FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 januari 2005

Vietnamese president verdient schijntje

C3La herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuwsDe president van Vietnam, één van de armere zuid-Aziatische landen, verdient naar Europese begrippen een schijntje. De 67-jarige Tran Duc Luong moet maandelijks rondkomen van slechts 240 dollar. Dit is dinsdag openbaar gemaakt door de krant Thanh Nien, die de salarissen van de top van het land heeft vergeleken.

De leider van de Communistische Partij, Nong Duc Manh, verdient evenveel als de president, hoewel Nong feitelijk meer macht heeft. De leden van het politburo verdienen 165 dollar per maand, en ministers ongeveer 180 dollar. Een generaal met vier sterren mag rekenen op 192 dollar.

Erfenis Twentse boer na 140 jaar verdeeld

rmn en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Oldenzaalse boer die in 1863 overleed heeft 214 nazaten een onverwacht extraatje nagelaten. Toen de gemeente Oldenzaal onlangs een stuk grond wilde aankopen, bleek dat het grasland toebehoorde aan de 140 jaar geleden gestorven boer Brunink. Een advocatenkantoor werd vervolgens in de arm genomen om de erfgenamen op te sporen.

Via stamboomonderzoek en geboorteregisters werden de nazaten gevonden, die zich niet bewust waren van het bezit van het 4000 vierkante meter grote lapje grond. Ze krijgen ieder een bedrag, varierend van 25 tot enkele duizenden euro's. Totaal kan er een bedrag van 54.000 euro worden verdeeld, mits iedereen akkoord gaat met het voorstel.

Schoolbank: 'Meer aanmeldingen dan opzeggingen'

Icoon Media nieuwsGuy Spreggs, de eigenaar van Schoolbank.nl, vindt de manier waarop hij zijn twee miljoen gebruikers voor het blok zette om betaald lid te worden niet handig aangepakt. Dat vertelde hij in een interview op Radio-Online op Radio 1. FOK!-user Stefan Tetelepta (SunChaser) ging in discussie met Spreggs, mede naar aanleiding van de actie in SES om massaal je account op te zeggen.

Stefan vertelt dat hij de twaalf euro per jaar die Schoolbank vraagt niet eens erg vindt. "Ik betaal wel voor meer dingen op internet. Het gaat om de manier waarop. Je wordt voor het blok gezet, je kunt niet eens meer je eigen profiel bekijken. Alle basisfuncties zijn ineens weg, je kunt alleen zien wie er op je school zit en moet meteen betalen. Het rare is dat ze geld vragen voor content van anderen. Wij zetten verhalen en foto’s online."

Spreggs zegt dat hij het geld hard nodig heeft om de site in de lucht te houden, zeker nu er twee miljoen gebruikers zijn. Bovendien was het vanaf het begin al het plan om geld te vragen, aldus de eigenaar. "Maar ik geef toe dat we het niet handig hebben aangepakt. Als ik de klok kon terugdraaien had ik het voortijdig aangekondigd." Desgevraagd liet Spreggs weten dat het aantal mensen dat hun account heeft opgezegd vijf maal zo weinig is als het aantal aanmeldingen. Hoeveel van die nieuwe aanmeldingen ook betalend lid worden, wilde hij echter niet zeggen.
_
Het fragment is hier na te luisteren.

Politieke partijen achteruit in ledental

steen had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsPolitieke partijen hebben vorig jaar per saldo leden verloren. Met name CDA, VVD en D66 zagen hun ledenbestand krimpen. Uitzonderingen op de regel waren de SP, GroenLinks en de SGP. De partij van Jan Marijnissen is inmiddels de VVD voorbijgestreefd, en is in ledental na het CDA en de PvdA de derde partij van Nederland.

De drie regeringspartijen zagen ieder het aantal leden met ongeveer vijf procent afnemen. Voor het CDA, met 73.000 leden nog wel de grootste, betekende dit een afname van bijna 4.000 leden. Ook oppositiepartij PvdA schreef meer personen uit dan dat het kon inschrijven. De partij hield ruim 61.000 leden over, zo'n 800 minder dan een jaar eerder.

Na een korte opleving in 2002 en 2003 lijkt hiermee de daling van het ledental van de grote partijen zich door te zetten. Een belangrijke oorzaak van het ledenverlies van CDA, PvdA en de VVD is de vergrijsde achterban van deze partijen. Eenderde van de leden die het CDA in 2004 uitschreef, heeft wegens ziekte bedankt of is overleden. Van de leden die de PvdA het afgelopen jaar uitschreef, was twintig procent overleden. Bij de VVD is ongeveer een kwart van de leden ouder dan 70 jaar.

In totaal zijn er bijna 304.000 personen lid van één van de acht partijen die een opgave deden, percentueel 2,5 procent van het totale aantal kiesgerechtigden. Deze zogeheten ‘organisatiegraad’ behoort tot de laagste van West-Europa. Overigens besloot de Tweede Kamer onlangs dat het ledental van een politieke partij voortaan meetelt bij het bepalen van de partijsubsidie. Voorheen was enkel het zeteltal daarvoor bepalend.

Ledentallen politieke partijen
* De LPF (4.000 leden in januari 2004) deed geen opgave

Falluja: Onmacht en boosheid

Na het offensief van de Amerikanen tegen opstandelingen in Falluja, vorig jaar november, is deze plaats het toneel van schermutselingen tussen de legertroepen van de VS en de strijders die zich nog ophouden in de stad. Lang kwam er slechts informatie van de Amerikanen uit de stad, maar een Iraakse dokter probeerde met een kennis uit Falluja alsnog een reportage in de stad te maken, onafhankelijk van Amerikaanse berichtgeving.

Checkpoints van Iraakse strijders
Al om de stad in te komen bleek het nodige lef en geduld nodig: rondtoeren in Irak, en zeker in de zogenaamde Soennitische Driehoek, is zeker niet zonder gevaren. De beproefde tactiek van het tweetal was om Amerikaanse konvooien zoveel mogelijk te mijden, aangezien voornamelijk deze konvooien opstandelingen aantrekken. Binnen de Soennitische Driehoek - officieel in handen van de Amerikanen - bleek er evenwel weinig Amerikaanse militaire controle te zijn. Wel waren er 'checkpoints' van opstandelingen die slechts doorgang gaven na een donatie om hun praktijken te bekostigen.

Zonder toestemming vogelvrij
Om Falluja in te kunnen moest eerst toestemming gevraagd worden aan Amerikanen die rond de stad aanwezig waren. De stad kon slechts overdag binnen gegaan worden, en met een groot geel lint op een eventueel voertuig om duidelijk te maken dat je geen opstandeling bent. Op eenieder die trachtte zonder expliciete toestemming of gedurende spertijd de stad binnen te komen, werd met scherp geschoten, zo werd duidelijk gemaakt. Met afbakeningslinten konden burgers en bezoekers in de stad zien welke gebieden al wel betreden mochten worden en welke niet.

Camera trekt veel aandacht
De camera die was meegenomen door de Iraakse journalisten trok veel bekijks van de lokale bevolking die reeds was teruggekeerd. Veel mensen maakten duidelijk hoeveel leed er in de stad was geweest gedurende het offensief, en de sfeer onder de bevolking was dan ook overwegend anti-Amerikaans. Aanvankelijk vonden de journalisten opvallend weinig lijken van strijders en voornamelijk burgerslachtoffers, maar de lijken van de strijders bleken voor een deel begraven in speciale begraafplaatsen in de stad. Hier lagen ook burgerslachtoffers begraven; zoals een vrouw die door twintig kogels was doorboord.

Ziekenhuis afgesloten van buitenwereld
De Iraakse Nationale Garde bleek nog een stapje lager in het aanzien van de lokale bevolking te staan dan het Amerikaanse leger: de overwegend sjiïetische garde wordt gezien als een marionet van de Amerikanen, en dat gevoel wordt versterkt door een actie die de garde aan het begin van het offensief hield: het centrale ziekenhuis in Falluja werd compleet van de buitenwereld afgesloten, en mocht derhalve ook geen gewonden behandelen. Slechts over de telefoon konden instructies gegeven worden aan lokale klinieken, maar dit mocht in de meeste gevallen niet baten.

