar opeens weer brieven van hem ontvingen. Hij maakte hierin details bekend over een niet opgeloste moord uit 1986. Met de nieuwe brief kwam de zaak weer aan het rollen.

Seriemoordenaar Dennis Rader
Dennis Rader: tien maal levenslang

EliZe O+

Ze werd voor het eerst beroemd op 13-jarige leeftijd met het Tietenlied (doorspoelen naar 17:15 (echte die hard KvK fans kijken natuurlijk alles)), maar daar zullen veel mensen haar naam niet van kennen. Sommigen zullen haar misschien kennen als vriendje van huppeltje van Di-rect, maar de meeste mensen zullen haar kennen van de hits Automatic en Shake.

Maar eigenlijk valt er niet zo bijster veel te vertellen over EliZe (heeft ze überhaupt wel een normale naam?) en ook niet zoveel te vinden. Deze BrEeZaHzangeres zal toch nog wat op moeten bouwen. Het is een beetje behelpen met een Maxim reportage.

Europa krijgt blauwe en roze DS

Het was al bekend dat 7 oktober Nintendogs naar Europa komt. Wat we nog niet wisten, was dat we er een kleine bonus bij krijgen - op dezelfde dag zullen in Nederland de eerste gekleurde DS'en verschijnen, namelijk een blauwe en een roze uitvoering. In Nintendogs, een spel dat in Japan al enorm populair is geworden, zal de speler door middel van het touch screen van de DS honden kunnen verzorgen. De blauwe DS is in Amerika ook al te koop, en in Japan zijn ook al vele andere kleuren beschikbaar. Sinds de launch van de DS op 11 maart van dit jaar is de DS in Europa al meer dan een miljoen keer verkocht. De nieuwe uitvoeringen van Nintendo's handheld zullen evenveel gaan kosten als de "gewone" zilveren versie.

VS

Turkse promovendus strikt Denilson

Denilson speelt dit seizoen op huurbasis voor de Turkse promovendus Vestel Manisaspor. De 63-voudig Braziliaans international komt over van Real Betis Sevilla.

Bij Betis Sevilla was Denilson uit de gratie geraakt bij trainer Serra Ferrer. De vleugelaanvaller kon niet altijd op een basisplaats rekenen in de voorbereiding. Nu maakt de 27-jarige Denilson - ooit de duurste voetballer ter wereld - de overstap naar Manisaspor, de ambitieuze Turkse club geleid door Ahmet Nazif Zorlu. Uiteraard is Manisaspor erg blij met deze topaankoop: ”We zijn verheugd dat we een speler van wereldklasse hebben kunnen strikken. We hebben bovendien een optie dat we hem nog een jaar kunnen lenen.”

Momenteel staat Manisaspor tweede in de Turkse competitie, na slechts twee speelrondes. Denilson zal door de transfer het vermoedelijke Champions League-avontuur van Betis Sevilla moeten missen.

Hek moet Colosseum beschermen tegen terroristische aanslagen

Een hek rondom het Colosseum in Rome moet het historische gebouw beschermen tegen terroristische aanslagen. De Italiaanse autoriteiten denken dat de omheining kan voorkomen, dat het bijna tweeduizend jaar oude theater en zijn miljoenen bezoekers slachtoffer worden van een aanslag.

De veiligheidscommissie van het gebied rondom Rome kwam vandaag tot het besluit een hek te plaatsen rond het Colosseum, waar in de tijd van het Romeinse rijk gladiatoren en wilde beesten met elkaar vochten. Tevens is er bewaking en hangen er camera's.

Na de dodelijke aanslagen in Londen vorige maand, zwoer Italië de toeristische trekpleisters goed te beveiligen. Wel is het mogelijk dat de toegangsprijzen hierdoor stijgen, aldus de minister van Cultuur.


Een hekwerk moet het Colosseum
en de toeristen beschermen tegen terreur

Cannabisplanten gevonden ter grootte van bomen

Tijdens een routinecontrole vanuit de lucht, stuitten politieagenten uit de Amerikaanse staat Indiana op een enorme cannabisplantage. De plantage bestond uit drie- tot vijfduizend planten, waarvan velen zo hoog waren als bomen.

Toen de politie een kijkje ging nemen bij het 'cannabisbos' waren er verschillende mensen bezig de planten te onderhouden. Een 49-jarige man uit Chicago kon worden aangehouden, zijn compagnons wisten echter te ontkomen. "We hebben al bewijzen dat de verdachten gewapend waren. Op de plantage is mogelijk zo'n tien miljoen dollar aan marihuana aanwezig," aldus een van de politieagenten.

Volgens de agent hadden de planten een hoogte van circa tweeëneenhalve meter. "Het lijken wel kerstbomen." Een maand later zouden ze geoogst worden.


Cannabisbos in Indiana

Bankspringer Tom Cruise schrijft taalhistorie

Icoon Showbiz nieuwsIn Nederland zijn Koot en Bie en Marten Toonder bekend vanwege het feit dat ze woorden en uitdrukkingen aan de Nederlandse taal hebben toegevoegd. In de Verenigde Staten dreigt filmster Tom Cruise indirect hetzelfde te doen. 'Jumping the couch' begint een uitdrukking te worden die meer en meer terrein wint.

Cruise verzon de term niet zelf, maar zorgde voor introductie door in de talkshow Oprah als een waanzinnige op een bank te gaan springen, en te schreeuwen dat hij waanzinnig gek is op zijn nieuwe liefde Katie Holmes. Deze vertoning heeft kennelijk indruk gemaakt op Amerikanen, aangezien sindsdien 'jumping the couch' als slang gebruikt wordt voor een persoon die doordraait en zichzelf niet meer onder controle heeft.

Het webwoordenboek Urban Dictionary heeft inmiddels 'jumping on couches' aan de lijst van nieuwe straattaal toegevoegd. "Tommy was so enthralled by his new found love Kathy that he started jumping on couches", zo luidt het voorbeeld bij de uitdrukking.

Tom Cruise is \'jumping the couch\'
Tom Cruise is 'jumping the couch'

Schaap valt van dak op kinderen

Twee Turkse kinderen die buiten aan het spelen waren, werden plotseling verrast door een vallend schaap. Het dier stortte van het dak van een appartementencomplex in de stad Sanliurfa in het zuidoosten van Turkije.

Een van de kinderen brak een arm, de ander een been. Het schaap overleefde de val van vijf verdiepingen ook. Helaas voor het dier werd het kort na zijn avontuur geslacht. De eigenaar van het schaap had het dier vastgebonden op het dak. Hij wilde het dier offeren zodra hij een nieuwe auto had gekocht. Het schaap trok zich echter los, waarna het naar beneden stortte en op de spelende kinderen terecht kwam.


Als je dit ziet, is het wellicht verstandig
om met een wijde boog om het gebouw heen te lopen

Caesar IV info en screens

Vivendi heeft vandaag op de conferentie in Leipzig de opvolger van Caesar III aangekondigd. Het spel, Caesar IV, wordt ontwikkeld door Tilted Mill en staat gepland voor 2006. In het spel wordt voortgebouwd op het succes van zijn voorganger, waarvan er meer dan een miljoen van over de toonbank zijn gegaan. Volgens Vivendi brengt Caesar IV het city-building genre naar de 21ste eeuw, met nieuwe gameplay en een moderne 3D engine, die speciaal voor deze titel ontwikkeld is.
"[...]
Caesar III was a tremendous worldwide success, with this latest installment, we feel fans across the globe will once again enjoy all this series has to offer. We are all committed to ensuring that in every aspect this sequel builds on all the qualities that make the Caesar series unique.
[...]"


Aldus Bret Berry, Vice President Productie bij Vivendi.

In Caesar IV neemt de speler de rol aan van gouveneur van een provincie binnen het rijk van Caesar, waarbij het bouwen en beheren van een individuele Romeinse stad en provincie centraal staat.
De speler begint met het bouwen van de stad. Weg voor weg en gebouw voor gebouw wordt alles aangelegd met de intentie ervoor te zorgen dat het volk gezond, vrolijk en veilig van barbaren blijft. Terwijl de stad blijft groeien, groeien ook de uitdagingen. Met het ultieme doel om uiteraard zo ver mogelijk te stijgen op de politieke ladder en uiteindelijk zelf Caesar te worden.




Meer screenshots vind je hier.

Eerste screens Tunguska

Koch Media heeft enkele screenshots vrijgegeven van de nieuwe adventure Secret File: Tunguska. Het spel wordt bij onze oosterburen ontwikkeld door Animation Arts en Fusionsphere Systems.

