Parijs-Nice: Valverde de rit, Julich de eindzege

Bobby Julich (CSC) heeft vandaag de 63ste editie van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. In de bergachtige slotetappe, over 135 kilometer in en rondom Nice, kwam zijn leidende positie niet meer in gevaar. De dagzege ging naar de Spanjaard Alejandro Valverde (Illes Balears).

In de slotetappe leek Alberto Contador van Liberty Seguros lange tijd op weg te zijn naar zijn eerste zege in de Pro Tour. De spanjaard nam op de laatste klim van de dag, de Col d'Eze, afscheid van zijn zes medevluchters waarmee hij al de hele dag op pad was en ging solo verder.

Veel speling kreeg de Spanjaard echter niet van het peloton. De CSC-ploeg had immers goed in de gaten dat Alberto Contador een gevaarlijke klant was voor het klassement, hij stond op circa twee minuten van Bobby Julich.

Door de geringe voorsprong en het feit dat de Liberty Seguros-renner uit zijn pedaal schoot in de afdaling van de slotklim kon Alexandre Vinokourov (T-Mobile) bij hem komen. De Kazach was halverwege de afzink weg gereden bij het uitgedunde peloton.

Maar het duo verstond elkaar niet. In de slotmeters van de etappe reed het peloton dan ook het gat dicht. Valverde wipte gemakkelijk over de twee koplopers heen en pakte de dagzege in Nice. Franco Pellizotti (Liquigas) en Kim Kirchen (Fassa Bortolo) werden respectievelijk tweede en derde.

Voor CSC betekent de eindoverwinnig van de Amerikaan de tweede opeenvolgende eindzege in de 'koers naar de zon'. In de vorige editie was Jorg Jaksche namelijk de beste in de Franse rittenkoers.

Uitslag zevende etappe:
1.Alejandro Valverde (Spa/Illes Balears) 135 km in 3u28'29 "
2.Franco Pellizotti (Ita/Liquigas) z.t
3.Kim Kirchen (Lux/Fassa Bortolo) z.t
4.Jaroslav Popovytsj (Oek/Discovery Channel) z.t
5.Alexandre Vinokoerov (Kaz/T-Mobile) z.t

Eindstand Parijs-Nice
1.Bobby Julich (VS/CSC) in 22u32'13"
2.Alejandro Valverde (Spa/Illes Balears)op 10"
3.Constantino Zaballo (Spa/Saunier Duval) 19"
4.Jens Voigt (Dui/CSC) 44"
5.Jörg Jaksche (Dui/Liberty Seguros) 45"