Terug in Bagdad kijken de journalisten met een sombere blik terug op hun bezoek aan Falluja: de tegenstellingen tussen sjiïeten en soennieten bleken scherp te staan, ook onder de normale bevolking in de stad. Volgens de Iraakse dokter, half-soenniet en half-sjiïet, kunnen de Iraakse verkiezingen wel eens het laatste zetje zijn voor een grote burgeroorlog tussen de twee geloofsrichtingen van de Islam.

---

Dit verslag, een samenwerking tussen de Britse krant The Guardian en de tv-zender Channel Four, is ook op videocamera opgenomen en wordt uitgezonden op Channel Four. Hier kan een stuk ervan worden bekeken.

Nieuwwww Snake ( denk ik )

Hellowww jong en lui. Als eerste ff een nieuw type basketbalbord
Dan hebben we hier toch wel een van de domste site`s die ik ook heb gezien ( als iemand nog weet waar deze site op slaat mag ie het vertellen.)
Sommige motorrijders blijven wel heel erg lang in de lucht
Zelfs kale mannen hebben wat aan gel
Tot slot een zeer verslavend spelletje. Deze heet snake en komt op hetzelfde neer als het oude snake spel, maar stiekem is deze leuker, verslavender en mooier
alstjullieblieft
Have fun

City of Heroes krijgt Europese prijs en datum

De MMORPG City of Heroes heeft een Europese prijs en release datum gekregen. Het spel zal 4 februari in de winkel liggen voor een prijs van ongeveer 40 euro. De maandelijkse kosten zullen de volgende zijn:

Subscription Price
1-month €12.99 (€12.99/month)
3-month €34.99 (€11.66/month)
6-month €64.99 (€10.83/month)

Om de maandelijkse kosten te betalen kunnen spelers gebruik maken van Visa, Master Card en American Express. Naast de credit cards kunnen spelers ook gamecards in de winkel kopen. Voor meer informatie over City of Heroes is het aan te raden om de pagina te bezoeken: http://eu.cityofheroes.com/

Carrière Niels Kokmeijer ten einde

D-mike-E, sosamsterdamsos, Hunkmeister en tha_dark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer heeft zijn voetbalcarrière noodgedwongen moeten stoppen. Dit nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd tegen Sparta van Rachid Bouazouan een doodschop kreeg, waardoor de onfortuinlijke speler een dubbele beenbreuk opliep.

De dubbele beenbreuk betekent het einde van de loopbaan van Kokmeijer, die bekend stond als een talent. Volgens de artsen is het zelfs nog onduidelijk of hij ooit weer normaal kan lopen. De speler had eerder in zijn carrière ook al een beenbreuk tijdens een training opgelopen.

Kokmeijer hoopt dat Bouazouan zwaarder gestraft wordt. De KNVB heeft de boosdoener voor twaalf wedstrijden geschorst. Kokmeijer wil Bouazouan voor de rechter slepen. "Zo zwaar mogelijk straffen is de enige manier om het geweld uit te bannen. In mijn geval zal het waarschijnlijk op een rechtszaak uitlopen", aldus Kokmeijer in VI.
_
De smerige overtreding is hier te zien. De beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Weduwe Hazes ruziet met Andrés bandleider

Rachel Hazes en Jan Buijs, de leider van Andrés band Hollywood Boulevard, kunnen niet meer door één deur en dat mag iedereen weten. Inzet is een DVD met de afscheidsdienst van de zanger in de ArenA. Buijs vraagt daar een vergoeding voor en de weduwe vindt dat belachelijk, zo vertelde ze dinsdag in de Telegraaf.

Een verbitterde Rachel: 'Terwijl alle artiesten die in de ArenA optraden overal van afzien wil Jan gewoon geld. Dat stelt me enorm teleur. Ik heb nooit aangedrongen op het maken van een dvd over die ceremonie, maar ik heb het initiatief van EMI ook niet tegengehouden. EMI wil het vooral doen voor de fans. Wij waren erg ontroerd dat alle artiesten en sprekers van alle rechten afzien. Behalve Jan Buijs dus.'

Buijs liet dinsdagochtend bij Edwin Evers op radio 538 al weten dat de vrouw van de zanger overdrijft. Hij zegt helemaal geen geld te willen voor zijn bedrijf. Wél wil hij een vergoeding van in totaal 4500 euro voor de muzikanten uit zijn band die hebben meegewerkt aan de ceremonie. 'Het zijn allemaal freelancers die belangeloos hebben meegewerkt aan de dienst. Maar nu EMI een commercieel product in de markt zet, waar geld mee verdiend gaat worden, is het toch logisch dat de bandleden er ook iets van terugzien? Ging de opbrengst naar een goed doel, dan was het een heel ander verhaal. Maar het is een commercieel initiatief.'

Rachel schildert de bandleider echter af als geldwolf. 'Jan heeft het ook gepresteerd twee weken voor een optreden opeens meer geld te vragen en hij wilde elk koffiebonnetje altijd declareren. Hij is een van de mensen die vooral van André wilden profiteren. Hij heeft André ook een keer dronken gevoerd om toestemming te krijgen een André Hazes-band op te richten.'

Jan Buijs zei in RTL Boulevard André heel erg te missen. Verder meldde hij dat hij heeft geprobeerd om met de nabestaanden van Hazes contact te krijgen, maar dat dat niet is gelukt. Hij sprak Rachel voor het laatst tijdens de begrafenis, nu vier maanden geleden.

De weduwe is overigens bezig met het schrijven van een biografie over André. Hierin rekent ze naar eigen zeggen in het openbaar af met alle mensen die ooit van de volkszanger wilden profiteren.

Liverpool en Everton niet in één stadion

Liverpool en Everton hebben besloten om de plannen over het gezamenlijk gebruik van één stadion in de prullenbak gegooid. De beide clubs konden niet tot een akkoord komen.

Beide voetbalclubs zijn nu in het bezit van een eigen accommodatie aan de weerzijden van het Stanley Park. Zowel Liverpool als Everton hebben plannen om een nieuw complex te laten bouwen. "Het is teleurstellend dat ze geen overeenstemming konden bereiken", aldus een woordvoerder van de gemeente Liverpool.

'Verkrachting door dieren was leerproces'

Icoon Binnenlands nieuws In de rechtzaak rondom de dierenpornobende zijn voor het eerst de slachtoffers aan het woord gekomen. Tijdens de zitting voor de rechtbank in Lelystad vertelden ze over de gruwelijke details. Reeksen van vernederingen, verkrachtingen mishandelingen en dierenseks moesten ze ondergaan, terwijl ze een 'place of love' was beloofd.

De handelingen vonden plaats in een loods in Kraggenburg. Een aantal asielzoeksters van Afrikaanse afkomst werden er opgesloten en vastgehouden. Daar werden ze op diverse manieren verkracht, geslagen met stokken, bewerkt met stroomstootwapens, honds behandeld, met pistolen bedreigd en gedwongen tot seks met rottweilers. Uit vrees om vermoord te worden ondergingen ze de handelingen.

De eigenaar van de loods was een 46-jarige Rotterdammer. Volgens de vrouwen, in de leeftijd van 21 tot 27 jaar, was hij de baas van het gebeuren. Toen hij na één van de vele sekspartijen in slaap viel, wist één van de vrouwen te ontsnappen.

