FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 januari 2005

Moeder geeft 4-jarig zoontje crack

De politie heeft een moeder in het Amerikaanse Kansas City aangehouden omdat ze haar 4-jarige zoontje crack gaf om hem rustig te maken.

De politie verklaarde dat het kindje geen zichtbare schade heeft overgehouden aan het gebruik van de sterk verslavende drug. De politie heeft het jongetje onder toezicht laten plaatsen.

Volgens de moeder heeft zij niet zelf de crack aan het jongetje gegeven. Zij zegt dat hij het middel mogelijk op kinderfeestjes bij vriendjes tot zich heeft genomen. De politie zegt echter dat buren hebben verklaard dat het zoontje crack kreeg van de moeder zodat hij rustig bleef.

De politie heeft een haar van het kind laten analyseren. Daaruit bleek dat het ventje de afgelopen tijd regelmatig drugs moet gekregen hebben.

Corus Tournament (21/01/2005)

In ronde zes vielen er slechts drie remises te noteren, waaronder één voor Loek van Wely.

Van Wely speelde remise tegen Leko. Hij probeerde Leko te verrassen, maar het mocht niet baten, remise. Van Wely heeft alleen maar remises op zijn naam staan tot nu toe. Kramnik won met de witte stukken van Svidler, iets dat hij vorig jaar ook deed, op eenzelfde manier. Anand herpakt zich nu na zijn belabberde start, en won ook met wit. Jammer voor Ponomariov, de tegenstander van Anand.

Verder is één van de koplopers verrassend de Cubaan Bruzon. In een stelling waar wit gewonnen stond, gaf wit, hier gespeeld door Morozevich een kans weg, waardoor Bruzon kon winnen met zwart. En Topalov herstelt zich van zijn slippertje van eerder deze week, en won van Nigel Short, en heeft daarmee 1 1/2 punt uit de laatste twee partijen behaald.

In Groep B is de afstand tussen de nummer één, Mamedyarov en zijn tegenstanders vergroot. De nummers twee en drie, Stellwagen en Cheparinov verloren beide, en nu staat Sergey Karjakin met 4 punten op de tweede plaats; het was hij die Cheparinov deed verliezen.

In Groep C was er wederom winst voor Bianca Muhren, maar verlies voor Tea Lanchava. Muhren bond de 11-jarige Negi uit India aan de zegekar. Op kop staan nu Georgiev en Alekseev, beide met 5 punten uit 6 wedstrijden.

De stand in Groep A
1.L. Bruzon, V. Topalov, P. Leko, M. Adams met 4 punten
5.A. Grischuk, V. Kramnik, V. Anand met 3½ punt.
8.J. Polgar, R. Ponomariov, L. van Wely met 3 punten.
11.N. Short met 2½ punt.
12.I. Sokolov met 2 punten.
13.P. Svidler met 1½ punt.
14.A. Morozevich met ½ punt.

KNVB publiceert zwarte lijst met kwetsende uitspraken

killerog en lml.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

KNVBDe KNVB heeft een zwarte lijst met verboden verwensingen gepubliceerd. Voortaan zal na uiten van deze termen door supportersgroepen worden opgetreden. Eenieder weet nu exact van hoe en wat.

Een adviescommissie bestaande uit juristen, arbiters, vertegenwoordigers van spelers en oud-coaches stelde de lijst op. Het bestuur betaald voetbal heeft deze nu overgenomen. Kwetsende verwijzingen naar ras, geloof of bevolkingsgroep zijn verboden. Verwijzingen naar geslachtsdelen, schapengeblaat, gesis, vuurwerkgeluiden, hoeren en ziekten worden niet meer getolereerd. Ook termen als Hamas en geitenneuker staan er op. Allen woorden die momenteel bij menig fanatiek supporter nog in de mond liggen.

De bedoeling is dat eenieder nu weet welke teksten wel en welke niet mogen worden geroepen. Die duidelijkheid was er eerder niet. Mocht een verboden term massaal geroepen worden dan kan de wedstrijd worden stilgelegd, aldus de voetbalbond.

Meer voetbalnieuws vind je op Sport.fok.nl

Zwarte lijst kwetsende uitspraken opgesteld

De KNVB geeft de arbiters een zwarte lijst mee met verboden verwensingen. Voortaan zal na uiten van vermelde termen door supportersgroepen worden opgetreden. Eenieder weet nu exact van hoe en wat.

Een adviescommissie bestaande uit juristen, arbiters, vertegenwoordigers van spelers en oud-coaches stelde de lijst op. Het bestuur betaald voetbal heeft deze overgenomen.

De lijst bevat allerhande kwetsende teksten. Verwijzingen naar geslachtsdelen, schapengeblaat, gesis, vuurwerkgeluiden worden niet meer getolereerd. Ook termen als Hamas en geitenneuker staan er op. Allen woorden die momenteel bij menig fanatiek supporter nog in de mond liggen.

De bedoeling is dat eenieder nu weet welke teksten wel en welke niet mogen worden geroepen. Die duidelijkheid was er eerder niet. Mocht een verboden term massaal geroepen worden dan kan de wedstrijd worden stilgelegd, aldus de voetbalbond.

Schnappi versus Snappie

Schnappi, in Duitsland reeds een grote hit, wordt ook in Nederland uitgebracht. Het liedje over de kleine krokodil zal vanaf dinsdag in de winkels liggen. De Duitse Schnappi krijgt echter concurrentie, op dinsdag beleeft ook de Nederlandse versie 'Snappie' zijn première.

'Schnappi', al weken op de eerste plaats van de Duitse hitparade, wordt gezongen door de Keulse Joy Gruttman, die vier was toen ze het nummer opnam. Platenmaatschappij Universal Music zegt te worden overspoeld met verzoeken de single in Nederland uit te brengen. "We verwachten dat de plaat komende week hoog zal binnenkomen in de hitparade", zegt woordvoerder Ria Makker. Platenlabel Berk Music, verantwoordelijk voor de Nederlandstalige versie, wil nog niet zeggen wie deze versie heeft ingezongen. "Het enige wat ik hierover kan melden is dat het de dochter is van één van onze andere artiesten", verklapt Marc van der Staak namens het bedrijf.

Vader Abraham
Berk Music was met zijn versie in ieder geval Vader Abraham te snel af. De artiest, zelf ooit wereldberoemd geworden met zijn lied over De Smurfen, liet onlangs in het tv-programma RTL Boulevard weten met zijn eigen versie te willen komen. Platenmaatschappij Sony Music liet echter vandaag weten dat hij er toch vanaf ziet.

Resident Evil 4 GameCube pack?

Volgens geruchten komt er op 18 maart een Resident Evil 4 GameCube pack. De prijs zou 129.99 euro moeten worden voor dit pakket, waar er waarschijnlijk maar 10.000 van gemaakt zullen worden, en zal het volgende bevatten:

Platinum of Zwarte GameCube
Het spel Resident Evil 4


Komt dit pakket straks naar de winkel?

Nintendo heeft nog geen verklaring gegeven, dus het blijft voorlopig nog gissen of dit pakket wel of niet zal verschijnen.

Nieuw virus leest CNN headlines

wickerman had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is nu een wormvirus opgedoken dat de actuele headlines van CNN inleest. In de onderwerpregel van het virusmailtje komt een actuele headline van de Amerikaanse nieuwszender te staan. Computerbeveiliger Sophos heeft daar vandaag een waarschuwing over doen uitgaan.

Het virus probeert zichzelf via e-mail te versturen naar adressen in de geïnfecteerde computer. De onderwerpregel wijzigt, zodra het mailtje zich doorstuurt. Daarnaast kan het programma wachtwoorden opslaan. De naam van het virus is Crowt-A.

In Nederland hebben een aantal mensen gemeld dat het virus is aangetroffen, maar massale besmetting wordt niet verwacht.

Nieuwe behandeling tegen snurken

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft een nieuwe behandelmethode tegen snurken in handen. Mensen die hard snurken of vermoeid zijn door ademhalingspauzes in hun slaap, kunnen zich vanaf nu laten behandelen in het Belgische ziekenhuis, dat met de nieuwe methode een wereldprimeur heeft.

De genoemde klachten zijn het gevolg van het obstructief slaapapneu syndroom. Dit wordt veroorzaakt door het gedeeltelijk of volledig dichtklappen van de keel tijdens het slapen. Wie aan dit syndroom lijdt, houdt niet alleen zijn omgeving uit zijn slaap, maar is zelf ook vaak moe en heeft last van concentratiestoornissen overdag. Het probleem kan nu opgelost worden door het aanbrengen van een titanium implantaat ter hoogte van het tongbeen. Dit implantaat zorgt ervoor dat de keel open blijft.

