Gruwelijk incident overschaduwt Mallorca-Sevilla

De wedstrijd tussen Real Mallorca en Sevilla, dat met 0-1 door Sevilla werd gewonnen werd niet bepaald door het voetbal, maar door een incident rond Juan Arango. De aanvaller van Mallorca was het slachtoffer van een harde botsing met tegenstander Javi Navarro, met gruwelijke gevolgen.

Vlak voor het einde van de eerste helft stortte Arango ter aarde, nadat hij met zijn hoofd in aanraking was gekomen met de elleboog van Navarro. Arango lag vervolgens brakend, hevig trillend en buiten bewustzijn op het veld. Dankzij het gelijk ingrijpen van de eerste hulp, die een slangetje in zijn mond aanbracht om zijn luchtwegen vrij te houden, bleef de schade nog enigszins beperkt.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de Venezolaan er niet al te best aan toe was. "De speler heeft een hersenschudding, is buiten westen geweest en ademde tijdelijk niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn jukbeen heeft gebroken. Gelukkig is er geen hersenbeschadiging geconstateerd. Maar we blijven hem verdoven en beademen. Hij is er ernstig aan toe maar zijn toestand is stabiel", aldus arts Joan Pericás.

De dader, Jadi Navarro, die erg aangeslagen door het incident was en geel kreeg voor de actie, spoede zich na afloop van de wedstrijd gelijk naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met Arango ging. "Ik probeerde me te beschermen. Hij kwam met zijn gezicht vooruit in en we botsten. Meer kan ik me niet herinneren maar ik betreur ontzettend wat er is gebeurd."