Haar verhaal shockeerde de rechercheurs. Ze moest rottweilers likken, haar eigen urine drinken, uit een voederbak drinken en paardje rijden met de bendeleden op haar rug. Zelf ontkende de Rotterdammer alles in alle toonaarden. Zo zouden de vrouwen vrijwillig hebben meegewerkt en was alles voor hen een 'leerproces', zo beweerde hij.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat de vrouwen gingen figureren in een dierenpornofilm. In Duitsland en Tsjechië waren al contacten gelegd voor de film die achtduizend euro zou moeten opbrengen. Ook werd gesproken over het afhakken van ledematen en het vermoorden van vrouwen voor een extreme film, goed voor 25.000 euro.

Man gestraft voor diefstal van 125 peseta

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Spaanse man is vandaag tot anderhalf jaar celstraf veroordeeld wegens het stelen van 125 peseta, omgerekend 75 eurocent, uit een munttelefoon. De Spanjaard beging zijn daad in 1992.

Om aan de munten te komen vernielde de man bovendien het toestel. Daarom werd hij ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de eigenaar van de telefoon, een café-uitbater in het Noord-Spaanse Lleida.

Aangezien de verdachte meerdere malen niet kwam opdagen bij de rechtszaak of in een afkickcentrum verbleef, duurde het ruim twaalf jaar voordat hij veroordeeld kon worden. Bureaucratische rompslomp speelde echter ook een rol.

Privé toont interieurfoto's Paleis Soestdijk

Weekblad Privé publiceert woensdag twaalf pagina's lang interieurfoto's van Paleis Soestdijk. Het gaat hierbij niet om kiekjes die met toestemming van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zijn gemaakt, maar om echt onthullende foto's zo belooft hoofdredacteur Evert Santegoeds.

Santegoeds wilde de primeur geheimhouden, maar Peter van der Vorst, royaltyverslaggever van RTL Boulevard, kwam toch achter het geheim: een Soestdijk-special. Eerder kwam Privé al met interieurfoto's van het stulpje van Maximá en Willem-Alexander, die door een aannemer waren gemaakt. Er volgde een rechtszaak en het roddelblad mocht de foto's niet meer plaatsen.

De RVD onderneemt vooralsnog geen stappen tegen het blad en wacht de foto's in spanning af.

 Soestdijk
Privé laat zien hoe het paleis er van binnen uitziet.

Verongelukt jacht bij Borgharen gevonden

Ali Salami, Hub en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Maas bij Maastricht is vanmiddag het jacht gevonden dat zondag van de stuw van Borgharen is gevallen. Twee vermiste opvarenden van de boot zijn niet in het wrak aangetroffen. De zoektocht naar hen gaat door.

De stuw werd vanochtend gesloten, zodat het waterpeil zakte en de rivier minder hard stroomde. Hulpverleners konden hierdoor beter zoeken. Het wrak werd op 150 meter van de stuw gevonden, maar de vermiste personen werden daar niet aangetroffen.

De vermiste mannen zijn afkomstig uit het Zuid-Limburgse dorp Bunde. De twee waren met hun vrouwen en kinderen aan het varen op de Maas toen het schip tegen de zijwand van de stuw botste en zeven meter omlaag viel. De vrouwen en kinderen konden uit het water gered worden. Van de mannen ontbreekt nog ieder spoor.

Dikste boom Nederland in brand gestoken

Exyge, GnAgn en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De dikste boom van Nederland is vandaag door onverlaten in brand gestoken. De brandweer kon voorkomen dat de zogenoemde Kabouterboom in vlammen opging, maar de 450 jaar oude kastanje heeft wel flinke schade opgelopen.

De boom staat in de Heerlijkheid Beek, nabij Nijmegen, en heeft een stamomtrek van 8,5 meter. Door het immense, deels bovengronde wortelstelsel heeft de voet van de stam veel gaten en spleten. Aangezien daar best kabouters in zouden kunnen wonen, dankt de kastanje hieraan zijn naam. Deze spleten lopen hier en daar echter door tot in de kern van de boom. Vuur dat in een dergelijk gat wordt aangestoken kan daardoor de hele boom via de binnenkant in lichterlaaie zetten.


De Kabouterboom

Shirt Boca zorgt voor opschudding

Het honderdjarig jubileum van de Argentijnse club Boca Juniors zorgt voor opschudding in Buenos Aires.

De voetbalclub, waarvoor onder andere Diego Maradona, Gabriel Batistuta en Juan Sebastián Veron hebben gespeeld, wil in de aankomende zomercompetitie een nieuw shirt dragen. Het blauwe shirt met een diagonale gele baan lijkt echter veel op het ontwerp van de aartsrivaal, River Plate. River Plate speelt traditioneel in een wit shirt met een rode baan.

De krant La Nacion citeert een niet bij naam genoemde speler van Boca, die zegt dat de supporters het nieuwe shirt niet zullen accepteren. Boca speelde in 1905, vlak na de oprichting, enige tijd met een shirt met de diagonale gele baan, maar korte tijd later werd de gele baan horizontaal over het shirt geplaatst en dat is sindsdien niet meer veranderd.

Het ontwerp en de kleuren van het nieuwe shirt van Boca zijn gebaseerd op de kleuren van de Zweedse vlag, die wapperde op een boot in de haven van Buenos Aires.

Manager Inge Schrama schakelt advocaat in

De gestolen foto's van Inge Schrama zijn echt. VolkomenKut, één van de weblogs waar de foto's gisteren door bezoekers werden aangeboden, meldt dat ze inmiddels met de advocaat van SilvaScreen, het management van de GTST-actrice, contact hebben gehad. Manager Spiros heeft meteen een advocaat op de zaak gezet en de jacht geopend op de fotodief en de verspreiders van de kiekjes.

De foto's zijn overigens ontwikkeld in een fotozaak in Almere. De identiteit van de betreffende werknemer die de dubbelprint achterover heeft gedrukt is inmiddels bekend.

De zaak wordt hoog opgenomen. Wie de foto's op zijn site of weblog heeft staan, maakt zich volgens de wet schuldig aan heling en kan worden vervolgd.

De drie foto's die het internet bereikten zijn volgens de weblog het topje van de ijsberg. Schrama staat in meer gekke poses. Alleen was de shoot nooit bedoeld als erotische serie. Inge Schrama was namelijk van de trap gevallen en wilde haar blauwe plekken op de gevoelige plaat vastleggen.

Hoe Inge schrama zichzelf voelt onder de publicaties is niet bekend. SilvaScreen, het management van Schrama, heeft inmiddels een publiciteitsstop rond de rel ingevoerd.

 Inge Schrama
Het management van Schrama zet een advocaat op de zaak.

Zijn laatste oortje versnoept

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat een gehoorapparaat kan worden aangezien voor een stukje spek kan een 64-jarige man uit Groningen sinds kort bevestigen. Onder het eten legde hij het piepkleine vleeskleurige stukje techniek naast zijn bord en vergat dat het daar lag.

Tijdens het eten zag hij het minuscule stukje bruin aan voor een gevallen stukje spek en stak het zonder erbij na te denken in zijn mond. Het ongeveer 1000 euro kostende stukje high-tech werd in één hap gedegradeerd tot een hoopje gruis. De Groninger wist te vertellen nog nooit zo duur te hebben gegeten.

De politicus

Een grote partytent, ergens lukraak staande tussen maïsvelden. Van buiten lijkt het een boerenbraderie, zoals er zoveel zijn in de regio, binnen sieren felle, karakteristieke kleuren het haastig opgestelde interieur, verrijkt met herkenbare slogans en one-liners. Op een verhoging staat een man, ogenschijnlijk leeftijdsloos. Een combinatie van jeugdige frisheid en de rimpels en grijze haren die de jaren met zich meebrengen.

Koeman wil voor drie prijzen gaan

Ronald Koeman wil dit jaar drie prijzen winnen: de landstitel, de beker en de UEFA Cup. Dat zei de trainer van Ajax in Zuid-Afrika, waar de club bij sattelietclub Ajax Cape Town een toernooi speelt.

Ajax start de tweede seizoenhelft met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, terwijl het in februari het Franse Auxerre ontmoet in de UEFA Cup.