Er bestonden wel al andere middelen voor het syndroom, zoals continue beademing of een operatie aan het week gehemelte. Maar dit biedt niet voor iedereen een oplossing. De nieuwe methode zal wederom een aantal patiënten kunnen helpen. Op dit moment zit het project nog in een experimentele fase en wordt uitgevoerd in samenwerking met het UZ van Mannheim en de Amerikaanse firma Aspire Medical.

[upd] Zeventien jongeren verdacht van verkrachten 13-jarige

DutchSoldier, pberends, dadoc en Carport hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Rotterdamse politie heeft afgelopen maand zeventien jongeren tussen de negen en zestien jaar aangehouden op verdenking van het meervoudig verkrachten van een 13-jarige plaatsgenoot. Dit heeft het Openbare Ministerie vandaag bekend gemaakt. Het slachtoffer heeft pas in december aangifte gedaan van de verkrachtingen, welke in april, mei en oktober zouden hebben plaatsgevonden.

Het meisje zou gedwongen zijn tot seksuele handelingen en daarbij verschillende keren zijn verkracht. De gebeurtenissen vonden plaats in kelderboxen en in een woning. Vier van de verdachten zaten al in een jeugdinrichting en zijn gehoord. Acht anderen zijn in bewaring gesteld. Twee andere verdachten worden volgende week donderdag voorgeleid.

Onder de verdachten bevindt zich een 9-jarig jongetje. Het is niet mogelijk hem strafrechtelijk te vervolgen. De Raad van Kinderbescherming is op de hoogte gesteld van de jongen. Twee andere verdachten zijn inmiddels alweer vrij gelaten. Verder bevindt zich onder de verdachten een 16-jarige jongen die afgelopen december vermoedelijk betrokken was bij een steekpartij. Een 15-jarige jongen kwam hierbij om het leven.

Update 19.57
Het NOS meldt dat verschillende verdachten de verkrachtingen inmiddels bekend hebben. De verkrachtingen vonden plaats in groepjes van wisselende samenstelling gedurende de maanden april, mei en oktober vorig jaar.

Witte leeuwtjes met blauwe ogen geboren

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Frankrijk zijn afgelopen december twee albino leeuwtjes geboren. Op zich niet zo'n bijzondere gebeurtenis, ware het niet dat deze twee welpen blauwe ogen hebben, in plaats van rode.

De deskundigen spreken over een unieke gebeurtenis. De dieren kwamen eind december ter wereld in een circus. Het nieuws werd echter pas gisteren bekend gemaakt, omdat de directie van het circus eerst wilde afwachten of de kleur van de ogen niet nog zou veranderen.

Ook is het opmerkelijk dat de welpen, Baron en Keizer, weliswaar dezelfde vader hebben, maar niet dezelfde moeder. Het is dus een dubbelfenomeen, aldus de circusdirectie. De twee dieren werden twee uur na elkaar geboren en beide binnen een week door de moeders verstoten.

Knorrepos aangetroffen in Noordzeekanaal

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Noordzeekanaal is een knorrepos aangetroffen. Deze Amerikaanse vis is beter bekend onder de naam 'Atlantic Croaker'. Onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek (RIVO) hebben het dier echter een Nederlandse naam meegegeven. 'Pos' omdat de vis op de baarsachtige pos lijkt en 'knorre' omdat het dier bij aanraking knorrende geluiden maakt.

De vis komt oorspronkelijk voor in de Atlantische Oceaan bij Noord-Amerika. Enkele jaren geleden dook het beest al op in de Belgische wateren voor Oostende en Antwerpen. Het is echter voor het eerst dat de vis in Nederland is gesignaleerd.

De visserijonderzoekers willen bekijken hoe de vis in Nederland terecht is gekomen. Belgische biologen gaan ervan uit dat de dieren in ballastwater van zeeschepen zijn meegelift. Het RIVO is echter van mening dat de vrij jonge exemplaren uit het Noordzeekanaal hier geboren zijn.


De knorrepos op een tekening

De Jong naar WK allround

Bob de Jong heeft zich verrassend geplaatst voor het WK allround. De Jong hield bij de skate-off Ralf van der Rijst, Tom Prinsen en Rintje Ritsma achter zich, en sleepte het laatste ticket voor het WK binnen.

Op de 5000 meter was hij met een tijd van 6.26,84 bijna tien secnden sneller dan de concurrentie. Europees kampioen Uytdehaage was al zeker van een ticket voor het WK, net als Sven Kramer en Carl Verheyen.

Enkele minuten nadat duidelijk was geworden dat Rintje Ritsma zich niet had geplaatst voor het WK allround, kwam het hoge woord eruit: "Ik stop"", zei de zesvoudig Europees kampioen schaatsen tegen een Friese verslaggever. Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Tenminste, voor dit seizoen..."

"Mijn prestaties hier waren acceptabel, maar niet meer dan dat", zei de TVM-rijder die als vierde op de skate-off eindigde. "Wat ik nu ga doen? Ik rijd de komende tijd nog wat trainingswedstrijdjes. Pas in de zomer maak ik de keuze. Maar in principe ga ik door met schaatsen."

Billenknijpen verboden in Italië

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanaf nu moeten de Italiaanse mannen hun handjes in bedwang houden bij het zien van een Italiaanse schone. Het Italiaanse Hooggerechtshof besliste woensdag namelijk dat billenknijpen aanranding is.

Het gerechtshof bevestigt hiermee een eerdere veroordeling van een 40-jarige man, die veertien maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor het billenknijpen. De man tikte een vrouw vier jaar geleden op haar kont, toen zij bij de openbare telefoon stond te bellen. De vrouw deed hierop aangifte tegen de man, maar deze werd in eerste instantie vrijgesproken, omdat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Later werd de man in hoger beroep alsnog veroordeeld wegens aanranding. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van veertien maanden. De man was het er niet mee eens en stapte naar het Hooggerechtshof, waar hij wederom in het ongelijk werd gesteld.

'Scheiding recht en staat in geding door rechters'

IcoonVolgens rechtssociologe prof. dr. L. de Groot-van Leeuwen schuren rechters steeds dichter tegen politiek en bestuur aan. Ze wijst er op dat er steeds meer rechters komen die tevens politicus of beleidsadviseur zijn. Een onwenselijke situatie vindt de professor, want zo komt hun onafhankelijkheid en onpartijdigheid in gevaar.

L. de Groot-van Leeuwen sprak vandaag tijdens haar toespraak bij de aanvaarding van het hoogleraarschap Rechtspleging aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze waarschuwde dat het vertrouwen in de rechterlijke macht gemakkelijk verloren kan gaan doordat de scheiding tussen kerk, recht en staat - de basis van de Nederlandse democratie - steeds vaker door rechters aan hun laars wordt gelapt. De kersverse hoogleraar wees er op dat er al rechters zijn die naast hun ambt lid zijn van de Eerste Kamer. Tal van rechters zitten in beleids- en adviescommissies. Rechters in opleiding hebben niet zelden een tweede baan als adviseur van politieke partijen.

De Nijmegse hoogleraar stelt dat de rechterlijke macht ''veel te weinig doet aan het behoud van vertrouwen van gewone mensen''. Onderzoek heeft uitgewezen dat laagopgeleiden veel minder vertrouwen in rechtspraak hebben dan hoger opgeleide mensen. De Groot-van Leeuwen is verbaasd dat rechters zich nog nooit afgevraagd hebben hoe dat komt, laat staan dat er onderzoek naar is gedaan. De hoogleraar: ''De rechterlijke macht is niet onaantastbaar: net als de politiek kan ze getroffen worden door een populistische revolte, die het vertrouwen in rechters grondig zal aantasten. Daarom moeten ze hun tijd alleen steken in de relatie met de bevolking en de rechtspraak zelf, en niet in andere zaken''.

Blizzard sluit duizenden WarCraft III accounts

Blizzard heeft 12.000 accounts permanent geblokkeerd van hun netwerk. Alle beheerders van de accounts zouden namelijk gecheat hebben. Ongeveer 6000 daarvan zijn een maand geband van ladder play, oftewel de competitie. Tenslotte kunnen 1000 mensen van de 12.000 nooit meer meespelen in die competitie.

Mensen die gewaarschuwd zijn en nog een keer de fout ingaan worden definitief geband door Blizzard. Het bedrijf staat bekend om zijn harde aanpak tegen cheaters. Bij Diablo II zijn eerder al tienduizenden mensen geband vanwege cheaten.

Gerolsteiner presenteert ploeg

In 2004 wist Gerolsteiner vriend en vijand te verrassen. In Gerolstein werd de ploeg voor 2005 gepresenteerd.

