Verstappen wijst Minardi af

De kans lijkt klein dat Jos Verstappen komend seizoen nog in Europa zal racen. De Nederlander heeft de mogelijkheid om bij Minardi te gaan rijden van de hand gedaan en richt zich nu op de Verenigde Staten.

Zoals eerder bekend werd, gaat Verstappen praten met drie ChampCar-teams. Rocketsports, MI-Jack Conquest en een nieuw team van Emerson Fittipaldi tonen interesse. Volgende week zal Verstappen dan ook naar Amerika gaan om met de verschillende teams te praten en hij hoopt daarna op 1, 2 en 3 februari te gaan testen.

De deur naar Minardi is definitief gesloten en daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de Formule 1-aspiraties van verstappen. Zelf vertelde hij daarover: "Ik heb er lang over nagedacht maar ik ben aan een nieuwe uitdaging toe. In de Formule 1 ben je te afhankelijk van het materiaal en de politieke spelletjes die er gespeeld worden. Het is fantastisch om in zo’n auto te rijden, maar in de loop der jaren heb ik ervaren dat voor goede prestaties de coureur van ondergeschikt belang is. Bij de ChampCars speelt de rijder een grotere rol, omdat de techniek niet zo ver is doorgevoerd als in de Formule 1. Ik wil in een auto zitten die me in staat stelt te laten zien hoe goed ik ben."

Over de gesprekken in Amerika vertelde hij: "Ik ga eerst praten. Daarna ga ik testen en pas dan zal er een beslissing vallen. Bovendien zijn we nog in onderhandeling met een Nederlands tv-station omtrent de uitzendrechten van de ChampCar-races."