Lefevere wint rechtzaak rond Davitamon

Patrick Lefevere krijgt in de rechtzaak tegen de co-sponsor van Quick Step, Davitamon, gelijk. Moederbedrijf Omega Pharma moet het achterstallige sponsorgeld aan Quick Step betalen van de rechter.

Omega Pharma maakte eerder dit jaar bekend hoofdsponsor te worden van de Lotto - Domo-ploeg. Quick Step verbrak vervolgens per 2005 het co-sponsorcontract met het dochterbedrijf Davitamon van Omega Pharma, volgens eigen zeggen om verwarring in de toekomst te verkomen. Omega Pharma stopte direct met het betalen van de sponsorgelden en eiste een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro voor het verbreken van het contract.

De rechtbank van koophandel in Kortrijk oordeelt nu dat de eis tot schadevergoeding ongegrond is en Omega Pharma het sponsorgeld van de laatste maanden nog moet betalen. Omega Pharma kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak.

Patrick Lefevre van Quick Step reageert blij op de uitspraak: "Ik sluit dit jaar toch nog met een heel prettig gevoel af. Ik kan alleen zeggen dat gerechtigheid is geschied met deze uitspraak. Ik hoop dat de tegenpartij haar verstand gebruikt en zich neerlegt bij deze, voor mij althans, rechtvaardige uitspraak."

"Binnenkort krijg ik de voorziene 1 miljoen euro op mijn rekening. Dat is toch 20% dat ik terugwin uit het totale budget waarrond de wielerploeg draait. Vergeet niet dat ik altijd alles gedaan heb om mijn sponsors in het positieve daglicht te stellen."

Omega Pharma is uiteraard minder blij, vertelt Marc Coucke namens het bedrijf: "We waren er sterk van overtuigd dat we zouden winnen, omdat we ervan uitgingen dat er effectief nog een contract was. We hadden niet verwacht dat we in het financiële luik volledig ongelijk zouden krijgen. We boeken een morele overwinning, maar lijden een financiële nederlaag. Op de meet geklopt dus."