In 2004 wist de ploeg met Davide Rebellin in de eendaagse wedstrijden, Georg Totschnig in de rondes en Danilo Hondo in de sprints veel successen te behalen. Voor 2005 wil de ploeg nog een extra stap maken. Grote aanwinsten voor de ploeg zijn Levi Leipheimer en Frank Høj. Voor het komend jaar is het doel om bij de topploegen van de ProTour te horen.

De renners zullen met name de verwachtingen waar moeten maken. Davide Rebellin voelt die druk niet zo: "Nee, er is geen druk. Het is een nieuw jaar en ik heb nieuwe motivatie om belangrijke wedstrijden in de ProTour te winnen. Ik wil het goed doen in de algemeen klassement van de ProTour. Er zijn veel wedstrijden, ook veel rondes. Het zal moeilijk worden om het drietal wedstrijden van afgelopen jaar te winnen, maar ik ga voor een klassiekeren en misschien nog één die ik nog nooit heb gewonnen."


De hele ploeg van Gerolsteiner bij elkaar.

Ex-vriendin wist game-gegevens

Icoon Games nieuwsEen Japanse speler van de MMORPG (Mass Multi-Player Online Role-Playing Game) Lineage II is flink gedupeerd door zijn ex-vriendin. Zij heeft namelijk al zijn game-items, zoals wapens en wapenrusting, gewist. Het stel had elkaar ontmoet in de online wereld van Lineage 2 in de herfst van 2003, maar de relatie was van korte duur.

De ongeveer 30-jarige vrouw achterhaalde de accountgegevens van haar ex en wiste de data. De man heeft aangifte gedaan. Toen de politie vroeg waarom ze het had gedaan antwoordde ze: "I did it as revenge for breaking up with me."

De man heeft geen financiële schade geleden. Het verzamelen van goede wapens en andere spullen die je in de hogere levels van het spel nodig hebt om te overleven, kost in Lineage II wel heel veel tijd.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

R'dam geeft Marokkanen versiercursus

Scootmobiel en Duritz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De deelgemeente Centrum van Rotterdam biedt binnenkort een speciale cursus 'meiden versieren' voor Marokkaanse jongens aan. Volgens woordvoerster Beatrijs Tolk weten Marokkaanse jongeren totaal niet hoe ze op normale wijze een meisje moeten versieren. Tolk: ''Als je nu om je heen kijkt, sta je soms versteld. Die jongens kunnen er niks van.''

Tolk hoopt dat met de cursus de sfeer in de stad wat verbetert. ''Veel jongeren van de Afrikaanse kant van de Middellandse Zee zijn zo onhandig in hun benadering van meisjes. Dat is eerder pesten en lastigvallen dan versieren. Dan kan er een vervelende sfeer ontstaan.'' Jonge Antillianen zijn daarentegen juist heel bedreven in de versierkunst: ''Als de Marokkaanse en Turkse jongeren in de zomer vaak op vakantie zijn naar het land van herkomst, hebben de Antillianen vrij spel en sta je met open mond te kijken hoe ze te werk gaan. Maar als de Marokkaanse jongens terugkomen, ontstaan er spanningen die nogal eens leiden tot vechtpartijen.''

Nederlandse jongeren in top 3 van rijksten

Nederlandse jongeren hebben gemiddeld 824 euro per jaar tot hun beschikking. Hiermee zijn ze de op twee na rijkste van Europa. Britse tieners zijn de rijksten. Zij hebben jaarlijks gemiddeld 1110 euro in hun zak zitten. Dat blijkt allemaal uit een rapport van het marketingbureau Datamonitor over 2003.

Het gemiddelde in Europa ligt op 711 euro. Een Spaanse tiener tussen tien en zeventien jaar moest het in dat jaar met minder dan de helft van een Brits inkomen stellen (444 euro).

Britse tieners zeuren gewoon net zo lang bij hun ouders om geld totdat ze eenderde van het bedrag geven, zo zegt Datamonitor.

StarCraft patch 1.12 binnenkort

Voor het spel StarCraft, dat uit 1997 komt, is een nieuwe patch aangekondigd. De patch moet binnen een paar weken uitkomen en zal het volgende veranderen:

The multiplayer chat screen will now show a preview of the map you will play on.
The creator of a private Battle.net game can now make the game public under the creator's name in the multiplayer chat screen.
A Friends List will be added to the game to keep track of your friends on Battle.net.
Friend mail will be added to the game to let you email members of your Friends List.
A password-recovery and email-registration function will be added to allow you to recover your password via email.
A minimap ping will be added to the game to allow you to ping a location on the map.
It will now be easier to set building rally points.
We will include updated versions of three of the most popular ladder maps 'Lost Temple, Dire Straits, and Rivalry' in order to better suit the newer style of ladder play.

Duff prijst teamgenoot Robben

Arjen Robben heeft wederom complimenten gekregen voor zijn optreden in de Engelse competitie.

Na eerder alle lof te hebben gekregen van trainer Martin Jol van Tottenham, noemt ploeggenoot Damien Duff de Nederlandse international de sleutel van het succes van Chelsea.

"Sinds de dag dat 'Robbie' tegen Blackburn in ons team kwam, gaf hij ons een extra dimensie en zijn we eindelijk doelpunten gaan maken. Hij stond in vuur en vlam. Alle frustraties van die drie, vier maanden geblesseerd aan de kant, kwamen er uit. Hij heeft ons de sprankeling gegeven die we niet meer zijn kwijtgeraakt," aldus Duff.

Chelsea is koploper in de Engelse Premier League met tien punten voorsprong op de concurrentie en de club is op weg naar de eerste landstitel in vijftig jaar.

Verstappen wijst Minardi af

De kans lijkt klein dat Jos Verstappen komend seizoen nog in Europa zal racen. De Nederlander heeft de mogelijkheid om bij Minardi te gaan rijden van de hand gedaan en richt zich nu op de Verenigde Staten.

Zoals eerder bekend werd, gaat Verstappen praten met drie ChampCar-teams. Rocketsports, MI-Jack Conquest en een nieuw team van Emerson Fittipaldi tonen interesse. Volgende week zal Verstappen dan ook naar Amerika gaan om met de verschillende teams te praten en hij hoopt daarna op 1, 2 en 3 februari te gaan testen.

De deur naar Minardi is definitief gesloten en daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de Formule 1-aspiraties van verstappen. Zelf vertelde hij daarover: "Ik heb er lang over nagedacht maar ik ben aan een nieuwe uitdaging toe. In de Formule 1 ben je te afhankelijk van het materiaal en de politieke spelletjes die er gespeeld worden. Het is fantastisch om in zo’n auto te rijden, maar in de loop der jaren heb ik ervaren dat voor goede prestaties de coureur van ondergeschikt belang is. Bij de ChampCars speelt de rijder een grotere rol, omdat de techniek niet zo ver is doorgevoerd als in de Formule 1. Ik wil in een auto zitten die me in staat stelt te laten zien hoe goed ik ben."

Over de gesprekken in Amerika vertelde hij: "Ik ga eerst praten. Daarna ga ik testen en pas dan zal er een beslissing vallen. Bovendien zijn we nog in onderhandeling met een Nederlands tv-station omtrent de uitzendrechten van de ChampCar-races."

Sid Watkins stopt als circuitarts

Professor Sid Watkins, de vaste circuitarts van de Formule 1, zal zijn functie neerleggen. Hiermee verdwijnt een begrip en icoon uit de F1 van het circuit.

Professor Watkins heeft 26 jaar opgetreden als circuitarts en wordt door iedereen als een legende gezien. Vele generaties coureurs hebben met Sid te maken gehad als ze een crash hadden meegemaakt. Maar ook fatale crashes als die van Ronald Ratzenberger en Ayrton Senna zijn bij Watkins de revue gepasseerd.

Watkins heeft echter al een opvolger gevonden. Zijn rechterhand sinds 1997, Gary Hartstein, zal zijn plaats innemen.

"Professor Watkins heeft een onbetaalbare bijdrage geleverd aan de Formule 1. Hij heeft een unieke bijdrage geleverd aan de veiligheid en medische hulp in alle vormen van de autosport", aldus FIA-president Max Mosley.

Gelukkig verdwijnt Watkins niet van het toneel in de Formule 1, hij zal als president van het nieuwe FIA instituut voor de veiligheid optreden. Dit instituut is voor alle vormen van de (FIA) autosport bedoeld.

Cramer en Kleinsman mogen naar WK

Moniek Kleinsman en Wieteke Cramer hebben zich in Heerenveen verzekerd van de laatste twee deelnamebewijzen bij de vrouwen voor de WK allround in Moskou begin februari.