Op de persconferentie, waar naast trainer Ronald Koeman en aanvoeder Tomas Galásek, ook de Zuid-Afrikanen Steven Pienaar en Hans Vonk alsmede de trainer van Ajax Cape Town, Gordon Igesund aanwezig waren, kwamen uiteraard veel vragen over de twee Ajax-clubs. "De spelers vinden het fantastisch om tegen Ajax te spelen. Het is voor hun ook een kans om te laten zien wat ze kunnen. Ze hebben allemaal het voorbeeld van Steven Pienaar," aldus trainer Igesund.

Ook Pienaar ziet erg uit naar de wedstrijd tegen zijn oude club. "Het voelt goed om hier terug te zijn", aldus de Ajacied. "Mijn hart ligt hier, maar ik speel natuurlijk voor mijn team, dus ik zal niet terughoudend zijn als ik tegen Ajax Cape Town scoor, want wij willen winnen."

FOK!sport zoekt nieuwsposters

Voor FOK!sport zijn wij op zoek naar een flink aantal nieuwe nieuwsposters. Ben jij sportfan, schrijf je goed Nederlands en lever je graag een bijdrage aan een leuke site; dan zijn wij op zoek naar jou.

Met een enthousiast team van momenteel ongeveer 15 mensen werken wij, als allemaal hobbyisten, mee aan het schrijven van sportnieuws en het meedenken voor de ontwikkeling van nieuwe onderdelen. Momenteel hebben wij als basis een viertal onderdelen, een sportsite, een voetbalcompetitiemanager, een wielermanager en een Formule 1-manager. Het werken hieraan levert geen geld op, maar vooral veel plezier en voldoening. Je werkt mee aan het continu verbeteren en bijhouden van een deel van FOK!, dat nog een enorme groeipotentie heeft en die potentie stapje voor stapje waar maakt. Daarnaast zijn we weliswaar één van de kleinere onderdelen van FOK!, maar voor iedere sportliefhebber wel het leukste onderdeel.

Binnen onze crew zal je voornamelijk werken aan het schrijven van sportnieuwsberichten. Dat kan zijn voor de hoofdsite van FOK!sport of voor de voetbalmanager, F1manager of wielermanager. We verwachten lekker wegleesbare, feitelijke kloppende berichten in goed Nederlands. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen met 30 nieuwsberichten per maand. Daarnaast zien we graag actieve mensen die meedenken over verbeteringen aan FOK!sport en de managers en daar af en toe ook de handen voor uit de mouw willen steken.

Ben jij dus een dergelijke sportliefhebber en zou jij graag mee willen werken aan de verschillende onderdelen van FOK!sport, schrijf dan voor 19 januari een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor FOK!sport kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je naam, je leeftijd, je nickname op FOK!, naar welke sporten je interesse uitgaat en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn. Daarnaast zien we graag bijgevoegd een herschreven recent nieuwsbericht over de sport waar je voorkeur naar uitgaat.

Aanhouding in zaak aanslag moslimschool

GnAgn had ons via de nieuws-submit te melden:

Vandaag is een 21-jarige man uit Eindhoven opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de bomaanslag in de nacht van 7 op 8 november op de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad aan de Frankrijkstraat in de lichtstad. De aanslag veroorzaakte destijds veel angst bij de kinderen en buurtbewoners. Niet alleen de school werd beschadigd, ook ruiten van huizen rondom de school sprongen aan diggelen.

Medio december werd in deze zaak al een 18-jarige verdachte uit Eindhoven gearresteerd. Hij is inmiddels door de rechtbank vrijgelaten.

Karl Kani en Lonsdale niet gewenst in disco's

omegaproject, Ewaldus, cardassian en Ali Salami hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VerbodenTwee disco's in de provincie Groningen weren bepaalde kledingmerken. Lonsdale-dragers zijn voortaan niet meer welkom bij een dancing in Wildervank. Een discotheek in Delfzijl weert mensen die het merk Karl Kani dragen.

Karl Kani is een merk dat populair is bij asielzoekers, Lonsdale staat bekend om dragers die rechts-extremistische sympathieën hebben.

Volgens de disco-eigenaren heeft hun beleid niets met racisme van doen. De dragers van deze kleding vormen namelijk groepjes, waardoor andere bezoekers wegblijven. Koninklijke Horeca Nederland ziet geen enkel bezwaar in de kledingregel, omdat er geen onderscheid wordt gemaakt op huidskleur, ras of geloof.

Jerez: Heidfeld sneller dan Webber

Op de eerste dag van het testen in Jerez, heeft Nick Heidfeld laten zien dat hij het stoeltje dat nog over is bij Williams wil hebben.

De Duitser zette een tijd neer van 1m17.457s, waarmee hij nét een tiende sneller was dan de andere Williams-coureur, Mark Webber. Verder testte alleen BAR, met Enrique Bernoldi en Anthony Davidson in de wagens. Op dinsdag komen de teams van Ferrari, Renault en Toyota ook in actie, en op woensdag maakt McLaren ook zijn opwachting op het Spaanse circuit.

All4asia heeft 24.077,42 euro bij elkaar gekregen voor Azie

Afgelopen donderdag 6 januari presenteerden alle organisaties en artiesten uit het Amsterdamse nachtleven in de Melkweg ALL4ASIA, een ongekend programma met meer dan honderd dj's en diverse andere artiesten. Met alle inkomsten van de avond (entreekaarten, horeca, veiling en collectebussen) is er een bedrag van 24.077,42 euro ingezameld. Dit wordt geheel gestort op Giro 555 t.b.v. de ramp in Azië.

De sfeer tijdens ALL4ASIA was ongekend. Een kleine 2000 bezoekers waren niet alleen voor de muziek en het uitgaan an sich gekomen, maar waren ook duidelijk aanwezig om een statement te maken. Er was een enorme solidariteit, waarbij hiphoppers hun vete jegens house even opzij leken te hebben gezet. Meer dan honderd dj's draaiden hun favoriete plaat en dit concept, met een enorme verscheidenheid aan muziek, bleek deze avond goed te werken. De avond is geheel, binnen een week, georganiseerd door vrijwilligers, waarbij ook alle artiesten en organisaties belangeloos meededen.

Vaporware Awards 2004

Awardlijstjes zie je bijna het hele jaar door en echt verrassend zijn ze meestal niet. We weten allemaal wel welke games echt top zijn en dat hoeft echt niet tientallen keren door een 'deskundig' panel van experts verteld te worden. Wired kiest een andere aanpak en heeft haar jaarlijkse eigenzinnige top 10 online gezet met de Vaporware van 2004. Urbandictionary.com definieert de term Vaporware als volgt: "Vaporware is usually related to a game, such as Duke Nukem Forever, that is always talked about and hyped but never actually completed". Het is dan ook niet onverwacht dat Wired in 2003 Duke Nukem Forever (bijgenaamd Duke Nukem Whenever omdat hij al vanaf 1997 in ontwikkeling is) de Lifetime Achievement Award heeft gegeven om hem uit de lijst te krijgen. Met herwonnen elan ziet de lijst van dit jaar er dan ook als volgt uit:

De top 10 is als volgt:
10. Alienware's Video Array
09. Intel's Pentium 4 lopend op 4 GHz
08. Apple Computer's G5 Chips lopend op 3 GHz
07. Team Fortress 2: Brotherhood of Arms
06. Gran Turismo 4
05. ATI's Radeon X800 videokaartenserie
04. TiVoToGo
03. Microsoft's Longhorn
02. CherryOS
01. De Phantom gameconsole

Voor de uitleg bij de lijst kun je hier kijken.

Loopbaan Kokmeijer ten einde

De carrière van Niels Kokmeijer is voorbij. De voetballer moet na een dubbele beenbreuk noodgedwongen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen.