In Secret File: Tunguska draait het om de katastrofe die in 1908 plaatsvond in Syberië. Een enorme explosie verwoestte een groot gebied. Een oorzaak voor de explosie is nog steeds niet gevonden. Eén theorie is dat het een meteorietinslag was. In het spel gaat de aantrekkelijke Nina Kalenkow in het gebied waar de explosie bijna een eeuw geleden plaats heeft gevonden op zoek naar haar vader.

In Duitsland zal het spel midden 2006 uitkomen, de rest van de wereld volgt op een nog nader bekend te maken tijdstip.




Mitea langdurig uit de roulatie

Ajax zal zeker een halfjaar geen beroep kunnen doen op Nicolae Mitea. De Roemeense linksbuiten heeft de kruisband van zijn rechterknie zodanig beschadigd dat een operatie noodzakelijk is.

De 20-jarige Mitea liep zijn blessure op tijdens het Amsterdam Tournament, in de wedstrijd tegen Boca Juniors. Na de eerste onderzoeken is eerst nog gewacht of een operatie kon worden vermeden. De beschadigde kruisband blijkt echter onvoldoende stabiel te zijn. Daardoor moet de knie zo snel mogelijk worden geopereerd. Mitea zal hierdoor zes tot negen maanden uit de roulatie zijn.

Paus op poster in Duits jongerenblad

Een plaatsje op de poster in populaire jongerenbladen zoals de Break Out! krijgt niet iedereen. Je moet toch op z'n minst net een hitje hebben gescoord of weer eens met een schandaal in de roddelbladen hebben gestaan. Maar dat geldt niet altijd. Het Duitse jongerenblad Bravo heeft in het meest recente nummer namelijk paus Benedictus XVI op de grote poster in het midden gezet.


Altijd al de paus boven je bed willen hebben?
Ook in sommige delen van Nederland is de Bravo te koop.

In nummer 34, dat sinds gisteren in de winkels ligt, is één kant van de centerfold gereserveerd voor de paus. De uit Duitsland afkomstige katholieke leider bezoekt op dit moment de wereldjongerendagen in Keulen.

De lezers van het blad zijn verdeeld over de actie. Op het internetforum geeft user 'PeterCetera' bijvoorbeeld aan de poster "volkomen irrationeel" te vinden. 'Sutech' geeft echter toe dat hij de afbeelding "ergens toch wel cool" vindt.

Paul de Leeuw is te snel voor ondertiteling

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtstreekse uitzendingen van het VARA-programma 'Mooi weer de Leeuw' zullen niet meer ondertiteld worden. Het tempo waarin presentator Paul de Leeuw (foto) praat en grappen maakt is voor de ondertitelaars namelijk niet bij te houden.

Door het hoge tempo slopen er veel fouten in de ondertiteling en kwam de clou van grappen soms niet goed over. De NOS-afdeling die de live-ondertiteling verzorgt kreeg hij hier de afgelopen weken al diverse klachten over.

Doven en slechthorenden die het programma desondanks willen blijven zien, en begrijpen, kunnen op maandagavond naar de herhaling van het programma kijken. Deze uitzending wordt wel ondertiteld.

Hongaarse spits voor Willem II

Willem II heeft zich versterkt met de Hongaar Zsombor Kerekes. De Tricolores bereikten zowel met de spits zelf als zijn club Debrecen een principe-akkoord. Vanaf 1 september zal de aanvaller deel gaan uitmaken van de selectie.

Kerekes tekent in Tilburg een contract voor twee seizoenen. In de komende dagen moeten er nog enkele formaliteiten worden afgerond. De 31-jarige Hongaar zal waarschijnlijk zijn debuut maken in het thuisduel met Ajax op 10 september. De 1.92 meter lange aanvaller scoorde tijdens het afgelopen seizoen 12 doelpunten in 23 wedstrijden in de Hongaarse competitie.

Kerekes was met zijn vorige club Debrecen nog in de race voor deelname aan de Champions League. Vorige week verloren de Hongaren echter met 3-0 de heenwedstrijd van de derde voorronde tegen Manchester United. In de tweede voorronde was Kerekes trefzeker tegen Hajduk Split. Zijn optredens in deze kwalificatiewedstrijden impliceren echter wel dat Willem II zijn nieuwe aanwinst niet mag opstellen in de UEFA-Cup.

Digitale recorder neemt 20 programma's op

Goed nieuws voor tv-verslaafden: de Britse omroep BBC doet op dit moment proeven met een videorecorder die alle programma's van twintig zenders gedurende zeven dagen kan opnemen. Het apparaat heeft een harde schijf van 3,2 terabyte (3200 gigabyte). De codenaam voor het project is 'Pandora'.

De recorder werkt via een internetaansluiting. Het downloadt alle televisieprogramma's die via BBC's digitale kanaal Freeview worden uitgezonden. Deze beelden blijven zeven dagen beschikbaar, waarna ze worden vervangen door de meest recente afleveringen van die week.

De BBC wil weten hoe consumenten door televisie-archieven 'surfen' als ze honderden uren aan recente televisiebeelden direct beschikbaar hebben.

Bob Peeters naar Racing Genk

Bob Peeters keert terug naar de Belgische competitie. De aanvaller, in Nederland actief voor Roda JC en Vitesse, gaat de troepen van Racing Genk versterken.

De 31-jarige spits moet wel nog door de medische tests komen. Als dat lukt tekent Peeters een tweejarig contract met een optie op nog één seizoen. Bij Millwall hoefde Peeters niet meer op een basisplaats te rekenen onder manager Colin Lee. Ondanks zijn nog één jaar doorlopende contract mocht Peeters transfervrij vertrekken bij Millwall.

Met de transfer keert de lange aanvaller na acht jaar terug in de Eerste Klasse. In 1997 vertrok hij bij Lierse SK om zijn geluk bij Roda JC te beproeven. Drie jaar later vertrok naar Vitesse, waar hij ook drie seizoenen voor speelde. In Nederland kwam Peeters tot 170 wedstrijden waarin hij 56 doelpunten maakte.

Onderzoek: Versatel haalt snelheid niet

De vermoedens waren er al langer, maar nu is dan ook door middel van onderzoek vast komen te staan dat Versatel de beloofde snelheid van haar 20 Mb-pakket niet haalt. Volgens metingen van het Leidse onderzoeksbureau iPing kunnen klanten gemiddeld rekenen op een snelheid van 10 Mbps, terwijl het telecombedrijf met het dubbele adverteert.

In de praktijk haalt het grootste deel van de abonnees maximaal 12,5 Mbps. Volgens onderzoeker K. Poelmans is dat opzich niet gek. "De afstand tot de wijkcentrale en het gebruik van een draadloos netwerk kunnen invloed hebben op de snelheid. En 40 euro per maand is dan nog steeds een goede prijs", meent Poelmans.

Versatel stelt dat 20 Mbps een maximum is. Op een de maximale afstand tot een wijkcentrale (3,5 kilometer) bedraagt de snelheid zeker 8 Mbps, garandeert een woordvoerder.

Bejaarde grijpt ballen van inbreker

LingoEen Litouwse vrouw van 93 jaar oud heeft een inbreker in zijn kruis gegrepen. Ze hield hem vast totdat de politie erbij was gekomen. De inbreker was blij dat de politie arriveerde en vroeg meteen om een ziekenauto.

De twee jonge Litouwers kozen het verkeerde huis om in te breken. De bejaarde bewoonster heeft tientallen jaren ervaring als geitenmelkster waardoor ze dus sterke spieren had. Toen de twee jongens bij haar naar binnen stormden werd de vrouw eerst nog tegen de grond gewerkt maar al gauw bood ze weerstand en greep ze de ballen van één van de twee inbrekers. De buurvrouw die het gekrijs van 'het slachtoffer' hoorde belde de hulpdiensten en zo gauw die arriveerden liet de vrouw los. Zo kon de politie de twee criminelen makkelijk inrekenen.

"Ze zouden toch niet ver geraakt zijn", verklaarde een woordvoerder van de politie. "Een van hen kon amper wandelen en leek wel blij te zijn een politiewagen te zien. Hij vroeg om meteen naar het ziekenhuis overgebracht te worden omdat hij zo'n hevige pijn had."

Nieuwe Revolutionaire Fietsen

De nieuwste fiets modellen zijn uit. Het zijn designs van fabrikanten zoals BMW en Specialized.
Het zijn echt vette modellen fietsen. Er zijn nog geen prijzen beschikbaar maar ik neem aan dat het niet al te goedkoop zal zijn.

Ze komen pas in 2006 uit en je kunt het natuurlijk al raden, ze werden in Japan bedacht en gemaakt. Er zijn natuurlijk ook foto's van.

Bekijk de foto's van deze modellen.

Valencia op tribune voor Heitinga

Valencia-scout Javier Subirats was gisteravond aandachtig toeschouwer bij de interland tussen Nederland en Duitsland. Subirats keek in het bijzonder naar de verrichtingen van Johnny Heitinga.

