"Armstrong in Ronde van Vlaanderen"

Verschillende media melden dat Lance Armstrong volgend jaar aan de Ronde van Vlaanderen zal deelnemen. Dit zou hij in een interview hebben gezegd.

De speculaties over het volgende seizoen van Lance Armstrong duren voort. Zal hij in de Tour de France rijden of zich gaan toeleggen op de klassiekers. In de Belgische krant Het Volk zou Armstrong nu hebben gezegd zeker aan de Ronde van Vlaanderen te gaan deelnemen. Hij zou willen laten zien dat hij een dergelijke wedstrijd ook aan kan.

Sportdirecteur Dirk Demol van US Postal ontkent echter dat de beslissing al is genomen: "Het is langer geweten dan vandaag dat Lance de Ronde van Vlaanderen een heel knappe en boeiende wedstrijd vindt. Daar zal in 2005 zeker geen verandering in komen. Maar om nu al te zeggen dat Armstrong 'Vlaanderens Mooiste' gaat rijden, daarvoor is het nog veel te vroeg. Vergeet ook niet dat een combinatie van de voorjaarsklassiekers en de Ronde van Frankrijk eigenlijk niet meer samengaat in het huidige wielrennen."

"Wil Lance de Ronde van Vlaanderen rijden dan zal zijn seizoen er wellicht uitzien als een combinatie met voorjaars- en najaarsklassiekers. En er is nog altijd de kans dat Lance voor een zevende Tourzege gaat. Een en ander zal wellicht uitgepraat worden tijdens onze eerste teamstage die plaats heeft van 1 tot en met 9 december in het Texaanse Austin. Een ding staat nu al vast: wij vatten het wielerseizoen aan in de Ronde van Langkawi in Maleisie van 28 januari tot en met 6 februari 2005."