Kokmeijer werd in de Gouden Gids Divisie wedstrijd van zijn cub Go Ahead Eagles uit bij Sparta het slachtoffer van een doodschop van Sparta-speler Rachid Bouazouan. Kokmeijer liep daarbij een dubbele beenbreuk op, die het einde betekend van zijn voetballoopbaan. Volgens de artsen is het zelfs nog onduidelijk of Kokmeijer ooit weer normaal kan lopen.

Kokmeijer hoopt dat Bouazouan zwaarder gestraft wordt. De KNVB heeft de boosdoener voor 12 wedstrijden geschorst. Kokmeijer wil Bouazouan voor de rechter slepen. "Zo zwaar mogelijk straffen is de enige manier om het geweld uit te bannen. In mijn geval zal het waarschijnlijk op een rechtszaak uitlopen", aldus Kokmeijer in VI.

Rugby: McDermott overleden

Rugby analyst Dale McDermott is afgelopen weekend dood gevonden in Durban (ZAf). Een pistoolschot maakte een einde aan zijn leven. De politie vermoedt dat hij zelfmoord heeft begaan.

McDermott was van grote waarde voor de Springbokken, de Zuid-Afrikaanse rugbyploeg. Bekendheid verwierf hij vooral door een reportage in 2002 over de trainingspraktijken van de Springbokken.

In de aanloop naar het toernooi om de wereldbeker in Australië ondergingen spelers in Kamp Staaldraad, een trainingskamp, tal van vernederende oefeningen. Zo moesten de rugbyers naakt een ijskoud meer in om ballen op te pompen. McDermott werd in Zuid-Afrika vervolgens als Judas van het Springbok rugby beschouwd. Niettemin bleef hij geroemd om zijn inzet voor het Zuid-Afrikaanse team. Als technisch analyst en assistent van de nationale ploeg gaf hij de aanzet tot de winst van de Tri Nations Cup in 2004. McDermott werd 35 jaar.

Hedrick wel naar WK allround

De Amerikaan Chad Hedrick zal zijn wereldtitel allround toch kunnen verdedigen.

Afgelopen weekend werd de wereldkampioen allround bij kwalificatiewedstrijden in Salt Lake City voor het WK gediskwalificeerd op de tien kilometer. De keuzecommissie van de Amerikaanse bond heeft nu bepaald dat hij toch als vierde schaatser mee mag naar het WK allround in Moskou, begin februari, waardoor de nummer vier van afgelopen weekend, Clay Mull, afvalt.

Meoni verongelukt in Dakar Rally

In de elfde etappe van de 27e Dakar Rally is dinsdag de Italiaanse motorrijder Fabrizio Meoni om het leven gekomen.

De Italiaan kwam ten val en overleed even later aan een hartstilstand. "De helikopter met medische hulp kwam te laat. Hij was niet meer te reanimeren", aldus koersdirecteur Etienne Lavigne.

Het overlijden van Meoni is het tweede sterfgeval in de Dakar Rally. Maandag overleed de Spanjaard Jose Manuel Perez al in een ziekenhuis in Alicante nadat hij in de zevende etappe ten val was gekomen.

In 2001 en 2002 won de 47-jarige Meoni nog de zware woestijnrally en ook dit jaar deed hij het weer goed met een tweede plaats in het algemeen klassement. Dit jaar zou de laatste Dakar voor de veteraan worden, zo kondigde hij aan bij zijn start in Barcelona.

|
De website van de coureur

Fabrizio Meoni verongelukt in Dakar Rally

ChilleAntille, buddie, redvox, macmouse, dr.dray en FiscBiker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de elfde etappe van de 27e Dakar Rally is dinsdag de Italiaanse motorrijder Fabrizio Meoni om het leven gekomen. De Italiaan kwam ten val en overleed even later aan een hartstilstand. "De helikopter met medische hulp kwam te laat. Hij was niet meer te reanimeren", aldus koersdirecteur Etienne Lavigne.

In 2001 en 2002 won de 47-jarige Meoni nog de zware woestijnrally en ook dit jaar deed hij het weer goed met een tweede plaats in het algemeen klassement. Dit jaar zou de laatste Dakar voor de veteraan worden, zo kondigde hij aan bij zijn start in Barcelona.

Het overlijden van Meoni is het tweede sterfgeval in de Dakar Rally. Maandag overleed de Spanjaard Jose Manuel Perez al in een ziekenhuis in Alicante nadat hij in de zevende etappe ten val was gekomen.

Fabrizio Meoni omgekomen in Dakar Rally
Fabrizio Meoni

Koejoe naar SC Freiburg

Samuel Koejoe komt de rest van het seizoen uit voor SC Freiburg. De Nederlandse spits is afkomstig van het Oostenrijkse Wacker Tirol.

In Oostenrijk viel Koejoe op door zijn productiviteit. In de tweeënhalf jaar bij Wacker Tirol scoorde Koejoe in zeventig wedstrijden zeventig keer. Met zijn scorend vermogen moet Koejoe nu proberen SC Freiburg in de Bundesliga te houden. De club van onder meer Ellery Cairo staat laatste.

Samuel Koejoe speelde sinds 1996 in Oostenrijk. In 2000 speelde Koejoe zonder succes voor het Engelse Queens Park Rangers, waarna de spits weer terugkeerde naar Oostenrijk.

De Graafschap in gesprek met Loovens

De Graafschap heeft gesprekken gevoerd met Glenn Loovens over een overstap naar Doetinchem. Loovens mag bij Feyenoord op huurbasis vertrekken.

Technisch adviseur van De Graafschap Leo Beenhakker heeft de verdediger benaderd. Loovens kwam dit seizoen amper aan spelen toe in de Kuip, waardoor Feyenoord de 21-jarige Loovens graag wil verhuren.

Feyenoord-trainer Ruud Gullit bekeek gisteren samen met assistent Zeljko Petrovic de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC op Gran Canaria, waar Feyenoord ook een trainingskamp heeft. De interesse van de trainers zou uitgaan naar Groningen-verdediger Kurt Elshot, die kandidaat zou zijn om de naar Zuid-Korea vertrokken Chong-gug Song op te volgen.

Yildirim beslist deze week

Ugur Yildirim staat voor een moeilijke beslissing. De middenvelder van SC Heerenveen kiest deze week tussen Turkije en Nederland.

Beide landen spelen 9 februari een oefenwedstrijd, Turkije tegen Tunesië en Nederland tegen Engeland. Zowel Marco van Basten als de Turkse bondscoach Ersun Yanel hebben Yildirim inmiddels laten weten hem te willen oproepen. Van Basten reageerde onmiddellijk toen zijn Turkse collega contact met Yildirim had gezocht.

In het AD verklaart Van Basten: "Ik wil Ugur laten weten dat we hem intensief hebben gevolgd. Hij is in beeld voor een selectie tegen de Engelsen, maar hij zal zelf een keuze moeten maken." Yildirim zelf zegt nog niet te weten waar hij voor zal kiezen.

CD: Supernatural Funky Musique Volume 2

De zomer van 2004 werd weer opgefrist met feesten als Dance Valley, Mysteryland en festivals zoals Lowlands. Een betrekkelijk jong festival tussen de grote bekenden is Supernatural. Het feest geldt als een clash van Funk, Jazz, stoere Bossanova Breakbeats en een heerlijke retrosfeer. Nu de winter nog steeds aan de gang is, worden de aankondigingen voor een nieuw spetterend feest in de zomer alweer verspreid. Daar hoort een CD met diezelfde heerlijke sfeer ook bij. Droom weg bij de tracks en lees verder om te kijken wat je kan verwachten van de artiesten op de CD.

Supernatural


Farfán afwezig tegen NAC

Guus Hiddink kan 22 januari geen beroep doen op Jefferson Farfán in de eerste wedstrijd van PSV na de winterstop tegen NAC Breda.

De Peruaanse aanvaller ontbrak vorige week donderdag al op de eerste training en ging ook niet mee op trainingskamp in de Verenide Arabische Emiraten. Farfán blijkt te kampen met waterpokken waardoor het herstel meer tijd vergt dan aanvankelijk werd verwacht.