Heitinga viel in Rotterdam in de 53e minuut in. Valencia ziet in de verdediger van Ajax een oplossing voor het probleem dat ontstaat nu de transfer van de Portugees Miquel dreigt te mislukken. De onderhandelingen met de speler van Benfica zijn vastgelopen. Ook Hatem Trabelsi zou in beeld zijn bij Valencia.

Gerolsteiner boven op "dak Pro-Tour"

De koninginnerit van de Deutschland Tour reed vandaag met de verschrikkelijk lastige Rettenbachferner-klim richting het dak van de Pro-Tour, namelijk de gletsjer van het Oostenrijkse Sölden. En dat bleek een kolfje naar de hand van de Duitse ploegen. Levi Leipheimer bleek de sterkste voor zijn ploegmaat en thuisrijder Georg Totschnig. Jan Ullrich werd op een goeie driekwart minuut derde.

De Rettenbachferner was met zijn ruim 2600 meter niet alleen de hoogste klim van het seizoen, maar wellicht ook veruit de zwaarste. Het regende dan ook opgaves vandaag met als opvallenste namen de Spanjaard Zubeldia en de Belg Gilbert.

In de aanloop naar de klim werden drie vroege vluchters gegrepen, maar op de klim nam na een demarrage van Axel Merckx T-Mobile meteen het roer over. De Italiaan Fertonani ging er evenwel nog even vandoor maar toen versnelde Jan Ullrich zelf. Enkel Totschnig, Jaksche, Evans en Leipheimer konden volgen.

De moordende klim zorgde er ook voor dat in de eindfase eerst bij Jaksche, en later bij Evans en "Derr Jan" zelf het licht uitging. Het Gerolsteiner duo Leipheimer-Totschnig stak nog een tandje bij en bleek veruit het sterkste front vandaag.

Even dachten de Oostenrijkers bij de aankomst op een zege van hun landgenoot Totschnig, maar ook die moest in de laatste kilometer buigen voor het verschroeiende tempo van zijn ploegmaat Levi Leipheimer.

In de achtergrond zagen we nog Pro-Tour leider Di Luca in het gezelschap van de Belg Van Huffel op bijna 4 minuten 11de worden, van de Nederlanders kwam Pieter Weening als eerste op een 17de plaats over de streep.

Rituitslag:
1.L.Leipheimer (VS) 172km in 5u11'57"
2.G.Totschnig (Oos) op 14"
3.J.Ullrich (Dui) 50"
4.C.Evans (Aus) 1'12"
5.J.Jaksche (Dui) 1'24"
6.T.Valjavec (Sln) 1'41"
7.S.Raisin (VS) 2'46"
8.M.Fertonani (Ita) 2'48"
9.F.Jeker (Zwi) 3'06"
10.P.Sinkewitz (Dui)

Klassement:
1.L.Leipheimer (VS) in 19u17'03"
2.G.Totschnig (Oos) op 17"
3.J.Ullrich (Dui) 54"

Lazovic definitief naar Leverkusen

Het is zeker dat Danko Lazovic naar Bayer Leverkusen verkast. Feyenoord verhuurt de Servische aanvaller voor één seizoen aan de Duitse club uit de Bundesliga. Donderdag werden de laatste formaliteiten afgerond, waaronder de medische keuring.

"In Rotterdam moet ik concurreren met vijf spitsen. In Leverkusen alleen met Dimitar Berbatov en Andrii Voronin", aldus Lazovic. "Ik wil alles geven, zodat de fans de echte Danko te zien krijgen."

Leader GTST opgefrist

GTSTMocht je fan zijn van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' (GTST) en op 2 september denken naar het verkeerde programma te kijken, dan hoef je toch niet weg te zappen. De soap van RTL 4 krijgt namelijk vanaf die datum een nieuwe 'leader'. Dit introfilmpje wordt opgefrist door de makers.

RTL viert vrijdag 2 september de 3000e aflevering van GTST. De eerste aflevering was te zien op 2 oktober 1990 en nog altijd kijken er gemiddeld twee miljoen mensen naar de soap. Het filmpje van de leader wordt anders en de afzonderlijke acteurs komen niet langer in de vorm van foto's met een kartelrandje uit een fotocollage naar voren.

Sluiter niet naar US Open

Raemon Sluiter doet niet mee aan het kwalificatietoernooi voor de US Open, dat maandag zal beginnen. De Rotterdammer geeft wegens privé-redenen forfait.

Sluiter staat momenteel 134e op de wereldranglijst en was daardoor veroordeeld tot het spelen van kwalificatiewedstrijden. In 2004 reikte de 27-jarige Rotterdammer nog tot de eerste ronde van het hoofdtoernooi in New York (hij verloor toen van Mathieu), waardoor hij opnieuw zal zakken op de ATP-ranking.

Door Sluiters terugtrekking zullen van de Nederlanders alleen Van Scheppingen en Op der Heijde meedoen aan het kwalificatietoernooi. Eerder meldde Schalken zich al af voor de voorrondes. Peter Wessels is rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Vijfhonderd kilo cocaïne verstopt tussen vis

Mainport herschreef voor ons onderstaand bericht en ook YubYub bracht ons op de hoogte via de nieuws-submit.

Icoon Binnenlands nieuws Op een schip van een 49-jarige Groninger heeft de Antwerpse politie een lading van vijfhonderd kilo cocaïne gevonden. Dit heeft een zegsman van de Antwerpse justitie vandaag bekend gemaakt.

Op verzoek van justitie in Rotterdam werd de lading in beslag genomen. De cocaïne zat in een vracht diepgevroren Argentijnse vis verpakt. Het reisdoel van het schip was Hongarije. Behalve de 49-jarige Groninger, heeft de politie nog een 40-jarige stadsgenoot en een 38-jarige Hongaarse vrouw gearresteerd.

Kabinet blijft termen 'allochtoon' en 'autochtoon' hanteren

Mainport had ons het volgende bericht herschreven en meldde het via de nieuws-submit:

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat het doorgaat met het hanteren van de begrippen 'allochtoon' en 'autochtoon'. Deze begrippen, die wijzen op het verschil in herkomst, kunnen negatief worden opgevat en moeten daarom afgeschaft worden, aldus enkele fracties in de Tweede Kamer.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruikt de termen 'allochtoon' en 'autochtoon' om mensen die uit het buitenland komen en oorspronkelijke bewoners van Nederland te onderscheiden. Het CBS spreekt over westerse en niet-westerse allochtonen in de bevolkingsstatistieken voor het integratiebeleid en gaat daarbij uit van het geboorteland van iemand en diens ouders.

Dit blijkt uit een brief, die vandaag is vrijgegeven, aan de Tweede Kamer van minister Verdonk. De LPF en de PVDA zijn twee van de partijen die niet blij waren met de begrippen. Het kabinet zegt echter geen taalpolitie te zijn.

SMN: 'Jeugdzorg moet ingrijpen bij sekte'

KRIBBET en mrdoctor hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Jeugdzorg Groningen moet ingrijpen in een sektarische woongroep in Ter Apel. Dat vindt de de Stichting Minderjarigen Noord-Nederland (SMN). Volgens hen wordt een groep kinderen binnen de sekte mishandeld en seksueel misbruikt.

Leider van de sekte is een vrouw die zich 'Fee' noemt. Ze beweert over goddelijke krachten te beschikken. Vorig jaar kwamen er voor het eerst meldingen binnen over mishandeling. Toen woonden er 25 kinderen in de woongroep, nu zijn dat er waarschijnlijk vijftien. "Maar er is nog altijd niets gebeurd", zegt zegsman J. Faasse van de SMN. Faasse meent dat Jeugdzorg Groningen steken heeft laten vallen in een onderzoek naar de leefsituatie van de kinderen. De stichting pleit dan ook voor een onafhankelijk onderzoek.

Zwarte Weduwe

De Zwarte Wedude is toch een van de gevaarlijkste spinnen ter wereld. Het heeft een zodanig sterk web dat ze er zelfs muizen of hagedissen in kunnen vangen. Zelfs de mannetjes Weduwe is niet veilig voor zijn leven, tenminste nadat ze elkaar bevredigd hebben. Het blijkt dat ze zichzelf opofferen zodat het vrouwtje betere eieren kan produceren.

Het zijn toch meedogenloze dieren. Bekijk de documentaire over de Zwarte Weduwe.

Beelden van de Xbox 360 interface

Niet geheel onbelangrijk is de interface van de Xbox 360. Het is namelijk de bedoeling dat je deze altijd kunt bereiken, zodat je bijvoorbeeld een ander liedje op kunt zetten. Er is nu een filmpje op internet verschenen waarin Scott Henson je vertelt hoe de menu's van de Xbox 360 in elkaar steken. Hij gaat onder andere wat muziek afspelen vanaf zijn iPod en wat foto's laten zien die op zijn PSP zijn opgeslagen. Erg leuk om te zien dat de apparaten van de concurrentie werken met de Xbox 360. Hij demonstreert ook nog een aantal andere features die je het beste zelf kunt bekijken.



