Klinsmann ontslaat Sepp Maier

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft keepertrainer Sepp Maier ontslagen. De legendarische ex-doelman negeerde waarschuwingen geen uitspraken in de pers meer te doen.

Sepp Maier was al zestien jaar keepertrainer bij het Duitse nationale elftal. In die tijd liet hij zijn mening regelmatig blijken in de Duitse pers. Dit keer ging het Klinsmann te ver en zou het elftal eronder lijden.

Klinsmann beloofde Oliver Kahn en Jens Lehmann dat de strijd om de plaats van eerste keeper een open strijd zou worden op weg naar het WK in eigen land. Maier, die al jaren samenwerkt met Kahn, zei in de pers dat dat niet het geval kon zijn: "Lehmann wordt nooit nummer één."

Klinsmann had Maier eerder al gewaarschuwd in de pers geen uitspraken over het nationale elftal meer te doen. Nu was voor Klinsmann de maat vol en Maier werd ontslagen. "In het belang van de nationale ploeg hebben we deze beslissing moet nemen.", vertelde Klinsmann. Andreas Köpke wordt waarschijnlijk de nieuwe keepertrainer van de 'Mannschaft'.