Trézéguet weer inzetbaar

David Trézéguet staat donderdag in de wedstrijd tegen Atalanta waarschijnlijk weer in de selectie na drie maanden blessureleed.

De 27-jarige Fransman kreeg in Lyon eindelijk weer het groene licht van professor Gilles Walch sinds hij drie maanden geleden aan zijn schouder werd geopereerd. De spits van Juventus ontwrichtte zijn schouder in een wedstrijd tegen Udinese.

Ibrahimovic is blij met de terugkeer van Trezeguet. "Alhoewel dit een concurent van mij is, is hij een heel belangrijke speler en een goede afwerker. Ik weet niet of we met hem de beste aanval hebben maar in ieder geval wel de langste", aldus een grappende Ibrahimovic.

Pardo blijft bij Feyenoord

Naar aanleiding van Sebastián Pardo zijn goede prestaties tijdens het trainingskamp op Gran Canaria besloot de technische staf van Feyenoord dat hij het seizoen bij de club mag afmaken.

De 23-jarige Chileense spelverdeler zal de afwezigheid van Shinji Ono opvangen die aan zijn enkel is geopereerd. RBC Roosendaal en De Graafschap die concrete belangstelling in Pardo toonden vissen hierdoor uiteindelijk beide achter het net.

Dit seizoen kreeg Ruud Gullit weinig gelegenheid om Sebastián Pardo echt goed in actie te zien. De Chileen liep vorig seizoen een ernstige enkelblessure op na een botsing met aanvoerder Patrick Paauwe waardoor hij lange tijd was uitgeschakeld. Op Gran Canaria kon hij eindelijk weer gewoon mee trainen en spelen en heeft met zijn creatieve spel meteen een goede indruk gemaakt op trainer Ruud Gullit.

Nintendo geeft Amerikaanse releasedates vrij

Nintendo heeft de Amerikaanse releasedates voor de eerste helft van 2005 vrijgegeven. De lijst is hieronder te bekijken:

Nintendo DS
14 februari - WarioWare: Touched!
14 maart - Pokémon Dash
Maart - Yoshi Touch & Go
Maart - Retro Atari Classics
Maart - Ultimate Card Games
Juni - Ultimate Brain Games

2005:
- Need for Speed Underground 2
- World Championship Poker
- Metroid Prime: Hunters
- Polarium
- Mario Kart
- Animal Crossing
- Advance Wars

Nintendo GameCube
11 januari - Resident Evil 4
11 januari - Virtua Quest
8 februari - NBA Street V3
14 februari - Star Fox: Assault
14 maart - Donkey Kong Jungle Beat
Februari - Winnie the Pooh
Maart - Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory
Maart - Dragon Ball Z: Sagas
Maart - Mortal Kombat: Deception
April - Donkey Konga 2
Kwartaal 2 - Killer 7

2005:
- The Legend of Zelda
- Killer 7

Game Boy Advance SP
10 januari - The Legend of Zelda: The Minish Cap
21 maart - WarioWare: Twisted!
28 maart - Mario Party Advance
25 april - Pokémon Emerald
Januari - Banjo Pilot
Februari - Shaman King: Legacy of the Spirits Soaring Hawk
Februari - Shaman King: Legacy of the Spirits Sprinting Wolf
Februari - Ace Combat Advance
Februari - Klonoa 2
Februari - Winnie the Poo
Maart - Backyard Baseball
Kwartaal 2: Fire Emblem: The Sacred Stones
Kwartaal 2: Ultimate Pocket Games

Meisje (15) afgetuigd 'om niks'

In Amsterdam-Osdorp is zaterdagavond een 15-jarig meisje 'om niets' afgetuigd door een groepje opgeschoten Marokkaanse knapen. De jongens waren vanwege irritant gedrag een feest uitgezet bij Studio West in de Meervaart in Osdorp. Toen het slachtoffer niets vermoedend naar buiten ging om een sigaretje te roken sloegen de jongens toe.

Het meisje werd in het gezicht gespuwd en een brandende sigaret werd in haar gezicht uitgedrukt. Ook werd ze met een bierflesje geslagen. Haar geschokte moeder zei op de lokale zender AT5 dat ze zich rot schrok toen ze haar dochter in het ziekenhuis terugzag.

De politie hoopt de twee hoofddaders snel op te kunnen sporen. Er bestaan namelijk video-opnamen waar de twee op staan. Het zou gaan om jongens van circa 16/17 jaar.

Slechte generale repetitie Schalken

Sjeng Schalken heeft een slechte generale repetitie voor de Australian Open achter de rug.

De Limburger verloor dinsdag in de eerste ronde van het tennistoernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland kansloos van de Argentijn Guillermo Coria: 6-0 en 6-3.

Raemon Sluiter is wel aan de winnende hand in Auckland. De Nederlander won er dinsdag zijn vierde wedstrijd op rij. Na drie partijen in de kwalificaties volgde maandag een partij in de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

De als tweede geplaatste Spanjaard Robredo dolf het onderspit. Sluiter verloor weliswaar de eerste set met 6-4, maar won de volgende twee sets met 6-4.

De Australian Open in Melbourne gaan maandag van start.

Democracy aangekondigd + screens

Positech Games heeft Democracy aangekondigd. Het spel zal een simulatie worden voor mensen die altijd al president van een land hebben willen zijn. De game is turn-based en elke turn stelt twee maanden voor. Elke vier jaar zullen er verkiezingen worden gehouden.

Het land dat je bestuurt is fictief en je zult elke keer dat er verkiezingen plaatsvinden meer dan 50% van de stemmen moeten behalen. Het doel van het spel is om zolang mogelijk president van je land te zijn, misschien wel voor eeuwig want er zit geen maximale termijn aan je presidentschap vast.

Dit zijn de screenshots:





World of WarCraft blijft het goed doen

Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat er meer dan 600.000 exemplaren van hun MMORPG World of WarCraft zijn verkocht in Noord Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. Hiermee mag WoW zich de snelst groeiende MMORPG noemen tot nu toe en heeft het ook nog een record verbroken. Tijdens de feestdagen zijn er 200.000 spelers tegelijkertijd ingelogd geweest.
"[...]
"The public's response to World of Warcraft has been simply amazing," said Mike Morhaime, president of Blizzard Entertainment. "We are very proud and excited to see such an overwhelming demand for the game, and we hope that the enthusiasm continues to build as we further enhance our online service."
[...]"


De vraag naar het spel is zo groot dat Blizzard genoodzaakt is om een aantal nieuwe servers online te brengen en om meer exemplaren naar de winkels te sturen. Om de spelers tevreden te houden, zullen er regelmatig content updates komen en nieuwe features worden geintroduceerd.

Steam updates

Valve heeft weer een update voor Steam uitgebracht. De volledige lijst kun je hier doorlezen:
"[...]
Source Engine

- Improved the performance of writing out save games. This will reduce the pause when you pass over an autosave trigger in Half-Life 2, or when you press the quicksave button
- Improved the performance of writing out the thumbnail image for save games. This will also reduce the pause when passing over an autosave trigger or pressing the quicksave button
- Increased cache memory usage for machines that have greater than 512MB of physical memory. This will reduce hitching due to cache thrashing.
- Optimized the sound cache manager, which will reduce hitching as a result of sound cache thrashing
- Minor optimization to the world renderer and world collision
- Minor optimization to the way that asynchronous sound files are loaded
- Optimized the way that sounds were loaded that are trigged by acting sequences
- Optimization to reduced the number of times model sequences are iterated on per frame
- Fixed rcon packet bug that was accepting negative packet lengths
- Fixed rcon server failing on server restart

Half-Life 2

- Weapon script files are preloaded at startup, instead of when they are accessed. This will reduce some hitches while playing Half-Life 2

Linux Server

- Added "-pidfile" command line argument to output a pid file on startup

Condition Zero

- Fixed "Your server is out of date Please update and restart" error
[...]"