Je kunt het filmpje hier vinden.

Porsche als fooi voor serveerster

Billekoek, patje30, Klein, KRIBBET, scannerrob en YubYub hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 19-jarige serveerster uit Zweden heeft een wel heel bijzondere fooi gekregen. Namelijk een Porsche 925 uit 1979 met een waarde van ruim 3200 euro. De gulle gever was een gepensioneerde Zweed die met zijn vrienden uit eten was.

"Ik keek in haar ogen en zag een engel, en ik dacht: die Porsche moet zij hebben", aldus de vrijgevige Zweed. De man vroeg Josefin Justin naar haar leeftijd en zei tegen haar dat ze de sportwagen mocht hebben als ze zou antwoorden. Justin gaf netjes antwoord in de veronderstelling dat het om een grap ging. Daarop kreeg ze het telefoonnummer van de man. Toen ze hem de volgende dag belde, kreeg ze tot haar grote verbazing te horen dat ze de wagen per direct mocht komen ophalen. "Er moet wel wat aan gebeuren, bijvoorbeeld een likje verf, maar verder doet alles het prima", aldus een gelukkige Justin.

Positie Bonfrère onder vuur in Zuid-Korea


Bondscoach Jo Bonfrère staat onder druk in Zuid-Korea. De media en fans van het Aziatische land willen dat de Nederlander wordt ontslagen na het 0-1 verlies in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Bonfrère had zich met Zuid-Korea al weten te kwalificeren voor het WK, maar een serie povere resultaten doet zijn positie toch wankelen.

"De technische commissie van de KFA gaat binnenkort de problemen rond het nationale team bespreken", aldus een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. "Dan wordt bepaald wat de beste oplossing is om de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK. Alle opties, inclusief het wel of niet ontslaan van Jo Bonfrère, komen daarbij aan de orde."

Fans willen de Stones niet in de ArenA

De Rolling Stones moeten niet optreden in de Amsterdam ArenA. Dat vinden Nederlandse fans van de band. Ze roepen concertorganisator Mojo dan ook op het geplande concert van volgend jaar niet in het stadion te houden. De fans vinden de kwaliteit van het geluid in de ArenA te slecht. Op een speciale website zijn ze een handtekeningenactie gestart.

De fans hebben slechte ervaringen met concerten van The Rolling Stones en van andere bands zoals David Bowie en U2 in de Arena. Mojo zegt echter niet verantwoordelijk te zijn voor de keuze van de concertlocatie. "Dit soort grote bands bepalen zelf waar ze spelen", zegt woordvoerder Jan Willem Luiken. "We willen het probleem niet afschuiven, maar het is een feit dat de artiest zelf bepaalt waar hij een optreden geeft. Mojo is een uitvoerend bedrijf en de artiest bepaalt wat er gebeurt", benadrukt Luiken.

Stones-gitarist Keith Richards zei afgelopen week in een interview dat hij zeker Nederland aan wil doen tijdens de wereldtournee die binnenkort begint.

Politie zoekt aanrander van bejaarden

scannerrob, Blikvanger, YubYub, Billekoek, Mainport en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Noord-Holland Noord is op zoek naar een man die de afgelopen drie maanden zeker vier hoogbejaarde vrouwen heeft aangerand. De vrouwen uit Wognum en Berkhout waren allemaal boven de tachtig jaar. Ze wonen zelfstandig in een aanleunwoning van de verzorgingstehuizen Berkenhof en Sweelinckhof. De politie heeft een compositietekening van de vermoedelijke dader verspreid.

De dader kwam steeds 's avonds via openstaande deuren of ramen de woningen binnen. Ook vorig jaar was er al een verkrachtingszaak in Berkenhof. De politie neemt ook die zaak mee in het huidige onderzoek. Andere verzorgingstehuizen in de buurt zijn door de politie gewaarschuwd. Verder worden familieleden van de bejaarde bewoners van Berkenhof en Sweelinckhof gevraagd bijzondere incidenten te melden.


De politie zoekt een blanke man tussen de 17 en 35 jaar, lengte 1.70 tot 1.85 meter, fors postuur, bol gelaat, geen gezichtsbeharing en (donker-)blond haar in een gedekt kapsel

Screens van Battalion Wars

Vond je net de screens van Advance Wars DS heel leuk eruit zien, maar heb je geen DS maar wel een GameCube? Dan kun je enkele maanden wachten en op 9 december de grote broer van Advance Wars, Battalion Wars, gaan halen in de winkel. Maar let wel op: Advance Wars is een turn-based vechtspel terwijl het bij Battalion Wars allemaal om de actie draait en het daardoor allemaal wat sneller gaat. Je kunt hieronder een aantal nieuwe screens bekijken.


Soundtrack van FIFA 2006 bekend

EA houdt er wel van om wat bekende nummers bij hun spellen te gebruiken. FIFA is hier natuurlijk geen uitzondering op en er is ook voor FIFA 2006 gezorgd voor een uitgebreide lijst van artiesten. Dit jaar kun je genieten van 39 verschillende nummers op de soundtrack. Men vond het blijkbaar belangrijk om het land van herkomst van de verschillende artiesten te vermelden, dus laten wij het natuurlijk niet achterwege:

Artiest - Nummer - Land van herkomst
3D Voz - Fiesta - Spain
AK4711 - Rock - Germany
ATHENA -Tam Zamani Simdi -Turkey
Bloc Party - Helicopter - UK
Blues Brother Castro - Flirt - Netherlands
boTECOeletro - Coco Nutz Mass - Brazil
Boy - Same Old Song - Canada
Carlinhos Brown & DJ Dero - Nabika - Brazil/Argentina
Damian "Jr. Gong" Marley - Welcome To Jamrock - Jamaica
Dogs - London Bridge - UK
Doves - Black and White Town - UK
Duels - Potential Futures - UK
Embrace - Ashes - UK
Hard-Fi - Gotta Reason - UK
Jamiroquai - Feels Just Like it Should - UK
Kaos - Now and Forever - Germany
Kinky - Coqueta - Mexico
K'naan - Soobax - Somalia
KYO - Contact - France
LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing At My House - UK
Linea 77 - Inno All'Odio - Italy
Mando Diao - God Knows - Sweden
maNga - Bir Kadin Cizeceksin -Turkey
Marcelinho da Lua - Tranqüilo - Brazil
Nine Black Alps - Cosmopolitan - UK
Oasis - Lyla - UK
Paul Oakenfold - Beautiful Goal - UK
Röyksopp - Follow My Ruin - Norway
Selasee - Run - Ghana
SoShy - The Way I - France
Subsonica - Corpo a Corpo - Italy
Teddybears Sthlm - Cobrastyle - Sweden
The Departure - Be My Enemy - UK
The Film - Can You Touch Me - France
The Gift - 11.33 - Portugal
The Gipsys - La Discoteca - France
The Rakes - Strasbourg - UK
Vitalic - My Friend Dario - France
Yerba Buena - Cityzen Citysoy - USA

Oblivion maakt gebruik van Xbox 360 harde schijf

Toen deze week officieel bekend werd gemaakt dat de Xbox 360 ook zonder harde schijf te koop zal zijn, was er enige verwarring over in hoeverre games hiervan gebruik zullen maken. In een interview met Todd Howard van Bethesda, makers van the Elder Scrolls IV: Oblivion, legt deze uit dat hoewel Oblivion wel speelbaar is zonder een harde schijf, het spel er wel volop gebruik van maakt als je er wel eentje hebt. Howard raadt iedereen dan ook aan een harde schijf bij zijn Xbox 360 te halen.
"[...]
We've known since day one that there would be versions of the 360 without a hard drive, so Oblivion will still work on every 360. That being said, Oblivion takes full advantage of the hard drive and uses it extensively, so we'd certainly recommend that everyone gets one.
[...]"



Perfect match?

Spin It

Hoe zou het zijn als je ander mans leven in je handen zou hebben?

Stel voor je ziet een ongeluk waarbij bepaalde personen gewond raken en je hebt de kracht om het ongeluk terug te draaien. Wat doe je?
Natuurlijk doe je je best om het terug te draaien, het ongeluk dat zich voordeed was een al toeval. Het ongeluk werd eigenlijk veroorzaakt door een bal, dus jij denkt ik laat die bal anders lopen waardoor het ongeluk zich niet meer voor zou doen. Het loopt toch nog elke keer anders af dan dat je verwacht had.

Bekijk het filmpje.

