Ron Dennis is 'not amused'

Ron Dennis is op z'n zachtst gezegd niet blij met de fout van Montoya gisteren. De uitgestippelde tactiek van de McLaren-teambaas kon hierdoor naar de prullenbak

"Montoya maakte een grote fout" begint Dennis. "Ik had Montoya als buffer gepland achter Kimi Räikkönen. Kimi zou dan de overwinning binnen moeten halen, en JP had er voor moeten zorgen dat Alonso minder punten kon halen en Kimi zo dus kon inlopen voor het kampioenschap". De achterstand van Räikönnen op Alonso is inmiddels al 26 punten.

Ron Dennis was dan ook zeker niet te spreken over het feit dat zijn scenario nu niet door kan gaan omdat Montoya vanaf de laatste startplek vertrekt. "Montoya zal zelf de problemen die ontstaan zijn door zijn fout moeten oplossen, hij zal een hele goede inhaalrace moeten rijden", aldus Dennis. "Gelukkig kun je hier op Hockenheim goed inhalen dus zal hij ervoor moeten zorgen dat hij alsnog in de punten finisht".

Juan-Pablo Montoya neemt alle schuld op zich voor zijn fout van gisteren, maar verklaarde wel ook niet blij te zijn met de uitspraken van zijn teambaas. "Ik maakte een fout in de laatste bocht omdat ik voor de pole wilde gaan, ik haalde het maximale uit de auto want daarvoor ben ik hier toch?", aldus de Colombiaan. "Ik wil races winnen en vechten voor het kampioenschap, ik wil niet rijden om tweede te worden!".