Koeman wil voor drie prijzen gaan

Ronald Koeman wil dit jaar drie prijzen winnen: de landstitel, de beker en de UEFA Cup. Dat zei de trainer van Ajax in Zuid-Afrika, waar de club bij sattelietclub Ajax Cape Town een toernooi speelt.

Ajax start de tweede seizoenhelft met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, terwijl het in februari het Franse Auxerre ontmoet in de UEFA Cup.

Op de persconferentie, waar naast trainer Ronald Koeman en aanvoeder Tomas Galásek, ook de Zuid-Afrikanen Steven Pienaar en Hans Vonk alsmede de trainer van Ajax Cape Town, Gordon Igesund aanwezig waren, kwamen uiteraard veel vragen over de twee Ajax-clubs. "De spelers vinden het fantastisch om tegen Ajax te spelen. Het is voor hun ook een kans om te laten zien wat ze kunnen. Ze hebben allemaal het voorbeeld van Steven Pienaar," aldus trainer Igesund.

Ook Pienaar ziet erg uit naar de wedstrijd tegen zijn oude club. "Het voelt goed om hier terug te zijn", aldus de Ajacied. "Mijn hart ligt hier, maar ik speel natuurlijk voor mijn team, dus ik zal niet terughoudend zijn als ik tegen Ajax Cape Town scoor, want wij willen winnen."