Klinsmann een 'beetje gelukkig' met de uitslag


"Een beetje gelukkig", zo noemde bondscoach Jürgen Klinsmann van Duitsland woensdagavond het gelijke spel van zijn ploeg tegen het Nederlands elftal.

"Zo vroeg in het seizoen hadden we het heel moeilijk. We hadden hier misschien wel verdiend om te verliezen." De Duitser complimenteerde het Nederlands elftal over het goede spel. " Vooral Robben speelde een fantastische wedstrijd".

"Gelukkig zijn we nog een beetje terug in de wedstrijd gekomen. Al besef ik dat we hier best hadden kunnen verliezen. Nederland heeft veel kansen gemist. Natuurlijk hadden we onze tegenstander beter partij willen bieden. Het gaat er echter om dat we er volgend jaar zomer op het wereldkampioenschap staan. We zijn er nog lang niet. Op basis van het vertoonde spel van vandaag heb ik nu al veel respect voor het Nederlands elftal."

Jeugdzorg haalt 14 kinderen uit Delfts gezin

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

In Delft zijn 14 kinderen uit één gezin uit huis gehaald door Bureau Jeugdzorg Haaglanden (BJZH). De kinderen waren ernstig verwaarloosd, het huis aan de Mijnbouwstraat waarin ze leefden was zeer vervuild, het stonk er verschrikkelijk. BJZH kwam in actie na een tip van de politie, die bij de woning was langsgegaan na een klacht over geluidsoverlast.

De kinderen variëren in leeftijd tussen de 4 maanden en 15 jaar. De twee oudsten moesten altijd oppassen en gingen daarom nooit naar school. Het is de bedoeling dat alle kinderen zo snel mogelijk naar een adres gaan waar ze kunnen blijven tot de Raad voor de Kinderbescherming heeft bepaald wat met het gezin moet gebeuren.

Plaatsvervangend bureauchef Zandbergen van de politie Delft liet in de Haagsche Courant weten: ''Wij zijn verontwaardigd, haast ontdaan over de situatie die we aantroffen. Maar we zijn ook meer dan tevreden over de slagvaardigheid van Bureau Jeugdzorg''

"Renault foute keuze voor Fisichella"

Peter Sauber, teambaas van Sauber Petronas, vindt dat Giancarlo Fisichella nooit naar Renault F1 had moeten verkassen.

Peter Sauber, de vorige werkgever van Fisichella, denkt dat zijn huidige prestaties bij Renault hem meer kwaad dan goed doen. "Na één jaar Sauber had hij een uitmuntende reputatie, maar wie wil hem nu nog hebben? Ik ben er van overtuigd dat hij zijn werk beter doet dan de resultaten ons doen geloven."

Fisichella reed vorig jaar nog voor het team van Sauber en tekende voor dit jaar bij het team van Renault, waar hij direct de eerste race won. Daarna kon de Italiaan echter weinig potten meer breken en reed hij in de schaduw van zijn teamgenoot Fernando Alonso, momenteel leider in het kampioenschap.

Polisario laat laatste Marokkanen vrij

In de Westelijke Sahara heeft bevrijdingsbeweging het Polisario Front de laatste Marokkaanse gevangenen vrijgelaten. Het betreft 404 militairen die soms al 20 jaar lang vast werden gehouden.

Polisario ontstond in 1973 om de Westelijke Sahara te bevrijden van de Spaanse bezetter. In 1975 trok Spanje zich terug waarop Marokko in 1976 het gebied bezette. Jarenlang voerde het Marokkaanse leger en Polisario strijd, tot er in 1991 een bestand werd gesloten. Algerije is de belangrijkste steunpilaar van het Polisario Front. De Marokkanen werden dan ook gevangen gehouden in kampen van de beweging in het zuidwesten van Algerije

De vrijlating van de Marokkaanse militairen is het resultaat van bemiddeling door de Verenigde Staten. Volgens bronnen heeft de Amerikaanse regering zware druk uitgeoefend op Polisario en Algerije. De VS wil in de regio stabiliteit omdat ze vrezen dat het gebied een bron van islamitisch radicalisme kan worden. Eerder liet Polisario al zo'n 2.000 gevangen Marokkanen vrij. In 2003 verwierp Marokko een VN-plan voor een semi-autonome status van de Westelijke Sahara.

Police Brutality

Politie gebruikt volgens hen nooit geweld als het niet moet dus zinloos geweld zal bij hen niet voorkomen.
Toch is dit anders, sommige politiemannen houden zich niet aan de regels. Ze kunnen doen en laten wat ze willen en daar is in het volgend filmpje een paar mensen toch het slachtoffer van. Het is onnodig wat de agent in het volgend filmpje doet, hij had ook een normale tik kunnen uitdelen of wellicht een douwtje.

Bekijk het filmpje hier.

[upd] Gevangene op proefverlof gijzelt vrouwen

KRIBBET en Skorpija hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Brussel gijzelt een gewapende man sinds gisteravond twee vrouwen in een bovenwoning. De dader, Farid Bamoihammad, is een 36-jarige gevangene die op proefverlof is en boos zou zijn omdat zijn voormalige vrouw een nieuwe relatie heeft. Gisteren hield hij ook zijn twee kinderen in gijzeling, maar die heeft hij vrijgelaten in ruil voor sigaretten en drank.

De gijzelaars zijn de kinderoppas en haar dochter. Toen de politie gisteren verscheen, schoot de gijzelnemer enkele keren uit het raam in de mensenmassa die zich in de buurt had verzameld. Daarbij raakte slechts een agent lichtgewond. De dader heeft buiten een pistool ook een handgranaat bij zich.

Bamoihammad, bijgenaamd 'le Fou', is een doorgewinterde crimineel. In 1994 schoot hij in Brussel een persoon dood. Niet veel later verwondde hij twee agenten bij een bankoverval. In 1997 werd hij veroordeeld voor de moord, maar na twee jaar kwam hij opnieuw vrij. Hij zat nu vast voor een gijzeling in 2000 in een Brussels fastfoodrestaurant. Toen hield hij zijn oudste dochter en zeven mensen in gijzeling.

De omgeving van het het gebouw waar de gijzeling plaatsvindt, is hermetisch afgesloten. Op de daken rondom zijn scherpschutters gepositioneerd.

Update 13:30
De twee vrouwen hebben rond 10:00 uur vanuit een raam een kwartier gesproken met de politie. Daarna verdwenen ze terug naar binnen.

De Belgische politie heeft twee mogelijkheden om de gijzeling te beëindigen. Of men stormt met een interventieteam het gebouw binnen, of Bamoihammad wordt naar buiten gelokt en overmeesterd. De politie hoopt in ieder geval de actie zonder bloedvergieten te kunnen beëindigen.


De gegijzelde kinderoppas en dochter rond 10:00 uur

Playlogic wordt publisher van Age of Pirates

Het Nederlandse Playlogic gaat de uitgever worden van Age of Pirates. Deze game wordt momenteel ontwikkeld door Akella, bekend van Corsairs, Sea Dogs en Pirates of the Carribean. Age of Pirates zal een groteske RPG worden, waarin de speler als piraat min of meer kan doen wat hij of zij wil.

De wereld van Age of Pirates bestaat uit 16 eilanden plus de zee daaromheen. Er zijn twee hoofdpersonen in het spel te vinden die ieder hun eigen verhaal hebben. De speler kan met 16 verschillende schepen varen, handelen, vechten, koloniseren, slaven handelen, forten aanvallen en noem maar op.



Jeugdige Argentijn op proef bij PSV

PSV heeft de komende periode de Argentijn Juan Carlos Carrizo op proef. Vandaag traint de achttienjarige aanvallende middenvelder al mee met de groep.

Carrizo is afkomstig van San Lorenzo de Almagro, uit Buenos Aires. Hij trainde al enkele keren mee met het eerste van San Lorenzo en was topscorer van het tweede team. Carrizo is een aanvallende middenvelder met snelheid en techniek. Mede door die eigenschappen werd hij opgemerkt door Guus Hiddink tijdens zijn trip door Zuid-Amerika gedurende het afgelopen seizoen. Carrizo is één van de nieuwe krachten van Argentinië onder-20. De jongeling verheugt zich op de proefperiode: ”Ik vind het fantastisch om hier te mogen laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Serena trekt zich terug in Toronto

Serena Williams heeft zich afgemeld voor haar partij in de derde ronde op het WTA-toernooi in Toronto. De Amerikaanse heeft last van haar knie. Kim Clijsters en Justine Henin gaan wel naar de volgende ronde.