Nadat ze eerder al de 1500 meter won, was Kleinsman ook de sterkste op de 3000 meter Cramer pakte op de 1.500 meter genoeg voorsprong om als tweede te eindigen in het klassement. De grote verliezer van de skate-off was Frederique Ankoné, de nummer zes van de EK allround eindigde als laatste.

Van der Rijst en Kleinsman winnen 1.500m

Ralf van der Rijst en Moniek Kleinsman hebben bij de skate-offs in Heerenveen de 1.500 meter gewonnen, en zijn zo een stapje dichter bij plaatsing voor de WK allround in Moskou.

Na de tweede afstand, bij de de heren de 5.000 meter en bij de dames de 3.000 meter, zal er een klassement worden opgemaakt, om zo te bepalen wie de laatste WK-tickets krijgt.

Bij de mannen vechten Van der Rijst, Tom Prinsen, Rintje Ritsma en Bob de Jong om één plaatsingsbewijs. Op de 1.500 meter, die in 1:49.77 naar Van der Rijst ging, werd Prinsen derde in een tijd van 1.50,49, Ritsma zesde in 1.51,39 en Bob de Jong zevende.

Bij de vrouwen zijn er twee tickets te verdienen onder het zestal Kleinsman, Wieteke Cramer, Frederique Ankoné, Marja Vis, Helen van Goozen en Gretha Smit. Nederlands kampioene Kleinsman was oppermachtig op de 1500 meter in een tijd van 1.59,51. Ireen Wüst (2:00.25) en Cramer (2:00.30) werden tweede en derde.

Maandag tests met nieuwe McLaren

McLaren zal vanaf maandag met de nieuwe auto voor 2005 gaan testen. Het circuit van Barcelona staat het team voor een week te beschikking.

Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya kunnen volgende week aan de slag met de nieuwe auto. Daarmee zijn de geruchten dat de auto voor 2005 ernstig vertraagd zou zijn de wereld uit. Wel blijft de onzekerheid hoever de ontwikkeling gevorderd is en of de nieuwe auto mee zal kunnen komen met de concurrenten komend seizoen.

Met de tests van komende week van McLaren lijken alle topteams goed op schema te liggen voor het nieuwe seizoen. Ferrari reed gisteren al met de auto waarmee het nieuwe seizoen wordt gestart. Williams zal over anderhalve week met het testen van de nieuwe auto beginnen.

Man doodgeslagen in ambulance

In het noorden van de Britse hoofdstad Londen heeft een bende jongeren een man doodgeslagen die zijn toevlucht had gezocht in een ambulance.

Nadat de man ruzie had gekregen met de groep, was hij vanuit een metrostation een ambulance in gevlucht. De groep achtervolgde de man, enkele mensen uit de groep klommen de ambulance in en bleven op hem inslaan. Daarbij werd gebruikt gemaakt van honkbalknuppels en golfclubs. Het slachtoffer overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Getuigen verklaarden hoe de groep van ongeveer twintig jongeren bewapend met knuppels, golfclubs en messen de vermoedelijk 26-jarige man achtervolgde vanuit een metrostation.

De Londense ambulancedienst heeft geschokt gereageerd op het voorval. "Woorden kunnen niet uitdrukken hoe verschrikkelijk dit is. Je verwacht niet dat een ambulance een plaats van geweld en angst is." De politie heeft drie verdachten opgepakt.

GPWC staakt activiteiten nog niet

Norbert Haug van Mercedes heeft gezegd dat het akkoord van Ferrari niet het einde betekent van de GPWC. Samen met Renault en BMW blijft men druk, op met name Formula One Management, zetten.

Het akkoord van Ferrari met de FOM en de FIA om tot 2012 in de Formule 1 te blijven, werd door velen als het einde van de GPWC gezien. Norbert Haug laat nu weten dat dat niet zo is. In samenwerking met de teams blijven ze werken aan de toekomst van de Formule 1 en een eerlijkere verdeling van de gelden. Als dat niet met FOM lukt heeft men nog altijd de plannen voor een eigen raceklasse in voorbereiding.

Meerderheid vindt dood tasjesdief ongeluk

Volgens een peiling van Maurice de Hond vindt een meerderheid, 66 procent, van de Nederlandse bevolking dat de dood van een Amsterdamse tasjesdief een tragisch ongeval is. De vrouw die de tasjesief doodreed is inmiddels wel weer vrij, maar is nog wel verdachte.

Negentien procent van de ondervraagden denkt dat er wel opzet in het spel was, aldus het onderzoek. Uiteindelijk zegt 79 procent van de mensen die meededen aan het onderzoek dat het overlijden van de dader het risico is van het begaan van een misdaad.

Paul de Leeuw naakt op tv

Paul de Leeuw zal begin maart naakt te zien zijn in een aflevering van zijn programma 'PaPaul'. De bewuste aflevering zal gaan over naturisme. Ook het publiek, dat in het programma een actieve rol heeft, zal naakt op de tribune zitten.

Paul de Leeuw is momenteel geblesseerd aan zijn arm en kon deze week niet werken. Volgens de VARA gaat hij volgende week weer aan de slag voor het programma op Nederland 3 op de late avond.

Alcohol goed voor geheugen

Een Amerikaans onderzoek onder twaalfduizend vrouwen heeft uitgewezen dat een glas wijn of bier per dag niet alleen goed voor hart en bloedvaten is, maar ook de geest scherp houdt. De kans is veel kleiner dat geheugen en denkvermogen afnemen met het ouder worden als men wat drinkt, dan wanneer iemand geheelonthouder is.

Tussen 1995 en 2001 werden de vrouwen, allen tussen de 71 en 80 jaar oud, onderzocht. Die test werd herhaald in 2003. De vrouwen die dagelijks wat drinken, deden de testjes beter en hadden minder last van geheugenachteruitgang. Volgens de onderzoekers is de kans groot dat de uitkomsten ook gelden voor mannen. Die zouden dagelijks één of twee drankjes nodig hebben voor een gunstig effect op de hersenen.

Uiteraard is te veel alcohol niet goed voor lichaam en geest, maar het effect van een beetje alcohol op de hersenen was tot nu toe niet bekend. De onderzoekers hadden al gedacht dat er een positieve uitslag zou uitkomen, omdat matig alcoholgebruik ook beschermt tegen de aantasting van hart en bloedvaten. Ze denken dat alcohol de hersenen net als bij hart en bloedvaten in conditie houdt.

Eerste beelden Star Wars: Empire at War

Lucasarts heeft een dertien-tal screenshots vrijgegeven van het strategie spel Star Wars: Empire at War. Het spel speelt zich een paar jaar voor de film Episode IV A New Hope af. Vooralsnog staat het spel gepland voor een release in de herfst van dit jaar.

Het spel maakt gebruik van een nieuwe engine en werd ontwikkeld door developer Petroglyph. De gevechten zullen plaats vinden op onder andere de planeten Hoth, Tatooine en Dagobah. De eerste beelden van dit spel zijn hieronder te vinden.







Boek: Bas Vlugt - Seks met je eigen vrouw

Trouwen, het brengt een hoop (ongewilde) consequenties met zich mee. Mag je nog naar een andere vrouw fluiten op straat als je eenmaal het jawoord hebt uitgesproken? Ben je nog wel zo blij als je over twintig jaar gehuwd bent met een oud verschrompeld velletje? En bovenal, kun je met het antwoord op deze vragen leven? Bas Vlugt gaat in een compacte literaire roman op zoek naar het antwoord. Vindt ‘ie hem?

Bas Vlugt, 39 jaar levenservaring en verantwoordelijk voor drie bevallingen en een trouwdag, werkt als journalist en schrijver. Al enige tijd is hij bezig met een drieluik over de volwassen man, waar Seks met je eigen vrouw het tweede deel van is. Deel 1, Koken met één arm, stelt zoals de ondertitel ‘een introductie tot het vaderschap’ al zegt, het vader worden centraal staat. Deel 2 moet het doen met ‘een introductie tot het huwelijk’. Fair enough. Wat wordt de sluiting op de trilogie? Tientje voor het invullen van scheidingspapieren.

"Het boekt topt al voor het daadwerkelijk is begonnen."

"Vlugt heeft een beeld willen geven van het huwelijk, en is daarin uiterst zwartgallig te werk gegaan."

Uitgever voor Lost Paradise

De Franse uitgever Micro Applications gaat de adventure Lost Paradise uitgeven in Europa. Dit spel wordt ontwikkeld door White Bird Productions, wat misschien niet direct bekend klinkt. De naam Benoît Sokal zou adventureliefhebbers in ieder geval wel iets moeten zeggen, hij heeft namelijk onder andere Amerzone en Syberia bedacht en ontwikkeld (destijds werkte hij voor Microïds).

