Lodewijks prikt er nog een jaar aan vast

Patrick Lodewijks zal ook volgend seizoen nog deel uit blijven maken van de selectie van Feyenoord. De 38-jarige goalie tekende maandag een contract voor 1 seizoen bij de Rotterdamse club.

In 2002 kwam Lodewijks over van PSV, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd. De Rotterdammers gaven hem toen de kans als ervaren tweede keeper achter Edwin Zoetebier. Lodewijks schikte zich in zijn rol, maar stond toch regelmatig in het doel voor de club uit de Kuip. Vorig jaar won hij de concurrentiestrijd met Edwin Zoetebier en dit seizoen verving hij Gabaor Babos. Momenteel is Lodewijks herstellende van een blessure aan zijn bovenbeen.

"Het is wel wat anders gelopen dan ik me vooraf voorgesteld had. Toen ik bij Feyenoord tekende, hoopte ik dat ik in ieder geval één keertje zou kunnen spelen voordat ik zou stoppen. Het zijn al bijna vijftig competitiewedstrijden geworden en ik heb me uiteindelijk drie keer opgewerkt tot eerste keeper van Feyenoord. Wat een toetje na mijn carrière had moeten zijn, is een volledige viersterren-maaltijd geworden."