Williams zou vannacht moeten aantreden tegen de Italiaanse Pennetta, maar de jongste van de Williams-zusjes heeft zich teruggetrokken wegens knieproblemen: ”In april blesseerde ik mijn enkel, vervolgens heb ik een tijdje niet gespeeld. Daardoor is mijn been niet zo sterk als het zou moeten zijn, en dat uit zich momenteel in kniepijn,” aldus de Amerikaanse. Serena hoopt op tijd fit te zijn voor de US Open: ”Nu geef ik op omdat ik het niet erger wil maken. Ik keer terug naar Florida in de hoop daar sterker te worden.”

Door de terugtrekking van Williams gelden Kim Clijsters en Justine Henin als topfavorieten in Canada. Clijsters leverde vannacht slechts drie games in tegen Virginie Razzano, terwijl Henin met 6-1 en 6-3 Diaz-Oliva versloeg. Davenport en Sharapova zijn er wegens blessures niet bij in Toronto.

Hooligans

Overal op de wereld zijn wel hooligans aanwezig. Tijdens elke voetbalwedstrijd zijn er wel hooligans actief.
Hooligans kosten meestal ook veel geld voor de clubs zelf. Het is nergens nodig voor om te gaan vechten. Sommige hooligans vechten gewoon om niks en als ze met een reden vechten is het nog steeds overbodig.
Er is nu een compilatie filmpje over hooligans en hun vechtpartijen.

Je kunt het hier bekijken.

Bioscoopfilm: Monster In Law

Een romantische comedy met Jennifer Lopez. Bij het horen van die zin moet menig filmliefhebber toch even diep zuchten. De afgelopen paar jaar heeft Lopez een voorliefde gehad voor dit genre, maar het heeft haar nou niet bepaald in hogere sferen gebracht. Een romantische comedy met Jennifer Lopez heeft eerder bij voorbaat al het stempel 'flop'.
Hetgeen best jammer is, want behalve een goed talent voor dansen, heeft ze ook best een acteertalentje. Ze is alleen wat minder bedreven in het uitkiezen van filmscripts.


Van Basten gematigd tevreden

Na het 2-2 gelijkspel in de oefeninterland tegen Duitsland was bondscoach Marco van Basten matig tevreden.

"We zijn nog ongeslagen. We hebben redelijk gespeeld en veel kansen gehad, al komen we er met 2-2 bekaaid af. Al met al kan ik er wel mee leven", aldus Van Basten.

Van Basten was vooral tevreden over de eerste 25 minuten van de wedstrijd. "Toen hebben we goed gevoetbald. We hadden in het begin enkele goede kansen. Bovendien werd er in die fase goed en met overleg gespeeld. Daarna begon Duitsland iets meer druk te zetten en daar hadden we wat moeite mee. Zij zijn fysiek sterk."

Lokhoff passeert Schollen

Davy Schollen is zijn basisplaats bij NAC Breda kwijt. De Belgische keeper moet morgen in de wedstrijd tegen Willem II plaatsmaken voor Arno van Zwam.

De 27-jarige Schollen maakte in de voorbereiding niet altijd een even betrouwbare indruk en ook in de competitieouverture tegen Feyenoord was hij niet foutloos. Schollen werd de eerste goal van Feyenoord verweten, omdat hij bij de vrije trap van Pardo teveel ruimte had gelaten bij de eerste paal. Lokhoff zal morgen in de Brabantse derby tegen Willem II gebruik maken van de diensten van Arno van Zwam. ”Schollen zit niet in zijn beste periode, dat is wel duidelijk. Dan ontkom je niet aan zo’n beslissing. Hij moet het straks weer oppakken en de strijd aangaan. Ik verwacht ook wel dat hij dat doet. Het is nu even klote voor hem, we weten dat Schollen goed kan keepen en we gaan hem helpen dit te overwinnen," aldus de oefenmeester.

Vorig seizoen was Schollen, die in 2004 overkwam van RC Genk, nog de onbetwiste eerste doelman van NAC. De sluitpost kwam 32 keer in actie. Wel kreeg de ploeg uit Breda liefst 67 tegengoals.

Harry Potter vliegt naar de PSP

Het nieuwste avontuur van onze immer geliefde tovenaarsvriend Harry Potter verschijnt 30 november in de bioscoop. In Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter en de Vuurbeker) komt er een tovenaarstoernooi bij Harry op school. Op alle platformen zul je dit natuurlijk ook na kunnen spelen. Zo dus ook op Sony's PSP. Je zult het verhaal na kunnen spelen, maar bijvoorbeeld ook met Harry kunnen zwerkballen. EA heeft inmiddels ook twee screenshots vrijgegeven. De game verschijnt tegelijk met de film, op 30 november.


Historisch: Oostenrijk 1975

De bekendste coureurs worden soms geplaagd door de slechtste resultaten. Grote namen uit de geschiedenis van de Formule 1 zijn soms niet bekend door hun grote aantallen overwinningen of kampioenschappen, maar door hun rijstijl, een spectaculair ongeluk of een opvallende persoonlijkheid. Jean Alesi heeft slechts één overwinning op zijn naam staan, evenals mannen als François Cevert, Lorenzo Bandini en Olivier Panis.

Vittorio Brambilla hoort ook in dat rijtje thuis. De "Gorilla van Monza", zoals de Italiaan ook wel werd genoemd, streed zeven seizoenen in de Formule 1. Van oorsprong was Vittorio een motorracer, maar nadat hij als monteur had gewerkt voor zijn broer, die in de karts racete, raakte hij gefascineerd door vierwielers. Hij won prompt de Italiaanse Formule 3 en Formule 2 en debuteerde in 1974 in de Formule 1.

Brambilla kwalificeerde zich in zijn eerste seizoen nog regelmatig achterin het veld en wist in dat jaar slechts één punt te pakken. Het jaar erop, in 1975, ging het echter wat beter. Hij wist zich regelmatig voor in het veld te kwalificeren en pakte in Zweden zelfs zijn eerste, zij het controversiële, pole position. Zijn wagen was echter onbetrouwbaar en de Italiaan stond vaker naast de baan dan hij de finish haalde.

De race op de Österreichring, gisteren precies dertig jaar geleden, was echter de grote dag voor Brambilla. Hij startte weliswaar vanaf een achtste plaats, maar wist direct na de start al drie plaatsen te winnen. Na vijftien ronden had Vittorio ook de Ferrari van poleman Niki Lauda ingehaald en stormde door naar James Hunt, die Brett Lunger op een ronde probeerde te zetten. Brambilla zette de situatie handig naar zijn hand en pakte de leiding in de race.

De regen, die was begonnen als een motregen bij de start, zette echter steeds heftiger aan en na een uur racen besloot de raceleiding dat het onverantwoord was door te rijden. De race werd gestopt en Brambilla werd afgevlagd als winnaar. Vlak voor de finishvlag verloor hij echter de controle over zijn March en klapte met meer dan 220 km/h in de pitmuur. Achterwaarts schoof hij over de finishlijn en kon pas aan het einde van de pitmuur zijn wagen weer in het rechte pad krijgen. De wagen was compleet verwrongen, maar Brambilla had zijn overwinning binnen.

De merkwaardige finish zouden de enige fifteen minutes of fame blijken voor de Italiaan. In de volgende seizoenen zou hij nog maar acht WK-punten scoren en het podium niet meer zien. In 1978 liep hij zware hoofdwonden op bij het ongeluk dat het leven van Ronnie Peterson zou opeisen. In 1980 hing hij zijn helm aan de wilgen. De Gorilla van Monza overleed in 2001 aan een hartaanval.

Rudolf Hess-herdenking verboden

Neo-nazi's mogen zaterdag geen herdenkingsmars houden voor Rudolf Hess, zo heeft het Duitse hooggerechtshof heeft gisteren besloten. De neo-nazi's wilden marcheren in Wunsiedel, waar de voormalige rechterhand van nazileider Adolf Hitler begraven ligt.

Volgens het Hooggerechtshof is zo'n mars voor Hess illegaal, omdat anders mogelijk de waarden van slachtoffers van het nazi-regime geweld wordt aangedaan. Volgens in maart aangescherpte Duitse wetten is het namelijk onder meer verboden om nazi-slachtoffers te kwetsen.

Hess pleegde op 17 augustus 1987 zelfmoord in de Berlijnse Spandau-gevangenis. Bij zijn graf in Wunsiedel komen geregeld neo-nazi's bijeen. Het gemeentebestuur hoopt met de nieuwe wet en de uitspraak van gisteren daar nu tegen te kunnen optreden.

Rangen en standen WK-kwalificatie

Naast de vele oefenduels stonden er gisteren ook enkele kwalificatiewedstrijden op het programma.
Hieronder volgen de uitslagen van de woensdag gespeelde voorrondeduels op weg naar het WK van 2006.