België wil drooglegging racistische partijen

In België wordt door coalitiepartijen hard gewerkt aan een wetsvoorstel dat er voor moet zorgen dat racistische politiekepartijen hun overheidssubsidie kwijtraken. Door deze drooglegging zullen dergelijke partijen in de toekomst veel minder geld hebben om bijvoorbeeld campagne te voeren.

De wet zal geen terugwerkende kracht hebben, waardoor het Vlaams Belang, de opvolger van het Vlaams Blok, voorlopig niets te vrezen heeft. Alleen bij nieuwe feiten loopt de partij het risico te worden drooggelegd. Vooral de Vlaamse partijen willen geen terugwerkende kracht, omdat dit de slachtofferrol van de partij van Filip DeWinter nog meer zal vergroten.

'Gamer heeft hersenen van junk'

Volgens een onderzoek van wetenschappers van de Duitse universiteitskliniek Hamburg-Eppendorf lijken de hersenen van computergamers opmerkelijk veel op die van drugsverslaafden. De wetenschappers hebben deze bevindingen in het januarinummer van Nature Neuroscience gepubliceerd.

Uit testen door middel van magneetresonantie blijkt dat de hersenactiviteit van een enthousiaste gamer vergelijkbare 'gedragingen' vertoont met dat van verslaafden. Het hersendeel waarvan men weet dat met verslaving in verband wordt gebracht, is bij beiden sterk actief op het moment dat het wordt gestimuleerd.

Brandsteder en Huisman in ziekenhuis

Notorious_Roy en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zowel Ron Brandsteder als Henny Huisman zijn opgenomen in het ziekenhuis. Voor Brandsteder betreft het een geplande ziekenhuisopname om een kwaadaardig bobbeltje op zijn been te laten weghalen. Henny Huisman is opgenomen nadat hij onwel werd in zijn woning. Volgens Huismans schoonzoon zou de tv-presentator geen hartproblemen hebben, maar oververmoeid zijn geraakt na een paar weken (te) hard werken. ''De spanning van de laatste weken is hem te veel geworden. Hij organiseerde onder meer een concert in zijn stallen voor Azië en bereidde zich voor op een invaloptreden in de shows van André van Duin.''

Doordat beide tv-coryfeeën nu in het ziekenhuis liggen is de André van Duin-Jubileumshow stilgelegd. Huisman zou namelijk Brandsteder vervangen tijdens diens afwezigheid. De uitverkochte voorstellingen van Van Duin in Stadsschouwburg Nijmegen (11 tot en met 15 januari) en in Theater aan de Parade in Den Bosch (18 januari tot en met 22 januari) zullen later dit jaar alsnog worden opgevoerd.

Nintendo DS op 24 februari naar Australië

Na Japan en de USA is eerst Australië nog aan de beurt voordat de DS Europa aandoet. De DS moet op 24 februari te koop zijn in Australië voor een prijs van 199 Australische dollars. Omgerekend is dat zo'n 116 euro.

De DS krijgt in Australië, net als in de USA, een demo mee van Metroid Prime Hunters. De hoeveelheid beschikbare units zal de hoogste zijn voor een gameconsole launch ooit in dat land.

"[...]
With the astounding US and Japanese results we are excited to confirm when this amazing interactive entertainment system will become available to Australian consumers. At the end of February the Australian public will witness a redefining moment in interactive entertainment that will cement Nintendo as the major innovative force of this industry.
[...]"


Aldus Rose Lappin, Director of Sales and Marketing, Nintendo Australia.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 9

Het plaatje is al geraden
Er waren dit keer maar erg weinig users met het goede antwoord... het was idd een stoplicht knopje.

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Uitslag (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Hip-Hop MMORPG in ontwikkeling

Developer 404 Gaming is momenteel bezig met een Hip-Hop MMO. DJ Pooh, schrijver van onder andere de film Friday en het spel Grand Theft Auto: San Andreas, zal het team van 404 Gaming versterken. De titel van het spel is nog onbekend evenals de release datum. Hieronder staat de officiële verklaring van 404 Gaming.
"[...]
Atlanta, Georgia. - January 10 th, 2005 – DJ Pooh “a.k.a Mark Jordan” the writer of the critically acclaimed movie Friday ™ and the mega-successful video game Grand Theft Auto: San Andreas™ has joined the 404 Gaming team as Senior Executive Writer. DJ Pooh will be creating the many stories that will define the Hip-Hop Urban based MMO 404 Gaming is currently developing. Pooh brings his many years of Urban story telling talents to the cutting edge team and technology that is 404 Gaming. For more information visit http://www.404Gaming.com.
[...]"


'Gamer heeft hersenen van junk'

Volgens een onderzoek van wetenschappers van de Duitse universiteitskliniek Hamburg-Eppendorf lijken de hersenen van computergamers opmerkelijk veel op die van drugsverslaafden. De wetenschappers hebben deze bevindingen in het januarinummer van Nature Neuroscience gepubliceerd.

Uit testen door middel van magneetresonantie blijkt dat de hersenactiviteit van een enthousiaste gamer vergelijkbare 'gedragingen' vertoont met dat van verslaafden. Het hersendeel waarvan men weet dat met verslaving in verband wordt gebracht, is bij beiden sterk actief op het moment dat het wordt gestimuleerd.

De ware 'games-junk' vindt natuurlijk meer voor z'n verslaving bij FOK! Games

Zeebeving bij Grieks eiland Kos

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De bewoners van het Griekse eiland Kos zijn vanochtend opgeschrikt door een aardbeving van 5,4 op de schaal van Richter. Volgens het seismologische instituut in de Griekse hoofdstad Athene lag het epicentrum van de beving op twintig kilometer onder de zeebodem, tussen het Griekse eiland Kos en de Turkse havenstad Bodrum.

Tot zover bekend hebben zich er geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. De aardschokken waren ook op Rhodos en langs de Egeïsche kust van Turkije te voelen.

[update] Winkelcentrum in Geldrop in brand

In winkelcentrum Coevering in Geldrop is vanmorgen kort voor half zes brand uitgebroken. Volgens de brandweer staat waarschijnlijk de sporthal bij het winkelcentrum in brand. De politie van de Brabantse plaats rijdt inmiddels rond met een geluidswagen en roept het advies om, om binnen te blijven in verband met de rookontwikkeling.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Zondag woedde in Geldrop nog een brand bij een houthandel. De oorzaak daarvan is nog onbekend.

update 06:22 uur
De eerste berichten wijzen erop dat het meevalt met de brand. De omvang van de schade is nog niet bekend.

update 07:10
Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een "zeer grote brand", zo zei hij net in het Radio 1 Journaal. Er zijn ongeveer 50 brandweerlieden betrokken bij de bluswerkzaamheden.

Boek: Kluun - Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Tja, je vrouw is zwanger... Het zal je maar overkomen! Ineens word je een onbekende wereld ingeslingerd. Een wereld van babyparadijzen, bezoeken aan de verloskundige, rompertjes, prenatale onderzoeken, een andere kijk op het lichaam van je vrouw, en honderd-en-één andere zaken waar je nog nooit van gehoord hebt. Wat doe je dan? Dan pak je dit boek: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Excuses na uit de hand gelopen kerstborrel

Tien personeelsleden van de regionale omroep RTV Rijnmond hebben hun excuses aangeboden voor een uit de hand gelopen kerstborrel. Op 22 december 2004 moest het bedrijfsmeubilair het ontgelden nadat de werknemers flink wat op hadden.

Directeur Eric Wehrmeijer van de omroep was woedend na het incident en stelde een onderzoek in. Daaruit blijkt nu dat veel aanwezigen op de borrel beschonken raakten en dat er met bier over de mengtafel werd gespoten. Die weigerde in eerste instantie dan ook dienst toen de ploeg voor de ochtenduitzending arriveerde.