Rémy Poirson, Marketing Director Games & Internet bij Micro Application: "It is with great pride that we announce this agreement today. It is our ambition to become an essential player on the adventure game market. In this respect, including Lost Paradise in our product catalogue seems an obvious choice, especially in the light of the project's attractive nature, Whitebirds' dynamic work team and Benoît Sokal's unquestionable talent. The release of Lost Paradise will be without a doubt a major event at the end of this year"

Lost Paradise gaat over Ann Smith. Zij gaat in Afrika op zoek naar de geboortegrond van een luipaard. Onderweg zal ze vaak moeten improviseren om tegenslagen te verwerken en zich aan te passen aan haar omgeving, die haar niet altijd gunstig gezind is.

Op de website kun je een desktop-kalender downloaden met schetsen en artwork (nu de eerste zes maanden, over een paar weken de rest van het jaar).





Paauwe naar ADO Den Haag

Doelman Cees Paauwe vertrekt per direct van FC Twente naar ADO Den Haag. Als Paauwe door de medische keuring komt zal hij een contract voor anderhalf jaar tekenen bij de club uit Het Zuiderpark.

Na Rik Platvoet, Spira Grujic, Sjaak Polak en Tommie van der Leegte is Paauwe de vijfde speler bij de Haagse club met een Twents verleden. Vorig seizoen was Cees Paauwe nog eerste doelman bij FC Twente, dit seizoen was hij reservekeeper achter Sander Boschker.

Eerder vandaag werd bekend dat de tweede doelman van ADO Den Haag, Jimmy van Fessem naar de Graafschap verhuist.

Twaalfjarige bekent rijden onder invloed

Voor de rechter in Swindon heeft een twaalfjarig Brits meisje bekend dat zij gereden heeft onder invloed. Het meisje had op eerste kerstdag de auto van haar vader ´geleend´ omdat ze zich verveelde.

Toen het meisje werd aangehouden door de politie, constateerden de wetsdienaars dat de twaalfjarige twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had.

Volgens een Britse krant is dit de jongste persoon tot nog toe die in Groot-Brittannië is gepakt voor rijden onder invloed. Later deze maand komt de rechtbank met een uitspraak.

Perimeter Emperor's Testament aangekondigd + screens

Het verhaal van Perimeter gaat verder in Perimeter: Emperor's Testament. K-D Lab heeft dit op haar website aangekondigd. Nieuwe units, nieuwe graphics en een nieuwe soundtrack worden beloofd.
quote
It opens new pages in the Exodus history. Whereas the Spirits are on the way to their destination and the Harkbacks are seeking the mythical Earth, the Emperor builds up his Sponge Empire using automatic bases - his Vice Frames. He creates the Mechanical Spirit to help him discover new Worlds. One of the Vice frames starts the testing of this mechanism, this leads to appearance of the super mind - Mechanical Messiah and the discovery of the parallel Chain of the Psycho-sphere Worlds. We also meet the "lost" Exodus Frames and find traces of the mysterious alien race. The sides are in the middle of the deadly battle - who wins? The player will find out the answer during 25 missions of the Single Player campaign.

Aside from the extraordinary story, "Perimeter: Emperor's Testament" features new graphics, new buildings and units and a brand new soundtrack. The game also features 3 brand new multiplayer maps.


En hier alvast 16 screenshots. Happy viewing.


Popsterren zingen voor tsunami slachtoffers

Een groep internationale popsterren, waaronder Elton John en Phil Collins, is bezig een liedje op te nemen waarvan de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Het liedje dat de sterren zingen is een cover van 'Tears in Heaven' van Eric Clapton uit 1991. Onder degenen die aan het initiatief meedoen bevinden zich ook Rod Stewart en Steve Tyler van Aerosmith. Iniatiefnemer van het hele gebeuren is Sharon Osbourne, de vrouw van rockster Ozzy Osbourne die ook van de partij zal zijn.

Momenteel wordt een deel van het liedje opgenomen in Londen. Volgende week wordt de opname voltooid in Los Angeles.

Prominenten schrijven brief aan Ayaan Hirsi Ali

GrijzeDakDuif had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep van zo'n 25 schrijvers, politici en journalisten werkt aan een boek met brieven voor Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Onder andere minister Brinkhorst, schrijver Joost Zwagerman en de moeder van Theo van Gogh doen mee. In de brieven geven zij hun mening over Nederland.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Vrouwenopvang in Amsterdam. Dat zegt uitgeverij Prometheus. De prominenten leveren hun uiteenlopende meningen over Nederland 'dat zijn onschuld heeft verloren'. Het boek komt eind februari uit.

Barebackers proberen homo sex-party te saboteren

De organisatie van het homo-leerfeest XXXLeather is boos op een groepje zogeheten barebackers die via internet oproepen om op het feest onveilige seks te gaan bedrijven. De organisatoren willen er juist een safe sex happening van maken en propageren veilige seks. Barebacker zijn homo's die geilen op onveilige seks waarbij het risico op besmetting het voor hen juist extra spannend maakt.

Op de Yahoo-internetgroep 'BarebackAmsterdam 2005' wordt opgeroepen om onveilige seks te bedrijven op XXXLeather. ''Ik nodig alle barebackers uit om te komen en van dit feest een bareback-event te maken'', staat er te lezen. Onderaan het bericht staat een gemanipuleerde poster van het XXXLeatherfeest. Op het affiche zijn de woorden 'safer seks' weggewerkt en vervangen door het woord 'bare'.

De organisatie van het homofeest, dat op vrijdag 21 januari in Lexion in Westzaan wordt gehouden, overweegt juridische stappen tegen de oproepers van de onveilige seks te nemen. Overigens lijkt de Yahoo-internetgroep 'BarebackAmsterdam 2005' inmiddels verdwenen.

Rollercoaster Tycoon 3 Expansion betatesters gezocht

Officieel is de uitbreiding voor RCT 3 nog niet eens aangekondigd, maar wel heeft Atari's BetaTests.Net al een oproep uitstaan voor beta testers.

quote
Atari and Frontier Developments, Ltd are pleased to announce the betatest for the upcoming Roller Coaster Tycoon 3 Expansion. Sign-ups are now available for this theme-park strategy experience, so make sure your profile is up to date (especially system specs) and make a request. You must own Roller Coaster Tycoon 3 already to participate in this beta. Please write �RCT3� in the �What other games do you play?� section of your profile. The beta start date is sometime in Spring and will be announced shortly.

The system specs for this betatest are:

· Retail version of Roller Coaster Tycoon 3
· 1Ghz Processor
· 128 MB System RAM; 256 MB for XP
· 32MB Video Card or higher with hardware T&L
· Update 2 recommended


Makkelijk te hacken anti-hack software in Lineage 2?

NCSoft is van plan om een apart security programma te gebruiken om Lineage 2 te beschermen tegen user hacks. Helaas is dat programma zelf redelijk makkelijk te hacken.

Het programma, nProtect Gameguard genaamd, is een tool die meeloopt met het spel. Het controleert het geheugen, sluit programma's af die door de fabrikant als hacks gezien worden, blokkeert een paar DirectX functies en update zichzelf.

Op SecurityFocus.org is in detail te lezen hoe de tool misbruikt kan worden. Een potentiële hacker kan zelfs denial of service aanvallen toepassen, mede dankzij nProtect. De onwetende gebruiker moet dan wel verleid worden om een verdacht programma te draaien. In landen waar het gebruik van GameGuard in internetcafé's gebruikelijk is zal dat niet zo'n uitdaging zijn.

Phantasy Star Online maakt ook gebruik van nProtect. Bij dit spel is met een simpel Net stop commando nProtect uit te schakelen.

Van Fessem naar De Graafschap

Jimmy van Fessem is de nieuwe doelman van De Graafschap. De Superboeren hadden al een akkoord over een overgang van FC Utrecht doelman Ponk, maar de club uit de Domstad kon zo snel geen vervanger vinden. De Graafschap besloot daarna om van Fessem tot het eind van dit seizoen te huren van ADO Den Haag.

Van Fessem, die eerder speelde voor Willem II en Vitesse, was bij ADO Den Haag tweede keeper achter Dorus de Vries. Nu kan hij zich dus bewijzen bij De Graafschap, waar Van Fessem nog wel medisch gekeurd moet worden.

Speciale PSV-shirts voor Frits

PSV zal de thuiswedstrijden na 16 april waarschijnlijk met een nieuwe naam op de borst spelen. In plaats van Philips zal er Frits op het shirt prijken.

Op 16 april hoopt Frits Philips 100 jaar te worden. Het jongentje dat in 1911 nog de aftrap verzorgde van de eerste wedstrijd van het Philips-team, staat nu op het punt het oudste telg uit het Philips-geslacht te worden. Op 16 april zal ook Eindhoven aandacht besteden aan de verjaardag en zal die dag Frits Philips Stad heten.