Europese Zone:

Poule 1:
Macedonië – Finland 0-3
Roemenië – Andorra 2-0

Stand Poule 1 :

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nederland82220 - 3
2Tsjechië82128 - 7
3Roemenië101917 - 10
4Finland81216 - 14
5Macedonië10810 - 19
6Armenië945 - 20
7Andorra944 - 27


Poule 2:
Kazachstan – Georgië 1-2

Stand Poule 2 :

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Oekraïne92315 - 3
2Turkije91619 - 7
3Griekenland91512 - 7
4Denemarken81213 - 8
5Albanië997 - 16
6Georgië8812 - 17
7Kazachstan803 - 23


Poule 3:
Letland – Rusland 1-1
Liechtenstein – Slowakije 0-0

Stand Poule 3:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Portugal82024 - 4
2Slowakije91822 - 7
3Rusland81516 - 11
4Letland91416 - 15
5Estland91112 - 15
6Liechtenstein959 - 19
7Luxemburg804 - 32


Poule 4:
Faroër – Cyprus 0-3

Stand Poule 4:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ierland71311 - 4
2Zwitserland61213 - 4
3Israël71110 - 8
4Frankrijk6105 - 1
5Cyprus747 - 12
6Faroër713 - 20

De nummers één van elke poule rechtstreeks naar WK. De twee beste nummers twee ook. De andere zes nummers twee strijden in playoffduels om de overige drie tickets.


Aziatische Zone:

Poule A:
Zuid-Korea – Saoedi Arabië 0-1
Oezbekistan – Koeweit 3-2

Eindstand Poule A:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Saoedi-Arabië61410 - 1
2Zuid-Korea6109 - 5
3Oezbekistan657 - 11
4Koeweit644 - 13

Poule B:
Japan – Iran 2-1
Bahrein – Noord-Korea 2-3

Eindstand Poule B:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Japan6159 - 4
2Iran6137 - 3
3Bahrein644 - 7
4Noord-Korea635 - 11


Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Japan en Iran naar WK. Oezbekistan en Bahrein spelen een playoffduel. De winnaar van die wedstrijd strijdt tegen de nummer vier van Midden-Amerika om één WK-ticket.

Zone Midden-Amerika:
Amerika – Trinidad en Tobago 1-0
Guatemala – Panama 2-1
Mexico – Costa Rica 2-0

Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Mexico61611 - 3
2Amerika61512 - 3
3Guatemala679 - 9
4Costa Rica676 - 10
5Trinidad en Tobago644 - 10
6Panama623 - 10


De nummers één tot en met drie rechtstreeks naar WK. De nummer vier komt in een playoffduel uit tegen de nummer vijf van Azië.

WK Badminton: Audina en Jie naar derde ronde

In navolging van Mia Audina heeft ook Yao Jie zonder al te veel problemen de derde ronde beriekt van het wereldkampioenschap badminton in het Amerikaanse Anaheim.

De als vijfde geplaatste Jie was snel klaar met de Canadese Charmaine Reid (11-1,11-6) en zal het in de derde ronde nu moeten opnemen tegen de als twaalfde geplaatste Japanse Kaori Mori.

Mia Audina won eerder al met 11-0 en 11-2 van de Sloveense Maja Kersnik. In de volgende ronde zal Audina het een stuk moeilijker krijgen. Dan moet ze het opnemen tegen de als tweede geplaatste Chinese Xinfang Xie.

Site Friese werkzoekenden gekraakt

De site werkeninfriesland.nl is gisteren off-line gehaald nadat hackers de site hadden gekraakt. Daardoor waren de cv's en privé-gegevens van 3.500 werkzoekenden ineens voor iedereen in te zien. Normaal kunnen alleen geregistreerde bedrijven de info inzien, met behulp van een inlogcode.

De site is een initiatief van Friese gemeenten en dient als een soort vacaturebank, die bedrijven en organisaties kunnen raadplegen op zoek naar nieuwe werknemers. Hij blijft off-line totdat de bouwer van de site, JobsRepublic, voor een betere beveiliging heeft gezorgd. ''Wij betreuren de gang van zaken en zien het als een goede waarschuwing'', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De 3.500 werkzoekenden die op de site vermeld staan, krijgen binnenkort een excuusbrief.

Zie ook de site Fryk.nl, die de kraak nader verklaard.

Uitslagen oefenwedstrijden 17 augustus

Naast de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland waren er gisteren nog een pak andere vriendschappelijke duels. Zo ging Engeland met 4-1 af tegen Denemarken en scoorde Zinedine Zidane bij zijn rentree.

Engeland leed zijn grootste nederlaag sinds mei 1980 tegen Wales. Alleen Rooney scoorde een voldoende bij de ploeg van Eriksson, die met al zijn sterren aantrad. Nadat de Denen in de eerste helft al gedomineerd hadden kwamen de goals pas na de pauze. In een tijdsbestek van zeven minuten scoorden Rommedahl, Tomasson en Gravgaard drie goals. Rooney deed nog iets terug, alvorens Larsen in blessuretijd de 4-1 binnenschoot. Voor Denemarken een goede generale repetitie voor het cruciale WK-kwalificatieduel tegen Griekenland.

Frankrijk kon in tegenstelling tot Engeland wél vertrouwen kweken voor de komende voorrondeduels. Dankzij goals van Gallas, Zidane en Henry wonnen Les Bleus van Ivoorkust. Zidane, die ondanks zijn doelpunt nog geen grootse indruk maakte, werd voorafgaand aan de wedstrijd een warm welkom geheten door de fans in Montpellier. De Tsjechen, op 8 oktober tegenstander van oranje, leden een 2-1 nederlaag tegen Zweden. Ajax-spits Rosenberg maakte de winnende goal. Koller scoorde voor Tsjechië. Europees kampioen Griekenland verloor van België: 2-0. Voor onze zuiderburen is het alweer de vierde achtereenvolgende overwinning.


Uitslagen oefenwedstrijden- 17 augustus:

Nederland – Duitsland 2-2
België - Griekenland 2-0
Bulgarije - Turkije 3-1
Denemarken - Engeland 4-1
Estland - Bosnië-Herzegovina 1-0
Frankrijk - Ivoorkust 3-0
Hongarije - Argentinië 1-2
Ierland - Italië 1-2
Kroatië - Brazilië 1-1
Malta - Noord-Ierland 1-1
Noorwegen - Zwitserland 0-2
Oekraine - Servië-Montenegro 2-1
Oostenrijk - Schotland 2-2
Polen - Israel 3-2
Portugal - Egypte 2-0
Spanje - Uruguay 2-0
Wales - Slovenië 0-0
IJsland - Zuid-Afrika 4-1
Zweden - Tsjechië 2-1
Marokko - Togo 0-1

Arnhemse meisjes (3)

Ik probeerde het beeld te verdringen. Paul die daar achter dat raam stond te dansen met een blote Keetje. Zou hij ook puisten op zijn piemel hebben? Ik hoopte het maar, anders zou Keetje nog op het idee komen die piemel toe te laten tot haar lichaamsopeningen... Maar evengoed, puisten of niet, zolang hij ze niet op zijn ogen had kon hij alles zien zeg maar, van heel dichtbij. En ik, als ik maar op het goede moment op de goede plaats was geweest, had door het raam ook nog alles kunnen zien...

Turkse onderbroekzwemmers willen niet aan zwembroek

Het strand Caddebostan in Istanbul is sinds kort weer opengesteld voor zwemmers. Sedert de jaren zeventig was het verboden terrein. Het zeewater was er namelijk zo vervuild dat de gemeente het onverantwoord vond om mensen toe te laten. De schoonmaakoperatie duurde jaren, kostte een bom duiten, maar delen van de Bosporus zijn uiteindelijk weer schoon genoeg voor zwemmers.

Alleen verpesten 'Turkse boeren' in onderbroek het zwemplezier voor veel inwoners van Istanbul. Sinds de jaren 70 is de migratie uit het oosten van Turkije naar de stad enorm toegenomen. Deze 'nieuwe' bewoners doken ook massaal de zee in. De vrouwen met al hun kleren aan, en de mannen in onderbroek. Schande sprak de Turkse pers ervan. Er verschenen foto's van behaarde ongeschoren mannen met doorweekte onderbroeken waarbij weinig te raden overbleef naar de inhoud.

Gratis zwembroek
De gemeente Istanbul zette een brigade in die deze ex-plattelanders in onderbroek, maande te vertrekken. Ze lieten zich echter niet wegjagen. Toen besloot de gemeente over te gaan tot het gratis uitdelen van goedkope zwembroeken. Ook dat helpt echter niet, de onderbroekzwemmers blijven gewoon komen.

Het ene deel van de Turkse pers spreekt schande van deze boerenlummels ''die het imago van Turkije besmeuren''. De andere helft toont echter geduld, medeleven en vertrouwt erop dat de onderbroekbadgasten zichzelf zullen aanpassen aan de tegenwoordige tijd.