De aangerichte schade van ruim tweeduizend euro wordt volledig door de betrokken medewerkers vergoed. De directie beschouwt deze interne kwestie hiermee als afgedaan.

"KPN verhoogt ADSL snelheden"

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

De snelheid van ADSL van KPN gaat omhoog. Dat weet een medewerker van Planet Internet te melden. KPN reageert op de snelheidsverhoging die kabelprovider UPC onlangs doorvoerde voor haar internetdochter Chello.

KPN wilde nog niets bevestigen, maar volgens de medewerker zullen de volgende snelheden vanaf eind februari actief zijn:

ADSL Direct: 256/128 naar 288/128
ADSL Go: 416/160 naar 800/256
ADSL Light: 1120/352 naar 1600/512
ADSL Basic: 2240/416 naar 3200/768
ADSL Extra: 4480/704 naar 8192/1024.

Klacht wegens ''discriminatie'' Nederlander

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

LeoTegen het bedrijf Flextronics Logistics uit Venray is een klacht ingediend wegens discriminatie. Het betreft hier volgens de aanklagers, het Meldpunt Discriminatie Nederlanders van de politieke partij Nieuw Rechts, een ten onrechte gegeven ontslag aan een werknemer die weigerde om presentator Prem Radhakishun van het tv-programma Premtime een hand te geven.

De ontslagen werknemer, Lonsdale Leo, zou zich racistisch hebben geuit omdat hij Radhakishun een hand weigerde te geven vanwege het feit dat de Premtime-presentator van allochtone komaf is.

Volgens het Meldpunt Discriminatie Nederlanders mag het weigeren van een hand echter géén reden tot ontslag zijn. Meldpuntcoördinator en Nieuw Rechts-voorman Michiel Smit: ''Discriminatie van wie dan ook is volgens de wet verboden. Wat het bedrijf heeft gedaan is dan ook illegaal.''

De ontslagen werknemer was overigens een uitzendkracht, wat ontslag juridisch gezien vrij eenvoudig maakt.

Slachtoffers tsunami in Thailand opgegraven

Ali Salami (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

In Thailand worden honderden lichamen van slachtoffers van de tsunami opgegraven, omdat er mogelijk fouten zijn gemaakt in de identificatie van de slachtoffers. Volgens de authoriteiten zijn de slachtoffers bij vluchtige identificaties aangezien voor Thai. Er is echter alleen gelet op visuele kenmerken, waardoor in de massagraven nu ook buitenlandse slachtoffers zouden kunnen liggen.

In Thailand zijn meer dan 5.300 lichamen geborgen. De overheid geeft nu echter toe dat er in de eerste dagen zoveel werden gevonden dat er een verwarrende situatie ontstond. In Phang Nga, zwaar getroffen door de vloedgolven, raakten reddingsteams snel door hun koelcellen heen, waarop men besloot de lichamen te verdelen in Thai en buitenlanders. De Thai werden daarop snel begraven bij de Bang Muang temple, maar sommige familieleden van vermiste toeristen denken nu dat hun geliefde mogelijk ook mee is begraven. En hoewel er wel haar was afgenomen, zijn de DNA-procedures zo veranderd dat men delen van een rib nodig heeft voor een goede identificatie.

De lichamen worden nu opgegraven en in koelcellen gelegd, todat ze definitief kunnen worden geïdentificeerd en vrijgegeven aan hun familieleden. Ook zullen in de overblijfselen microchips geïmplanteerd worden om een goede identificatie mogelijk te maken.

Zondag lieten de Thaise authoriteiten nog weten dat de nationaliteit van meer dan 2.100 slachtoffers nog altijd onbekend is. Dat is tien maal het aantal dat hiervoor werd genoemd. In het land worden nog altijd 3.000 mensen vermist.

Brits eiland krijgt maandenlang geen post

Ali Salami (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

De inwoners van het Britse eiland Ascension hebben al sinds oktober vorig jaar vrijwel geen post op hun eiland ontvangen. De brieven, kaarten en pakketjes werden namelijk per ongeluk naar Zuid-Amerika verstuurd.

Het eiland, dat ruim 1100 kilometer ten noordwesten van het eiland St Helena in de Zuid-Atlantische oceaan ligt, heeft iets meer dan duizend inwoners. Hun post werd door het postbedrijf Royal Mail echter verstuurd naar de hoofdstad van Paraguay, Asuncion, en naar Guyana's hoofdstad Georgetown, die dezelfde naam heeft als de hoofdstad van Ascension.

Volgens Royal Mail zijn er inmiddels stappen ondernomen waardoor de post voortaan op de juiste adressen terecht zal komen."Het aantal vluchten dat we kunnen gebruiken is beperkt waardoor het even duurt, maar niet alle post is verloren", aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het eiland Ascension staat bekend als een belangrijke schakel in de communicatie tussen Zuid-Afrika en Europa. Het eiland wordt gebruikt als tussenstation voor de kabels tussen beide continenten. Tijdens de Falklandoorlog in 1982 werd het gebruikt door het Britse leger.

Geen advertenties met 1,3 miljardste inwoner China

Ali Salami (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

De ouders van het jongetje dat formeel als 1,3 miljardste inwoner van China is aangewezen, hadden heel rijk kunnen worden met hun kleine. De meeste aanbiedingen voor advertenties rondom hun zoontje hebben ze echter afgewezen. Alleen een verzekering voor de jongen hebben ze geaccepteerd.

Veel bedrijven wilden van de mijlpaal profiteren door de knul in allerlei advertenties te stoppen. Van luiers tot babyvoedsel, alles mocht Zhang Yichi aanprijzen. En hoewel zijn ouders blij zijn met hun bijzondere zoontje, willen ze dit gegeven niet te veel uitmelken. Volgens hen schaadt te veel reclame de gezondheid van hun kind.

Yichi werd vorige week donderdag in een ziekenhuis in Peking geboren, meer dan twee decennia na de invoering van een wet die regelt dat grote groepen Chinezen maar één kind mogen hebben.

Bleekemolen jr. naar de VS?


Zeer waarschijnlijk vertrekt Jeroen Bleekemolen naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Infinity Pro Series die in het voorprogramma van een groot aantal Indy Racing League races plaatsvinden.

Dit zou betekenen dat de DTM zijn laatste nederlandse deelnemer kwijtraakt. "Deelname aan de Infinity Pro Series is in principe rond", weet Jeroen raceplanet te melden. Hij zou dan bij het team van Kenn Hardley Racing, waar Arie Luyendijk jr. ook rijdt, uitkomen als derde (racende) coureur.

"De financiële kant van het verhaal is in principe dichtgetimmerd, maar omdat ook de deur naar Rover* op een kiertje staat wacht ik nog even af met het maken van een definitieve keuze", weet de Aerdenhoutenaar raceplanet verder te vertellen. Hij maakte tevens kenbaar dit seizoen sowieso te willen racen, of dat nou in Duitsland of de Verenigde Staten is.

*Rover wil volgend jaar in het DTM debuteren, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Nieuwe Ferrari in april 2005

Ferrari zal komend seizoen tot april gebruik maken van een aangepaste F2004. Dit is de bolide van vorig jaar, maar met aanpassingen zodat er aan de veranderde technische reglementen wordt voldaan.

Michael Schumacher liet F1Central.net in een reactie weten dat ze dit in het verleden ook wel gedaan hebben. "Het is nooit een nadeel geweest en daarnaast is de F2004 een prima ontwerp."

Ferrari hoopt op deze manier beter op de beperkingen te kunnen inspelen. Ze deden dit al eerder in het 2002 seizoen waar ze met de F2001 begonnen en 15 van de 17 races wonnen. Hetzelfde werd geprobeerd in 2003, maar dit faalde dus werd het nieuwe model vervroegd gebruikt. Vorig seizoen stapte men hier vanaf en begon Ferrari met een volledig nieuwe bolide.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.