PSV wil minstens de wedstrijd op 23 april tegen Vitesse in het shirt spelen. Als PSV de halve finale van de beker haalt dan ook de bekerwedstrijd op 20 april. Frits Philips is nog steeds sterk betrokken bij PSV. Hij woont op het landgoed wat overloopt in het trainingscomplex 'De Herdgang' van PSV en komt nog regelmatig kijken bij wedstrijden.

België: TV1 wordt één

Het eerste net van de Vlaamse publieke omroep krijgt vanaf vandaag een nieuwe naam. De zender TV1 heeft voortaan simpelweg één. De nieuwe naam is gekozen uit een lijst van achthonderd voorstellen.

Volgens de VRT wil één vooral verbindend zijn. "één wil inzoomen op de diversiteit van onze samenleving", aldus directeur TV Aimé van Hecke. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw uiterlijk voor de zender. Het vertrouwde 'zonnetje' maakt plaats voor een bewegende achtergrond met gekleurde cirkels.

© VRT Nieuws

SpongeBob in ban vanwege 'homo-promotie'

klootmongool en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De conservatieve beweging in Verenigde Staten heeft de oorlog verklaard aan het populaire tekenfilm figuurtje SpongeBob SquarePants. Het vrolijke figuurtje lijkt de onschuld zelve, maar de tekenfilmheld zou in werkelijkheid 'de tolerantie tegenover homoseksuelen promoten', aldus de verslaggeving in The New York Times van donderdag.

SpongeBob SquarePantsJames Dobson, de stichter van Focus on the Family, een ultraconservatieve christelijke beweging, 'onthulde' de 'ware aard' van SpongeBob tijdens een galadiner ter ere van de inauguratie van president Bush. De aanleiding hiervoor werd gezocht in de rol die SpongeBob heeft in een videoclip die kinderen meer verdraagzaamheid moet bijbrengen voor mensen uit andere culturen of met een andere levensstijl. Naast SpongeBob spelen ook andere kinderhelden mee in de clip, zoals Bob de Bouwer en diverse figuren uit Sesamstraat en uit de Muppet Show. Voor de muziek is gebruik gemaakt van een remake van de jaren '80 hit 'We Are Family' van Sister Sledge. De bedoeling is dat de videoclip dit voorjaar op duizenden Amerikaanse basisscholen wordt verspreid.

Focus on the Family is echter van mening dat SpongeBob gebruikt wordt om 'kinderen te manipuleren en mogelijk zelfs te hersenspoelen'. Daarbij is SpongeBobs seksuele geaardheid al langer onderwerp van speculaties. Zo houdt hij voortdurend de hand vast van zijn vriendje Patrick en kijkt hij graag naar de fictieve serie Meerminman en Mosseljongen.

Een advocaat van de makers van de videoclip was een andere mening toegedaan. Volgens hem hebben "degenen die dat beweren juist medische hulp nodig". De clip zou juist bedoeld zijn om de -bij uitstek- christelijke boodschap 'heb uw naaste lief' te promoten.

De ophef rond SpongeBob lijkt erg veel op de ophef die een paar jaar geleden ontstond rond de Teletubbie Tinky Winky uit de BBC-serie 'de Teletubbies'. Destijds werd ook deze serie door conservatieven in de VS in de ban gedaan, omdat Tinky Winky een verkapt homosymbool zou zijn, aangezien hij voorzien was van een driehoekig 'homosymbool' op het hoofd en bovendien altijd een handtasje droeg.

Ex delete Lineage 2 data uit wraak

Een Japanse Lineage 2 speler is flink gedupeerd door zijn ex-vriendin. De vrouw heeft alle gegevens, zoals items en andere game data, gewist. Dit wordt gemeld door de Mainichi Daily News.

De 30-jarige vrouw wist achter de accountgegevens van haar ex te komen. Toen de politie vroeg waarom ze het had gedaan antwoordde ze: "I did it as revenge for breaking up with me." Het stel had elkaar ontmoet in de online wereld van Lineage 2 in de herfst van 2003, maar de relatie was van korte duur.

Drie keer eerder Nederlandse wereldkampioen sprint

Drie maal eerder werd een Nederlander wereldkampioen op de sprint, het schaatstoernooi dat aankomend weekeinde in het Amerikaanse Salt Lake City wordt verreden.

In 1998 was Jan Bos de eerste, in Berlijn. Vorig jaar in de M-Wave van Nagano traden Erben Wennemars en Marianne Timmer in zijn voetsporen. Alle drie hebben ze zich ook nu geplaatst voor de WK.

Over hun kansen op titelprolongatie wilden de Nederlanders zich niet uitlaten. "Ik zie het wel", zei Wennemars, na zijn drie overwinningen bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary ineens favoriet. "De laatste weken heeft vooral de skate-off door m'n hoofd gespeeld. Pas nu ga ik aan het WK denken."

Volgens Timmer, dit seizoen internationaal nog niet zo gek vaak op het podium, zijn er bij de vrouwen zo zes kanshebbers aan te wijzen. "Het veld ligt gewoon heel dicht bij elkaar. De vorm van de dag zal heel belangrijk zijn."

Is je team er weer klaar voor?

Na een maand rust staat vanavond weer de eerste wedstrijd op weer op het programma. Zorg ervoor dat je team ook weer helemaal klaar is voor de competitie.

In de afgelopen maand hebben verschillende clubs zich versterkt. Feyenoord heeft flink wat aanwinsten binnengehaald en bijvoorbeeld Edwin de Graaf en Nicky Hofs zijn voor Feyenoord-spelers nu redelijk goedkoop verkrijgbaar. Natuurlijk is ook de grote vraag of Charisteas bij Ajax het helemaal gaat maken en meteen doeltreffend gaat worden. Maar bijvoorbeeld blijft ook de vraag of AZ het zo goed blijft doen.

Vandaag om 18.00 uur zullen de teams weer worden vastgezet. Voor degene die hun team nog niet hebben klaargemaakt, dus nog de taak om te zorgen dat alles weer goed staat. Namens de crew wens ik iedereen veel succes in de tweede helft van de FOK! voetbalmanager.

Hindoestaans pleidooi voor eerherstel swastika

hanskepanske en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Hindoestanen zijn in Groot-Brittannië begonnen met een campagne om de swastika, bij ons beter bekend als het hakenkruis, in ere te herstellen. De swastika is binnen het hindoeïsme een teken dat symbool staat voor het leven. De oorsprong van het 5000 jaar oude symbool is te vinden in het hindoeïsme, maar ook in het boedisme en andere cultureel religieuze stromingen is het al eeuwen in gebruik als symbool wat (zonne)kracht of levenskracht uitstraalt.

Het hakenkruis dat in de jaren dertig van de vorige eeuw door de nazi's als germaans symbool werd geadopteerd en sindsdien symbool staat voor superioriteitsgevoel, antisemitisme, geweld, haat en moord, dreigt nu in Europa te worden verboden. Aanleiding daartoe was de recente ophef rond het hakenkruis op een uniform dat de Britse prins Harry bij wijze van grap droeg op een verkleedfeest.

"Een symbool dat we meer dan 5000 jaar hebben gebruikt staat nu op het punt om te worden verboden wegens zijn associatie met de nazi's over wie wij geen controle hadden", aldus een woordvoerder van de hindoestaanse gemeenschap in Groot-Brittannië. In de hindoecultuur worden swastika's nog vaak gebruikt om hindoegebouwen op te sieren als teken van leven en geluk. Ook wordt het symbool vaak verwerkt in sieraden.


Hindoestaanse swastika Hindoestaanse swastika
Voorbeelden van swastika's uit de hindoestaanse cultuur

Mannen bewusteloos na distilleren schnaps

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee bejaarde Oostenrijkers waren er even niet helemaal bij toen ze in een kleine distilleerderij in Maishoven (Salzburg) schnaps wilden produceren. Door de vrijgekomen giftige gassen verloren de twee namelijk het bewustzijn.

De mannen werden donderdagochtend vroeg gevonden op de grond van de distilleerderij. Ze konden bijgebracht worden en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Unlock Han Solo in Lucasarts' Mercenaries + screens

In het spel Mercenaries van Lucasarts is het mogelijk om characters uit de films van George Lucas te unlocken. Onder de unlockable characters zitten onder andere Han Solo en Indiana Jones. De characters zijn te unlocken als je verscheidene doelen hebt behaald. De doelen, die gehaald moeten worden, zullen verschillend zijn per platform en om bijvoorbeeld Indiana Jones te unlocken op de PlayStation 2 moeten er 20 national treasures verzameld worden.





