De Ridder kondigt vertrek aan

Daniël de Ridder (20) zegt in de winterstop te zullen vertrekken bij Ajax. Hij wil meer speelminuten in het eerste.

Afgelopen weekend speelde De Ridder mee in de gewonnen interland van Jong Oranje tegen Jong Macedonië (2-0). Bij Ajax is hij enkel in Jong Ajax zeker van een basisplaats. Een enkele keer doet trainer Ronald Koeman een beroep op hem. Dan meestal rond de 80e minuut van een duel. De Ridder is dat zat: "Ik moet in dit stadium van mijn carrière veel wedstrijden spelen. Bij Ajax kom ik niet aan spelen toe. Dan houdt het op."

De Ridder heeft interesse uit Engeland. Afgelopen zomer wilde Tottenham Hotspur hem al overnemen van de Amsterdammers, maar die voorkwamen dat. Nu de club over Mauro Damian Rosales beschikt mag De Ridder echter wel vertrekken.

Bij Ajax speelde De Ridder alleen vorig seizoen een tijd lang geregeld in de basis, toen als rechtsbuiten. Waar hij het publiek kon bekoren, maakte hij daarbij onvoldoende indruk op de technische staf. Als rechtermiddenvelder kreeg hij vervolgens te kampen met meer concurrentie. In totaal speelde hij zeventien competitieduels voor Ajax. Hij scoorde eenmaal.