Koeman twijfelt over toekomst bij Ajax

Ajax-coach Ronald Koeman wil een gesprek met de beleidsbepalers binnen Ajax. De trainer twijfelt openlijk over zijn toekomst bij de Amsterdammers.

De hoofdreden voor Koeman om een gesprek aan te vragen is het verschil in ambitie dat het bestuur heeft en de kwaliteit van het elftal. Na de verloren wedstrijd tegen Bayern München van afgelopen dinsdag liet Koeman al in duidelijke woorden weten dat de huidige selectie niet goed genoeg is voor het allerhoogste Europese niveau. "En als niet iedereen dat beseft, wordt het heel moeilijk voor een trainer", wees Koeman in de richting van het bestuur van Ajax en met name Louis van Gaal. De Technisch Directeur had het bij zijn aantreden nog over het wederom winnen van de Champions League.

Door het van boven af opgelegde hoge verwachtingspatroon gaat Koeman al wekenlang niet meer met plezier naar zijn werk. Aankomende week zal de trainer met het bestuur rond de tafel gaan zitten. Directeur Arie van Eijden veronderstelde dat het gesprek niet al te serieus moest worden genomen. "Een kwestie van de klokjes gelijkzetten. En dat gaan we in alle rust doen."