Verkerk heeft de training hervat

Martin Verkerk is weer in training. Voorlopig is hij echter nog niet te bewonderen.

Verkerk werd vorig najaar geopereerd aan de schouder. Na een lange afwezigheid doet hij nu vooral aan krachttraining. Weliswaar is hij niet tijdig fit voor het Davis Cup treffen van Nederland met Zwitserland, maar het schema voor april ligt er nog. "Het gaat niet verkeerd," aldus Verkerk.

De tennisser staat dagelijks een halfuur op de baan en doet veel krachttraining. Komend weekend arriveert zijn coach Nick Carr, waarna het pakket wordt uitgebreid.

April betekent de start van het graveltennis. Van de Masterseries worden dan in tempo de toernooien van Monte Carlo en Rome afgewerkt. Verkerk heeft dan verder onder meer de finaleplaats van vorig jaar in München te verdedigen.

WK voetbal mag op openbaar scherm vertoond

WK 2006De FIFA heeft na aandringen van het organisatiecomité van WK 2006 in Duitsland besloten dat men de wedstrijden ook in de openbare ruimte op groot scherm mag vertonen. Op grond van de beeldrechten mochten eerder de geprogrammeerde 64 duels van het wereldkampioenschap niet in het openbaar worden aangeboden.

Nu FIFA en rechteneigenaar Infront akkoord zijn, mag in elke Duitse stad en dorp wèl een groot televisiescherm worden opgesteld. Franz Beckenbauer, voorzitter van de WK organisatie, zegt zeer verheugd te zijn met het besluit. Daar er lang niet voldoende toegangskaarten beschikbaar zijn, wordt er flinke animo verwacht. Naar verwachting zal het toernooi in diverse sportzalen, ziekenhuizen en scholen op een groot scherm bekeken worden.

Niet iedereen was overigens blij met de handreiking. Cafe- en eetstalleneigenaren zagen de bui al hangen. Ook zij worden echter tegemoet gekomen. De FIFA zal minder strikt zijn in het hanteren van de regeling betreffende sponsorprotectie.

Oorspronkelijk zou er in de speelsteden nabij de stadions exclusief promotierecht zijn voor de sponsors en co-sponsors van het WK. Nu zal alleen worden opgetreden indien een uitbater met afwijkende sponsoring een eigen 'WK feest' promoot.

Meer voetbalnieuws vind je op Sport.fok.nl

Programma HCE (Week 3)

De winterstop zit er weer op. Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 3)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00AZNEC -
.
za19.30PSVNAC Breda -
za19.30Willem IIFC Twente -
za19.30De Graafschap Roda JC -
za19.30sc HeerenveenFC Den Bosch -
.
zo12.30FC UtrechtAjax -
zo14.30FeyenoordVitesse -
zo14.30RBC RoosendaalRKC Waalwijk -
zo14.30ADO Den HaagFC Groningen -

De voetbalmanagerstrijd zet zich weer in gang !

WK voetbal mag op openbaar scherm

De FIFA heeft na aandringen van het organisatiecomité van WK 2006 in Duitsland besloten dat men de wedstrijden ook in de openbare ruimte op groot scherm mag vertonen.

Op grond van de beeldrechten mochten eerder de geprogrammeerde 64 duels niet in het openbaar worden aangeboden. Nu FIFA en rechteneigenaar Infront akkoord zijn, mag in elke Duitse stad en dorp wèl een groot televisiescherm worden opgesteld. Franz Beckenbauer, voorzitter van de WK organisatie, zegt zeer verheugd te zijn met het besluit.

Daar er lang niet voldoende toegangskaarten beschikbaar zijn, wordt er flinke animo verwacht. Naar verwachting zal het toernooi in diverse sportzalen, ziekenhuizen en scholen op een groot scherm bekeken worden.

Niet iedereen was overigens blij met de handreiking. Cafe- en eetstalleneigenaren zagen de bui al hangen. Ook zij worden echter tegemoet gekomen. De FIFA zal minder strikt zijn in het hanteren van de regeling betreffende sponsorprotectie.

Oorspronkelijk zou er in de speelsteden nabij de stadions exclusief promotierecht zijn voor de sponsors en co-sponsors van het WK. Nu zal alleen worden opgetreden indien een uitbater met afwijkende sponsoring een eigen 'WK feest' promoot.

Duel ontplofte bal alsnog over

Het duel tussen Anderlecht en La Louvière in de Belgische competitie moet alsnog worden overgespeeld, aldus besliste het beroepscomité van de Belgische bond.

Het duel eindigde op 6 november in 2-1 voor Anderlecht. Bij de gelijkmaker van Anderlecht ontplofte de wedstrijdbal. Tegenstander La Louvière ging tegen de uitslag in beroep bij de bond. Die wees echter de klacht van de hand. In hoger beroep werd nu dus bepaald dat het duel toch moet worden overgespeeld.

Het onderscheid zat hem in het misverstand dat beelden niet gebruikt kunnen worden als bewijs. Film is niet toegestaan, foto's zijn dat echter wel. Met de verklaring van Walter Baseggio, de maker van de ontplofte 1-1, kon het feit zodoende voldoende aannemelijk worden gemaakt. Men vreest echter dat de bond met deze uitspraak een gevaarlijk precedent heeft geschapen. Foto's maken van bewegend beeld is een eenvoudig kunstje.

Ook Anderlecht heeft nog een mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze uitspraak. Of de club van deze mogelijkheid gebruik maakt, is nog niet duidelijk. Het bestudeert de uitspraak.

