Ferrari kan wederom geen potten breken

Het gaat bij het team van Ferrari van kwaad tot erger. Op Silverstone was het Italiaanse team geen moment in staat om zich te mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Regerend wereldkampioen Michael Schumacher eindigde uiteindelijk als zesde, vlak voor zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

"Natuurlijk kan ik niet tevreden zijn. We waren gewoon niet snel genoeg. Misschien had ik met Button kunnen duelleren als ik niet opgehouden zou zijn door Trulli, maar ik houd er niet van om het woord 'als' te gebruiken. Het lijkt er op dat we achteruit gaan in plaats van vooruit. We zijn niet competitief genoeg. Hopelijk kan ik mijn thuisrace in Hockenheim over twee weken een beter optreden voorschotelen," aldus Schumacher.

In tegenstelling tot de meeste coureurs koos Barrichello voor een strategie met drie pitstops, wat hem uiteindelijk slechts de zevende plaats opleverde. "Het was een heel zware race. We waren niet zo snel als we gehoopt hadden. Ik zat vast achter Button, waardoor mijn strategie niet echt uit de verf kwam. Maargoed, achteraf kunnen we vaststellen dat veel meer dan deze positie er toch niet ingezeten had."

Ook technisch directeur Ross Brawn was erg teleurgesteld over het resultaat. "Dit is ontzettend teleurstellend. Het hele weekend hoopten we dat we in de race competitief zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Onze coureurs waren redelijk tevreden over de afstelling, we missen eigenlijk vooral snelheid."