Federer, Hewitt verder in Cincinnati

Roger Federer en Lleyton Hewitt hebben zich beiden met enige moeite geplaatst voor de derde ronde op het Masterstoernooi in Cincinnati. Voor de Argentijnen Coria en Nalbandian viel het doek.

Federer ontdeed zich pas na drie sets van Nicolas Kiefer: 4-6, 6-4, 6-4. Op Wimbledon was Kiefer de enige speler die een set wist af te snoepen van Federer en ook vannacht had de Zwitser het moeilijk tegen Kiefer. Met zijn snelheid en goede returns ging de eerste set verdiend naar de Duitser, maar de nummer één van de wereld herstelde zich in de daaropvolgende sets. In ronde drie ontmoet Federer de Belg Olivier Rochus. Federer heeft dit jaar pas drie wedstrijden verloren.

Ook Hewitt had een driesetter nodig om verder te komen. De Australiër, die vorige week nog wegens maagproblemen moest opgeven in Montreal, had problemen met de opgeleefde Greg Rusedski: 1-6, 7-5, 6-4. De eerste set was al na twintig minuten een prooi voor de Brit. Twee breakpoints voor Hewitt waren genoeg voor breaks in de tweede en derde set. Rusedski verspeelde nog enkele breakkansen. Hewitt was vol lof over zijn opponent: ”Hij serveerde fantastisch. Hij maakte ook weinig onnodige fouten, zodat het een moeilijke partij was.”

Voor Coria en Nalbandian is de tweede ronde het eindstation in Cincinnati. Coria verloor met 6-4 en 6-4 van de Peruviaan Luis Horna. David Nalbandian ging in drie sets onderuit tegen Fernando Gonzalez: 6-3, 1-6, 2-6. De pas 18-jarige Monfils blijft ondertussen in vorm: de Fransman boekte een eenvoudige zege op Karol Beck.

"Honda en Button kozen Barrichello"

De aanstelling van Rubens Barrichello bij BAR Honda is niet alleen de keuze geweest van Barrichello zelf en het BAR-team, maar er is ook op aangedrongen door Jenson Button, en ook Honda heeft een belangrijke rol gespeeld.

Barrichello vertelde aan SporTV dat Honda een grote reden was om naar BAR te vertrekken. "Senna zei altijd dat Honda een fundamenteel onderdeel van zijn succes was," zei Barrichello. Ondanks dat hij niet bij Scuderia Ferrari weg had gewild onder slechte voorwaarden, gaf hij ook toe dat er een tijd lang niets beters te vinden was.

Nick Fry, teambaas van het BAR-team, heeft verder dat in de afgelopen maanden Jenson Button heeft aangedrongen op het binnenhalen van de Braziliaan. "We wilden het Jenson zo prettig mogelijk maken, mocht hij bij ons blijven," zei Fry in het blad Autosport. "We gaven hem een lijst van beschikbare coureurs en Barrichello kreeg zijn volledige toestemming. Hij was erg positief over Rubens wat betreft zijn rijstijl."

'TV kijken wordt duurder door digitale tv'

De komende jaren zal de burger dieper in de buidel moeten tasten om tv te kunnen kijken via de kabel, zo meldt dagblad Trouw vandaag. De abonnementen zullen duurder worden en ook zullen decoders meer gaan kosten.

Reden is dat digitale televisie oprukt. Kabelaars schermen wel met 'gratis' digitale tv, zo zegt Trouw, maar dat slaat dan vooral op het feit dat de meeste kabelnetten nog niets extra's vragen voor een digitaal abonnement. Wel moeten kijkers echter tot een paar honderd euro uitgeven aan decoders. UPC, de grootste Nederlandse kabelmaatschappij, maakt bovendien het basisabonnement 20% duurder. Ze geven dan wel een gratis decoder weg, maar in 2007 betaalt iedereen 3 euro meer per maand.

Verder schrijft Trouw dat voor iedere tv en videorecorder in huis een aparte decoder nodig is, die ongeveer honderd euro kost. ''Zolang alle zenders nog analoog te ontvangen zijn, kan de kijker nog zonder decoder. Maar de kabelaars zullen geleidelijk aan steeds minder netten analoog gaan doorgeven en zo hun abonnees tot de aanschaf van decoders dwingen'', aldus Trouw.

Deense 'haatzaai-radio' zwijgen opgelegd

In Denemarken is op last van de Raad voor Radio en Televisie een radiostation uit de lucht gehaald omdat het had opgeroepen moslims West-Europa uit te zetten of te doden. Het gaat om Radio Holger; de eigenaar van de zender, Kaj Vilhelmsen, zei kort na de aanslagen in Londen dat moslims moesten worden uitgezet of gedood, zodat zij geen bommen meer kunnen plaatsen.

Volgens de Deense autoriteiten heeft Radio Holger met de uitspraken de regels overtreden die media ervan moeten weerhouden haat te zaaien op basis van ras, religie, nationaliteit, geslacht, seksuele voorkeur of handicaps. Denemarken telt zo'n 150.000 moslims, circa 3% van de bevolking.

Volgens een bron van 3 augustus zou Vilhelmsen gezegd hebben: ''Om terrorisme te bestrijden zouden moslims uit West-Europa moeten worden verdreven . Wij kunnen aanslagen slechts verhinderen door ze uit te zetten. Fanatieke aanhangers van Mohammed moeten definitief worden gestopt. Dat betekent dat we sommigen van hen moeten doden.''

Voor de fijnproevers

Wie er nog over denkt om Sail de komende dagen te gaan bezoeken, doet er goed aan om een polsstok mee te nemen om over de vuilnis heen te springen. Amsterdam verandert in rap tempo in een vuilnisbelt en de buitenlandse bezoekers van Sail zullen dan ook zeker hun ogen uitkijken. Het is werkelijk ongehoord dat Abvakabo FNV op deze manier vecht voor een verloren zaak en daarmee heel Nederland te kijk zet. En echt een verloren zaak, want deze staking gaat dus onder andere over het feit dat ambtenaren niet willen meedoen aan de nieuwe zorgverzekering en nog steeds heel vroeg met pensioen willen, lekkere voorbeeldfunctie ook.

Maar misschien moeten we het positief zien, Amsterdam zal niet langer de drugshoofdstad van Europa zijn maar de vuilnis- en stankhoofdstad. Vandaag wordt het 28 graden, dus reken maar dat de maden over de straat zullen kruipen. Voor de fijnproevers hier dus even een receptje voor een overheerlijke snack.

Recept: Madenchips

Verwarm de frituur op 180°C. Bak 50g maden gedurende 10 minuten, tot ze knapperig zijn. Dep het overbodige vet af. Breng op smaak met peper en zout, en dien warm op.

Twee nieuwe handhelds aangekondigd

Het voormalige GamePark, dat verantwoordelijk was voor de GP32 handheld (Azië only) is opgesplitst in twee nieuwe bedrijven welke allebei werken aan een nieuwe handheld die als opvolger dient voor de GP32.

Laten we echter eerst even beginnen met een kleine kennismaking met de GP32. De GP32 is een handheld die vooral gemaakt en geschikt is voor homebrew applicaties. Er zijn op het internet talloze software programmaatjes te vinden waarmee je van alles kan doen.


De GP32

Er komen nu dus twee opvolgers van dit apparaatje. Eentje komt van het bedrijf dat nog steeds GamePark heet, het andere komt van de divisie die voorheen GamePark Holdings heette.

De handheld van GamePark heet XGP (eXtreme Game Player). Met dit apparaat kun je naast gamen ook muziek luisteren en films kijken. Bovendien heeft de XGP een TV-Out, WiFi mogelijkheden, USB poorten en een 3D grafische kaart. Veel meer is er nog niet bekend, details en specificaties volgen zodra ze bekend zijn.


De XGP dicht- en opengeklapt

De tweede nieuwe handheld heeft als werknaam GPX2 en hiervan is al wat meer bekend. De GPX2 ondersteunt naast gamen, muziek en video ook plaatjes en tekstbestanden. De GPX2 heeft twee ARM9 processors en 64 MB RAM. Volledige specs vind je op de site.


De witte en de zwarte uitvoering

Of en wanneer deze handhelds naar Europa komen is niet bekend.

Film: Undertow

Undertow van David Gordon Green is een thriller zoals die alleen in de VS gemaakt kan worden. Niet omdat hij zo vol zit met hersenloos patriottisme, of omdat de makers een absurd groot budget ter beschikking stond, maar omdat de sfeer en in feite ook de plot van de film voortkomen uit dat zo Amerikaanse landschap van de bossen in Georgia. De film is net als de moerassen daar, broeierig, uitgestrekt en verlaten, kalm maar met een voelbare spanning beladen.

Undertow
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.