Volledige lijst met Europese auto's Gran Turismo 4

Sony heeft de volledige lijst van Europese auto's in Gran Turismo 4 vrijgegeven. Ongeveer 200 auto's van 40 fabrikanten zijn in het spel verwerkt. In totaal ligt dat rond de 600-700 stuks. De lijst staat hieronder:
"[...]
1966 AC Bus 427 S/C
2002 Romeo Esparto 147 2.0 Twinspark
2002 Esparto Romeo 147 AWG
1993 Esparto Romeo 155 V6 TI
1998 Romeo Esparto 156 2.5 V6 24V
1966 Romeo Esparto 1600 Spider Duetto(LHD)
1998 Romeo Esparto 166 2.5 V6 24V
1965 Esparto Romeo Giulia Sprint AWG 1600
1963 Esparto Romeo Giulia Sprint Special
2001 Esparto Romeo GTV 3.0 V6 24V
2001 Esparto Romeo Spider 3.0i V6 24V
1973 Alpine/Renault A110 1600S
1973 Alpine/Renault A310 1600VE
2000 Aston Martin DB7 Vantage Crosses
2003 Aston Martin DB9 Crosses
1999 Aston Martin V8 Vantage
2004 Aston Martin Vanquish
2002 AUDI A2 1.4
2003 AUDI A3 3.2 quattro
2004 AUDI A4 Touring Bus
1982 AUDI AUDI quattro
2003 AUDI Mans quattro
2001 AUDI R8
2001 AUDI RS 4
2002 AUDI RS 6
2002 AUDI RS 6 Front
2002 AUDI S3
1998 AUDI S4
2003 AUDI S4
2002 AUDI TT Abt Touring Bus
2000 AUDI TT Coupe 1.8 quattro
2003 AUDI TT Coupe 3.2 quattro
1979 AUTOBIANCHI A112 Abarth
2003 BENTLEY EXP Speed 8
1886 Obvious Benz Motor Wagen
2004 BMW BMW 120I
2004 BMW BMW 120D
1973 Turbo BMW BMW 2002
2003 BMW BMW 320i Touring Bus
2005 BMW BMW 330I
1998 BMW BMW Mr. Coupe
2004 BMW BMW M3
2003 BMW BMW M3 CSL
2003 BMW BMW M3 GTR Street
2001 BMW BMW M3 GTR ALMS 2001 #42
2005 BMW BMW M5
1999 BMW BMW V12 LMR #15
2003 BMW BMW Z4
2002 CATERHAM Seven Blade Fire
1954 Standard Citroen 2CV A
2002 Citroen C3 1.6
2003 Citroen C5 V6 Exclusive
2000 Citroen Xantia 3.0i V6 Exclusive
1999 Citroen Xsara Rally Bus
2003 Citroen Xsara VTR
1994 CIZETA V16T
1886 Daimler Motor Carriage
1965 FIAT 500F
1969 FIAT 500L
1972 FIAT 500R
2000 FIAT Barchetta Giovane Due
2000 FIAT Crosses Turbo More
1990 FIAT Super Panda i.e
2000 FIAT Punto HGT Abarth
2000 FORD 2000 Ford Falcon XR8
1998 Ford HAVE ESCORT Mark IV Rally Bus
1999 Ford HAVE X-RAY Rally Bus
2002 Ford HAVE X-RAY RS
2004 Ford HAVE X-RAY ST170
2001 Ford HAVE Ka
1984 Ford HAVE RS200
1986 Ford HAVE RS200 Group B Rally Bus
2004 FPV FPV F6 Typhoon
2004 FPV FPV WP
2004 Gillet Vertigo Race Bus
1964 Ginetta G4
2004 HOLDEN Commodore SS
2004 HOLDEN MONARO CV8
2002 HOMMELL RS Berlinetta
1961 JAGUAR E-Type Crosses
2002 JAGUAR S-Type R
1992 JAGUAR XJ220
1992 JAGUAR XJ220 Race Bus
1999 JAGUAR XKR Crosses
2002 JAGUAR XKR R-Performance
1974 Jensen Interceptor MkIII
1992 Lancia DELT HF Integrale Rally Bus
1991 Lancia DELTA HF Integrale Evolutione
1985 Lancia DELTA S4 Rally Bus
1973 Lancia STRATOS
1977 Lancia STRATOS Rally Bus
2004 LAND ROVER Arranges Stormer Concept
1999 TO LIST Storm V12 Race Bus
1990 Carlton LOTUSES
1962 LOTUSES S1 Dash
2000 LOTUSES Elect
2004 LOTUSES Elect 111R
2003 LOTUSES Elect 111S
1998 LOTUSES Elect Sport 190
2001 LOTUSES Elect Standard 72
2000 LOTUSES Spirit Sport 350
1987 LOTUSES Spirit Turbo HC
2002 LOTUSES V8 Spirit
1998 LOTUSES Spirit V8 WP
1998 LOTUSES Spirit V8 SE
1971 Special Europa LOTUSES
1999 LOTUSES Motor Sport Elect
1970 Marcos Mini Marcos WP
1997 McLaren BMW MacLaren F1 GTR
1991 Mercedes Benz 190E 2.5-16V Evolution II
1992 Mercedes Benz 190E 2.5-16V Evolution II Touring Bus
1954 Mercedes Benz 300SL Crosses
1998 Mercedes Benz A160 Avantgarde
2002 Mercedes Benz AMG E55
2000 Mercedes Benz CL600
1998 Mercedes Benz CLK GTR Race Bus
2000 Mercedes Benz CLK Touring Bus
2000 Mercedes Benz CLK55 AMG
1989 Mercedes Benz Sauber Mercedes C9 #63
1998 Mercedes Benz SL500
2002 Mercedes Benz SL500
2002 Mercedes Benz SL55 AMG
1998 Mercedes Benz SL600
2004 Mercedes Benz SL600
2004 Mercedes Benz SL65 AMG
1998 Mercedes Benz SLK230 Kompresser
2003 Mercedes Benz SLR McLaren
1997 MG MGF
2003 MG TF160
2002 Cooper MINIS
2002 MINIS Cooper S
2002 One MINIS
2000 OPEL Astra Touring Bus (Opel TEAM Phoenix)
1994 OPEL Gauged Touring Car
2001 OPEL Corsa Comfort 1.4 16V Z14XE
2000 OPEL SPEEDSTER
2000 Turbo OPEL SPEEDSTER
1999 OPEL Tigra 1.6i
2003 OPEL Vectra 3.2 V6
2000 Pagani Zonda C12
2000 Pagani Zonda C12S
2002 Pagani Zonda C12S 7.3
Pagani Zonda LM
2003 Pescarolo Sport Pescarolo Courage C60/PEUGEOT
2004 Pescarolo Sport PlayStation Pescarolo C60 LMP Judd
2003 PEUGEOT 106 Rally
2003 PEUGEOT 106 S16
1985 PEUGEOT 205 T16
1986 Turbo PEUGEOT 205 16 Evolution 2 Rally Bus
1985 Turbo PEUGEOT 205 16 Group B Rally Bus Monte Carlo Rally Winner
1999 PEUGEOT 206 Rally Bus
1999 PEUGEOT 206 Rally Car(EXXON)
2003 PEUGEOT 206 RC
1999 PEUGEOT 206 S16
2001 PEUGEOT 206cc
2004 PEUGEOT 307 XSi
1998 PEUGEOT 406 3.0 V6 Coupe
1985 Maximum Renault 5 Turbo Rally Bus
1980 Turbo Renault 5
2002 Renault AVANTIME
2002 Renault CLIO Renault Sport 2.0 16V
2003 Renault CLIO Renault Sport V6 Phase 2
2000 Renault CLIO Sport V6 24V
2000 Renault CLIO Sports Race Bus
2003 Renault Megane 2.0 16V
2000 Renault Megane 2.0 IDE Crosses
1998 Rover Mini Cooper 1.3i
2000 RUF 3400S
1986 RUF BTR
1987 RUF CTR ' Yellow Bird'
1996 RUF CTR2
2000 RUF RGT
2004 SEAT Ibiza Cupra R
2002 Spyker C8 Laviolette
1974 Triumph Spitfire 1500
2000 TVR Cerbera Speed 12
1997 TVR Cerbera Speed Six
1994 TVR Griffith 500
2003 TVR T350C
2002 TVR Tamora
2000 TVR Tuscan Speed 6
1991 TVR V8S
1949 Volkswagen Beetle 1100 Standard (Type-11)
2001 Volkswagen Bora V6 4MOTION
1976 Volkswagen Golf I GTI
2001 Volkswagen Golf IV GTI
2003 Volkswagen Golf IV R32
2005 Volkswagen Golf V GTI
1968 Volkswagen Karmann Ghia Crosses (Type-1)
2002 Volkswagen Lupo 1.4
2000 Volkswagen Lupo Cup Bus
2001 Volkswagen Lupo GTI
2003 Volkswagen Lupo GTI Cup Bus (J)
2000 Volkswagen New Beetle 2.0
2000 Volkswagen New Beetle Cup Bus
2000 Volkswagen New Beetle RSi
2001 Volkswagen Sports shirt GTI
2001 Volkswagen W12 Nardo Concept
1988 Volvo 240 GLT Estate
2003 Volvo S60 T 5 Sport
[...]"


Gomes da Silva geselecteerd

De onbetwiste eerste doelman van PSV Heurelho da Silva Gomes is voor de eerste keer in zijn carriere geselecteerd voor het elftal van Brazilië.

Bondscoach Carlos Alberto Parreira kan voor de vriendschappelijke interland in en tegen Hong Kong van 9 februari niet beschikken over eerste keus Dida, de keeper van AC Milan. Naast Julio Cesar van Flamengo zal nu Gomes meegaan als sluitpost.

Opvallend is verder dat de Ajacied Maxwell zich niet onder de 22 uitverkoren spelers bevindt. Ronaldo (Real Madrid) en Ronaldinho (FC Barcelona) zijn wel uitgenodigd. De terugkeer van Emerson is eveneens opmerkelijk. Hij speelde een jaar lang niet in de nationale selectie.

Sigma Star Saga aangekondigd voor GBA

Namco heeft een nieuwe GBA game aangekondigd: Sigma Star Saga. Deze game is een combinatie tussen een RPG en een actie-shooter thema. Het verhaal is redelijk standaard op het eerste gezicht:
quote
Humanity is struggling to survive against the Krill onslaught. Under constant attack, Allied Earth Federation intercepts a Krill communication that singles out six planets in the galaxy that they have taken particular interest in. Sent in as a double agent, players must discover the mystery of the six planets and help defeat the Krill from within before humanity’s time runs out!

Red de wereld!
"[...]
Sigma Star Saga is an action-packed adventure that continues Namco’s tradition of delivering the highest quality RPG experience, but now in the palm of your hand. This game’s great storyline, intense action, amazing sound and vibrant graphics all come together to create an original experience that’s not to be missed.
[...]"


Aldus said Jeff Lujan de Handheld Business Unit Director bij Namco Hometek.

Warchild! Warchild!

Godverdomme. Mijn muziekmaat in Zorn, Acid Mothers Temple, smerige metal en andere obscuurheden wist mij laatst te vertellen, dat Nederlands beste platenzaak De Platenworm gevestigd te Groningen er mee gaat kappen. Pardoes liet ik mijn overheerlijke halve liter Murphy’s red op de grond vallen. Er is geen god. De wereld is verloren. De favoriete platenzaak van wijlen John Peel sluit zijn deuren en bovendien de enige platenzaak waar ik ooit vier uur voor in de trein heb gezeten. De Platenworm gaat dicht… Maar, wat was het muzieknieuws uit Groningen van deze week? Jawel, rapper Ali B. wint tijdens het Noorderslagfestival de Popprijs 2004!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.